FI93478C - Menetelmä rakennuksen ulkoseinien pystyttämiseksi ja rakennus - Google Patents

Menetelmä rakennuksen ulkoseinien pystyttämiseksi ja rakennus Download PDF

Info

Publication number
FI93478C
FI93478C FI913634A FI913634A FI93478C FI 93478 C FI93478 C FI 93478C FI 913634 A FI913634 A FI 913634A FI 913634 A FI913634 A FI 913634A FI 93478 C FI93478 C FI 93478C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
building
ground
metal plates
heat
insulated
Prior art date
Application number
FI913634A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI913634A0 (fi
FI93478B (fi
Inventor
Ib Villy Wolff
Original Assignee
Ib Villy Wolff
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ib Villy Wolff filed Critical Ib Villy Wolff
Publication of FI913634A0 publication Critical patent/FI913634A0/fi
Publication of FI93478B publication Critical patent/FI93478B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93478C publication Critical patent/FI93478C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B1/00Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
    • E04B1/62Insulation or other protection; Elements or use of specified material therefor
    • E04B1/74Heat, sound or noise insulation, absorption, or reflection; Other building methods affording favourable thermal or acoustical conditions, e.g. accumulating of heat within walls
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F28HEAT EXCHANGE IN GENERAL
    • F28DHEAT-EXCHANGE APPARATUS, NOT PROVIDED FOR IN ANOTHER SUBCLASS, IN WHICH THE HEAT-EXCHANGE MEDIA DO NOT COME INTO DIRECT CONTACT
    • F28D20/00Heat storage plants or apparatus in general; Regenerative heat-exchange apparatus not covered by groups F28D17/00 or F28D19/00
    • F28D20/0052Heat storage plants or apparatus in general; Regenerative heat-exchange apparatus not covered by groups F28D17/00 or F28D19/00 using the ground body or aquifers as heat storage medium
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02EREDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
    • Y02E60/00Enabling technologies; Technologies with a potential or indirect contribution to GHG emissions mitigation
    • Y02E60/14Thermal energy storage

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Building Environments (AREA)
  • Finishing Walls (AREA)
  • Load-Bearing And Curtain Walls (AREA)
  • Revetment (AREA)

Description

07/170
1 7 On/ U
Menetelmä rakennuksen ulkoseinien pystyttämiseksi ja rakennus - Förfarande för uppförande av en byggnads ytterväggar och byggnad 5
Keksintö koskee menetelmää, joka on selitetty patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa.
Keksinnön kohteena on menetelmä, jolla pystytetään 10 rakennuksen ulkoseinät siten, että rakennuksen sisällä saadaan ylläpidettyä pysyvä lämpötila pienimmällä mahdollisella energiankulutuksella (joka vastaa luonnossa esiintyvää lämpöä, joka tulee muutamista henkilöistä, jääkaapin, pakastimen ja television käytöstä, sekä valaistuk-15 sessa kulutettavasta sähköstä) ympäristön lämpötilan olles sa alhaisen, kuten talvella tai korkean, kuten kesällä.
Termi pysyvä lämpötila merkitsee noin 20° C:n huonelämpötilaa, kun kyseessä on asunto, ja luonnollisesti myös muita 20 lämpötiloja, kun kyseessä ovat kotieläimille tarkoitetut tilat tai kylmävarastot.
Esitetty kohde saavutetaan keksinnön mukaan siten, että al-kukappaleessa mainittu menetelmä on tunnettu patenttivaa-25 timuksen 1 tunnusmerkkiosassa määritellyistä piirteistä.
Kuten mainittiin, rakennuksen kantavat teräslevyt ulottuvat jonkin matkaa alaspäin maan vakiolämpöalueelle. Tanskan ilmastossa tämä merkitsee sitä, että teräslevyt ulottuvat l-30 1,5 m maan sisälle, mutta jos rakennus pystytettäisiin esi merkiksi Thuleen, niiden pitäisi ulottua huomattavasti alemmaksi.
Teräslevyt, joista voidaan muodostaa rakennuksen kantava 35 rakenne perinteisten, esim. tiili- ja betonirakenteiden sijasta, toimivat lämmönjohtimina johtaen lämpöä rakennuksen alapuolella olevaan maamassaan tai maavarantoon ja pois sieltä.
40 Kesällä lämpö kulkee teräksen läpi alas maahan syvyyteen, 2 93478 jonka vallitseva lämpötila on +8° C, ja se varastoidaan sinne. Tämä saa aikaan hyvin merkittävän maavarannon lämpötilan kasvun.
5 Talvella, kun lämpövarastoa tarvitaan, lämpö kulkee toiseen suuntaan teräslevyjen läpi maasta ylös katolle. Teräslevyissä pidetään tällä tavalla yllä vuotuista keskilämpötilaa.
Näin ollen on selvää, että perinteisten rakennusten ulkosei-10 nien pintalämpötilan ja teräslevyjen pintalämpötilan välillä on kylmänä talvipäivänä suuri lämpötilaero.
Jos lämpötila on talviyönä ulkoseinän pinnalla esimerkiksi -4° C ja lämpötilan ero 20° C pysyvään lämpötilaan nähden 15 on näin ollen 24° C, ja ilmoitettua, -4° C lämpötilaa verrataan teräslevyjen +8° C lämpötilaan, joka on peräisin maavarannon lämpötilasta, on lämpötilan ero teräslevystä johtuen ainoastaan 12° C, ja tämän ominaisuuden avulla vältetään lämmityksen energiankulutusta.
20 Tästä lähtökohdasta (teräslevyn lämpötila +8° C) rakennus eristetään haluttuun pysyvään lämpötilaan, joka on rakennuksen sisällä esim. 20° C, ja tämä lämpötila pidetään yllä luonnossa vapaasti olevan lämmön avulla (lämmön määrä, joka 25 vapautuu asukkaista sekä kodinkoneista, valosta, radiosta, televisiosta, jne.). Näin ollen on sama, onko rakennus pystytetty Norjan pohjoisosaan tai Saharaan, ainoastaan eristyksen paksuutta säädetään. Tanskassa sopivan, halutun lämpötilan ylläpitämiseksi sopii noin 40 cm paksuista vuori-30 villaa vastaava eristys. Tämän paksuinen eristys pitää yllä 20° C lämpötilan, koska rakennuksen sisällä on vapautunutta luonnollista lämpöä ja koska teräslevyt pysyvät, kuten mainittiin, +8° C lämpötilassa maavarannosta tulevan lämmön avulla ympäristön lämpötilan ollessa jopa -4° C.
35
Jos talvi on hyvin kylmä, ja sitä ei ole edeltänyt lämmin kesä, talven lopussa tulee olemaan lämpöenergian puutetta. Tätä lämmönvajausta tasapainottamaan käytetään maan lämpöä, joka Tanskassa on +8° C, kuten jo mainittiin. Jos ankarana 3 93478 talvena tulee pitä kylinä kausi, jolloin lämpötila on noin-10° C, laskelmat näyttävät, että teräslevyjen lämpötila voi laskea +2,8° C:een, mikä on vielä nollan yläpuolella, kun taas perinteisissä rakennuksissa -10° C lämpötila olisi 5 tunkeutunut syvälle ulkoseiniin.
Kun lämpötilat ovat kesällä korkeita ja tulevaa auringonvaloa on paljon, teräslevyt johtavat, kuten jo mainittiin, lämmön alas maahan ja myötävaikuttavat näin lämpötilan 10 pitämiseen alhaisena rakennuksen sisällä. Rakenne toimii tällöin ilmastointilaitteena.
Teräslevyillä ei ole suurta vaikutusta keskilämpötiloihin, mutta vaikutukset näkyvät korkeissa ja matalissa lämpöti-15 loissa, viimeksi mainitun ollessa hyvin merkittävä Tanskassa talviaikaan.
Keksinnöllä saavutetaan muitakin etuja, koska rakennuksen kantava rakenne on teräslevyä, eikä perinteisiä rakennus-20 materiaaleja. Tämä pienentää huomattavasti rakennuksen rakennuskuluja. Tämän lisäksi säästetään myös uuni laitosten, pattereiden, pumppujen ja muiden välineiden peruskustannuksissa. Lisäksi säästetään öljy-, kaasu- tai sähkölämmityksen vuosittaiset kulut. Kaikkein tärkein näkökohta tässä yhtey-25 dessä on kuitenkin se, että keksintö poistaa täysin savupiippujen aiheuttaman ilman saastumisen.
Tämän teräsrakenteen lisäetuna on sortumiskestävyys, mikä on tärkeää maanjäristysalueilla. Rakennukset, joiden pituus, 30 eli lävistäjä ei ole yli 30 m, eivät sorru maanjäristyksen sattuessa, koska teräslevyt reagoivat sopusointuisesti.
Metallilevyt voidaan täydentää jonkin matkan päästä maan pinnan yläpuolelta jonkin matkan päähän maan pinnan alapuo-35 lelle, kuten patenttivaatimuksissa 2 ja 3 esitetään, jolloin lämpö siirtyy paremmin maahan ja pois sieltä. Näitä lisäme-tallilevyjä voidaan valinnaisesti taivuttaa hieman kannattavasta metallilevystä maassa, jolloin ne saavat kosketuksen tai lämpökytkennän muihin osiin maasta, joka on huono 4 93478 lämmönjohdin.
Patenttivaatimuksessa 4 mainittu eristyskerros voi edistää osaltaan lämpötilan kasvua maavarannossa, ja tämä vähentää 5 myös lattian läpi tapahtuvaa välityshäviötä talvella. Eristyskerros jatkuu sopivimmin 1,5 m ja se ulottuu käytännössä vinosti alaspäin rakennuksesta sadeveden takia.
Kuten patenttivaatimuksesta 5 ilmenee, rakennus on ehkä 10 edullista eristää metallilevyjen ulkopuolelta maan pinnan yläpuolelta. Tämä saattaa vaikuttaa metallilevyn lämpötilaa pienentävästi hyvin kuumina päivinä, jolloin lämpötila rakennuksen sisällä ei nouse liian korkealle, ja jolloin levyt eivät laajene suoran, tulevan auringonvalon vaikutuk-15 sesta. Lisäksi maavarannosta tarvitaan vähemmän lämpöenergiaa pitämään teräslevyissä oikea lämpötila talvella.
Keksintö koskee myös rakennusta. Tämä rakennus on tunnettu tunnusmerkeistä, jotka on määritelty patenttivaatimuksen 6 20 tunnusmerkkiosassa ja lisätunnusmerkeistä, jotka on esitetty patenttivaatimuksissa 7-10.
Keksintö kuvataan tarkemmin seuraavassa viitaten piirustukseen, jonka yksi kuvio esittää pystysuoran poikkileikkauk-25 sen keksinnön mukaisen rakennuksen osasta.
Piirustuksessa esitetty rakennus 1 koostuu kantavasta teräs-levyrakenteesta 2. Teräslevyt ovat valitussa esimerkissä 12 mm paksuisia. Teräslevyt 2 ulottuvat rakennuksen välika-30 tosta 3 ja ne on kaivettu tai painettu noin 1-1,5 m maan pinnan 4 alapuolelle.
Teräslevyt ovat sopivan levyisiä, ja ne on yhdistetty pystysuoriin tiivistyssaumoihin siten, että ne eivät voi laaje-35 ta tai supistua, jos lämpötila muuttuu. Teräslevyihin leika taan luonnollisesti aukot ikkunoita ja ovia varten.
Teräslevyjen 2 sisäpuolelle on kiinnitetty eristys 5, jonka eristysarvo on halutun suuruinen, ja joka vastaa valinnaista 5 93478 40 cm:n vuorivillaa ja ulottuu jonkin matkaa lattian 6 alapuolelle, mainittu etäisyys vastaa sopivimmin lattian 6 alapuolella olevan eristyksen (ei esitetty) paksuutta.
5 Välikaton 3 päällä on sopivan, tässä 60 cm, paksuinen eris tyskerros 7.
Teräslevyn 2 ulkopuolelle on kiinnitetty lisäteräslevy 8, jonka paksuus on 6 mm. Teräslevy 8 ulottuu noin puolesta 10 välistä maan pinnan yläpuolelta, tässä tapauksessa 1,15 m, yhtä paljon maan pinnan alapuolelle.
Teräslevyn 8 ulkopuolelle on kiinnitetty lisäteräslevy 9, jonka paksuus on 6 mm. Teräslevy 9 ulottuu noin yhden nel-15 jäsosan maan pinnan yläpuolelta, tässä tapauksessa 55 cm, yhtä paljon maan pinnan alapuolelle.
Teräslevyjen 2, 8 ja 9 ulkopuolelle on kiinnitetty eristys-kerros 10, joka esitetyssä esimerkissä vastaa 40 mm paksuis-20 ta vuorivillaa.
Maahan kaivetaan eristyskerros 11, joka vastaa esim. 30 cm paksuista vuorivillaa. Eristyskerros 11 ulottuu alueelta, jossa rakennuksen 1 teräslevyt 2, 8, ja 9 menevät alas maa-25 hän. Eristyskerros 11 jatkuu noin 1,5 m poispäin rakennuksesta ja se ulottuu sadeveden takia vinosti alaspäin.
Maahan teräslevyjen 2 yläreunan alapuolelle voidaan upottaa kulmateräsperustus (ei esitetty). Teräslevyjen 2 alareunat 30 voidaan tässä perustuksessa tukea kulmaterästen suoraan kulmaan, jolloin rakennus ei vajoa.
Teräsrakenteen suojaamiseksi korroosiolta käytetään pientä, esim. 40 watin sähkötehoa, joka on täysin riittävä.
35
Keksintöä voidaan käyttää myös jo olemassa olevien rakennusten yhteydessä, koska rakennuksen ulkopuoli voidaan päällystää metallilevyillä, jotka ulottuvat jonkin matkaa alas maan vakiolämpöalueelle. Olemassa oleva rakennus muodostaa 6 93478 siten kokonaan tai osittain metallilevyjen eristyksen niiden sisäpuolelta. Metallilevyihin leikataan luonnollisesti aukot rakennuksen ikkunoiden ja ovien kohdalle, jos ikkunat ja ovet halutaan pitää. Rakennukseen asennetut metallilevyt 5 voidaan haluttaessa lisäksi eristää ulkopuolelta maan pinnan yläpuolelta.

Claims (12)

  1. 93478 7
  2. 1. Menetelmä rakennuksen (1) ulkoseinien pystyttämiseksi siten, että ne pitävät rakennuksen sisäpuolella yllä pysyvän lämpötilan pienimmällä mahdollisella energiankulutuksella 5 sekä ympäristön lämpötilan ollessa alhainen että silloin kun se on korkea, tunnettu siitä, että rakennuksen ulkoseinät rakennetaan metallilevyistä (2, 8, 9), erityisesti teräs- tai rautalevyistä, jotka muodostavat kantavan rakenteen ja jotka ulottuvat jonkin matkaa alas maan vakiolämpöalueelle 10 ja jotka levyt eristetään (5) sisäpuolelta yläosasta hieman maan pinnan alapuolelle korkeaan eristysarvoon.
  3. 2. Patenttivaatimuksen l mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että metallilevyjen (2, 8, 9) alaosa puoleen väliin maan 15 pinnan yläpuolelle on paksumpi tai että siihen on lisätty lisämetallilevyjä (8, 9).
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että metallilevyjen (2, 8, 9) alaosa neljäsosapituudel- 20 taan maan pinnasta ylöspäin on vielä paksumpi tai että siihen on lisätty lisämetallilevyjä (9).
  5. 4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että maahan kaivetaan eristyskerros 25 (11), joka ulottuu alueelta, jossa rakennuksen metallilevyt menevät alas maahan ja poispäin rakennuksesta (1).
  6. 5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rakennus (1) eristetään (10) myös 30 metallilevyjen (2, 8, 9) ulkopuolelta maan pinnan yläpuolelta.
  7. 6. Rakennus, tunnettu siitä, että sen ulkoseinät koostuvat metallilevyistä (2, 8, 9), erityisesti teräs- tai rautale- 35 vyistä, jotka ulottuvat jonkin matkaa alas maan vakiolämpöalueelle ja jotka on eristetty (5) sisäpuolelta yläosasta hieman maan pinnan alapuolelle korkeaan eristysarvoon. 93478 8
  8. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen rakennus, tunnettu siitä, että metallilevyjen (2, 8, 9) alaosa puolelta pituudeltaan maan pinnasta ylöspäin on paksumpi tai täydennetty li-sämetallilevyillä (8, 9) . 5
  9. 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen rakennus, tunnettu siitä, että metallilevyjen (2, 8, 9) alaosa neljänteen osaan maan pinnan yläpuolelle on vielä paksumpi tai täydennetty lisämetallilevyillä (9). 10
  10. 9. Jonkin patenttivaatimuksen 6-8 mukainen rakennus, tunnettu siitä, että maassa on eristyskerros (11), joka ulottuu alueelta, jossa rakennuksen metallilevyt menevät alas maahan ja poispäin rakennuksesta. 15
  11. 10. Jonkin patenttivaatimuksen 6-9 mukainen rakennus, tunnettu siitä, että rakennus (1) on eristetty (10) myös metallilevyjen (2, 8, 9) ulkopuolelta maan pinnan yläpuolelta.
  12. 20 Patentkrav
FI913634A 1989-02-01 1991-07-30 Menetelmä rakennuksen ulkoseinien pystyttämiseksi ja rakennus FI93478C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK044689A DK44689A (da) 1989-02-01 1989-02-01 Fremgangsmaade til at opfoere en bygnings ydervaegge samt bygning til udoevelse af fremgangsmaaden
DK44689 1989-02-01
DK9000028 1990-01-31
PCT/DK1990/000028 WO1990008862A1 (en) 1989-02-01 1990-01-31 A method of erecting the outer walls of a building, and a building

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI913634A0 FI913634A0 (fi) 1991-07-30
FI93478B FI93478B (fi) 1994-12-30
FI93478C true FI93478C (fi) 1995-04-10

Family

ID=8093637

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI913634A FI93478C (fi) 1989-02-01 1991-07-30 Menetelmä rakennuksen ulkoseinien pystyttämiseksi ja rakennus

Country Status (13)

Country Link
US (1) US5233801A (fi)
EP (1) EP0456696B1 (fi)
JP (1) JPH04504448A (fi)
KR (1) KR920701591A (fi)
AT (1) ATE87690T1 (fi)
AU (1) AU635000B2 (fi)
CA (1) CA2045636A1 (fi)
DE (1) DE69001245T2 (fi)
DK (2) DK44689A (fi)
FI (1) FI93478C (fi)
NO (1) NO177110C (fi)
RU (1) RU2042775C1 (fi)
WO (1) WO1990008862A1 (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE501456C2 (sv) * 1993-08-27 1995-02-20 Gullfiber Ab Väggarrangemang
DK89795A (da) * 1995-08-10 1997-02-11 Ib Villy Wolff Bygning
US5761863A (en) * 1996-11-27 1998-06-09 Clemson University Method of reinforcing a building
GB9924752D0 (en) * 1999-10-19 1999-12-22 Hewitt Mark G Method of construction
KR20030036807A (ko) * 2000-09-29 2003-05-09 쿠게모토 켄지 지열이용 구조물
GB2464271B (en) * 2008-10-07 2014-04-23 Univ Nottingham Trent Temperature regulation system for buildings
US20110192566A1 (en) * 2010-02-08 2011-08-11 Dale Marshall Thermal storage system for use in connection with a thermal conductive wall structure
DE102013020310A1 (de) * 2013-12-03 2015-06-03 Thomas Piller Wärmespeicher für eine Gebäude-Energieanlage
RU193382U1 (ru) * 2019-07-18 2019-10-28 Федеральное государственное бюджетное учреждение "Научно-исследовательский институт строительной физики Российской академии архитектуры и строительных наук" (НИИСФ РААСН) Система поддержания внутренней температуры первого этажа здания

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH443615A (de) * 1966-10-05 1967-09-15 Krebs Arthur Kellerwand
US3561175A (en) * 1969-03-17 1971-02-09 Dow Chemical Co Frost proof shallow footings or piers and method therefor
US3820295A (en) * 1972-09-11 1974-06-28 Inco Systems Inc Building structure formed of flat corrugated steel decking
US4263762A (en) * 1979-03-09 1981-04-28 Reed Stanley B Structural foundation assembly
US4409766A (en) * 1981-04-13 1983-10-18 Fiberglas Canada Inc. Thermal insulation structure
US4433720A (en) * 1981-04-24 1984-02-28 Lowstuter W Robert Earth tempered building design system
DE3600230A1 (de) * 1986-01-07 1987-07-09 Mero Werke Kg Waermegewinnungsanlage zur nutzbarmachung von erdwaerme z.b. zur gebaeudeheizung

Also Published As

Publication number Publication date
DK0456696T3 (da) 1994-09-05
KR920701591A (ko) 1992-08-12
CA2045636A1 (en) 1990-08-02
DK44689A (da) 1990-08-02
JPH04504448A (ja) 1992-08-06
EP0456696B1 (en) 1993-03-31
EP0456696A1 (en) 1991-11-21
NO912987L (no) 1991-07-31
RU2042775C1 (ru) 1995-08-27
FI913634A0 (fi) 1991-07-30
NO912987D0 (no) 1991-07-31
NO177110C (no) 1995-07-26
ATE87690T1 (de) 1993-04-15
DE69001245T2 (de) 1993-07-08
AU635000B2 (en) 1993-03-11
FI93478B (fi) 1994-12-30
AU5028990A (en) 1990-08-24
US5233801A (en) 1993-08-10
NO177110B (no) 1995-04-10
DE69001245D1 (de) 1993-05-06
WO1990008862A1 (en) 1990-08-09
DK44689D0 (da) 1989-02-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP3946634B2 (ja) 地熱利用構造物
FI93478C (fi) Menetelmä rakennuksen ulkoseinien pystyttämiseksi ja rakennus
CN101864804A (zh) 低碳组合式方仓建筑
US4433720A (en) Earth tempered building design system
US20080034681A1 (en) First House II
CN201794160U (zh) 低碳组合式方仓建筑
EP2850256A1 (en) Modular-based, concrete floor or roofing building structure
RU157323U1 (ru) Малоэтажное здание
KR100536067B1 (ko) 건축물 기초의 외단열 구조
RU157001U1 (ru) Стеновая многослойная конструкция
Krstić et al. Buried buildings as an example of architecture that strives to be energy efficient
CN214169414U (zh) 适用于热带海洋与极寒气候的装配式超低能耗建筑
Bligh et al. Energy comparisons and where to insulate earth-sheltered buildings and basements
Gonçalves et al. A passive solar Office Building in Portugal
Potenchi Traditional Semi-Buried House
RU2107785C1 (ru) Устройство для теплоизоляции стен зданий при отрицательных температурах
Tokmurat et al. SPECIFITIES OF DESIGNING ACTIVE HOUSES IN CONDITIONS OF SOUTH KAZAKHSTAN
RU2526031C2 (ru) Малоэтажное энергообразующее здание
CA1227916A (en) Low energy demand structure
RU43571U1 (ru) Дом дачного типа "woodstone"
Dorum Energy economy in sports halls and swimming pools in rock
SK92016A3 (sk) Dom v dome
Glenn et al. Small changes, big savings: Low-cost, carbon-neutral housing
JP2004065229A (ja) 緑化居住環境構築システム
Seifert Special Considerations for Building in Alaska

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed