FI89644B - Temperaturkompenserad resonator - Google Patents

Temperaturkompenserad resonator Download PDF

Info

Publication number
FI89644B
FI89644B FI915156A FI915156A FI89644B FI 89644 B FI89644 B FI 89644B FI 915156 A FI915156 A FI 915156A FI 915156 A FI915156 A FI 915156A FI 89644 B FI89644 B FI 89644B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
temperature
resonator
housing
plate
face
Prior art date
Application number
FI915156A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI915156A (fi
FI915156A0 (fi
FI89644C (fi
Inventor
Kimmo Ervasti
Jorma Ohtonen
Original Assignee
Lk Products Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lk Products Oy filed Critical Lk Products Oy
Priority to FI915156A priority Critical patent/FI89644C/fi
Publication of FI915156A0 publication Critical patent/FI915156A0/fi
Priority to US07/971,530 priority patent/US5304968A/en
Priority to DK92309975.8T priority patent/DK0540360T3/da
Priority to EP92309975A priority patent/EP0540360B1/en
Priority to DE69209223T priority patent/DE69209223T2/de
Priority to JP4294315A priority patent/JPH05235620A/ja
Publication of FI915156A publication Critical patent/FI915156A/fi
Publication of FI89644B publication Critical patent/FI89644B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89644C publication Critical patent/FI89644C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01PWAVEGUIDES; RESONATORS, LINES, OR OTHER DEVICES OF THE WAVEGUIDE TYPE
    • H01P7/00Resonators of the waveguide type
    • H01P7/04Coaxial resonators

Landscapes

  • Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)
  • Non-Reversible Transmitting Devices (AREA)

Description

8 9 6 4 4 Lämpötilakompensoitu resonaattori - Temperaturkompenserad resonator 5 Tämä keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaiseen lämpötilakompensoituun resonaattoriin. Keksintö koskee erityisesti sellaisen radiotaajuisen resonaattorin lämpötilakompensointia, jossa lähes puolen aallon tai nel-jännesaallon pituinen sauva tai lieriökelan muotoon kier-10 retty johdin on ympäröity joka puolelta metallisella vaipalla ja jossa sauvan tai kelan avoin pää on tietyn etäisyyden päässä vaipasta.
Edellä esitetyn tyyppinen koaksiaaliresonaattori koostuu 15 tyypillisesti kuparisesta resonaattorisauvasta ja sitä ym päröivästä alumiinikotelosta, jonka yksi seinämä on määrätyn etäisyyden päässä sauvan kärjestä, jolloin sauvan kärjen ja seinämän välinen kapasitanssi muodostaa resonaattorille kapasitiivisen kuormituksen. Sauvan toinen pää on 20 oikosuljettu kotelon toiseen, vastakkaiseen johtavaan sei nämään. Helix-resonaattori poikkeaa koaksiaaliresonaatto-rista periaatteessa vain siinä, että sisäjohdin, sauva, on kierretty lieriökelan muotoon, jolloin päästään pienempään kokoon. Koaksiaali- ja helix-resonaattoreilla on eräs pe-':':25 rusvaikeus, nimittäin riittävän lämpötilastabiliteetin ai kaansaaminen. Käyttöympäristöissä, joissa on odotettavissa suuria lämpötilavaihteluita, voi esiintyä suuria siirtymiä keskitaajuudessa johtuen rakenteen lämpölaajenemisen aiheuttamista dimensioiden muutoksista ja sitä kautta säh-:--30 köisissä ominaisuuksissa. Toiseksi käytettäessä resonaat- toria tehosovelluksissa lämpenee resonaattorisauva voimakkaasti etenkin sen avoimen pään kohdalla, jossa kentänvoimakkuus on suurin. Tämä sauvan lämpeneminen pidentää sitä ja lyhentää sauvan kärjen ja kotelon seinämän välistä e-’· 35 täisyyttä. Tyypillisesti lämpötilan noustessa resonanssi- . \ taajuus laskee ja vastaavasti lämpötilan lasku nostaa re- sonanssitaajuutta.
89644 2 Lämpötilanvaihtelun aiheuttaman keskitaajuuden muutoksen kompensoimiseksi on käytetty lukuisia menetelmiä. Pääasiassa nämä menetelmät perustuvat siihen, että koska resonaattorin värähtelypiiri muodostuu rinnankytketyistä kuor-5 mituskapasitanssista ja sauvan induktanssista, järjestetään kapasitanssi sillä tavalla muuttuvaksi, että se kompensoi mahdollisimman hyvin induktanssin muutoksen. Tämä on luonnollista siksi, että kapasitanssiin on helpompi vaikuttaa kuin induktanssiin. Menetelmissä pyritään siten 10 pienentämään kuormituskapasitanssia lämpötilan kasvun mu kaan.
Eräs tavanomaisimmista tavoista on hakea resonaattorisau-van pään ja kotelon päädyn, jota tässä nimitetään kotelon 15 kanneksi, välinen etäisyys sopivaksi, jolloin lämpötilan muuttuessa resonaattorisauvan ja kannen välinen etäisyys muuttuu siten, että resonanssitaajuus pysyy mahdollisimman hyvin paikallaan. Käytännössä joudutaan useimmiten resonaattorisauvan pään ja kotelon kannen välinen etäisyys te-20 kemään hyvin pieneksi, jolloin haittana on tällöin ensin näkin se, että tehtäessä mainittu etäisyys hyvin pieneksi huononee resonaattorin Q-arvo, koska sauvan pään ja kannen välinen kapasitanssi eli resonaattorin kuormitus kasvaa. Lisäksi jos etäisyys tehdään liian pieneksi, on seuraukse-25 na läpilyönnin vaara etenkin käytettäessä resonaattoreita tehosovelluksissa kuten esim. radiolaitteiden lähetinsuo-dattimissa, koska tunnetusti resonaattorin sähkökentän maksimi on sauvan tai helix-kelan kärjessä. Tämän tavan heikkous on vielä se, että läpilyönnin vaara kasvaa mai-30 nittua etäisyyttä pienennettäessä. Läpilyönnin vaara ja Q-arvon nopea huonontuminen asettavat esteen täydellisen kompensoinnin saavuttamiselle, joten kompensointi on luonteeltaan alikompensointia. Toinen tunnettu tapa on sijoittaa sauvaresonaattorin kärkeen bimetalliliuska niin, että 35 se on yhdensuuntainen kannen kanssa. Lämpötilan kasvaessa liuska taipuu kannesta poispäin pienentäen siten kuormituskapasitanssia lämpötilan mukaan. Tämän menetelmän haittoina on kuten ensimmäisessäkin menetelmässä se, että bi- 3 89644 metal1iliuska heikentää reso-naattorin Q-arvoa, ja lisäksi se, että bimetallia on hyvin hankala työstää. Bimetalli-liuska voidaan sijoittaa myös kotelon kanteen, mutta se on sikäli huono paikka, että kannen lämpötila on paljon alem-5 pi kuin resonaattorin kärjen lämpötila, jolloin bimetalli ei seuraa sitä lämpötilaa mitä pitäisi. Tämäntapainen bi-metalliliuskaratkaisu tunnetaan esim. patenttijulkaisusta US-3 740 677. Kolmas tapa on valita käytetyt materiaalit sellaisiksi, että lämpötilamuutokset vaikuttavat hyvin 10 vähän niiden mittoihin. Ennen kaikkea valinta kohdistuu sauvan materiaaliin, joksi valitaan esim. pinnoitettu rauta, jolla on pienempi lämpötilakerroin kuin tavallisesti käytetyllä kuparisauvalla. Haittana on tällöin resonaattoreista kootun suodattimen painon kasvu.
15 Tämän keksinnön tavoitteena on aikaansaada sellainen resonaattorin lämpötilakompensointi, jolla voidaan saavuttaa yli-, ali- ja täsmäkompensointi ja jolla ei ole edellä esitettyjen tunnettujen toteutusten haittoja. Toisena ta-20 voitteena on saada aikaan lämpötilakompensointi, joka so veltuu sekä helix- että sauvaresonaattoreille ja niistä konstruoiduille suodattimille ja on helposti ja edulli-' sesti sovellettavissa teolliseen tuotantoon.
'25 Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on keksinnön mukaisel le ratkaisulle tunnusomaista se, mikä on esitetty oheises-··· : sa patenttivaatimuksessa 1.
Keksinnön mukaisesti asetetaan resonaattorisauvan • 30 avoimen pään ja sitä vastapäätä olevan resonaattoriko- telon päätyseinämän väliin johtavaa materiaalia oleva levymäinen kappale, jonka keskiosa on tasainen sekä kotelon päätyseinämän suuntainen ja välimatkan päässä siitä. Kappaleen vastakkaiset reunaosat on taivutettu 35 päätyseinämän suuntaan ja kiinnitetty siihen sähköisesti ja mekaanisesti luotettavasti. On oleellista, että levymäisen kappaleen lämpötilakerroin on pienempi kuin kotelon sen pinnan lämpötilakerroin, johon 8 9 64 4 4 se on kiinnitetty. Sen materiaaliksi sopii hyvin kupari, kun kotelon materiaalina on alumiini. Levymäinen kappale toimii kompensointilevynä, joka kiinnitysalustaansa pienemmän lämpölaajenemisen vuoksi lisää resonaattorisauvan avoi-5 men pään ja sitä vastapäätä olevan kompensointilevyn välisen etäisyyden muutosta muuttaen siten resonaattorin kuormitus-kapasitanssia lämpötilan mukaan. Kompensointilevyn muotoilulla, lämpötilakertoimella ja etäisyyden valinnalla resonaattori sauvan kärjestä voidaan saada aikaan joko ali-, 10 yli- tai täsmäkompensointi. Mainitut seikat sopivasti valitsemalla voidaan järjestää kompensointi myös sellaiseksi, että suodatin lämmetessään "ryömii" eli siirtyy siihen suuntaan, jossa sen läpäisyvaimennus on pienempi. Suodattimen tuottama häviölämpö pienenee tällöin ja suodattimen 15 tai sen resonaattorin tuhoutumisen vaara pienenee.
Keksintöä selostetaan seuraavassa havainnollisemmin viittaamalla oheisiin kuviin, joissa kuva 1 esittää kokoonpanokuvaa eräästä resonaattorista, 20 jossa on käytetty keksinnön mukaista lämpötila- kompensointia , kuva 2 on kompensointilevy päältä katsottuna, kuva 3 on leikkauskuva kompensointilevystä, ja kuva 4 esittää osittaista leikkausta resonaattorista 25 kompensointilevy kiinnitettynä.
Kuvassa 1 on esitetty eräs sauvaresonaattorirakenne 1, joka tunnetulla tavalla käsittää resonaattorisauvan 3 ja sitä aksiaalisesti ympäröivän kotelon 2, johon liittyvät pääty-30 pinnat 4 ja 4'. Sauva 3 on toisesta päästään kiinnitetty päätypintaan 4', jota voidaan nimittää pohjaksi. Sauvan toinen, vapaa pää on (kuva 4) määrätyllä etäisyydellä pääty-pinnasta 4, jota voidaan nimittää kanneksi. Tämä perusrakenne on sinänsä tavanomainen ja voi luonnollisesti vaihdella. 35 Liitännät resonaattoriin kytkeytymiseksi on selvyyden vuoksi jätetty esittämättä. Kotelo 2 voi olla pyöreä tai poikkileikkaukseltaan myös suorakaiteen muotoinen sisältäen useita resonaattorisauvoja. Tavallisesti kotelo on alumiinia, joka 8 9 6 4 4 5 on sisäpuolelta pinnoitettu esim. hopealla ja sauva on kupariputkea, joka on samoin pinnoitettu ulkopinnaltaan. Sauvan 3 kärjen etäisyys kannesta 4 (välimatka a+b kuvassa 4) määrää tunnetusti resonaattorin kuormituskapasitanssin 5 silloin, kun levyä 5 ei käytetä. Resonaattorin ollessa käytössä sähköisen piirin esim. suodattimen osana sauva 3 lämpiää ja sen seurauksena pitenee, jolloin resonanssitaajuus pienenee. Tämä voidaan estää käyttämällä keksinnön mukaista kompensointilevyä 5 kotelon 2 kannen 4 ja resonaat-10 torisauvan 3 välissä.
Kompensointilevy 5 on ohuesta metallista meistämällä ja taivuttamalla tehty levy, jonka muoto vastaa kannen 4 muotoa, kuten kuvasta 1 ilmenee. Levyn lämpötilakerroin on 15 pienempi kuin kannen 4, jolloin kannen ollessa alumiinia levyaines on edullisesti kuparia. Kompensointilevy 5 ei ole aivan tasomainen vaan siihen on muodostettu taivuttamalla pinta 12, joka on olennaisesti yhdensuuntainen levyn reunaosien 8, 9 pinnan kanssa, kuva 3. Tämä voidaan aikaan-20 saada kuvan 2 mukaisesti siten, että levymäiseen aihioon sen vastakkaisten reunojen lähelle meistetään sivujen suuntaiset urat 6, 7. Tämän jälkeen urien väliin jäävään levyn osaan tehdään taivutukset, niin että muodostuu kuvan 3 mukainen profiili, jossa on reunapinnat 8, 9, niihin rajoit-25 tuvat vinot sivupinnat 10, 11 ja suora pohjapinta 12, joka on etäisyydellä a levyn reunapinnoista. Kompensointilevyyn voidaan tehdä jonkin muunkin muotoinen pinta, jonka syvyys on a, mutta tällöin on huolehdittava siitä, etteivät levyn lämpenemisessä syntyvät jännitykset aiheuta hallitsemattomia 30 muodonmuutoksia levyyn.
Kun kompensointilevy 5 on tehty, se sijoitetaan kokoonpanossa kuvan 1 osoittamalla tavalla resonaattorin 1 kannen 4 alle, jolloin koottu rakenne on kuvan 4 mukainen. Kompen-35 sointilevyn 5 pinnan 12 etäisyys resonaattorin kannesta 4 on a ja resonaattorisauvan kärjen etäisyys pinnasta 12 on b. Tämä etäisyys b määrää suurelta osin resonaattorin ka-pasitiivisen kuormituksen. Kun nyt suodatinsovelluksessa.
6 8 9 6 h 4 esimerkiksi lähetinsuodattimessa, suodatin kuumenee, aiheuttaa se sen, että sauva 3 pitenee. Lämpenemisen johdosta myös kotelo 2 pitenee sauvan suunnassa ja välimatka a+b kasvaa eli kapasitiivinen kuormitus (jos ei käytetä kompensointile-5 vyä 5) pienenee. Tämä ei kuitenkaan riitä kompensoimaan re-sonanssitaajuuden muutosta, vaan täydellinen kompensointi saavutetaan levyn 5 avulla. Kun lämmön vaikutuksesta kansi 4 laajenee, aiheuttaa se sen, että se ikäänkuin pyrkii "suoristamaan" siihen kiinnitettyä kompensointilevyä, jonka 10 lämpötilakerroin on pienempi kuin kannella 4. Tällöin välimatka a pienenee lämpötilan noustessa ja kompensointilevyn 5 tasainen osa 12 "pakenee" sauvan 3 kärkeä. Oikealla mitoituksella voidaan saada sellainen tilanne, että etäisyys b ja sitä kautta resonaattorin kuormituskapasitanssi pienenee 15 lämpötilan kasvaessa täysin hallitusti siten, että resonans-sitaajuus pysyy muuttumattomana lämpötilan muuttuessa. Mitoituksella voidaan myös helposti järjestää joko ylikom-pensointi, jolloin resonaattorin taajuus kasvaa halutusti lämpötilan noustessa. Tämä on joskus edullista, sillä useita 20 resonaattoreita käsittävän suodattimen tapauksessa joudutaan vaimennuskäyrän yläpäässä pienemmän vaimennuksen alueelle, jolloin läpäisyvaimennus on pienempi, resonaattorin lämpötila pienenee ja tätä kautta myös taajuus pienenee. Joissakin tapauksissa on edullista käyttää alikompensointia, jolloin 25 lämpötilan kasvaessa taajuus pienenee halutulla nopeudella.
Edellä on selostettu erästä keksinnön edullista suoritusmuotoa. Patenttivaatimusten suojapiirissä pysyen voidaan keksintö toteuttaa lukuisin eri tavoin. Sitä voidaan käyttää 30 paitsi koaksiaali- ja helix-resonaattoreiden kompensointiin myös onteloresonaattorin ja periaatteessa myös keraamisen resonaattorin kompensointiin. Sijoittamalla onteloresonaattorin yhdelle seinämälle kompensointilevy voidaan ontelon tilavuutta ja siten resonanssitaajuutta muuttaa hallitusti 35 lämpötilan mukaan. Kompensointilevyn muoto ei ole mitenkään rajoitettu, olennaista on ainoastaan se, että sen lämpötila-kerroin on pienempi kuin resonaattorirakenteen sen osan, johon levy on kiinnitetty. Kompensointilevyn käyttö parantaa 7 S 9 64 4 myös resonaattorin Q-arvoa kahta kautta: ensinnäkin sen sähkönjohtavuus on parempi kuin varsinaisen kotelomateriaa-lin (esimerkiksi kupari vs. alumiini) ja sähkönjohtavuutta voidaan helposti parantaa lisää pinnoittamalla kompensointi-5 levy esim. hopealla ja pinnoittaa kotelo ja varsinkin sen kansi halvemmalla ja huonommalla aineella esim. tinalla. Toiseksi koaksiaali- ja helix-resonaattorin tapauksessa voidaan sauvan kärjen ja sitä vastapäätä olevan johtavan pinnan etäisyys (lähtötilanteessa) tehdä suuremmaksi kuin 10 on mahdollista ilman kompensointllevyä. Kuormituskapasitans-si on siten pienempi ja resonaattorin Q-arvo parempi. Kompensointi levyyn voidaan helposti sijoittaa jokin säätöosa, esimerkiksi kuvassa 3 katkoviivalla esitetty kieleke S, jota taivuttamalla voidaan resonanssitaajuus virittää koh-15 dalleen. Levyyn voidaan tehdä myös reikä, esimerkiksi kuvan 2 mukaisesti katkoviivalla esitetty reikä R, jonka kautta kanteen 4 kiinnitetty resonanssitaajuuden virittämiseen tarkoitettu tunnettu säätöruuvi tms. säätöosa (ei esitetty) kulkee.
20

Claims (9)

1. Lämpötilakompensoitu radiotaajuudelle tarkoitettu koaksiaaliresonaattori, johon kuuluu - ulkojohtimena toimiva johtavaa ainetta oleva kotelo, 5 jossa on sivupinta (2) ja ensimmäinen (4) ja toinen (4) päätypinta, - kotelon sisällä oleva sisäjohdin (3), jonka toinen pää on oikosuljettu koteloon (2) ja toinen pää on avoin ja etäisyydellä ensimmäisestä päätypinnasta (4), t u n - 10. e t t u siitä, että - kotelon sisäpuolella on vastapäätä sisäjohtimen avointa päätä kompensointilevy (5), jonka keskiosa (12) on välimatkan (a) päässä ensimmäisestä päätypinnasta (4) ja on edullisesti sen suuntainen ja joka on ainakin kahdesta 15 vastakkaisesta reunaosasta (8, 9) kiinnitetty ensimmäiseen päätypintaan (4), - kompensointilevyn (5) lämpöpitenemiskerroin on pienempi kuin ensimmäisen päätypinnan lämpöpitenemiskerroin, jolloin resonaattorin lämpötilan noustessa kompensointilevyn 20 (5) keskiosa (12) lähenee ensimmäistä päätypintaa (4).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lämpötilakompensoitu resonaattori, tunnettu siitä, että keskiosan (12) ja kummankin reunaosan (8 ja 9) välissä on niitä yhdistävä 25 osa (10 ja 11), joka on vinossa kulmassa keskiosaan (12) nähden.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen lämpötilakompensoitu resonaattori, tunnettu siitä, että kompensointi - 30 levy on yhtä kappaletta oleva taivuttamalla muodostettu levy.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lämpötilakompensoitu resonaattori, tunnettu siitä, että kompensointi - 35 levyn (5) pinta, joka on poispäin ensimmäisestä päätypinnasta (4), on pinnoitettu sähköä hyvin johtavalla aineella, kuten hopealla. 9 89644
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lämpötilakompensoitu resonaattori, tunnettu siitä, että ensimmäinen päätypinta (4) on alumiinia ja kompensointilevy (5) on kuparia. 5
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lämpötilakompensoitu resonaattori, tunnettu siitä, että kompensointi -levyn (5) keskiosassa on reikä (R), jonka kautta ensimmäi-seen päätypintaan (4) kiinnitetty resonanssitaajuuden 10 säätöelin voi kulkea.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lämpötilakompensoitu resonaattori, tunnettu siitä, että kompensointi -levyyn on tehty leikkaamalla kieleke (S), jota voidaan 15 taivuttaa sisäjohtimeen (3) päin tai siitä poispäin, jolloin voidaan säätää resonaattorin resonanssitaajuutta.
8. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen lämpötilakompensoitu resonaattori, tunnettu siitä, 20 että sitä käytetään radiotaajuussuodattimessa.
8 89644
9. Useista koaksiaaliresonaattoreista muodostettu ra-diotaajuussuodatin, jossa kutakin resonaattoria ympäröi ulkojohtimena toimiva johtavaa ainetta oleva kotelo ja "'25 jossa kunkin resonaattorin sisäjohtimen (3) toinen pää on oikosuljettu koteloon ja toinen pää on avoin ja etäisyydellä kotelon yhdestä päätypinnasta (4), tunnettu siitä, että - kotelon sisällä sen päätypinnassa (4) ainakin yhden 30 sisäjohtimen avoimen pään kohdalla on kompensointilevy (5), jonka keskiosa (12) on välimatkan (a) päässä pääty-pinnasta (4) ja on edullisesti sen suuntainen ja joka on ainakin kahdesta vastakkaisesta reunaosasta (8, 9) kiinnitetty päätypintaan (4), 35. kompensointilevyn (5) lämpöpitenemiskerroin on pienempi kuin päätypinnan lämpöpitenemiskerroin, jolloin päätypin-nan lämpötilan noustessa kompensointilevyn (5) keskiosa (12) lähenee päätypintaa (4). ίο *96 4 4
FI915156A 1991-10-31 1991-10-31 Temperaturkompenserad resonator FI89644C (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915156A FI89644C (fi) 1991-10-31 1991-10-31 Temperaturkompenserad resonator
US07/971,530 US5304968A (en) 1991-10-31 1992-10-28 Temperature compensated resonator
DK92309975.8T DK0540360T3 (da) 1991-10-31 1992-10-30 Temperaturkompenseret resonator
EP92309975A EP0540360B1 (en) 1991-10-31 1992-10-30 Temperature compensated resonator
DE69209223T DE69209223T2 (de) 1991-10-31 1992-10-30 Resonator mit Temperaturkompensierung
JP4294315A JPH05235620A (ja) 1991-10-31 1992-11-02 温度補償高周波共振器および高周波フィルタ

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915156 1991-10-31
FI915156A FI89644C (fi) 1991-10-31 1991-10-31 Temperaturkompenserad resonator

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI915156A0 FI915156A0 (fi) 1991-10-31
FI915156A FI915156A (fi) 1993-05-01
FI89644B true FI89644B (fi) 1993-07-15
FI89644C FI89644C (fi) 1993-10-25

Family

ID=8533405

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI915156A FI89644C (fi) 1991-10-31 1991-10-31 Temperaturkompenserad resonator

Country Status (6)

Country Link
US (1) US5304968A (fi)
EP (1) EP0540360B1 (fi)
JP (1) JPH05235620A (fi)
DE (1) DE69209223T2 (fi)
DK (1) DK0540360T3 (fi)
FI (1) FI89644C (fi)

Families Citing this family (58)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5420554A (en) * 1994-03-30 1995-05-30 Motorola, Inc. Method and apparatus for adjusting a resonant frequency of a transmission line resonator assembly
US5682128A (en) * 1996-04-23 1997-10-28 Illinois Superconductor Corporation Superconducting reentrant resonator
SE9702063D0 (sv) * 1997-05-30 1997-05-30 Ericsson Telefon Ab L M Filter tuning arrangement
US5905419A (en) * 1997-06-18 1999-05-18 Adc Solitra, Inc. Temperature compensation structure for resonator cavity
US5905416A (en) * 1998-01-08 1999-05-18 Glenayre Electronics, Inc. Die-cast duplexer
US6002310A (en) * 1998-02-27 1999-12-14 Hughes Electronics Corporation Resonator cavity end wall assembly
SE514247C2 (sv) * 1999-06-04 2001-01-29 Allgon Ab Temperaturkompenserad stavresonator
US6466110B1 (en) 1999-12-06 2002-10-15 Kathrein Inc., Scala Division Tapered coaxial resonator and method
US6535087B1 (en) 2000-08-29 2003-03-18 Com Dev Limited Microwave resonator having an external temperature compensator
US6459346B1 (en) 2000-08-29 2002-10-01 Com Dev Limited Side-coupled microwave filter with circumferentially-spaced irises
US6734766B2 (en) * 2002-04-16 2004-05-11 Com Dev Ltd. Microwave filter having a temperature compensating element
US6894584B2 (en) 2002-08-12 2005-05-17 Isco International, Inc. Thin film resonators
US7224248B2 (en) * 2004-06-25 2007-05-29 D Ostilio James P Ceramic loaded temperature compensating tunable cavity filter
EP1763905A4 (en) 2004-06-28 2012-08-29 Pulse Finland Oy ANTENNA COMPONENT
EP1693919A1 (en) * 2005-02-09 2006-08-23 Alcatel Alsthom Compagnie Generale D'electricite RF-resonator tuning
US20060255888A1 (en) * 2005-05-13 2006-11-16 Kathrein Austria Ges.M.B.H Radio-frequency filter
FI20055420A0 (fi) * 2005-07-25 2005-07-25 Lk Products Oy Säädettävä monikaista antenni
FI119009B (fi) 2005-10-03 2008-06-13 Pulse Finland Oy Monikaistainen antennijärjestelmä
FI118782B (fi) 2005-10-14 2008-03-14 Pulse Finland Oy Säädettävä antenni
FI119577B (fi) * 2005-11-24 2008-12-31 Pulse Finland Oy Monikaistainen antennikomponentti
US8618990B2 (en) 2011-04-13 2013-12-31 Pulse Finland Oy Wideband antenna and methods
US10211538B2 (en) 2006-12-28 2019-02-19 Pulse Finland Oy Directional antenna apparatus and methods
FI20075269A0 (fi) * 2007-04-19 2007-04-19 Pulse Finland Oy Menetelmä ja järjestely antennin sovittamiseksi
GB2448875B (en) * 2007-04-30 2011-06-01 Isotek Electronics Ltd A temperature compensated tuneable TEM mode resonator
FI120427B (fi) 2007-08-30 2009-10-15 Pulse Finland Oy Säädettävä monikaista-antenni
FR2945673B1 (fr) * 2009-05-15 2012-04-06 Thales Sa Dispositif de paroi flexible multi-membranes pour filtres et multiplexeurs de technologie thermo-compensee
DE102010044267B4 (de) 2009-09-14 2018-08-16 Tesat-Spacecom Gmbh & Co. Kg Kompensationseinheit
FI20096134A0 (fi) 2009-11-03 2009-11-03 Pulse Finland Oy Säädettävä antenni
FI20096251A0 (sv) 2009-11-27 2009-11-27 Pulse Finland Oy MIMO-antenn
US8847833B2 (en) * 2009-12-29 2014-09-30 Pulse Finland Oy Loop resonator apparatus and methods for enhanced field control
FI20105158A (fi) 2010-02-18 2011-08-19 Pulse Finland Oy Kuorisäteilijällä varustettu antenni
US9406998B2 (en) 2010-04-21 2016-08-02 Pulse Finland Oy Distributed multiband antenna and methods
FI20115072A0 (fi) 2011-01-25 2011-01-25 Pulse Finland Oy Moniresonanssiantenni, -antennimoduuli ja radiolaite
US9673507B2 (en) 2011-02-11 2017-06-06 Pulse Finland Oy Chassis-excited antenna apparatus and methods
US8648752B2 (en) 2011-02-11 2014-02-11 Pulse Finland Oy Chassis-excited antenna apparatus and methods
US8866689B2 (en) 2011-07-07 2014-10-21 Pulse Finland Oy Multi-band antenna and methods for long term evolution wireless system
US9450291B2 (en) 2011-07-25 2016-09-20 Pulse Finland Oy Multiband slot loop antenna apparatus and methods
US9123990B2 (en) 2011-10-07 2015-09-01 Pulse Finland Oy Multi-feed antenna apparatus and methods
US9531058B2 (en) 2011-12-20 2016-12-27 Pulse Finland Oy Loosely-coupled radio antenna apparatus and methods
US9484619B2 (en) 2011-12-21 2016-11-01 Pulse Finland Oy Switchable diversity antenna apparatus and methods
US8988296B2 (en) 2012-04-04 2015-03-24 Pulse Finland Oy Compact polarized antenna and methods
KR101397544B1 (ko) * 2012-07-24 2014-05-27 주식회사 케이엠더블유 온도 보상 장치를 구비한 캐비티 필터
US9979078B2 (en) 2012-10-25 2018-05-22 Pulse Finland Oy Modular cell antenna apparatus and methods
US10069209B2 (en) 2012-11-06 2018-09-04 Pulse Finland Oy Capacitively coupled antenna apparatus and methods
DE102012022411A1 (de) * 2012-11-15 2014-05-15 Kathrein-Austria Gmbh Hochfrequenzfilter mit Frequenzstabilisierung
US10079428B2 (en) 2013-03-11 2018-09-18 Pulse Finland Oy Coupled antenna structure and methods
US9647338B2 (en) 2013-03-11 2017-05-09 Pulse Finland Oy Coupled antenna structure and methods
US9634383B2 (en) 2013-06-26 2017-04-25 Pulse Finland Oy Galvanically separated non-interacting antenna sector apparatus and methods
US9680212B2 (en) 2013-11-20 2017-06-13 Pulse Finland Oy Capacitive grounding methods and apparatus for mobile devices
US9590308B2 (en) 2013-12-03 2017-03-07 Pulse Electronics, Inc. Reduced surface area antenna apparatus and mobile communications devices incorporating the same
US9350081B2 (en) 2014-01-14 2016-05-24 Pulse Finland Oy Switchable multi-radiator high band antenna apparatus
US9948002B2 (en) 2014-08-26 2018-04-17 Pulse Finland Oy Antenna apparatus with an integrated proximity sensor and methods
US9973228B2 (en) 2014-08-26 2018-05-15 Pulse Finland Oy Antenna apparatus with an integrated proximity sensor and methods
US9722308B2 (en) 2014-08-28 2017-08-01 Pulse Finland Oy Low passive intermodulation distributed antenna system for multiple-input multiple-output systems and methods of use
KR101693214B1 (ko) * 2014-10-28 2017-01-05 주식회사 케이엠더블유 캐비티 구조를 가진 무선 주파수 필터
US9906260B2 (en) 2015-07-30 2018-02-27 Pulse Finland Oy Sensor-based closed loop antenna swapping apparatus and methods
US9865909B2 (en) 2016-02-17 2018-01-09 Northrop Grumman Systems Corporation Cavity resonator with thermal compensation
WO2023184019A1 (en) * 2022-03-26 2023-10-05 Acentury Inc. Temperature compensation structure for radio frequency devices and temperature compensated radio frequency device

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE150971C (fi) *
US2205851A (en) * 1938-04-01 1940-06-25 Rca Corp Temperature cycling
FR896010A (fr) * 1941-12-09 1945-02-09 Fides Gmbh Circuit résonant en particulier pour ondes décimétriques
BE551928A (fi) * 1955-10-22
US3733567A (en) * 1971-04-13 1973-05-15 Secr Aviation Coaxial cavity resonator with separate controls for frequency tuning and for temperature coefficient of resonant frequency adjustment
US3740677A (en) * 1971-11-05 1973-06-19 Motorola Inc Resonant cavity filter temperature compensation
IT978149B (it) * 1973-01-15 1974-09-20 Gte International Inc Filtro a microonde in guida d onda stabilizzato termicamente
US3876963A (en) * 1973-12-03 1975-04-08 Gerald Graham Frequency filter apparatus and method
US4057772A (en) * 1976-10-18 1977-11-08 Hughes Aircraft Company Thermally compensated microwave resonator
US4156860A (en) * 1977-08-03 1979-05-29 Communications Satellite Corporation Temperature compensation apparatus for a resonant microwave cavity
US4423398A (en) * 1981-09-28 1983-12-27 Decibel Products, Inc. Internal bi-metallic temperature compensating device for tuned cavities
IT1185323B (it) * 1985-07-29 1987-11-12 Gte Telecom Spa Cavita' metallica a microonde
US4677403A (en) * 1985-12-16 1987-06-30 Hughes Aircraft Company Temperature compensated microwave resonator
JPH02182002A (ja) * 1989-01-07 1990-07-16 Nippon Dengiyou Kosaku Kk 同軸共振器
US5032807A (en) * 1989-07-10 1991-07-16 General Instrument Corporation Notch filter using helical transmission line and coaxial capacitor

Also Published As

Publication number Publication date
DK0540360T3 (da) 1996-04-15
DE69209223T2 (de) 1996-08-14
DE69209223D1 (de) 1996-04-25
US5304968A (en) 1994-04-19
JPH05235620A (ja) 1993-09-10
EP0540360B1 (en) 1996-03-20
FI915156A (fi) 1993-05-01
FI915156A0 (fi) 1991-10-31
FI89644C (fi) 1993-10-25
EP0540360A1 (en) 1993-05-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89644B (fi) Temperaturkompenserad resonator
US6933811B2 (en) Resonator and high-frequency filter
US6215376B1 (en) Filter construction and oscillator for frequencies of several gigahertz
FI84211B (fi) Temperaturkompensation i en helix-resonator.
EP0132088B1 (en) Resonator filters on dielectric substrates
EP3240102B1 (en) Resonator and filter with resonator
WO2007028458A1 (en) Temperature compensation of combline resonators using composite inner conductor
US4810984A (en) Dielectric resonator electromagnetic wave filter
EP1118134B1 (en) Coaxial cavity resonator
JP2006180489A (ja) 空洞共振器の構造パラメーター値決定方法
US4423398A (en) Internal bi-metallic temperature compensating device for tuned cavities
FI78580C (fi) Mikrobandkrets och foerfarandet att reglera dess egenskaper.
FI88227B (fi) Dielektrisk resonator
EP0538427B1 (en) Dielectric resonator structure
US5748060A (en) Dielectric resonator having two planar surfaces with respective adjustment plates parallel thereto
US4933652A (en) Tem coaxial resonator
JP4643681B2 (ja) 共振器、導波管フィルタ
FI97090B (fi) Dielektrinen resonaattori
US20060255888A1 (en) Radio-frequency filter
CN101771186B (zh) 自温度补偿圆形波导te011模谐振腔
US4386326A (en) Dielectric-resonator-tuned microwave solid state oscillator
JP4548342B2 (ja) 温度調整機構を備えたマイクロ波回路部品
FI80163B (fi) Helix-resonator.
AU687259C (en) Dielectric resonator
FI94576B (fi) Resonaattorirakenne

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: FILTRONIC COMTEK OY

Free format text: FILTRONIC COMTEK OY

MA Patent expired