RO111517B1 - Contact monolit de racordare electrica - Google Patents

Contact monolit de racordare electrica Download PDF

Info

Publication number
RO111517B1
RO111517B1 RO94-01188A RO9401188A RO111517B1 RO 111517 B1 RO111517 B1 RO 111517B1 RO 9401188 A RO9401188 A RO 9401188A RO 111517 B1 RO111517 B1 RO 111517B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
contact
cutting
arms
loop
contacts
Prior art date
Application number
RO94-01188A
Other languages
English (en)
Inventor
Hans-Dieter Otto
Thomas Wabnitz
Ralf Korte
Original Assignee
Quante Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Quante Ag filed Critical Quante Ag
Publication of RO111517B1 publication Critical patent/RO111517B1/ro

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R4/00Electrically-conductive connections between two or more conductive members in direct contact, i.e. touching one another; Means for effecting or maintaining such contact; Electrically-conductive connections having two or more spaced connecting locations for conductors and using contact members penetrating insulation
    • H01R4/24Connections using contact members penetrating or cutting insulation or cable strands
    • H01R4/2416Connections using contact members penetrating or cutting insulation or cable strands the contact members having insulation-cutting edges, e.g. of tuning fork type
    • H01R4/2445Connections using contact members penetrating or cutting insulation or cable strands the contact members having insulation-cutting edges, e.g. of tuning fork type the contact members having additional means acting on the insulation or the wire, e.g. additional insulation penetrating means, strain relief means or wire cutting knives
    • H01R4/245Connections using contact members penetrating or cutting insulation or cable strands the contact members having insulation-cutting edges, e.g. of tuning fork type the contact members having additional means acting on the insulation or the wire, e.g. additional insulation penetrating means, strain relief means or wire cutting knives the additional means having two or more slotted flat portions
    • H01R4/2454Connections using contact members penetrating or cutting insulation or cable strands the contact members having insulation-cutting edges, e.g. of tuning fork type the contact members having additional means acting on the insulation or the wire, e.g. additional insulation penetrating means, strain relief means or wire cutting knives the additional means having two or more slotted flat portions forming a U-shape with slotted branches

Landscapes

  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)
  • Connections By Means Of Piercing Elements, Nuts, Or Screws (AREA)
  • Multi-Conductor Connections (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)
  • Connections Effected By Soldering, Adhesion, Or Permanent Deformation (AREA)
  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)

Description

Prezenta invenție se referă la un contact monolit de racordare electrică, cu două contacte de tăiere a izolației dispuse simetric, utilizat la racordarea conductoarelor de cabluri.
Un contact asemănător de racordare electrică este cunoscut din documentul de brevet EP-A2-0344526. La acest tip de contact de racordare, cele două contacte de tăiere, identic alcătuite și simetric dispuse, prezintă fiecare câte o fantă de tăiere, o suprafață de contact și ghidare și un element de secționare. Contactul de racordare mai prezintă două brațe de contact având fiecare unul din capete în legătură cu contactele de tăiere, iar între capetele libere ale celor două brațe de contact este realizat un contact de repaus. Cele două contacte de tăiere sunt legate între ele printr-o secțiune de legătură și formează astfel un contact de racordare de tip monolit. La acest tip cunoscut de contact de racordare, conductorul de cablu este introdus prin apăsare în fanta de tăiere înainte de îndepărtarea izolației și secționare a conductorului, folosind în acest scop de exemplu, o șurubelniță. Prin apăsare se realizează, într-o singură operație, desfacerea parțială a izolației conductorului, contactul cu conductorul și secționarea acestuia cu ajutorul unui dispozitiv de tăiere.
Contactul de repaus ce ia naștere între brațele de contact permite introducerea unei fișe de control sau măsurare cu care se poate face verificarea conductoarelor. în afară de aceasta, în contactul de repaus pot fi introduse și dispozitive de protecție.
La tipurile cunoscute de contacte de racordare electrică, elementele de secționare sunt alcătuite din două benzi de tăiere îndoite. în afară de acestea, mai există o secțiune formată dintr-o secțiune plană de perete care asigură legătura între cele două contacte de tăiere. Presiunea de contact între cele două brațe de contact ale contactului de repaus se asigură printr-o realizare asimetrică a celor două brațe de contact.
Problema tehnică pe care o rezolvă invenția constă în perfecționarea contactelor de racordare de tipul prezentat mai sus astfel, încât în condițiile unei fabricații economic avantajoase, să se ajungă la o modalitate simplă de reglare a presiunii de contact între brațele contactului de repaus și menținerea acesteia la un nivel constant și prestabilit.
Invenția înlătură dezavantajele menționate mai sus prin aceea că, cuprinde câte o fantă de tăiere a izolației, o suprafață de contact și ghidare și un element de secționare cu două brațe de contact legate fiecare la un capăt de câte un contact de tăiere, cu un contact de repaus format între capetele libere ale brațelor de contact și cu o porțiune de legătură între cele două contacte de tăiere, care este sub forma unei bucle în formă de U, iar în spatele fiecărui contact de tăiere fiind prevăzut câte un braț al buclei în formă de U sau V care servește ca element de secționare a conductoarelor de cablu.
Potrivit prezentei invenții, prin alcătuirea secțiunii de legătură sub forma unei bucle de lățime prestabilită se crează posibilitatea unei regăsiri simple a presiunii de contact ce ia naștere între cele două brațe de contact. Se obține astfel un contact de repaus care nu este supus la solicitări și la oboseală și la care presiunea de contact poate fi menținută, pe termen lung, la un nivel constant chiar în condițiile unor utilizări repetate. Contactul conform prevederilor prezentei invenții poate fi realizat la parametri economici deosebit de avantajoșî și aceasta datorită faptului că, prin comparație cu stadiul actual de dezvoltare a tehnicii, se elimină realizarea separată a elementelor de secționare, iar muchiile frontale superioare ale brațelor de buclă devin elemente și secționare. Prin adoptarea unei lățimi corespunzătoare a buclei se urmărește ca aceasta să servească la reglarea presiunii de contact ce ia naștere între brațele de contact și să poată fi utilizată și ca element de secționare.
RO 111517 Bl
Invenția prezintă și alte variante avantajoase de alcătuire constructivă. Astfel, de exemplu, bucla poate prezenta cel puțin parțial muchii ascuțite, ceea ce contribuie la simplificarea operației de secționare a conductorului căruia îi este destinat contactul. Tot astfel cel puțin unul din brațele de contact ale contactului de repaus poate fi realizat cu o margine proeminentă de contact, ceea ce permite realizarea unei presiuni de contact ridicate și precis localizate.
Se dă în continuare un exemplu de realizare a invenției în legătură și cu fig. 1...4, care reprezintă:
- fig. 1, vedere în plan a unui contact monolit de racordare electrică, prezentat după ștanțare înainte de îndoire;
- fig.2, contactul monolit de racordare electrică din fig.1, după o îndoire preliminară parțială;
- fig.3, vedere laterală a contactului monolit de racordare electrică din fig.2,după operația de îndoire;
- fig.4, secțiunea cu un plan A-A din fig.3.
în fig. 3 se prezintă un contact monolit de racordare electrică 10 format dintr-o piesă principală 12 la care se racordează două elemente în prelungire și care servesc drept contacte 14 de tăiere a izolației. Fiecare dintre aceste contacte prezintă câte o fantă 1S de tăiere a izolației și care este prevăzută cu o degajare de introducere 18 (fig.1). Piesa principală 12 prezintă două suprafețe 20 de contact și ghidare, îndoite perpendicular față de contactele 14 de tăiere.
De piesa principală 12 sunt fixate cele două brațe 22 și 23 de contact și astfel îndoite încât să ajungă perpendicular în raport cu piesa principală 12; brațele sunt fixate prin capetele lor inferioare. în vecinătatea capătului liber al brațelor este realizat, între cele două brațe de contact, 22 și 23, un contact 24 de repaus, brațul 22 prezentând în acest scop o proeminență 26 de contact.
Porțiunea 27 prin care se reali4 zează legătura între cele două contacte 14 de tăiere a izolației, identice și simetric dispuse, se prezintă sub forma unei bucle 28, în formă de U, legată monolit cu piesa principală 12. Fiecare dintre cele două brațe 30 care alcătuiesc bucla 28, în formă de U, servește ca element de secționare a conductorului de cablu și este dispus după porțiunea prelungitoare cu o fantă 16 de tăiere. în acest scop, muchiile 31 ale brațelor 30 care alcătuiesc bucla 28 sunt ascuțite, ceea ce simplifică operația de secționare a conductorului de cablu, căruia urmează să i se aplice contactul. Din considerente de tehnologie a execuției, porțiunea 27 de legătură care intră în alcătuirea buclei 28 este prevăzută cu două crestături 29.
în cele ce urmează se prezintă fazele succesive de execuție a contactului monolit de racordare electrică, conform prezentei invenții. într□ primă fază se execută prin ștanțare pe un dispozitiv care permite o succesiune de astfel de operații, piesa pe baza căreia urmează să se realizeze contactul de racordare; această piesă (fig.1) obținută prin ștanțare dintr-un material metalic plat, este supusă unei operații de argintare. Așa cum se poate vedea în fig.1, în acest stadiu apar fanta 16 de tăiere a izolației, brațele 22 și 23 de contact, precum și suprafețele 20 de contact și ghidare. La partea inferioară a piesei de contact sunt practicate două decupări 17, în formă de U, care facilitează îndoirea contactelor 14 de tăiere. De asemenea, se mai observă crestăturile 29 practicate în porțiunea 27 de legătură care este într-un stadiu premergător îndoirii în formă de buclă.
într-o a doua fază de execuție se procedează la deformarea prin îndoire a piesei de contact argintate care este adusă în forma din fig.2. După această fază tehnologică, brațele 22 și 23 de contact, precum și contactele 14 de tăiere sunt îndoite în unghi drept în raport cu piesa principală 12.
RO 111517 Bl
Deformarea prin îndoire a porțiunii 27 de legătură pentru obținerea buclei 28 constituie faza finală de execuție a contactului monolit de racordare, iar prin operații de îndoire diferențiate se poate regla lățimea buclei 28 și deci și intensitatea forței de contact ce ia naștere între cele două brațe 22 și 23 de contact ale contactului 24 de repaus, în felul acesta se poate varia intensitatea forței cu care sunt apăsate unul față de celălalt cele două brațe de contact.
în contactul 24 de repaus astfel realizat se pot introduce fișele din dispozitivele de control și măsurare cu ajutorul cărora se pot efectua operații de măsurare asupra conductoarelor de cablu pe care au fost fixate respectivele contacte. în același contact de repaus mai pot fi introduse și conectate dispozitive de protecție la supratensiuni.
în caz că se dorește o verificare în ambele sensuri a conductoarelor de cablu racordate, atunci când se urmărește verificarea independentă a conductoarelor racordate la contactele 14 de racordare și tăiere, lucrul se poate realiza astfel: după formarea buclei 28 a contactului monolit de racordare electrică, acesta este supus unei operații de perforare prin ștanțare într-o mască în zona buclei 28, obținându-se astfel două semicontacte separate electric între ele. Masca folosită în acest scop servește și ca mijloc de ghidare pentru echiparea unei piese din material izolant în care se montează cele două semiconductoare. Cu toate că bucla a suferit o operație de separare prin ștanțare, se menține intensitatea anterior reglată a forței de pretensionare dintre cele două brațe de contact.

Claims (6)

  1. Revendicări
    1. Contact monolit de racordare electrică, cu două contacte (14) de tăiere a izolației cuprinzând fiecare câte o fantă (16) de tăiere a izolației, o suprafață (20) de contact și ghidare, precum și un element de secționare, cu două brațe (22 și 23) de contact legate fiecare la un capăt de câte un contact (14) de tăiere, cu un contact (24) de repaus format între capetele libere ale brațelor (22 și 23) de contact și cu o porțiune (27) de legătură între cele două contacte (14) de tăiere, caracterizat prin aceea că porțiunea (27) de legătură se prezintă în esența sub forma unei bucle (28), în formă de U, și ca în spatele fiecărui contact (14) de tăiere este prevăzut câte un braț (30) al buclei (28) în formă de U sau V, care servește ca element de secționare a conductoarelor de cablu.
  2. 2. Contact monolit de racordare, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, constă într-o piesă principală (12) din care sunt îndoite sub un unghi drept brațele (22 și 23) de contact și contactele (14) de tăiere.
  3. 3. Contact monolit de racordare, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că piesa principală (12) este prevăzută cu două decupări (17) care facilitează operația de îndoire a contactelor (14) de tăiere.
  4. 4. Contact monolit de racordare, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că bucla (28) este prevăzută cel puțin parțial cu muchii ascuțite.
  5. 5. Contact monolit de racordare, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că cel puțin un braț (22) de contact este prevăzut cu o proeminență (26) pentru realizarea contactului.
  6. 6. Contact monolit de racordare, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, pentru a facilita operațiunea de îndoire, porțiunea (27) de legătură este prevăzută cu două crestături (28).
RO94-01188A 1992-09-04 1993-08-30 Contact monolit de racordare electrica RO111517B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE9211917U DE9211917U1 (de) 1992-09-04 1992-09-04 Einstückiger Anschlußkontakt
PCT/EP1993/002336 WO1994006171A1 (de) 1992-09-04 1993-08-30 Einstückiger elektrischer anschlusskontakt

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO111517B1 true RO111517B1 (ro) 1996-10-31

Family

ID=6883409

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO94-01188A RO111517B1 (ro) 1992-09-04 1993-08-30 Contact monolit de racordare electrica

Country Status (17)

Country Link
EP (1) EP0658283B1 (ro)
AT (1) ATE138504T1 (ro)
BG (1) BG61415B1 (ro)
BR (1) BR9305804A (ro)
CA (1) CA2127791A1 (ro)
DE (2) DE9211917U1 (ro)
EC (1) ECSP930979A (ro)
EE (1) EE03011B1 (ro)
ES (1) ES2089840T3 (ro)
GE (1) GEP19981323B (ro)
GR (1) GR3020007T3 (ro)
MD (2) MD1083C2 (ro)
PL (1) PL172672B1 (ro)
RO (1) RO111517B1 (ro)
RU (1) RU2091931C1 (ro)
TR (1) TR27225A (ro)
WO (1) WO1994006171A1 (ro)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
MD24B1 (ro) * 1991-07-09 1994-05-31 Parfumerii Si Cosmetice Vioric Compozitie de substante odorante
US9751244B2 (en) 2012-05-15 2017-09-05 The Patent Well LLC Elastomeric gasket for fuel access door of an aircraft wing and a method for making the same

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2804478C2 (de) * 1978-01-31 1982-11-25 Krone Gmbh, 1000 Berlin Elektrischer Klemmverbinder zur löt-, schraub- und abisolierfreien Herstellung eines Kontaktes an einem feststehenden Anschlußelement, insbesondere für die Fernmeldelinientechnik
DE3021798C2 (de) * 1980-06-11 1982-03-11 Krone Gmbh, 1000 Berlin Vorrichtung und Verfahren zur Herstellung eines Doppelkontaktes an einem löt-, schraub- und abisolierfreiem Klemmverbinder
DE3137429C2 (de) * 1981-09-19 1984-03-22 Krone Gmbh, 1000 Berlin Anschlußeinrichtung in einer Anschlußleiste
EP0112051B1 (en) * 1982-11-22 1986-10-29 Molex Incorporated Electrical contact for terminating insulated conductors
DE3730662A1 (de) * 1987-09-10 1989-03-30 Krone Ag Anschlussvorrichtung der fernmeldetechnik
US5030132A (en) * 1987-12-17 1991-07-09 Amp Incorporated Bidirectional insulation displacement electrical contact terminal
DE3818497C5 (de) * 1988-05-31 2005-05-25 Quante Ag Anschlußblock für eine Kabelabschlußeinheit

Also Published As

Publication number Publication date
MD950267A (ro) 1997-01-31
ES2089840T3 (es) 1996-10-01
EP0658283B1 (de) 1996-05-22
GR3020007T3 (en) 1996-08-31
MD1083C2 (ro) 1999-04-30
PL172672B1 (pl) 1997-10-31
PL304340A1 (en) 1995-01-09
CA2127791A1 (en) 1994-03-17
DE59302708D1 (de) 1996-06-27
MD940013U (ro) 1995-06-30
ECSP930979A (es) 1994-03-21
RU94040380A (ru) 1996-08-20
GEP19981323B (en) 1998-05-11
WO1994006171A1 (de) 1994-03-17
EE03011B1 (et) 1997-06-16
BG98879A (bg) 1995-03-31
RU2091931C1 (ru) 1997-09-27
DE9211917U1 (de) 1992-11-12
TR27225A (tr) 1994-12-20
BR9305804A (pt) 1997-02-18
BG61415B1 (en) 1997-07-31
ATE138504T1 (de) 1996-06-15
EP0658283A1 (de) 1995-06-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR970011883B1 (ko) 전기 케이블 종단부 및 그의 제조 방법
US6692292B2 (en) Terminal block with knife contact and connector means
RU97122098A (ru) Соединительная клемма для электропроводов
US4288141A (en) Insulation displacement contact for an electrical connector
US4897040A (en) Cutting and clamp sleeve contact and method of connecting insulated electrical wire conductors
US3950062A (en) Wire slot terminal double beam system
US3761866A (en) Clip terminal
US4442316A (en) Crimp connector for electrical wires
US3489985A (en) Contiguous cam contact for convenience outlet
KR920007828B1 (ko) 인쇄 회로 기판상에 ic 칩 패키지를 장착시키기 위한 소켓
NO840872L (no) Tilkoblingsklemme til tilkobling av elektriske ledere uten avisolering i fordelere i fjernmeldingsanlegg, saerlig telefon-formidlingsanlegg
US4412374A (en) Device for clamping an insulated cable wire to a terminal element
EP0244017A1 (en) Electrical contact device and a method for its manufacture
RO111517B1 (ro) Contact monolit de racordare electrica
US2217486A (en) Tool
US4219252A (en) Electric plug connection
DK167040B1 (da) Skaereklemmeforbindelseselement til elektriske ledninger
KR0152135B1 (ko) 전기 클램프 단자 장치
US6402548B1 (en) Method and device for interconnecting connecting terminals
DE69212639T2 (de) Schneidklemmkontakt mit zusätzlicher Federwirkung
US3355803A (en) Tweezer-like tool for longitudinally slitting the web connecting a joined conductor-pair
KR900001072A (ko) 전기 케이블 조립체 제조 방법 및 장치
EP0878866A3 (de) Beschaltungsklemme für lötfreie Schneid-Klemm-Andrahtung isolierter elektrischer Leiter
US2523782A (en) Connector for electrical conductors
US4085995A (en) Electrical terminal