NL1031088C1 - Modulair bouwsysteem voor kinderen. - Google Patents

Modulair bouwsysteem voor kinderen. Download PDF

Info

Publication number
NL1031088C1
NL1031088C1 NL1031088A NL1031088A NL1031088C1 NL 1031088 C1 NL1031088 C1 NL 1031088C1 NL 1031088 A NL1031088 A NL 1031088A NL 1031088 A NL1031088 A NL 1031088A NL 1031088 C1 NL1031088 C1 NL 1031088C1
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
panels
building system
modular building
panel
layer
Prior art date
Application number
NL1031088A
Other languages
English (en)
Inventor
Mieke Bouwine Timmerman
Hendrik Jan Weggeman
Original Assignee
Emergo Business Partners B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Emergo Business Partners B V filed Critical Emergo Business Partners B V
Priority to NL1031088A priority Critical patent/NL1031088C1/nl
Priority to PCT/NL2007/050046 priority patent/WO2007091885A1/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1031088C1 publication Critical patent/NL1031088C1/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63HTOYS, e.g. TOPS, DOLLS, HOOPS OR BUILDING BLOCKS
    • A63H33/00Other toys
    • A63H33/04Building blocks, strips, or similar building parts
    • A63H33/048Building blocks, strips, or similar building parts to be assembled using hook and loop-type fastener or the like
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63HTOYS, e.g. TOPS, DOLLS, HOOPS OR BUILDING BLOCKS
    • A63H33/00Other toys
    • A63H33/04Building blocks, strips, or similar building parts
    • A63H33/06Building blocks, strips, or similar building parts to be assembled without the use of additional elements

Landscapes

  • Toys (AREA)

Description

Titel: Modulair bouwsysteem voor kinderen
Qehisd
De uitvinding betreft een modulair bouwsysteem voor kinderen» in bet bijzonder bedoeld voor het bouwen van huisjes en andere ruimtelijke vormen die zodanig zijn 5 gedimensioneerd dat ze door de kinderen kunnen worden betreden.
Achtergrcad
Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan "groot bouwspeelgoed”, dat wil zeggen speelgoed waarmee kinderen zelfstandig levensgrote hutten kunnen bouwen.
“Move-and-stic” is een bouwsysteem, bestaande uit kunststof buizen, panelen en 10 verbindingsstukken. “Move-and-stic” kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en ie bedoeld voor particulier gebruik. Het is echter ook terug te vinden in binnenspeeltuinen, voornamelijk voor kleine kinderen (tot 6 jaar). De buizen worden met buisdips aan de verbindingsstukken bevestigd. Hulp van ouders is hierbij vaak noodzakelijk.
1δ “Maxi bouwblokken” zijn in steeds meer binnenspeeltuinen te vinden. De blokken zjjn gemaakt van kunststof en ongeveer 20 cm lang. Kinderen kunnen de blokken eenvoudig stapelen en met verschillende panelen is het mogelijk een dak te maken. Er zijn vrij veel blokken nodig om een bouwwerk te maken waar kinderen zelf in kunnen zitten.
20 “Bouwspeeltuinen” zijn bedoeld voor wat oudere kinderen. In een bouwspeelplaats kunnen kinderen met palen, planken en spijkers hun eigen hut bouwen. Hiervoor zijn verschillende soorten gereedschap nodig. In een bouwspeeltuin moet altijd begeleiding aanwezig zijn om te zorgen dat er veilig wordt omgegaan met materiaal en gereedschap, en om te voorkomen dat er hutten gebouwd worden die snel 25 kunnen instorten. Hierover worden van tevoren met de kinderen afspraken gemaakt. Omdat het bouwen van een hut veel tijd kost, krijgen de kinderen doorgaans gelegenheid om meer keren achtereen aan hun hut te komen bouwen.
1031068' 2
Er bestaan due al verschillende soorten speelgoed waarmee kinderen zelf hutten kunnen bouwen. Een beperking hierbij is dat hulp van volwassenen vaak noodzakelijk is om de veiligheid te garanderen of om de verbindingen tot stand te brengen. Een andere beperking ie dat er soms veel onderdelen samengevoegd 5 moeten worden, voordat het beoogde bouwwerk begint te ontstaan. Kinderen zullen niet altijd het geduld hebben om hiermee te bouwen.
Samenvatting
De onderhavige uitvinding beoogt aan de bovengenoemde bezwaren en behoeften tegemoet te komen door te voorzien in een modulair bouwsysteem voor kinderen, 10 dat panelen omvat die elk voorzien zijn van flexibele bevestigingselementen, welke panelen en bevestigingselementen zijn ingericht voor eenvoudige en herhaalbare onderlinge samenbouw en losneembaarheid.
Het hier voorgestelde nieuwe bouwsysteem omvat dus panelen (platen) die zodanige dimensies en constructieve eigenschappen ten aanzien van gewicht, stijfheid, 15 hanteerbaarheid etc. hebben dat door kinderen in de "speelleeftijd* snel en eenvoudig een bouwsel als een hut, huis, kasteel etc. te bouwen is. Daarenboven is voorzien in mogelijkheden om de panelen stevig, veilig en voor kinderen goed hanteerbaar aan elkaar te bevestigbaar en weer losneembaar te maken.
De panelen kunnen bijvoorbeeld voor een belangrijk deel worden vervaardigd van 20 een geschuimde kunststof waardoor de panelen licht, veilig en goedkoop kunnen zijn.
Bij voorkeur heeft althans een deel der panelen de vorm van een gelijkzijdige drie-of meerhoek en zijn de ribben van die panelen bij voorkeur in lengte gelijk aan elkaar. In het voorgestelde modulaire bouwsysteem zullen bij voorkeur sommige der 25 panelen de vorm hebben van een gelijkzijdige driehoek, sommige de vorm van een gelijkzijdige vierhoek en sommige de vorm van een gelijkzijdige vijfhoek, welke genoemde vormen uitermate geschikt zijn voor het bouwen van een grote diversiteit aan ruimtelijke vormen. Echter kan het voorgestelde modulaire bouwsysteem ook andere- al dan niet gelijkzijdige - vormen hebben, bijvoorbeeld rechthoeken met 3 ribben die gelijk zijn aan de ribben van de overige bouwpanelen of waarvan de lengte van sommige ribben bijvoorbeeld het dubbele of de helft is van de “standaard (ribbe)lengte”.
De genoemde flexibele bevestigingeelementen bevinden zich bij voorkeur in het 6 midden van de betreffende paneelribbe. Bij voorkeur zijn de bevestigingeelementen zodanig gevormd dat het niet uitmaakt hoe de panelen aan elkaar bevestigd worden, met andere woorden wat hun onderlinge bevestiging betreft geen wezenlijke beperking ondervinden wat betreft hun voor* en achterkant.
Bij voorkeur wordt elk bevestigingselement gevormd door enerzijds een zich naar 10 buiten het betreffende paneel uitetrekkende flexibele strip en anderzijds door een zich naar binnen het betreffende paneel uitstrekkende holte, waarbij de strip en de holte voorzien zijn van op elkaar aangrijpbare verbindingsmiddelen. Zoals in het navolgende door middel van een figuurbeschrjjving nader zal worden verduidelijkt wordt een en ander bij voorkeur zodanig ingericht en gedimensioneerd dat ten 15 behoeve van het met elkaar verbinden van panelen de strip van een eerste paneel in de holte van een tweede paneel kan worden gevoerd en omgekeerd, en de verbindingsmiddelen van die beide op elkaar in aangrijping kunnen worden gebracht. Ten behoeve van bet “wegwerken” van niet gebruikte bevestigingsstrippen is een en ander bij voorkeur zodanig ingericht en 20 gedimensioneerd dat zo’n strip in een nabijgelegen holte van datzelfde paneel kan worden gevoerd en de verbindingsmiddelen van die beide op elkaar in aangrijping kunnen worden gebracht.
De verbindingsmiddelen — enerzijds op de beveetigingsetrip en anderzijds in de bevestigingsbolte · worden bij voorkeur gevormd door een samenwerkend 25 klittenbandetelsel (ook bekend onder de naam Velcro ™ ,zie www.velcro.cowl. doorgaans gevormd door een “lueje8”-deel en een “haakjes”-deel.
De panelen omvatten bij voorkeur drie lagen, te weten een eerste laag, bijvoorbeeld vervaardigd van een eerste polymeer, een (dunne, flexibele) tweede laag, vervaardigd van bijvoorbeeld een tweede polymeer of een andere materiaalsoort, en 4 een derde laag, vervaardigd van een derde polymeer, bijvoorbeeld gelijk aan de eerste polymeer. De eerste en/of de derde polymeer omvatten bijvoorbeeld polyethyleen (PE) in geschuimde vorm, een goedkoop, milieuvriendelijk en licht materiaal. De tweede laag is bijvoorbeeld van polypropyleen (PP) of van 5 polyethyleen met een hoge dichtheid (PE-HD). In zijn algemeenheid dient de tweede laag als constructieve tussenlaag die met name dient om de PE panelen en de verbindingsstrippen duurzaam met elkaar te verbinden. Als materiaal kan behalve een (stevige) folie, ook bijvoorbeeld geweven materiaal (van natuurlijke of synthetische vezels) worden gebruikt.
10 De tweede laag is dus bij voorkeur tussen de eerste en de derde laag gelegen en heeft een vorm heeft die bij voorkeur grotendeels overeenkomt met de vorm van de eerste en/of de derde laag (de paneel-vorm), vermeerderd met de vorm van de tot het betreffende paneel behorende flexibele strippen. Aldus kunnen de flexibele strippen - deel van de tussenlaag - eenvoudig en hecht met het paneel worden 15 verbonden en vormt de tussenlaag bovendien een goede en flexibele versteviging aan het paneel, dat aldus gevormd wordt door een “sandwich”-constructie van achtereenvolgens een PE-laag, een (dunne) tussenlaag van flexibel materiaal en weer een PE laag.
Het bouwsysteem is ondermeer bedoeld voor speelplekken in de kinderopvang, op 20 scholen, in bungalowp arken, campings etc. Het doel is het verschaffen van bouwelementen waarmee kinderen levensgrote hutten etc. kunnen bouwen. Door verschillende modulaire elementen te gebruiken, wordt kinderen de mogelijkheid geboden hun creativiteit te gebruiken en ontwikkelen. Kinderen kunnen met het onderhavige systeem zonder hulp van hun ouders op een veilige en creatieve manier 25 een hut etc. bouwen. De bedoelde speelfadliteit ie met name bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en ie erg geschikt om aan te sluiten bij thema’s die kinderen graag gebruiken. Veiligheid ie een zeer belangrijk punt bij dit ontwerp, zowel voor gebruikers binnen als buiten de doelgroep. Daarnaast is het voorgestelde systeem geschikt om - bijvoorbeeld door kleurstellingen, aanvullende opdruk op de 30 panelen, toevoegingen etc. - een aantrekkelijke uitstraling hebben, waardoor 5 kinderen er graag mee willen spelen.
Uitvoeringsvoorbeeld en figuurbeschriivmg
Figuur 1 toont een eenvoudig bouwwerk dat door kinderen kan worden gemaakt met behulp van panelen uit het modulaire bouwsysteem zoals in het voorgaande 5 beschreven;
Figuren 2a t/m 2c tonen de uitvoeringsvorm van een driehoekig paneel;
Figuur 8 toont de uitvoeringsvorm van een vierkant paneel;
Figuur 4 toont de uitvoeringsvorm van een vijfhoekig paneel;
Figuren 5a t/m 6d tonen enige details van een en ander.
10 Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van het modulaire bouwsysteem zoals in het voorgaande beschreven, toont figuur 1 een “huisje” dat door kinderen gemaakt kan worden onder gebruikmaking van verschillende panelen uit dat bouwsysteem. Het bouwwerkje is in dit geval gevormd door twee panelen in de vorm van een gelijkzijdige driehoek (waarvan één in de figuur onzichtbaar), een 15 paneel in de vorm van een gelijkzijdige vierhoek en twee panelen in de vorm van een gelijkzijdige vijfhoek.
Elk paneel kan, zoals in de figuren 2 t/m 4 getoond wordt, gevormd zijn door een eerste plaat 1 en een tweede plaat 2-elk bijvoorbeeld vervaardigd van polyethyleen (PE) schuim van ca. 15 mm dik- die hermetisch met elkaar zijn 20 verbonden, bij voorkeur via een tussenlaag van bijvoorbeeld 1 mm polypropyleen (PP) of polyethyleen met hoge dichtheid (PE-HD), waarop hierna nog nader wordt teruggekomen. Beide platen 1 en 2 kunnen desgewenst verschillend van kleur enlot structuur zijn. In figuur 1 zjjn vooral de platen 2 zichtbaar.
Elk der panelen is voorzien van flexibele bevestigingselementen en de panelen en 25 bevestigingselementen zijn ingericht voor eenvoudige en herhaalbare onderlinge samenbouw en loeneembaarheid die hieronder nader zal worden toegelicht. Althans een deel der panelen (in het voorbeeld van figuur 1 alle) heeft de vorm van een gelijkzijdige drie- of meerhoek en de ribben van die panelen zjjn in lengte gelijk aan elkaar. In het bijzonder panelen in de vorm van een gelijkzijdige driehoek, van een 6 gelijkzijdige vierhoek en van een gelijkzijdige vijfhoek zijn erg geschikt voor het onderhavige doel en zullen een wezenlijk bestanddeel van het geheel uitmaken. Overigens kunnen aan die “basisset” ook andere panelen worden toegevoegd, bijvoorbeeld rechthoekige panelen waarvan bijvoorbeeld twee ribben twee maal zo 5 lang zijn als de “basis-riblengte”, Lc. de lengte van de ribben van de gelijkzijdige drie· en meerhoeken. Ook kunnen sommige (bijvoorbeeld weer rechthoekige) panelen twee ribben hebben met een lengte die gelijk is aan de helft van de basis· riblengte.
De flexibele beveetigingselementen bevinden zich in het midden van de betreffende 10 paneelribbe of, als de riblengte groter dan de basis-riblengte is, op overeenkomstige afstanden, zodanig dat de bevestigingeelementen altijd goed op elkaar zullen aansluiten.
In ondermeer de figuren 2a en 2b wordt getoond dat elk bevestigingselement gevormd wordt door enerzijds een evenwijdig aan het vlak van het betreffende 15 paneel zich naar buiten dat paneel uitstrekkende flexibele strip 3 · vervaardigd van bijvoorbeeld polypropyleen (PP) met een dikte van ca. 1 mm - en anderzijds door een evenwijdig aan het vlak van het betreffende paneel zich naar binnen het betreffende paneel uitstrekkende holte 4, waarbij de strip en de holte voorzien zijn van op elkaar aangrijpbare verbindingsmiddelen, te weten een samenwerkend 20 klittenbandstelsel, gevormd door een “haaijes”-deel 6 in de holte 4 en een “lusjes”· deel 5 aan het uiteinde van de strip 8. Bovendien is het uiteinde van de strip 3 nog voorzien van een aangrijpdeel 7, aan de andere kant dan het “lusjes”-deel 5, met behulp waarmee het “lusjes”-deel 5 stevig op het “haakjes”-deel 6 in holte 4 van (bijvoorbeeld) een ander paneel kan worden gedrukt. Ook dient het aangrijpdeel 7 25 om de klittenbandverbinding 5-6 weer gemaktelijk te kunnen lostrekken. Tenslotte kan op diezelfde kant nog een extra “lusjes”-deel 8 bevestigd zijn, met behulp waarvan desgewenst additionele versieringselementen aan het bouwsel kunnen worden aangebracht (zie bijvoorbeeld figuur 5d).
Figuur 2c toont dat per paneel de strips 3 met elkaar verbonden kunnen zijn en alle 30 deel uitmaken van één plaat (in figuur 2b eveneens aangeduid met 7 referentienummer 3), met een vorm die gelijk ie aan die van het (in figuur 2a driehoekige, in figuur 3 vierkante en in figuur 4 vijfhoekige) paneel, plus de naar buiten uitstekende eigenlijke strips. Het resultaat is dat elk der panelen wordt gevormd door paneeldelen 1 en 2, beide bijvoorbeeld van PE schuim van 15 mm, 6 met daartussen een aan beide PE delen 1 en 2 vastgehechte PP laag van 1 mm. Het geheel vormt een voor het onderhavige doel zeer geschikte "sandwich”-plaat, bestaande uit achtereenvolgens de lagen 1 (15 mm PE schuim), 3 (1 mm PP) en 2 (15 mm PE schuim), zoals ondermeer in figuur 2b goed zichtbaar is.
Een en ander is zodanig ingericht en gedimensioneerd dat ten behoeve van het met 10 elkaar verbinden van panelen de strip van een eerste paneel in de holte van een tweede paneel kan worden gevoerd en de verbindingsmiddelen van die beide op elkaar in aangrijping kunnen worden gebracht, zoals in figuur 5a meer in detail wordt getoond. Daarbij wordt getoond op welke wijze twee panelen met elkaar in verbinding kunnen worden gebracht.
15 Figuur 5b toont op welke wijze drie panelen met elkaar kunnen worden verbonden (op dezelfde wijze kunnen meer, bijvoorbeeld vier, panelen met elkaar worden verbonden).
In figuur 5c wordt getoond hoe - wanneer een strip niet wordt gebruikt om een paneel met een ander paneel te verbinden · die strip in een nabijgelegen (i.c.
20 tegenovergelegen) holte van datzelfde paneel kan worden gevoerd en de verbindingsmiddelen van die beide op elkaar in aangrijping kunnen worden gebracht. Op deze wijze kunnen dus niet gebruikte strippen 3 netjes worden "weggewerkt0.
In de verschillende figuren wordt getoond hoe elke strip 3 nog van een additioneel 25 stukje “lusjes”-klittenband 8 kan zijn voorzien, met behulp waarvan een bouwsel nog kan worden versierd met "uitsteeksels” die van een stukje “oogjes”-klittenband zijn voorzien. Figuur 5d toont een voorbeeld van een bouwsel dat is opgesierd met op die wijze aangebrachte "oren” en met op de panelen aangebrachte versieringselementen (ogen, mond) en dat daardoor de vorm aanneemt van een 8 fantasiebeest. Dergelijke versieringselementen kunnen ook met behulp van klittenband op de panelen worden aangebracht. Om te voorkomen dat de panelen door dat klittenband ongewenst aan elkaar zullen “klitten”, wordt het klittenband bij voorkeur in (extra) holten in de panelen aangebracht, evenals - en om dezelfde 5 reden - de stukken klittenband 6 in de holten 4.
Tenslotte wordt nog het volgende opgemerkt ter aanvulling en verduidelijking van het voorgaande: - De bevestigingselementen hebben een voor· en achterkant, te weten de uitstekende strips en de holtes waar de strips in geplaatst moeten worden.
10 Om de panelen aan elkaar te kunnen bevestigen, is het van belang dat de bevestigingselementen om-en-om worden geplaatst (voor zover mogelijk, bij een oneven aantal zijden zoals een vijfhoek wordt het voor - voor - achter -voor - achter). Als de bevestigingselementen niet om-en-om geplaatst zouden zijn, kon er bijvoorbeeld geen “dak" gevormd worden van drie panelen, omdat 15 de bevestigingselementen elkaar dan in de weg zouden zitten.
- Door de haakjes van het klittenband in een holte in de panelen te plaatsen, zullen de panelen niet ongewenst aan elkaar plakken (“klitten”) wanneer ze op elkaar gestapeld worden. Zo wordt voorkomen dat grote oppervlakken klittenband aan elkaar plakken en zeer moeilijk weer los te krijgen zouden 20 zijn.
- Door het gebruik van klittenband is het mogelijk om de panelen in ‘alle’ mogelijke hoeken ten opzichte van elkaar te plaatsen. Dit vergroot de bouwmogelijkheden enorm. Tevens draagt dit er toe bij dat de panelen altijd aan elkaar bevestigd kunnen worden, omdat de hoeken tussen de panelen 25 verschillend en vaak geen veelvoud van elkaar zijn. Zou er slecht een discreet aantal hoeken beschikbaar, dan zou het derde paneel vaak niet tussen de eerste twee panelen geplaatst kunnen worden (bü bijvoorbeeld Lego ™ kan alleen onder hoeken van 90,180 of 270 graden gebouwd worden, wat de bouwmogelijkheden beperkt).
1031088

Claims (12)

1. Modulair bouwsysteem voor kinderen, omvattende panelen die elk voorzien zijn van flexibele bevestigingselementen, welke panelen en bevestigingselementen zijn ingericht voor eenvoudige en herhaalbare onderlinge samenbouw en 5 losneembaarheid.
2. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 1, waarbij althans een deel der panelen de vorm heeft van een gelijkzijdige drie- of meerhoek en de ribben van die panelen in lengte gelijk aan elkaar zijn.
3. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 2, waarbij sommige der panelen de 10 vorm hebben van een gelijkzijdige driehoek, sommige de vorm van een gelijkzijdige vierhoek en sommige de vorm van een gelijkzijdige vijfhoek.
4. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 2, waarbij de genoemde flexibele bevestigingselementen zich in het midden van de betreffende paneelribbe bevinden.
5. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 1, waarbij elk bevestigingselement 15 gevormd wordt door enerzijds een zich naar buiten dat paneel uitstrekkende flexibele strip (3) en anderzijds door een zich naar binnen het betreffende paneel uitstrekkende holte (4), waarbij de strip en de holte voorzien zijn van op elkaar aangrijpbare verbindingsmiddelen.
6. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 5, een en ander zodanig ingericht en 20 gedimensioneerd dat ten behoeve van het met elkaar verbinden van panelen de strip van een eerste paneel in de holte van een tweede paneel kan worden gevoerd en de verbindingsmiddelen van die beide op elkaar in aangrijping kunnen worden gebracht.
7. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 5, waarbij de verbindingsmiddelen worden gevormd door een samenwerkend klittenbandstelsel.
7. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 5, een en ander zodanig ingericht en 25 gedimensioneerd dat de strip van een paneel in een nabijgelegen holte van datzelfde paneel kan worden gevoerd en de verbindingsmiddelen van die beide op elkaar in aangrijping kunnen worden gebracht. 1,0 31 0 8 8
8. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 5, waarbij de panelen een eerste laag (1) omvatten, vervaardigd van een eerste materiaal, een tweede laag (3), vervaardigd 5 van een tweede materiaal, en een derde laag (2), vervaardigd van bet eerste materiaal of van een derde materiaal.
9. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 8, waarbij het eerste en/of de derde materiaal is gevormd uit een polymeerschuim.
10. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 8, waarbij bet tweede materiaal een 10 polymeerfölie is.
11. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 8, waarbij het tweede materiaal een weefsel van natuurlijke of synthetische vezels is.
12. Modulair bouwsysteem volgens conclusie 8, waarbij de tweede laag (3) tussen de eerste (1) en de derde laag (2) is gelegen en een vorm heeft die tenminste 15 grotendeels overeenkomt met de vorm van de eerste en/of de derde laag, vermeerderd met de vorm van de tot het betreffende paneel behorende flexibele strippen (3). 1031088
NL1031088A 2006-02-06 2006-02-06 Modulair bouwsysteem voor kinderen. NL1031088C1 (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1031088A NL1031088C1 (nl) 2006-02-06 2006-02-06 Modulair bouwsysteem voor kinderen.
PCT/NL2007/050046 WO2007091885A1 (en) 2006-02-06 2007-02-06 Modular construction system for children

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1031088 2006-02-06
NL1031088A NL1031088C1 (nl) 2006-02-06 2006-02-06 Modulair bouwsysteem voor kinderen.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1031088C1 true NL1031088C1 (nl) 2007-08-07

Family

ID=38016813

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1031088A NL1031088C1 (nl) 2006-02-06 2006-02-06 Modulair bouwsysteem voor kinderen.

Country Status (2)

Country Link
NL (1) NL1031088C1 (nl)
WO (1) WO2007091885A1 (nl)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US9466228B2 (en) 2011-11-14 2016-10-11 Torus Tech Llc Modular frames for arrangement and orientation of geometric solids
US20130122974A1 (en) * 2011-11-14 2013-05-16 Nassim Haramein Modular Frames for Jewelry
US9521911B2 (en) * 2012-03-18 2016-12-20 Nancy Hebenthal Furniture system for adjusting sound levels in children's rooms
EP2789374A1 (en) * 2013-04-10 2014-10-15 Vlakkies B.V. Toy and construction toy set
CN111405853B (zh) 2017-08-01 2022-08-19 方舟水晶有限公司 用于几何实体的模块化框架

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2231808A (en) * 1989-05-18 1990-11-28 Spectrum Arts Ltd Jigsaw puzzles
US4964249A (en) * 1989-09-18 1990-10-23 Payne Mark B Foldable playhouse with container-forming roof
IL121584A0 (en) * 1997-08-20 1998-02-08 Tiny Love Ltd Toy
US20030153243A1 (en) * 2002-02-08 2003-08-14 Gordon Haas Construction set toy

Also Published As

Publication number Publication date
WO2007091885A1 (en) 2007-08-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5273477A (en) Inflatable interlockable blocks for forming toy structures
US4758195A (en) Elastomeric foam building units
US6004182A (en) Temporary structure
KR101654560B1 (ko) 결합부와 삽입부가 일체로 제공되는 단위블록 및 이를 이용한 결합 또는 이용방법
US6168494B1 (en) Expandable and changeable playset building system
KR101588557B1 (ko) 레고형 삼각 고양이 놀이 구조물
NL1031088C1 (nl) Modulair bouwsysteem voor kinderen.
US8210892B2 (en) Multipurpose foam flooring
US10913009B2 (en) Geometric toy
US20100056013A1 (en) Magnetic Toy Construction Piece and Set
US20090081918A1 (en) Largre hollow wooden building blocks
US7922556B2 (en) Interlocking crossbar device and system
CN102309859A (zh) 玩具构造基板
US5833511A (en) Transformable geometric construction set and three-dimensional structures configurable therefrom
US20050287905A1 (en) Assembly for guiding toy vehicle
HU215973B (hu) Építőelemes játékrendszer
KR101575095B1 (ko) 조립식 완구
US20080113580A1 (en) Connectable blocks
GB2267228A (en) Building set
US20190321738A1 (en) Movement and building pad for objects
RU182612U1 (ru) Набор конструкторских элементов "мего"
CA2366853A1 (en) Diagonal toy pieces and their connection
KR100987575B1 (ko) 유아용 자석블록
WO1991000127A1 (en) Amusement apparatus
KR0116072Y1 (ko) 탑쌓기 완구용 블럭

Legal Events

Date Code Title Description
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20090901