NL1038523C2 - Als reddingsvlot bruikbare brancard. - Google Patents
Als reddingsvlot bruikbare brancard. Download PDFInfo
- Publication number
- NL1038523C2 NL1038523C2 NL1038523A NL1038523A NL1038523C2 NL 1038523 C2 NL1038523 C2 NL 1038523C2 NL 1038523 A NL1038523 A NL 1038523A NL 1038523 A NL1038523 A NL 1038523A NL 1038523 C2 NL1038523 C2 NL 1038523C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- stretcher
- stretcher according
- board
- floating body
- floating
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61G—TRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
- A61G1/00—Stretchers
- A61G1/007—Stretchers with skis or sled runners
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61G—TRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
- A61G1/00—Stretchers
- A61G1/013—Stretchers foldable or collapsible
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B63—SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
- B63C—LAUNCHING, HAULING-OUT, OR DRY-DOCKING OF VESSELS; LIFE-SAVING IN WATER; EQUIPMENT FOR DWELLING OR WORKING UNDER WATER; MEANS FOR SALVAGING OR SEARCHING FOR UNDERWATER OBJECTS
- B63C9/00—Life-saving in water
- B63C9/02—Lifeboats, life-rafts or the like, specially adapted for life-saving
- B63C9/04—Life-rafts
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61G—TRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
- A61G1/00—Stretchers
- A61G1/04—Parts, details or accessories, e.g. head-, foot-, or like rests specially adapted for stretchers
- A61G1/044—Straps, bands or belts
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Public Health (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Ocean & Marine Engineering (AREA)
- Devices For Medical Bathing And Washing (AREA)
- Emergency Lowering Means (AREA)
Description
P31058NL00/MVM
Korte aanduiding: Als reddingsvlot bruikbare brancard.
De uitvinding heeft betrekking op een als reddingsvlot bruikbare brancard, omvattende een langgerekte draagplank met ten minste één in actieve toestand werkzaam drijflichaam.
Een dergelijk reddingsvlot is bekend uit het Europese octrooischrift 1 641 670. Daarin 5 wordt een reddingsvlot beschreven met een opblaasbare rand die is gevormd om een trapeziumvormige bodem. De opblaasbare rand strekt zich uit aan de brede voorzijde van het vlot en aan de schuin naar de smallere achterzijde lopende zijkanten van het vlot.
Een te water geraakte persoon kan op het vlot geholpen worden door die persoon met zijn voeten als eerste door de opening aan de achterzijde op het vlot te schuiven en zijn 10 benen over de brede voorzijde van de opblaasbare rand te leggen. Een helper kan daarbij op de brede voorzijde van de bodem staan. Een nadeel van dit bekende reddingsvlot is dat de te redden persoon op het vlot getrokken moet worden. Vooral bij geklede personen zal dat veel kracht vergen.
Een reddingsvlot volgens de aanhef van concusie 1 is bekend uit CA 2 590 730.
15 Daarin wordt een reddingsvlot beschreven met een drijflichaam die is gevormd rond een draagplank. De draagplank strekt zich slechts gedeeltelijk tussen de eerste delen van het drijflichaam uit om tussen de onderling verbonden opstaande tweede delen van het drijflichaam en de draagplank een opening te creëren waardoor een te water geraakte persoon op de draagplank getrokken kan worden. Een helper kan daarbij tegen het 20 opstaande deel van het drijflichaam steunen.
Bij dit bekende reddingsvlot dient de te redden persoon vanuit het water door de opening tussen draagplank en drijflichaam op de horizontaal liggende draagplank getrokken te worden. Vooral bij geklede personen zal ook dat veel kracht vergen.
Met de uitvinding wordt beoogd een reddingsvlot te verkrijgen waarmee een te water 25 geraakte persoon met relatief geringe kracht gered kan worden.
Volgens de uitvinding wordt dit bij een reddingsvlot volgens de aanhef bereikt doordat de draagplank zich aan één van zijn uiteinden tot tussen tegenover elkaar liggende tweede delen van de een of meer drijflichamen uitstrekt.
Het reddingsvlot kan vanuit een eerste, stabiele stand waarbij het eerste deel van elk 30 drijflichaam als drijver fungeert en de draagplank nagenoeg horizontaal ligt, door het omlaag drukken van het omhoog stekende tweede deel van elk drijflichaam naar een tweede stand gebracht kan worden waarbij het tweede deel van elk drijflichaam als drijver fungeert en de -2- draagplank een schuine stand inneemt om een persoon daar gemakkelijker op te helpen. Enkel door het zwaartepunt van de persoon in de richting van het reddingsvlot te verplaatsen zal het vlot naar zijn stabiele eerste stand terugkantelen.
De draagplank strekt zich aan één van zijn uiteinden tot tussen tegenover elkaar 5 liggende tweede delen van het drijflichaam uit. Hierdoor steekt de bodemplaat in zijn tweede stand in het water en kan een redder gedeeltelijk onderwater een persoon op de draagplank trekken. Door de opwaartse druk zal dat relatief gemakkelijk gaan.
Door het uiteinde van de draagplank dat zich tussen de tweede delen van het drijflichaam uitstrekt aan zijn draagzijde te voorzien van twee voetsteunen, kan een in de 10 tweede stand van de draagplank op de voetsteunen staande redder een te water geraakte persoon onder zijn oksel vastgrijpen, omhoog uit het water trekken en door achterover leunen het reddingsvlot naar zijn stabiele eerste stand doen kantelen.
De uitvinding zal hieronder nader worden uiteengezet aan de hand van een in de figuren weergegeven uitvoeringsvoorbeeld van een als reddingsvlot bruikbare brancard.
15 Andere kenmerken en voordelen van de uitvinding zullen daarbij verduidelijkt worden.
Fig. 1 toont in perspectief een als reddingsvlot gebruikte brancard in zijn basisstand, Fig. 2 toont een zijaanzicht van het in fig. 1 weergegeven reddingsvlot te water,
Fig. 3 toont een vooraanzicht van het in fig. 1 weergegeven reddingsvlot, 20 Fig. 4 toont een doorsnede volgens lijn A-A in fig. 3,
Fig. 5 toont het in fig. 1 weergegeven reddingsvlot in een gekantelde stand tijdens het redden van een te water geraakte persoon,
Fig. 6 toont het in fig. 1 weergegeven reddingsvlot in zijn basisstand met een geredde persoon, 25 Fig. 7 toont het in fig. 1 weergegeven reddingsvlot, voorzien van een hijsinrichting voor het uit het water takelen van het reddingsvlot en
Fig. 8 toont het in fig. 1 weergegeven reddingsvlot, omgebouwd tot een brancard voor gebruik op ijs.
30 Het in fig. 1 in perspectivisch zicht weergegeven reddingsvlot omvat een draagplank 1, die een lengte heeft van 1,8 a 2 m. en een breedte van ongeveer 0,75 m. Deze maatvoering van de draagplank 1 is afgeleid van de grootte van te redden personen, die in liggende toestand op de draagplank 1 moeten passen.
Aan de draagplank 1 is aan weerszijden 2 en 3 en aan een uiteinde 4 een U-vormige 35 opblaasbare band 5 bevestigd, die in fig. 1 in opgeblazen toestand is weergegeven. Zoals te zien in fig. 1 is de opblaasbare band 5 slechts over ongeveer 2/3 deel van de lengte van de draagplank 1 daaraan bevestigd. Dit deel van de opblaasbare band 5 is met het -3- verwijzingscijfer 6 aangeduid. Een aan dit deel 6 van de opblaasbare band 5 aansluitend deel 7 van de opblaasbare band 5 vormt een stompe hoek α van 130-140° met deel 6 van de opblaasbare band 5. Aan de draagzijde van de draagplank 1 vormt dit deel 7 van de opblaasbare band 5 daarmee een scherpe hoek met het 1/3 deel van de draagplank 1 dat 5 niet rechtstreeks is verbonden met deel 6 van de opblaasbare band 5. Delen 7 van de opblaasbare band 5 zijn elk met een driehoekige flap 8 verbonden met genoemd 1/3 deel van de draagplank 1. Delen 6 en 7 zijn in de weergegeven uitvoeringsvorm als aansluitende, één geheel vormende delen getoond. Delen 6 en 7 kunnen ook als afzonderlijke drijflichamen gevormd zijn die niet perse direct op elkaar hoeven aan te sluiten, maar 10 uiteraard wel een stompe hoek met elkaar maken.
In de draagplank 1 zijn aan weerszijden nabij de flappen 8 uitsparingen 9 gevormd voor het vormen van een voetsteun 10 in elke uitsparing 9 nabij het uiteinde 11 van de draagplank 1. Het steunvlak van deze voetsteunen 10 staat nagenoeg haaks op het vlak waarin de opstaande tweede delen 7 van de opblaasbare band 5 liggen.
15 De draagplank 1 is aan zijn draagzijde verder voorzien van een uitholling 12 aan zijn rand 4 voor het opnemen van een luchtdrukcilinder 13 voor het opblazen van de opblaasbare band 5. In het midden van de draagplank 1 zijn openingen 14 aangebracht voor het bevestigen van banden 15 waarmee een geredde persoon op de draagplank 1 kan worden gefixeerd, zoals weergegeven in figuur 7. Verder zijn openingen 16 in de draagplank 20 1 aangebracht voor het bevestigen van hijsbanden 17 voor het uit het water takelen van het reddingsvlot met daarop een geredde persoon, zoals eveneens te zien in figuur 7. Nabij het vrije uiteinde 11 van de draagplank 1 zijn een aantal gaten 18 aangebracht voor het doorlaten van water zoals verderop zal worden toegelicht.
Zoals meer in detail is te zien in de doorsnede tekening volgens figuur 4 is langs de 25 zijrand van de draagplank 1 een uitholling 19 aangebracht waarin de opblaasbare band 5 in ontluchte toestand kan worden opgeborgen. Verder is in figuur 4 te zien dat aan de onderzijde van de draagplank twee glijdende ijzers 20 zijn aangebracht voor het gebruik van het reddingsvlot als brancard bij het redden van personen op ijs, zoals hierna aan de hand van figuur 8 zal worden verduidelijkt.
30 Aan de bovenzijde van de opstaande tweede delen 7 van de opblaasbare band 5 zijn handgrepen 21 bevestigd. Deze dienen als hulpmiddel voor het op het reddingsvlot klimmen van een redder bij het redden van een te water geraakte persoon, zoals hierna bij een uiteenzetting van de werking van het reddingsvlot nu zal worden uiteengezet aan de hand van de figuren 5 en 6.
35 In figuur 5 is het reddingsvlot in een stand weergegeven waarin de tweede delen 7 van de opgeblazen opblaasbare band 5 als drijvers fungeren. Deze stand wordt bereikt wanneer een reddende persoon zich aan de handgrepen 21 op het reddingsvlot trekt en op -4- de voetsteunen 10 gaat staan. Het reddingsvlot zal daardoor kantelen van zijn in figuur 2 weergegeven onbelaste stand waarin de eerste delen 6 van de opgeblazen band 5 als drijvers fungeren. Dit laatste wordt bereikt doordat het zwaartepunt van het onbelaste reddingsvlot zich aan de kant van deel 6 ten opzichte van de overgang tussen deel 6 en 5 deel 7 bevindt. Wanneer een persoon deel 7 belast door op de voetsteunen 10 te gaan staan, kantelt het reddingsvlot om de overgang tussen delen 6 en 7 (het kantelpunt) en komt in de in figuur 5 weergegeven stand. Wanneer een reddende persoon met zijn rug naar de draagplank 1 gericht op de voetsteunen gaat staan, kan hij een te watergeraakte persoon onder zijn oksels beetpakken en omhoog trekken. Doordat beide personen daarbij 10 gedeeltelijk onder water zijn, zal door de opwaartse druk het omhoogtrekken tot op het vlot met relatieve geringe uit te oefenen kracht kunnen plaatsvinden. Wanneer vervolgens de reddende persoon met de gedeeltelijk uit het water getilde persoon achteroverleunt zal het zwaartepunt van het belaste reddingsvlot verplaatsen in de richting van deel 6 van de opgeblazen band 5. Wanneer dat zwaartepunt de overgang tussen delen 7 en 6 passeert, 15 dan zal het reddingsvlot naar zijn in figuur 6 weergegeven stand kantelen en kan de te redden persoon gemakkelijk geheel op de draagplank 1 getrokken worden. Het op het reddingsvlot trekken gaat mede gemakkelijk doordat de redder een te redden persoon tussen zijn gespreide benen op kan trekken. Ook door de delen 7 van de opblaasbare band 5 iets naar buiten te laten wijken, zoals te zien in figuur 3, wordt dit vergemakkelijkt. Door de 20 waterdoorlatende gaten 18 aan het uiteinde van de draagplank 1 zal bij kanteling van de draagplank water door deze gaten stromen, waardoor er minder waterweerstand is tijdens het kantelen en deze beweging effectiever tot stand komt. Na de redding kan het reddingsvlot over water verplaatst worden met behulp van een aan het reddingsvlot vastgemaakt niet weergegeven trekkoord.
25 Het zal duidelijk zijn dat de plaatsing van het kantelpunt mede afhankelijk is van de gewichtsverdeling aan weerszijden van het kantelpunt en het benodigde drijvend vermogen van het reddingsvlot in zijn in figuur 5 weergegeven gekantelde stand.
Figuur 7 toont het reddingsvlot met daaraan vastgemaakte hijsbanden 17 voor het uit het water takelen van het reddingsvlot met een daarop vastgebonden geredde persoon. Dit 30 kan vooral handig zijn wanneer de overgang tussen water en kade gevormd wordt door een kademuur.
In figuur 8 is het reddingsvlot getoond als brancard voor gebruik als brancard voor een op het ijs in moeilijkheden geraakte persoon. Daarbij is de ontluchte opblaasbare band 5 opgeborgen in de in figuur 4 getoonde uitholling 19 en zijn duwbeugels 22 aan de 35 draagplank 1 bevestigd. Het reddingsvlot heeft bij gebruik als brancard voor ijsredding een drijvend vermogen van bijvoorbeeld 80 kg om het ook bij een wak in het ijs te kunnen gebruiken. Daarbij kan de brancard bijvoorbeeld met een aangelijnd touw naar de oever -5- getrokken worden. Bij verplaatsing over grote afstanden over ijs zal bij voorkeur gebruik worden gemaakt van de duwbeugels 22 om de brancard met zijn ijzers 20 over het ijs te glijden. Het zal duidelijk zijn dat andere uitvoeringsvormen mogelijk zijn zonder van het wezenlijke van de uitvinding af te wijken.
5 Zo kan bijvoorbeeld de draagplank 1 zich alleen tussen de delen 6 uitstrekken en zijn uiteinde een opstaand deel hebben dat als een zitje fungeert. Wanneer een persoon erop gaat zitten, kantelt het reddingsvlot naar een stand waarbij delen 7 van het reddingsvlot als drijvers fungeren. Daar achteroverleunen van de zittende persoon of personen (bijvoorbeeld redder met een te redden persoon), kantelt het reddingsvlot naar zijn stand waarin delen 6 10 als drijvers gaan fungeren.
Claims (20)
1. Als reddingsvlot bruikbare brancard, omvattende een langgerekte draagplank(l) en een of meer in actieve toestand werkzame drijflichamen(6,7), waarbij de een of meer drijflichamen een eerste deel(6) hebben dat over zijn gehele lengte aan de draagplank(l) vastzit en een tweede deel(7) aan ten minste één van de uiteinden van het eerste deel(6), 5 welk tweede deel(7) een stompe hoek(a) insluit met voornoemd eerste deel(6), waarbij de een of meer drijflichamen met genoemd eerste en tweede deel(6,7) zich aan weerszijden(2 en 3) van de draagplank(l) uitstrekken, met het kenmerk, dat de draagplank(l) zich aan één van zijn uiteinden(11) tot tussen tegenover elkaar liggende tweede delen(7) van de een of meer drijflichamen(6,7) uitstrekt. 10
2. Brancard volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat elk drijflichaam een eerste deel(6) heeft dat over zijn gehele lengte aan de draagplank(l) vastzit en een tweede deel(7) heeft aan ten minste één van de uiteinden van het eerste deel(6), welk tweede deel(7) een stompe hoek(a) insluit met voornoemd eerste deel(6), en dat het drijflichaam met genoemd 15 eerste en tweede deel(6,7) zich aan weerszijden(2 en 3) van de draagplank(l) uitstrekt.
3. Brancard volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de stompe hoek(a) tussen het eerste deel(6) en het tweede deel(7) van elk drijflichaam(6,7) tussen 130 en 140° ligt.
4. Brancard volgens conclusie 2 of 3, met het kenmerk, dat de draagplank(l) zich aan één van zijn uiteinden(11) tot tussen tegenover elkaar liggende tweede delen(7) van de drijflichamen(6,7) uitstrekt.
5. Brancard volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat de verhouding tussen de lengte van 25 het eerste deel(6) van elk drijflichaam(6,7) en de totale lengte van het drijflichaam(6,7) tussen 0,6 en 0,7 ligt.
6. Brancard volgens conclusie 4 of 5, met het kenmerk, dat het uiteinde(11) van de draagplank(l) dat zich tussen de tweede delen(7) van het drijflichaam(6,7) uitstrekt aan zijn 30 draagzijde is voorzien van ten minste één voetsteun(10).
7. Brancard volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat elke voetsteun(10) is gevormd in een uitholling(9) aan de draagzijde van de draagplank(l). -7-
8. Brancard volgens een der conclusies 4 tot en met 7, met het kenmerk, dat het uiteinde(11) van de draagplank(l) dat zich tussen de tweede delen(7) van het drijflichaam uitstrekt is voorzien van ten minste één water doorlaatbare opening(18).
9. Brancard volgens een der conclusies 4 tot en met 8, met het kenmerk, dat tussen elk tweede deel(7) van het drijflichaam en een langszijde van de draagplank(l) een flexibele flap(8) is aangebracht.
10. Brancard volgens een der voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat ten minste 10 één tweede deel(7) van een drijflichaam(6,7) aan zijn bovenzijde een handgreep(21) heeft.
11. Brancard volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat het drijfIichaam(6,7) een derde deel heeft dat langs het andere uiteinde(4) van de draagplank(l) de eerste delen(6) van de drijflichamen met elkaar verbindt om één doorlopend drijflichaam(5) te vormen. 15
12. Brancard volgens conclusie 11, met het kenmerk, dat de een geheel vormende drijflichamen bestaan uit een met lucht opblaasbare band(5).
13. Brancard volgens conclusie 12, met het kenmerk, dat draagplank(l) aan zijn omtrek een 20 doorlopende uitholling(19) heeft waarin de opblaasbare band(5;6,7)) in zijn niet-actieve toestand opbergbaar is.
14. Brancard volgens conclusie 12 of 13, met het kenmerk, dat de draagplank(l) aan genoemd andere uiteinde(4) een voorziening(12) heeft voor het plaatsen van een 25 persluchtcilinder(13) voor het opblazen van de opblaasbare band(5).
15. Brancard volgens een der voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de draagplank(l) is voorzien van vastzetbare banden(15) om een persoon op de brancard te fixeren. 30
16. Brancard volgens een der voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de brancard aan zijn voorkant en/of achterkant een voorziening heeft om de brancard met een aanhechtbare lijn voort te trekken.
17. Brancard volgens een der voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de brancard is voorzien van hijsmiddelen(17) om de brancard op te tillen of omhoog te takelen. -8-
18. Brancard volgens een der voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat een motorische aandrijving aankoppelbaar is om bij gebruik als reddingsvlot het vlot zonder handkracht over water te verplaatsen.
19. Brancard volgens een der voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de draagplank(l) aan zijn onderzijde is voorzien van glijdende ijzers(20) om de brancard bij het redden van personen op of bij het ijs over het ijs te verplaatsen.
20. Brancard volgens conclusie 19, met het kenmerk, dat de draagplank aan zijn bovenzijde 10 is voorzien van afneembare duwbeugels(22) om de brancard over ijs te verplaatsen. 1.
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1038523A NL1038523C2 (nl) | 2011-01-14 | 2011-01-14 | Als reddingsvlot bruikbare brancard. |
PL12151152.1T PL2476400T3 (pl) | 2011-01-14 | 2012-01-13 | Nosze nadające się do zastosowania jako tratwa ratunkowa |
EP12151152.1A EP2476400B1 (en) | 2011-01-14 | 2012-01-13 | Stretcher usable as a life raft |
US13/350,382 US20120180218A1 (en) | 2011-01-14 | 2012-01-13 | Stretcher usable as a life raft |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1038523A NL1038523C2 (nl) | 2011-01-14 | 2011-01-14 | Als reddingsvlot bruikbare brancard. |
NL1038523 | 2011-01-14 |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL1038523C2 true NL1038523C2 (nl) | 2012-07-17 |
Family
ID=44312273
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL1038523A NL1038523C2 (nl) | 2011-01-14 | 2011-01-14 | Als reddingsvlot bruikbare brancard. |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US20120180218A1 (nl) |
EP (1) | EP2476400B1 (nl) |
NL (1) | NL1038523C2 (nl) |
PL (1) | PL2476400T3 (nl) |
Cited By (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CN114590372A (zh) * | 2022-03-21 | 2022-06-07 | 广东海洋大学 | 一种水上救援装置及救援方法 |
Families Citing this family (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO2016007994A1 (en) * | 2014-07-16 | 2016-01-21 | Tovy Williams Pty Ltd | Rescue board assembly |
DE102014016509A1 (de) * | 2014-11-10 | 2016-05-12 | Thyssenkrupp Ag | Rettungstrage |
JP6960208B2 (ja) * | 2016-02-01 | 2021-11-05 | 株式会社コミュニティネット | 避難用ボート |
GB2562491A (en) * | 2017-05-16 | 2018-11-21 | Nautibuoy Marine Ltd | Inflatable retainer and water-based platform |
US11058592B2 (en) * | 2018-04-20 | 2021-07-13 | Rescue X, Llc. | Apparatus for victim extrication, transport, and method of use |
US11517485B2 (en) | 2018-04-20 | 2022-12-06 | Rfx, Llc | Apparatus for victim extrication, transport, and method of use |
US10806646B2 (en) * | 2018-06-06 | 2020-10-20 | Robin Benson | Spinal immobilization device, system, and method of use |
US10980682B2 (en) * | 2018-06-06 | 2021-04-20 | Robin Benson | Spinal immobilization device, system, and method of use |
CN111547210A (zh) * | 2020-06-08 | 2020-08-18 | 应急管理部上海消防研究所 | 一种冰面救援工具及方法 |
Citations (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CA2590730A1 (en) * | 2007-06-04 | 2008-12-04 | Nautic & Art Inc. | Rescue water craft |
US20100299837A1 (en) * | 2009-05-27 | 2010-12-02 | Conax Florida Corporation | Vacuum packed inflatable stretcher with frangible overwrap and method of deploying same |
Family Cites Families (18)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3343189A (en) * | 1965-08-24 | 1967-09-26 | Richard A Pollard | Rescue litter floatation assembly |
USRE28916E (en) * | 1972-03-30 | 1976-07-27 | Inflatable aquatic rescue board and method of rescue | |
US3887953A (en) * | 1973-01-02 | 1975-06-10 | Leigh E Eisenhauer | Raft adapted for use as a water rescue or recovery litter |
US4347635A (en) * | 1980-01-30 | 1982-09-07 | The Eisenhauer Manufacturing Company | Stretcher and litter combination |
CA1191655A (en) * | 1981-06-09 | 1985-08-13 | Brian D. Powell | Stretcher |
US4662852A (en) * | 1986-01-24 | 1987-05-05 | Kransco Manufacturing, Inc. | Floating, reclining lounge mechanism |
US5301630A (en) * | 1993-02-05 | 1994-04-12 | Smr Technologies, Inc. | Inflatable rescue ramp |
FR2706850B1 (nl) * | 1993-06-21 | 1995-09-08 | Daouk Antar | |
FR2709727B1 (fr) * | 1993-09-09 | 1995-11-24 | Antar Daouk | Civière flottante, destinée notamment à la récupération des blessés en mer. |
US5421757A (en) * | 1994-05-02 | 1995-06-06 | Basiliere; Donald | Rescue raft |
FI100853B (fi) * | 1996-02-26 | 1998-03-13 | Kari Laaksonen | Monikäyttöinen potilaspaari/pelastuspatja |
US5888111A (en) * | 1997-12-06 | 1999-03-30 | Walker; George Kriston | Inflatable ice mud water rescue craft |
US6352460B1 (en) * | 2000-07-14 | 2002-03-05 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Neutral buoyancy recovery device |
US20030106155A1 (en) * | 2001-12-12 | 2003-06-12 | Lisa Arai | Inflatable stretcher |
US6715170B2 (en) * | 2002-05-15 | 2004-04-06 | Thomas A. Richmond | Stretcher |
DE20310473U1 (de) | 2003-07-07 | 2003-09-18 | Autoflug Gmbh, 25462 Rellingen | Aufblasbares Rettungsfloß mit Einstiegsöffnung |
US7666046B2 (en) * | 2007-06-01 | 2010-02-23 | Nautic & Art Inc. | Rescue water craft |
US8328592B2 (en) * | 2009-03-16 | 2012-12-11 | Sam Cynamon | Flotation device for rescue apparatus and method of use |
-
2011
- 2011-01-14 NL NL1038523A patent/NL1038523C2/nl not_active IP Right Cessation
-
2012
- 2012-01-13 EP EP12151152.1A patent/EP2476400B1/en active Active
- 2012-01-13 US US13/350,382 patent/US20120180218A1/en not_active Abandoned
- 2012-01-13 PL PL12151152.1T patent/PL2476400T3/pl unknown
Patent Citations (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CA2590730A1 (en) * | 2007-06-04 | 2008-12-04 | Nautic & Art Inc. | Rescue water craft |
US20100299837A1 (en) * | 2009-05-27 | 2010-12-02 | Conax Florida Corporation | Vacuum packed inflatable stretcher with frangible overwrap and method of deploying same |
Cited By (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CN114590372A (zh) * | 2022-03-21 | 2022-06-07 | 广东海洋大学 | 一种水上救援装置及救援方法 |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP2476400B1 (en) | 2016-04-06 |
PL2476400T3 (pl) | 2016-09-30 |
EP2476400A1 (en) | 2012-07-18 |
US20120180218A1 (en) | 2012-07-19 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
NL1038523C2 (nl) | Als reddingsvlot bruikbare brancard. | |
US7444693B2 (en) | Inflatable lift device | |
EP2331041B1 (en) | Motorized sled for stair chairs | |
US4907674A (en) | Rescue platform | |
US7618223B1 (en) | Dock to boat transfer aid for handicapped boaters | |
US4157593A (en) | Patient lift and transport apparatus | |
US9358166B2 (en) | Transport chairs | |
US8856981B1 (en) | Stability controlled assistive lifting apparatus | |
US8777238B1 (en) | Medical emergency portable lift chair | |
US5253885A (en) | Stairway descending patient carriage | |
US6834404B2 (en) | Lifting and lowering apparatus | |
US5153953A (en) | Apparatus for transfer of the disabled | |
AU2002249349A1 (en) | Lifting and lowering apparatus | |
US6360833B1 (en) | Chair lift for stairs | |
GB2463960A (en) | Moveable chair lift with rear mounted wheels | |
US5875946A (en) | Portage system for light watercraft | |
EP3166837A1 (en) | Stair climber | |
JP2002178930A (ja) | 階段走行可能な運搬車 | |
GB2351268A (en) | A carriage for ascending or descending stairs whilst carrying a seated person or suitably restrained goods | |
GB2261605A (en) | Stretchers and handling invalids | |
GB2296429A (en) | Inflatable lifting seat | |
CN217040526U (zh) | 一种新型多功能转运担架 | |
EP0868341B1 (fr) | Dispositif de secours et de sauvetage de personnes dans ou sur l'eau | |
GB2358797A (en) | Lifting seat apparatus suitable for use in a bath | |
JPH0511987B2 (nl) |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Lapsed because of non-payment of the annual fee |
Effective date: 20200201 |