NO325409B1 - Midtarmeringsblokk for en kystkonstruksjon, samt fremgangsmate for plassering av blokken - Google Patents

Midtarmeringsblokk for en kystkonstruksjon, samt fremgangsmate for plassering av blokken Download PDF

Info

Publication number
NO325409B1
NO325409B1 NO20011317A NO20011317A NO325409B1 NO 325409 B1 NO325409 B1 NO 325409B1 NO 20011317 A NO20011317 A NO 20011317A NO 20011317 A NO20011317 A NO 20011317A NO 325409 B1 NO325409 B1 NO 325409B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
block
legs
loc
leg
center
Prior art date
Application number
NO20011317A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20011317L (no
NO20011317D0 (no
Inventor
Hyuck-Min Kweon Kweon
Sal Soo Lee
Original Assignee
Hyuck-Min Kweon Kweon
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hyuck-Min Kweon Kweon filed Critical Hyuck-Min Kweon Kweon
Publication of NO20011317D0 publication Critical patent/NO20011317D0/no
Publication of NO20011317L publication Critical patent/NO20011317L/no
Publication of NO325409B1 publication Critical patent/NO325409B1/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02BHYDRAULIC ENGINEERING
    • E02B3/00Engineering works in connection with control or use of streams, rivers, coasts, or other marine sites; Sealings or joints for engineering works in general
    • E02B3/04Structures or apparatus for, or methods of, protecting banks, coasts, or harbours
    • E02B3/12Revetment of banks, dams, watercourses, or the like, e.g. the sea-floor
    • E02B3/14Preformed blocks or slabs for forming essentially continuous surfaces; Arrangements thereof

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Revetment (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører generelt en kystkonstruksjon og en fremgangsmåte for plassering av denne. Mer spesifikt vedrører den foreliggende oppfinnelse en midtarmeirngsblokk for en kystkonstruksjon og en fremgangsmåte for plassering av blokken med en hydraulisk stabilitet fra en skrå overflate og en økonomisk konstruksjonskostnad. (Se for eksempel JP-A-60-148909).
Generelt er kystkonstruksjonen, som er plassert inne i en havn eller et le, installert under beskyttelseskonseptet for å beskytte anleggskonstruksjonen fra transport av bølge-energi. Når kystkonstruksjonen er konstruert for en molo eller et dike, blir et underlag av kystkonstruksjonen benyttet som en sandstein for hydraulisk stabilisering på den skrånende overflaten, og et øvre lag av kystkonstruksjonen blir benyttet en kunstig armeringsenhet av en belagt blokk, slik som en "tetrapeod", en "dolos", en "accropode" eller en "core-loc" for å spre bølge-energi. Spesielt, for en konstruksjonsmåte for moloen, blir en bruddsteinsdemning (rubble mound breaker) utstrakt avpasset til å installere de kunstige armeringsenhetene for den fremre skrånende overflaten. Nylig tilpasset Caisson en komposittype som blir benyttet for konstruksjon av moloen.
Grunnet den økende skipsfarten og størrelsen til overflaterfaktskip, er det en tendens til å konstruere moloen på dypere vann fjernere fra kysten. Det blir derfor forventet å øke vekten til beleggingsmaterialet for å beskytte konstruksjonen mot store bølger. Ved konstruksjon av nye havner, bør det tas i betraktning at været er hardere og bølgene er større enn ved konstruksjon av konvensjonelle havner.
For beskyttelse av de viktige fasilitetene i leet, bør konstruksjonen av moloen eller diket betraktes ut fra en konstruksjon med over 100 års returperiode.
I henhold til den konvensjonelle standardkonstruksjonsmåten for en seksjon, i tilfellet med konstruksjon av en stor havn, eller en konvensjonell bruddsteinsmolo og dike, kan et vektforhold mellom et øvre lag av belegningsmaterialet og et nedre lag med sandstein være 1:1/10 (Coastal Engineering Research Center, U.S. Army Corps of Engineers, 1984, Shore Protection Manual Pg. 7-228). Det er mulig å tilveiebringe en påkrevet vekt for belegningsmaterialene fordi belegningsmaterialene kan tilvirkes ved hjelp av en kunstig støpning. Men det er ikke enkelt å tilveiebringe nok tilsvarende vekt for underlaget av sandstein fordi de naturlige steinene for underlaget vanligvis blir tilveiebragt nær konstruksjonsstedet.
For å løse problemene som er beskrevet ovenfor, blir en konvensjonell kunstig armeringsblokk eller en noe modifisert blokktype benyttet i stedet for det nedre laget med sandstein for det fremre skrånende laget med belagte blokker. I dette tilfellet vil de opplagt ikke være stabile for de hydrauliske karakteristikkene for hele seksjonen hvis det nedre laget blir eksponert under en konstruksjon eller plassert sammen med det fremre skrånende laget av belagte blokker.
På den andre siden blir Grovel-sjønivået hevet på grunn av Laninor-fenomenet. Som et resultat av dette, kan det skje at den forventede spredningen av bølgeenergien grunnet bølgebrytning i den grunne vannsonen ikke inntreffer. Imidlertid tar ikke den nåværende konstruksjonen av en kystkonstruksjon det hevede sjønivået i betraktning.
Formålet med den foreliggende oppfinnelse er å overvinne problemene som er beskrevet ovenfor, og tilveiebringe en kunstig blokk (heretter kalt "half-loc") for å erstatte sandsteinene.
Et annet formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe en ny form for midtarmeringsblokk for å forbedre konstruksjonsevnen på konstruksjonsstedet og stabilitet for moloen.
Et annet formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe en sikker plasseringsmetode når en midtarmeringsblokk blir konstruert sammen med det fremre skrå laget av belegningsmateriale.
For å oppnå de ovenfor nevnte formålene med oppfinnelsen, innbefatter den nye formen for midtarmeringsblokk et legeme med en form av en åttekantet søyle med en rektangulær side, hvilket legeme har et perforert hull i senter; fire ben med form av en rektangulær søyle på fire sider av nevnte legeme, alternativt, hvilke ben er integrert utformet med legemet; et fremskytende fot utformet på hver av nedre del av bena, der hvert hjørne av bena og den fremskytende foten er avskrådd.
De andre formålene og særtrekkene ved den foreliggende oppfinnelse vil delvis være innlysende, og delvis bli beskrevet i det etterfølgende. Figurene IA og IB viser en "half-loc" i henhold til utførelsesformer av den foreliggende oppfinnelse. Figur 2 viser et toppriss og et frontriss av "half-loc" i henhold til en utførelsesform av oppfinnelsen i figur IA. Figurene 3 til 5 viser en fremgangsmåte for plassering av "half-loc"-en i henhold til en utførelsesform av oppfinnelsen. Figur 6 viser en graf som fremstiller forholdet mellom Hudson-stabilitetskoeffisienten og skadehastigheten avhengig av plassering av "half-loc"-en. Figur 7 viser en graf som fremstiller forholdet mellom Hudson-stabilitetskoeffisienten og skadehastigheten ved plassering av "half-loc"-en vist i figurene 3 til 5. Figur 8 viser en graf som fremstiller forholdet mellom stabiliteten og vektforholdet til "half-loc"-en. Den detaljerte beskrivelsen av denne oppfinnelsen vil henvise til den vedlagte tegningen.
En ny form for midtarmeirngsblokk av en "half-loc" (heretter kalt "half-loc") i en utførelsesform av den foreliggende oppfinnelse er vist i figurene IA og IB. "Half-loc"-en innbefatter hovedsakelig et legeme 10 og et ben 14. Legemet 10 er utformet med form av en åttekantet søyle med en rektangulær side og et perforert hull 12 i senter av den øvre overflaten. Det perforerte hullet 12 har form av et rektangel, eller er fortrinnsvis kvadratisk. Fire ben 14 er integrert utformet og festet alternativt til siden av legemet 10.
En fremskytende fot 16 er også utformet i en nedre del og/eller øvre del av benet 14. Den fremskytende foten 16 er anordnet i oppover- eller nedoverretning på hver topp og bunn av bena. Hvert hjørne på den nedre delen og øvre delen av benet 16 og foten 14 er avskrådd.
Det perforerte hullet 12 i senter av legemet 10 er konstruert for å lede vannet oppover eller nedover for å spre en oppløftingskraft. Det perforerte hullet 12 har form av et kvadrat. Hver side av det perforerte hullet 12 er parallelt med siden av legemet, som ikke har noen ben. Det perforerte hullet 12 er anordnet i senter av toppen av legemet for å unngå konsentrasjon av belastninger. Hver fot 16 utformet i toppen og bunnen av benet 14 vil bli låst i det øvre og nedre belagte laget med stein i moloen eller diket, og minimalisere glidningen. Den vil derfor forbedre forsterkningen av de øvre og nedre belagte lagene med steiner, og øke stabiliteten for de hydrauliske karakteristikker. Hjørnet til benet 14 er også avskrådd for å forstyrre vannet som strømmer over blokkene.
De detaljerte dimensjonene til "half-loc"-en i utførelsesformen vist i figur IA er vist i figur 2.
Den maksimale lengden til "half-loc"-en er vist i figur 2, d.v.s. en dimensjon C målt fra utsiden av benet 14 til den motsatte siden av benet 14 som er vist i en målestokk lik 100. Det er en gunstig dimensjon for "half-loc"-en å ha en tykkelse for benet 14 på ca. 20, en bredde for benet 14 på ca. 40, en tykkelse for legemet 10 på ca. 30 for den ønskelige stabiliteten og konstruksjonsevnen. Det er også ønskelig at dimensjonen på en sidelengde av det perforerte hullet 12 er ca. 20, og at høyden av den fremskytende delen av foten 16 fra legemet 10 er ca. 5. (Blokken med den ovenfor nevnte dimensjon blir også kalt "blokk I").
For en beleilig konstruksjon av blokken, som en alternativ utførelsesform av en "half-loc" uten en øvre fot som vist i figur IB, vil en modifisert form av "half-loc"-en vurdere å fjerne den øvre fremskytende foten 16 til benet 14 under støping av blokken.
(Heretter vil blokken uten den øvre foten bli kalt "blokk II").
Volumene til disse blokkene ved bruk av målestokken "C" for standard-dimensjonen er representert ved;
Den viktige faktoren ved konstruksjon av "half-loc"-en er plasseringstypen. Plasseringstypen er nært relatert til blokkens stabilitet og avhenger hovedsakelig av en sammenlåsningsgrad og en porøsitet for "half-loc"-en.
Figurene 3 og 5 i henhold til den foreliggende oppfinnelse viser derfor anordnings-metoder med hensyn til plasseringstypen.
Plasseringstypen i figur 3 (heretter kalt "Type I") viser en fremgangsmåte for halvsammenlåsing. Denne fremgangsmåten for halvsammenlåsning (half interlocking) anordner blokkene til kontakt mellom en fremre utside av benet 14 til en blokk og en bakre utside av benet 14 til en naboblokk i en seriell linje, og den venstre utsiden eller høyre utsiden av benet 14 til blokkene i en andre seriell linje kontakter den høyre utsiden eller venstre utsiden av benet 14 til blokkene i den tilgrensende serielle linjen ved anordning inne i et konkavt område som er dannet av en seriell linje, og er belagt over blokkene.
De anordnede halv-sammenlåsende blokkene ser ut som en bikake. Det fremre eller bakre utsidebenet 14 til tilgrensende blokker som har kontaktet hverandre i en seriell retning blir kontaktet vinkelrett med de venstre eller høyre utvendige bena 14 til blokker i den andre serielle linjen, og danner et sikk-sakk-arrangement. Denne plasseringstypen gir en perfekt sammenkobling som er nesten statisk.
Plasseringstypen i figur 4 (heretter kalt "type II") viser en annen arrangements-fremgangsmåte der de avskrådde delene av bena til blokkene er i kontakt med de avskrådde delene til bena av de tilgrensende blokkene hele veien rundt blokkene i serier. Blokkene av type II er anordnet individuelt uten et leddforhold til hverandre, og har en høy porøsitet.
Plasseringstypen i figur 5 (heretter kalt "type III") viser en annen arrangementsmetode i hvilken sidepartiene til bena til blokkene er skråstilt og i kontakt med sidepartiene til bena til tilgrensende blokker i serier.
Figurene 3 til 5 viser et ideelt arrangement med hensyn til plasseringstype. I realiteten er det begrensninger for konstruksjon av det ideelle arrangementet med hensyn til plasseringstype på konstruksjonsstedet. Imidlertid bør den aktuelle konstruksjonen ikke avvike fra det valgte ideelle arrangementet med hensyn til plasseringstype.
Ved bruk av "half-loc"-blokken vist i figur 1 kan antallet påkrevede blokker bli beregnet ut fra et gitt areale på konstruksjonsstedet avhengig av den valgte plasseringstypen blant typene I, II og III. Porøsiteten kan bli beregnet ved å telle en høyde for toppen og bunnen av blokkene.
Ved å bruke plasseringstypene beskrevet ovenfor, kan et eksperiment for eksponeringsstabiliteten bli utført for å utføre den aktuelle konstruksjonen. Eksponerings-stabilitets-dataene blir oppnådd ved hjelp av eksperimentene fordi den belagte blokken vil bli eksponert for bølger under konstruksjonen.
En eksperimentmodellseksjon blir bestemt ved å betrakte parameterne relatert til blokkens størrelse, forventet stabilitet, modellstørrelse og kilde for en bølge og reservoar. Tabell I viser forholdet mellom de ovenfor nevnte parametere basert på de gitte eksperimentelle forholdene. Fra hver av parameterne beskrevet ovenfor, kan vekten til "half-loc"-en bli beregnet, og så kan høyden til en bølge som tilsvarer verdien til den forventede stabiliteten bli beregnet for planleggingen av eksperimentbetingelsene. Volumet til "half-loc"-en kan bli beregnet fra ligning 1 ved bruk av grunnskaleringen "C". Etter at volumet er bestemt, kan den tilsvarende vekten til "half-loc"-en bli beregnet.
Den signifikante bølgehøyden H1/3 kan bli beregnet basert på Hudsons stabilitetskoeffisient Kd. (Med hensyn til Hudsons stabilitetskoeffisient Kd, skal det henvises til "Laboratory Investigation of rubble mound breakwater" 1969, proe. ACSE, vol. 85). Hudson foreslår en likning for Hudsons stabilitetskoeffisient Kd som er vist nedenfor.
Hvor: W er vekten til armeringsblokken
y er egentyngden til betong i luft.
(2,657 g/cm<3> for granitt, 2,5 g/cm<3> for betong)
Si er egenvekten for betong mot sjøvannet.
Cot 0 er skråningen.
Kd-verdien er satt opp i et område fra 3 til 12. Dette området for verdien er hentet fra blokker benyttet for andre formål fordi det ikke er noen tilgjengelige eksempler eller data tilgjengelig for midtarmeringsblokken. For en X-blokk, slik som et allsideskrånende belegningsmateriale eller en massiv blokk utviklet av et japansk firma ved navn TETRA, er det foreslått en Kd-verdi på 10. Det er vanskelig å estimere den hydrauliske stabiliteten fordi porøsitetsraten varierer avhengig av plasseringstypen. For en jevn skråning er Kd-verdien estimert i området 4 til 5, basert på Kd-verdien 10 for X-blokken som en standardverdi. For den foreliggende oppfinnelse skal det for "half-loc"-en benyttes en skråningsrate på 1:1,5. Kd-verdien er derfor i det stabile området for den jevne skråningen. Fra tabell 1 er verdien H1/3 i området 9,60-13,03 cm.
En likning som angir forholdet mellom den maksimale bølgehøyden Hmax og den signifikante bølgehøyden H1/3 oppgis i "Random Sea and Design of Maritime Structures" 1990, 16. avsnitt, av Yoshima Goda. Likningen for bølgehøydeforholdet er gitt som;
hvor; N0 er en bølgefrekvens, og det blir benyttet 1.000 bølger.
Vanndybden til moloen er estimert basert på beregningen av Hmax ved bruk av likning 3 for ikke å bryte bølgen. I dette eksperimentet blir en mulighet for å bryte en bølge med stående bølger betraktet, og verdien Ds = Hmax /0,61 blir benyttet i stedet for å benytte verdien Ds = Hmax/0,78 som er vist i McCowans "On the Solitary Wave" (Philosophical magazine, 5th series, vol. 32, nr. 194, side 45-58), og relatert til en begrensning av bølgebrytningen av en isolert bølge og en vanndybde.
Oppløpshøyden Ru blir også estimert for å bestemme høyden til fribordet Rl. Verdien til oppløpshøyden Ru blir hentet fra Wallingford, "Hydraulic Ecperiment Station", 1970, "Report on Tests on Dolos Breaker in Hong Kong", og de eksperimentelle data for oppløpshøyden for Doloer fra Gunbak A.R. ("Estimation of incident and reflected waves in random wave experiments 1977, Div. Port and Ocean Engineering, Rep. No. 12/77, Tech, Univ. of Norway, Trondheim). Den maksimale syklen på 2,5 sek. blir valgt for en sykel T. Modellseksjonen og bølgehøyden blir til slutt bestemt etter verifikasjon av summen (95,91 cm) av høyden til blokken (DS+RU = 74,41 cm) og demningshøyden (21,5 cm) er mindre enn høyden til en vanntank (120 cm).
Vanndybden til den fremre overflaten Ds for eksperimentmodellen på 43 cm og den fremre skråningen på 1:1,5, som er utstrakt benyttet, for konstruksjon av den belagte skrå moloen av tetrapoden er valgt. Tykkelsen til den fremre skråningen på 2,16 cm som tilsvarer 40 prosent av C = 5,3 cm og vektforholdet mellom det første nedre laget og det andre nedre laget på 1:20 blir valgt. Tykkelsen av standardseksjonen til det nedre laget tilsvarer tykkelsen til det andre nedre laget. Basert på disse forholdene blir modellen benyttet for en naturlig stein med 1,4 cm tykkelse tilsvarende gjennomsnitts-diameteren og høyden til fribordet R 32 cm.
Modellbredden til det øvre laget er bestemt av et eksperimentelt forhold fordi modellen ikke er en virkelig blokk, og det ikke er noen proporsjonssimulering tilgjengelig. Formålet med dette eksperimentet er å bestemme vektforholdet og å utvikle midtarmeringsblokken til "half-loc"-en i stedet for å bruke de naturlige steinene av sandstein nær konstruksjonsstedet. Froude-likningen vedrører vektforholdet og lengde-forholdet Wr = 1 r 3. Det estimerte proporsjonsforholdet på 1:28,85 er beregnet basert på 77,29g med blokk, 0,7m<3> med sandstein og 1,855 tonn av den tilsvarende vekt.
(2,65 tonn/m<3> spesifikt volum-vekt blir benyttet for beregning). På dette tidspunktet skal et rom på 6m (=3 m x 2 kjøreretninger) for to-veis trafikk tilveiebringes på toppen
av blokken. Størrelsen for modellen bør derfor være 20:8cm. Bredden av veien 3,0 m blir benyttet i henhold til "Standard Design of Harbor Facility".
Midtarmeringsblokken til "half-loc"-en er belagt "dobbelt rå" (double raw) i tilfellet der det øvre laget til blokken er belagt med det fremre skrånende belegningsmaterialet slik som T.T.P. Det bakre skråningsforholdet er 1:1,5, det samme som det fremre skråningsforholdet. I dette eksperimentet blir bare kjernesandstein benyttet grunnet den ikke-overtoppende (non-overtopping) testen.
