NL8600373A - Werkwijze voor het fabriceren van een gas in glasvezel. - Google Patents

Werkwijze voor het fabriceren van een gas in glasvezel. Download PDF

Info

Publication number
NL8600373A
NL8600373A NL8600373A NL8600373A NL8600373A NL 8600373 A NL8600373 A NL 8600373A NL 8600373 A NL8600373 A NL 8600373A NL 8600373 A NL8600373 A NL 8600373A NL 8600373 A NL8600373 A NL 8600373A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
pressure vessel
phase
gas
pressure
vessel
Prior art date
Application number
NL8600373A
Other languages
English (en)
Original Assignee
American Telephone & Telegraph
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by American Telephone & Telegraph filed Critical American Telephone & Telegraph
Publication of NL8600373A publication Critical patent/NL8600373A/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B37/00Manufacture or treatment of flakes, fibres, or filaments from softened glass, minerals, or slags
    • C03B37/01Manufacture of glass fibres or filaments
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03CCHEMICAL COMPOSITION OF GLASSES, GLAZES OR VITREOUS ENAMELS; SURFACE TREATMENT OF GLASS; SURFACE TREATMENT OF FIBRES OR FILAMENTS MADE FROM GLASS, MINERALS OR SLAGS; JOINING GLASS TO GLASS OR OTHER MATERIALS
    • C03C25/00Surface treatment of fibres or filaments made from glass, minerals or slags
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03CCHEMICAL COMPOSITION OF GLASSES, GLAZES OR VITREOUS ENAMELS; SURFACE TREATMENT OF GLASS; SURFACE TREATMENT OF FIBRES OR FILAMENTS MADE FROM GLASS, MINERALS OR SLAGS; JOINING GLASS TO GLASS OR OTHER MATERIALS
    • C03C25/00Surface treatment of fibres or filaments made from glass, minerals or slags
    • C03C25/60Surface treatment of fibres or filaments made from glass, minerals or slags by diffusing ions or metals into the surface
    • C03C25/607Surface treatment of fibres or filaments made from glass, minerals or slags by diffusing ions or metals into the surface in the gaseous phase

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Optical Fibers, Optical Fiber Cores, And Optical Fiber Bundles (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)
  • Manufacture, Treatment Of Glass Fibers (AREA)
  • Surface Treatment Of Glass Fibres Or Filaments (AREA)

Description

* i *é VO 8031
Werkwijze voor het fabriceren van een gas in glasvezel.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het fabriceren van een gas in glasvezel, welke doortrokken wordt met een bepaald gas zoals bijvoorbeeld deuterium of waterstof. Meer in het bijzonder wordt een lengte enkelvoudig gevormde vezel in een drukvat 5 geplaatst, waarbij de einden door afdichting in de wanden reiken, welk vat ten dele of geheel gevuld wordt met een bepaalde vloeistof of een gas hetzij voor of nadat het vat is afgedicht en de druk in het vat wordt verhoogd tot het bereiken van een bepaalde einddruk.
Het bedoelde gas dat in de vezel moet trekken wordt onder druk in het 10 afgedichte vat toegelaten, hetzij vanuit een uitwendige bron voor het uitoefenen van de drukfase of via een flesje dat het gas bevat alsmede een breekschijf welke inslaat wanneer de einddruk wordt bereikt, teneinde het gas vrij te geven.
Het is bekend dat zowel waterstof als deuterium gemakkelijk in 15 glasachtig 3ilicium trekken en dat bij verhoogde temperaturen zo ook onder andere omstandigheden bijvoorbeeld bestraling met een sterke elektromagnetische straling deuterium een uitwisselende reactie veroorzaakt met waterstof voor de omzetting van OH in OD.
In dit verband wordt bijvoorbeeld verwezen naar de artikelen 20 "Diffusion of Hydrogen in Natural and Synthetic Fused Quartz" door R.W. Lee in The Journal of Chemical Physics, vol.38, No.2, januari 15, 1963 op blz. 448-455; en "Radiation Induced Isotope Exchange in Vitreous Silica" door J.E. Shelby et al in Journal of AppliedEïysics, vol. 50, No.8, augustus 1979, op blz. 5533-5535, 25 Deze werkwijzen worden toegepast bijvoorbeeld voor het verlagen van de verdunning in een vezel als gevolg van absorptie door onzuiverheden aanwezig in het geleidingsgebied van de vezel. In dit verband wordt bijvoorbeeld verwezen naar het artikel "Reduction of Loss Due to OH in Optical Fibers by a Two-step OH —9OD Exchange Process" door 30 J. Stone et al., in Electronic Letters, vol.18,No.2, januari 21,1982 op blz. 78-80.
Het probleem van de stand van de techniek is te voorzien in een geschikte werkwijze voor het doen intrekken en handhaven van een bepaald gas in een gas-in-glasvezel bijvoorbeeld voor het vervaardigen 35 van een gas-in-glasvezel laser.
-2- • Λ 4
Het voorgaande probleem wordt volgens de uitvinding opgelost welke betrekking heeft op een werkwijze voor het doen intrekken en handhaven van een lengte optische vezel met een bepaald gas zoals, bijvoorbeeld waterstof, stikstof of deuterium.
5 Het is een aspect van de uitvinding te voorzien in een werk wijze voor het fabriceren van een gas-in-glas vezel welke doortrokken wordt en waarin gehandhaafd wordt een bepaald gas zoals bijvoorbeeld waterstof, stikstof of deuterium. Meer in het bijzonder wordt een lengte van een enkelvoudig gevormde optische vezel geplaatst in een drukvat voorbij 10 de einden door afdichtingen buiten de wanden reiken en het vat wordt geheel of gedeeltelijk gevuld met een medium, zoals gas of water.
De druk binnen het vat wordt dan verhoogd voor het verkrijgen van een bepaalde einddruk. Het betreffende gas onder druk, dat in de vezel moet trekken wordt ingébracht in het afgedichte vat hetzij vanuit een 15 uitwendige bron voor het toepassen van de drukfasebf via een vat dat zowel het in te trekken gas bevat als een breekschijf welke inslaat wanneer de bepaalde einddruk is bereikt teneinde het gas vrij te geven.
Het vrijgekomen gas trekt dan in het omgevende medium en de vezel.
Andere aspecten van de onderhavige uitvinding blijken uit 20 de navolgende beschrijving met verwijzing naar de bijgaande tekeningen.
In de tekening waarin gelijke delen voorzien zijn van dezelfde ver-wijzingscijfers toont in verschillende aanzichten: fig. 1 een dwarsdoorsnede van de opstelling volgens de onderhavige uitvinding voor het doen intrekken en vasthouden van een bepaald 25 gas in een lengte optische vezel; en fig. 2 een dwarsdoorsnede door een andere opstelling volgens de uitvinding voor het doen intrekken en handhaven van een bepaald gas in een lengte optische vezel.
Fig. 1 toont een dwarsdoorsnede van een opstelling volgens de 30 uitvinding voor het doen intrekken en vasthouden van een bepaald gas, zoals bijvoorbeeld waterstof, stikstof of deuterium in een lengte enkelvoudig gevormde optische vezel. In fig. 1 is een bepaalde lengte optische vezel 10 geplaatst in een drukvat 11 zodanig, dat de einden van de vezel 10 buiten afdichtingen 12 reiken in ten minste één wand van het 35 drukvat 11. Een houder 14 met een samengeperst volume van een bepaald j -3- * J? gas 15 dat in de vezel moet trekken en een naar binnen slaande breek-schijf 16 in een wand daarvan, is in het vat II geplaatst. Het vat 11 wordt dan geheel gevuld met een medium 17, bijvoorbeeld water of gas en dan afgedicht. Aangezien de oplosbaarheid van gas in water zeer 5 laag is, en aangezien water goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen is, verdient het de voorkeur water als medium 17 voor het uitvoeren van de betreffende werkwijze toe te passen. Duidelijkheidshalve zal dan ook worden aangenomen, dat het medium 17 water is.
Een drukverhogend middel 18 wordt dan in werking gesteld 10 voor het doen opvoeren van de hydrostatische druk in het vat 11 voor het verkrijgen van waarde, welke oorzaak is dat de breekschijf 16 naar binnen slaat en het gas 15 in het vat 11 wordt vrijgegeven.
Aangezien een vloeistof, zoals water, niet samendrukbaar is, kan de druk gemakkelijk worden verhoogd. Wanneer het gas eenmaal is vrij-15 gekomen zou dit geheel in het vat 11 trekken bij een druk welke dicht bij de begindruk in het vat 14 ligt. Het gas zal zowel in de vloeistof 17 als de vezel 10 trekken bij de RT-diffusiesnelheid totdat het oplos sings evenwicht is bereikt, zowel in de vezel als in de vloeistof.
Wanneer dit evenwicht bereikt is zai het systeem gehandhaafd blijven 20 tenzij het gas een weg vindt om uit het systeem te ontwijken.
Aangezien de afdichtingen 12 het eerste element vormt voor mogelijke lek, verdient het aanbeveling dat de afdichtingen 12 zijn van een type bestand tegen een noodzakelijke hydrostatische druk zonder dat vloeistof of gas kaïi weglekken. Een hermetische afdichting kan bij-25 voorbeeld worden bereikt door het metalliseren van het vezeloppervlak 10 in het af te dichten gebied, en vervolgens de vezel op zijn plaats zonder lek vastsolderen als bijvoorbeeld voorgesteld in het Amerikaanse octrooischrift 4.033.668 van H.M. Presby op juli 5, 1977.
Zoals bij een zeer kleine lek, zou het effect zeer laag zijn wanneer 30 een zeer klein reservoir 19 van niet oplosbaar gas 20, overeenkomstig het in in te brengen gas 15 aanwezig is en gehandhaafd blijft. De middelen 18 voor het verhogen vein de druk binnen het vat kunnen bestaan uit een geschikte inrichting zoals een pomp of plunjer welke op zijn beurt een diafragma-afdichting kan bewegen voor het verminderen van volume 35 in het vat 11.
-4-
Fig. 2 toont een alternatieve opstelling ten opzichte van fig. 1 voor het doen intrekken en handhaven in een gas-in-glas-vezel. Bij de opstelling volgens fig. 2 wordt een lengtevezel 10 geplaatst- in een vat 11 door afdichtingen 12 als in fig. 1. Het vat 5 11 wordt dan gedeeltelijk gevuld met een medium 17, gemakshalve water voor het bedekken van de vezel 10 en het vat wordt afgedicht met de overblijvende ruimte boven het water, waarin zich een bepaald gas bevindt.
Het betreffende gas 15, zoals deuterium, stikstof of waterstof, wordt toegevoerd vanuit een gasbron 21 in het vat 11 totdat een bepaalde druk 10 in het vat^is bereikt en de toevoer via een klep 22 wordt afgesloten.
Het drukverhogende middel 18 wordt dan (a) in werking gesteld teneinde de druk in het vat 11 te verhogen tot een bepaalde waarde en (b) onderbroken om die druk te handhaven. Het intrekken van het gas 15 zowel in de vloeistof 17 als de vezel 10 zoals beschreven met betrekking 15 tot de opstelling volgens fig. 1. Het voordeel van de opstelling volgens fig. 2 is dat elke voorbereiding kan plaatsvinden bij een bepaalde druk bijvoorbeeld atmosferische druk alvorens het vat wordt afgedicht. Vervolgens wordt het bepaalde gas 15 bij een eerste druk ingebracht waama de drukverhogende middelen 18, bijvoorbeeld een plunjer, 20 wordt ingedrukt voor het verkrijgen van een extra druk tot aan de gewenste einddruk. Het voordeel van- de opstelling volgens de uitvinding is dat geen hoge gasdruk wordt vereist, vooropgesteld dat een houder met samengeperst gas wordt toegepast. Een dergelijke houder kan bijvoorbeeld bestaan uit een klein flesje met deuterium bij een druk 25 van ongeveer 500 kg/cm^. Deze opstelling maakt het mogelijk dat het drukvat op kamertemperatuur blijft, nadat het bepaalde gas is ingetrokken.
Het is duidelijk dat bovenbedoelde uitvoeringsvormen slechts illustratief voor het beginsel van de onderhavige uitvinding zijn.
30 Verschillende andere modificaties en veranderingen kunnen in principe van de onderhavige uitvinding worden toegepast en vallen geheel binnen het kader van de uitvinding. Het drukvat kan bijvoorbeeld worden gevuld met een gas in plaats van een vloeistof 17, waarbij de afdichtingen niet doorlaatbaar mogen zijn. Het nadeel voor het 35 gebruik van een gas in plaats van een vloeistof is de grotere volume- .. .·' .") -5- * i vermindering na het vullen, noodzakelijk om een hoge druk te verkrijgen- De uitvinding kan worden toegepast bij instrumenten , z.g, "Optical Time Domain Reflectometers" voor het meten van eigenschappen, bijvoorbeeld verliezen of foutief plaatsen in optische vezels.
5 Bestaande reflectometers meten in het algemeen eigenschappen over een ma-srimiim vezellengte van 72 km, terwijl wanneer de uitvinding wordt toegepast op een reflectometer, lengtes van 100 km beproefd kunnen worden mogelijk ook grotere lengtes.

Claims (15)

1. Werkwijze voor het doen intrekken en handhaven in een gas-in-glas vezel, welke werkwijze bestaat uit de navolgende stappen: (a) het plaatsen van een voorafbepaalde lengte van een optische vezel in een drukvat waarbij de einden van de vezel buiten afdich-5 tingen reiken in ten minste één wand van het drukvat; (b) het plaatsen van een houder binnen het drukvat met (1) een bepaald gas dat in de vezel moet trekken en een bepaalde verhoogde druk heeft en (2) een ringschijf in de wand daarvan; (c) het afdichten van het drukvat; en 10 (d) op een bepaalde druk brengen van het vat om de schijf in de gashouder te doen breken, welke naar binnen slaat en het gas vrijgeeft zodat dit in dè vezel kan trekken.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de werkwijze voorts bestaat uit: 15 (al) een voorbereidende fase (a) voor het brengen van een lengte van een enkelvoudig gevormde vezel in het drukvat.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat de werkwijze de navolgende stap omvat: (bl) een voorbereidenie fase(b) voor het aanbrengen van een houder 20 met deuterium in het drukvat.
4. Werkwijze volgens conclusie 2, welke werkwijze de navolgende stap omvat: (bl) een voorbereidende fase (b) voor het plaatsen van een houder met waterstof in het drukvat.
5. Werkwijze volgens conclusie 2, waarbij de werkwijze de na volgende fase omvat: (bl) een voorbereidende fase (b), het brengen van een houder met stikstof in het drukvat.
6. Werkwijze volgens conclusie 1, welke werkwijze de navolgende 30 fase omvat: (bl) een voorbereidende fase (b), het brengen van een houder met waterstof in het drukvat.
7. Werkwijze volgens conclusie 1, welke werkwijze de navolgende fase omvat: 35 (bl) een voorbereidende fase (b) het plaatsen van een houder - "t -7- «r <! met stikstof in het drukvat.
8. Werkwijze voor het doen intrekken en handhaven van een gas-in-glas vezel, welke werkwijze de navolgende fase omvat: (a) het plaatsen van een voorafbepaalde lengte optische 5 vezel binnen een drukvat, waarbij de einden van de vezel door afdichtingen reiken in ten minste één wand van het drukvat; (b) het af dichten van het drukvat; Cc) het inbrengen van een bepaald gas dat in de vezel moet trek-ken in het vat bij een eerste voorafbepaalde verhoogde druk; en IQ (d) het verhogen van de druk binnen het vat tot een bepaalde tweede ver hoogde druk en het houden van het vat bij deze druk.
9. Werkwijze volgens conclusie 8, welke werkwijze de navolgende fase omvat: (al) een voorbereidende fase (a) , het brengen van een enkelvou-15 dig gevormde vezel in het drukvat.
10. Werkwijze volgens conclusie 9, welke werkwijze de navolgende fase omvat: Cel) een voorbereidende fase (c), het inbrengen van deuterium in het drukvat.
11. Werkwijze volgens conclusie 9, welke werkwijze de navolgende fase omvat: (cl) een voorbereidende fase (c), het. inbrengen van waterstof in het drukvat.
12. Werkwijze volgens conclusie 9, welke de navolgende fase omvat: 25 (cl) een voorbereidende fase (c), het inbrengen van stikstof in het drukvat.
13. Werkwijze volgens conclusie 8, met het kenmerk, dat deze werkwijze de navolgende fase omvat: (cl) een voorbereidende fase (c), het inbrengen van deuterium 30 in het drukvat.
14. Werkwijze volgens conclusie 8, met het kenmerk, dat deze de volgende fase omvat: (cl) een voorbereidende stap (c), het inbrengen van waterstof in het drukvat.
15. Werkwijze volgens conclusie 8,met het kenmerk, datcieze de navolgende fase omvat: (cl) een voorbereidende fase (c),het inbrengen van stikstof in het drukvat.
NL8600373A 1985-02-15 1986-02-14 Werkwijze voor het fabriceren van een gas in glasvezel. NL8600373A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US70238785 1985-02-15
US06/702,387 US4623373A (en) 1985-02-15 1985-02-15 Technique for fabricating a gas-in-glass fiber

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8600373A true NL8600373A (nl) 1986-09-01

Family

ID=24821023

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8600373A NL8600373A (nl) 1985-02-15 1986-02-14 Werkwijze voor het fabriceren van een gas in glasvezel.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4623373A (nl)
JP (1) JPS61191537A (nl)
KR (1) KR930002666B1 (nl)
ES (1) ES8706584A1 (nl)
GB (1) GB2171094B (nl)
IT (1) IT1188368B (nl)
NL (1) NL8600373A (nl)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR100284330B1 (ko) * 1993-08-21 2001-04-02 김순택 가스방전장치의 가스주입방법 및 이에 사용되는 가스주입용기
US6499318B1 (en) 1994-03-24 2002-12-31 Fitel Usa Corp. Glass optical waveguides passivated against hydrogen-induced loss increases
US20040060327A1 (en) * 2002-09-30 2004-04-01 Berkey George E Method for treating an optical fiber preform with deuterium
KR101335406B1 (ko) * 2012-06-14 2013-12-12 광주과학기술원 광섬유 제조장치 및 이를 이용한 광섬유의 제조방법
KR101384199B1 (ko) 2013-03-07 2014-05-27 주식회사 제라진코리아 지압볼을 구비한 기능성 의자
US9650281B2 (en) 2014-07-09 2017-05-16 Corning Incorporated Optical fiber with reducing hydrogen sensitivity
US9586853B2 (en) 2014-07-09 2017-03-07 Corning Incorporated Method of making optical fibers in a reducing atmosphere

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1648657A (en) * 1924-07-26 1927-11-08 Mock Hugo Moth bag
US2342406A (en) * 1942-11-16 1944-02-22 Claude R Wickard Fumigant bag
US3715189A (en) * 1970-06-15 1973-02-06 Secretary Of The Treasury Qualitative analysis device
US3770350A (en) * 1972-07-24 1973-11-06 Bell Telephone Labor Inc Method utilizing an optical fiber raman cell
US4033668A (en) * 1976-04-08 1977-07-05 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Solderable glass splices, terminations and hermetic seals
US4203744A (en) * 1979-01-02 1980-05-20 Corning Glass Works Method of making nitrogen-doped graded index optical waveguides
US4374091A (en) * 1981-08-14 1983-02-15 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Gas generators having controlled operational attitudes
US4515612A (en) * 1982-04-19 1985-05-07 At&T Bell Laboratories Method for optical fiber fabrication including deuterium/hydrogen exchange
JPS58204832A (ja) * 1982-05-24 1983-11-29 Sumitomo Electric Ind Ltd 光フアイバの線引方法

Also Published As

Publication number Publication date
US4623373A (en) 1986-11-18
ES551955A0 (es) 1987-07-01
KR860006409A (ko) 1986-09-11
IT8619374A1 (it) 1987-08-12
IT1188368B (it) 1988-01-07
IT8619374A0 (it) 1986-02-12
ES8706584A1 (es) 1987-07-01
GB2171094A (en) 1986-08-20
KR930002666B1 (ko) 1993-04-07
GB2171094B (en) 1988-06-29
JPS61191537A (ja) 1986-08-26
GB8602935D0 (en) 1986-03-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8079763B2 (en) Optical assembly of a hollow core fibre gas cell spliced to fibre ends and methods of its production
Beysens et al. Light-scattering study of a critical mixture with shear flow
Rau et al. High temperature saturated vapour pressure of sulphur and the estimation of its critical quantities
NL8600373A (nl) Werkwijze voor het fabriceren van een gas in glasvezel.
DK1021697T3 (da) Fremgangsmåde og apparatus til lækageprövning
Plevan et al. The effect of monomolecular films on the rate of gas absorption into a quiescent liquid
NO932046L (no) Kapsler for behandling av underjordiske formasjoner, samtfremgansmaate ved anvendelse derav
US4922972A (en) Method of filling a liquid crystal device with liquid crystal
Haycock et al. The diffusion of iodine in carbon tetrachloride under pressure
Quadri et al. Measurement of the critical temperatures and critical pressures of some thermally stable or mildly unstable alkanols
Zhou et al. Self-expanding fabricated optical millibubble resonators with strong thermo-optical effect
Poulter et al. The permeability of glass and fused quartz to ether, alcohol, and water at high pressure
WO1989002588A1 (en) Leak inspection method of sealing container or sealed member
Yamada et al. Spinning glass cell for high‐pressure high‐resolution NMR measurements
KR101450528B1 (ko) 석유회수증진용 폴리머 용액 여과도 측정장치 및 시스템
US3707331A (en) Concentration difference cell
Griffiths et al. Combined effects of temperature and pressure upon the charge transfer to solvent spectrum of iodide in water and non-aqueous solvents. Local structural effects and ion pair formation
Hensel et al. Wetting phenomena near the bulk critical point of fluid mercury
Valyashko Strategy, methods and equipment for experimental studies of water-salt systems under superambient conditions
JPS61145432A (ja) 屈折率整合液セル
Carey et al. Advanced in situ sapphire test cell for Raman spectroscopy within aqueous environments
SU702249A1 (ru) Устройство дл испытани на герметичность полых изделий
Jangkamolkulchai et al. The isothermal compressibility of gas-saturated hydrocarbon liquids
SU848639A1 (ru) &#34;Устройство дл исследовани опти-КОэлЕКТРичЕСКиХ СВОйСТВ гОРНыХ пО-РОд B НАпР жЕННОМ СОСТО Нии
Kassani et al. In-situ gas sensing using a suspended ring core photonic crystal fiber

Legal Events

Date Code Title Description
BA A request for search or an international-type search has been filed
BV The patent application has lapsed