RO117718B1 - Adapost pentru cazuri de urgenta - Google Patents

Adapost pentru cazuri de urgenta Download PDF

Info

Publication number
RO117718B1
RO117718B1 RO95-01816A RO9501816A RO117718B1 RO 117718 B1 RO117718 B1 RO 117718B1 RO 9501816 A RO9501816 A RO 9501816A RO 117718 B1 RO117718 B1 RO 117718B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
wall panels
shelter
panels
panel
upper wall
Prior art date
Application number
RO95-01816A
Other languages
English (en)
Inventor
Marcus Bennett Wood
Wendy Margaret Wood
Original Assignee
Marcus Bennett Wood
Wendy Margaret Wood
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from GB939308355A external-priority patent/GB9308355D0/en
Application filed by Marcus Bennett Wood, Wendy Margaret Wood filed Critical Marcus Bennett Wood
Publication of RO117718B1 publication Critical patent/RO117718B1/ro

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B1/00Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
    • E04B1/343Structures characterised by movable, separable, or collapsible parts, e.g. for transport
    • E04B1/344Structures characterised by movable, separable, or collapsible parts, e.g. for transport with hinged parts
    • E04B1/3445Structures characterised by movable, separable, or collapsible parts, e.g. for transport with hinged parts foldable in a flat stack of parallel panels

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Buildings Adapted To Withstand Abnormal External Influences (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)

Abstract

Inventia se refera la un adapost (1) ce cuprinde un numar de panouri rigide (2, 3 si 4), articulate pivotant, impreuna, aranjamentul fiind facut astfel, incat un panou poligonal, central, de acoperis (2), este inconjurat de un numar de panouri perete (3) egal cu numarul de laturi ale poligonului, fiecare panou perete (3) avand o latura articulata pivotant de o latura a panoului de acoperire, iar un element de intindere (20) fiind aranjat a se extinde de-a lungul marginilor panourilor perete, la distanta de panoul acoperis, astfel incat la tractiunea elementului de intindere (20), marginile adiacente ale panourilor de perete sunt alaturate pentru a forma o structura tridimensionala.

