NL1021016C2 - Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant. - Google Patents

Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant. Download PDF

Info

Publication number
NL1021016C2
NL1021016C2 NL1021016A NL1021016A NL1021016C2 NL 1021016 C2 NL1021016 C2 NL 1021016C2 NL 1021016 A NL1021016 A NL 1021016A NL 1021016 A NL1021016 A NL 1021016A NL 1021016 C2 NL1021016 C2 NL 1021016C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
rolling
base strip
dough
strip
stretching
Prior art date
Application number
NL1021016A
Other languages
English (en)
Inventor
Arie Hendrik Verhaar
Original Assignee
Rademaker B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rademaker B V filed Critical Rademaker B V
Priority to NL1021016A priority Critical patent/NL1021016C2/nl
Priority to ITGE20030048 priority patent/ITGE20030048A1/it
Priority to PT10299403A priority patent/PT102994B/pt
Application granted granted Critical
Publication of NL1021016C2 publication Critical patent/NL1021016C2/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A21BAKING; EDIBLE DOUGHS
    • A21CMACHINES OR EQUIPMENT FOR MAKING OR PROCESSING DOUGHS; HANDLING BAKED ARTICLES MADE FROM DOUGH
    • A21C9/00Other apparatus for handling dough or dough pieces
    • A21C9/06Apparatus for filling pieces of dough such as doughnuts
    • A21C9/063Applying a folding, wrapping, rolling action
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A21BAKING; EDIBLE DOUGHS
    • A21CMACHINES OR EQUIPMENT FOR MAKING OR PROCESSING DOUGHS; HANDLING BAKED ARTICLES MADE FROM DOUGH
    • A21C3/00Machines or apparatus for shaping batches of dough before subdivision
    • A21C3/06Machines for coiling sheets of dough, e.g. for producing rolls

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Bakery Products And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
  • Manufacturing And Processing Devices For Dough (AREA)

Description

WERKWIJZE EN INRICHTING VOOR HET VERVAARDIGEN VAN EEN SPAANSE CROISSANT
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze en een 5 inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant waarbij wordt uitgegaan van een driehoekige deegplak.
Een dergelijke zogenaamde Spaanse croissant wijkt op verschillende punten af van de algemeen bekende croissants, bijvoorbeeld de Belgische of Franse croissants. Een eerste 10 verschil is terug te vinden in de aanzienlijk langere uiteinden van de Spaanse croissants, welke na bakken een extra krokant deel vormen van de croissant. Andere verschillen betreffen de samenstelling van de deeg, de manier van oprollen, en het bakproces.
15 Vaak worden dergelijke croissants artisanaal vervaardigd.
Bij deze artisanale techniek worden eerst uit een deegplak driehoekige deegplakken gesneden. De croissantroller bewerkt vervolgens deze driehoekige deegplak op de volgende manier; hij neemt eerst een tophoek van de driehoek vast, en trekt 20 hieraan, waarbij hij de ertegenover liggende basisstrook . vasthoudt. Vervolgens neemt hij hoofdzakelijk de twee basishoekpunten van de driehoek vast, welke hoeken hij zijwaarts uit elkaar beweegt, waardoor een deegplak met een gerekte basisstrook en naar binnen gebogen aan de tophoek grenzende 25 benen ontstaat. Daarna rolt men eerst de basisstrook op, waarna de rest van de deegplak los rond de breed gerolde basisstrook wordt nagerold.
Een werkwijze voor het machinaal vervaardigen van croissants wordt bijvoorbeeld beschreven in GB 2276845. Volgens 30 deze werkwijze wordt uitgegaan van een driehoekige deegplak. Eerst wordt in het midden van de basis van de driehoekige deegplak een insnijding gemaakt, en vervolgens wordt deze deegplak over zijn volledig oppervlak uitgerekt in de langs- 1021016' 2 richting (loodrecht op de basis). Daarna wordt de driehoekige deegplak zijdelings gespreid door via kleinmiddelen de basis aan de twee uiteinden vast te grijpen en deze klemmiddelen uit elkaar te bewegen. Tenslotte worden eventuele vulmiddelen 5 aangebracht, en wordt de aldus uitgerekte deegplak opgerold.
Een dergelijke werkwijze heeft het nadeel dat relatief veel vervorming plaatsheeft in de deegplak; de deegplak wordt immers eerst in de lengterichting over zijn volledige oppervlak uitgerekt, en vervolgens in de breedterichting.
10 De uitvinding heeft als doel een werkwijze voor het ver vaardigen van een Spaanse croissant voor te stellen welke eveneens gemakkelijk machinaal uit te voeren is, en die niet bovengenoemd nadeel heeft.
Daartoe onderscheidt de werkwijze volgens de uitvinding 15 zich door de volgende stappen: - het uitrekken van de driehoekige deegplak met uitzondering van een basisstrook; - het maken van een insnijding hoofdzakelijk in het midden van de onveranderde basisstrook; 20 - het zijdelings uitrekken van de basisstrook vanaf de insnijding in de richting van de hoekpunten gelegen op de basisstrook; en - het oprollen van de gedeelde en gerekte basisstrook in de richting van de top van de driehoekige deegplak.
25 Door het aanbrengen van een insnijding in de nog niet uitgerekte basisstrook kan deze gemakkelijk zijdelings worden uitgerekt, zonder dat de rest van de deegplak noemenswaardig mee uitrekt. Door de insnijding kunnen de hoekpunten verder uit elkaar worden verwijderd, en is de kracht nodig voor het 30 zijdelings uitrekken kleiner. Op die manier voorkomt men eveneens dat de basisstrook ergens willekeurig scheurt bij het zijdelings uitrekken.
1021018' 3
Volgens een verdere variant van de werkwijze volgens de uitvinding wordt na het strekken en voor het oprollen van de deegplak een vulmateriaal, zoals kaas, chocolade of een ander geschikt product, op de deegplak aangebracht.
5 De uitvinding heeft eveneens betrekking op een inrichting welke omvat: - een transportband voor de continue toevoer van driehoekige deegplakken; - middelen voor het richten van de plak zodanig dat de 10 basisstrook van de plak voorop loopt.
- eerste walsmiddelen; - tweede walsmiddelen voor het uitrollen van de deegplakken; - een rolstation voor het oprollen van de gerekte deeg-15 plak.
Een dergelijke inrichting wordt bijvoorbeeld gebruikt “ voor Kët vervaardigen van "7iormale~croissants", zoals Belgi sche of Franse croissants.
De inrichting volgens de uitvinding onderscheidt zich 20 daarin dat de eerste walsmiddelen ingericht zijn voor het uitrekken van de driehoekige deegplak met uitzondering van een basisstrook, en dat in de transportrichting gezien tussen de eerste en tweede walsmiddelen een snij station voor het insnijden van de basisstrook, en een strekstation voor het 25 zijdelings strekken van de basisstrook, zijn aangebracht.
De eerste walsmiddelen zorgen hier voor het uitrekken van de deegplak met uitzondering van de basisstrook. Vervolgens wordt de basisstrook ingesneden in het snij station, waarna de hoofdzakelijk de basisstrook zijdelings uitgerekt wordt in 30 het strekstation en dan aangedrukt wordt door de tweede walsmiddelen. Op die manier kunnen Spaanse croissants met langere uiteinden worden vervaardigd.
1021016- 4
In een bijzondere uitvoeringsvorm is het snij station van de inrichting volgens de uitvinding voorzien van een op- en neer beweegbare staande messchijf voor het aanbrengen van een insnijding in de basisstrook van de deegplak.
5 In de voorkeursuitvoeringsvorm van de inrichting volgens de uitvinding is het strekstation voorzien van tenminste een paar op- en neer beweegbare pennen welke bevestigd zijn aan een schuifgeleiding die de pennen van elk paar zijwaarts synchroon uit elkaar kan bewegen. Deze pennen worden hoofd-10 zakelijk in de op de basisstrook gelegen hoekpunten van de deegplak geplaatst, zodat de plak in de hoekpunten opgepikt wordt en de basisstrook vervolgens zijwaarts uitgerekt wordt als gevolg van het door de besturing van de schuifgeleiding veroorzaakte synchroon bewegen van de pennen.
15 Het rolstation bestaat bij voorkeur uit een eerste rolin- richting voor het oprollen van hoofdzakelijk de basisstrook, en een tweede rolinrichting voor het oprollen van het overige deel van de deegplak. Deze eerste rolinrichting is aangepast voor het breed oprollen van de basisstrook, terwijl de tweede 20 rolinrichting zorgt voor het narollen van de rest van de deegplak.
In de voorkeurinrichting van de inrichting volgens de uitvinding bevat eveneens tussen de tweede walsmiddelen en het rolstation een stuikorgaan voor het omhoogduwen van ten-25 minste een deel van de basisstrook. Dit deel betreft de verst, in de richting van de transportbandbeweging uitstekende delen, welke doorgaans de hoeken aan weerszijden van de insnijding zijn. Door dit omhoogduwen wordt de aanvang van het daaropvolgende breedrollen van de basisstrook vergemakke-30 lijkt.
De uitvinding zal nader worden toegelicht aan de hand van de tekeningen en de bijgaande figuurbeschrijving van een uitvoeringsvorm van de werkwijze en de inrichting volgens de 1021019” 5 uitvinding. Men begrijpt dat deze uitvoeringsvorm enkel een voorbeeld gevende functie heeft, en geenszins als beperking van de uitvinding mag worden opgevat.
De tekening toont: 5 in figuur 1 een perspectivisch zicht van een uitvoerings vorm van de werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant volgens de uitvinding; in figuur 2 een perspectivisch detailzicht van de eerste walsmiddelen en het snij station van de uitvoeringsvorm van 10 figuur 1; in figuur 3 een perspectivisch detailzicht van het strek-station van de uitvoeringsvorm van figuur 1; in figuur 4 een perspectivisch detailzicht van het stuik-orgaan van de uitvoeringsvorm van figuur 1; 15 in figuur 5 een perspectivisch detailzicht van de eerste rolinrichting van de uitvoeringsvorm van figuur 1; —— in figuur"6 een Zijaanzicht van de eerste rolinrichting van figuur 5; in figuur 7 een gedetailleerd zijaanzicht van de tweede 20 rolinrichting van de uitvoeringsvorm van figuur 1.
Figuur 1 illustreert een uitvoeringsvorm van de werkwijze voor het vervaardigen van een Spaanse croissant volgens de uitvinding, waarin stap (A) van de figuur de driehoekige deegplak 1 toont waarvan wordt uitgegaan. Stap (B) toont de 25 deegplak na het uitrekken ervan met uitzondering van een basisstrook 2.
Vervolgens wordt een insnijding 10 aangebracht hoofdzakelijk in het midden van de basisstrook, zoals getoond in stap (C). Daarna wordt de basisstrook zijdelings uitgerekt vanaf 30 de insnijding in de richting van de hoekpunten gelegen op de basisstrook, waardoor men de plak van stap (D) verkrijgt.
In deze uitvoeringsvorm worden de hoekpunten 15a, 15b aan weerszijden van de insnijding, vóór het oprollen van de deeg- 1021016- 6 plak, omhoog geduwd, zoals getoond in stap (E). Op die manier wordt het begin van het oprollen vergemakkelijkt.
Stappen (F) en (G) tonen het oprollen van de gedeelde en gerekte basisstrook in de richting van de top 11 van de drie-5 hoekige deegplak.
Figuur 1 toont verder een uitvoeringsvorm van de inrichting volgens de uitvinding. De driehoekige deegplakken worden in rijen van drie aangevoerd op een transportband 12 in de richting van de pijl P.
10 Hieraan voorafgaand wordt een lange rechthoekige deegplak op een bekende manier in driehoeken gesneden, en worden de driehoeken zodanig gericht dat de basisstrook van de plak voorop loopt. De inrichting voor het verrichten van deze handelingen is bekend en wordt niet getoond in de tekening.
15 De driehoekige deegplakken worden vervolgens bewerkt door eerste walsmiddelen 3 voor het uitrekken van telkens een driehoekige deegplak, met uitzondering van de basisstrook.
Dit gebeurt op de volgende manier, zoals duidelijk zichtbaar is in figuur 2; de aangevoerde deegplakken 1 worden overge-20 bracht van een eerste naar een tweede transportband met een hogere snelheid, waarbij een rol welke met dezelfde snelheid als de tweede transportband roteert, boven het begin van de tweede transportband is aangebracht. De deegplakken 1 lopen onder deze rol door over een afstand die overeenstemt met de 25 breedte van de basisstrook 2, waarna de rol op de deegplakken 1 valt. Hierdoor worden de deegplakken, met uitzondering van de basisstrook 2 uitgerekt.
Daarna worden de plakken naar het snij station 4 gevoerd. Dit station 4 is voorzien van drie op- en neerbeweegbare 30 staande messchijven 13 voor het telkens aanbrengen van een insnijding in de basisstrook van de deegplak. Deze schijven 13 worden zodanig bestuurd dat elke schijf naar beneden wordt bewogen telkens een basisstrook onder het mes komt te liggen, 1021016- 7 en kort daarna weer omhoog wordt bewogen, welke cyclus continu wordt herhaald. De beweging van de messchijven 13 is gekoppeld aan de beweging van de rol van de eerste walsmiddelen 3 via een stangenstelsel 29. Op die manier worden de mes-5 schijven 13 en de rol 3 gelijktijdig naar beneden worden bewogen, en door deze op een geschikte afstand van elkaar te plaatsen wordt dus telkens alleen de basisstrook 2 ingesneden .
Na het aanbrengen van de insnijding 10 worden de plakken 10 naar het strekst'ation 5 getransporteerd, zoals in detail getoond in figuur 3. Dit strekstation 5 is op een tafel 28 gemonteerd, welke tafel met de transportband mee beweegt, en vervolgens na de strekbewerking weer terug beweegt.
Dit station 5 is verder voorzien van drie paar op- en 15 neer beweegbare pennen 27 welke bevestigd zijn aan een schuifgeleiding 14 die de pennen 27 van elk paar zijwaarts synchroon uit elkaar kan bewegen. Elk paar pennen 27 wordt hoofdzakelijk in de op de basisstrook gelegen hoekpunten van de overeenstemmende deegplak geplaatst, zodat de plak in de 20 hoekpunten opgepikt wordt, waarna de pennen 27 zijwaarts uit elkaar worden bewogen door middel van de schuifgeleiding, waarbij besturingsmiddelen zorgen voor de synchrone beweging van de pennen 27.
Deze gestrekte deegplakken worden vervolgens platgedrukt 25 met behulp van tweede walsmiddelen 6, zodat de deegplak de vorm heeft van de in stap (D) van figuur 1 getoonde deegplak.
Na de tweede walsmiddelen is een stuikorgaan 7 aangebracht dat in detail getoond wordt in figuur 4. Dit orgaan 7 heeft drie paar op- en neer beweegbare delen 17, welke 30 paren er telkens in de neerwaartse stand voor zorgen dat de hoekpunten 15a, 15b (zie stap (E) van figuur 1) aan weerszijden van de insnijding omhoog worden geduwd. Na een voorafbepaalde tijd zorgt een cilinder ervoor dat de beweegbare delen 1021018- 8 17 van elk paar naar de opwaartse stand worden verplaatst. Deze cyclus herhaalt zich telkens een nieuwe rij croissants wordt aangevoerd.
Tenslotte worden de gerekte deegplakken naar een rolsta-5 tion gevoerd dat bestaat uit een eerste rolinrichting 8 voor het oprollen van hoofdzakelijk de basisstrook, en een tweede rolinrichting 9 voor het oprollen van het overige deel van de deegplak.
Figuren 5 en 6 illustreren in detail de eerste rolinrich-10 ting 8. Deze heeft drie paar stroken 23a, 23b, waarbij elke strook een zijdelings verschuifbare plaat heeft die, gezien in de transportrichting van de machine, vooraan een naar boven lopend deel heeft waardoor een inloophoek 16 wordt gevormd tussen de plaat en de transportband. Deze inloophoek 15 is mede bepalend voor het eerste rolproces.
De twee platen van elke strook kunnen zijwaarts uit elkaar worden bewogen. Deze beweging is mogelijk gemaakt door middel van een bestuurbare cilinder, welke via een eerste stang 19 verbonden is met een eerste draaipunt 20 op een 20 eerste plaat 23a van het middelste paar. Dit draaipunt is via een tweede stang verbonden met een kantelhefboom 21 die zelf verbonden is met een tweede draaipunt 22 op de tweede plaat 23b van het middelste paar stroken. Aangezien de eerste platen 23a en de tweede platen 23b telkens onderling verbonden 25 zijn, worden de platen van elk paar uit elkaar weg bewogen wanneer de cilinder zijwaarts wordt aangedreven zoals getoond in figuur 5. Hierdoor kan tijdens het oprollen van de basisstrook een lichte zijwaartse druk uitgeoefend worden.
Na het oprollen worden de platen omhoog bewogen door het 30 samenstel 24, waarna de platen terug naar elkaar toe worden bewogen.
De tweede rolinrichting 9 zorgt voor het narollen van de rest van de deegplak en levert de in stap (G) van figuur 1 1021016“ getoonde croissant af. Deze rolinrichting omvat drie flexibe le matten 25, waarboven zich telkens een stuk 26 bevindt. De croissants worden opgerold zoals getoond in figuur 7.
9
Men begrijpt dat een deskundige veel varianten van de 5 uitvinding kan bedenken welke eveneens tot de beschermingsom-vang van de conclusies behoren, en dat de uitvinding bijgevolg niet beperkt is tot de hierboven beschreven voorbeelden van uitvoeringsvormen van de uitvinding.
10210!6-

Claims (7)

1. Werkwijze voor het vervaardigen van een Spaanse croissant waarbij wordt uitgegaan van een driehoekige deegplak 5 gekenmerkt door de volgende stappen - het uitrekken van de driehoekige deegplak met uitzondering van een basisstrook; - het maken van een insnijding hoofdzakelijk in het midden van de onveranderde basisstrook; 10. het zijdelings uitrekken van de basisstrook vanaf de insnijding in de richting van de hoekpunten gelegen op de basisstrook; en - het oprollen van de gedeelde en gerekte basisstrook in de richting van de top van de driehoekige deegplak.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat na het strekken en voor het oprollen van de deegplak een vulmateriaal, zoals kaas of chocolade, op de deegplak wordt aangebracht .
3. Inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse 20 croissant uitgaande van een driehoekige deegplak met een basisstrook, welke inrichting omvat: - een transportband voor de continue toevoer van driehoekige deegplakken; - middelen voor het richten van de plak zodanig dat de 25 basisstrook van de plak voorop loopt. - eerste walsmiddelen; - tweede walsmiddelen voor het uitrollen van de deegplakken; - een rolstation voor het oprollen van de gerekte deeg-30 plak, met het kenmerk, dat de eerste walsmiddelen ingericht zijn voor het uitrekken van de driehoekige deegplak met uitzondering van een basisstrook, en dat in de transportrichting gezien tussen de eerste en tweede walsmiddelen een snijstati- 102101©- on voor het insnijden van de basisstrook, en een strekstation voor het zijdelings strekken van de basisstrook, zijn aangebracht .
4. Inrichting volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat 5 het snij station is voorzien van een op- en neerbeweegbare staande messchijf voor het aanbrengen van een insnijding in de basisstrook van de deegplak.
5. Inrichting volgens een der conclusies 3-4, met het kenmerk, dat het strekstation voorzien is van tenminste een 10 paar op- en neer beweegbare pennen welke bevestigd zijn aan een schuifgeleiding die de pennen van elk paar zijwaarts synchroon uit elkaar kan bewegen.
6. Inrichting volgens een der conclusies 3-5, met het kenmerk, dat het rolstation bestaat uit een eerste rolinrich- 15 ting voor het oprollen van hoofdzakelijk de basisstrook, en een tweede rolinrichting voor het oprollen van het overige ~' ““ deel-van de deegplak.
7. Inrichting volgens een der conclusies 3-6, met het kenmerk, dat tussen de tweede walsmiddelen en het rolstation 20 een stuikorgaan is aangebracht voor het omhoogduwen van tenminste een deel van de basisstrook. 1021016-
NL1021016A 2002-07-05 2002-07-05 Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant. NL1021016C2 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1021016A NL1021016C2 (nl) 2002-07-05 2002-07-05 Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant.
ITGE20030048 ITGE20030048A1 (it) 2002-07-05 2003-07-04 Metodo di operazione e dispositivo per la realizzazione
PT10299403A PT102994B (pt) 2002-07-05 2003-07-07 Metodo e instalacao para o fabrico de croissants espanhois

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1021016A NL1021016C2 (nl) 2002-07-05 2002-07-05 Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant.
NL1021016 2002-07-05

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1021016C2 true NL1021016C2 (nl) 2004-01-08

Family

ID=31885090

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1021016A NL1021016C2 (nl) 2002-07-05 2002-07-05 Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant.

Country Status (3)

Country Link
IT (1) ITGE20030048A1 (nl)
NL (1) NL1021016C2 (nl)
PT (1) PT102994B (nl)

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ITVI20100222A1 (it) * 2010-08-04 2012-02-05 Canol S R L Sfoglia di pasta per la preparazione di prodotti dolciari del tipo cosiddetto "croissant"
EP2213176A3 (en) * 2009-01-28 2015-03-18 Rheon Automatic Machinery Co., Ltd. Food Dough Extending Method and Apparatus
EP3216347B1 (de) 2010-11-09 2018-12-12 Fritsch GmbH Verfahren zum ausrichten von gewickelten teigprodukten in einer definierten schlusslage
EP3622823A1 (en) 2018-09-14 2020-03-18 Rondo Schio S.R.L. Apparatus for the production of croissants of the spanish type

Citations (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB183848A (en) * 1922-07-28 1923-07-26 Isidore De Haan Improvements relating to dough moulding machinery
FR617202A (fr) * 1926-03-04 1927-02-16 Machine pour la fabrication de croissants
FR1110420A (fr) * 1954-08-30 1956-02-13 Machine à rouler les pâtisseries dites
GB2276845A (en) * 1993-04-08 1994-10-12 Soriano Angel Lozano Continuous croissant-shaping machine
EP0663150A1 (en) * 1994-01-13 1995-07-19 Lozano Soriano, Angel Improvements introduced in machines for the continuous manufacturing of croissants
WO1999049736A1 (de) * 1998-04-01 1999-10-07 A. Fritsch Gmbh & Co. Kg Herstellungsverfahren und -vorrichtung für gewickelte teigprodukte
EP1256279A2 (en) * 2001-05-10 2002-11-13 Doge Food Processing Machinery S.r.l. Line for processing rolled-up food products, particularly for producing croissants

Patent Citations (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB183848A (en) * 1922-07-28 1923-07-26 Isidore De Haan Improvements relating to dough moulding machinery
FR617202A (fr) * 1926-03-04 1927-02-16 Machine pour la fabrication de croissants
FR1110420A (fr) * 1954-08-30 1956-02-13 Machine à rouler les pâtisseries dites
GB2276845A (en) * 1993-04-08 1994-10-12 Soriano Angel Lozano Continuous croissant-shaping machine
EP0663150A1 (en) * 1994-01-13 1995-07-19 Lozano Soriano, Angel Improvements introduced in machines for the continuous manufacturing of croissants
WO1999049736A1 (de) * 1998-04-01 1999-10-07 A. Fritsch Gmbh & Co. Kg Herstellungsverfahren und -vorrichtung für gewickelte teigprodukte
EP1256279A2 (en) * 2001-05-10 2002-11-13 Doge Food Processing Machinery S.r.l. Line for processing rolled-up food products, particularly for producing croissants

Cited By (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP2213176A3 (en) * 2009-01-28 2015-03-18 Rheon Automatic Machinery Co., Ltd. Food Dough Extending Method and Apparatus
ITVI20100222A1 (it) * 2010-08-04 2012-02-05 Canol S R L Sfoglia di pasta per la preparazione di prodotti dolciari del tipo cosiddetto "croissant"
EP3216347B1 (de) 2010-11-09 2018-12-12 Fritsch GmbH Verfahren zum ausrichten von gewickelten teigprodukten in einer definierten schlusslage
US11425914B2 (en) 2010-11-09 2022-08-30 Frisch Bakery Technologies Gmbh & Co. Kg Device for orienting wound dough products in a defined end position
US11744253B2 (en) 2010-11-09 2023-09-05 Fritsch Bakery Technologies GmbH & Co. KG Method and device for orienting wound dough products in a defined end position
EP3622823A1 (en) 2018-09-14 2020-03-18 Rondo Schio S.R.L. Apparatus for the production of croissants of the spanish type

Also Published As

Publication number Publication date
PT102994A (pt) 2004-01-30
ITGE20030048A1 (it) 2004-01-06
PT102994B (pt) 2004-10-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6805032B2 (en) Cutting device for fruits and vegetables, preferably onion
US3494302A (en) Method and apparatus for making danish pastry
NL1021016C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een Spaanse croissant.
WO2014196635A1 (ja) 食品生地の切断方法及び装置
DE4338232C2 (de) Vorrichtung zur Verarbeitung eines zu einem Stapel aufgeschichteten Teigbandes
US2246424A (en) Dough cutting and panning device
EP2422623B1 (en) Method and machine for forming croissant dough
US20030221535A1 (en) Structure and method for cutting slabs of natural cheeses into shape (s) via cutting blades of a pattern such that the shape (s) are tessellated or nested
US6415698B1 (en) Apparatus for cutting wafer sandwiches
EP1099379B1 (en) A device for shaping portions of bread dough or the like
AU639869B2 (en) Slicing machine for meat and fish
US6662529B2 (en) Ultrasonic method for dividing pastries and inserting dividers
US5048581A (en) Veneer tenderizer apparatus and process
CA2440525C (en) A structure and method for cutting slabs of natural cheeses into shape(s) via cutting blades of a pattern such that the shape(s) are tessellated or nested
CA1138753A (en) Method and apparatus for severing portions from a plurality of frozen columns of fish or the like
EP3516961B1 (en) Device, dough line and method for rolling dough
US6364653B1 (en) Edge rolling device for dough pieces
EP1256279B1 (en) Line for processing rolled-up food products, particularly for producing croissants
US4334447A (en) Cutter assembly for dough strips
JPH0133322B2 (nl)
US4179959A (en) Method and apparatus for the cutting of split tiles
RU2311032C2 (ru) Производственная линия для хлебных заготовок
JPS645497Y2 (nl)
KR102421444B1 (ko) 식재료 절단장치
JP6956124B2 (ja) 筋目を有する巻き食品生地の成形方法およびその成形装置

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
MK Patent expired because of reaching the maximum lifetime of a patent

Effective date: 20220704