FI93794C - Hoitopöytä - Google Patents

Hoitopöytä Download PDF

Info

Publication number
FI93794C
FI93794C FI911087A FI911087A FI93794C FI 93794 C FI93794 C FI 93794C FI 911087 A FI911087 A FI 911087A FI 911087 A FI911087 A FI 911087A FI 93794 C FI93794 C FI 93794C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
treatment table
supporting
lower body
support
reading means
Prior art date
Application number
FI911087A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI911087A (fi
FI911087A0 (fi
FI93794B (fi
Inventor
Teuvo Hannes Keisala
Original Assignee
Outek Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Outek Oy filed Critical Outek Oy
Priority to FI911087A priority Critical patent/FI93794C/fi
Publication of FI911087A0 publication Critical patent/FI911087A0/fi
Publication of FI911087A publication Critical patent/FI911087A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93794B publication Critical patent/FI93794B/fi
Publication of FI93794C publication Critical patent/FI93794C/fi

Links

Landscapes

  • Accommodation For Nursing Or Treatment Tables (AREA)

Description

93794
Hoitopöytä
Behandlingsbord 5 Keksinnön kohteena on hoitopöytä, erityisesti manipulaatio- ja venytyshoitoja varten, joka käsittää ylävartaloa kannattavan osan ja alavartaloa kannattavan osan, jossa alavartaloa kannattavan osan yhteyteen on sovitettu lukkoelimet ja nivelet alavartaloa kannattavan osan kääntämiseksi ja asettamiseksi paikoilleen ylävartaloa kannattavan osan puoleisen päänsä ympäri kallistettuun asentoon vaakasuuntaan nähden, joka 10 hoitopöytä käsittää lukkoelimet hoitopöydän kääntämiseksi ja asettamiseksi paikoilleen suorana hoitopöydän keskivaiheilla olevan akselin ympäri vaakasuunnasta kallistettuun asentoon, jossa alavartaloa kannattavan osan ylävartaloa kannattavaan osaan nähden vastakkainen pää on lattian tuntumassa, jossa hoitopöydän alavartaloa kannattava osa käsittää runko-osan, ja runko-osan päälle siirrettävästi sovitetun makuuosan 15 sekä lukkoelimet hoitopöydän alavartaloa kannattavan osan siirtämiseksi ja asettamiseksi paikoilleen vaakasuunnassa ylävartaloa kannattavasta osasta välimatkan päähän olevaan asentoon venytyksen aikaansaamiseksi.
• r • ·
Keksinnön mukainen hoitopöytä on tarkoitettu erilaisten terveydenhoidon alueilla 20 toimivien kuten lääkäreiden, lääkintävoimistelijoiden, hierojien ja ennen kaikkea eri tyyppisten manipulaatiohoitoja antavien henkilöiden apuvälineeksi. Manipulaatiohoitoja antavat naprapaatit, kiropraktikot, erityiskoulutusta saaneet lääkärit ja lääkintävoimis-- - telijat.
25 Tunnetut, käytössä olevat hoitopöydät ovat kohtalaisen yksinkertaisia. Korkeudensää-dön lisäksi niissä liikkuvat päätuki ja käsituet ja lisäksi on mahdollista istuma-asennon säätö.
Tunnettuja ratkaisuja käytettäessä täytyy kuitenkin potilaan, esimerkiksi akuutissa 30 noidannuolitapauksessa (lumbaco acuta), kärsiä tarpeetonta kipua asettuessaan makuulle penkin päälle. Hyvin monet selkävaivoista kärsivät eivät voi maata suoralla penkillä 2 93794 vatsallaan ja potilaan epämukava asento aiheuttaa ylimääräistä jännitystä lihaksissa ja näin ollen vaikeuttaa sekä tutkimuksen tekemistä että hoidon antamista.
Keksinnön mukaiselle hoitopöydälle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että hoito-5 pöytä käsittää alavartaloa kannattavan osan runko-osan yhteyteen kummallekin puolelle hoitopöytää runko-osan ylävartaloa kannattavan osan puoleisen pään läheisyyteen sovitetun lukkoelimen alavartaloa kannattavan osan ja runko-osan ylävartaloa kannattavan osan puoleisen pään kalustamiseksi alaspäin kallistettuun asentoon avatun lukkoelimen puolelta, että hoitopöytä käsittää alavartaloa kannattavan osan yhteyteen sovitetun 10 tukiosan ja että hoitopöydän ylävartaloa kannattava osa käsittää manipulaatio-osan.
Keksinnön mukaista hoitopöytää käytettäessä saavutetaan potilaalle miellyttävä ja kivuton pöydälle asettautuminen sekä samalla hyvä tutkimus- ja hoitoasento. Koska hoitopöydän voi taivuttaa keskeltä siten, että jalkaosa taipuu alas lattiaan asti, tarvitsee 15 potilaan ainoastaan nojautua pöydän päälle. Tässä asennossa voidaan potilas nostaa , . haluttuun korkeuteen hoitoa varten.
Koska hoitopöydän voi nostaa myös suorana pystyyn hitaasti, kohdistuu paine tasaisesti ja hyvässä asennossa selkärangan välilevyihin. Tällainen nouseminen on välttämätön-20 tä esim. akuuteissa välilevyvammoissa.
Hoitopöydän manipulaatio-osalla helpotetaan selän nikamien liikkuvuutta. Manipulaatio-hoito on Suomessa verrattain uutta, joskin suosio on huimassa nousussa ja koulutusta lisätään jatkuvasti. Manipulaatio-osan mekanismin avulla saadaan nikamien liikkuvuutta 25 normalisoitua. Samanaikaisesti venyttämällä, mikä myös on mahdollista keksinnön mukaisen hoitopöydän avulla, saadaan aikaan helppo ja turvallinen käsittely.
Hoitopöydässä olevat toiminnot ovat tärkeitä ja suunniteltu siten, että toteutus on edullista suhteessa muihin pöytiin.
30 il 3 93794
Keksinnön mukaisen hoitopöydän makuualustan asennot ovat säädettävissä nopeasti käsin, tai hitaasti erilaisten voimalähteiden avulla.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen 5 kaaviollisiin kuvioihin, joissa kuvio 1 esittää pöydän toimintaperiaatteita ja eri asentomahdollisuuksia, kuvio 2 esittää hoitopöydän asennot nosto- ja laskuvaiheessa, 10 ' kuvio 3 esittää pöydän manipulaatio-osaa, kuvio 4 esittää manipulaatio-osaa poikkileikkauksena, 15 kuvio 5 esittää manipulaatio-osaa ylhäältäpäin ja kuvio 6 esittää hoitopöydän tukiosan 8 toimintaa sekä pöydän päätyä.
Kuviossa 1 keskinuolen oikealla puolella olevaa osaa kutsutaan seuraavassa selostuksessa 20 alavartalo-osaksi 9 eli kysymyksessä on alavartaloa kannattava osa. Keskinuolen vasemmalla puolella on ylävartaloa kannattava osa eli ylävartalo-osa 10. Hoitopöydän • · f perusasento on piirretty yhtenäisellä viivalla ja katkoviivoin sekä nuolin on osoitettu pöydän eri säätömahdollisuudet.
25 Kuviossa 1 esitetyn viitenumerolla IA merkityn liikkeen, eli hoitopöydän alavartalo-osan 9 kääntämisen ylävartalo-osan 10 puoleisen päänsä ympäri ylöspäin kallistettuun ‘I asentoon vaakasuuntaan nähden, aikaansaamiseksi vapautetaan lukitusnivel LI ja nostetaan alavartalo-osa 9 asentoon A ja lukitaan lukitusnivel. Lukitusnivel toimii pikalukolla hahlo/salpa-periaatteella. Lukitusnivel L2 on toinen mahdollisuus, nämä 30 pikalukot tukevoittavat alavartalo-osaa, mutta ovat riittävä vaihtoehto kukin erikseen. Lukitusnivel L2 voi olla yksinkertainen tappilukitus. Koska hoitopöydän runkorakenteen 4 93794 osat 4 ja S liikkuvat suhteessa toisiinsa ja kun osa 6 on alapäästään kiinni runko-osassa S yläpään ollessa vapaa, voidaan alavartalo-osa 1 lukita lukitusnivelen L2 avulla. Jokaista asentoa la, Ib ja perusasentoa varten on runko-osassa 4 oltava reikä lukitusnivelen L2 lukitustappia varten.
5
Kuviossa 1 esitetty, viitenumerolla IB merkitty liike, eli hoitopöydän alavartalo-osan 9 kääntäminen ylävartalo-osan 10 puoleisen päänsä ympäri alaspäin kallistettuun asentoon vaakasuuntaan nähden, saadaan käsin aikaiseksi siten, että avataan lukot ja lasketaan alavartalo-osa 9 asentoon IB ja lukitaan lukot asentoon IB. Liike IB saadaan 10 aikaan myös voimalaitteen avulla. Koska nostovarret 3A ja 3B ovat alimmassa asennossa täysin vaakasuorassa ja kiinni runko-osassa 5, lukitaan lukitusnivel L3 tapilla ja avataan lukitusnivelet LI ja L2, jolloin voimalaite nostaa pöytää ylöspäin. Kun nostovarsi 3A ja runko-osa 5 ovat kiinni toisissaan lukitusnivelen L3 avulla, kääntyy alavartalo-osa 9 alas. Mikäli potilas halutaan nostaa tässä asennossa hoitokorkeuteen, lukitaan lukitusni-15 velet LI ja L2 ja avataan lukitusnivel L3, jolloin pöytä nousee vapaasti samassa asennossa ylös.
Kuvioissa 1 ja 2 esitetyssä viitenumerolla 1C merkityssä liikkeessä liikkuu koko pöytä akselin 7 varassa ja hoitopöytä kääntyy akselin 7 ympäri suorana vaakasuuntaan 20 nähden. Lukot LI ja L2 ovat kiinni ja lukko L3 auki. Avataan lukko L4, jolloin koko pöytä vapautuu ja voidaan nostaa pystyyn käsin. Liike 1C saadaan aikaan voimalaitteen • · < avulla siten, että pöytä lasketaan alas, lukitaan lukko L3 ja tarkastetaan, että lukot LI ja L2 ovat lukitut. Tämän jälkeen avataan lukko L4 ja pöytää nostettaessa nostovarsi 3a nostaa pöydän pystyyn (kuvio 2). Tässä asennossa potilaan tarvitsee vain astua 25 säädettävälle astimelle 30 ja nojautua eteenpäin pöydälle. Tämän jälkeen pöytä lasketaan alas ja avataan lukko L3, jolloin pöytä on vapaasti nostettavissa haluttuun /· korkeuteen suorana. Lukitusnivel L4 on hahlotyyppinen pikalukko (kuvio Ib).
Kuviossa 1 viitenumerolla ID merkitty liike tapahtuu vaakasuunnassa ja siinä alavartalo-30 osaa siirretään suhteessa ylävartalo-osaan. Alavartalo-osan 9 muodostaa pehmustettu makuuosa, joka on liukuva ja sillä voidaan suorittaa venytystä potilaalle. Alavartalo- 5 93794 osan makuuosa 9 on runko-osan 4 päällä pyörillä tai kiskoilla. Avataan lukko L6, joka on tappilukitus ja sijaitsee runko-osan 4 alla ja lukitaan lukko L7, joka voi olla esim. ruuvilukko. Hoitopöytää lasketaan voimalaitteen avulla, jolloin osa 11 liikkuu oikealle ja työntää alapäästä kiinniolevaa vipuvartta 12 oikealle työntäen makuuosaa 9 liikkeen 5 ID mukaisesti eli vaakasuunnassa ylävartalo-osasta välimatkan päähän.
Kuviossa 1 esitetyn, viitenumerolla IE merkityn liikkeen aikaansaamiseksi avataan runko-osan 4 vasemmassa päässä oleva lukko L5, jolloin alavartalo-osan makuuosa 9 ja runko-osa 4 laskeutuvat alas vasemmasta päästä. Koska lukko L5 on erillinen lukko 10 kummallakin puolella pöytää, kallistuvat runko-osat 4 ja makuuosa 9 vain avatun lukon puolelta.
Kuviossa IB on esitetty kaaviollinen esimerkki lukitusniveleksi L4.
15 Kuviossa 3 on esitetty hoitopöydän ylävartalo-osa 10, joka kuviossa 1 on keskinuolen . vasemmalla puolella. Hoitopöydän ylävartaloa kannattavassa osassa eli ylävartalo- osassa 10 oleva manipulaatio-osa koostuu irrallisista kappaleista 21, joita voi olla enemmän tai vähemmän kuin kuviossa esitetyt 16 kappaletta. Kuviossa olevat katkoviivat osoittavat esimerkkejä manipulaatio-osan kappaleiden 21 säätömahdollisuuksista. 20 Kukin manipulaatio-osan 16 kappaleesta 21 on säädettävissä. Kappaleet 21 ovat ylävartalo-osan 10 sisään rakennetussa kotelossa ja säädettävissä vipuvarsien 22 avulla, joita voi olla yksi tai useampia. Kun potilas makaa selällään pöydällä, säädetään vipuvarsien 22 avulla kappaleet 21 halutusta kohtaa ylös ja liikkeen ID mukaisesti venyttämällä samanaikaisesti saadaan selkärankaan erittäin tehokas ja turvallinen 25 venytys juuri oikeaan nikamaan taikka haluttaessa nikamiin.
Kuviossa 4 on esitetty manipulaatio-osasta poikittainen kuvaus. Kappaleet 21 ovat vapaasti nostettavissa vipuvarsien 22 avulla. Kappaleita 21 on kaksi rinnakkain ja vipuvarsien 22 asema on säädettävissä viitenumerolla 14 merkityn liikkeen mukaisesti, 30 jolloin nousee joko vipuvarren 22 puoleinen osa kappaleesta 21 tai niin haluttaessa koko kappale 21. Nostamalla kappaleesta 21 vain toinen puoli aikaansaadaan selkärangan 6 93794 nikamissa myös kierre, mikä on erittäin tärkeää, koska ns. facettinivel-lukkiumat ovat usein vain toisella puolen nikamaa. Koska turvallisuuden takia yksi kappaleista 21 ei saa nousta liikaa, on kappaleet 21 yhdistetty toisiinsa korkeussuunnassa. Kunkin kappalepa-rin 21 läpi on porattu reikä 25, joka on kooltaan esim. 20 mm. Reiät 25 ovat samalla 5 kohtaa kussakin kappaleparissa 21 ja kun reikien 25 sisällä kulkee vapaana vaijeri 26 tai muu samantyyppinen osa, joka on esim. 7 mm paksuudeltaan, näin jokainen kappale 21 tai kappaleparin 21 toinen puolisko nousee 13 mm ennenkuin seuraava liikkuu katkoviivojen (kuvio 3) osoittamalla tavalla. Vipuvarsia 22 voi olla molemmilla puolin useampia, jolloin voidaan venyttää useammasta kohtaa selkärangan nikamia. Vipuvarsi 10 22 voidaan lukita alas, jolloin kappaleet 21 jäävät ylös, pystyyn käännettävän salvan - 27 tai muun tyyppisen lukon avulla. Viitenumerolla 23 on merkitty ylävartalo-osan 10 rungon osaa.
Kuviossa 5 on esitetty keksinnön mukainen hoitopöytä ylhäältäpäin katsottuna ja siitä 15 nähdään kuinka manipulaatio-osa on sijoitettu. Kuviossa 5 näkyvät myös hoitopöydän pääosa 29 eli potilaan päätä kannattava osa, ylävartalo-osa 10 ja alavartalo-osa 9. Jokainen kappaleparin 21 puolisko on numeroitu ylävartalo-osan 10 reunoihin merkityillä numeroilla ja kukin puoli kirjaimella. Koska kappaleet yhdessä ovat suunnilleen selkärangan pituiset, voidaan numerointia käyttää hyväksi esim. koodina. Tarkassa 20 manipuloinnissa täytyy hoitajan kuitenkin käsin tarkastaa, että nikama on kohdallaan.
»•f — Kun halutaan venyttää kuviossa olevin viivoitettujen kappaleiden mukaan on koodi seuraavanlainen: A6, B7, AB10. Jos esimerkiksi työpaikalla on pöytä, jossa on manipulaatio-osa ja venytysmekanismi voi potilaskoodin avulla asentaa hoito-ohjelman 25 itse. Päivittäinen rentoutus (5-10 min) riittää. Venytyksen avulla lisätään nikamien liikettä ja aineenvaihduntaa välilevyissä. Esim. toimistotyöläinen tarvitsee joka • · · työpäivä venytystä selän lihaksille ja selkärangan kudoksille.
Kuviosta 6a käy ilmi yksinkertaisella säätömekanismilla 8 toimiva tukiosa 30. Vapaasti 30 pyörivä tukiosa 30 toimii eri asennoissa seuraavasti: Asento A on psoas-asento, tällöin ei tarvita erityistä psoas-jakkaraa. Psoas-asennossa potilas makaa selällään jalat
II
7 93794 nostettuina ylös, polvet koukistettuina ja sääriosat lepäävät tukiosan 30 päällä vaaka-asennossa. Asento B on tuki selälle potilaan maatessa selällään. Asento C on nilkkatu-ki, hieman nostettuna voi potilas vatsallaan maatessa saada tukea esim. mikäli polviniveltä ei voi suoristaa. Saman polvituen saa myös selällä maatessa, jolloin säätö on 5 hieman vasemmalla. Asento D toimii astinlautana, kun potilas autetaan penkille asennoissa IB ja 1C. Asento E toimii pöydän jatkeena, jolloin pöytä voi olla huomattavasti lyhyempi. Asento F siirtää tuen kokonaan pois edestä. Mainittakoon, että asento C mahdollistaa lisätuen pöydän alavartalo-osaan 9, koska tukiosan 30 säätövarsien 8 alapää yltää lattiaan pöydän ollessa alhaalla. Tämä on tarpeellista ainestaan jos potilas 10 istuu aivan penkin päässä ja on poikkeuksellisen painava.
Kuviossa 6b on esitetty hoitopöytä alavartalo-osan puoleisesta päästä katsottuna. Koska päädystä katsottuna tukiosan säätövarret 8 on levennetty, voidaan tapit 31 ohittaa ala-asennossa ja näin on mahdollista säätää tuki. Koska hatulliset alatapit 32 ovat kiinteät, 15 voidaan tukimekanismi nostaa kokonaan tukiosan säätövarren 8 alapäässä olevaa aukkoa 33 (kuvio 6a) hyväksikäyttäen. Tapit 31 ja 32 ovat pyöreäkantaiset. Tappilukon on oltava asennettuna runko-osan 4 kiskojen 34 alapuolelle, mikäli pöydässä on tukilaitteelle varattu käyttömahdollisuus. Kuvioon 6a on merkitty nivelpaikat N2,N3 samaan kohtaan, koska akseli 7 voi olla samassa niveltä N2 varten poratuissa rei’issä.
20 • ' ' «

Claims (5)

8 93794
1. Hoitopöytä, erityisesti manipulaatio-ja venytyshoitoja varten, joka käsittää ylävartaloa kannattavan osan (10) ja alavartaloa kannattavan osan (9), jossa alavartaloa kannatta-5 van osan (9) yhteyteen on sovitettu lukkoelimet (LI ,L2) ja nivelet (N1 ,N2,N3) alavartaloa kannattavan osan (9) kääntämiseksi ja asettamiseksi paikoilleen ylävartaloa kannattavan osan (10) puoleisen päänsä ympäri kallistettuun asentoon (IA, IB) vaa-kasuuntaan nähden, joka hoitopöytä käsittää lukkoelimet (L1,L2,L4,L5,L6) hoito-pöydän kääntämiseksi ja asettamiseksi paikoilleen suorana hoitopöydän keskivaiheilla 10 olevan akselin (7) ympäri vaakasuunnasta kallistettuun asentoon (1C), jossa alavartaloa kannattavan osan (9) ylävartaloa kannattavaan osaan (10) nähden vastakkainen pää on lattian tuntumassa, jossa hoitopöydän alavartaloa kannattava osa (9) käsittää runko-osan (4), ja runko-osan (4) päälle siirrettävästi sovitetun makuuosan (9) sekä lukkoelimet (L6,L7) hoitopöydän alavartaloa kannattavan osan (9) siirtämiseksi ja asettamiseksi 15 paikoilleen vaakasuunnassa ylävartaloa kannattavasta osasta (10) välimatkan päähän olevaan asentoon (ID) venytyksen aikaansaamiseksi, tunnettu siitä, että hoito-pöytä käsittää alavartaloa kannattavan osan (9) runko-osan (4) yhteyteen kummallekin puolelle hoitopöytää runko-osan (4) ylävartaloa kannattavan osan (10) puoleisen pään läheisyyteen sovitetun lukkoelimen (L5) alavartaloa kannattavan osan (9) ja runko-osan 20 (4) ylävartaloa kannattavan osan (10) puoleisen pään kalustamiseksi alaspäin kallistet tuun asentoon (IE) avatun lukkoelimen (L5) puolelta, että hoitopöytä käsittää alavartaloa kannattavan osan (9) yhteyteen sovitetun tukiosan (30) ja että hoitopöydän ylävartaloa kannattava osa (10) käsittää manipulaatio-osan (21,22,25,26,27).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen hoitopöytä, tunnettu siitä, että manipulaatio- osa on muodostettu pystysuunnassa tietyn etäisyyden verran liikutettavista kappaleista (21), vipuvarsista (22) kappaleiden (21) siirtämiseksi, elimistä (25,26) kappaleiden (21) keskinäisen liikealueen rajoittamiseksi sekä lukituselimistä (27) kappaleiden (21) lukitsemiseksi paikoilleen siirrettyyn asemaan. 30 93794 9
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen hoitopöytä, tunnettu siitä, että tukiosa (30) on varustettu säätömekanismilla (8) ja että tukiosa (30) on siirrettävissä siten, että se toimii psoas-jakkarana (A), selkätukena (B), nilkkatukena (C), polvitukena, astinlautana (D), hoitopöydän alavartaloa kannattavan osan (a) jatkeena (E) tai alavartaloa 5 kannattavan osan lisätukena (c), ja siten että se on poistettuna ei-toiminnalliseen asentoon.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen hoitopöytä, tunnettu siitä, että hoitopöydän liikkeet aikaansaadaan voimalaitteen välityksellä.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen hoitopöytä, tunnettu siitä, että hoitopöydän liikkeet aikaansaadaan manuaalisesti. 15 • · » m « · 10 93794
FI911087A 1991-03-05 1991-03-05 Hoitopöytä FI93794C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI911087A FI93794C (fi) 1991-03-05 1991-03-05 Hoitopöytä

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI911087A FI93794C (fi) 1991-03-05 1991-03-05 Hoitopöytä
FI911087 1991-03-05

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI911087A0 FI911087A0 (fi) 1991-03-05
FI911087A FI911087A (fi) 1992-09-06
FI93794B FI93794B (fi) 1995-02-28
FI93794C true FI93794C (fi) 1995-06-12

Family

ID=8532048

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI911087A FI93794C (fi) 1991-03-05 1991-03-05 Hoitopöytä

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI93794C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI911087A (fi) 1992-09-06
FI911087A0 (fi) 1991-03-05
FI93794B (fi) 1995-02-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4672697A (en) Tilting exercise bed actuated by a linear electromechanical device
EP1816994B1 (en) Mobilization handrail and bed equipped with this mobilization handrail
JP4204626B2 (ja) 治療用ベッド
US4941709A (en) Examination chair for placing a patient in desired positions for E.G. radiological examination
US6874184B2 (en) Leg support apparatus
US4915101A (en) Rotatable treatment table having adjustable support assemblies
US7653953B2 (en) Rotating therapeutic bed
JPH03505418A (ja) 連続受動運動装置
EP0121642B1 (en) Combined gravity and auto traction bench
US4836523A (en) Medical operating table attachment for supporting a patient&#39;s arms
US3765411A (en) Mobile traction apparatus
US5096173A (en) Medical treatment table with passive restraints
CN110812013B (zh) 多功能护理椅
FI93794C (fi) Hoitopöytä
KR20190022222A (ko) 운동 보조 기구를 구비하는 건강침대 시스템
US4582050A (en) Therapeutic bed with traction assembly
CN216676299U (zh) 一种舒适安全截石位床
US20050125898A1 (en) Spica cast gurney
CN212382894U (zh) 多功能肛肠手术床
CN110946732A (zh) 肾病血液透析床
CN110522589B (zh) 一种内分泌科治疗床
US5040523A (en) Structure of physical traction machine
CN208942735U (zh) 多功能采血椅
CN210205274U (zh) 用于协助膝关节术后病人康复训练的装置
CN218685129U (zh) 一种护理用站立架

Legal Events

Date Code Title Description
GB Transfer or assigment of application

Owner name: OUTEK OY

BB Publication of examined application
MA Patent expired