FI84195C - Foerfarande foer varmpressning i en pappers- eller kartongbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet. - Google Patents

Foerfarande foer varmpressning i en pappers- eller kartongbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet. Download PDF

Info

Publication number
FI84195C
FI84195C FI884059A FI884059A FI84195C FI 84195 C FI84195 C FI 84195C FI 884059 A FI884059 A FI 884059A FI 884059 A FI884059 A FI 884059A FI 84195 C FI84195 C FI 84195C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pressing
web
nip
pressure
compression
Prior art date
Application number
FI884059A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI884059A0 (fi
FI84195B (fi
FI884059A (fi
Inventor
Jorma Laapotti
Original Assignee
Valmet Paper Machinery Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Paper Machinery Inc filed Critical Valmet Paper Machinery Inc
Priority to FI884059A priority Critical patent/FI84195C/fi
Publication of FI884059A0 publication Critical patent/FI884059A0/fi
Publication of FI884059A publication Critical patent/FI884059A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84195B publication Critical patent/FI84195B/fi
Publication of FI84195C publication Critical patent/FI84195C/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

0 / 1 fir '-'Tl / J
1 Paperi- tai kartonkirainan kuumapuristusmenetelraä ja menetelmää soveltava kuivatuslaite Förfarande för varmpressnlng i en pappers- eller kartong-bana och torkningsanordning för tillämpning av förfarandet 5
Keksinnön kohteena on menetelmä paperi- tai kartonkirainan puristami-10 seksi ja veden poistamiseksi rainasta, jossa menetelmässä käytetään hyväksi kuumapuristusvaihetta, jossa märkä paperiraina puristetaan yli 100°C:n lämpötilaan kuumennetun sylinteripinnan tai vastaavan telapinnan kanssa välittömässä kosketuksessa, joka menetelmä käsittää esikuumen-nuspuristusvaiheen tai -vaiheet, jossa/joissa käytetään suhteellisen 15 pitkää puristusaikaa ja suhteellisen alhaista puristuspainetta ja jossa esivaiheessa kuumentavan pinnan puoleinen rainan pintakerros kuumenee yli 100°C:n lämpötilaan, tämän esikuumennuspuristusvaiheen tai -vaiheiden ollessa niin järjestetty, että siinä/niissä tapahtuu jo vesihöyryn puhallusta rainan läpi, millä aikaansaadaan rainan kuitujen 20 välitiloihin puristetun veden poispuhallusta puristinkudokseen, jossa menetelmässä edellä määritellyn esikuumennuspuristusvaiheen jälkeen seu-raava vaihe, jossa rainaan kohdistuvaa puristuspainetta lasketaan niin, että rainassa olevan veden höyrystyminen tehostuu ja viimemainitun vaiheen jälkeen seuraava vaihe, jossa raina ohjataan olennaisesti 25 välittömästi intensiiviseen nippipuristusvaiheeseen tai vastaavaan, jossa rainaa puristetaan edellistä vaihetta olennaisesti suuremmalla huippupaineella, jolloin rainasta puristuu lisää vettä puristuskudoksen ja lisäksi rainan läpi puhaltuu vesihöyryä aikaansaaden rainan kuitujen välitiloihin puristuneen veden poispuhallusta.
30
Keksinnön kohteena on lisäksi keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu laite, joka käsittää kuumasylinterin tai vastaavan telan, jolla on sileä yli 100°C:n lämpötilaan kuumennettava vaippapinta, jonka kanssa välittömään kosketukseen käsiteltävä raina on johdettu, 35 joka laite käsittää puristustelan, jonka yhteyteen on järjestetty johtoja kiristystelojen ohjaama puristusliukuhihna ja joka puristustela on järjestetty muodostamaan telapuristusnipin mainitun kuumasylinterin 84195 1 kuumennetun pinnan kanssa, jossa laitteessa on ennen mainittua tela-puristusnippiä puristuskenkälaite, jonka liukukenkajärjestely muodostaa yhdessä mainitun kuumasylinterin pinnan kanssa suhteellisen pitkän pu-ristusvyöhykkeen ennen mainittua telapuristusnippiä ja viimemainitun 5 puristusvyöhykkeen ja telapuristusnipin läpi on johdettu vettä vastaanottava puristuskudos, joka on johdettu puristettavan rainan ja mainitun puristusliukuhihnan välissä laitteen eri puristusvyöhykkeiden kautta.
Esillä olevaan keksintöön lähiten liittyvän julkisen tekniikan tason 10 osalta viitataan Beloit Corporationin US-patenttiin nro 4 738 752 (vastaava Fi-hakemus 873491).
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan parannuksia ja modifikaatioita em. tekniikan tasoon ja niihin menetelmiin ja laittei-15 siin, joita on esitetty hakijan aikaisemmissa FI-patenttihakemuksissa 871870 (jätetty 28.4.1987) ja 880700 (jätetty 15.2.1988).
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on kehittää ennestään tunnettuja kuumapuristusmenetelmiä riittävän monivaiheiseksi niin, että rainan kuu-20 mennus- ja puristustapahtumassa voidaan lisätä vedenpoistoa rainasta "ei höyrystäen" ja täten aikaansaada kuuman vastinpinnan puolelle ensin höyrykerros, joka tämän jälkeen puristetaan rainan läpi kuitujen välitilojen veden syrjäyttämiseksi.
25 Keksinnön lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen kuumapuristus-menetelmä ja laite, jota käytettäessä voidaan välttää aiemmin vaarana ollut rainan delaminaatio- eli palstautumistaipumus.
Keksinnön ei-välttämättömänä lisätarkoituksena on aikaansaada sellainen 30 kuumapuristusmenetelmä ja laite, jonka vedenpoistokapasiteetti on riittävä käytettäväksi myös verraten paksujen kartonkirainojen puristuskä-sittelyssä.
Esillä olevan keksinnön ei-välttämättömänä lisätarkoituksena on aikaan-35 saada sellainen menetelmä ja laite, jossa energiakustannukset tuote-yksikköä kohden voidaan pienentää entisestä.
3 84195 1 Keksinnön selostuksessa ei toisteta kaikkia niitä keksinnön menetelmän ja laitteen epäolennaisempia yksityiskohtia, joiden osalta viitataan hakijan em. FI-hakemuksiin 871870 ja 880700.
5 Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnön menetelmälle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että viimemainitun vaiheen jälkeen seuraa toinen kuumennuspuristusvaihe, jossa käytetään suhteellisen pitkää purlstusaikaa ja suhteellisen alhaista puristus-painetta.
10
Keksinnön mukaiselle laitteelle on puolestaan pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainitun telapuristusnipin jälkeen on kuumasylinterin sileää pintaa vasten järjestetty toimimaan toinen puristuskenkälaite, jonka liukukenkäjärjestely on sovitettu puristamaan liukuhihnan väli-15 tyksellä puristuskudosta ja rainaa kuumasylinterin kuumennuslaitteella kuumennettua pintaa vasten.
Keksinnön mukaisessa aikaisempaa useampivaiheisessa rainan kuumapuris-tusmenetelmässä ja laitteessa voidaan vedenpoistoa rainasta lisätä 20 tapahtuvaksi nimenomaan "ei höyrystäen" eli aikaansaamalla kuuman vas-tinpinnan puolelle ensin höyrykerros ja poistamalla se rainan läpi kuitujen välitilojen veden syrjäyttämiseksi ja siirtämiseksi edelleen kuivatuskudokseen kuten huopaan.
25 Keksinnössä käytetään suuremplpainelsten puristusvyöhykkeiden välissä sellaisia plenipaineisla vyöhykkeitä, jotka edistävät höyrytilavuuden lisäystä. Keksinnössä sovellettavan suurikuormaisen telanipin tai -nippien tehtävänä on, paitsi tehokas puristusvedenpoisto, myös se että ne puristavat uudelleen rainan vettä kuumaa telapintaa vasten samassa 30 laitteessa tapahtuvaa uutta syrjäytyspuristusvaihetta varten.
Keksinnön mukaisten puristusvaiheiden välillä voidaan käyttää lisä-kuumennuslaitteita, sopivimmin induktiivisia laitteita, jotka mahdollistavat useat puristusvaiheet, tuomaan kuuman telan pintaan lisä-35 energiaa höyrystämisen aiheuttamaa lämpötilan laskua korvaamaan.
4 84195 1 Valmistettavan rainan symmetrian kannalta keksinnön mukaisia laite-yksiköitä on edullista sijoittaa kaksi peräkkäin siten, että niiden vedenpoistosuunnat ovat keskenään vastakkaiset. Energiakustannusten minimoimiseksi on edullisinta kuumentaa raina ennen keksinnön mukaiseen 5 puristusyksikköön tuloa lähelle 100°C esim. höyrylaatikon tai höyry-laatikoiden avulla.
Seutaavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyihin keksinnön eräisiin sovellus-10 esimerkkeihin, joiden yksityiskohtiin keksintöä ei ole rajoitettu.
Kuvio 1 esittää kaaviollisena poikkileikkauskuvana keksinnön ensimmäisen toteutusesimerkin mukaista kuumapuristuslaitetta.
15 Kuvio IA esittää kuvion l mukaisessa laitteessa toteutuvaa puristuspai-neen jakaumaa.
Kuvio 2 esittää kuviota 1 vastaavalla tavalla keksinnön toisen toteutusesimerkin mukaista kuumennuspuristuslaitetta.
20
Kuvio 2A esittää kuvion 2 mukaisen laitteen puristuspaineen jakaumaa.
Keksinnön mukainen kuumapuristuslaite käsittää suhteellisen suuren halkaisijan omaavan kuumennetun telan tai sylinterin 10, jolla on sileä 25 ulkopinta 10', ja joka on varustettu käytöllä 10a. Sylinterin 10 halkaisija D on yleensä alueella D = 1200...3000 mm, sopivimmin D = 1300...2000 mm. Sylinterin 10 pintaa kuumennetaan sisä- ja/tai ulkopuolisesti höyryllä, liekkikuumennuksella, erilaisella säteilyllä kuten infrapunasäteilyllä, suurtaajuuskuumennuksena tai pyörrevirtoihin 30 perustuvilla induktiokuumennuslaitteilla. Kuviossa 1 ja 2 on kaaviol-lisesti esitetty induktiokuumennuslaite, liekkikuumennuslaite tai infrapunakuumennuslaite 11, joka kuumentaa sylinterin 10 pintaa 10' kosketuksettomasti ilmavälin liv kautta, riittävän laajalla sektorilla. Laitteeseen voi kuulua myös höyrynsyöttölaitteet, joilla on johdet-35 tavissa ylipaineista höyryä sylinterin 10 päässä olevan höyrykytkimen (ei esitetty) välityksellä sylinterin 10 sisälle höyryputkien välityk- 5 84195 1 sellä esim. samalla periaatteella kuin sinänsä tunnetuissa kulvatusosan kuivatussyllntereissä.
Sylinterin 10 pinnan 10' lämpötilaksi järjestetään > 100°C kun 5 pinta 10' kohtaa puristushuovan 12 tai muun vastaavan vettä vastaanottavan puristuskudoksen pinnalla kuumapuristukseen tuotavan rainan W, jonka kuiva-ainepitoisuutta on merkitty KA^. Energiakustannusten mini-moiseksi on edullista kuumentaa raina W ennen keksinnön mukaista laitetta jo valmiiksi lähelle 100°C lämpötilaan höyrylaatikon tai höyry-10 laatikoiden (ei esitetty) avulla. Riippuen keksinnön mukaisen kuuma-puristuslaitteen sijoituksesta prosessissa, KA vaihtelee välillä KA, - 15...55 X. in
Keksinnön mukaiseen laitteeseen kuuluu kaksi puristuskenkälaitetta 30 ja 15 40, jotka sijaitsevat sopivimmin symmetrisesti kuumasylinterin 10 ja puristustelan 20 keskeisen nipin N;N0q molemmin puolin.
Kuumapuristuslaitteen puristuskenkälaitteet 30 ja 40 käsittävät pitkä-nippipuristuskengän 31,41 jossa on läpäisemätöntä liukuhihnaa 25 vas-20 tässä hydrostaattinen painekammio 32,42. Puristuskenkälaitteet 30,40 käsittävät runkopalkin 33,43, joka ulottuu rainan W koko leveydelle. Runkopalkin 33,43 varaan on järjestetty kuormitussylinterit 35,45, joiden paineillaan on johdettavissa paineväliaineen paine tai paineet painelähteestä (ei esitetty). Kuormitussylintereissä 35,45 on tiivis-25 tetty mäntä tai mäntäsarja 34,44, joka kuormittaa puristuskenkiä 31,41, joissa on pitkänippivyöhykkeellä liukuhihnan 25 sisäpintaa vasten toimiva liukupinta. Hydrostaattiseen painekammioihin 32,42 johdetaan kuor-mitussylinterien 35,45 mäntien 34,44 porausten kautta tai erillisestä painelähteestä paine-voiteluainetta.
30
Liukuhihnan 25 sisäpinnan voitelua voidaan tarvittaessa tehostaa suihkuttamalla pitkänippivyöhykkeiden ja C^ tulopuolelle voiteluaineen suihkut. Voiteluaine on esim. vettä tai öljyä tai niiden emulsiota. Pitkänippipuristinkengät 31,4] ovat hydrostaattisia, hydrodynaamisia tai 35 niiden yhdistelmiä. Pitkänippipuristimen rakenteen yksityiskohtien osalta viitataan esimerkkinä hakijan aikaisempiin FI-patentteihin nrot 65104, 70952 ja 71369.
6 84195 ^ Kuvion 1 mukaisesti läpäisemätön liukuhihna 25 on johtotelojen 22 ja 23 sekä puristintelan 20, kiristystelan 23A ja ohjaustelan 23B ohjaama. Puristustela 20 on sileällä pinnalla 20' ja käytöllä 20a varustettu ja sen jälkipuolella on voiteluaineen keräyskaukalo (ei esitetty), josta 5 voiteluaine syötetään kierrätyslaitteella (ei esitetty) edelleen käytettäväksi. Kuvion 1 mukaisesti kuumennettu sylinteri 10 ja puristustela 20 muodostavat väliinsä nipin N. Nipin N jälkeen seuraa vyöhyke B^, jossa on induktiokuumennuslaite 28, minkä jälkeen seuraa toinen puristuskenkä-laite AO. Sen jälkeen raina W seuraa sylinterin 10 sileää pintaa 10', 10 jolta se erotetaan vetona W käytöllä 13a varustetun johtotelan 13 avulla ja siirretään esim. kuivatuskudoksen (ei esitetty) kannatukseen, joka vie rainan W kuivatusosalle, jossa vedenpoistoa jatketaan haihduttamalla .
15 Kuumapuristuslaitteen jälkeistä rainan W kuiva-ainepitoisuutta on merkitty KA . Yleensä kyseinen kuiva-ainepitoisuus KA = 50...70 %. out out
Kuviossa 2 esitetty kuumapuristuslaite eroaa kuviossa 1 esitetystä siinä, että kuumennetun sylinterin 10 yhteyteen on muodostettu kolme 20 telanippiä Njq*^20 ^30’ 3ο:^θη välillä on puristuskenkälaitteiden 30 ja 40 pitkänippivyöhykkeet. Muilta osin rakenne on kuviossa 1 esitetyn kaltainen.
