NL1003591C2 - Electrostatische coalescentie. - Google Patents
Electrostatische coalescentie. Download PDFInfo
- Publication number
- NL1003591C2 NL1003591C2 NL1003591A NL1003591A NL1003591C2 NL 1003591 C2 NL1003591 C2 NL 1003591C2 NL 1003591 A NL1003591 A NL 1003591A NL 1003591 A NL1003591 A NL 1003591A NL 1003591 C2 NL1003591 C2 NL 1003591C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- phase
- frequency
- electric field
- electrostatic coalescence
- examples
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B01—PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
- B01D—SEPARATION
- B01D17/00—Separation of liquids, not provided for elsewhere, e.g. by thermal diffusion
- B01D17/06—Separation of liquids from each other by electricity
Landscapes
- Thermal Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
- Water Treatment By Electricity Or Magnetism (AREA)
- Electrostatic Separation (AREA)
- Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
- Processes Of Treating Macromolecular Substances (AREA)
- Colloid Chemistry (AREA)
- Other In-Based Heterocyclic Compounds (AREA)
- Polyesters Or Polycarbonates (AREA)
- Developing Agents For Electrophotography (AREA)
Description
- 1 - ELECTROSTATISCHE COALESCENTIE 5
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het ontmengen van een dispersie, welke een continue en een disperse fase omvat, waarbij de continue fase een organische fase is en de disperse 10 fase een waterige fase is, met behulp van electrostatische coalescentie.
Een dergelijke werkwijze is reeds beschreven in US-A-3.528.907. Daarin staat beschreven dat het mogelijk is om met behulp van een electrisch veld 15 water, gedispergeerd in een koolwaterstof, bijvoorbeeld ruwe olie, van deze olie te scheiden. Er staat bovendien beschreven dat het voltage van het electrisch veld beslist niet meer mag bedragen dan 1.000 Volt per inch, ofwel 400 Volt per cm, omdat dit kortsluiting 20 tussen de electrodes zou veroorzaken. Nadeel van deze werkwijze is dat met name een dispersie met slechts maximaal 2 gew.% waterige fase niet goed gescheiden kan worden van de organische fase.
Dispersies hebben een continue 25 deeltjesgrootteverdeling. Men kan dispersies onderverdelen in primaire en secundaire dispersies. Bij primaire dispersies hebben de deeltjes die de disperse fase vormen een gemiddelde deeltjesgrootte >0.1 mm. Deze dispersies kunnen veelal gemakkelijk gravimetrisch 30 worden ontmengd met behulp van bezinktanks. Bij secundaire dispersies hebben de deeltjes die de disperse fase vormen een gemiddelde deeltjesgrootte « 0.1 mm. Het ontmengen van deze dispersies door middel van bezinking duurt voor industriële toepassingen 35 echter onaanvaardbaar lang. Om deze ontmengtijd te verkorten kan men daarom electrostatische coalescentie toepassen.
1003591 - 2 -
Doel van de uitvinding is een werkwijze te verschaffen waarbij een dispersie met tot 50 gew.% maar met name met maximaal 2 gew.% waterige fase zeer efficiënt kan worden ontmengd.
5 Dit doel wordt bereikt doordat een electrisch veld van tenminste 500 Volt per centimeter en een frequentie van tenminste 5 Hz wordt toegepast.
Indien een electrisch veld wordt toegepast van tenminste 1.000 Volt per cm, bij voorkeur tenminste 10 3.000 Volt per cm, meer bij voorkeur tenminste 5.000
Volt per cm en in het bijzonder tenminste 10.000 Volt per cm worden steeds betere ontmengresultaten bereikt. Ondanks dit hoge electrisch veld vindt er geen kortsluiting plaats en toch een zeer efficiënte 15 ontmenging van de waterige fase van de organische fase. Het is bij voorbeeld gebleken dat, bij 50 Hz frequentie, na 10 minuten 50% van de aanwezige waterige fase ontmengd is bij 733 Volt per cm. Bij 6.666 Volt per cm is na 10 minuten zelfs 90% van de aanwezige 20 waterige fase omtmengd.
Bij electrostatische coalescentie kan men uiteraard ook de frequentie variëren. Goede resultaten worden bereikt indien de frequentie ten minste 50 Hz is, bij voorkeur ten minste 1.000 Hz, meer bij voorkeur 25 ten minste 2.000 Hz en in het bijzonder ten minste 5.000 Hz is.
De vorm van het vat of de houder waarin de electrostatische coalescentie kan plaatsvinden is niet zo van belang. Het vat kan cilindrisch, vierkant, 30 rechthoekig etc. zijn.
De electrostatische coalescentie kan zowel continu als batchgewijs worden uitgevoerd. In het geval dat de elctrostatische coalescentie continu wordt uitgevoerd dient er voor wat betreft de keuze van het 35 vat of de houder wel op te worden gelet dat een laminaire stroming gecreëerd wordt, de lengte/diameter verhouding kan daarbij van belang zijn. Met name dient 1003591 - 3 - turbulentie voorkomen te worden omdat dit een negatieve invloed heeft op de ontmenging c.q. ontmengtijd.
De electrodes die kunnen worden toegepast kunnen uit verschillende materialen vervaardigd zijn, 5 bijv. geleidend glas, metaal, etc. De vorm van de gebruikte electrodes is niet wezenlijk voor de uitvinding. Voorbeelden zijn staafvormige of plaatvormige electroden. De electroden kunnen zowel geïsoleerd als niet-geïsoleerd zijn. Het gebruik van 10 niet-geïsoleerde electroden scheelt in de kosten bij de aanschaf van een scheider. Uit veiligheidsoverwegingen en/of energieverbruik zou men echter ook kunnen kiezen voor geïsoleerde electroden.
De temperatuur waarbij ontmenging met behulp 15 van electrostatische coalescentie plaats kan vinden is bij voorkeur kamertemperatuur maar is niet echt wezenlijk voor de uitvinding. In het algemeen geldt dat hoe hoger de temperatuur is des te sneller de ontmenging plaatsvindt. Waar echter wel voor gewaakt 20 dient te worden is dat de temperatuur niet te hoog oploopt zodat de te ontmengen dispersie gaat koken, of dat er gasvorming optreedt (turbulentie).
Het is natuurlijk altijd mogelijk om de electrostatische coalescentie onder verhoogde druk te 25 doen plaatsvinden om op die manier te voorkomen dat de dispersie gaat koken.
Er kan zowel met wisselstroom als met gelijkstroom worden gewerkt. De vorm van het electrisch veld, sinusvormig danwel rechthoekig, zaagtandvormig, 30 puls of een combinatie daarvan heeft weinig invloed op de ontmengresultaten.
Het organische fase worden een of meer organische verbindingen bedoeld opgebouwd uit koolstof en waterstof, bijvoorbeeld lineaire en cyclische 35 koolwaterstoffen, die ook andere atomen kunenn bevatten zoals daar zijn zuurstof, zwavel, stikstof, halogeen, etc. Voorbeelden van dergelijke verbindingen zijn 1003591 - 4 - benzeen, tolueen, cyclohexaan, heptaan, dimethylsulfoxide, enz.
De waterige fase kan naast water ook andere verbindingen bevatten, bijvoorbeeld zouten of zelfs 5 organische verbindingen die in de waterige fase zijn opgelost. De waterige fase kan zelfs meer dan 50% organische verbinding(en) bevatten. Er is sprake van een waterige fase indien in deze fase tenminste 20 % water aanwezig is.
10 De ontmengde disperse fase kan op door de vakman bekende wijze worden afgescheiden van de continue fase, bijvoorbeeld door aftappen e.d.
Er zijn verschillende industriële processen waarbij het voorkomt dat er een dispersie ontstaat van 15 een waterige fase (maximaal 2 gew.%) in een organische fase. Om caprolactam te kunnen maken bijvoorbeeld zijn er verschillende bereidingsstappen waarbij dergelijke dispersies worden gevormd. Daar dienen dan vloeistof/vloeistof scheidingen plaats te vinden.
20 Voorbeelden zijn de cyclohexaanoxidatie, de bereiding van hydroxylammoniumzouten, top- en bodemstromen van extractiekolommen.
Bij tolueenoxidatie en benzoëzuuroxidatie raken waardevolle kobalt- en koperzouten verloren doordat 25 deze in een teerfractie achterblijven. Om deze zouten nu uit de teerfractie te halen zou men deze teerfractie kunnen wassen met een weinig water en vervolgens het water met de zouten daarin opgelost kunnen scheiden met behulp van electrostatische coalescentie. In principe 30 kan electrostatische coalescentie daar worden toegepast waar reeds een scheider wordt gebruikt.
De uitvinding zal verder worden toegelicht aan de hand van onderstaande voorbeelden zonder daartoe te worden beperkt.
35
Voorbeelden
Met een Ultra-TorraxR T50 mixer werd water 1003591 - 5 - met daarin opgelost caprolactam (50 gew.%) in benzeen als organische fase (2 gew.% waterfase t.o.v. het totale mengsel) bij 5.000 rotaties per minuut (rpm) gedurende 5 minuten gedispergeerd. Deze dispersie werd 5 binnen 1 minuut in een electrostatische coalescor gedaan waarbij de frequentie en het voltage vervolgens werden ingesteld. In de voorbeelden is steeds met wisselstroom gewerkt en zijn bij kamertemperatuur uitgevoerd. De bij voorbeelden I-III gebruikte 10 coalescor is weergegeven in figuur 1, waarbij 1 een geïsoleerde glazen electrode, 2 een glazen ommanteling met daarin 3 zwavelzuur als buitenelectrode en 4 de spanningsbron met frequentieregelaar is. De afstand tussen electrodes 2 en 3 bedroeg 1,5 cm. Een coalescor 15 als gebruikt in voorbeelden IV en V is weergegeven in figuur 2, waarbij 1 een gethermostreerd vat is waarin een glazen vat 2, (100:30:100 mm) is geplaatst welke is afgesloten met een deksel 3 waardoorheen twee niet-geïsoleerde roestvrij stalen electrodes 4 zijn 20 geplaatst. De afstand tussen de electrodes bedroeg 1,5 cm. Na verschillende tijdsintervallen werden monsters van de dispersie genomen en geanalyseerd. De proeven werden bij kamertemperatuur uitgevoerd. Om te bepalen hoeveel water ontmengd was, ofwel de concentratie 25 waterige fase in de dispersie werd de troebelheid gemeten volgens het 'Deutsche Einheitsverfahren C2, DIN 38404, Teil 2', dit was tevens een maat voor het % waterfase dat ontmengd was. Via een ijklijn is de mate van troebelheid gerelateerd aan het percentage ontmengd 30 water.
Voorbeelden I-III
Voorbeelden I-III werden uitgevoerd als hierboven beschreven, de frequentie bedroeg 50 Hz, het 35 electrisch veld was sinusvormig. Het voltage werd gevarieerd en staat weergegeven in Tabel I met de daarbij behorende ontmengresultaten.
1003591 - 6 -
Tabel I
Voorbeeld Voltage % ontmengd % ontmengd% ontmengd (Volt/cm) na 1 min na 5 min na 10 min I 733 15 40 51 5 II 3333 42 68 80 III 6666 60 88 90
Uit Tabel I blijkt duidelijk dat hoe hoger het voltage hoe beter het ontmengresultaat is.
10
Voorbeelden IV en V
Deze voorbeelden werden uitgevoerd als hierboven beschreven, de frequentie bedroeg 50 Hz en het voltage werd gevarieerd. Het spanningsveld was 15 sinusvormig. De resultaten staan weergegeven in Tabel II.
Tabel II
Voorbeeld Voltage % ontmengd% ontmengd% ontmengd (Volt/cm) na 1 min na 5 min na 10 min 20 IV 733 48 70 73 V 2067 62 91 92 ! .....^^^^=aaaas·.! ... ......
Vergelijkend experiment A
Een monster van de dispersie werd binnen 1 25 minuut in een cilindrisch vat gedaan om uit te laten zakken. Na 1 minuut was slechts 6% water ontmengd, na 5 minuten was dat 9% en na 10 minuten slechts 12%.
1003591
Claims (9)
1. Werkwijze voor het ontmengen van een dispersie, 5 welke een continue en een disperse fase omvat, waarbij de continue fase een organische fase is en de disperse fase een waterige fase is, met behulp van electrostatische coalescentie, met het kenmerk, dat een electrisch veld van tenminste 500
10 Volt per centimeter en een frequentie van tenminste 5 Hz wordt toegepast.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat een electrisch veld van tenminste 1.000 Volt per centimeter wordt toegepast.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat een electrisch veld van tenminste 5.000 Volt per cm wordt toegepast.
4. Werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk, dat een electrisch veld van tenminste 10.000 Volt 20 per cm wordt toegepast.
5. Werkwijze volgens een der conclusies 1-4, met het kenemrk, dat de frequentie tenminste 50 Hz is.
6. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat de frequentie tenminste 1.000 Hz is.
7. Werkwijze volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat de frequentie tenminste 2.000 Hz is.
8. Werkwijze volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de frequentie tenminste 5.000 Hz is.
9. Werkwijze zoals beschreven in de 30 beschrijvingsinleiding en de voorbeelden. 1003591
Priority Applications (17)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1003591A NL1003591C2 (nl) | 1996-07-15 | 1996-07-15 | Electrostatische coalescentie. |
PL97331170A PL331170A1 (en) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Electrostatic coalescence |
EP97929593A EP0920349A1 (en) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Electrostatic coalescence |
PCT/NL1997/000396 WO1998002225A1 (en) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Electrostatic coalescence |
CA002260248A CA2260248A1 (en) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Electrostatic coalescence |
AU33615/97A AU3361597A (en) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Electrostatic coalescence |
GEAP19974636A GEP20002017B (en) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Method for Segregating a Dispersion |
CZ99138A CZ13899A3 (cs) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Způsob provádění elektrostatické koalescence |
SK50-99A SK5099A3 (en) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Electrostatic coalescence |
CN97197802A CN1230131A (zh) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | 静电聚结 |
EA199900105A EA199900105A1 (ru) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | Способ выделения дисперсии |
JP10505871A JP2000514352A (ja) | 1996-07-15 | 1997-07-08 | 静電凝集 |
CO97038166A CO4790158A1 (es) | 1996-07-15 | 1997-07-09 | Combinacion electrostatica. metodos para segregar una dis- persion. |
IDP972450A ID18566A (id) | 1996-07-15 | 1997-07-15 | Pergabungan elektrostatis |
TW086111028A TW374083B (en) | 1996-07-15 | 1997-08-01 | Method for segregating a dispersion from a caprolactam production process by use of electrostatic coalescence |
KR1019997000241A KR20000023771A (ko) | 1996-07-15 | 1999-01-14 | 카푸로락탐 제조과정에서 정전기 병합을 사용한 분산제 분리 방법 |
BG103086A BG103086A (en) | 1996-07-15 | 1999-01-15 | Method for dispersion separation by electrostatic coalescence |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1003591 | 1996-07-15 | ||
NL1003591A NL1003591C2 (nl) | 1996-07-15 | 1996-07-15 | Electrostatische coalescentie. |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL1003591C2 true NL1003591C2 (nl) | 1998-01-21 |
Family
ID=19763204
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL1003591A NL1003591C2 (nl) | 1996-07-15 | 1996-07-15 | Electrostatische coalescentie. |
Country Status (17)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0920349A1 (nl) |
JP (1) | JP2000514352A (nl) |
KR (1) | KR20000023771A (nl) |
CN (1) | CN1230131A (nl) |
AU (1) | AU3361597A (nl) |
BG (1) | BG103086A (nl) |
CA (1) | CA2260248A1 (nl) |
CO (1) | CO4790158A1 (nl) |
CZ (1) | CZ13899A3 (nl) |
EA (1) | EA199900105A1 (nl) |
GE (1) | GEP20002017B (nl) |
ID (1) | ID18566A (nl) |
NL (1) | NL1003591C2 (nl) |
PL (1) | PL331170A1 (nl) |
SK (1) | SK5099A3 (nl) |
TW (1) | TW374083B (nl) |
WO (1) | WO1998002225A1 (nl) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
NO316109B1 (no) * | 2001-11-07 | 2003-12-15 | Aibel As | En coalescer anordning |
NO20044265L (no) * | 2004-10-08 | 2006-04-10 | Sintef Energiforskning As | Fremgangsmate ved elektrokoalescens av emulasjoner og anordning for utforelse av fremgangsmaten |
JP5034485B2 (ja) * | 2006-12-20 | 2012-09-26 | ダイキン工業株式会社 | 冷凍装置 |
KR101425412B1 (ko) | 2013-01-17 | 2014-08-01 | 한국기계연구원 | 에멀전의 연속상의 물질로부터 분산상의 물입자를 분리하기 위한 복합 분리장치 |
KR101453500B1 (ko) | 2013-01-17 | 2014-10-23 | 한국기계연구원 | 에멀전의 연속상의 물질로부터 분산상의 물입자를 정전 응집으로 분리하기 위한 정전 응집 장치 |
Citations (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
EP0051463A2 (en) * | 1980-11-01 | 1982-05-12 | University Of Bradford | Settling of liquid dispersions |
US4409078A (en) * | 1981-04-20 | 1983-10-11 | Exxon Research And Engineering Co. | Methods and apparatus for electrostatically resolving emulsions |
US4415426A (en) * | 1980-09-30 | 1983-11-15 | Exxon Research And Engineering Co. | Electrodes for electrical coalescense of liquid emulsions |
DE3709456A1 (de) * | 1987-03-23 | 1988-10-06 | Univ Hannover | Verfahren und vorrichtung zur spaltung von fluessigmembranemulsionen aus metallextraktionsprozessen |
EP0438790A1 (de) * | 1990-01-19 | 1991-07-31 | Europäische Wirtschaftsgemeinschaft (E.W.G.) | Verfahren zur Abtrennung und Aufkonzentrierung von Gallium aus einer wässrigen Lösung, die Gallium zusammen mit Aluminium, Zink und/oder Kupfer enthält |
Family Cites Families (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3528907A (en) * | 1968-03-29 | 1970-09-15 | Petrolite Corp | Electric treatment of conductive dispersions |
DD112604A1 (nl) * | 1973-08-15 | 1975-04-20 |
-
1996
- 1996-07-15 NL NL1003591A patent/NL1003591C2/nl not_active IP Right Cessation
-
1997
- 1997-07-08 GE GEAP19974636A patent/GEP20002017B/en unknown
- 1997-07-08 SK SK50-99A patent/SK5099A3/sk unknown
- 1997-07-08 AU AU33615/97A patent/AU3361597A/en not_active Abandoned
- 1997-07-08 WO PCT/NL1997/000396 patent/WO1998002225A1/en not_active Application Discontinuation
- 1997-07-08 CN CN97197802A patent/CN1230131A/zh active Pending
- 1997-07-08 CZ CZ99138A patent/CZ13899A3/cs unknown
- 1997-07-08 JP JP10505871A patent/JP2000514352A/ja active Pending
- 1997-07-08 PL PL97331170A patent/PL331170A1/xx unknown
- 1997-07-08 CA CA002260248A patent/CA2260248A1/en not_active Abandoned
- 1997-07-08 EP EP97929593A patent/EP0920349A1/en not_active Withdrawn
- 1997-07-08 EA EA199900105A patent/EA199900105A1/ru unknown
- 1997-07-09 CO CO97038166A patent/CO4790158A1/es unknown
- 1997-07-15 ID IDP972450A patent/ID18566A/id unknown
- 1997-08-01 TW TW086111028A patent/TW374083B/zh active
-
1999
- 1999-01-14 KR KR1019997000241A patent/KR20000023771A/ko not_active Application Discontinuation
- 1999-01-15 BG BG103086A patent/BG103086A/xx unknown
Patent Citations (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4415426A (en) * | 1980-09-30 | 1983-11-15 | Exxon Research And Engineering Co. | Electrodes for electrical coalescense of liquid emulsions |
EP0051463A2 (en) * | 1980-11-01 | 1982-05-12 | University Of Bradford | Settling of liquid dispersions |
US4409078A (en) * | 1981-04-20 | 1983-10-11 | Exxon Research And Engineering Co. | Methods and apparatus for electrostatically resolving emulsions |
DE3709456A1 (de) * | 1987-03-23 | 1988-10-06 | Univ Hannover | Verfahren und vorrichtung zur spaltung von fluessigmembranemulsionen aus metallextraktionsprozessen |
EP0438790A1 (de) * | 1990-01-19 | 1991-07-31 | Europäische Wirtschaftsgemeinschaft (E.W.G.) | Verfahren zur Abtrennung und Aufkonzentrierung von Gallium aus einer wässrigen Lösung, die Gallium zusammen mit Aluminium, Zink und/oder Kupfer enthält |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
JP2000514352A (ja) | 2000-10-31 |
WO1998002225A1 (en) | 1998-01-22 |
GEP20002017B (en) | 2000-04-10 |
EP0920349A1 (en) | 1999-06-09 |
EA199900105A1 (ru) | 1999-06-24 |
CA2260248A1 (en) | 1998-01-22 |
SK5099A3 (en) | 1999-05-07 |
CN1230131A (zh) | 1999-09-29 |
CO4790158A1 (es) | 1999-05-31 |
CZ13899A3 (cs) | 1999-08-11 |
PL331170A1 (en) | 1999-06-21 |
AU3361597A (en) | 1998-02-09 |
KR20000023771A (ko) | 2000-04-25 |
BG103086A (en) | 1999-08-31 |
TW374083B (en) | 1999-11-11 |
ID18566A (id) | 1998-04-23 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
Mhatre et al. | Demulsifier assisted film thinning and coalescence in crude oil emulsions under DC electric fields | |
Nikkhah et al. | Efficient demulsification of water-in-oil emulsion by a novel nano-titania modified chemical demulsifier | |
Roodbari et al. | Tweens demulsification effects on heavy crude oil/water emulsion | |
Matteson et al. | Electrocoagulation and separation of aqueous suspensions of ultrafine particles | |
US6146520A (en) | Selective re-extraction of lube extracts to reduce mutagenicity index | |
Antes et al. | Feasibility of low frequency ultrasound for water removal from crude oil emulsions | |
Førdedal et al. | Crude oil emulsions in high electric fields as studied by dielectric spectroscopy. Influence of interaction between commercial and indigenous surfactants | |
Taylor | Investigations into the electrical and coalescence behaviour of water-in-crude oil emulsions in high voltage gradients | |
Zhang et al. | Application of variable frequency technique on electrical dehydration of water-in-oil emulsion | |
Gu et al. | Influence of water-soluble and water-insoluble natural surface active components on the stability of water-in-toluene-diluted bitumen emulsion | |
NL1003591C2 (nl) | Electrostatische coalescentie. | |
Lee et al. | Power consumption measurements for ac and pulsed dc for electrostatic coalescence of water-in-oil emulsions | |
CA1157422A (en) | Electrochemical purification of heated contaminated liquid using cooled electrolyte and soluble electrode | |
Ese et al. | Ageing of interfacially active components and its effect on emulsion stability as studied by means of high voltage dielectric spectroscopy measurements | |
Valenzuela-Elgueta et al. | Electrocoalescence of emulsions in raffinate from the solvent extraction phase under AC electrical fields | |
Diaz et al. | Evaluation of bilgewater emulsion stability using nondestructive analytical methods | |
US20040255866A1 (en) | Dielectric breakdown chemical reactor for liquids | |
US5192448A (en) | Process for breaking oil-in-water emulsions | |
Wu et al. | Study on the divided-wall electric desalting technology for Suizhong crude oil | |
US3394064A (en) | Separation process using a galvanic couple | |
US3437575A (en) | Liquid-liquid extraction | |
DE69303273T2 (de) | Brechen von emulsionen | |
US3847774A (en) | Purification of petroleum distillates containing naphthenic acids | |
US5529675A (en) | Electrostatic coalescer testing apparatus | |
Sæther et al. | Selective membrane test for crude oil based model emulsions by use of video-enhanced microscopy |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PD2B | A search report has been drawn up | ||
VD1 | Lapsed due to non-payment of the annual fee |
Effective date: 20010201 |