NO155824B - Slangepumpe, saerlig for medisinsk bruk. - Google Patents

Slangepumpe, saerlig for medisinsk bruk. Download PDF

Info

Publication number
NO155824B
NO155824B NO840208A NO840208A NO155824B NO 155824 B NO155824 B NO 155824B NO 840208 A NO840208 A NO 840208A NO 840208 A NO840208 A NO 840208A NO 155824 B NO155824 B NO 155824B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
hose
lid
housing
swirl
pump according
Prior art date
Application number
NO840208A
Other languages
English (en)
Other versions
NO840208L (no
Inventor
Ernst W Schubert
Josef Doerfler
Siegfried Hessberg
Original Assignee
Intermedicat Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Intermedicat Gmbh filed Critical Intermedicat Gmbh
Priority to NO840208A priority Critical patent/NO155824B/no
Publication of NO840208L publication Critical patent/NO840208L/no
Publication of NO155824B publication Critical patent/NO155824B/no

Links

Landscapes

  • External Artificial Organs (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en slangepumpe, især for medisinske anvendelser, omfattende et hus hvori er lagret en drivaksel, et fra drivakselen skrått fremskytende akselstykke, en på akselstykket lagret og like overfor huset i det vesentlige vridningssikkert fastholdt hvirvelskive, en ringformet slange som ligger an mot hvirvelskivens gavlside, og hvis ender danner et innløp og et utløp, samt et lokk som er anbrakt på huset og tjener til å avstøtte slangen.
Tilførselen av væskemengder i kroppen til pasienter skjer i mange tilfelle fra en forrådsbeholder hvorfra væsken renner ut ved tyngdekraftvirkning. Når det kreves større nøyaktigheter eller transporttrykket ved tyngdekraften ikke strekker til, blir det benyttet fortrengningspumper. De konstruksjonsdeler av slike fortrengningspumper som kommer i kontakt med væskene, blir i regelen utført som plastgjenstand til engangsbruk kasseres etter anvendelsen. Disse plastgjenstander bør kunne fremstilles enklest mulig og lages billigst råd er, men ikke desto mindre sikre den medisinsk nødvendige nøyaktighet og sikkerhet.
Det er kjent en slangepumpe (US-PS 2.915.983) hvor det i et hus er lagret en drivaksel som ved sin ende fremviser et eksentrisk anordnet, skrått fremskytende akselstykke. På akselstykket er det lagret en hvirvelskive som er sikret mot dreining i forhold til slangepumpens hus. Mellom hvirvelskiven og et lokk som lukker huset, er det anordnet et i ringform anbrakt slangeavsnitt hvis ender er ført igjennom slisser i lokket. Slangeendene, som er ført ut av lokket, blir forbundet med henholdsvis en væskekilde og en for-bruker. Når drivakselen dreier seg, settes hvirvelskiven i en hvirvelbevegelse, hvorved den trykker et parti av det rørformede slangeavsnitt flatt mot lokket. Det flatklemte parti beveger seg under hvirvelbevegelsen, slik at væsken i det ringformede slangeavsnitt drives frem i slangen.
De kjente slangepumper har den ulempe at innleggingen av slangen er van-skelig og fordrer en viss øvelse. Et avsnitt av slangen må legges inn i lokket henholdsvis over hvirvelskiven i ringform, mens de svært lange ender føres ut av åpninger i lokket. Derved er diameteren av det ringformede slangeavsnitt ikke forutbestemt, slik at stillingen av det ringformede slangeavsnitt i slangepumpen er udefinert. Når diameteren av dette ringformede slangeavsnitt velges for stor eller for liten, opptrer det ved rundtløpende avklem-ning forårsaket av hvirvelskiven relativbevegelser mellom på den ene side det ringformede slangestykke og på den annen side lokket eller hvirvelskiven. Disse relative bevegelser fører til økt friksjon og til slitasje og effekttap. Endelig krever innleggingen av slangen ved de kjente slangepumper en viss erfaring. Når slangen legges inn med feil retningsforløp, transporterer pumpen i gal retning.
Det er enn videre kjent en slangepumpe (US-PS 3.720.489) hvor en hvirvelskive danner husets lokk. Det ringformede slangeavsnitt blir lagt inn i et ringspor i huset. Hvirvelskiven trykkes av en fjær i retning av ringsporet. Også ved denne slangepumpe blir slangen lagt inn på vilkårlig måte, hvorved de fra huset utragende lange slangeender kan tilkoples på ønsket måte. Heller ikke denne slangepumpe gir mulighet for enkel utskiftning av slangen og sikrer ikke at slangen kun kan legges inn i en bestemt stilling for å unngå utilsiktet omsnuing av transportretningen.
