NO311789B1 - Flerfaseutskiller - Google Patents

Flerfaseutskiller Download PDF

Info

Publication number
NO311789B1
NO311789B1 NO19992718A NO992718A NO311789B1 NO 311789 B1 NO311789 B1 NO 311789B1 NO 19992718 A NO19992718 A NO 19992718A NO 992718 A NO992718 A NO 992718A NO 311789 B1 NO311789 B1 NO 311789B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
cyclone
liquid
tank
multiphase separator
separator according
Prior art date
Application number
NO19992718A
Other languages
English (en)
Other versions
NO992718L (no
NO992718D0 (no
Inventor
Martin Soerensen
Johan Collett
Original Assignee
Fmc Kongsberg Subsea As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fmc Kongsberg Subsea As filed Critical Fmc Kongsberg Subsea As
Priority to NO19992718A priority Critical patent/NO311789B1/no
Publication of NO992718D0 publication Critical patent/NO992718D0/no
Priority to PCT/NO2000/000193 priority patent/WO2000074810A1/en
Priority to AU51155/00A priority patent/AU5115500A/en
Publication of NO992718L publication Critical patent/NO992718L/no
Publication of NO311789B1 publication Critical patent/NO311789B1/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B04CENTRIFUGAL APPARATUS OR MACHINES FOR CARRYING-OUT PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES
    • B04CAPPARATUS USING FREE VORTEX FLOW, e.g. CYCLONES
    • B04C3/00Apparatus in which the axial direction of the vortex flow following a screw-thread type line remains unchanged ; Devices in which one of the two discharge ducts returns centrally through the vortex chamber, a reverse-flow vortex being prevented by bulkheads in the central discharge duct
    • B04C3/06Construction of inlets or outlets to the vortex chamber
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01DSEPARATION
    • B01D17/00Separation of liquids, not provided for elsewhere, e.g. by thermal diffusion
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01DSEPARATION
    • B01D17/00Separation of liquids, not provided for elsewhere, e.g. by thermal diffusion
    • B01D17/02Separation of non-miscible liquids
    • B01D17/0208Separation of non-miscible liquids by sedimentation
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01DSEPARATION
    • B01D17/00Separation of liquids, not provided for elsewhere, e.g. by thermal diffusion
    • B01D17/02Separation of non-miscible liquids
    • B01D17/0217Separation of non-miscible liquids by centrifugal force
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B04CENTRIFUGAL APPARATUS OR MACHINES FOR CARRYING-OUT PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES
    • B04CAPPARATUS USING FREE VORTEX FLOW, e.g. CYCLONES
    • B04C3/00Apparatus in which the axial direction of the vortex flow following a screw-thread type line remains unchanged ; Devices in which one of the two discharge ducts returns centrally through the vortex chamber, a reverse-flow vortex being prevented by bulkheads in the central discharge duct

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Cyclones (AREA)
  • Amplifiers (AREA)

Description

Innledning
Denne oppfinnelsen angår en flerfaseutskiller for separasjon av en fluidstrømning som omfatter flere fluidkomponenter, fortrinnsvis for separasjon av hydrokarboner og vann, og anordnet i en tank i forbindelse med anlegg for petroleumsproduksjon. Flerfaseutskilleren omfatter et innløp for fluidstrømningen til en fortrinnsvis horisontal syklon med adskilte utløp for henholdsvis væske og gass til tanken, og hvor innløpet er plassert ved en første ende av syklonen, et utløp for gass er plassert sentralt og aksielt rettet ved en andre, motsatt ende av syklonen, samt at et utløp for væske fra et ytre ringrom i syklonen er plassert ved den andre, motsatte enden av syklonen.
Kient teknikk
Sykloner av konvensjonell type for separasjon av en fluidstrømning i fraksjoner med innbyrdes forskjellige tettheter er gjerne anbrakt i vertikal posisjon. I slike sykloner tas lettere fraksjoner i fluidstrømningen normalt ut på toppen, og tyngre fraksjoner i f luidstrømningen tas normalt ut gjennom bunnen.
Slike sykloner kan også ha horisontal orientering, men likevel tas lettere fraksjoner og tyngre fraksjoner i fluid-strømningen ut på hver sin side av syklonen. EP Al 028.996 er en horisontalt anordnet syklon som er innrettet hovedsakelig til separasjon av fluider og partikler i en suspensjon. En høyspent-elektrode er anordnet i og langs lengdeaksen for å medvirke til partikkel-utskillingen.
US 4,820,414 angir en horisontalt orientert syklon med tangential-innløp og med utløp for lettere fluid og tyngre fluid anbrakt i samme ende. Det primære utløpet for lettere fluider er imidlertid anbrakt i motsatt ende av utløpet for tyngre fluider. Denne syklonen er innrettet hovedsakelig til separasjon av væsker med innbyrdes forskjellige tettheter.
Det finnes på markedet en rekke sykloner som er anordnet i tanker for separasjon av væske og gass. Disse har til formål å separere gass fra væske ved innløpet og redusere fluid-strømningens hastighet, rette væskestrømmen i en ønsket retning eller til et spesifikt utløpspunkt i tanken, samt bryte ned skum. Flere problemer er forbundet med slike sykloner. For det første er konvensjonelle innløpssykloner med gassutløp i topp og væskeutløp i tankens væskevolum følsomme for variasjoner i fluidstrømingens gass/væske-rate. For det andre kan væskeseparasjonen forstyrres kraftig dersom en gassplugg som går gjennom systemet presses ned i tankens væskevolum. For det tredje har konvensjonelle innløpssykloner ofte høye skjærkrefter ved utløpet som kan føre til at svært små dråper og emulsjoner dannes, noe som igjen fordrer lengre tid til å få væskefraksjonene separert.
GB 2.191.424.A viser en horisontal syklon anordnet i en separasjonstank for gravitasjonsseparasjon av fluidblandinger av gasser og væsker. Syklonen er imidlertid av konvensjonell type, hvor gass og væske tas ut i hver sin ende av syklonen.
I likhet med konvensjonelle innløpssykloner er et formål med den foreliggende oppfinnelsen å separere ut gass fra f luidst rømmen ved innløpet til tanken, som kan være en separatortank eller buffertank.
I tillegg har flerfaseutskilleren til formål å eliminere muligheten for at en eventuell gassplugg som ankommer en separator presses ned i tankens residensvolum. Dette oppnås i korthet ved at både gass- og væskeutløp anbringes i den samme enden, over tankens residensvolum.
Et annet formål med den foreliggende oppfinnelsen er at væskens fraksjoner i hovedsak separeres i flerfaseutskilleren og ledes ut hovedsakelig i separate strømmer, med størst mulig grad av laminær strømning for å unngå dråpeoppbrytning og emulsjonsdannelse.
En tilleggsfunksjon har til formål å kunne ta ut en sidestrøm med hovedsakelig vann og partikler fra flerfaseutskilleren, hvor partiklene kan ledes til et oppsamlingskammer i tanken.
Nok et formål med den foreliggende oppfinnelsen er at den som et resultat av de foregående nevnte egenskaper, kan tilveiebringe en høyeffektiv separator som trenger mindre residensvolum og dermed har lavere størrelse og vekt. Dette er foretrukne egenskaper, spesielt for flytende installa-sjoner, havbunnsinstallasjoner og nedihullsinstallasjoner.
Oppfinnelsen kort oppsummert
Den foreliggende oppfinnelsen går kort forklart ut' på en flerfaseutskiller for separasjon av en fluidstrømning som omfatter flere fluidkomponenter, fortrinnsvis for separasjon av hydrokarboner o"g vann, og anordnet i en tank i forbindelse med anlegg for petroleumsproduksjon. Flerfaseutskilleren omfatter et innløp for f luidstrømningen til en fortrinnsvis horisontal syklon med adskilte utløp for henholdsvis væske og gass til tanken, og hvor innløpet er plassert ved en første ende (11) av syklonen, et utløp for gass er plassert sentralt og aksielt rettet ved en andre, motsatt ende av syklonen, samt at et utløp for væske fra et ytre ringrom i syklonen er plassert ved den andre, motsatte enden av syklonen. Det nye og særegne ifølge oppfinnelsen innebærer at et flertall ledeplater er anordnet ved væskeutløpet for i første rekke å redusere strømningsbevegelsene i væsken foran den åpne kanalen, og at væskeutløpet fører til en åpen kanal som kommuniserer med ønsket innstrømningsområde i tanken.
I en foretrukket utførelse av oppfinnelsen har syklonen en innsnevring mellom en første seksjon av syklonen og en andre seksjon av syklonen, hvor den første seksjonen er innrettet til å sette i gang og opprettholde f luidstrømningen i rotasjonsbevegelse, den andre seksjonen er innrettet til å redusere rotasjonshastigheten.
I en annen foretrukket utførelse omfatter flerfaseutskilleren et aksielt orientert innløp, og ledeskovler kan også være anordnet i den første seksjonen av syklonen for å sette f luidstrømningen i rotasjonsbevegelse.
I en ytterligere foretrukket utførelse omfatter syklonen et tangentialt orientert innløp, og innløpet kan også ha sneglehus-lignende form.
I nok en foretrukket utførelse er væskeutløpet fra syklonen innrettet til normalt å være delvis fylt av væske, slik at eventuelt gassoverskudd kan unnvike fritt gjennom utløpet parallellt med væsken.
Figuroversikt
Oppfinnelsen vil bli beskrevet mer detaljert i det følgende, med henvisning til de vedlagte tegningene. Figur 1 viser et vertikalsnitt i aksiell retning av en flerfaseutskiller ifølge oppfinnelsen anordnet i en tank. Figur 2 viser et vertikalsnitt i aksiell retning av en flerfaseutskiller ifølge oppfinnelsen med aksielt innløp og ledeskovler. Figur 3 viser et riss av flerfaseutskilleren ifølge oppfinnelsen med tangentialt innløp ved en første ende av en syklon. Figur 4 viser et riss lignende figur 3, hvor innløpet har
sneglehus-lignende form.
Figur 5 er et vertikalsnitt i aksiell retning som viser strømningsforhold i væskeutløpet ved en andre ende av syklonen. Figur 6 er et utsnitt av den andre enden av syklonen hvor
skilleplater er anordnet ved væskeutløpet.
Figur 7 er et utsnitt av den andre enden av syklonen hvor
ledeplater er anordnet ved væskeutløpet.
Beskrivelse av foretrukne utførelser
Figur 1 viser en flerfaseutskiller 1 ifølge oppfinnelsen anordnet i en tank 20, for eksempel en separasjonstank. Flerfaseutskilleren 1 omfatter en fortrinnsvis horisontal syklon 10 med en første ende 11 og en andre, motsatt ende 12, hvor det er anordnet et innløp 13 ved den første enden 11 av syklonen 10, for tilførsel av en fluidstrømning 30, og adskilte utløp 14 og 15, hvor utløpet 15 fører til en åpen kanal 16 som kommuniserer med ønsket innstrømningsområde i tank 20. Syklonen 10 kan deles inn i fire hovedseksjoner, hvor en første seksjon I finnes ved den første enden 11, en andre seksjon II ligger mellom den første seksjonen I og en innsnevring 103, en tredje seksjon III ligger mellom innsnevringen 103 og en fjerde seksjon, eller ytre ringrom, IV, og det ytre ringrommet finnes ved den andre enden 12.
I en foretrukket utførelse av oppfinnelsen er utløpet 14 plassert sentralt og aksielt rettet ved den andre, motsatte enden 12 av syklonen 10, primært for uttak av gassfraksjonen 31 i f luidstrømningen 30. Også utløpet 15 fra det ytre ringrommet IV i syklonen 10 er plassert ved den andre, motsatte enden 12 av syklonen 10, primært for uttak av væskefraksjonen 32 i fluidstrømningen 30. Gassutløpet 14 og væskeutløpet 15 er med andre ord anordnet ved samme ende av syklonen, i motsetning til konvensjonelle sykloner anordnet i tanker.
Væskeutløpet 15 fører til en kanal 16 som er åpen for trykkutjevning mot resten av tanken 20. For det første elimineres på denne måten muligheten for gassgjennomslag i væskelagene i tanken 20. For det andre blir flerfaseutskilleren 1 mindre følsom for mulige gassplugger som kunne oppstå i fluidstrømningen 30. Et annet formål med den åpne kanalen 16 er å skape mest mulig stasjonære og laminære strømnings-forhold, slik at separasjon av væskekomponentene opprett-holdes i så stor grad som mulig.
Som vist på figurene 1 og 2, kan syklonen 10 i en foretrukket utførelse ha en innsnevring 103 mellom en første seksjon 101 av syklonen 10 og en andre seksjon 102 av syklonen 10. Den første seksjonen 101 av syklonen 10 er innrettet til å holde fluidstrømningen 30 i rotasjonsbevegelse. I den andre seksjonen 102 øker diameteren med økende avstand langs aksen i strømningsretningen i syklonen 10. Den økende diameteren har til hensikt å redusere fluidstrømningens 3 0 hastighet for å minimere turbulens og skjærkrefter i fluid-strømningen 30.
Av figur 2 kan det ses at innløpet 13A kan være aksielt anordnet. I denne utførelsen ifølge oppfinnelsen er ledeskovler, fortrinnsvis i to adskilte trinn 101A/101B, anordnet i den første seksjonen 101 for å bevirke rotasjonsbevegelse av fluidstrømningen 30.
I en annen utførelse, som vist på figur 3, kan innløpet 13 være hovedsakelig tangentialt anordnet i den første
seksjonen 101 av syklonen 10, slik at fluidstrømningen 30 settes i rotasjonsbevegelse i syklonen 10. Innløpet kan også ha sneglehus-lignende form 13B, som vist på figur 4, noe som kan forsterke rotasjonsbevegelsen i den første seksjonen 101 av syklonen 10, og dermed gi større grad av separasjon av
væske 32 og gass 31.
Væskeutløpet 15 er innrettet til normalt å være delvis fylt av væske, som vist på figur 5, slik at eventuelt gassoverskudd 3IB kan unnvike fritt gjennom utløpet 15 parallellt med væsken, som videre vil renne ned i den åpne kanalen 16.
Figur 6 viser at minst en, fortrinnsvis tre, skille-plate(r) 19A kan være anordnet ved væskeutløpet 15 for trinnvis uttak av væskefraksjonene 32 i fluidstrømningen 30. Skilleplatene 19A kan være krummet i overensstemmelse med væskelagene i syklonen 10, de kan føres helt rundt til en rørlignende form, slik at tverrsnittet blir sirkelformet, eller være formet på annen passende måte. Skilleplatene 19A kan i en foretrukket utførelse være anordnet med trinnvis avtagende radiell avstand fra syklonens 10 akse. Eventuelt kan skilleplatene 19A også være anordnet med lik radiell avstand fra syklonens akse.
På figur 7 er et flertall ledeplater 19B anordnet ved væskeutløpet 15 for i første rekke å redusere strømnings-bevegelsene i væsken 32 foran den åpne kanalen 16. En kombi-nasjon av skilleplater 19A og ledeplater 19B kan tenkes ved at i det minste en av ledeplatene 19B er forlenget i ned-strøms retning (vist stiplet) for dannelse av den/de nevnte skilleplaten(e) 19A.
Dersom tanken 20 er en separasjonstank, kan utløpet 17 av den åpne kanalen 16 være anordnet nede i væskelagene, slik at væsken 32 som føres fra syklonens 10 væskeutløp 15 til innstrømningsområdet i tanken 20 danner et vannsjikt 33A og et oljesjikt 34A, adskilt av et grensesjikt, hvor vannsjiktet 33A ledes hovedsakelig til et vannlag 33B i tanken 20 og oljesjiktet 34A ledes hovedsakelig til et oljelag 34B i tanken 20. Dette er vist på figur 1 og mer detaljert på figur 6.
På figur 1 er et koalescerings-element 40 vist anordnet i den åpne kanalen 16. Anordnet i en separasjonstank 20 har et slikt koalescerings-element 40 den fordelen at graden av separasjon av væskef raks j onene 33A og 34A økes ved at det kan fungere som "dråpefanger", samt at strømningsbevegelsene i væsken blir redusert. Et annet koalescerings-element 50 er vist i en annen, mer vanlig plassering i tanken 20. Koalescerings-elementer som kan benyttes her, er tidligere kjent.
I en annen utførelse av oppfinnelsen kan minst et utløp 18 for uttak av hovedsakelig partikler være anordnet fortrinnsvis ved et midtparti av syklonen 10. Utløpet 18 kan føres ned til et oppsamlingskammer 60 som er anordnet i tanken for uttak av i det vesentlige partikler.
Det skal her presiseres at ifølge den foreliggende oppfinnelsen er tanken ikke begrenset til separasjonstanker, men kan for eksempel også omfatte buffertanker for regulering av fluidstrømning i et anlegg, eller en rørseksjon som har tank-lignende funksjon. Fordi tanken også kan erstattes av en rørseksjon med tank-funksjon, er den foreliggende oppfinnelsen også aktuell for bruk i nedihullsinstallasjoner.
Det er klart at en horisontal orientering av flerfaseutskilleren er mest fordelaktig, men det ligger i sakens natur at en vertikal orientering av flerfaseutskilleren også er mulig. En horisontal syklon vil kunne monteres med et svakt fall for dreneringsformål, f. eks. med opptil 10-15° avvik fra horisontalen.
Ét tangentialt innløp 13 som vist på figur 3 kan ligge i et plan som er noe skråstilt fra et rent radielt plan, for å gi strømningen en viss komponent også i aksiell retning. Det skråstilte planet er angitt med en vinkel a, som angitt på figur 4.

Claims (13)

1. Flerfaseutskiller for separasjon av en fluidstrømning (30) som omfatter flere fluidkomponenter, fortrinnsvis for separasjon av hydrokarboner og vann, og anordnet i en tank (20) i forbindelse med anlegg for petroleumsproduksjon, som omfatter et innløp (13) for fluidstrømningen (30) til en fortrinnsvis horisontal syklon (10) med adskilte utløp for henholdsvis væske og gass til tanken (20), og hvor innløpet (13) er plassert ved en første ende (11) av syklonen (10), et utløp (14) for gass er plassert sentralt og aksielt rettet ved en andre, motsatt ende (12) av syklonen (10), samt et utløp (15) for væske fra et ytre ringrom (IV) i syklonen (10) er plassert ved den andre, motsatte enden av syklonen (10) , karakterisert ved at et flertall ledeplater (19B) er anordnet ved væskeutløpet (15) for i første rekke å redusere strømningsbevegelsene i væsken (32) foran den åpne kanalen (16), og at væskeutløpet (15) fører til en åpen kanal (16) som kommuniserer med ønsket innstrømningsområde i tanken (20) .
2. Flerfaseutskiller ifølge krav 1, karakterisert ved at minst en, fortrinnsvis tre, skilleplate(r) (19A) er anordnet ved væskeutløpet (15) for trinnvis uttak av væskefraksjonene i fluidstrømningen (30) .
3. Flerfaseutskiller ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at skilleplatene (19A) er anordnet med trinnvis avtagende radiell avstand fra syklonens (10) akse.
4. Flerfaseutskiller ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at i det minste en av ledeplatene (19B) er forlenget i nedstrøms retning for dannelse av den/de nevnte skilleplaten(e) (19A).
5. Flerfaseutskiller ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at syklonen (10) har en innsnevring (103) mellom en første seksjon (101) av syklonen (10) og en andre seksjon (102) av syklonen (10), hvor den første seksjonen (101) er innrettet til å holde fluid-strømningen (30) i rotasjonsbevegelse, og der diameteren i den andre seksjonen (101) øker med økende avstand langs aksen i strømningsretningen i syklonen (10).
6. Flerfaseutskiller ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at innløpet (13A) er aksielt anordnet ved syklonens (10) første ende (11).
7. Flerfaseutskiller ifølge krav 6, karakterisert ved at ledeskovler (101A/101B), fortrinnsvis i to adskilte trinn, er anordnet i den første seksjonen (101) av syklonen (10) for dannelse av rotasjonsbevegelse av fluidstrømningen (30).
8. Flerfaseutskiller ifølge et av kravene 1-5, karakterisert ved at innløpet (13) er hovedsakelig tangentialt anordnet ved syklonens (10) første ende (11) .
9. Flerfaseutskiller ifølge krav 8, karakterisert ved at innløpet (13B) har sneglehus-lignende form.
10. Flerfaseutskiller ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at væskeutløpet (15) er innrettet til normalt å være delvis fylt av væske, slik at eventuelt gassoverskudd kan unnvike fritt gjennom utløpet (15) parallellt med væsken.
11. Flerfaseutskiller ifølge et av de foregående krav, hvor tanken er en separasjonstank, karakterisert ved at utløpet (17) av den åpne kanalen (16) er anordet nede i væskelagene i tanken (20) på en slik måte at væsken (32) som føres fra syklonens (10) væskeutløp (15) til innstrømningsområdet i tanken (20) danner et vannsjikt (33A) og et oljesjikt (34A), adskilt av et grensesjikt, hvor vannsjiktet (33A) ledes hovedsakelig til et vannlag (33B) i tanken (20) og oljesjiktet (34A) ledes hovedsakelig til et oljelag (34B) i tanken (20) .
12. Flerfaseutskiller ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at et koalescerings-element (40) er anordnet i den åpne kanalen (16).
13. Flerfaseutskiller ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at minst et utløp (18) for uttak av hovedsakelig partikler er anordnet fortrinnsvis ved et midtparti av syklonen (10).
NO19992718A 1999-06-03 1999-06-03 Flerfaseutskiller NO311789B1 (no)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO19992718A NO311789B1 (no) 1999-06-03 1999-06-03 Flerfaseutskiller
PCT/NO2000/000193 WO2000074810A1 (en) 1999-06-03 2000-06-02 Multiphase separator
AU51155/00A AU5115500A (en) 1999-06-03 2000-06-02 Multiphase separator

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO19992718A NO311789B1 (no) 1999-06-03 1999-06-03 Flerfaseutskiller

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO992718D0 NO992718D0 (no) 1999-06-03
NO992718L NO992718L (no) 2000-12-04
NO311789B1 true NO311789B1 (no) 2002-01-28

Family

ID=19903414

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO19992718A NO311789B1 (no) 1999-06-03 1999-06-03 Flerfaseutskiller

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU5115500A (no)
NO (1) NO311789B1 (no)
WO (1) WO2000074810A1 (no)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO317899B1 (no) * 2002-07-04 2004-12-27 Fmc Kongsberg Subsea As Flerfaseutskiller 2

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3807142A (en) * 1971-09-27 1974-04-30 S Rich Method and apparatus for high efficiency removal of gases and particles from paper pulp suspensions and other fluids
FR2644084B1 (fr) * 1984-01-31 1991-08-16 Electricite De France Separateur de melanges par centrifugation
US4617031A (en) * 1985-02-26 1986-10-14 Chevron Research Company Hybrid double hydrocyclone-gravity gas/liquid separator
US4859347A (en) * 1988-11-18 1989-08-22 Simon Wayne E Centrifugal separator
FR2771029B1 (fr) * 1997-11-18 2000-01-28 Total Sa Dispositif pour la separation des constituants d'un melange heterogene

Also Published As

Publication number Publication date
WO2000074810A1 (en) 2000-12-14
AU5115500A (en) 2000-12-28
NO992718L (no) 2000-12-04
NO992718D0 (no) 1999-06-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0024148B1 (en) Separator for oil, gas and water
CA2705127C (en) Revolution vortex tube gas/liquids separator
US9714561B2 (en) Separator and method of separation
US8470080B1 (en) High pressure separator
US6872239B2 (en) Method and a system for separating a mixture
NO340879B1 (no) Apparatur for fluidseparasjon, og brønnhodeinstallasjon
US3212232A (en) Method and apparatus for fluid separation
CA1093017A (en) Oil-gas separation by means of cyclone embodying weir and liquid seal
US11673074B2 (en) Cyclonic inlet diverter
EP3515573B1 (en) Hydrocarbon-water separator
NO316359B1 (no) Hydroksyklon og separatorapparat
EP2736617B1 (en) High flow rate separator having paired coalescer and demister
US3212234A (en) Separation method and apparatus
NO311789B1 (no) Flerfaseutskiller
US20210154601A1 (en) Sand separator with gas vent
NO335198B1 (no) Innløpsinnretning for vannfjerningstårn for gass
NO323162B1 (no) Anordning og fremgangsmate for separering med en rorformet elektro-koalescer
NO315640B1 (no) Separator for separasjon av gass, vaeske og sand
NO20150835A1 (en) Separator system and method for breaking down a dispersion band
NO317899B1 (no) Flerfaseutskiller 2

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees