FI85192C - Anordning foer undersoekning av en suspensions partikelinnehaoll. - Google Patents

Anordning foer undersoekning av en suspensions partikelinnehaoll. Download PDF

Info

Publication number
FI85192C
FI85192C FI853981A FI853981A FI85192C FI 85192 C FI85192 C FI 85192C FI 853981 A FI853981 A FI 853981A FI 853981 A FI853981 A FI 853981A FI 85192 C FI85192 C FI 85192C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
density
suspension
suspended
type
constant
Prior art date
Application number
FI853981A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI853981A0 (fi
FI853981L (fi
FI85192B (fi
Inventor
Staffan Rydefalk
Jens Einarsson
Original Assignee
Svenska Traeforskningsinst
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Svenska Traeforskningsinst filed Critical Svenska Traeforskningsinst
Publication of FI853981A0 publication Critical patent/FI853981A0/fi
Publication of FI853981L publication Critical patent/FI853981L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85192B publication Critical patent/FI85192B/fi
Publication of FI85192C publication Critical patent/FI85192C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N15/00Investigating characteristics of particles; Investigating permeability, pore-volume, or surface-area of porous materials
    • G01N15/06Investigating concentration of particle suspensions

Description

1 85192
Laite suspension hiukkassisällön tutkimiseksi
Keksinnön kohteena on laite suspension kunkin aineen sisällön tutkimiseksi ainakin kahdentyyppisellä suspendoidulla aineella, jossa kunkin ainetyypin tiheys on suurinpiirtein sama ja yksittäisiin tyyppeihin sisältyvien aineiden tiheys tunnetaan .
Paperinvalmistuksessa, erityisesti hienon paperin valmistuksessa käytetään nk. paperimassaa, joka muodostuu kuituaineen ja täyteaineen, yleensä kaoliinin, seoksesta suspensiossa. Paperimassa viedään paperikoneen päättymättömälle viiralle, jolloin osa paperimassan hiukkasista jää viiralle ja muodostaa kalvon kun toiset hiukkaset kulkevat viiran yli yhdessä nesteen pääosan kanssa ja muodostavat nk. sulppuveden. Termiä jäännös käytetään paperikoneen tehokkuuden mittaamiseksi.
Tämä termi on kalvon muodostavan hiukkasaineen ja viiralle tuodun aineen osamäärä. Kemikaalien lisääminen mahdollistaa jäännöksen säädön, joka mahdollistaa mm. sen että kalvo saa suuren täyteainesisällön. Jäännöksen säätämiseksi tarvitaan mittauslaitteet, jotka mittaavat jäännöksen, erityisesti kahdelle ainetyypille yksittäin, koska on vaikeata aikaansaada riittävä täyteaineen jäännös. Säädössä on nk. ensimmäinen jäännös mielenkiintoinen, joka määritetään
1-S /S BV IL
jossa S = paperikoneeseen viedyn suspension tutkitun IL
hiukkasen tiheys, S = vastaava sulppuveden tiheys.
2 85192
On olemassa tarve mitata paperimassan täyteaineen ja sulppu-veden tiheys riippumatta kuituaineen läsnäolosta. Jäännöksen säädöstä usein käytetty menetelmä sisältää sameuden ja tiheyden mittauksen erikseen. Sameuden mittauksessa, joka on hyvin herkkä liejuille, käytetään laitetta, jossa määritetään hiuk-kassuspension läpi kulkevan valon vaimennus. Tämän menetelmän huono puoli on se, että signaalin herkkyys on riippuvainen hiukkaskoosta. Tällöin on vaikea päätellä onko hiukkasten tiheys tai niiden koko tai molemmat muuttuneet kun mittaussignaali muuttuu. Erityisesti on tiheysmittaus herkkä tutkittavan suspension tiheyden muutokseen, mutta liejun mittaus häiriintyy kuitujen läsnäollessa. Johtuen fyysisistä syistä ei ole suositeltavaa yhdistää sameuden ja tiheyden mittauksia.
On yllättäen todettu, että keksinnön mukaisesti voidaan kaksi eri suspension ominaisuutta määrittää kahden eri mittauslaitteen avulla, jotka ovat sinänsä tunnetut, ja jotka mittaavat kahta suspension eri arvoa. Täten johdannossa mainitun tyyppinen laite käsittää keksinnön mukaisesti tiheysmittarin, joka on sinänsä tunnettua tyyppiä ja joka on sovitettu mittaamaan suspension tiheyttä, ja nesteen tiheyttä, jossa aine on sus-pendoitu tiheyserotuksen määrittämiseksi, sinänsä tunnetun laitteen hiukkaskonsentraation mittaamiseksi, joka on sovitettu suspendoitujen aineiden volyymin suhdetta nesteen volyymiin, ja laskuyksikön, joka on sähköisesti liitetty tiheys-mittariin ja laitteeseen, joka yksikkö on sovitettu yhdistämään tiheysmittarilta ja laitteelta tulevat signaalit kunkin ainetyypin konsentraation laskemiseksi tämän perusteella.
Koska selluloosan ja liejun tiheys on suurempi kuin veden tiheys, on selluloosa- ja liejususpension tiheys riippuvainen konsentraatiosta. Tiheysmittauksen suurin etu on riippumattomuus hiukkaskoosta. Suurin haitta on se, että mittaussignaali on säädettävä kuitukonsentraation suhteen, joka mitataan ti-heysmittarilla eri herkkyysvakiolla. Tämä säätö suoritetaan 3 85192 käyttäen mainittua hiukkaskonsentraatiomittaria, joka pystyy vaimentamaan pienten hiukkasten vaikutuksen, kuten liejun, mutta muuten on riippumaton hiukkaskoosta. Tämä kompensaatio toimii erinomaisesti koska hienon paperimassan volymisisältö on epäoleellinen. Eräs rajoitus on se, että suspensio ei saa sisältää liian paljon liuenneita aineita mikäli käytetään vettä referenssinä eikä suodateta suspensiota.
Keksinnön mukaisesti on yllä mainittu laskinyksikkö sellainen, että seuraavat laskut ovat mahdollisia S = ka U + kb U F 1 2 S = ke U + kd U M 1 2
jossa S on ensimmäistä ainetyyppiä olevien suspendoitujen F
aineiden sisältö, S on toista tyyppiä olevien suspendoitujen aineiden sisäl-M tö, U on tiheysmittarilta saatu signaali laskinyksikköön, on hiukkasten pitoisuusmittarilta saatu signaali laskin-yksikköön, ja k , k , k ja k ovat suhteellisia vakioita, abc d
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin viittaamalla oheisiin kuvioihin, joissa kuvio 1 on kaaviokuvanto keksinnön mukaisesti mittauslaitteesta, joka on tarkoitettu erilliseen aineiden pitoisuusmit-taukseen suspensiossa, kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaisen tiheysmittarin rakennetta, kuvio 3 esittää kuvion 1 mukaiseen laitteeseen kuitujen pitoisuuden mittaamiseksi kuuluvan piirin optista sovitelmaa, kuvio 4 esittää vaihtelun suhdetta hiukkaspitoisuuteen, ja kuvio 5 esittää hiukkaspituuden suhdetta kuvion 3 mukaisen laitteen herkkyyteen.
4 85192
Kuvion 1 mukaisesti on tiheysmittari 10, joka on sinänsä tunnettua tyyppiä, ja laite 12, joka on sinänsä tunnettua tyyppiä hiukkaspitoisuuden mittaamiseksi kytketty toisiinsa järjestelmässä, jossa on johtimet 14, jotka on liitetty perälaa-tikkoon 16 ja paperikoneen sulppuveteen 18. Laitteen 12 hiukkaspitoisuuden mittaamiseksi ja perälaatikon 16 välillä on dispersioyksikkö 20 ja laimennusyksikkö 22. Tiheysmittarin 10 ja johtimen 18 sulppuvettä varten välillä on paineistusyksik-kö 24. Sekä laite 12 kuitupitoisuuden mittaamiseksi että tiheysmittari 10 on kytketty laskinyksikköön 26, joka täten yhdistää mittarilta ja laitteelta saadut signaalit kunkin ai-netyypin pitoisuuden laskemiseksi kahden ainetyypin tiheyksien perusteella.
Tiheysmittarin 10 periaate perustuu siihen tosiasiaan, että resonanssitaajuus mekaanisessa värähtelijässä on riippuvainen tämän massasta. Tässä tapauksessa koostuu mekaaninen värähtelijä U-muotoisesta putkesta 28 s.o. terästä tai lasia ja sisältää laskettavan koesuspension. Täten värähtelijän massa muodostuu putken 28 ja näytteen massan summasta. Aktivointi-kela vaikuttaa U-muotoiseen putkeen 28. Vastaanottokela 22 on kytketty Schmitt-liipaisimeen 30 vahvistimen 34 kautta. Tämä luovuttaa pulssijonon laskimelle 40, jota ohjaa kello 38, ja värähtelijän jakso (T) siirretään tietojenkäsittely-yksiköllä 42 suspension tiheyden laskemiseksi.
Tutkituntyyppinen suspensio koostuu kolmesta komponentista, nimittäin nesteestä, suspendoidusta aineesta, joka on tyyppiä M ja suspendoidusta aineesta, joka on tyyppiä F.
Yksittäisten komponenttien tiheydet ovat: i 5 85192
P nesteen tiheys L
P aineen M tiheys M
p aineen F tiheys F
Tiheys on esimerkiksi mitattuna määrittämättä tietyn volyymin V paino m : 0 0 m0
0 = V
Kokonaisvolyymi muodostuu toisaalta nesteen volyymistä toisaalta suspendoitujen hiukkasten volyymistä
V = v + V + V 0 1 m F
jossa V on nesteen volyymi li V on tyyppiä M olevien hiukkasten kokonaisvolyymi V :ssa M 0
ja V on tyyppiä F olevien hiukkasten kokonaisvolyymi F
V :ssa.
0
Kokonaismassa m^ muodostuu siihen sisältyvien komponenttien massojen summasta
m = m + m + m 0 L M F
jossa m on nesteen massa L
m on tyyppiä M olevien hiukkasten kokonaismassa M
m on tyyppiä F olevien hiukkasten kokonaismassa F
Suspension tiheys voidaan täten ilmaista m0 1
p ' V0 mL + mM + V
6 85192
Koska seuraava on voimassa:
mL “ p L VL
mM “ PM VM
mF = PF VF Saadaan seuraava: p = VQ (pLVL + PMVM + PFVF)
Nyt on mielenkiintoista tiheyden muutos, joka esiintyy kun hiukkaset suspendoituvat nesteeseen:
ΛΡ = P'PL = i (VLPL * V« * VFPF> - PL
Edelleen on hyvin mielenkiintoista tutkia suspendoitujen aineiden läsnäolo suhteellisina pitoisuuksina (suspendoidun aineen paino jaettuna suspension tilavuudella).
„ _ PM VM
SM - V„
ς = PF VF
F vo Tämä antaa
o . „ . VLPL
Δρ = SM + SF + ~ν~0--P L
mutta VL = V0 - VM - Vp i 7 85192 V0 - VM ’ VF ‘ V0 s.o. 4p = sM t Sp + -2-ϊ|—£-- »L =
sS*-Vi'SF-)'L
vo vo
Tilavuuden osamäärät voidaan kuitenkin lausua pitoisuuksien avulla;
= i SM
V0
= 1 SF V0 PF
Seuraava saadaan kun tämä sovitetaan Δρ-yhtälöön P T Pi Λρ = S - SM —— + Sp - Sp —- = M M F F p .
M 1 P T Pt = (1 - —— ) s + (1 - — ) s„
p„ M °F F
Mikäli aine M on selluloosaa, voi aine F olla kaoliinia ja neste vettä, jolloin saadaan PL = 1,0 PM = 1'5 PF = 2,6 s.o. p = 0,33 S.. + 0,6 2 S_
Mr 8 85192
Yleisempi hiukkastyyppien johtaminen antaa
Ap = p-pl = ~ (Vlpl + Σ^ V.p.) - pL = VLPL * c V0 L i=1 1 n V iM Vi * V0 V0 °L + Σ si = n vi n p = Σ si - tr ρτ = Σ S. - S. — = i=1 1 V0 L i=i 1 1 Pi n r = Σ (1 --t ) S.
i=1 1 1
Optinen mittauslaite 12 hiukkasen pitoisuuden mittaamiseksi (ks. esim. myös ruotsalainen hakemus 7 513 524-4), sisältyy uuteen mittauslaitteeseen, ja mittaa hiukkasia sisältävän suspension tilavuuden.
Kuitenkin seuraavat ehdot ovat voimassa 1) Hiukkanen, joka on pituudeltaan lyhyenpä kuin laitteen vakio aiheuttaa laitteen herkkyyden pienenemisen kohti nollaa pienenevällä hiukkaskoolla, 2) Verrattuna mittauksiin erityyppisillä hiukkasilla voidaan todeta, että laitteen herkkyys eroaa hieman johtuen siitä, että eri aineet omaavat eri optiset ominaisuudet.
Mitattaessa hiukkasten pitoisuus kuvion 3 mukaisella laitteella, kulkee valolähteeltä 44 lähetetty valolähde kyvetin 46 kautta, jossa suhteellinen suspensio virtaa. Ilmaisimessa 48 todettu valo muodostaa nopeasti muuttuvan antosignaalin U(t). Signaalilla U(t) on maksimiarvo, joka vastaa UQ- UQ on signaali, joka kulkee ilmaisimesta 48 mitattaessa puhdasta nestettä ilman hiukkasia.
i 9 85192
Seuraavissa laskuissa lähdetään signaalista U(t).
Signaalin U(t) keskiarvo ja keskihajonta estimoidaan ensin.
Nämä molemmat arvot standardisoidaan U^rn suhteen, joka tekee mittauksia riippumattomaksi valonlähteen absoluuttitasosta.
Keskiarvoa kutsutaan τ, koska se vastaa näytteen keskimääräistä siirtovakiota: ~ T — τ = nr <u>t = or i;im 2t f u(t) dt 0 0 _ -T _
Standardisoitua keskihajontaa kutsutaan σ ja saadaan: f η * < (U - <U> )2>t
0 L
~ T ~ i = ~ lim ~ f (U(t) - <U>t)2 dt 0 t-*·"
-T
Valon vaihtelu, joka kulkee läpi on tietysti riippuvainen näytteen hiukkassisällöstä. Määrä, jota tässä kutsutaan vaihteluksi φ käytetään tämän mittana ja vaihtelu φ lasketaan yhtälöllä: 2 Φ = v In (£-j - 1) ντ v on lineaarisointivakio, joka valittuna sopivasti vaihtelee φ lineaarisesti hiukkaspitoisuuden mukaisesti mikäli tällaisen hiukkasen muut parametrit, so. kokojakauma jne. pidetään vakiona.
10 85192
Mikäli voitaisiin valmistaa tietyn tyyppinen hiukkassuspensio, jossa kaikki hiukkaset suspensiossa ovat samanpituisia, todetaan, että vaihtelu pituusherkkyydellä on ominaispiirre, joka esiintyy ja vastaa hiukkaspituutta.
Mikäli x on hiukkaspituus ja S (x) on hiukkaspitoisuus tietyllä pituudella, ja k(x) on laitteen herkkyysvakio tietyllä hiukkaspituudella, s.o. ψ = k(x) S (x) tietyllä x. Yhtälö k(x) antaa tällöin kuvion 5 esittämän muodon.
Käyrän taittopiste hiukkaspituudelle xfa voidaan muuttaa muuttamalla optisen säteen halkaisijaa. Tällöin saadaan: x . 0<x < x, xb ko x > xb Näytteessä, joka muodostuu hiukkasista joilla on pitoisuuden tilastollinen tiheysfunktio eli hiukkaspituuksilla S (x)_ saadaan vaihtelu oo f S(x)dx 0 00 Φ = f k(x) S(x)dx 0 Tämä pätee tietyntyyppisellä hiukkasnäytteellä. Todellisuudessa laite 12 ei tietenkään voi mitata hiukkasen painoa, joka tarvitaan pitoisuuden määrittämiseksi. Toisaalta mitataan tilavuus, jonka hiukkaset vaativat suhteessa mittarin läpi kulkevan suspension kokonaistilavuuteen. S(x) vV(x)/Vq sijasta käytetään tätä, so.
11 85192 Φ = / Mx) Ρ dx = ^let Κ(χ) = k(x)p^ = 00 = / Κ (χ) dx 0 0
Mikäli suspendoituna on eri ainehiukkasia, on funktiolla K(x) sama muoto, mutta eri taso, so. K^(x) = vakio. (x) aineilla "i" ja "j". Täten n eri hiukkastyypillä saadaan seuraava n 00 V. (x) Φ >; / K . (X) r:-- dx i=1 0 1 v0
Erityistapaus 1
Mikäli näytteen hiukkaset ovat pitempiä kuin x^, so. \Λ (x) = 0 x < x, saadaan seuraava:
D
k V. °° Φ = Σ Kn. ~ jossa V. = / V.(x) dx i=1 υ v0 1 0 1 Tämä tarkoittaa sitä, että vaihtelu on suspendoitujen hiukkasten pitoisuuden lineaarinen yhdistäminen (ks. kuvio 4): n φ = Σ kn. S.
i=1
Erityistapaus 2
Mikäli hiukkastyypin hiukkaset kaikki ovat oleellisesti pienemmät kuin x^ mutta muuntyyppiset hiukkaset ovat suuremmat kuin x, on voimassa
D
V.(x) =0 (χ>ε [£<<Xb 12 851 92 ( χ<χκ V. (X) = o A D _ / i = /2...n7 Tämä antaa n V. n Φ^Ο + Σ K_. rri = Σ k~ .S. ι=2 O ι=2
Erityistapaus 3
Hiukkaset ovat suuremmat kuin ja suhteellinen kokoonpano tunnetaan
Vi = a^V jossa Zai = 1 n .... „ n φ = Σ K . Σ K . * a . = i=1 01 V0 V0 i=1 01 1 v tunnettu vakio rj— 0
Vaihtoehtoisesti voidaan nämä lausua pitoisuuksien perusteella S. = 3. S jossa Σ3· = 1 11 J i φ = Σ kn.3.S = S Zk..3. = tunnettu vakio S Oi l Oi l
Valikoiva hiukkasmittaus Tapaus 1
Tietyn tyyppistä sulppuvettä ja täyteainetta käytetään Ratkaisemalla yhtälö p = a11 S1 + a12 S2 =
> <=> U = ÄS
φ = a21 S1 + a22 S2 U2 J
13 851 92 saadaan S = A-1 ϋ
Tapaus 2 Käytetään tunnettua täyteainetta ja kahta eri sulppuvesi-tyyppiä. Oletetaan, että sulppuvesityyppien suhteelliset pitoisuussuhteet voidaan lausua S2 ' “ S2 S3 (1-“»S2 S2 = S2 + S3 voidaan ratkaista kahdella tavalla 1) U1 = a11 S1 + al2 S2 + al3 S3 U2 = a21 S1 + a22 S2 + a23 S3 mutta IJ2 voidaan lausua U = 0 + aa00 S' + (1-a) ao0 SI 2 22 2 23 2 ja ratkaistaan tavanomaisella tavalla.
2) Oletetaan sensijaan että a12 3a a22 ovat sulpP1-1” veden kokoonpanon funktioita U1 = a11 S1 + a12 S2 U2 a21 S1 + a22(a) S2 Tämä ratkaistaan tavanomaisella tavalla.
Tapaus 3 Käytetään tunnetuntyyppistä täyteainetta ja kahta eri sulppu-vesityyppiä. Tunnusomaista sulppuvesityypeille on, että ne eroavat oleellisesti kuitujen keskipituuden osalta, jota tässä sanotaan <X> ja <X3>:ksi. Käytetään lisäksi vaihtelumittaria, joka antaa seuraavan järjestelmän katkopisteen X^: 14 85 1 92 (X, > <X0>) A (X, > <X0>) . b 2 b 3 p = U1 = a11 S1 + al2 S2 + a13 S3 φ-, = U2 a21 S1 + a22 S2 + a23 S3 φ2 = U3 a31 S1 + a32 S2 + a33 S3 /a22 “ a23 la32 56 a33 Nämä ratkaistaan tavanomaisella tavalla viittaamalla tapaukseen 2:2 a = f ( φ 2 / φ 1 * )

Claims (5)

1. Laite sellaisen suspension kunkin ainetyypin sisällön tutkimiseksi yksittäin, jossa on ainakin kahdentyyppistä suspendoitua ainetta, ja edellyttäen, että kunkin ainetyypin tiheys on olennaisesti sama ja että yksittäisiin tyyppeihin sisältyvien aineiden tiheydet tunnetaan, tunnettu yhdistelmästä, jossa on: ensinnä tiheysmittari (10), joka on sinänsä tunnettua tyyppiä, joka on sovitettu mittaamaan suspension tiheys ja sen nesteen tiheys, johon aineet ovat suspendoitu-na, tiheyserotuksen määrittämiseksi; ja toiseksi sinänsä tunnettu laite (12) hiukkasten pitoisuuden mittaamiseksi, joka on sovitettu mittaamaan suspendoitujen aineiden tilavuussuhdetta ja nesteen tilavuutta; ja kolmanneksi laskinyk-sikkö (26), joka on sähköisesti kytketty tiheysmittariin (10) ja laitteeseen (12) ja joka on sovitettu säätämään tiheysmittarilta (10) saatua signaalia käyttäen laitteelta (12) saatua signaalia siten, että seuraava yhtälö toteutuu: fsF = ka U]_ + kb U2 [sM = kc U1 + kd u2 jossa SF on ensimmäistä tyyppiä olevan aineen suspendoitujen aineiden sisältö, SM on toista tyyppiä olevan aineen suspendoitujen aineiden sisältö, on tiheysmittarilta (10) saatu signaali laskinyksiköltä (26), U2 on laitteelta (12) saatu signaali laskinyksiköltä (26) hiukkaspitoisuuksien mittaamiseksi ja ka, kb, kc ja k(j ovat verrannollisuusvakioita, jotka on johdettu sinänsä tunnetuista aine- ja laitevakiois-ta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että vakio kb on noin 0,5 x vakion kjj negatiivinen arvo, ja vakio ka on suurinpiirtein yhtä suuri kuin vakion kc negatiivinen arvo, puumassan ja veteen suspendoidun täyteaineen ollessa kyseessä. i6 851 92
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että laite (12) hiukkaspitoisuuden mittaamiseksi on sovitettu laimentamaan tai tuomaan esille vastaavasti ennalta määrättyä hiukkaskokoa tai vaihtoehtoisesti määrittämään hiuk-kaskokoa, jolloin vakiot ka ja kc ovat valittavissa parannetun mittaustarkkuuden aikaansaamiseksi tapauksessa, jossa hiukkastyypeille on tunnusomaista myös suuri hiukkaskokojakautumien ero.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että tiheysmittari (10) on tyyppiä, joka on sovitettu suorittamaan mittaus virtaavan suspension värähtelyn perusteella.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että laite (12) hiukkaspitoisuuden mittaamiseksi on optinen laite, joka on sinänsä tunnettua tyyppiä ja joka mittaa virtaavaa suspensiota.
FI853981A 1984-02-14 1985-10-14 Anordning foer undersoekning av en suspensions partikelinnehaoll. FI85192C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8400784 1984-02-14
SE8400784A SE442247B (sv) 1984-02-14 1984-02-14 Anordning for att i en suspension med atminstone tva typer av suspenderade emnen var for sig meta halten av varje emnestyp
SE8500073 1985-02-13
PCT/SE1985/000073 WO1985003774A1 (en) 1984-02-14 1985-02-13 Measurement of particle contents

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853981A0 FI853981A0 (fi) 1985-10-14
FI853981L FI853981L (fi) 1985-10-14
FI85192B FI85192B (fi) 1991-11-29
FI85192C true FI85192C (fi) 1992-03-10

Family

ID=20354740

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853981A FI85192C (fi) 1984-02-14 1985-10-14 Anordning foer undersoekning av en suspensions partikelinnehaoll.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4689988A (fi)
EP (1) EP0174946B1 (fi)
JP (1) JPS61501470A (fi)
CA (1) CA1245078A (fi)
DE (1) DE3570129D1 (fi)
FI (1) FI85192C (fi)
IT (2) IT1182437B (fi)
SE (1) SE442247B (fi)
WO (1) WO1985003774A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0262138A1 (en) * 1985-06-10 1988-04-06 Chemtronics Ab Method for measuring the fibre and filler concentration in the wet end of a paper machine and a control system using the method
US4926112A (en) * 1988-03-18 1990-05-15 Fasching George E 3-D capacitance density imaging of fluidized bed
GB2270161B (en) * 1992-09-01 1995-12-06 Atomic Energy Authority Uk Aerosol sampler
GB9218659D0 (en) * 1992-09-01 1992-10-21 Atomic Energy Authority Uk Aerosol sampler
SE503386C2 (sv) * 1994-09-30 1996-06-03 Skogsind Tekn Foskningsinst Förfarande vid bestämning av mängden fyllmedel i papper
EP1751503B1 (en) * 2004-05-17 2011-10-12 Expro Meters, Inc. Apparatus and method for measuring the composition of a mixture flowing in a pipe
US8087284B2 (en) * 2006-10-11 2012-01-03 Massachusetts Institute Of Technology Method and apparatus for measuring particle characteristics through mass detection

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2086671A5 (fi) * 1970-04-06 1971-12-31 Compteurs Comp D
CH549211A (de) * 1972-09-15 1974-05-15 Contraves Ag Messgeraet zur bestimmung der konzentration von in einer elektrolytisch leitfaehigen fluessigkeit suspendierten teilchen.
SE393864B (sv) * 1975-12-01 1977-06-20 Svenska Traeforskningsinst Forfarande for koncentrationsbestemning
US4112741A (en) * 1977-08-29 1978-09-12 Environmental Devices Corporation Scanning apparatus for septic effluents
CA1123626A (en) * 1979-05-08 1982-05-18 Domtar Inc. On-line monitoring of specific surface of mechanical pulps
US4441960A (en) * 1979-05-14 1984-04-10 Alkibiadis Karnis Method and apparatus for on-line monitoring of specific surface of mechanical pulps
US4266188A (en) * 1979-11-30 1981-05-05 Mobil Oil Corporation Method and apparatus for measuring a component in a flow stream

Also Published As

Publication number Publication date
EP0174946A1 (en) 1986-03-26
IT8552988V0 (it) 1985-02-13
CA1245078A (en) 1988-11-22
SE8400784L (sv) 1985-08-15
DE3570129D1 (en) 1989-06-15
FI853981A0 (fi) 1985-10-14
EP0174946B1 (en) 1989-05-10
IT8567145A1 (it) 1986-08-13
SE442247B (sv) 1985-12-09
WO1985003774A1 (en) 1985-08-29
FI853981L (fi) 1985-10-14
SE8400784D0 (sv) 1984-02-14
IT1182437B (it) 1987-10-05
JPS61501470A (ja) 1986-07-17
FI85192B (fi) 1991-11-29
IT8567145A0 (it) 1985-02-13
US4689988A (en) 1987-09-01
JPH0525060B2 (fi) 1993-04-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0062620B1 (en) Method of measuring the content of fibrillary particles in a pulp
US4171916A (en) Apparatus and method for measuring the consistency of a pulp suspension
CA2537546C (en) Multi-channel infrared optical phase fraction meter
FI75227B (fi) Foerfarande foer att bestaemma medelpartikelradie och/eller medelpartikellaengd hos partiklar i ett stroemmande medium.
EP0236623B1 (en) Metering choke
CA1236992A (en) Apparatus for the measurement of the fraction of gas in a two component fluid flow
FI85192C (fi) Anordning foer undersoekning av en suspensions partikelinnehaoll.
FI80341C (fi) Foerfarande och anordning foer bestaemning av mald cellulosamassas konsistens.
US4276119A (en) Method and apparatus for on-line monitoring of specific surface of mechanical pulps
AU590223B2 (en) Concentration meter
EP0916086B1 (en) Detection of water constituents
CN109477794B (zh) 用于确定样品中的淀粉的方法和系统
Bogie et al. An experimental analysis of the Weissenberg rheogoniometer
US6779377B2 (en) Method and apparatus for the calibration of fiber stock consistency sensors
DE2622375A1 (de) Messeinrichtung zur erfassung der konsistenvon suspensionen
FI74146B (fi) Foerfarande och anordning foer maetning av fiberkoncentration.
KR20230123990A (ko) 물질 혼합물에서 물질의 양을 측정하는 방법
Bergh et al. The application of image analysis to evaluate small scale basis weight variations in paper
SE464836B (sv) Saett och arrangemang foer att registrera tillstaandet hos en suspension i roerelse
FI113565B (fi) Menetelmä reologisten ominaisuuksien mittaamiseksi suspensioista
GB2043887A (en) Laser Light Scattering Photometer
Starnes Particle size analysis
JP2001242099A (ja) マイクロ波式濃度計
PL124481B1 (en) Apparatus for determination of suspended matter content
JPH03113350A (ja) 紙の水分計

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SVENSKA TRAEFORSKNINGSINSTITUTET