NL1004876C2 - Werkwijze voor het maken van een reservoir, en reservoirsysteem. - Google Patents

Werkwijze voor het maken van een reservoir, en reservoirsysteem. Download PDF

Info

Publication number
NL1004876C2
NL1004876C2 NL1004876A NL1004876A NL1004876C2 NL 1004876 C2 NL1004876 C2 NL 1004876C2 NL 1004876 A NL1004876 A NL 1004876A NL 1004876 A NL1004876 A NL 1004876A NL 1004876 C2 NL1004876 C2 NL 1004876C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
wall
elements
liquid
storage elements
reservoir
Prior art date
Application number
NL1004876A
Other languages
English (en)
Inventor
Dick Rombout
Original Assignee
Ballast Nedam Grond & Wegen B
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ballast Nedam Grond & Wegen B filed Critical Ballast Nedam Grond & Wegen B
Priority to NL1004876A priority Critical patent/NL1004876C2/nl
Priority to DE19756811A priority patent/DE19756811A1/de
Priority to GB9812165A priority patent/GB2338021B/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1004876C2 publication Critical patent/NL1004876C2/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E03WATER SUPPLY; SEWERAGE
    • E03FSEWERS; CESSPOOLS
    • E03F1/00Methods, systems, or installations for draining-off sewage or storm water
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E03WATER SUPPLY; SEWERAGE
    • E03BINSTALLATIONS OR METHODS FOR OBTAINING, COLLECTING, OR DISTRIBUTING WATER
    • E03B3/00Methods or installations for obtaining or collecting drinking water or tap water
    • E03B3/02Methods or installations for obtaining or collecting drinking water or tap water from rain-water
    • E03B3/03Special vessels for collecting or storing rain-water for use in the household, e.g. water-butts
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02ATECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE
    • Y02A20/00Water conservation; Efficient water supply; Efficient water use
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02ATECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE
    • Y02A20/00Water conservation; Efficient water supply; Efficient water use
    • Y02A20/108Rainwater harvesting

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Sewage (AREA)
  • Underground Structures, Protecting, Testing And Restoring Foundations (AREA)

Description

WERKWIJZE VOOR HET MAKEN VAN EEN RESERVOIR,
EN RESERVOIRSYSTEEM
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het maken van een reservoir en een systeem voor het tijdelijk opslaan en loslaten van vloeistof gedurende een tijdsperiode, waarbij deze vloeistof 5 in het bijzonder grondwater of oppervlaktewater is.
Regenwater dat op verharde oppervlakken zoals wegen en daken is gevallen, wordt in het algemeen naar rioolwaterzuiveringsinstallaties afgevoerd om te worden gereinigd, waarna dit gereinigde water weer in het milieu 10 kan worden geloosd.
Een probleem hierbij is, dat in het algemeen dit water al schoon genoeg is om direct in het milieu terecht te komen, zonder dat dit eerst bij een rioolwaterzuiveringsinstallatie behoeft te worden gereinigd.
15 Bekende ondergrondse systemen hebben het pro bleem dat zij in het algemeen bestaan uit individuele platen die in een reeds uitgegraven reservoirplaats aan elkaar gekoppeld moeten worden, teneinde ter plaatse een systeem op te bouwen. Dit is zeer tijdrovend, moeilijk 20 uit te voeren en brengt veel kosten met zich mee. Een dergelijk systeem is bekend uit W095/16833.
Een doel van de onderhavige uitvinding is om één of meer van deze problemen op te lossen.
Volgens een eerste aspect verschaft de onderha-25 vige uitvinding een werkwijze voor het regelen van de hoeveelheid vloeistof in de bodem, omvattende de stappen van: - het fabriceren van afzonderlijke vloeistofop-slagelementen, waarbij deze elementen elk een buitenwand 30 omvatten, die een ruimte met een voorafbepaald volume omsluit, waarbij ten minste één vloeistofinlaat-/uitlaat- 1004876 2 kanaal tussen de buitenwand en het vloeistofopslaggebied in elk element is aangebracht, - het naar een gewenste plaats transporteren van een voorafbepaald aantal van deze vooraf gefabriceer- 5 de elementen; en - het bij deze locatie uitgraven van een plaats waarin het reservoir dient te worden aangebracht.
Daar een systeem volgens de onderhavige uitvinding niet in meerdere stappen opgebouwd behoeft te wor-10 den, dat wil zeggen het eerst opbouwen van individuele vloeistofopslagelementen uit gefabriceerde onderdelen en het vervolgens in elkaar zetten van deze onderdelen op de reservoirplaats, wordt er een zeer efficiënte en snelle werkwijze verschaft voor het maken van een reservoirsys-15 teem met een gewenst volume. Dit betekent dat het zeer gemakkelijk is om enkel een voorafbepaald aantal elementen in een reservoirplaats te deponeren, teneinde een reservoir met het gewenste volume te verschaffen.
Bij voorkeur wordt een voorafbepaald aantal 20 opslagelementen, voorafgaand aan het plaatsen, in een bekleding aangebracht, teneinde het aantal elementen optimaal als een geheel bij elkaar te houden.
Na het plaatsen van de opslagelementen in een reservoirplaats kunnen deze met een laag materiaal, zoals 25 grond of zand afgedekt worden.
Bij voorkeur wordt het plaatsen van het vooraf-bepaalde aantal opslagelementen van buiten de uitgegraven reservoirplaats in een beweging uitgevoerd. Dit betekent dat werkzaamheden in de plaats zelf niet uitgevoerd 30 behoeven te worden, waardoor een zeer snelle en eenvoudige wijze voor het maken van een systeem wordt verschaft.
Volgens een ander aspect van de onderhavige uitvinding, wordt er een systeem verschaft, voor gebruik bij de bovengenoemde werkwijze, omvattende een aantal 35 vloeistofopslagelementen, waarbij elk element een vooraf gefabriceerd, compleet werkende vorm heeft, omvattende een buitenwand, een ruimte van een voorafbepaald volume binnen deze buitenwand en één of meer vloeistofinlaat- 1004876 3 /uitlaatkanalen die van deze ruimte en door deze buitenwand lopen.
Daar vloeistof, met name grondwater dat het systeem volgens de onderhavige uitvinding binnendringt, 5 slechts wordt opgeslagen en binnen een bepaalde tijdsduur weer in het milieu losgelaten wordt zonder het aan verdere behandelingsstappen te onderwerpen, wordt de hoeveelheid water die bij een rioolwaterzuiveringsinstallatie terecht komt, gereduceerd, waarbij minder verwerkt be-10 hoeft te worden. Aldus is er minder energie nodig bij gebruik van deze installaties, hetgeen leidt tot een verlaging in verwerkings- en installatiekosten.
Daar het systeem bestaat uit een voorafbepaald aantal individuele opslagelementen met telkens een vooraf 15 gefabriceerde werkende vorm, wordt een flexibel systeem verschaft, waarbij dit systeem wanneer het eenmaal onder de grond is geplaatst, met grondbewegingen kan meebewegen, zonder dat significante beschadiging aan het systeem optreedt waardoor dit niet meer zou kunnen werken.
20 De opslagelementen hebben bij voorkeur een in hoofdzaak convexe vorm om het opslagvolume ten opzichte van het buitenwandoppervlakte van het element te optimaliseren en tevens een maximale holle ruimte tussen de elementen te creëren die door verdere elementen gevuld 25 kan worden om een zeer efficiënte systeemopbouw te geven.
Teneinde stabiliteit te verhogen, kunnen twee of meer elementen aan elkaar gekoppeld worden.
Bij voorkeur wordt het systeem verbonden met een waterafvoerleiding.
30 Op deze wijze kan het systeem gekoppeld worden aan bestaande systemen, waarbij water dat normaliter rechtstreeks naar een rioolzuiveringsinstallatie geleid zou worden, in plaats hiervan naar het systeem volgens de onderhavige uitvinding wordt geleid.
35 Verder kan het systeem voorzien zijn van een voorzuiveringseenheid, bijvoorbeeld een zand- en/of een bladopvangeenheid om te voorkomen dat ongewenst materiaal 1004876 4 in het systeem terecht komt, waardoor het systeem eventueel verstopt zou kunnen raken.
Volgens een ander aspect van de onderhavige uitvinding wordt het gebruik van het bovengenoemde sys-5 teem verschaft als een zich in hoofdzaak neerwaarts vanaf het grondoppervlak uitstrekkend kanaal, voor het verbinden van een eerste waterniveau met een tweede dieper waterniveau.
Volgens nog een ander aspect van de onderhavige 10 uitvinding wordt het gebruik van het bovengenoemde systeem gebruikt voor het verschaffen van een flexibel waterkanaal door een kistdam, dijk of dergelijke.
Vanwege de flexibiliteit van het systeem volgens de onderhavige uitvinding, kan het gebruikt worden 15 als een vloeistoftransportsysteem, waarbij tevens vanwege het relatief lichte gewicht van het systeem een gewichtsbesparing bij een dam, bijvoorbeeld, verkregen wordt, waardoor het door het gewicht van de dam veroorzaakte optreden van grondzettingen wordt verlaagd.
20 De onderhavige uitvinding zal thans verder beschreven worden aan de hand van de hierna volgende specifieke beschrijving met verwijzing naar de figuren, waarin wordt getoond: figuur 1 een bovenaanzicht van een eerste 25 uitvoeringsvorm van een systeem volgens de onderhavige uitvinding; figuur 2 een zijaanzicht van het systeem uit figuur 1, gekoppeld aan een of meer huiswaterafvoerlei-dingen; 30 figuur 3 een zijaanzicht van een tweede uitvoe ringsvorm van een systeem volgens de onderhavige uitvinding; figuur 4 een bovenaanzicht van het systeem uit figuur 3; 35 figuur 5 een zijaanzicht van een verdere uit voeringsvorm van het systeem volgens de onderhavige uitvinding, met drie voorzuiveringseenheden; 1004876 5 figuur 6 een gedeeltelijk weggesneden zijaanzicht van een derde uitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding; figuur 7 een zijaanzicht van een vierde uitvoe-5 ringsvorm van de onderhavige uitvinding; en figuur 8 een voorkeursuitvoeringsvorm van een vloeistofopslagelement volgens de onderhavige uitvinding.
Een systeem 1 (figuur 1) volgens de onderhavige uitvinding omvat een groot aantal convexvormige waterop-10 slagelementen in de vorm van bollen 2 die zijn opgenomen in een bekleding 4 die bij voorkeur van waterdoorlaatbaar zeildoekachtig materiaal is gemaakt, bijvoorbeeld een 100% polypropyleen doek dat er tevens voor zorgt dat materiaal dat verstoppingen kan veroorzaken, zoals grond 15 en zand, uit het systeem gehouden wordt.
Onderstaande tabel 1 geeft technische specificaties van voorkeursbekledingsmateriaal, waarbij een bekleding met een gewicht van 600 g/m2 in het bijzonder de voorkeur heeft.
20 1004876 6
Tabel 1
Standaard technische gegevens NICOFELT 5 eenheid
Gewicht gt/m2 200 300 400 500 600 800 NF G 38-013 10 Dikte (2KPa) mm 3 3,5 4 4,5 5 5,8 NF G 38-12
Trekstrekte kN/m 6 9,6 14,6 19 23 30 DIN 5385712 N/5cm. 300 480 730 950 1150 1500 15
Rek bij breuk % 100/80 100/80 100/80 100/80 90/70 90/70 DIN 5385712 CBR N 800 1300 2000 2600 3200 4400 2 0 DIN 54307
Droge Zeeftest micron 110-90 110-90 100-80 90-70 50-60 80-60 095 2 5 Waterdoorlaat m/s >3EO-3 >3EO-3 >3EO-3 >3EO-3 >3EO-3 >2EO-3 ”K"-waarde
De bollen 2 hebben telkens meerdere inlaat-30 /uitlaatkanalen 6, waardoor water deze bollen kan binnenstromen en de bollen kan verlaten. Aldus heeft elke bol 2 een eigen vloeistofdoorlaatbaarheidscapaciteit en water-bewegingscapaciteit.
De bollen 2 zijn bij voorkeur van synthetisch 35 materiaal gemaakt, dat meest bij voorkeur gebruikt plastic materiaal is.
1 0 0 4 8 7 6 7
De bollen 2, of elk gedeelte van het systeem kan filtermiddelen (niet getoond) omvatten, teneinde te verzekeren dat het systeem niet verstopt raakt door zand of aardemateriaal bijvoorbeeld.
5 Het systeem 1 is gekoppeld aan een waterafvoer- leiding 8, die zoals getoond in figuur 2, deel kan uitmaken van een regenwaterafvoersysteem van een of een aantal huizen in een wijk bijvoorbeeld.
Regenwater dat is opgenomen in leiding 8 wordt 10 in het systeem 1 gebracht, waarbij dit water door de bollen 2 via de inlaatkanalen 6 opgenomen wordt, totdat alle bollen 2 hun opslagcapaciteit hebben bereikt.
Vervolgens zakt dit water in de grond vanuit de kanalen 6.
15 Indien er sprake is van een overvloed van water, wordt water in het systeem gehouden, totdat het waterniveau weer zakt, waarna het water weer in de omgeving losgelaten kan worden.
Figuur 3 toont een zijaanzicht van een verdere 20 uitvoeringsvorm 10 van het systeem dat toepassing vindt als een wateroverstortput.
Een aantal bollen 2 wordt in een vooraf uitgegraven put in een bekleding 12 geplaatst, teneinde zich van net boven het wateroppervlak van een meer bijvoor-25 beeld neerwaarts in de grond uit te strekken, door water-ondoorlaatbare strata, bijvoorbeeld klei en een klei-zandmengsel, tot in een waterdoorlaatbaar stratum.
Indien het waterniveau van het meer boven de bovenrand 12 van het systeem 10 komt (zie tevens figuur 30 4), wordt deze waterovervloed in het systeem opgenomen en getransporteerd naar het diepere waterniveau, waar het water wordt losgelaten.
Figuur 5 toont het systeem 1 gekoppeld aan een waterafvoerleiding 13 een bladopvangeenheid (niet ge-35 toond) en twee zandopvangeenheden 14 die bladeren, respectievelijk zand uit het systeem dienen te houden.
Een kistdam 16 (figuur 6) heeft een damwand 18, waarachter een aantal bollen 2 in een bekleding 19 zijn 1004876 8 opgevangen. Bij deze uitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding, kunnen de bollen 2 als lichtgewichtaanvoerma-teriaal dienen, waarbij de kistdam 16 minder zwaar gemaakt kan worden. Tevens kan een aantal bollen met een 5 gesloten buitenwand uitgevoerd worden, waardoor deze een drijvend vermogen aan de kistdam 16 verschaffen.
Een dijk 20 (figuur 7) is voorzien van een waterkanaalsysteem 22, dat bestaat uit een aantal holle kubusvormige vloeistofopslagelementen van een bepaalde 10 grootte. Bij figuur 7 worden kubussen met twee verschillende kubusmaten 24, respectievelijk 26 bijvoorbeeld getoond. Iedere kubus kan bekleed worden met een bekleding (niet getoond). Dit systeem 22 volgens de onderhavige uitvinding maakt het mogelijk een zeer efficiënte dijk 15 te verschaffen die redelijk licht van gewicht is en waarbij een efficiënt waterkanaal met een hoge stabiliteit tussen de twee zijden van de dijk gemaakt kan worden .
Elke kubus (figuur 8c) is voorzien van een zich 20 door de kubus uitstrekkend kanaal 28, waarbij het systeem 22 zodanig samensteld kan zijn, dat deze kanalen van verschillende kubussen overeenkomen teneinde een waterleiding te verschaffen.
Behalve de bovenbeschreven specifieke uitvoe-25 ringsvormen van de onderhavige uitvinding zal het duidelijk zijn dat het systeem volgens de onderhavige uitvinding tevens toepassing kan vinden als bijvoorbeeld een licht aanvoermateriaal met of zonder drijvend vermogen, een beluchtingskanaal bij grondsanering, het beluchten 30 van stromend water, ondergrondse waterafvoerkanalen en als watergangen, waarbij een "brug" wordt gevormd door het systeem waardoor de doorvoer van water van een plaats naar een andere mogelijk is.
De onderhavige uitvinding is niet beperkt tot 35 de boven beschreven voorkeursuitvoeringsvormen, de gevraagde rechten worden bepaald door de navolgende conclusies .
1004876

Claims (16)

1. Werkwijze voor het regelen van de hoeveelheid vloeistof in de bodem, omvattende de stappen van: - het fabriceren van afzonderlijke vloeistofop-slagelementen, waarbij deze elementen elk een buitenwand 5 omvatten, die een ruimte met een voorafbepaald volume omsluit, waarbij ten minste één vloeistofinlaat-/uitlaat-kanaal tussen de buitenwand en het vloeistofopslaggebied in elk element is aangebracht, - het naar een gewenste plaats transporteren 10 van een voorafbepaald aantal van deze vooraf gefabriceerde elementen; en - het bij deze locatie uitgraven van een plaats waarin een reservoir dient te worden aangebracht.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, waarbij het 15 voorafbepaalde aantal opslagelementen in hoofdzaak in één beweging in de locatie wordt geplaatst.
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, waarbij een voorafbepaald aantal opslagelementen, voorafgaand aan het plaatsen, in een bekleding wordt aangebracht.
4. Werkwijze volgens één der voorafgaande conclusies, omvattende de verdere stap van het afdekken van het reservoir met één laag materiaal, zoals grond of zand.
5. Werkwijze volgens één der voorafgaande 25 conclusies, waarbij het plaatsen van het voorafbepaalde aantal opslagelementen uitgevoerd wordt van buiten de uitgegraven reservoirplaats.
6. Systeem voor gebruik bij een werkwijze volgens één der voorafgaande conclusies, omvattende een 30 aantal vloeistofopslagvolume-elementen, waarbij elk element een vooraf gefabriceerd, compleet werkende vorm heeft, omvattende: - een buitenwand; 1004876 - een ruimte van een voorafbepaald volume binnen deze buitenwand; en - één of meer vloeistofinlaat-/uitlaatkanalen die van dit vloeistofopslaggebied en door deze buitenwand 5 lopen.
7. Systeem voor gebruik bij een werkwijze volgens één der conclusies 1-5, omvattende een aantal vloeistofopslagvolume-elementen, waarbij elk element bestaat uit twee of meer koppelbare volume-eenheden, waar- 10 bij de elementen omvatten: - een buitenwand; - een ruimte van een voorafbepaald volume binnen deze buitenwand; en - één of meer vloeistofinlaat-/uitlaatkanalen 15 die van dit vloeistofopslaggebied en door deze buitenwand lopen.
8. Systeem volgens conclusie 6 of 7, waarbij de opslagelementen een in hoofdzaak convexe vorm hebben.
9. Systeem volgens conclusies 6, 7 of 8, waar- 20 bij de opslagelementen in hoofdzaak in een bekleding zijn aangebracht.
10. Systeem volgens één der conclusies 6-9, verder omvattende verbindingsorganen tussen de opslagelementen .
11. Systeem volgens één der voorafgaande con clusies, dat is verbonden met een vloeistofaanvoerlei-ding, bijvoorbeeld een waterleiding.
12. Gebruik van een systeem volgens één der conclusies 6-11, voor het tijdelijk opslaan van vloei- 30 stof, in het bijzonder grondwater, en het vervolgens op bepaalde tijdstippen loslaten van deze tijdelijk opgeslagen vloeistof.
13. Gebruik van een systeem volgens één der conclusies 6-11 als een zich in hoofdzaak neerwaarts 35 vanaf het grondoppervlak uitstrekkend kanaal, voor het verbinden van een eerste waterniveau met een tweede dieper waterniveau. 1004876
14. Gebruik van een systeem volgens één der conclusies 6-11 voor het verschaffen van een flexibel waterkanaal door een dam, bijvoorbeeld een kistdam, een dijk of dergelijke.
15. Dam in het bijzonder een kistdam, omvatten de een systeem volgens één der conclusies 6-11, waarbij het systeem tussen een eerste kistdamwand en een tweede kistdamwand aangebracht is.
16. Dijk omvattende een systeem volgens een der 10 conclusies 6-11. 1004876
NL1004876A 1996-12-23 1996-12-23 Werkwijze voor het maken van een reservoir, en reservoirsysteem. NL1004876C2 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1004876A NL1004876C2 (nl) 1996-12-23 1996-12-23 Werkwijze voor het maken van een reservoir, en reservoirsysteem.
DE19756811A DE19756811A1 (de) 1996-12-23 1997-12-19 Verfahren zur Herstellung eines Behälters und Behältersystem
GB9812165A GB2338021B (en) 1996-12-23 1998-06-05 Liquid storage elements and the use thereof for controlling the quantity of liquid in the ground

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1004876 1996-12-23
NL1004876A NL1004876C2 (nl) 1996-12-23 1996-12-23 Werkwijze voor het maken van een reservoir, en reservoirsysteem.
GB9812165A GB2338021B (en) 1996-12-23 1998-06-05 Liquid storage elements and the use thereof for controlling the quantity of liquid in the ground
GB9812165 1998-06-05

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1004876C2 true NL1004876C2 (nl) 1998-06-24

Family

ID=26313804

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1004876A NL1004876C2 (nl) 1996-12-23 1996-12-23 Werkwijze voor het maken van een reservoir, en reservoirsysteem.

Country Status (3)

Country Link
DE (1) DE19756811A1 (nl)
GB (1) GB2338021B (nl)
NL (1) NL1004876C2 (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AUPQ349099A0 (en) 1999-10-18 1999-11-11 Urriola, Humberto Modular drainage channels
NL1015753C2 (nl) * 2000-07-20 2002-01-22 Ballast Nedam Infra B V Systeem voor het bruikbaar maken van een voorheen waterverzadigbaar grondoppervlak.
GB2440449B (en) * 2006-07-26 2012-01-18 Polypipe Civils Ltd A soakaway
GB2440942A (en) * 2006-08-16 2008-02-20 Timothy Paul Jeffrey Platform assembly incorporating a water reservoir
TWI453324B (zh) * 2010-09-09 2014-09-21 Ting-Hao Chen Method of Improving Artificial Pavement of Warming Earth
JP6198446B2 (ja) * 2013-04-26 2017-09-20 アロン化成株式会社 雨水貯留浸透システム
JP6198466B2 (ja) * 2013-06-03 2017-09-20 アロン化成株式会社 雨水貯留浸透システム
CN104131593A (zh) * 2014-07-02 2014-11-05 苏州汇邦环保科技有限公司 雨水收集模块

Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0030480A1 (fr) * 1979-12-11 1981-06-17 Monique Lucie Suzanne née Fauvel Minvielle Masse drainante, irrigante et dispersante
WO1988002422A1 (fr) * 1986-10-03 1988-04-07 Induplast Bassin tampon de retention et de regulation des eaux naturelles a structure alveolaire
US4982533A (en) * 1989-08-16 1991-01-08 Thomas Florence Drywell with plugs, drywell system and method for controlling the flow and direction of surface water
US5015123A (en) * 1988-03-04 1991-05-14 Houck Randall J Method and apparatus for installation of drainage field
WO1995016833A1 (en) * 1993-12-14 1995-06-22 Humberto Urriola Underground drainage system
US5516229A (en) * 1994-03-23 1996-05-14 Plastic Tubing Industries, Inc. Drain field system

Patent Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0030480A1 (fr) * 1979-12-11 1981-06-17 Monique Lucie Suzanne née Fauvel Minvielle Masse drainante, irrigante et dispersante
WO1988002422A1 (fr) * 1986-10-03 1988-04-07 Induplast Bassin tampon de retention et de regulation des eaux naturelles a structure alveolaire
US5015123A (en) * 1988-03-04 1991-05-14 Houck Randall J Method and apparatus for installation of drainage field
US4982533A (en) * 1989-08-16 1991-01-08 Thomas Florence Drywell with plugs, drywell system and method for controlling the flow and direction of surface water
WO1995016833A1 (en) * 1993-12-14 1995-06-22 Humberto Urriola Underground drainage system
US5516229A (en) * 1994-03-23 1996-05-14 Plastic Tubing Industries, Inc. Drain field system

Also Published As

Publication number Publication date
DE19756811A1 (de) 1998-06-25
GB9812165D0 (en) 1998-08-05
GB2338021B (en) 2003-03-26
GB2338021A (en) 1999-12-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US11149427B2 (en) Tessellation square module and underground storage system
US8287728B2 (en) Elevated swale for treatment of contaminated stormwater
CN104692588B (zh) 用于处理河道岸边雨水排水的生态多维滞留系统
US20220056684A1 (en) Regenerative stormwater conveyance system and method
Lawrence et al. Stormwater detention & BMPs
Marsalek et al. Urban drainage systems: design and operation
US20130180903A1 (en) Stormwater filtration systems and related methods
NL1004876C2 (nl) Werkwijze voor het maken van een reservoir, en reservoirsysteem.
US11155988B1 (en) Systems and methods for stormwater detention
EP2486988A1 (de) Unterirdisches Wassermanagementsystem für Minen
DE102012002518A1 (de) Behandlungsanlage für Regenwasser
KR101632049B1 (ko) 산발식 어도를 갖는 자연형 어도보 겸용 습지용 유지용수 공급 시스템 및 그러한 시스템을 갖는 하천
US10865547B1 (en) Distributed integrated water management system
US11479487B2 (en) Stormwater management system with internal bypass
CN108951829A (zh) 一种带有分层过滤结构的雨水净化生态树池系统
Warner Impacts of environmental degradation on rivers, with some examples from the Hawkesbury‐Nepean system
DE19509467A1 (de) Anlage und Verfahren zur Entsorgung von Abwasser
CN111945753B (zh) 水利工程生态护坡
RU2293159C1 (ru) Гидроотвал отходов промышленных предприятий
EA044795B1 (ru) Укладка отходов
Youngchul et al. Experiences with constructed wetland systems in Korea
RU2262566C1 (ru) Секция гидроотвала отходов промышленных предприятий
Winata et al. Design strategies to solve flood problems case study: Green Sukamanah residence
Missa et al. Methodology for adapting hydrological impacts and adapting hydrological model to risk assessment
WO2022103381A1 (en) Distributed integrated water management system

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20110701