Description

Prezenta invenție se referă la un adăpost pentru cazuri de urgență, având o greutate mică, fiind ușor de transportat și de montat, destinat a sigura o locuință temporară pentru persoane strămutate, refugiați, etc., sau pentru a îmbunătății condițiile de locuit în zonele subdezvoltate.
Se cunoaște metoda convențională curentă de asigurare a adăpostului temporar pentru refugiați prin folosirea corturilor. Acest tip de adăpost prezintă mai multe dezavantaje, condițiile sanitare sunt precare, iar protecția față de intemperii este limitată uneori sever, în special, în climatele reci. Alte dezavantaje ale corturilor de adăpostire sunt multitudinea părților separate necesare formării structurii cortului, care duce la plasarea incorectă a pieselor determinând inoperabilitatea structurii în anumite cazuri, precum și gradul de îndemânare necesar pentru a ridica cortul.
Conform cererii de brevet WO -A-8907180 se cunoaște o structură pliabilă ce are cel puțin o piesă de bază orizontală, un element de acoperiș, niște pereți în capete alcătuiți din două jumătăți de secțiune articulate una de alta și niște pereți laterali, structură care în poziție pliată are pereții întinși în același plan cu piesa de bază orizontală, instalarea sau demontarea structurii fiind realizată cu un stâlp.
Problema, pe care o rezolvă prezenta invenție, constă în asigurarea unei stabilități mărite, îmbunătățirea condițiilor de siguranță și exploatare și o manevrabilitate ușoară și rapidă în fazele de montare, demontare și transport.
Această problemă tehnică este rezolvată printr-un adăpost pentru cazuri de urgență ce are o structură poligonală alcătuită dintr-un panou acoperiș, în general, de formă hexagonală înconjurat de un număr de panouri perete superioare egal cu numărul laturilor panoului acoperiș, niște panouri perete inferioare, fiecare panou având formă trapezoidală și o bază având forma similară panoului acoperiș, panourile perete superioare având două laturi paralele de lungimi inegale, latura cea mai scurtă dintre laturile paralele, formând un unghi obtuz cu fiecare din laturile adiacente, fiecare panou perete superior fiind articulat pivotant pe latura cea mai scurtă, de câte o latură a panoului acoperiș, un element de întindere atașat de panourile perete superioare menținându-le în poziții depărtate de panoul acoperiș atunci când se găsește sub tensiune și menținând laturile adiacente ale perechilor de panouri perete adiacente în contact, pentru a forma structura poligonală tridimensională care poate fi pliată, cu poziționarea coplanară a panourilor în momentul eliberării tensiunii respective.
într-o altă aplicație practică a invenției, un adăpost conține panouri poligonale de acoperire și de bază, având forme similare, și un număr de panouri perete având fiecare o pereche de muchii paralele, una dintre muchiile paralele fiind conectată cu o muchie a panoului de bază sau a celui de acoperiș, fiecare panou de perete fiind conectat cu un alt panou de perete printr-o articulație ce se extinde de-a lungul celei de-a doua muchii paralele, cel puțin un element de întindere fiind prevăzut a înconjura grupul de panouri trecând de-a lungul sau adiacent cu articulațiile formate de cea de a doua muchie paralelă a fiecărui panou perete, aranjamentul fiind făcut, astfel, încât atunci când se trage de elementul de întindere, articulațiile dintre perechile respective de panouri perete sunt trase radial spre interiorul structurii, iar panourile de bază, respectiv de acoperire, se îndepărtează unul de altul.
în cele ce urmează, se prezintă un exemplu de realizare a invenției, în legătură și cu fig.1 - 6, care reprezintă:
- fig.1, vedere în perspectivă a unui adăpost în poziție ridicată;
- fig.2, vedere laterală a adăpostului în timpul procesului de ridicare;
- fig.3, vedere în perspectivă a procesului de ridicare prezentat în fig.2;
- fig. 4, vedere schematică a unui aranjament alternativ al elementului de întindere;
- fig.5, vedere schematică a unui alt aranjament al elementului de întindere;
- fig. 6, vedere parțială a adăpostului într-o altă aplicație.
RO 117718 Β1
Adăpostul pentru cazuri de urgență, conform invenției, are o structură poligonală 1 alcătuită dintr-un panou acoperiș 2, în general, de formă hexagonală, șase panouri perete superioare 3, fiecare având formă trapezoidală, șase panouri perete inferioare 4 cu formă similară panourilor superioare 3. Structura 1 este completată cu o bază 5 hexagonală.
Fiecare dintre panourile perete inferioare 4 este conectat cu o margine a bazei 5 55 printr-o articulație pivotantă ce se extinde de-a lungul celei mai scurte dintre muchiile paralele 6. Fiecare dintre panourile perete superioare 3 este conectat cu o margine a panoului acoperiș 2 printr-o articulație pivotantă care se extinde de-alungul celei mai scurte dintre muchiile sale paralele 6.