Seuraavassa selostetaan kuvioon IA viitaten kuvion 1 mukaisen laitteen 25 eri toimintavaiheet ja niissä vallitsevat puristusolosuhteet. Kuvioiden 1 ja IA mukaisesti sylinterin 10 sektorilla b vaiheessa B raina W ensin esipuristetaan ja esikuumennetaan hihnan 25 kiristysjännityksen T avulla paineen p^ = T/R (R = sylinterin 10 säde) ollessa p = 0,02...0,2 MPa. Tämän jälkeen seuraa puristuskenkälaitteen 30 o 30 muodostama pitkä nippivyöhyke C , jossa puristus tapahtuu hydrodynaamisen ja/tai hydrostaattisen kengän 31 avulla kuumaa telapintaa 10' vasten. Vaiheen jälkeen seuraa vyöhykkeellä B^, jossa vallitsee hihnan 25 kiristyspaine p , induktiivinen lisäkuumennusvaihe, joka toteutetaan induktiivisen tai vastaavan kuumennuslaitteen 27 avulla, 35 jolla laitteella tuodaan telapintaan 10' rainaan lisäenergiaa. Vaiheen jälkeen seuraa intensiivinen telapuristusvaihe Aq, jossa vallitseva puristuspaine p = 3...7 MPa. Vaiheen A jälkeen seuraa paineen- r ' *max o 7 84195 1 laskuvaihe (paine PQ)» jossa induktiivisen kuumennuslaitteen 28 avulla tuodaan lisäenergiaa puristusprosessiin. Tämän jälkeen seuraa toinen pitkänippivyöhyke C^, joka toteutetaan toisen kenkälaitteen 40 puristuskengällä 41. Tämän jälkeen seuraa paineenlaskuvaihe sylin-5 terin 10 sektorilla b,..
Kuviossa 1 esitetyillä sektoreilla bQ ja b^ sekä vastaavilla vyöhykkeillä B^ ja B,_ saadaan rainan W ja kuumennussylinterin 10 kontaktiaikaa kasvatetuksi ja puristusvaiheiden suorituksen kokonaisaikaa pidennetyksi 10 osaltaan entistä suuremman rainan kuiva-ainepitoisuuden KA aikaan- * out saamiseksi.
Seuraavassa selostetaan kuvioihin 1 ja IA viitaten keksinnön ensimmäinen menetelmätoteutusmuoto. Paperirainaa W puristetaan suhteellisen pieni-15 paineisen (p^) pitkänippipuristuskengän 31 avulla hihnan 25 ja puristin-huovan 12 välityksellä kuumaa (Tq > 100°C) sylinterin 10 pintaa 10' vasten ja aikaansaadaan paperirainan W pintaa 10' vasten olevan pinnan kuumeneminen yli 100°C:n lämpötilaan. Mainittu pinnan 10' lämpötila sen tullessa rainan W kanssa kosketuksiin on sopivimmin alueella 20 = 105...500°C. Vastaava lämpötila Tqj rainan W erotessa pinnasta 10' on yleensä alueella Tq^ = 100...300°C. Pitkänippipuristuskengän 31,41 painetaso on esim. p^ = 0,1...3 MPa, jolloin voidaan käyttää nauhan 25 sisäpinnalle syötettävänä voiteluaineena esimerkiksi vettä tai vesi-öljy-emulsiota. Suurempi paine saattaisi edellyttää voiteluöljyn 25 käyttöä, sen poiskaavarointia, haitallista öljysumua ja öljyroiskeita.
Pitkänippikenkäjärjestely 31,41 on hydrostaattinen, hydrodynaaminen tai niiden yhdiste. Pitkänippipuristusvaiheiden ja jälkeen paperi-rainaan W kohdistuva paine laskee hihnan 25 kireyden määräämälle tasolle 30 PQ vyöhykkeillä B2,B^,,B^ ja paperirainan W veden höyrystyminen tehostuu paineen laskun p^ -> p^ ansiosta.
Liukuhihnana 25 voidaan myös käyttää ns. joustohihnaa, jonka avulla telanipin N tai nippien Nio,f,20’N30 vyöhykettä ta*- vyöhykkeitä Aj ,A^ 35 ja A^ ja samalla niiden puristusaikoja voidaan pidentää ja puristus-impulssia nostaa. Tarvittaessa voidaan käyttää myös erillistä jousto-nauhaa, joka johdetaan kulkemaan liukuhihnan 25 ja huovan 12 välistä.
