GR1009830B - Ελεγκτης ασφαλειας ατομων σε περιοχες ελεγχομενης προσβασης - Google Patents

Ελεγκτης ασφαλειας ατομων σε περιοχες ελεγχομενης προσβασης Download PDF

Info

Publication number
GR1009830B
GR1009830B GR20190100442A GR20190100442A GR1009830B GR 1009830 B GR1009830 B GR 1009830B GR 20190100442 A GR20190100442 A GR 20190100442A GR 20190100442 A GR20190100442 A GR 20190100442A GR 1009830 B GR1009830 B GR 1009830B
Authority
GR
Greece
Prior art keywords
door
systems
angle
controlled
corridor
Prior art date
Application number
GR20190100442A
Other languages
English (en)
Inventor
Νικολαος Κωνσταντινου Χριστινακης
Original Assignee
Νικολαος Κωνσταντινου Χριστινακης
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Νικολαος Κωνσταντινου Χριστινακης filed Critical Νικολαος Κωνσταντινου Χριστινακης
Priority to GR20190100442A priority Critical patent/GR1009830B/el
Priority to PCT/GR2020/000045 priority patent/WO2021069936A1/en
Publication of GR1009830B publication Critical patent/GR1009830B/el

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B3/00Window sashes, door leaves, or like elements for closing wall or like openings; Layout of fixed or moving closures, e.g. windows in wall or like openings; Features of rigidly-mounted outer frames relating to the mounting of wing frames
    • E06B3/90Revolving doors; Cages or housings therefor
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05GSAFES OR STRONG-ROOMS FOR VALUABLES; BANK PROTECTION DEVICES; SAFETY TRANSACTION PARTITIONS
    • E05G5/00Bank protection devices
    • E05G5/003Entrance control
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B11/00Means for allowing passage through fences, barriers or the like, e.g. stiles
    • E06B11/08Turnstiles; Gates for control of entry or exit of persons, e.g. in supermarkets
    • GPHYSICS
    • G07CHECKING-DEVICES
    • G07CTIME OR ATTENDANCE REGISTERS; REGISTERING OR INDICATING THE WORKING OF MACHINES; GENERATING RANDOM NUMBERS; VOTING OR LOTTERY APPARATUS; ARRANGEMENTS, SYSTEMS OR APPARATUS FOR CHECKING NOT PROVIDED FOR ELSEWHERE
    • G07C9/00Individual registration on entry or exit
    • G07C9/10Movable barriers with registering means

Abstract

Μέθοδος πλήρους ελέγχου ατόμων που θέλουν να μπουν σε (ή να βγουν από) περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης η οποία υλοποιείται χρησιμοποιώντας δυο ανεξάρτητες μεταξύ τους κατασκευές: 1. την κατασκευή εισόδου (1) η οποία αποτελείται από ένα χώρο ελέγχου (5), δυο βοηθητικούς χώρους (10,11), εξόδους κινδύνου (12), μια θύρα παράκαμψης (13), τέσσερα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (4, 6, 7, 9), ένα διάδρομο επιστροφής στον μη ελεγχόμενο χώρο (8), και 2. την κατασκευή εξόδου (2) η οποία αποτελείται από δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (87,88), μια περιστρεφόμενη πόρτα (91) και δυο κατασκευές παρεμπόδισης της κίνησης (95,96). Το πλεονέκτημα της εφεύρεσης είναι ότι τα υπάρχοντα συστήματα ελέγχου πρόσβασης θα είναι (θα εγκαθίστανται ως) βοηθητικά για την ασφάλεια ενός ελεγχόμενου χώρου, δηλαδή επιτυγχάνεται ο πλήρης έλεγχος των ατόμων που θέλουν να μπουν σε (ή να βγουν από) ελεγχόμενους χώρους ακόμα και σε περιπτώσεις που όλα τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου, σταματήσουν να δουλεύουν ή καταστραφούν.

Description

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης
Η εφεύρεση αναφέρετε σε μια μέθοδο που επιτυγχάνει τον πλήρη έλεγχο και την καταγραφή ένα προς ένα των ατόμων που θέλουν να μπουν σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης, αλλά και την γρήγορη (χωρίς καμία δυνατότητα επιστροφής) όσον θέλουν να βγουν από αυτές.
Ο έλεγχος πρόσβασης είναι ίσως η πιο βασική μέθοδο προστασίας όλων των ελεγχόμενων χώρων όπως αεροδρομίων, λιμανιών, γηπέδων, στρατιωτικών βιομηχανικών ή κυβερνητικών εγκαταστάσεων, κτηριακών συγκροτημάτων, εταιριών, τραπεζών κλπ. Ενα καλά σχεδιασμένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης οφείλει να παρέχει τον πλήρη έλεγχο και την καταγραφή των εισερχομένων - εξερχομένων ατόμων ή/και οχημάτων (με σκοπό να τους δοθεί η έγκριση ή μη πρόσβασης τους σε αυτούς τους χώρους), αλλά και να εξισορροπεί ανάμεσα στις ανάγκες ασφαλείας και στην ομαλή λειτουργία του ελεγχόμενου χώρου. Η ασφάλεια εγκαταστάσεων, γενικά, απαιτεί μία ιδιαίτερα προσεκτική και ευαίσθητη προσέγγιση διότι αφορά, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και την διαχείριση δεκάδων ή και χιλιάδων παρευρισκομένων ανθρώπων σε εστιασμένο χώρο (μαζική συνάθροιση π.χ. σε αεροδρόμια, λιμάνια, γήπεδα). Κίνδυνοι όπως, βίαιες επιθέσεις, ταραχές, αντικοινωνική συμπεριφορά, τρομοκρατία, κακόβουλες φθορές και υλικές ζημιές σε υποδομές των εγκαταστάσεων, οργανωμένο ή κοινό έγκλημα, απαιτούν μια εξειδικευ μένη και προσεκτική μελέτη ώστε να βρεθούν τρόποι καταστολής τους.
Στις μέρες μας, ο έλεγχος πρόσβασης ειδικότερα ατόμων σε ελεγχόμενες περιοχές απαιτεί ελέγχους στο ποιός μπορεί να πάει που, πώς και πότε. Τυπικά, ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιεί συνήθως διάφορα ηλεκτρονικά μέσα όπως κωδικοποιημένες κάρτες, βιομετρικούς αναγνώστες ή μαγνητικά κλειδιά, ηλεκτρικές κλειδαριές, ανιχνευτές εκρηκτικών ή ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων (μαγνητικές πύλες), ακτινοσκοπικές συσκευές ελέγχου (x-rays) κλπ, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με ωρομέτρηση προσώπων, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, συστήματα συναγερμού, κάμερες ασφαλείας, κρυφές κάμερες, σαρωτές ασφαλείας και κάρτες (ταυτότητες) αναγνώρισης.
Τα συστήματα αυτά έχουν πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα διότι διασφαλίζουν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την προστασία των ελεγχόμενων χώρων από διάφορες έκνομες ή/και βίαιες πράξεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και μειονεκτήματα ή τρωτά σημεία τα οποία θα μπορούσαν κάποιοι να τα εκμεταλλευτούν για να τα εξουδετερώσουν ή ακόμα και να καταστρέφουν. Για παράδειγμα, πολλά από τα συστήματα αυτά μπορούν να παρουσιάσουν προβλήματα στην λειτουργία τους λόγο κάποιας αστοχίας υλικού ή να σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς λόγο προβλημάτων ρεύματος. Η καταστροφή των συστημάτων αυτών μπορεί επιπλέον να γίνει σχετικά εύκολα αφήνοντας έτσι τους ελεγχόμενους χώρους εκτεθειμένους σε οποιονδήποτε θέλει να μπει σε αυτούς. Επίσης τα συστήματα αυτά είναι ουσιαστικά άχρηστα όταν κάποια από τα άτομα που έχουν τις κατάλληλες άδειες εισόδου βρεθούν σε κατάσταση ομηρίας από άτομα που δεν έχουν, επιτρέποντας τους με αυτό τον τρόπο να περάσουν εντός του ελεγχόμενου χώρου.
Ένα, Ισως από τα πιο σημαντική, μειονεκτήματα της εγκατάστασης ενός συστήματος ελέγχου πρόσβασης είναι ότι τα συστήματα αυτά θεωρούνται περιοριστικά (χρονοβόρα) στην διακίνηση προς και από τον ελεγχόμενο χώρο. Επιπλέων, πολλά από τα συστήματα αυτά σήμερα έχουν σχετικά μεγάλο κόστος χωρίς να δίνουν 100% προστασία, κάτι που θα μπορούσε να κάνει κάποιον επιφυλακτικό στο να επενδύσει σε ένα τέτοιο σύστημα. Για αυτό το λόγο πολλοί κατασκευαστές προσπαθούν, πέρα από την ασφάλεια που λένε ότι προσφέρουν τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης να τους δώσουν και άλλες δυνατότητες ώστε να αυξήσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα τους μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το συνολικό κόστος αγοράς τους από τους ενδιαφερόμενους.
Σκοπός της παρούσας εφεύρεσης είναι να βρεθεί μια μέθοδο μέσω της οποίας τα υπάρχοντα (κυρίως ηλεκτρονικά) συστήματα ελέγχου πρόσβασης θα είναι (θα εγκαθίστανται ως) βοηθητικά και όχι ως ουσιαστικά για την ασφάλεια ενός ελεγχόμενου χώρου. Ειδικότερα, με την παρούσα εφεύρεση ένας ελεγχόμενος χώρος θα μπορεί να παραμείνει ασφαλείς και οι έλεγχοι πρόσβασης να εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά ακόμα και σε περιπτώσεις που τα υπάρχοντα συστήματα ελέγχου σταματήσουν να λειτουργούν προσωρινά η χαλάσουν εντελώς. Εν ολίγης, με την εφεύρεση αυτή θα εξαλείφονται κατά κύριο λόγο τα όποια προβλήματα - μειονεκτήματα των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας, και ταυτόχρονα θα πετυχαίνεται ο απόλυτος έλεγχος και η καταγραφή ένα προς ένα των ατόμων που θέλουν να μπουν σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης αλλά και επίσης η γρήγορη (χωρίς καμία δυνατότητα επιστροφής) όσον θέλουν να βγουν από αυτές.
Τα χαρακτηριστικά και τα αντικείμενα της παρούσας εφεύρεσης θα παρουσιαστούν καθαρά στην ακόλουθη λεπτομερή περιγραφή της που γίνεται σε συνδυασμό με τα σχέδια.
Στο σχήμα 1 φαίνονται (όπως τις κοιτάμε από πάνω) οι δυο μεταξύ τους ανεξάρτητες (μη συνδεδεμένες) κατασκευές εισόδου (1) και εξόδου (2) με τις οποίες υλοποιείται η μέθοδο πλήρους έλεγχου και καταγραφής ένα προς ένα των ατόμων που θέλουν να μπουν σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης, αλλά και η γρήγορη (χωρίς καμία δυνατότητα επιστροφής) όσον θέλουν να βγουν από αυτές (Ο ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης).
Στο σχήμα 2 φαίνεται η διάταξη που έχουν τα κύρια μέρη της κατασκευής εισόδου (1) στον ελεγχόμενο χώρο. Τα μέρη αυτά είναι τα εξής: Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι ασφαλείας (ο κύριος χώρος ελέγχου), τέσσερα συστήματα ελέγχου πρόσβασης, ένας διάδρομος επιστροφής στον μη ελεγχόμενο χώρο, δυο βοηθητικοί χώροι, δυο το λιγότερο θύρες άμεσης εκκένωσης του χώρου ελέγχου (έξοδοι κινδύνου) και μια θύρα παράκαμψης της κατασκευής εισόδου (1).
Στο σχήμα 3 φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο υλοποιούνται τα συστήματα ελέγχου πρόσβαση της κατασκευής εισόδου (1). Το ένα από αυτά τα συστήματα βρίσκεται μπροστά από τον κύριο χώρο ελέγχου, τα δυο επόμενα μετά από αυτόν ενώ το τέταρτο βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου που οδηγεί ξανά πίσω στον μη ελεγχόμενο χώρο.
Στο σχήμα 4 φαίνεται ο τρόπος κατασκευής του διαδρόμου επιστροφής στον μη ελεγχόμενο χώρο της κατασκευής εισόδου (1).
Στο σχήμα 5 φαίνεται μια τροποποίηση (3) της κατασκευής εισόδου (1) η οποία χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου ο αριθμός των ατόμων που διακινούνται προς τον ελεγχόμενο χώρο είναι σχετικά μικρός, όπως π.χ. σε εταιρίες ή κτίρια. Η κατασκευή αυτή (όπως κοιτάμε από πάνω) αποτελείται από τον χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι ασφαλείας (ο κύριος χώρος ελέγχου), έναν βοηθητικό χώρο, τρία συστήματα ελέγχου πρόσβασης, ένα διάδρομο επιστροφής στον μη ελεγχόμενο χώρο, δυο θϋρες άμεσης εκκένωσης του χώρου ελέγχου (έξοδοι κινδύνου) και μια θύρα παράκαμψης της κατασκευής εισόδου (3).
Στο σχήμα 6 φαίνονται τα κύρια μέρη της κατασκευής εξόδου (2) από τον ελεγχόμενο χώρο τα οποία είναι τα εξής: Δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (γωνίας 60° και 120° αντίστοιχα), μια περιστρεφόμενη πόρτα (με δυο διαφορετικά μέρη σχήματος κυλινδρικού τομέα γωνίας 20° το καθένα ενωμένα σε ένα κοινό άξονα περιστροφής) και δυο σταθερές κατασκευές παρεμπόδισης της κίνησης.
Στο σχήμα 2 φαίνεται (όπως κοιτάμε από πάνω) η διάταξη των διαφόρων μερών της κατασκευής εισόδου (1) στον ελεγχόμενο χώρο. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας περιοχής ελέγχου εντός της οποίας οι πιθανότητες διαφυγής όσον θελήσουν να πραγματοποιήσουν κάποια έκνομη ενέργεια θα είναι ουσιαστικά μηδενικές. Ειδικότερα, στην αρχή της κατασκευής (1) έχει τοποθετηθεί το ένα από τα τέσσερα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (4) [Να σημειωθεί ότι σε αυτή τη θέση μπορούν (αν το θελήσει κάποιος) να τοποθετηθούν προαιρετικά περισσότερα από ένα συστήματα ελέγχου (4) - στο σχήμα 2, για παράδειγμα, έχουν τοποθετηθεί δυο από τα συστήματα αυτά. Ο αριθμός τους εξαρτάται από τον προβλεπόμενο αριθμό (τον «όγκο») των ατόμων που θα διακινούνται προς τον ελεγχόμενο χώρο (όπως π.χ. σε αεροδρόμια, γήπεδα κλπ)]. Μετά το σύστημα ελέγχου (4) βρίσκεται ο κύριος χώρος ελέγχου (5) στον οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι ασφαλείας, δηλαδή εκεί βρίσκονται το προσωπικό ή/και τα διάφορα συστήματα ελέγχου (όπως π.χ. X-Rays, μαγνητικές πύλες, αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, κάμερες ασφαλείας, κρυφές κάμερες κλπ). Αμέσως μετά τον χώρο ελέγχου (5), βρίσκονται τα δυο επόμενα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (6) και (7) προς τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να κινηθεί κάποιος είτε περάσει τον έλεγχο ασφαλείας είτε όχι. Αν κάποιος περάσει από τον έλεγχο τότε θα πρέπει να κινηθεί προς το σύστημα (6) που βρίσκεται, όπως κοιτάμε τα δυο συστήματα, στην αριστερή πλευρά και οδηγεί εντός του ελεγχόμενου χώρου. Αν όμως δεν περάσει από τον έλεγχο τότε θα πρέπει να κινηθεί προς το σύστημα (7) το οποίο βρίσκεται στην δεξιά πλευρά και οδηγεί εντός του διάδρομου επιστροφής (8) στον μη ελεγχόμενο χώρο. Στο τέλος του διαδρόμου (8) βρίσκεται το σύστημα ελέγχου (9) το οποίο διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα μπορεί να μπει εντός του διαδρόμου (8) από τον μη ελεγχόμενο χώρο. Οι δυο βοηθητικοί χώροι (10) και (11) της κατασκευής εισόδου (1) βρίσκονται στα αριστερά του συστήματος (6) και ενδιάμεσα μεταξύ των συστημάτων (6) και (7) αντίστοιχα, οι έξοδοι κίνδυνου (12) βρίσκονται στην πρόσοψη και περιμετρικά του χώρου ελέγχου (5), ενώ, τέλος, η Θήρα παράκαμψης (13) της κατασκευής εισόδου (1) είναι τοποθετημένη είτε αριστερά είτε δεξιά από αυτή, ανάλογα με το που βολεύει (στο σχήμα 2 έχει τοποθετηθεί δεξιά).
Οι βοηθητικοί χώροι (10, 11) μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε χώρος ξεχωριστά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη, τουαλέτα ή ως χώρος ασφαλείας για τα άτομα που πραγματοποιούν τους ελέγχους ή ακόμα και ως μυστικός χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις έκτατης ανάγκης (όπως π.χ. σε περιπτώσεις τρομοκρατικών ενεργειών ή καταστάσεων ομηρίας κλπ) για να εξουδετερωθούν πολύ γρήγορα όσοι επιχειρήσουν οποιαδήποτε έκνσμη ενέργεια εντός του χώρου ελέγχου (5). Ειδικότερα, αν κάποια στιγμή προκύψει μια κατάσταση ομηρίας από τρομοκράτες εντός του χώρου ελέγχου (5) τότε αυτοί θα μπορούν να εξουδετερωθούν σχετικά γρήγορα και με ασφάλεια για τους ομήρους, χρησιμοποιώντας ελεύθερους σκοπευτές οι οποίοι θα δράσουν μέσα από τους βοηθητικούς χώρους (10) ή/και (11) της κατασκευής εισόδου (1). Τέλος, η θέση εισόδου στους βοηθητικούς χώρους (10, 11) εξαρτάται από την χρήση για την οποία προορίζονται. Αν, π.χ., ο χώρος (11) χρησιμοποιηθεί ως μυστικός χώρος για την αντιμετώπιση έκτατων καταστάσεων τότε η είσοδος του θα βρίσκεται από την πλευρά του ελεγχόμενου χώρου.
Στο σχήμα 3 φαίνεται με λεπτομέρεια ο τρόπος υλοποίησης των τεσσάρων συστημάτων ελέγχου πρόσβασης (4, 6, 7, 9) της κατασκευής εισόδου (1). Όλα αυτά τα συστήματα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας, για το καθένα ξεχωριστά, δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα τα οποία ορίζουν τη διαδρομή (δημιουργούν δηλαδή τις εισόδους και τις εξόδους των κατασκευών αυτών), μια περιστρεφόμενη πόρτα (με δυνατότητα περιστροφής κατά μια φορά μόνο (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα)) καθώς και δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης. Σε κάθε περίπτωση τα διάφορα μέρη (η πόρτα, τα κυλινδρικά τμήματα και τα συστήματα παρεμπόδισης) συνδυάζονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε τη στιγμή που κάποιος βγαίνει από οποιοδήποτε από τα συστήματα αυτά, ταυτόχρονα θα επαναφέρει την αντίστοιχη πόρτα στην αρχική της θέση (δηλαδή στη θέση που βρισκόταν πριν κάποιος κινηθεί προς αυτή).
Στο σχήμα 3α φαίνεται (όπως κοιτάμε από πάνω) το σύστημα (4) το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει την είσοδο των ατόμων στον χώρο ελέγχου (5), αλλά όχι την έξοδο τους από αυτόν. Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται χρησιμοποιώντας: 1. δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (14, 15) γωνιακού εύρους 120° το καθένα, τοποθετημένα αφενός συμμετρικά ως προς το κέντρο του κύκλου που ορίζουν και αφετέρου έτσι ώστε, κινούμενοι αντίθετα προς την φορά των δεικτών του ρολογιού, να συναντάμε πρώτα το άκρο του τμήματος (14) σε γωνία -60° και του τμήματος (15) σε γωνία 120° σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X, 2. δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (16, 17) τοποθετημένα σε γωνίες 120° και 240° αντίστοιχα σε σχέση πάντα με τον οριζόντιο άξονα των X και 3. μια περιστρεφόμενη (κατά μια φορά μόνο (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα)) πόρτα (18). Τα δυο κυλινδρικά τμήματα (14, 15) δημιουργούν την είσοδο (19) και την έξοδο (20) του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (4) (γωνιακού εύρους 60° η κάθε μια), δηλαδή ορίζουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσει κάποιος για να περάσει εντός του χώρου ελέγχου (5). Η πόρτα (18), τώρα, κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας δυο τμήματα (21, 22) σχήματος κυλινδρικού τομέα γωνιακού εύρους 20° το καθένα, ενωμένα σε ένα κοινό άξονα περιστροφής (23) ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου που ορίζουν τα δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (14, 15). Να σημειωθεί επίσης ότι η πόρτα (18) είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός η στιβαρότητα και η σταθερότητα της και αφετέρου το κέντρο βάρους της να είναι μετατοπισμένο πιο κοντά στο ελεύθερο άκρο της.
Επίσης ο μηχανισμός περιστροφής (24) της πόρτας (18) έχει, όπως την κοιτάζουμε οριζόντια, μια ελαφριά κλήση προς τα αριστερά, (είναι δηλαδή υπό μικρή γωνία σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα) ούτως ώστε, σε συνδυασμό με το μετατοπισμένο κέντρο βάρους, η πόρτα (18) να μπορεί να μετακινηθεί με ευκολία ασκώντας της ελάχιστη δύναμη.
Στο σχήμα 3β φαίνεται (όπως κοιτάμε από οριζόντια θέση) η μια από τις δυο κατασκευές παρεμπόδισης της κίνησης (16, 17). Οπως βλέπουμε, οι κατασκευές (16, 17) υλοποιούνται χρησιμοποιώντας σταθερές μπάρες (25) οι οποίες ενσωματώνονται στον άξονα περιστροφής (23) της πόρτας (18) ως οριζόντιες (κάθετες προς αυτόν) προεκτάσεις του και είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να έχουν μεταξύ τους ίση απόσταση. Οι μπάρες (25) κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε το κέντρο βάρους τους να βρίσκεται μετατοπισμένο προς τον άξονα περιστροφής της πόρτας, με άλλα λόγια, καθώς μετακινούμαστε από τον άξονα περιστροφής (23) προς το άκρο της κάθε μπάρας, το υλικό κατασκευής θα λιγοστεύει, πετυχαίνοντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα και σοβαρότητα στη δομή τους. Ο αριθμός, το υλικό κατασκευής, οι διαστάσεις (ύψος, μήκος) το πάχος, το σχήμα (ίσιο ή μη) καθώς και η απόσταση που θα έχουν μεταξύ τους οι μπάρες (25), εξαρτώνται από το είδος του ελεγχόμενου χώρου (π.χ. αεροδρόμια, εταιρείες κλπ), από τα επιθυμητά επίπεδα ασφαλείας (χαμηλά, μεσαία ή υψηλά) και από τις εξατομικευμένες απαιτήσεις.
Στο σχήμα 3γ φαίνεται (όπως κοιτάμε οριζόντια) το ένα από τα δυο τμήματα (21, 22) της πόρτας (18). Οπως βλέπουμε, τα τμήματα της πόρτας (18) είναι προσαρμοσμένα κατάλληλα ώστε να μπορούν να περάσουν μέσα από τη διάταξη που έχουν οι μπάρες (25) των κατασκευών παρεμπόδισης (16, 17). Επυτλέον, στο μέσο περίπου του κάθε τμήματος της πόρτας (18) και στο ελεύθερο άκρο (απέναντι και παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής (23)) υπάρχουν (και από τις δυο πλευρές του κάθε τμήματος) χειρολαβές (26, 27) - δεν φαίνονται στο σχήμα - οι οποίες έχουν περίπου το ίδιο (αλλά, σε κάθε περίπτωση, λίγο μικρότερο) μήκος σε σχέση με αυτό της πόρτας (18). Οι χειρολαβές αυτές, εκτός από την ευκολία που προσφέρουν στην μετακίνηση της πόρτας (18) λειτουργούν επίσης και ως προεκτάσεις στο γωνιακό εύρος των τμημάτων της (21, 22). Ειδικότερα, οι χειρολαβές (26, 27) προσθέτουν συνολικά μια γωνία τουλάχιστον 10° (η καθεμία από κάθε πλευρά προσθέτει μια γωνία τουλάχιστον 5°) στο γωνιακό εύρος των κυλινδρικών τμημάτων (21, 22) της πόρτας (18). Με αυτή την προσθήκη το συνολικό γωνιακό εύρος του κάθε τμήματος επεκτείνεται νοερά τουλάχιστον στις 30° .
Στα σχήματα 3δ και 3ε φαίνεται ο μηχανισμός περιστροφής (24) της πόρτας (18) του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (4). Ουσιαστικά ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από δυο οδοντωτούς τροχούς (28, 29) οι οποίοι εξασφαλίζουν την κατά μια φορά μόνο (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα) περιστροφή της πόρτας (18) χρησιμοποιώντας δόντια με ειδικά διαμορφωμένα σχέδια. Πιο συγκεκριμένα, στο σχήμα 3δ ο τροχός (28) έχει δόντια (30) των οποίων το σχήμα μοιάζει με τραπέζιο με τη μεγαλύτερη πλευρά του να είναι καμπύλη με τα κοίλα στραμμένα προς τα μέσα, ενώ ο τροχός (29) έχει δόντια (31) των οποίων το σχήμα μοιάζει επίσης με τραπέζιο αλλά η μεγαλύτερη πλευρά του είναι καμπύλη με τα κοίλα στραμμένα προς τα έξω. Στο σχήμα 3ε ο τροχός (28) έχει δόντια (32) των οποίων το σχήμα μοιάζει με τραπέζιο με τη μεγαλύτερη πλευρά του να είναι καμπύλη με τα κοίλα στραμμένα προς τα μέσα, ενώ ο τροχός (29) έχει δόντια (33) των οποίων το σχήμα μοιάζει με κυκλικό τομέα.
Στο σχήμα 3ζ φαίνεται το σύστημα ελέγχου πρόσβασης (6) το οποίο βρίσκεται, όπως κοιτάμε από οριζόντια θέση, στην αριστερή πλευρά και κατασκευάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κατασκευάστηκε το σύστημα (4). Μπροστά από το σύστημα (6) και σε μια ορισμένη απόσταση από αυτό υπάρχει μια δίφυλλη συρόμενη πόρτα (34) η οποία κινείται (ανοιγοκλείνει) χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους όπως π.χ. το προσωπικό ασφαλείας ή/και κάποια ηλεκτρονικά συστήματα (X-Rays, μαγνητικές πύλες, κωδικοί ασφαλείας, φωτοκύτταρα, κλπ). Η επιλογή του τρόπου ανοίγματος της πόρτας (34) καθώς και τα υλικά κατασκευής της εξαρτώνται από τα απαιτούμενα επίπεδα ασφαλείας και από το είδος του ελεγχόμενου χώρου για τον οποίο προορίζεται ο ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης.
Αν κάποιος περάσει από τον έλεγχο η πόρτα (34) θα ανοίξει επιτρέποντας του να προχωρήσει εντός του συστήματος ελέγχου (6). Στην συνέχεια η πόρτα (34) θα κλίσει χωρίς πλέον να υπάρχει η δυνατότητα να ξανανοίξει υποχρεώνοντας τον έτσι να προχωρήσει, μέσω της εξόδου (35) του συστήματος (6), εντός του ελεγχόμενου χώρου. Επιπλέον, όταν κάποιος περάσει από την έξοδο (35), δεν θα μπορεί να γυρίσει ξανά πίσω διότι ταυτόχρονα το ένα από τα δυο τμήματα (37, 38) της πόρτας (39) θα έχει κλείσει την είσοδο (36). Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι κανείς δεν θα μπορεί να επιστρέφει πίσω στον χώρο ελέγχου (5) όταν η πόρτα (34) ξανανοίξει για να περάσει ο επόμενος και επίσης πετυχαίνεται και η ταχύτερη μετακίνηση των ατόμων εκτός της κατασκευής εισόδου (1). Τέλος να σημειωθεί ότι η πόρτα (39) διαθέτει και ένα μηχανισμό μπλοκαρίσματος ο οποίος ενεργοποιείται από το προσωπικό ασφαλείας μόνο σε έκτατες περιπτώσεις όπως π.χ. όταν κάποιος θελήσει να περάσει δια της βίας χωρίς να του έχει γίνει έλεγχός ή όταν έχει πιάσει ομήρους εντός του χώρου (5) κλπ. Ο μηχανισμός αυτός ουσιαστικά μετατρέπει το σύστημα ελέγχουν πρόσβασης (6), όταν παραστεί ανάγκη, σε ένα εμπόδιο ή σε μια παγίδα (εφόσον κάποιος καταφέρει να περάσει από την πόρτα (34)), από την οποία δεν θα μπορεί να διαφύγει κανείς.
Στο σχήμα 3η φαίνεται (όπως κοιτάμε από πάνω) ο τρόπος κατασκευής του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (7). Το σύστημα αυτό κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (40, 41) γωνίας 60° και 180° αντίστοιχα, δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (42, 43) και μια περιστρεφόμενη (κατά μια φορά μόνο (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα)) πόρτα (44). Τα δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης (42, 43) έχουν τοποθετηθεί σε γωνίες 60° και 240° αντίστοιχα σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X και είναι κατασκευασμένα όπως τα (16, 17) του συστήματος ελέγχου (4). Τα δυο σταθερά κυλινδρικά μέρη (40, 41) είναι τοποθετημένα έτσι ώστε, κινούμενοι αντίθετα προς την φορά των δεικτών του ρολογιού, να συναντάμε πρώτα το άκρο του τμήματος (40) σε γωνία -60° και του τμήματος (41) σε γωνία 60°, σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X. Τα δυο αυτά κυλινδρικά τμήματα δημιουργούν την είσοδο (45) και την έξοδο (46) του συστήματος (7), δηλαδή ορίζουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσει κάποιος για να περάσει εντός του διαδρόμου (8). Η πόρτα (44) του συστήματος (7) κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά μέρη (47, 48, 49) ενωμένα σε ένα κοινό άξονα περιστροφής (50) και τοποθετημένα έτσι ώστε να σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία 120°. Ο άξονα περιστροφής (50) της πόρτας (44) είναι τοποθετημένος στο κέντρο του κύκλου που ορίζουν τα δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (40, 41), ενώ ο μηχανισμός περιστροφής της είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιείται για να περιστραφεί η πόρτα (18) του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (4), χωρίς όμως την ελαφριά κλίση προς τα αριστερά.
Στο σχήμα 3θ φαίνεται (όπως κοιτάμε από κατακόρυφη θέση) το ένα από τα τρία τμήματα της περιστρεφόμενης πόρτας (44) και το ένα από τα συστήματα παρεμπόδισης (42, 43). Οπως φαίνεται στο σχήμα αυτό, το καθένα από τμήματα (47, 48, 49) είναι διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να μπορεί να περάσει μέσα από τις μπάρες (51) των συστημάτων παρεμπόδισης (42, 43). Στο μέσο περίπου του κάθε τμήματος (κάθετα προς τον άξονα περιστροφής) και στο ελεύθερο άκρο (απέναντι και παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής) υπάρχουν (και από τις δυο πλευρές του κάθε τμήματος) χειρολαβές (52, 53) -δεν φαίνονται στο σχήμα - οι οποίες έχουν περίπου το ίδιο (αλλά, σε κάθε περίπτωση, λίγο μικρότερο) μήκος σε σχέση με αυτό των τμημάτων (47, 48, 49). Οι χειρολαβές αυτές χρησιμοποιούνται για ευκολία στην μετακίνηση της πόρτας (44). Οταν τώρα κάποιος περάσει από την έξοδο (46) του συστήματος (7) δεν θα μπορεί πλέον να γυρίσει πίσω στον χώρο ελέγχου (5} διότι ταυτόχρονα το ένα από τα τρία τμήματα της πόρτας (47, 48, 49) θα έχει κλείσει την είσοδο (45). Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ταχύτερη μετακίνηση των ατόμων εντός της κατασκευής εισόδου (1).
Στο σχήμα 4 φαίνεται (όπως κοιτάμε από πάνω) ο τρόπος κατασκευής του διαδρόμου επιστροφής (8) στον μη ελεγχόμενο χώρο. Ο διάδρομος αυτός αποτελείται από δυο μέρη, ένα βασικό (54) και ένα βοηθητικό (55). Και τα δυο αυτά μέρη μαζί δημιουργούν τον πλήρη διάδρομο επιστροφής (8) στον μη ελεγχόμενο χώρο. Το βασικό μέρος (54) είναι υποχρεωτικό στην υλοποίηση της κατασκευής εισόδου (1), ενώ το βοηθητικό (55) είναι προαιρετικό, δηλαδή αν θέλει κάποιος μπορεί να το παραβλέψει. Το βασικό μέρος (54) του διαδρόμου (8) υλοποιείται τοποθετώντας ένα επιπλέον κυλινδρικό τμήμα (56) εξωτερικά και παράλληλα προς το σταθερό κυλινδρικό τμήμα (40), καθώς και τα σταθερά μέρη (57, 58, 59), τα οποία χρησιμοποιούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής του βασικού μέρους (54) του διαδρόμου (8). Ο διάδρομος που σχηματίζεται με αυτό τον τρόπο οδηγεί στο σύστημα ελέγχου πρόσβασης (9) κατασκευασμένο όπως ακριβώς το σύστημα (4). Το σύστημα ελέγχου (9) τοποθετείται εκεί για να διασφαλίσει ότι κανένας δεν μπορεί να μπει εντός του διαδρόμου (8) από τον μη ελεγχόμενο χώρο.
Το βοηθητικό τμήμα του διαδρόμου (8) υλοποιείται προσθέτοντας δυο ακόμη κυλινδρικά τμήματα (60, 61) εξωτερικά και παράλληλα προς το τμήμα (56) καθώς και τα σταθερά τμήματα (62, 63). Στην περίπτωση κατασκευής και του βοηθητικού διαδρόμου, το τμήμα (57) δεν θα είναι σταθερό, αλλά κινούμενο ούτος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο το βασικό, είτε το βασικό και το βοηθητικό μαζί. Ειδικότερα, αν θελήσει κάποιος να χρησιμοποιήσει και το βοηθητικό τμήμα (55) τότε θα πρέπει να περιστρέφει το τμήμα (57) από το θέση (Α) στη θέση (Β) κλίνοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο (64) του συστήματος ελέγχου (9), ανοίγοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση στον βοηθητικό διάδρομο (55) ο οποίος οδηγεί στο σύστημα ελέγχου (65) (κατασκευασμένο όπως ακριβώς και το σύστημα (4)). Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί και το βοηθητικό μέρος τότε θα πρέπει κάποιος να διανύσει σχεδόν η διπλάσια απόσταση σε σχέση με αυτή του βασικού διαδρόμου για να φτάσει στο σύστημα ελέγχου (65) και να βγει ξανά στον μη ελεγχόμενο χώρο.
Ο βοηθητικός διάδρομος (55) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έκτατες περιπτώσεις όπου τα επίπεδα ασφαλείας θα πρέπει να αυξηθούν. Η χρονοκαθυστέρηση όσον κινούνται μέσα στον πλήρη διάδρομο (8) μπορεί να δώσει την δυνατότητα στα άτομα ασφαλείας (security, αστυνομία) να αξιολογήσουν καλύτερα την πιθανή επικινδυνότητα τους ώστε να αποφασίσουν αν τελικά τους επιτρέψουν να περάσουν στον μη ελεγχόμενο χώρο ή αν θα πρέπει να τους παγιδεύσουν εντός του βοηθητικού διαδρόμου (55). Η τελευταία περίπτωση (δηλαδή ο εγκλεισμός ατόμων εντός του βοηθητικού διαδρόμου (55)) επιτυγχάνεται μετακινώντας το τμήμα (57) από τη θέση (Β) στη θέση (Α) όταν τα άτομα έχουν ήδη περάσει μέσα στον βοηθητικό διάδρομο (55). Να σημειωθεί ότι είναι δυνατή, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, η προσθήκη στον διάδρομο ασφαλείας (8) περισσότερων από ένα βοηθητικών μερών (55). Τα μέρη αυτά (66) κατασκευάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κατασκευάστηκε και το αρχικό βοηθητικό μέρος (55).
Στο σχήμα 5 φαίνεται (όπως κοιτάμε από πάνω) ο τρόπος κατασκευής της τροποποίησης (3) της κατασκευής εισόδου (1) η οποία χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου ο αριθμός των ατόμων που διακινούνται προς τον ελεγχόμενο χώρο είναι σχετικά μικρός. Στην αρχή της κατασκευής (3) έχει τοποθετηθεί το ένα από τα τρία συστήματα ελέγχου πρόσβασης (67), κατασκευασμένο όπως το σύστημα (4), ενώ αμέσως μετά από αυτό βρίσκεται ο κύριος χώρος ελέγχου (68). Στη συνέχεια βρίσκεται το σύστημα ελέγχου πρόσβασης (69) κατασκευασμένο όπως το σύστημα (7) με την διαφορά ότι το σύστημα αυτό αποτελείται από τρία σταθερά κυλινδρικά μέρη (70, 71, 72) γωνιακού εύρους 60° το καθένα, τοποθετημένα έτσι ώστε, κινούμενοι αντίθετα προς την φορά των δεικτών του ρολογιού, να συναντάμε πρώτα το άκρο του τμήματος (70) σε γωνία -60°, του τμήματος (71) σε γωνία 60° και του τμήματος (72) σε γωνία 180° σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X. Τα μέρη αυτά δημιουργούν την είσοδο (73), την έξοδο (74) προς τον διάδρομο επιστροφής (75) στον μη ελεγχόμενο χώρο και την έξοδο (76) η οποία οδηγεί στον ελεγχόμενο χώρο. Στην έξοδο (74) έχει τοποθετηθεί μια δίφυλλη συρόμενη πόρτα (77) της οποίας το κάθε φύλλο (78, 79) έχει το ίδιο σχήμα με τα σταθερά κυλινδρικά μέρη (70, 71) αντίστοιχα, ώστε αυτά να μπορούν να κινούνται παράλληλα προς τα σταθερά τμήματα καθώς η πόρτα θα ανοιγοκλείνει. Αν κάποιος δεν περάσει από τον έλεγχο τότε η πόρτα (77) θα παραμείνει ανοικτή, ενώ η πόρτα (80) θα περιστραφεί κατά 120° και μετά θα μπλοκάρει, δηλαδή θα σταματήσει στην αρχή του σταθερού κυλινδρικού μέρους (71) οδηγώντας τον με αυτό τον τρόπο υποχρεωτικά εντός του διάδρομου επιστροφής (75) στον μη ελεγχόμενο χώρο. Στο τέλος του διαδρόμου (75) βρίσκεται το σύστημα ελέγχου πρόσβασης (81), κατασκευασμένο όπως το σύστημα (4), για να διασφαλίσει ότι κανένας δεν θα μπορεί να μπει εντός του διαδρόμου (75) από τον μη ελεγχόμενο χώρο. Αν όμως περάσει από τον έλεγχο τότε η πόρτα (77) θα κλίσει, ενώ η πόρτα (80) θα είναι ελεύθερη να κινηθεί, οδηγώντας έτσι προς την έξοδο (76), δηλαδή εντός του ελεγχόμενου χώρου. Τα δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (82, 83) του συστήματος (69) τοποθετούνται σε γωνίες 180° και 240° αντίστοιχα σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X και κατασκευάζονται όπως τα (16, 17) του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (4). Ο βοηθητικός χώρος (84) της κατασκευής εισόδου (3) βρίσκονται στα αριστερά του συστήματος (69), οι έξοδοι κίνδυνου (85) βρίσκονται στην πρόσοψη του χώρου ελέγχου (68), ενώ, τέλος, η Θήρα παράκαμψης (86) της κατασκευής εισόδου (3) είναι τοποθετημένη είτε αριστερά είτε δεξιά από αυτή, ανάλογα με το που βολεύει (στο σχήμα 5 έχει τοποθετηθεί δεξιά).
Στο σχήμα 6 φαίνονται (όπως κοιτάμε από πάνω) τα διάφορα μέρη της κατασκευής εξόδου (2) από τον ελεγχόμενο χώρο. Τα μέρη αυτά είναι τα εξής: 1. δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (87, 88), γωνιακού εύρους 60° και 120° αντίστοιχα, τα οποία ορίζουν την είσοδο (89) και την έξοδο (90) της κατασκευής (2), 2. μια περιστρεφόμενη (με δυνατότητα περιστροφής κατά μια φορά μόνο (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα)) πόρτα (91) κατασκευασμένη όπως αυτή του συστήματος (4) (αποτελείται δηλαδή από δυο κυλινδρικά μέρη (92, 93) γωνιακού εύρους 20° το καθένα, ενωμένα σε ένα κοινό άξονα περιστροφής (94) ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου που ορίζουν τα δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (87, 88)) και 3. δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (95, 96) κατασκευασμένα όπως τα (16, 17) του συστήματος (4). Ολα αυτά τα μέρη της κατασκευής εξόδου (2) συνδυάζονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε τη στιγμή που κάποιος βγαίνει από την έξοδο (90) στον μη ελεγχόμενο χώρο, σπρώχνοντας το ένα από τα δυο μέρη της πόρτας (91), ταυτόχρονα το άλλο μέρος θα κλίνει την πρόσβαση του στον ελεγχόμενο, μη επιτρέποντας του να ξαναγυρίσει πίσω σε αυτόν, αλλά, και το βασικότερο, μη επιτρέποντας σε κάποιον άλλο που βρίσκεται στον μη ελεγχόμενο χώρο να περάσει εντός του ελεγχόμενου κινούμενος αντίθετα από τη φορά της πόρτας (91), παρακάμπτοντας έτσι ουσιαστικά τα συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (95, 96).
Αν, για παράδειγμα, η επιλεγμένη φορά κίνησης της περιστρεφόμενης πόρτας (91) είναι η αριστερόστροφη (δηλαδή η αντίθετη από την φορά των δεικτών του ρολογιού), τότε το σταθερά κυλινδρικά τμήματα (87, 88) γωνιακού εύρους 60° και 120° αντίστοιχα τοποθετούνται έτσι ώστε, κινούμενοι αριστερόστροφα, να συναντάμε πρώτα το ένα άκρο του τμήματος (87) σε γωνία -10° και του τμήματος (88) σε γωνία 140° σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X, ενώ τα συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (95, 96) τοποθετούνται σε γωνίες -10° και 50° αντίστοιχα, σε σχέση πάντα με τον οριζόντιο άξονα των Χ. Τα σταθερά τμήματα (87, 88) ορίζουν την είσοδο (89) και την έξοδο (90) της κατασκευής (2) οι οποίες έχουν γωνιακό εύρος 90° η κάθε μια.
Να σημειωθεί τέλος ότι, στο μέσο περίπου του κάθε τμήματος της πόρτας (91) (κάθετα προς τον άξονα περιστροφής (94)) και στο ελεύθερο άκρο (απέναντι και παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής) υπάρχουν (και από τις δυο πλευρές του κάθε τμήματος) χειρολαβές - δεν φαίνονται στο σχήμα - οι οποίες έχουν περίπου το ίδιο (αλλά, σε κάθε περίπτωση, λίγο μικρότερο) μήκος σε σχέση με αυτό της πόρτας (91). Οι χειρολαβές αυτές, εκτός από την ευκολία που προσφέρουν στην μετακίνηση της πόρτας (91) λειτουργούν επίσης και ως προεκτάσεις στο γωνιακό εύρος των τμημάτων της (92, 93). Ειδικότερα, οι χειρολαβές προσθέτουν συνολικά μια γωνία τουλάχιστον 10° (η καθεμία από κάθε πλευρά προσθέτει μια γωνία τουλάχιστον 5°) στο γωνιακό εύρος των κυλινδρικών τμημάτων (92, 93) της πόρτας (91). Με αυτή την προσθήκη το συνολικό γωνιακό εύρος του κάθε τμήματος επεκτείνεται νοερά τουλάχιστον στις 30°.

Claims (10)

ΑΞΙΩΣΕΙΣ
1. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης (μέθοδος πλήρους ελέγχου και καταγραφής ένα προς ένα των ατόμων που θέλουν να μπουν σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης, αλλά και γρήγορης (χωρίς καμία δυνατότητα επιστροφής) όσον θέλουν να βγουν από αυτές) που εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας ένα κύριο κλειστό χώρο ελέγχου ο οποίος φέρει επιπλέον ένα διάδρομο επιστροφής στον μη ελεγχόμενο χώρο, δυο εσωτερικούς βοηθητικούς χώρους, δυο το λιγότερο θύρες άμεσης εκκένωσης του χώρου ελέγχου (έξοδοι κινδύνου) και τέσσερα συστήματα ελέγχου πρόσβασης, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται μπροστά από τον κύριο χώρο ελέγχου (στην είσοδο του), τα δυο επόμενα μετά από αυτόν (το ένα εξ αυτών οδηγεί προς τον ελεγχόμενο χώρο και το άλλο προς τον διάδρομο επιστροφής στον μη ελεγχόμενο χώρο), ενώ το τέταρτο σύστημα ελέγχου βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου που οδηγεί ξανά πίσω στον μη ελεγχόμενο χώρο, τέλος η μέθοδος ολοκληρώνεται χρησιμοποιώντας μια ανεξάρτητη (μη συνδεδεμένη με τον κύριο κλειστό χώρο ελέγχου) κατασκευή εξόδου από τον ελεγχόμενο χώρο.
2. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με την αξίωση 1 ο οποίος υλοποιείται χρησιμοποιώντας δυο μεταξύ τους ανεξάρτητες (μη συνδεδεμένες) κατασκευές, εκ των οποίων η πρώτη, η κατασκευή εισόδου (1) αποτελείται από τον κύριο χώρο ελέγχου (5), τέσσερα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (4, 6, 7, 9), ένα διάδρομο επιστροφής στον μη ελεγχόμενο χώρο (8), δυο βοηθητικούς χώρους (10, 11), δυο, κατ' ελάχιστο, θύρες (12) άμεσης εκκένωσης του χώρου ελέγχου (έξοδοι κινδύνου) και μια θύρα παράκαμψης (13) της κατασκευής εισόδου (1), ενώ η δεύτερη κατασκευή, η κατασκευή εξόδου (2), αποτελείται από δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (87, 88) γωνίας 60° και 120° αντίστοιχα, δυο σταθερές κατασκευές παρεμπόδισης της κίνησης (95, 96) και μια περιστρεφόμενη - κατά μια φορά μόνο - πόρτα (91) αποτελούμενη από δυο τμήματα (92, 93) σχήματος κυλινδρικού (σε 3D) τομέα γωνιακού εύρους 20° το καθένα.
3. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1 και 2 χαρακτηριζόμενος από το ότι στην αρχή της κατασκευής εισόδου (1) έχει τοποθετηθεί το ένα από τα τέσσερα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (4) (με δυνατότητα τοποθέτησης περισσοτέρων από ένα εξ αυτών), στην συνέχεια βρίσκεται ο κύριος χώρος ελέγχου (5), αμέσως μετά από αυτόν βρίσκονται τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (6) και (7) εκ των οποίων, το σύστημα (6) βρίσκεται, όπως κοιτάμε τα δυο συστήματα, στην αριστερή πλευρά, ενώ το σύστημα (7) βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, ο διάδρομος επιστροφής (8) στον μη ελεγχόμενο χώρο βρίσκεται αμέσως μετά την έξοδο (47) του συστήματος (7) (στην δεξιά του πλευρά), οι δυο βοηθητικοί χώροι (10, 11) βρίσκονται στα αριστερά του συστήματος (6) και ενδιάμεσα μεταξύ των συστημάτων (6) και (7) αντίστοιχα, οι έξοδοι κίνδυνου (12) βρίσκονται στην πρόσοψη και περιμετρικά του χώρου ελέγχου (5), ενώ, τέλος, η Θήρα παράκαμψης (13) της κατασκευής εισόδου (1) είναι τοποθετημένη είτε αριστερά είτε δεξιά από αυτή.
4. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1, 2 και 3 χαρακτηριζόμενος από το άτι στο σύστημα ελέγχου πρόσβασης (4) της κατασκευής εισόδου (1), τα δυο σταθερά κυλινδρικά μέρη (14, 15) έχουν γωνιακό εύρος 120° και είναι τοποθετημένα αφενός συμμετρικά ως προς το κέντρο του κύκλου που ορίζουν και αφετέρου έτσι ώστε κινούμενοι αντίθετα προς την φορά των δεικτών του ρολογιού, να συναντάμε πρώτα το άκρο του τμήματος (14) σε γωνία -60° και του τμήματος (15) σε γωνία 120° σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X, τα δυο δε σταθερά συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (16, 17) τοποθετούνται σε γωνίες 120° και 240° αντίστοιχα σε σχέση πάντα με τον οριζόντιο άξονα των X και κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας σταθερές μπάρες (25) οι οποίες έχουν μεταξύ τους ίση απόσταση και είναι ενσωματωμένες στον άξονα περιστροφής (23) της πόρτας (18) ως οριζόντιες (κάθετες προς αυτόν) προεκτάσεις του, ενώ τέλος, το κέντρο βάρους της κάθε μπάρας βρίσκεται μετατοπισμένο πιο κοντά στον άξονα περιστροφής (23) της πόρτας (18).
5. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1, 2 και 3 χαρακτηριζόμενος από το ότι στο σύστημα ελέγχου πρόσβασης (4) της κατασκευής εισόδου (1), η περιστρεφόμενη πόρτα (18) αποτελείται από δυο τμήματα (21, 22) σχήματος κυκλικού σε 2D (κυλινδρικού σε 3D) τομέα γωνιακού εύρους 20° το καθένα, ενωμένα (και τοποθετημένα συμμετρικά) σε ένα κοινό άξονα περιστροφής (23), ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου που ορίζουν τα δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (14, 15), εκτός αυτού, η πόρτα (18) είναι επιπλέον διαμορφωμένη κατάλληλα ώστε να μπορεί να περάσει μέσα από τις μπάρες των συστημάτων παρεμπόδισης (16, 17) και κατασκευάζεται έτσι ώστε το κέντρο βάρους της να είναι μετατοπισμένο ελαφρά προς την πλευρά του ελεύθερου άκρου της, ενώ ο μηχανισμός περιστροφής της (24) έχει, όπως την κοιτάζουμε, μια ελαφριά κλήση προς τα αριστερά, (είναι δηλαδή υπό μικρή γωνία σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X), τέλος, στο μέσο περίπου του κάθε τμήματος της πόρτας και στο ελεύθερο άκρο (απέναντι και παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής (23)) υπάρχουν (και από τις δυο πλευρές του κάθε τμήματος) χειρολαβές (26, 27) οι οποίες έχουν περίπου το ίδιο (αλλά, σε κάθε περίπτωση, λίγο μικρότερο) μήκος σε σχέση με αυτό της πόρτας (18) και προθέτουν συνολικά μια γωνία τουλάχιστον 10° (η καθεμία από κάθε πλευρά προσθέτει μια γωνία τουλάχιστον 5°) στο γωνιακό εύρος των κυλινδρικών τμημάτων (21, 22) της πόρτας (18).
6. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1, 2, 3 και 5 χαρακτηριζόμενος από το ότι ο μηχανισμός περιστροφής (24) της πόρτας (18) του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (4) αποτελείται από δυο οδοντωτούς τροχούς (28, 29) οι οποίοι εξασφαλίζουν την κατά μια φορά μόνο (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα) περιστροφή της πόρτας (18) χρησιμοποιώντας δόντια με δυο ειδικά διαμορφωμένα σχέδια, ειδικότερα στο πρώτο εξ αυτόν, ο τροχός (28) έχει δόντια (30) των οποίων το σχήμα μοιάζει με τραπέζιο με τη μεγαλύτερη πλευρά του να είναι καμπύλη με τα κοίλα στραμμένα προς τα μέσα, ενώ ο τροχός (29) έχει δόντια (31) των οποίων το σχήμα μοιάζει επίσης με τραπέζιο αλλά η μεγαλύτερη πλευρά του είναι καμπύλη με τα κοίλα στραμμένα προς τα έξω, ενώ στο δεύτερο εξ αυτόν, ο τροχός (28) έχει δόντια (32) των οποίων το σχήμα μοιάζει με τραπέζιο με τη μεγαλύτερη πλευρά του να είναι καμπύλη με τα κοίλα στραμμένα προς τα μέσα, ενώ ο τροχός (29) έχει δόντια (33) των οποίων το σχήμα μοιάζει με κυκλικό τομέα.
7. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1, 2 και 3 χαρακτηριζόμενος από το άτι το σύστημα ελέγχου πρόσβασης (6) κατασκευάζεται όπως ακριβώς και το σύστημα (4) με τη διαφορά ότι η πόρτα (39) του συστήματος (6) διαθέτει επιπλέον και ένα μηχανισμό μπλοκαρίσματος, ενώ μπροστά και σε μια ορισμένη απόσταση από αυτό υπάρχει μια δίφυλλη συρόμενη πόρτα (34) η οποία μπορεί να ανοίξει μόνο από την μπροστινή πλευρά (δηλαδή την πλευρά που βρίσκεται ο κύριος χώρος ελέγχου (5)) χρησιμοποιώντας το προσωπικό ασφαλείας ή/και ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, το δε σύστημα ελέγχου πρόσβασης (7) κατασκευάζεται από: 1. δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (40, 41) τα οποία έχουν γωνιακό εύρος 60° και 180° αντίστοιχα και είναι τοποθετημένα έτσι ώστε, κινούμενοι αντίθετα προς την φορά των δεικτών του ρολογιού, να συναντάμε πρώτα το άκρο του τμήματος (40) σε γωνία -60° και του τμήματος (41) σε γωνία 60°, σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X, 2. δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης (42, 43) τοποθετημένα σε γωνίες 60° και 240° αντίστοιχα σε σχέση πάντα με τον οριζόντιο άξονα των X και κατασκευασμένα όπως αυτά στο σύστημα (4) και 3. μια περιστρεφόμενη πόρτα (44) κατασκευασμένη χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά μέρη (47, 48, 49) τα οποία ενώνονται, και σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία 120°, σε ένα κοινό άξονα περιστροφής (50) ο οποίος βρίσκεται στο μέσο του κύκλου που ορίζουν τα δυο σταθερά κυλινδρικά τμήματα (40, 41), ο δε μηχανισμός περιστροφής της είναι ο ίδιος με αυτόν της πόρτας (18) (χωρίς όμως την ελαφριά κλίση προς τα αριστερά) του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (4), το κάθε τμήμα (47, 48, 49), επιπλέον, της πόρτας (44) είναι διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να μπορεί να περάσει μέσα από τις μπάρες των συστημάτων παρεμπόδισης (42, 43) ενώ, τέλος, στο μέσο περίπου του κάθε τμήματος και στο ελεύθερο άκρο τους και από τις δύο πλευρές (απέναντι και παράλληλα προς τον άξονα περιστροφής) υπάρχουν χειρολαβές (52, 53) οι οποίες έχουν περίπου το ίδιο (αλλά, σε κάθε περίπτωση, λίγο μικρότερο) μήκος σε σχέση με αυτό των τριών τμημάτων (47, 48, 49).
8. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1, 2 και 3 χαρακτηριζόμενος από το ότι ο διάδρομος επιστροφής (8) στον μη ελεγχόμενο χώρο αποτελείται από δυο μέρη, ένα βασικό (54) το οποίο είναι υποχρεωτικό στην υλοποίηση της κατασκευής εισόδου (1) και ένα βοηθητικό (55) το οποίο είναι προαιρετικό, το δε βασικό μέρος (54) του διαδρόμου (8) υλοποιείται τοποθετώντας ένα επιπλέον κυλινδρικό τμήμα (56) εξωτερικά και παράλληλα προς το σταθερό κυλινδρικό τμήμα (40) του συστήματος ελέγχου (7) και τρία σταθερά τμήματα (57, 58, 59) ενώ στο τέλος του διαδρόμου αυτού υπάρχει το σύστημα ελέγχου πρόσβασης (9) κατασκευασμένο όπως ακριβώς το σύστημα (4), το δε βοηθητικό μέρος (55) του διαδρόμου (8) υλοποιείται προσθέτοντας δυο ακόμη κυλινδρικά τμήματα (60, 61) εξωτερικά και παράλληλα προς το τμήμα (56) καθώς και τα σταθερά τμήματα (62, 63), ενώ στο τέλος του υπάρχει το σύστημα ελέγχου πρόσβασης (65) κατασκευασμένο όπως ακριβώς το σύστημα (4), τέλος, στην περίπτωση της κατασκευής και του βοηθητικού τμήματος (55), το τμήμα (57) δεν θα είναι σταθερό, αλλά κινούμενο.
9. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1 και 2 χαρακτηριζόμενος από το άτι η τροποποίηση (3) της κατασκευής εισόδου (1) αποτελείται από: 1. τον κύριο χώρο ελέγχου (68), 2. έναν βοηθητικό χώρο (84) τοποθετημένος στα αριστερά του χώρου ελέγχου (68), 3. τις εξόδου κινδύνου (85) που βρίσκονται στην αρχή της κατασκευής (3), 4. μια Θήρα παράκαμψης (86) της κατασκευής εισόδου (3) τοποθετημένη είτε αριστερά είτε δεξιά από αυτή, 4. ένα διάδρομο επιστροφής (75) στον μη ελεγχόμενο χώρο κατασκευασμένος όπως το βασικό μέρος (54) του διαδρόμου (8) της κατασκευής εισόδου (1), και 5. από τρία συστήματα ελέγχου πρόσβασης (67, 69, 81) εκ των οποίων, τα συστήματα (67, 81) είναι κατασκευασμένα όπως το σύστημα (4) και βρίσκονται στην αρχή της κατασκευής (3) και στο τέλος του διαδρόμου επιστροφής (75) στον μη ελεγχόμενο χώρο αντίστοιχα, ενώ το σύστημα (69) βρίσκεται μετά τον κύριο χώρο ελέγχου (68) και κατασκευάζεται όπως το σύστημα (7) με την διαφορά ότι το σύστημα αυτό αποτελείται από τρία σταθερά κυλινδρικά μέρη (70, 71, 72) γωνιακού εύρους 60° το καθένα, τοποθετημένα έτσι ώστε, κινούμενοι αντίθετα προς την φορά των δεικτών του ρολογιού, να συναντάμε πρώτα το άκρο του τμήματος (70) σε γωνία -60°, του τμήματος (71) σε γωνία 60° και του τμήματος (72) σε γωνία 180° σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X, επίσης φέρει δυο συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (82, 83) τοποθετημένα σε γωνίες 180° και 240°, αντίστοιχα, σε σχέση πάντα με τον οριζόντιο άξονα των X και κατασκευασμένα όπως τα (16, 17) του συστήματος ελέγχου (4), ενώ τέλος, στην έξοδο (74) έχει τοποθετηθεί επιπλέον και μια δίφυλλη συρόμενη πόρτα (77) της οποίας το κάθε φύλλο (78, 79) έχει το ίδιο σχήμα με τα σταθερά κυλινδρικά μέρη (70, 71) αντίστοιχα.
10. Ελεγκτής ασφαλείας ατόμων σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με τις αξιώσεις 1 και 2 χαρακτηριζόμενος από το ότι στην κατασκευή εξόδου (2) τα σταθερά κυλινδρικά τμήματα (87, 88) γωνιακού εύρους 60° και 120°, αντίστοιχα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε, κινούμενοι αντίθετα προς την φορά των δεικτών του ρολογιού, να συναντάμε πρώτα το άκρο του τμήματος (87) σε γωνία -10° και του τμήματος (88) σε γωνία 140° σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα των X, ενώ, τα δυο σταθερά συστήματα παρεμπόδισης της κίνησης (95, 96) τοποθετούνται σε γωνίες -10° και 50° αντίστοιχα σε σχέση πάντα με τον οριζόντιο άξονα των X και κατασκευάζονται όπως τα (16, 17) του συστήματος (4), η δε περιστρεφόμενη πόρτα (91) της κατασκευής εξόδου (2) μπορεί να περιστραφεί κατά μια φορά μόνο (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα) χρησιμοποιώντας το μηχανισμό περιστροφής (24) της πόρτας (18) του συστήματος ελέγχου πρόσβασης (4) και αποτελείται από δυο διαφορετικά τμήματα (92, 93) σχήματος κυλινδρικού τομέα γωνιακού εύρους 20° το καθένα, ενωμένα και τοποθετημένα συμμετρικά σε ένα κοινό άξονα περιστροφής (94), ενώ τέλος, στο μέσο περίπου του κάθε τμήματος και στο ελεύθερο άκρο τους και από τις δύο πλευρές υπάρχουν χειρολαβές οι οποίες έχουν περίπου το ίδιο (αλλά, σε κάθε περίπτωση, λίγο μικρότερο) μήκος σε σχέση με αυτό των τμημάτων (92, 93) της πόρτας (91) και προθέτουν συνολικά μια γωνία τουλάχιστον 10° (η καθεμία από κάθε πλευρά προσθέτει μια γωνία τουλάχιστον 5°) στο γωνιακό εύρος των κυλινδρικών τμημάτων (92, 93).
GR20190100442A 2019-10-07 2019-10-07 Ελεγκτης ασφαλειας ατομων σε περιοχες ελεγχομενης προσβασης GR1009830B (el)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GR20190100442A GR1009830B (el) 2019-10-07 2019-10-07 Ελεγκτης ασφαλειας ατομων σε περιοχες ελεγχομενης προσβασης
PCT/GR2020/000045 WO2021069936A1 (en) 2019-10-07 2020-09-17 Security controller for individuals in areas of controlled access

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GR20190100442A GR1009830B (el) 2019-10-07 2019-10-07 Ελεγκτης ασφαλειας ατομων σε περιοχες ελεγχομενης προσβασης

Publications (1)

Publication Number Publication Date
GR1009830B true GR1009830B (el) 2020-09-25

Family

ID=72884841

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
GR20190100442A GR1009830B (el) 2019-10-07 2019-10-07 Ελεγκτης ασφαλειας ατομων σε περιοχες ελεγχομενης προσβασης

Country Status (2)

Country Link
GR (1) GR1009830B (el)
WO (1) WO2021069936A1 (el)

Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4627193A (en) * 1983-09-20 1986-12-09 Milan Schwarz Revolving door control system
WO1994008121A1 (en) * 1992-10-06 1994-04-14 Boon Edam B.V. Revolving door lock
US20060150872A1 (en) * 2003-09-12 2006-07-13 Joshua Mesinger Security checking cabin and method
EP2234071A1 (en) * 2009-03-25 2010-09-29 Fujitsu Limited Passage authorization system
US20110102134A1 (en) * 2009-11-03 2011-05-05 Honeywell International Inc. Energy saving security system
EP2719855A1 (en) * 2012-10-12 2014-04-16 Joseph Talpe Control assembly for controlling the rotation of a turnstile
CN204402275U (zh) * 2014-10-14 2015-06-17 董金鹏 一种新型机械结构的旋转自动门
CN207499726U (zh) * 2017-11-08 2018-06-15 达博加瑞门控科技(北京)有限公司 一种具有安全警告提示的旋转门

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR327329A (fr) * 1902-12-16 1903-06-20 Malard Georges Mode de passage entre deux parties d'un batiment ne permettant jamais communication directe entre elles de manière à empecher toute propagation d'incendie d'une des parties à l'autre
IT1046017B (it) * 1974-10-25 1980-06-30 Pretini Gisberto Apparecchiatura da applicare ad una porta girevole a senso unico,tale da bloccare chi intendesse usarla per percorrere un corridoionel senso contrario a quello programmato
NL1031193C2 (nl) * 2006-02-20 2007-08-21 Henricus Johannes Raym Pessers Toegang voor gebouwen welke van de wind afgedraaid kan worden.
NL2002818C2 (en) * 2009-04-29 2010-11-01 Royal Boon Edam Group Holding B V Revolving door lock.

Patent Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4627193A (en) * 1983-09-20 1986-12-09 Milan Schwarz Revolving door control system
WO1994008121A1 (en) * 1992-10-06 1994-04-14 Boon Edam B.V. Revolving door lock
US20060150872A1 (en) * 2003-09-12 2006-07-13 Joshua Mesinger Security checking cabin and method
EP2234071A1 (en) * 2009-03-25 2010-09-29 Fujitsu Limited Passage authorization system
US20110102134A1 (en) * 2009-11-03 2011-05-05 Honeywell International Inc. Energy saving security system
EP2719855A1 (en) * 2012-10-12 2014-04-16 Joseph Talpe Control assembly for controlling the rotation of a turnstile
CN204402275U (zh) * 2014-10-14 2015-06-17 董金鹏 一种新型机械结构的旋转自动门
CN207499726U (zh) * 2017-11-08 2018-06-15 达博加瑞门控科技(北京)有限公司 一种具有安全警告提示的旋转门

Also Published As

Publication number Publication date
WO2021069936A1 (en) 2021-04-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8499494B2 (en) High traffic flow robotic entrance portal for secure access
US2081271A (en) Vault protective system
EP0599373B1 (en) A revolving security door for banks and the like
US7703241B2 (en) Security gate
US5325084A (en) Secure area ingress/egress control system
US20150096478A1 (en) Safety Shelter
KR101925319B1 (ko) 출입통제시스템에 대한 출입자의 출입권한 매칭 방법
US11021873B2 (en) Movable partition systems and related methods
GR1009830B (el) Ελεγκτης ασφαλειας ατομων σε περιοχες ελεγχομενης προσβασης
US11013095B2 (en) System and method for two-level protection for accessing closed and semi-closed enclosures
US7707951B1 (en) System for preventing crime in high traffic areas and sites using low voltage power
KR100788871B1 (ko) 건물의 전면에 설치되는 회전 도어
US20160130830A1 (en) Safety Shelter
WO2021089973A1 (en) Door capture device
US20180058133A1 (en) Method and apparatus for providing a modular safe
WO2015053663A1 (ru) Взломостойкая дверь
Baker Physical protection systems
Baumann et al. PROTECTION CONCEPTS FOR IRRADIATORS IN A LABORATORY ENVIRONMENT.
Baker et al. Physical Security Planning
Ek et al. Security System Design Concepts Instructor Guide.
TR2022003635Y (tr) Yangın Anında Otomatik Açılan Pencere Koruma Korkuluğu
Baumann et al. RADIOLOGICAL MATERIAL SECURITY IN LARGE PANORAMIC IRRADIATORS: Leasons Learned.
Whitebread SECURITY IN OFFICES AND SHOPS
Fennelly et al. Security for Commercial Properties: Deterring Crime through Design
McCOY Mantraps and Turnstiles

Legal Events

Date Code Title Description
PG Patent granted

Effective date: 20201014