Fiecare panou perete superior 3 este conectat cu un panou perete inferior 4 prin 60 intermediul unei articulații pivotante dispuse de-a lungul muchiilor paralele lungi 7 și 8 ale panourilor perete 3 și 4. Unghiurile de colț A ale panourilor perete trapezoidale 3 și 4 sunt prevăzute a fi puțin mai mici de 60°, astfel că, atunci când panoul acoperiș 2 se găsește în contact cu panoul de bază 5, între muchiile adiacente 9 și 10 ale panourilor perete învecinate superioare 3, respectiv, inferioare 4, există hiatusuri. în această configurație, volumul interior 65 al structurii este micșorat și un număr, de asemenea structuri, pot fi pliate plan și transportate ocupând un volum minim.
Un element de întindere 20 este aranjat, astfel, încât să înconjoare adăpostul, fiind introdus în interiorul său adiacent de articulațiile pivotante dintre panourile perete superioare și inferioare 3 și 4. Astfel în starea pliată a structurii, elementele de întindere 20 se vor 70 extinde în hiatusurile dintre perechile de panouri perete superioare și inferioare.
Prin tracțiunea elementului de întindere 20, articulațiile pivotante dintre panourile perete superioare 3 și panourile perete inferioare 4 sunt împinse radial spre interioarul structurii, având ca efect ridicarea panoului acoperiș 2 față de panoul de bază 5 și închiderea hiatusurilor, astfel, încât muchiile 9 și 10 ale panourilor perete adiacente se întâlnesc. în 75 această poziție se imobilizează elementul de întindere 20, pentru a se menține structura înălțată. Ca măsură de siguranță împotriva cedării elementului de întindere 20, pot fi prevăzute elemente de fixare de-a lungul muchiilor adiacente 9 și 10 ale panourilor respective de perete, astfel că datorită acțiunii elementelor de fixare elementul de întindere poate fi relaxat ulterior fără ca structura să revină la forma pliată plană. 80
Așa cum se prezintă în fig.2, elementul de întindere 20 poate fi tensionat la un capăt de un punct de ancorare 21 în vreme ce capătul opus este legat, de exemplu, de alt punct de ancorare 21, ce poate fi un stâlp înfipt în sol, elementul de întindere 20 extinzându-se de la punctul de ancorare 21 pentru a înconjura structura poligonală modulară 1 a adăpostului și ajungând la mijlocul de aplicare al forței de tracțiune T. Acesta din urmă poate fi manual, 85 ca cel ilustrat, sau poate fi un troliu, un vehicul sau un animal de povară.
Prin folosirea aranjamentului prezentat schematic în fig.4, structura 1 a adăpostului poate fi ușor de ridicat de către o singură persoană prin tracțiunea elementului de întindere 20. Dacă forța de tracțiune necesară este prea mare pentru a putea fi exercitată de către o singură persoană, poate fi utilizat aranjamentul prezentat în fig.5, pentru a se mări forța 90 disponibilă. De asemenea, prin înfășurarea elementului de întindere 20 de câteva ori în jurul adăpostului, poate fi obținut avantajul mecanic de a fi posibilă ridicarea ușoară a adăpostului de către o singură persoană.
Elementul de întindere 20 este de preferință introdus într-un element de ghidare tubular ce se extinde de-a lungul axei de pivotare dintre panourile perete superioare 3 și 95 panourile perete inferioare 4 prin intermediul unei urechi de ghidare 22, care poate fi prevăzută cu un opritor pentru fixarea temporară a elementului de întindere 20 în timpul procesului de ridicare.
RO 117718 Β1
Panourile de bază 5 și de acoperire 2, precum și panourile perete 3 și 4 ale adăpostului sunt, de preferință, fabricate din materiale ușoare, de exemplu, materiale plastice sintetice. Prin folosirea unui înveliș extern impermeabil de material plastic rigid peste un miez ușor de plastic expandat pot fi produse panouri de rigiditate ridicată și greutate specifică mică. Alternativ, panorile pot fi fabricate dintr-un material izolant rigid omogen. în aplicațiile practice preferate ale invenției, muchiile adiacente 9 și 10 ale panourilor perete sunt echipate cu mijloace de izolație, de exemplu, margini de contact suprapuse sau garnituri de etanșare din cauciuc, astfel, încât atunci când adăpostul este ridicat se realizează o etanșare împotriva umidități între aceste muchii. Articulațiile dintre panourile de acoperire 2, de bază 5 și panourile de perete 3 și 4 sunt, de preferință, impermeabile și pot fi întărite prin benzi suplimentare de material flexibil impermeabil. Se poate prevede ca panourile perete superioare 3 și acoperișul 2 să fie fabricate ca unitate comună având linii flexibile de pivotare, iar panourile de bază 5 și panourile inferioare de perete 4 să formeze o altă unitate comună, aceste unități fiind obținute, de exemplu, prin injectare.
Un avantaj al unei asemenea structuri îl reprezintă faptul că, marginile libere ale panourilor perete pot fi formate cu urechiușe interdigitate penetrate de găuri aliniate destinate a primi o tijă tubulară de pivotare ce articulează fiecare panou perete superior 3 de un panou perete inferior 4. Elementele de întindere 20 pot fi trecute prin asemenea tije tubulare de pivotare.
Este prevăzut ca adăposturile să nu fie realizate numai din materiale plastice omogene izolatoare, dar și din materiale convenționale, de exemplu, lemn sau metal ușor sau materiale textile, de preferință, sub forma unor panouri sandwich având miezuri izolante de material plastic rigid expandat.
Deschiderile pentru ușă și fereastră 30 și 31 pot fi formate în panourile perete inferioare și superioare 4 și 3. Este prevăzut ca adăposturile să fie fabricate din panourile perete 3 și 4 identice, deschiderile 30 și 31 fiind, de asemenea, de preferință, identice și fiind caracterizate drept ușă sau fereastră prin fixarea unui cadru de ușă cu o ușă pivotantă sau a unui cadru de fereastră cu o fereastră transparentă.
într-o aplicație practică simplificată a invenției, neilustrată, un adăpost poate cuprinde un panou acoperiș 2 și un număr de panouri perete 3 conectate la marginile lor inferioare de către un element de întindere extinzându-se în ghiduri ce se prelungesc prin marginile inferioare ale panourilor perete 3. Un asemenea adăpost reprezintă în esență partea superioară a structurii prezentate în fig. 1 și ar furniza un adăpost rudimentar fără o podea care să izoleze ocupanții față de sol. într-un asemenea adăpost, ca în adăposturile cu podea descrise mai sus, elementul sau elementele de întindere pot fi atașate de panourile perete prin ghiduri distanțate de muchiile panourilor perete, astfel, încât, de exemplu, elementele de întindere sunt ghidate paradei cu marginile inferioare ale panourilor perete în structura fără podea, dar distanțate față de ele. Similar, în structura prevăzută cu podea, pot fi prevăzute două elemente de întindere care să se extindă paralel cu și de o parte și de alta a articulațiilor orizontale dintre panourile perete inferioare și superioare. în forma lor cea mai simplă aceste ghiduri pot fi inele plasate adiacent cu marginile panoului și distanțate de articulațiile de pivotare.
Deși, adăposturile prezentate în figurile anexate au, în general, o configurație hexagonală, se înțelege că panoul de acoperire 2 și cel de bază 5 pot avea orice formă poligonală. în vreme ce forma hexagonală este preferată, este, de asemenea, posibil a se construi adăposturi, conform invenției, aricare ar fi numărul de laturi, mai mare sau egal cu trei, al panourilor de bază și de acoperire.
RO 117718 Β1 într-o altă aplicație practică avantajoasă a invenției, prezentă în fig.6, un element de fixare este încorporat în structură pentru a menține ridicată în cazul cedării elementului de întindere 20. Forma preferată a elementului de fixare este cea a unui cric 40, unul din capetele sale fiind articulat pivotant de panoul superior de perete 3 printr-un gușeu 42. Panoul de perete inferior 4 este prevăzut cu un locaș 43, în care este primit celălalt capăt 44 al 150 cricului. Atunci când adăpostul nu este montat cricul 40 este pivotat în raport cu panoul perete superior 3, astfel, încât să fie adiacent cu acesta, extinzându-se de la gușeul 42 radial spre interiorul adăpostului. Atunci când adăpostul este ridicat prin tensionarea elementului de întindere 20, care se extinde prin tuburile 45 în panourile perete superior și inferior 3 și 4, cricul 40 pivotează îndepărtându-se de panoul superior 3 până când capătul său 44 intră 155 în locașul 43. Prin relaxarea ușoară ulterioară a elementului de întindere, cricul 40 poate fi angajat ferm în locașul 43 pentru a sprijini structura adăpostului prin prevenirea pivotării pereților 3 și 4, unul către altul în jurul articulației 50. Cricul 40 poate avea forma unui panou articulat a cărui margine liberă este primită într-un canal format în peretele inferior 4, sau pot fi prevăzute mai multe cricuri sub forma unor bare. Cricurile pot pivota către pozițiile de fixare 160 sub acțiunea gravitației, sau pot fi înclinate datorită elasticității sau în alte moduri.
Pot fi prevăzute mijloace elastice de înclinare care să determine ieșirea cricurilor din pozițiile de fixare la demontarea structurii.
în fig.6 articulațiile 50 dintre pereții superior și inferior 3 și 4 și acoperiș 2,respectiv, bază 5, sunt prezentate ca benzi flexibile atașate muchiilor adiacente ale panourilor articu- 165 late. Astfel, se poate obține o articulație rezistentă la intemperii, dar poate fi folosită și o articulație convențională împreună cu o izolație impermeabilă ce se extinde peste articulația pivotantă.
Panourile perete preformate superioare și inferioare 3 și 4 pot fi prevăzute la interiorul structurii cu puncte de atașare pentru accesorii interioare, de exemplu, puncte de suspensie 170 pentru hamacuri, lămpi sau rezervoare de apă; accesorii de depozitare ca rafturi sau plase; scaune. Suprafețele exterioare pot fi configurate, astfel, încât să capteze și să canalizeze ploaia într-un punct de colectare și stocare, sau pot fi prevăzute cu panouri solare pentru încălzire sau producere de energie electrică.

Claims (13)

  1. Revendicări
    1. Adăpost pentru cazuri de urgență ce are o structură poligonală (1) alcătuită dintrun panou acoperiș (2), în general, de formă hexagonală înconjurat de un număr de panouri perete superioare (3) egal cu numărul laturilor panoului acoperiș (2), niște panouri perete 180 inferioare (4), fiecare panou având formă trapezoidală și o bază (5) având forma similară panoului acoperiș (2), caracterizat prin aceea că, panourile perete superioare (3) au două laturi paralele (6 și 7) de lungimi inegale, latura (6), care este cea mai scurtă dintre laturile paralele, formând un unghi obtuz cu fiecare din muchiile adiacente (9 și 10), fiecare panou perete superior (3) fiind articulat pivotant pe latura (6), de o latură a panoului acoperiș (2), 185 un element de întindere (20) atașat de panourile perete superioare (3) mentinându-le în poziții depărtate de panoul acoperiș (2) când se găsește sub tensiune și menținând muchiile adiacente (9 și 10) ale perechilor de panouri perete adiacente în contact pentru a forma structura poligonală (1) tridimensională care poate fi pliată, cu poziționarea coplanară a panourilor în momentul eliberării tensiunii respective. 190
  2. 2. Adăpost, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, panoul acoperiș (2) este hexagonal.
    RO 117718 Β1
  3. 3. Adăpost, conform revendicărilor 1 sau 2, caracterizat prin aceea că, elementul de întindere (20) este introdus într-un element de ghidare tubular asociat fiecărui panou de perete superior (3), elementul de întindere (20) fiind mobil în acest element de ghidare.
  4. 4. Adăpost,conform revendicărilor precedente, caracterizat prin aceea că, elementul de întindere (20) poate fi fixat reversibil de unul dintre panourile perete superior (3).
  5. 5. Adăpost, conform revendicărilor precedente, caracterizat prin aceea că, elementul de întindere (20) este ghidat în interiorul elementului de ghidare tubular prin intermediul unei urechi de ghidare (22) ce este atașată panourilor perete (3) pe cea mai lungă dintre laturile paralele (7).
  6. 6. Adăpost, conform oricăreia din revendicările precedente, caracterizat prin aceea că, un capăt al elementului de întindere (20) este fixat de un prim punct de ancorare (21), elementul de întindere (20) extinzându-se de la acesta pentru a forma o buclă ce înconjoară structura poligonală (1), celălalt capăt al elementului de întindere (20) putând fi fixat de un al doilea punct de ancorare (21).
  7. 7. Adăpost, conform oricăreia din revendicările precedente, caracterizat prin aceea că, elementul de întindere (20) cuprinde două elemente de întindere, fiecare având un prim capăt fixat de un prim punct de ancorare (21), o parte centrală extinzându-se în jurul a câte unei jumătăți a circumferinței structurii (1) și un al doilea capăt fixat de un al doilea punct de ancorare (21).
  8. 8. Adăpost, conform revendicărilor 6 sau 7, caracterizat prin aceea că, urechile de ghidare (22) destinate elementului de întindere sunt montate pe structura (1) a adăpostului.
  9. 9. Adăpost, conform revendicărilor precedente, caracterizat prin aceea că, fiecare panou perete superior (3) este articulat cu un panou perete inferior (4) printr-o articulație pivotantă ce se extinde de-a lungul laturei celei mai lungi (7 și 8) dintre laturile paralele ale panourilor perete superioare (3) și panourilor perete inferioare (4), iar cel puțin un element de întindere (20) este montat de panourile perete încercuind panourile, și trecând de-a lungul sau adiacent cu articulațiile dintre panourile perete superioare (3) și panourile perete inferioare (4), aranjamentul fiind făcut, astfel, încât atunci când panoul acoperiș (2), panourilor perete asociate (3) împreună cu panoul de bază (5) și panourilor perete asociate (4) sunt dispuse coplanar unele deasupra celorlalte și fiind articulate, la aplicarea unei tensiuni în elementul de întindere (20), articulațiile dintre respectivele perechi de panouri sunt trase radial spre interiorul structurii, iar panoul de bază (5) și panoul acoperiș (2) sunt îndepărtate unul de celălalt.
  10. 10. Adăpost, conform revendicării 9, caracterizat prin aceea că, articulațiile pivotante dintre laturile paralele mai lungi ale panourilor perete superioare (3) și panourile perete inferioare (4) conțin suporturi ce adăpostesc elementul de întindere (20).
  11. 11. Adăpost, conform oricăreia din revendicările precedente, caracterizat prin aceea că, panourile perete superioare (3) și panourile perete inferioare (4) sunt reținute în poziția ridicată printr-un cric (40).
  12. 12. Adăpost, conform oricăreia din revendicările precedente, caracterizat prin aceea că, muchiile adiacente (9 și 10) ale panourilor perete (3 și 4) sunt prevăzute cu mijloace de etanșare ce formează o garnitură de etanșare, atunci când panourile sunt trase spre interior.
  13. 13. Adăpost, conform oricăreia din revendicările precedente, caracterizat prin aceea că, un număr de panouri perete (3 și 4) sunt prevăzute cu niște deschideri (30 și 31) ce servesc drept ferestre și uși.
RO95-01816A 1993-04-22 1994-04-19 Adapost pentru cazuri de urgenta RO117718B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB939308355A GB9308355D0 (en) 1993-04-22 1993-04-22 Emergency shelter
PCT/GB1994/000823 WO1994024380A2 (en) 1993-04-22 1994-04-19 Emergency shelter

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO117718B1 true RO117718B1 (ro) 2002-06-28

Family

ID=10734303

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO95-01816A RO117718B1 (ro) 1993-04-22 1994-04-19 Adapost pentru cazuri de urgenta

Country Status (2)

Country Link
OA (1) OA10238A (ro)
RO (1) RO117718B1 (ro)

Also Published As

Publication number Publication date
OA10238A (en) 1997-10-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4036244A (en) Vertical arch shelter
US4404980A (en) Arched support structure with cover
US6282842B1 (en) Inflatable roof support systems
US5477876A (en) T-pole support for fabric structure
US4537210A (en) Shelter
US3475768A (en) Weatherproof cover for swimming pools and the like
US4932169A (en) Inflatable structure
US5441069A (en) Tension fabric structure with arches
US20050194030A1 (en) Shelter having an extendable roof
US3404696A (en) Beach tent
US1481019A (en) Hangar for aerial vehicles
US4028861A (en) Erection method for a vaulted membrane structure
USRE30044E (en) Vertical arch shelter
US5711337A (en) Tent frame and party tent
US5771639A (en) Emergency shelter
WO1994024380A9 (en) Emergency shelter
US2880741A (en) Collapsible portable hangar
CN205116899U (zh) 一种多用途充气帐篷
RO117718B1 (ro) Adapost pentru cazuri de urgenta
US3003507A (en) Temporary enclosure
CN210918443U (zh) 一种休闲体育用户外帐篷
RU98455U1 (ru) Павильон сборно-разборный тентовый (варианты)
KR20100050993A (ko) 휴대용 간이 조립식 천막
JP2623072B2 (ja) ドーム型仮設テントとその組立方法
SU1787366A1 (ru) Теплица .