Ved medisinske anvendelser, hvor slangepumpen eksempelvis skal transportere blod eller et serum, benyttes slangen som éngangsgjenstand. Slangen må derfor Ia seg fjerne enkelt fra slangepumpen og skiftes ut med en ny. Ettersom en feilaktig innlegging av slangen ved slike anvendelser kan ha meget tungtveiende følger for pasientene, må det sikres at drift av slangepumpen bare er mulig ved riktig innlagt slange.
Til grunn for oppfinnelsen ligger den oppgave å skaffe en slangepumpe av den innledningsvis angitte art, hvor slangen kan erstattes på en enkelt måte, og hvis håndtering også kan gjennomføres uten problemer av tekniske lekfolk, som for eksempel pleiepersonale på et sykehus eller pasientene.
Til løsning av denne oppgave er det ifølge oppfinnelsen sørget for at lokket på sin underside fremviser et ringformet spor for fastlegging av det ringformede slangeavsnitt, samt en kleminnretning for fiksering av slangen i lokket, at slangeéndene er forbundet med et i lokket innsettbart felles tilkoplingsstykke som fremviser tilkoplinger for tilløp og avløp, at lokket på den motsatte side av tilkoplingsstykket er forbundet med huset over en dreieaksel, og at det på huset i nærheten av tilkoplingsstykket er anordnet
en låsemekanisme til låsing av lokket i lukket stilling.
Ved slangepumpen ifølge oppfinnelsen er slangens to ender forbundet med et felles tilkoplingsstykke som sammen med slangen settes inn i en utsparing i lokket. Slangen danner altså sammen med tilkoplingsstykket en kasserbar enhet (éngangsgjenstand). Tilkoplingsstykket sørger for at slangen settes inn i lokket i den riktige stilling og transportretning. Utskiftningen av slangen skjer etter at lokket er svingt opp om dreieakselea For å skifte ut slangen kreves det utelukkende enkle håndgrep. Låsemekanismen oppheves og lokket svinges opp. Deretter blir slangen sammen med tilkoplingsstykket tatt ut av lokket og erstattet med en ny slange med tilkoplingsstykke. Det ringformede spor sørger for den eksakte posisjonering av det ringformede slangeavsnitt i lokket, slik at det ikke opptrer noen vesentlige forskyvninger av slangen under drift, og at særlig friksjonspåkjenninger i slangens omkretsretning unngås. Gjennom den svingbare anordning av lokket på huset lettes innleggingen av slangen. Lokket er anordnet slik . at det ikke kan gå tapt, og under lukkebevegelsen styres det eksakt. Herved unngås at slangen ved lukkingen av lokket forskyver seg og derved kan komme i klemme.
Det finnes tilfelle hvor farmakoner må blandes med hverandre kort tid før de leveres til pasienten. De kjente slangepumper er ikke istand til å gjen-nomføre en slik blanding.
Til grunn for oppfinnelsen ligger videre den oppgave å skaffe en slangepumpe av den innledningsvis angitte art, hvormed det er mulig å blande to forskjellige stoffer med hverandre umiddelbart før de tilføres pasientea
Løsningen av denne oppgave består ifølge oppfinnelsen i at to slanger er anordnet ved siden av hverandre i et felles plan, at hver slange er tilordnet en egen hvirvelskive, at hvirvelskivene drives fra en felles drivanordning med samme hastigheter, og at de to slanger fremviser separate tilløp og et felles avløp.
Ved hjelp av slangepumpen ifølge oppfinnelsen kan følsomme farmakoner blandes med hverandre umiddelbart før de leveres til pasienten. Den korte overføringstid fra slangepumpens avløp til pasienten er i regelen for kort til at farmakonene kan reagere med hverandre. Dobbeltblodpumpen ifølge oppfinnelsen gjør det også mulig å bearbeide relativt høy-viskose medikamenter og blande dem med andre medikamenter.
I U sJ U C -r
Ifølge en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen blir hvirvelskivene for de to slanger drevet med motsattrettet omdreiningsretning og i lik fase i forhold til hverandre. Herved opptrer riktignok begge pumpers kortvarige transportavbrudd på samme tidspunkt; derimot forhindres at én pumpe forbigående mater inn i den andre pumpes utløp. De to medier blandes med eksakt det samme blandingsforhold; imidlertid er gjennomstrømningsmengde per tidsenhet ikke ubetinget konstant, men ved hvert omløp av slangepumpen kortvarig avbrutt, hvilket ved de fleste anvendelser kan aksepteres. 1 det følgende forklares utførelseseksempler på oppfinnelsen nærmere under henvisning til tegningene, hvor:
Fig. 1 viser et lengdesnitt gjennom en slangepumpe,
fig. 2 viser et snitt etter linjen 11—11 i fig. 1,
fig. 2a viser en fremstilling som fig. 2 ved en modifisert utførelsesform,
fig. 3 viser et delriss av slangepumpen sett i retning av pilen III i fig. 1,
fig. 4 viser et lengdesnitt gjennom en dobbeltslangepumpes arbeidsdel,
fig. 5 viser et riss av lokket av dobbeltslangepumpen ifølge fig. 4 i åpnet tilstand med innlagte slanger, og
fig. 6 viser en skjematisk fremstilling av anvendelsen av dobbeltslangepumpen ifølge fig. 4 og 5.
Den i fig. 1 til 3 viste slangepumpe fremviser et hus 10 med en sylindrisk boring 11, hvori en hylse 12 er lengdeforskyvbart lagret. I det indre av hylsen 12 er med kulelagre 13 lagret en aksel 14, som drives fra en elek-tromotor 15 over en reduksjonsveksel 16. Drivakselen 17 dannes av reduk-sjonsvekselens uttaksaksel, og den er over en gaffelformet kopling 18 således sammenkoplet med akselen 14 at akselen 14 kan utføre små aksialforskyv-ninger i forhold til uttaksakselen 17.
Akselen 14 fremviser ved enden et avvinklet akselstykke 18 hvis akse danner en spiss vinkel eC med akselens 14 akse. På dette akselstykke 18 er det over et kulelager 19 lagret en hvirvelskive 20. Kulelageret 19 og hvirvelskiven 20 befinner seg i et kammer 21 i det indre av huset 10. Dette kammer kan lukkes med et lokk 22. Hvirvelskiven 20 består ved det foreliggende utførel-seseksempel av en ring hvis ytre gavlside 23 er skråttstilt motsvarende vinkelen £■. Skjæringspunktet x for akselens 14 og akselstykkets 18 akser ligger i planet for gavlsidens 23 gjennomsnittlige diameter b (det vil si diameteren av midtsirkelen for gavlsidens 23 koniske flate). 1 det indre av ringen sitter et kulelager 19 hvis ytre gavlside er avtettet med en pakningsskive 24, slik at det ikke kan trenge noe væske igjennom hvirvelskivens 20 aksialkanal. Ved omkretsen av hvirvelskiven 20 er festet den indre rand av en membran 25, hvis ytre rand er anbrakt på sideveggen av husets 10 kammer 21. Pakningsskiven 24 danner derfor sammen med mem-branen en væsketett avtetting av hvirvelskivens.20 drivanordning mot det rom som opptar slangen 26.
Slangen 26 er festet på undersiden av lokket 22. Som det fremgår av fig. 2, er slangen 26 bøyd til en ring, hvorved innløpet 27 og utløpet 28 er anordnet ved siden av hverandre og skyter radialt frem. Innløpet 27 og utløpet 28 er forbundet med et tilkoplingsstykke 29 som er utformet i det vesentlige L-formet, og hvis tilløpsstuss 30 og avløpsstuss 30' rager vinkelrett ut fra lokket 22.
Slangen 26 er lagt inn i et ringformet spor 31 på undersiden av lokket 22. Dette ringformede spor 31 begrenses innad av et aksialt fremskytende fremspring 32 og utad av en rundtgående rand 33 med samme dybde. Som det går frem av fig. 1, griper den ringformede hvirvelskive 20 inn i det ringformede spor 31 i lokket 22, hvorved inntrengningsdybden varierer over omkretsen som følge av hvirvelskivens 20 skråstilling. Mellom hvirvelskivens ytre gavlside og bunnen i det ringformede spor 31 klemmes slangen 26 sammen i aksial retning.
Som det fremgår av fig. 1, er den midlere omkrets a av den ringformede gavlside 23 av hvirvelskiven 20 like stor som den midlere omkrets b av det ringformede spor 31, henholdsvis den midlere omkrets av slangeringen. Derved oppnås at gavlsiden 23 utfører en ren rullebevegelse i sporet 31, uten dog å dreie seg i dette spor. Dersom de midlere diametre a og b avvek sterkere fra hverandre, ville hvirvelskiven 20 ha tilbøyelighet til å dreie seg langsomt om akselstykkets 18 akse i huset 10. Derved ville den utøve en skyvevirkning på slangen, hvorved det ville oppstå friksjonstap til forringelse av virkningsgraden.
Lokket 22 er festet på huset 10 med en dreiaksel 34, slik at det ifølge fig. 2 kan svinges opp. Tilkoplingsstykket 29 befinner seg ved den ende av lokket 22 som er vendt bort fra dreieakselen 34. Ved denne ende er det utformet en langsgående sliss 35. Slangen 26, som nedenfra er lagt inn i lokket 22, fastholdes av lasker 36 som delvis griper over slangens 26 ender på innløps-og utløpssiden. Mellom disse lasker 36 finnes det imidlertid en spalte som er så bred at slangen 26 under relativt liten deformasjon kan tas ut av lokket 22.
Utførelsesforrnen ifølge fig. 2a svarer i vidtgående grad til utførelsesformen ifølge fig. 2. Den eneste forskjell består i at det i stedet for laskene 36, som ifølge fig. 2 holder slangen 26 fast i lokket, på randen av den langsgående sliss 35 i lokket 12 er utformet en halvsylindrisk bulk 36' som trykker den ene slangeende i nærheten av koplingsstykket 29 i retning av den andre slangeende. På denne måte deformeres slangen, hvorved de to slangeender trykkes lett sammen og fastholdes i lokket 22 gjennom klemvirkning.
Til låsing av lokket til huset 10 i lukkestillingen tjener klør 37 på den ende av lokket 22 som er vendt bort fra dreieakselen 34. Klørne 37 er hver lagret med en dreietapp 38 på lokket 22 og trykkes av en fjær 39 til låsestiIlingen. Deres ytre ender 40 griper ifølge fig. 3 inn i sideutsparinger i huset 10 for å låse lokket 22 til huset 10 i lukkestillingen. Dersom endene 40 gjennom sideveis inntrykking av klørne 37 føres fra hverandre under sammentrykking av fjærene 39, oppheves låsingen av lokket 22 til huset 10, og lokket kan svinges opp.
For å ta slangepumpen i bruk blir først slangen 26 sammen med tilkoplingsstykket 29 lagt inn i lokket 22 på den måte som er vist i fig. 2. Deretter lukkes lokket 22 og låses til huset 10. Herved blir hvirvelskiven 20 i sitt lengst fremskytende område trykket så fast mot slangen 26 at denne klemmes sammen i det ringformede spor 31. På denne måte oppstår det langs omkretsen av den ring som dannes av slangen 26, et enkelt klemsted. Dette er i periferiretningen så langt at det ved inn- og utløp ikke oppstår noen kortslutning; begge slangeender 27 og 28 klemmes kortvarig i fellesskap. Koples motoren 15 inn, roterer akselen 14, og hvirvelskiven 20 utfører en hvirvelbevegelse, uten dog å delta i rotasjonen. Som følge av hvirvelbevegelsen vandrer det sted hvor den maksimale sammentrykking av slangen 2 6 finner sted, rundt langs den av slangen 26 dannede ring med konstant hastighet. På denne måte blir væsken i slangen 26 drevet frem fra innløpet 27 til utløpet 28.
Etter avslutning av behandlingen løses klørne 37 og lokket 22 svinges opp. I denne tilstand kan slangen 26 med tilkoplingsstykket 29 fjernes og erstattes.
Kulelagrene 13 og 24 til lagring av akselen 14 henholdsvis hvirvelskiven 20 tjener ikke bare som radialkulelagre, men er også i stand til å overføre aksiale krefter for at mottrykket fra en fjær 41 skal overføres på hvirvelskiven 20. Denne fjær 41 støtter seg på den bakre gavlvegg av huset 10 og trykker mot en ringskulder 42 på hylsen 12, slik at hylsen 12 sammen med akselen 14 og kulelagrene 13 og 19 så vel som med hvirvelskiven 20 trykkes i retning av slangen 26 henholdsvis lokket 22. For å fastlegge hylsen 12 vridningssikkert i huset 10, er det på hylsen 12 anordnet en radialt fremskytende stift 43 som rager inn i et aksialt langhull 44 i husets 10 vegg. Denne stift 43 tjener også som aksialt anslag for at hvirvelskiven 20 ved åpnet lokk ikke skal falle ut, og for at hvirvelskiven ved lukket lokk, uten slange, ikke skal komme i forbindelse med føringene 32 og 33 og forårsake skader.
Ettersom den del av hvirvelskiven 20 som til enhver tid skyter lengst frem og bevirker den maksimale sammenklemning av slangen 26, løper rundt på den av slangen dannede sirkel, transporteres væsken fra innløpet 27 til utløpet 28.
Ved utførelseseksemplet ifølge fig. 4 og 5 er to slangepumper anordnet ved siden av hverandre i et felles hus 10. Hvirvelskivene 20 for de to slangepumper drives i motsatt retning av hverandre, og deres innløp 28 er hvert forbundet med et særskilt tilløp 30a henholdsvis 30b. Utløpene 27 er gjensidig forbundet og koplet til et felles avløp 30'. Tilkoplingsstykket 29 er anordnet i en spalte 45 i lokket 22, hvilken spalte 45 munner fritt ut på den side av lokket 22 som er vendt bort fra dreieakselen 34.
Som det fremgår av fig. 4, har de to hvirvelskiver 20 ingen gjensidig fase-forskyvning. Mens den venstre hvirvelskive 20 utøver den sterkeste sammenklemning av den tilhørende slange 26 på den side som er vendt mot tilkoplingsstykket 29, bevirker den høyre hvirvelskive 20 den maksimale sammenklemning på samme tid likeledes på den side som er vendt mot tilkoplingsstykket 29.
Lokket 22 opptar ved utførelseseksemplet ifølge fig. 4 og 5 begge slanger 26, som ligger i et felles plan, i fellesskap. Slangene 26 danner sammen med det mellomliggende tilkoplingsstykke 29 den kasserbare enhet eller éngangsgj enstandea
I fig. 6 er anvendelsen av den i fig. 4 og 5 viste dobbeltslangepumpe, som er betegnet med 41, skjematisk fremstilt. Fra to beholdere 42, 43 tilføres dobbeltslangepumpen 41 forskjellige medikamenter. Beholderens 42 utløp er over en slange forbundet med slangepumpens 41 tilløp 30a, og beholderen 43 er likeledes over en slange forbundet med slangepumpens 41 tilløp 30b. Ved utgangen av dobbeltslangepumpen 41 blir de to væsker blandet med hverandre og tilført det felles avløp 30', som leder til pasientea

Claims (11)

1. Slangepumpe, især for medisinske anvendelser, omfattende et hus (10), hvori er lagret en drivaksel (14), et fra drivakselen skrått fremskytende akselstykke (18), en på akselstykket (18) lagret og like overfor huset (10) i det vesentlige vridningssikkert fastholdt hvirvelskive (20), en ringformet slange (26) som ligger an mot hvirvelskivens gavlside, og hvis ender danner et innløp og et utløp, samt et lokk (22) som er anbrakt på huset og tjener til å avstøtte slangen, karakterisert ved at lokket (22) på sin underside fremviser et ringformet spor (31) for fastlegging av det ringformede slangeavsnitt, samt en kleminnretning (36; 36') for fiksering av slangen i lokket (22), at slangeendene (27, 28) er forbundet med et i lokket innsettbart felles tilkoplingsstykke (29) som fremviser tilkoplinger (30) for tilløp og avløp, at lokket (22) på den motsatte side av tilkoplingsstykket (29) er forbundet med huset (10) over en dreieaksel (34), og at det på huset (10) i nærheten av tilkoplingsstykket (29) er anordnet en låsemekanisme (37, 38, 39) til låsing av lokket i lukket stilling.
2. Slangepumpe ifølge krav 1, karakterisert ved at tilkoplingsstykket (29) er utformet vinkelformet og med en gren rager under lokket (22), mens den annen gren rager ut gjennom en sliss (35) i lokket.
3. Slangepumpe ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at bredden av det ringformede spor (31) omtrent svarer til bredden på den sammenklemte slange (26), og at hvirvelskiven (20) består av en ring som griper aksialt inn i sporet (31).
4. Slangepumpe ifølge krav 3, karakterisert ved at den gjennomsnittlige diameter (a) av det ringformede spor (31) er tilnærmet like stor som den gjennomsnittlige diameter av den gavlside (23) på hvirvelskiven (20) som trykker mot slangen (26).
5. Slangepumpe ifølge krav 3, karakterisert ved at drivakselens (14) og akselstykkets (18) akser skjærer hverandre i et punkt (x) som tilnærmet ligger i planet for den gjennomsnittlige diameter (b) av den ringformede gavlside (23) av ringen som understøtter slangea
6. Slangepumpe ifølge et av kravene 1 til 5, karakterisert ved at hvirvelskivens (20) omkretsflate over en membran (25) er avtettende forbundet med sideveggen i et rom i huset (10), hvori hvirvelskiven (20) er anbrakt.
7. Slangepumpe, især for medisinske anvendelser, omfattende et hus (10), hvori er lagret en drivaksel (14), et fra drivakselen skrått fremskytende akselstykke (18), en på akselstykket (18) lagret og like overfor huset (10) i det vesentlige vridningssikkert fastholdt hvirvelskive (20), en ringformet slange (26) som ligger an mot gavlsiden av hvirvelskiven og hvis ender danner et innløp og et utløp, samt et lokk (22) som. er anbrakt på huset og tjener til å avstøtte slangen, karakterisert ved at to slanger (26) er anordnet ved siden av hverandre i et felles plan, at hver slange er tilordnet en egen hvirvelskive (20), at hvirvelskivene (20) drives fra en felles drivanordning med samme hastigheter, og at de to slanger (26) fremviser separate tilløp og et felles avløp.
8. Slangepumpe ifølge krav 7, karakterisert ved at begge slanger (26) er anordnet i et felles lokk (22).
9. Slangepumpe ifølge krav 8, karakterisert ved at de to slangers (26) hvirvelskiver (20) drives i motsatt retning og i lik fase i forhold til hverandre.
10. Slangepumpe ifølge krav 7 eller 8, karakterisert ved at begge slangers (26) hvirvelskive (20) drives i samme omdreiningsretning og faseforskjøvet i forhold til hverandre.
11. Slangepumpe ifølge krav 7 eller 8, karakterisert ved at begge slangers (26) hvirvelskive (20) drives med motsattrettet omdreinings-re tning.
NO840208A 1984-01-20 1984-01-20 Slangepumpe, saerlig for medisinsk bruk. NO155824B (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO840208A NO155824B (no) 1984-01-20 1984-01-20 Slangepumpe, saerlig for medisinsk bruk.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO840208A NO155824B (no) 1984-01-20 1984-01-20 Slangepumpe, saerlig for medisinsk bruk.

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO840208L NO840208L (no) 1985-07-22
NO155824B true NO155824B (no) 1987-02-23

Family

ID=19887446

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO840208A NO155824B (no) 1984-01-20 1984-01-20 Slangepumpe, saerlig for medisinsk bruk.

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO155824B (no)

Also Published As

Publication number Publication date
NO840208L (no) 1985-07-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP5053848B2 (ja) 弾性を有するシール材を備えたロータリポンプ
EP3025058B1 (fr) Sous-ensemble oscillo-rotatif et dispositif de pompage volumétrique oscillo-rotatif pour pompage volumétrique d'un fluide
US4483666A (en) Hose pump for medical uses
US10895253B2 (en) Micro dosage peristaltic pump for micro dosage of fluid
US4473342A (en) Peristaltic pumping device
US9033687B2 (en) Hose pump with planetary gear
US5324258A (en) Reservoir module for a drug delivery system
US20130045121A1 (en) Peristaltic Pump
JP2008512595A5 (ja) 弾性を有するシール材を備えたロータリポンプ
CN109843354A (zh) 药物输送装置
US4347874A (en) High speed sterile fluid transfer unit
GB2145776A (en) Rotary peristaltic pump
US6811386B2 (en) Peristaltic pump with preformed tube
US6361289B1 (en) Medical gear pump for suctioning and rinsing
US4674962A (en) Peristaltic pump
CN105531476A (zh) 用于泵送流体的旋转波动子组件和旋转波动泵送设备
US5993422A (en) Device for dosing medicinal fluids
NO155824B (no) Slangepumpe, saerlig for medisinsk bruk.
JP2021508016A (ja) マイクロポンプ
US11992649B2 (en) Infusion device comprising a pumping mechanism
WO2019106185A1 (en) Peristaltic pump cassette
CN111012663B (zh) 药液转移适配器
CN109621048B (zh) 一种干粉袋及肾脏内科用透析辅助设备
CA1214073A (en) Hose pump for medical uses
DK155101B (da) Slangepumpe, isaer til medicinsk brug