Det er to typer bølgegeneratorer; Posisjonstypen og Absorpsjonstypen som benyttes i eksperimentene. Absorpsjonstypen blir benyttet i dette eksperimentet.
Grunnet ikke-overtoppingstesten, blir bølgene som har en signifikant bølgehøyde (H1/3) og spekter generert tilsvarende den teoretiske verdien for spekteret i plasseringen av den anordnede blokken. Hver av eksperimentene er klassifisert avhengig av typen bølger ved bruk av dataene fra tabell 1. T1/3 er testet i området 1,0 ~ 2,5 sek. med 0,5 sek. inkrement i området 6 ~ 14 cm bølgehøyde med 2cm inkrement. Eksperimentet er utført for totalt 20 typer bølger ved å fiksere vanndybden (43cm) for alle de skrå overflatene Ds og å variere verdiene for T1/3 og H1/3.
Låsing og forskyvning av midtarmeringsblokken av typen "half-loc" blir hovedsakelig observert kontinuerlig ved å øke bølgehøyden for hver periode av eksperimentet. Eksperimentet blir fortsatt ved å øke bølgehøyden for hver periode inntil modellen av moloen eller den nedre delen av sandsteinen blir skadet. Så blir bølgehøyden avlest når modellen blir skadet.
En beregning av skadeforholdet er det totale antallet blokker dividert med det akkumulerte antallet blokker som tilsvarer Hudsons stabilitetskoeffisient Kd og den signifikante bølgehøyden H1/3. Ligningen blir;
Hvor: D er skadeforholdet.
n er det akkumulerte antallet blokker inntil den høyeste bølgen.
N er det totale antallet blokker.
Figur 6 viser stabiliteten oppnådd fra eksperimentene for blokk I og blokk II. I henhold til testresultatet vist i figur 6, er blokken I mer stabil enn blokken II i alle bølgeområder. Spesielt vil skadeforholdet nå 4 prosent for blokken II belagt med type I. Det er
åpenbart at blokken I belagt med type I har det høyeste skadeforholdet. Med unntak av type I, har alle andre modeller ca. 11, 0 av Kd-verdien. Blokk II er enklere å konstruere, men mindre stabil enn blokk I. Blokk I har derfor fordelen av stabilitet og anti-glidning når alle skrå belagte blokker er plassert på det øvre laget.
Figur 7 viser testresultatene som oppnås fra eksperimentet for blokk I, type I, type II og type III. I henhold til testresultatet har type I og type III fått et skadeforhold på 1% tilsvarende 4,96 Kd av bølgehøyden. Type II har ingen skade før bølgene når tilsvarende 11,38 Kd av bølgehøyden.
For hver porøsitet på 33,3%, 37% og 33% for type I, type II og type III blir eksponeringsstabiliteten analysert og sammenlignet med hverandre. Testresultatene avslører at type III er den mest stabile plasseringstypen.
Ved siden av stabiliteten som avhenger av plasseringstypen av "half-loc"-blokken, er den andre viktige faktoren at en vektberegning av "half-loc"-blokken for det nedre laget belegningsmateriale.
I henhold til den konvensjonelle standardkonstruksjonen, blir et vektforhold for hver seksjon foreslått. For eksempel blir et vektforhold på 1:10 benyttet for belegningsmaterialblokken hvor alle sider skråner. I den foreliggende oppfinnelse blir vektforholdet bestemt gjennom eksperimentet for å etablere stabiliteten for belegningsmaterialblokken hvor alle sider skråner (all side slopes coating material block).
For å bestemme vektforholdet blir eksperimentet utført for stabiliteten av allsideskrånings-belegningsblokken ved bruk av type II som er den mest stabile plasseringstypen og type III som er den minst forskjøvne typen og enkleste konstruksjonen. Årsaken til at type III blir valgt, er at den opprettholder mest stabilitet for den "half-loc"-belagte blokken, og den laveste porøsiteten av plasseringstypen. Hvis blokken hadde blitt forskjøvet, ville det påvirke stabiliteten til allsideskrånings-belegningsblokken.
Tetrapoden blir benyttet for allsideskrånings-belegningsblokken. I henhold til den foreliggende oppfinnelse er vektforholdet til "half-loc"-belegningsblokken 3,36, 5,25, 6,70 og 10. Figur 8 viser testresultatet for de fire tilfellene med ikke-brytning, Kd = 10,2 for Hudsons stabilitetskoeffisient, tilsvarende 150% av den største bølgen basert på den normale bølgen.
Som vist i figur 8, er alle fire typer vektforhold stabile. Stolpegrafen i figur 8 viser at for eksempel, for forsøksgruppe 2, blir tetrapoden og bunnpartiet av "half-loc"-belagte blokken i henhold til den foreliggende oppfinnelse truffet 1.000 bølger av 2,0 sykler, etter dette repetert med treff av 1.800 bølger i 2,5 sykler. Som et testresultat overskrider hver bølge av kontinuitetstiden mer enn 1.000 bølger. Moloen vil vanligvis bli truffet av 1.000 bølger i 3 ~ 4 timer med treff under en regnstorm. Dette eksperimentet velger den stabile betingelsen av fire tilfeller som estimerer minst 1.800 bølger og 2,0 ~ 2,5 sykler.
Den "half-loc"-belagte blokken i henhold til denne oppfinnelsen, som er belagt med tetrapoden ved bruk av 3 til 10 ganger av vekten, er i en stabilitetstilstand.
I henhold til testresultatet kan den "half-loc"-belagte blokken i henhold til den foreliggende oppfinnelse bli byttet ut med naturlige steiner som konvensjonelt blir benyttet i moloer av den skrånende typen. Den "half-loc"-belagte blokken i henhold til den foreliggende oppfinnelse kan forbedre effektiviteten og standardiseringen av plasseringstypen, det nedre laget og øvre laget med belegningsblokker, og konstruksj onsmetoden.
Den "half-loc"-belagte blokken i henhold til denne oppfinnelsen kan løse problemer som oppstår med den konvensjonelle skrånende typen molo, beregne stabiliteten avhengig av plasseringstypen og tilveiebringe et nytt konsept for en kystkonstruksjon.

Claims (6)

1. Midtarmeirngsblokk av en "half-loc", innbefattende: et legeme (10) med form av en åttekantet søyle med en rektangulær side, hvilket legeme har et perforert hull (12) i senter; karakterisert ved fire ben (14) med form av en rektangulær søyle på fire sider av nevnte legeme, alternativt, hvilke ben er integrert utformet med legemet; en fremskytende fot (16) utformet på hver av nedre del av bena, der hvert hjørne av bena og den fremskytende foten er avskrådd.
2. Midtarmeirngsblokk i henhold til krav 1, karakterisert v e d å innbefatte en fremskytende fot utformet i en øvre del av bena.
3. Midtarmeirngsblokk i henhold til krav 2, karakterisert ved at bena er målt med en grunndimensj on lik C, der tykkelsen til bena er 0,2 C, bredden til bena lik 0,4 C, og tykkelsen til legemet mindre enn 0,4 C.
4. Midtarmeirngsblokk i henhold til krav 2, karakterisert v e d at det perforerte hullet er konstruert for å lede vannet oppover eller nedover for å spre en oppløftingskraft, der formen til hullet er kvadratisk, og der hver side av det perforerte hullet er parallell med siden av legemet som ikke har nevnte ben.
5. Fremgangsmåte for plassering av en midtarmeirngsblokk av "half-loc" i henhold til krav 2, karakterisert ved at fremgangsmåten for plassering innbefatter trinnene: horisontalt å dreie blokken i en viss vinkel; og bringe hver venstre eller høyre side av nevnte ben i kontakt med andre venstre eller høyre sider av tilgrensende ben i hver retning.
6. Fremgangsmåte i henhold til krav 5, karakterisert v e d at vektforholdet mellom "half-loc"-en og en kunstig armeringsblokk er 1:3~10 når "half-loc"-en er anordnet under den kunstige armeringsenheten.
NO20011317A 1998-09-18 2001-03-15 Midtarmeringsblokk for en kystkonstruksjon, samt fremgangsmate for plassering av blokken NO325409B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
KR1019980038696A KR100335334B1 (ko) 1998-09-18 1998-09-18 중간피복용콘크리트블록
PCT/KR1999/000565 WO2000017453A1 (en) 1998-09-18 1999-09-18 A middle armor block for a coastal structure and a method for placement of its block

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO20011317D0 NO20011317D0 (no) 2001-03-15
NO20011317L NO20011317L (no) 2001-05-16
NO325409B1 true NO325409B1 (no) 2008-04-21

Family

ID=19551104

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20011317A NO325409B1 (no) 1998-09-18 2001-03-15 Midtarmeringsblokk for en kystkonstruksjon, samt fremgangsmate for plassering av blokken

Country Status (17)

Country Link
US (1) US6508042B1 (no)
EP (1) EP1114222B1 (no)
JP (1) JP3576974B2 (no)
KR (1) KR100335334B1 (no)
CN (1) CN1104532C (no)
AT (1) ATE256221T1 (no)
AU (1) AU742023B2 (no)
BR (1) BR9913877A (no)
CA (1) CA2344242C (no)
DE (1) DE69913540T2 (no)
DK (1) DK1114222T3 (no)
ES (1) ES2213382T3 (no)
NO (1) NO325409B1 (no)
NZ (1) NZ510502A (no)
PT (1) PT1114222E (no)
RU (1) RU2219306C2 (no)
WO (1) WO2000017453A1 (no)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR100474369B1 (ko) * 2001-11-20 2005-03-08 권혁민 연안구조물의 피복구조
US7040241B2 (en) * 2002-05-24 2006-05-09 Merkle Engineers, Inc. Refractory brick and refractory construction
NL1023995C2 (nl) * 2002-07-24 2004-02-18 Hbg Civiel B V Afdekelement voor een golfbrekende of golfremmende constructie.
ES2224874B1 (es) * 2003-08-19 2005-12-16 Guer Ingenieria, S.L. Bloque artificial perfeccionado, configurado para su colocacion ordenada en una capa, para la proteccion de diques y riberas maritimas y fluviales.
ES2264906B1 (es) * 2005-07-11 2008-01-01 Universidad Politecnica De Valencia Elemento para la formacion de mantos de diques.
GB2445182B (en) * 2006-12-23 2011-03-23 James Alan Thompson Assembly for dissipating wave energy through diffraction
KR100802911B1 (ko) 2007-04-09 2008-02-13 최숙경 화분형 식생 블럭
ATE467016T1 (de) * 2007-09-25 2010-05-15 Etruria Design S R L Eckverbindungselement für fliesen mit schrägkante
EP2101134A1 (en) * 2008-02-28 2009-09-16 Paul Wurth Refractory & Engineering GmbH Checker brick
KR101076425B1 (ko) * 2011-06-07 2011-10-25 주식회사 미래와바다 친환경 호안블록
WO2013036271A1 (en) * 2011-09-08 2013-03-14 Samobi Industries, Llc Interlocking construction blocks
FR3003278B1 (fr) * 2013-03-15 2017-12-08 Inouco Bloc de protection d'ouvrages maritimes et/ou fluviaux, et structure de protection des ouvrages maritimes et/ou fluviaux comprenant une pluralite de tels blocs
US20150211804A1 (en) * 2014-01-28 2015-07-30 Kunshan Jue-Chung Electronics Co., Ltd. Energy storage assembly and energy storage element thereof
RU2581349C1 (ru) * 2014-12-29 2016-04-20 Общество с ограниченной ответственностью "МОРСТРОЙТЕХНОЛОГИЯ" Защитное волногасящее покрытие откосов морских гидротехнических сооружений
GB2569716B (en) * 2016-12-06 2020-06-03 Arc Marine Ltd Apparatus for an artificial reef and method
US10907350B1 (en) * 2019-01-10 2021-02-02 Ridgerock Retaining Walls, Inc. Modular wall block, interlocking block assembly, and retaining wall constructed of an assembly of modular wall blocks
CN110095807B (zh) * 2019-04-08 2020-10-27 三峡大学 一种模拟抛射型滑坡实验装置及方法
KR102266421B1 (ko) * 2019-09-09 2021-06-18 청호산업 유한회사 소파블록
RU195367U1 (ru) * 2019-09-23 2020-01-23 Николай Анатольевич Андросов Модуль сборного гидротехнического сооружения
RU200226U1 (ru) * 2020-08-13 2020-10-13 Общество с ограниченной ответственностью «КОСТ ГАРД» Модуль сборной гидротехнической самозакрепляющейся ледостойкой конструкции
CN112176951B (zh) * 2020-11-05 2024-04-16 山东省调水工程运行维护中心棘洪滩水库管理站 一种半球形互锁消浪防冲刷护面块体
RU206317U1 (ru) * 2021-06-08 2021-09-06 Николай Анатольевич Андросов Модуль сборного гидротехнического сооружения
CN117344689B (zh) * 2023-09-12 2024-03-26 连云港建港实业有限公司 基于码头港口的预制式联锁块及施工方法

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2577170A (en) * 1949-11-14 1951-12-04 Green Annan R Checker-brick
US2833532A (en) * 1955-09-08 1958-05-06 Lewis B Ries Checker-brick and checker-work construction for regenerators
US3176468A (en) * 1962-02-27 1965-04-06 Takashi Takada Block for absorbing water flow energy
JPS59163617U (ja) * 1983-04-15 1984-11-01 菱和コンクリ−ト工業株式会社 河床根固めブロツク
JPS60148909A (ja) * 1984-01-14 1985-08-06 Toyo Kensetsu Kk 消波・根固めブロツク
US5087150A (en) * 1989-10-12 1992-02-11 Mccreary Donald R Method of constructing a seawall reinforcement or jetty structure
US5906456A (en) * 1996-11-19 1999-05-25 Petratech, Inc. Revetment system
US5921710A (en) * 1997-02-27 1999-07-13 Scales; John M. Revetment blocks and method
US6071041A (en) * 1998-10-27 2000-06-06 Petratech, Inc. Revetment block
US6276870B1 (en) * 1999-03-25 2001-08-21 Erosion Prevention Products, Llc Method of repairing cabled revetment blocks

Also Published As

Publication number Publication date
JP3576974B2 (ja) 2004-10-13
ES2213382T3 (es) 2004-08-16
KR100335334B1 (ko) 2002-11-27
NO20011317L (no) 2001-05-16
RU2219306C2 (ru) 2003-12-20
CA2344242A1 (en) 2000-03-30
PT1114222E (pt) 2004-04-30
JP2002526692A (ja) 2002-08-20
EP1114222B1 (en) 2003-12-10
BR9913877A (pt) 2001-11-06
CN1104532C (zh) 2003-04-02
AU742023B2 (en) 2001-12-13
NO20011317D0 (no) 2001-03-15
EP1114222A1 (en) 2001-07-11
NZ510502A (en) 2002-09-27
US6508042B1 (en) 2003-01-21
CN1318123A (zh) 2001-10-17
AU5763299A (en) 2000-04-10
WO2000017453A1 (en) 2000-03-30
ATE256221T1 (de) 2003-12-15
DE69913540D1 (de) 2004-01-22
CA2344242C (en) 2005-04-19
DK1114222T3 (da) 2004-04-13
KR20000020204A (ko) 2000-04-15
DE69913540T2 (de) 2004-09-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO325409B1 (no) Midtarmeringsblokk for en kystkonstruksjon, samt fremgangsmate for plassering av blokken
Fabião et al. Hydraulic stability of tetrapod armour layers. Physical model study
Burcharth The Lessons from recent breakwater failures: developments in breakwater design
Bakker et al. Development of concrete breakwater Armour Units
Breteler et al. Resilience of dikes after initial damage by wave attack
Balas et al. Risk assessment of some revetments in Southwest Wales, United Kingdom
Gómez-Martín et al. Erosion of cube and Cubipod armor layers under wave attack
Melby et al. The CORE-LOC: optimized concrete armor
Chiu et al. An experimental study of wave forces on vertical breakwater
Muttray et al. Development of an innovative breakwater armour unit
Liu Port Engineering
Olivier Repair of Dolos breakwaters with larger layered Dolos units
Tørum Coastal structures: Action from waves and ice
Thusyanthan et al. Model study of tsunami wave loading on bridges
Costa Plea for the Placement of Armour Blocks in Orderly Patterns
Davidson Proposed Jetty-head Repair Sections, Humboldt Bay, California: Hydraulic Model Investigation
Nurmohamed et al. Weight and Stability Assessment of Single Layers of Orderly Placed or Pitched Natural Rock
SCHAAB et al. Properties of a Submerged Artificial Reef Composed of Specially-Designed Concrete Blocks
Van der Meer et al. Stability assessment of single layers of orderly placed and of pitched natural rock
Melby et al. A conceptual study of a nearshore rapidly-installed breakwater
Burcharth 4. Design innovations, including recent research contributions
Peng et al. The Experimental Investigation on the Protections of the Uncompleted Breakwaters Under the Long-Term Wave Conditions in the Open Mediterranean Sea
Di-Risio et al. Investigation on overtopping and reflection performance of perforated caisson breakwaters: The Ponza Harbour case
Kubota et al. Wave force and stability of new flat type concrete block with large openings for submerged breakwaters
Sorensen Coastal structures

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees