NL2006411C2 - Presentatiesysteem voor objecten. - Google Patents

Presentatiesysteem voor objecten. Download PDF

Info

Publication number
NL2006411C2
NL2006411C2 NL2006411A NL2006411A NL2006411C2 NL 2006411 C2 NL2006411 C2 NL 2006411C2 NL 2006411 A NL2006411 A NL 2006411A NL 2006411 A NL2006411 A NL 2006411A NL 2006411 C2 NL2006411 C2 NL 2006411C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
carrier
presentation system
shaped
members
objects
Prior art date
Application number
NL2006411A
Other languages
English (en)
Inventor
Bernardus Anthonius Soet
Original Assignee
Soet
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Soet filed Critical Soet
Priority to NL2006411A priority Critical patent/NL2006411C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL2006411C2 publication Critical patent/NL2006411C2/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47FSPECIAL FURNITURE, FITTINGS, OR ACCESSORIES FOR SHOPS, STOREHOUSES, BARS, RESTAURANTS OR THE LIKE; PAYING COUNTERS
    • A47F1/00Racks for dispensing merchandise; Containers for dispensing merchandise
    • A47F1/04Racks or containers with arrangements for dispensing articles, e.g. by means of gravity or springs
    • A47F1/12Racks or containers with arrangements for dispensing articles, e.g. by means of gravity or springs dispensing from the side of an approximately horizontal stack
    • A47F1/125Racks or containers with arrangements for dispensing articles, e.g. by means of gravity or springs dispensing from the side of an approximately horizontal stack with an article-pushing device

Landscapes

  • Display Racks (AREA)

Description

- 1 -
PRESENTATIESYSTEEM VOOR OBJECTEN
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een presentatiesysteem omvattende een drager waarop tussen 5 voor- en achterzijde objecten zijn te plaatsen.
Dergelijke presentatiesystemen, zoals uitstal- en opslagsystemen, zijn algemeen bekend. Zo is het bijvoorbeeld bekend om draagrekken ten behoeve van het uitstallen van opgeslagen of ter verkoop gepresenteerde 10 koopwaar naar de voorzijde of presentatiezijde van het systeem toe te laten aflopen. De op een dergelijke drager geplaatste producten schuiven dan na het van de drager afnemen vanzelf, onder invloed van de zwaartekracht, naar voren in een zogeheten gespiegelde presentatiepositie. Bij 15 het aan de voorzijde vullen van het bekende systeem moet wel tegen de zwaartekracht in worden gewerkt om de hoger liggende objecten zover terug over de schuin aflopende drager te schuiven, dat ruimte ontstaat om het nieuwe object te plaatsen. Nadeel is ook dat de beschikbare ruimte 20 in magazijn of winkelbedrijf niet efficiënt wordt gebruikt, en dat de betreffende werkwijze eigenlijk alleen voor kleine producten geschikt is.
Verder zijn veelal ten behoeve van opslag van bijvoorbeeld medicijnen ladesystemen bekend, waarmee na het 25 naar de voorzijde uitschuiven van de lade met daarin de medicijnen van bovenaf een zicht ontstaat op op de bodem geplaatste producten. Dit vereist voldoende vrije ruimte aan de voorzijde van het systeem. Na het uitnemen van een product dient de lade met inhoud weer te worden 30 teruggeschoven.
Bij grootwinkelbedrijven zijn vakkenvullers actief om de zich op dragers in de stellingen bevindende koopwaar in een voor de potentiële koper zo gunstig mogelijke presentatiepositie, te weten aan de voorzijde van de 35 drager, te brengen. Hiervoor is tussen de dragers en achter - 2 - de producten vaak weinig ruimte beschikbaar, waardoor deze soms van de dragers af vallen.
De Nederlandse ter inzage gelegde octrooiaanvraag 5 NL9200560 beschrijft een rek voor het in een zelfbedieningswinkel presenteren van artikelen met tenminste één horizontaal schap ingericht voor het in rijen groeperen van artikelen, waarin de voorrand van het schap boven het draagvlak van het schap uitstekende 10 aanslagmiddelen voor het tegenhouden van de artikelen vertoont, en aan elke rij een aanduwer is toegevoegd voor het van achteren naar en tegen de voorrand duwen van de rij artikelen. De aanduwer omvat een zich aan de voorkant van het schap bevindende handgreep, waarbij de handgreep met 15 een aanduworgaan is verbonden via twee langwerpige elementen, die zich boven het draagvlak van het schap uitstrekken en tevens dienen als zijbegrenzingen van de rij .
20 Doel van de onderhavige uitvinding is het verschaffen van een verbeterd presentatiesysteem dat praktisch geen beslag legt op de vrije ruimte voor de objecten, op ruimte tussen dragers onderling, of op ruimte tussen daarop uitgestalde objecten, en desondanks instaat is om niet 25 alleen op eenvoudige wijze het spiegelen van de objecten mogelijk te maken, maar dat tevens een gemakkelijk plaatsen van objecten op de drager mogelijk maakt.
Daartoe heeft het presentatiesysteem overeenkomstig 30 de uitvinding het kenmerk van conclusie 1.
Voordeel van het presentatiesysteem volgens de uitvinding is dat de duw- en trekorganen nemen vrijwel geen voornoemde ruimte in het bijzonder op de drager in beslag 35 nemen en het spiegelen van groepen producten zelfs - 3 - tegelijkertijd kan plaats vinden en geen noemenswaardige inspanning of bijzondere houding vereist, en sneller verloopt dan voorheen. Het werk van de jongere of oudere vakkenvullers wordt hierdoor eenvoudiger, ergonomisch meer 5 verantwoord en biedt een beter resultaat. De betreffende werkwijze is bovendien in magazijnen, stellages, opslagsystemen en/of in bijvoorbeeld afgesloten systemen zoals koelvitrines of koelkasten toe te passen met als bijkomend resultaat dat minder koude verloren gaat, omdat 10 deze immers vanwege de betere bereikbaarheid van de objecten minder lang open hoeven te staan.
Verder bieden de stellingen en schappen van het presentatiesysteem volgens de uitvinding aan de voorzijde 15 vaker een volle en uitgelijnde, opgeruimde en ordentelijke aanblik, en zal bovendien de bereikbaarheid voor uiteenlopende typen klanten vaker optimaal zijn dan nu het geval is. Dit alles bevordert de stemming en het kooplust opwekkend vermogen van het passerende publiek.
20
Een uitvoeringsvorm van het presentatiesysteem volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat de duw- en/of trekorganen tenminste gedeeltelijk zijn uitgevoerd met over de drager verschuifbare elementen, zoals wanden, schotten, 25 hekken, roosters, banden, linten, touwen, koorden en dergelij ke.
Met voordeel verdwijnen de op deze wijze uitgevoerde duw- en trekorganen vrijwel geheel tussen de drager stellingen en objecten, maar zullen toch na korte tijd van 30 gewenning door de klanten worden herkend en gebruikt, zowel om zelf producten naar voren te schuiven en voor hen bereikbaar te maken, als ook om gelijktijdig daarmee de andere producten al enigszins in het zicht te brengen.
35 Verdere gedetailleerde mogelijke uitvoeringsvormen - 4 - die in de overige conclusies zijn uiteen gezet, zijn samen met de daarbij behorende voordelen in de navolgende beschrijving vermeld.
5 Thans zal het presentatiesysteem en de betreffende werkwijze volgens de onderhavige uitvinding nader worden toegelicht aan de hand van de onderstaande geschematiseerde figuren, waarin overeenkomstige onderdelen van dezelfde verwijzingscijfers zijn voorzien. Daarbij toont: 10 Figuur 1 een aantal uitvoeringsvormen van het presentatiesysteem volgens de uitvinding; en
Figuur 2 een andere mogelijke uitvoeringsvorm van het presentatiesysteem volgens de uitvinding.
15 Figuren 1 en tonen een drager 1 van veelal een stelsel boven en/of naast elkaar gemonteerde dragers van bijvoorbeeld een uitstal- of opslagsysteem, of een al of niet verrijdbaar of verplaatsbaar opslagsysteem zoals een lift, of trolley. Het bedoelde systeem is hierna in zijn 20 algemeenheid aangeduid als presentatiesysteem 2, dat bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend te gebruiken is bij de detailhandel, waaronder supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen en dergelijke. Voor de eenvoud is slechts één drager 1 getoond die aan de zijkant waar personeel of 25 publiek passeert een voorzijde 3 heeft en een de tegenover liggende kant een achterzijde 4 heeft. Op de drager zijn objecten 5, zoals koopwaar, producten, onderdelen op soortgelijke zaken geplaatst.
Het presentatiesysteem 2 omvat verder een, langs de 30 objecten die veelal achter elkaar in een rij zijn geplaatst, aan te brengen trekorgaan 6 dat van een greepdeel 7 is voorzien om handmatig te worden vastgegrepen. Het greepdeel 7 kan als deel of hoek in het trekorgaan 6 zijn geïntegreerd of kan een aangevormd oor, 35 een opening, een lus of dergelijke zijn. Het greepdeel 7 - 5 - kan in de praktijk aan de voorzijde 3 uitsteken of nabij de voorzijde 3 op de drager 1, of eventueel op de drager 1 tussen de objecten 5 aanwezig zijn. Het trekorgaan 6 is op een of andere wijze te combineren met of vormt één geheel 5 met een achter de objecten 5 aan te grijpen duworgaan 8 dat met het trekorgaan 6 is gekoppeld. De gecombineerde of gekoppelde trek- en duworganen 6, 8 zijn ingericht om bij het naar de voorzijde 3 trekken van het greepdeel 7 de objecten 5 met het daarmee contact makende zich 10 verplaatsende duworgaan 8 over de drager 1 naar die voorzijde 3 te verschuiven. Door het toepassen van deze werkwijze wordt het spiegelen eenvoudig en wordt de presentatiepositie van de objecten op de drager 1 optimaal.
Alhoewel in principe in mogelijke uitvoeringen het 15 onderste gedeelte van de duw- en/of trekorganen 6, 8 kunnen zijn ingericht om over het bovenoppervlak van de drager 1 te rijden, te rollen, in het algemeen te bewegen verdient het de voorkeur om redenen van eenvoud van die organen, als deze zijn ingericht om tenminste voor een deel 20 verschuifbaar op de drager 1 af te steunen. De organen 6, 8 hoeven niet, omdat het daarmee alleen maar ingewikkelder wordt, op een over de drager 1 verschuifbare bodem te zitten, maar dit zou kunnen.
Als de objecten, wat in principe niet noodzakelijk 25 is, in een rij op de drager 1 staan, zoals in hoofdzaak in de figuren 1 en 2 getoond, dan is althans het trekorgaan 6 uitgevoerd om tussen de rij objecten door te worden aangebracht, in welk geval het trekorgaan recht kan zijn, en in het algemeen ook plat zal zijn om dan rechtop, en zo 30 min mogelijk ruimte op de drager 1 in beslag nemend, langs en tussen de rijen door te lopen.
Als de objecten 5 niet in een rij staan, maar ook als ze wel in rij staan kan het trekorgaan 6 zijn uitgevoerd met weinig ruimte op de schappen of dragers 1 in beslag 35 nemende elementen als een eenvoudige band, lint, koord of - 6 - touw.
Voordeel van het presentatiesysteem is dat in vrijwel alle gevallen de duw- en/of trekorganen 6, 8 zijn uitgevoerd als los op de drager plaatsbare schuiforganen.
5 Ze nemen praktisch geen ruimte in beslag, zijn eenvoudig aan te brengen op bestaande stellingen en systemen en vereisen geen aanpassingen.
In verdere eenvoudige gevallen zijn de duw- en/of trekorganen 6, 8 tenminste gedeeltelijk uitgevoerd als over 10 de drager 1 verschuifbare onderling gekoppelde of unitaire elementen in de vorm van bijvoorbeeld wanden, schotten, hekken, roosters, en dergelijke. Met voordeel bieden dergelijke organen 6, 8 de mogelijkheid om hun buitenoppervlak van reclame uitingen te voorzien.
15 Bij voorkeur zijn die elementen op een of andere wijze koppelbaar door middel daartoe geschikte schuif-en/of koppelmiddelen, zoals drukknoppen, klittenband of dergelijke. Een aantrekkelijk alternatief is een paar in elkaar grijpende en te schuiven sleuven die de organen 6, 8 20 onderling koppelen. De elementen vormen dan als het ware profielen die T-vormig, L-vormig, U-vormig, C-vormig of M-vormig kunnen zijn en koppelbaar kunnen zijn. Zo bieden gekoppelde L-profielen de mogelijkheid of een U-profiel te formeren. De profielen kunnen verstelbaar zijn, zodat de 25 breedte van het gevormde profiel ter plaatse kan worden aangepast aan de breedtemaat van de uitgestalde producten. Een deel van de profielen kan zijn voorzien van voorverzwakte handmatig bijvoorbeeld door middel van scheuren te verwijderen of door middel van vouwen op een 30 gewenste lengte te brengen secties 9 waarop de greepdelen 7 kunnen zijn voorzien (zie figuur 2). Op de trekorganen 6 of in het bijzonder de secties 9 kunnen afgezien van reclame uitingen aanduidingen, codes of nummeringen zijn aangebracht waarop, na het naar de presentatie positie 35 schuiven, binnen de begrenzing van de organen 6, 8 gevangen - 7 - aantallen objecten zijn af te lezen, zonder dat een volledig tellen noodzakelijk is. Het betreffende nummer op het aan de voorzijde van de drager 1 uitstekende deel van de trekorganen 6 geeft dan een indicatie omtrent het aantal 5 binnen de organen 6, 8 aanwezige objecten.
Geschikte materialen zijn bijvoorbeeld: een hard- of flexibel, wel of niet doorzichtig materiaal, van kunststof; een wel of niet van een laminaat of kunststoflaag voorzien niet al te makkelijk buigbaar materiaal, of bijvoorbeeld 10 karton, papier, kunststof, vezel- of textielmateriaal, lichtmetaal zoals aluminium houdend materiaal, maar ook het eerder genoemde band-, lint-, koord- of touwmateriaal. Natuurlijk zijn ook uit biologisch afbreekbaar materiaal vervaardigde organen 6, 8 of eenmalig te gebruiken 15 weggooiversies mogelijk die al of niet in-, verstelbaar en/of koppelbaar zijn.
De drager 1 kan ook zijn uitgevoerd als een tevoren bij de producent meeverpakte en gevulde verpakking die de objecten draagt en bevat. In dat geval schuiven de organen 20 6, 8 de producten tot aan de presentatiepositie aan de rand van de verpakking, zodat ze eenvoudig gepresenteerd en uitgenomen kunnen worden.

Claims (11)

1. Presentatiesysteem omvattende een drager waarop tussen voor- en achterzijde objecten zijn te plaatsen, 5 waarbij het presentatiesysteem verder omvat: - een langs de objecten aan te brengen trekorgaan dat van een greepdeel is voorzien, en - een achter de objecten aan te grijpen duworgaan dat met het trekorgaan is gekoppeld, 10 waarbij de gekoppelde trek- en duworganen zijn ingericht om bij het naar de voorzijde trekken van het greepdeel de objecten met het verplaatsende duworgaan over de drager te schuiven, en waarbij de trekorganen zijn uitgevoerd om tussen een rij 15 objecten door te worden aangebracht, en zijn uitgevoerd als met elkaar gekoppelde, dan wel koppelbare profielen die tenminste gedeeltelijk T-vormig, L-vormig, U-vormig, C-vormig of M-vormig zijn.
2. Presentatiesysteem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat een onderste gedeelte van de duw- en/of trekorganen is ingericht om verschuifbaar op de drager te steunen.
3. Presentatiesysteem volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk dat de duw- en/of trekorganen zijn uitgevoerd als los op de drager plaatsbare schuiforganen.
4. Presentatiesysteem volgens één van de conclusies 30 1-3, met het kenmerk dat de duw- en/of trekorganen tenminste gedeeltelijk zijn uitgevoerd met over de drager verschuifbare elementen, zoals wanden, schotten, hekken, roosters, banden, linten, touwen, koorden en dergelijke.
5. Presentatiesysteem volgens één van de conclusies - 9 - 1-4, met het kenmerk dat de duw- en/of trekorganen zijn uitgevoerd als onderling met elkaar verbindbare, of koppelbare elementen, of als één geheel zijn uitgevoerd.
6. Presentatiesysteem volgens één van de conclusies 1-5, met het kenmerk dat de schuiforganen ten minste gedeeltelijk zijn vervaardigd uit: - hard- of flexibel, wel of niet doorzichtig materiaal, 10. wel of niet van een laminaat of kunststoflaag voorzien materiaal, of - karton, papier, kunststof, vezel- of textielmateriaal, touw, of lichtmetaal zoals aluminium houdend materiaal. 15
7. Presentatiesysteem volgens één van de conclusies 1-6, met het kenmerk dat de duw- en/of trekorganen zijn uitgevoerd als in elkaar grijpende profielen.
8. Presentatiesysteem volgens één van de conclusies 1-7, met het kenmerk dat de duw- en/of trekorganen zijn uitgevoerd als profielen, waarvan een deel is voorzien van voorverzwakte handmatig bijvoorbeeld door middel van scheuren te verwijderen of door middel van vouwen op een 25 gewenste lengte te brengen secties.
9. Presentatiesysteem volgens conclusie 8, met het kenmerk dat de secties zijn voorzien van greepdelen.
10. Werkwijze waarbij op een drager geplaatste producten, met behulp van zich aan de voorzijde van de drager bevindende greepdelen van een trekorgaan dat is verbonden met een aan de achterzijde contact met de objecten makend duworgaan, door een vastpakken en naar de 35 voorzijde bewegen van het greepdeel over de drager heen - 10 - naar de voorzijde worden verschoven.
11. Gebruik van T-vormig, L-vormig, U-vormig, C-vormig, M-vormig uitgevoerde profielen die zijn gevormd 5 door wanden, schotten, hekken, roosters, banden, linten, touwen, of koorden om te worden gebruikt om op een drager uitgestalde producten in een optimaal zichtbare positie naar de voorzijde van de drager te verschuiven.
NL2006411A 2011-03-17 2011-03-17 Presentatiesysteem voor objecten. NL2006411C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2006411A NL2006411C2 (nl) 2011-03-17 2011-03-17 Presentatiesysteem voor objecten.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2006411 2011-03-17
NL2006411A NL2006411C2 (nl) 2011-03-17 2011-03-17 Presentatiesysteem voor objecten.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL2006411C2 true NL2006411C2 (nl) 2012-09-18

Family

ID=44640783

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL2006411A NL2006411C2 (nl) 2011-03-17 2011-03-17 Presentatiesysteem voor objecten.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL2006411C2 (nl)

Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL9200560A (nl) * 1992-03-26 1993-10-18 Keulen Interieurbouw Nijverdal Winkelrek.
WO2002085166A1 (en) * 2001-03-23 2002-10-31 Societe Des Produits Nestle S.A. Container for holding and dispensing product
US20050258113A1 (en) * 2004-04-30 2005-11-24 Close James G Apparatus and method for product display alignment

Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL9200560A (nl) * 1992-03-26 1993-10-18 Keulen Interieurbouw Nijverdal Winkelrek.
WO2002085166A1 (en) * 2001-03-23 2002-10-31 Societe Des Produits Nestle S.A. Container for holding and dispensing product
US20050258113A1 (en) * 2004-04-30 2005-11-24 Close James G Apparatus and method for product display alignment

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7690519B2 (en) Extendable product shelving
US11064818B2 (en) Quick-load merchandising pusher systems and methods for dividing, pushing and/or dispensing one or more retail products
US9198527B2 (en) Space saving manual shelf management system
EP0336696B1 (en) Merchandiser assembly
EP3007593B1 (en) Merchandising system with pusher assembly
US9101231B2 (en) Freezer pusher
KR101348043B1 (ko) 전면에 움직이는 전시 상품 위치기가 제공된 서랍이 있는 소매 상품 디스플레이 시스템
US5284257A (en) Modular self-service merchandise display rack
CA2924314A1 (en) Merchandising system and method of use
CA2660656A1 (en) Dispensing slidable tray systems and methods
US10716412B2 (en) Display rack system
NL2006411C2 (nl) Presentatiesysteem voor objecten.
US20110266235A1 (en) Gravity fed peg merchandising system
US2715467A (en) Store fixture
CA2842007A1 (en) Space saving manual shelf management system
US20190274450A1 (en) Merchandise display system and unit
AU2010202643A1 (en) Dispensing Unit
NL2008655C2 (nl) Uitreikinrichting voor koopwaren en bijbehorende uitstalinrichting.
CA1308068C (en) Merchandiser assembly and package therefor
ITVI20090014U1 (it) Espositore perfezionato per il supporto e la distribuzione di prodotti
MXPA05011052A (es) Exhibidor y despachador para mercancia.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20190401