8 84195 1 Koska puristinhuovasta 12 ei voida puristaa vettä telojen onaipintoihin, on onsipinta mahdollista tehdä hihnaan 25, mihin hihnan 25 ulkopinnan katkoviiva 25' viittaa. Kuvioissa 1 ja 2 on esitetty hihnan 25 päälle johdettavaksi erityinen avonainen kudos 26, joka tulee eri puristus-5 vaiheissa puristuskudoksen 12 ulkopintaa vasten. Puristuskudoksen 26 avoimet ontelotilat toimivat vettä ja höyryä vastaanottavana tiloina. Puristuskudosta 26 voidaan käyttää korvaamaan hihnan 25 onsipintaa 25 tai sen lisäksi.
10 Kuvioissa 2 ja 2A esitetty keksinnön toteutus poikkeaa laiteratkaisun osalta kuviossa 1 esitetystä siinä, että laitteeseen kuuluu ennen pu-ristuskenkälaitetta 30 sijoitettu puristintela 21, jolla on sileä vaippapinta 21' ja joka on varustettu käytöllä 21a. Puristintela 21 on sijoitettu liukuhihnan 25 silmukan sisälle ja tela 21 muodostaa nipin 15 Njq kuumasylinterin 10 kanssa. Raina W tuodaan puristushuovan 12 kannatuksessa suoraan nippiin N ^ niin, että raina W tulee välittömästi sylinterin 10 kuumennettua sileää pintaa 10' vasten.
Seuraavassa selostetaan kuvioon 2A viitaten kuvion 2 mukaisen menetel-20 män eri vaiheet suoritusjärjestyksessä. Raina W, jonka lämpötila on esim. edeltävällä höyrylaatikolla tai -laatikoilla johdettu lähes 100°C:en lämpötilaan tuodaan ensin nippiin jonka vyöhykkeellä A^ vallitsee huippupaine Pmax = 2...5 MPa. Tämän jälkeen seuraa paineen laskuvaihe Bj, jossa rainaan W ja sylinterin 10 pinnalle 10' tuodaan 25 lisäenergiaa esim. induktiivisella kuumennuslaitteella 29. Vaiheen B^ jälkeen seuraavat vaiheet C ,B ^£,8^ ja , jotka vastaavat kuvion IA yhteydessä selostettuja vaiheita. Kuvion 2A vaihe A^ vastaa kuvion IA vaihetta Aq. Pitkänippipuristusvaiheen jälkeen seuraa paineen lasku-vaihe B^, jossa valitsee nauhan 25 kiristyspaine p^, minkä jälkeen seu-30 raa nippipuristusvaihe A^ nipissä N^q» minkä jälkeen raina W seuraa sylinterin 10 pintaa 10', josta se erotetaan vapaana vetona ja johto-telan 13 ohjaamana.
Keksinnön puitteissa voidaan käyttää useampaakin kuin yhtä kuumapuris-35 tuslaitetta peräkkäin. Nämä laitteet eivät välttämättä ole välittömästi peräkkäin, vaan niiden välissä voi olla edellä mainittujen kuumennus-laitteiden asemesta tai lisäksi tavanomaisia höyryllä kuumennettavia 9 84m 1 kuivatussalinterejä, joiden yli kuivattava raina W on johdettu. Tämän lisäksi on tärkeää se, että keksinnön mukaisella kuumapuristuksella voidaan rainan V) suuri kuiva-ainepitoisuus saavuttaa rainaa W liikaa tiivistämättä, mikä on edullista paperin useiden laatuominaisuuksien kannalta.
5
Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella ja poiketa edellä vain esimerkinomaisesti esitetyistä.
10 15 20 25 30 35

Claims (10)

10 841 95
1. Menetelmä paperi- tai kartonkirainan (W) puristamiseksi ja veden poistamiseksi rainasta (W), jossa menetelmässä käytetään hyväksi kuuma- 5 puristusvaihetta, jossa märkä raina (W) puristetaan yli 100°C:n lämpötilaan kuumennetun sylinteripinnan (10') tai vastaavan telapinnan kanssa välittömässä kosketuksessa, joka menetelmä käsittää esikuumennuspuris-tusvaiheen (C^) tai -vaiheet (A^,C^), jossa/joissa käytetään suhteellisen pitkää puristusaikaa ja suhteellisen alhaista puristuspainetta ja 10 jossa esivaiheessa kuumentavan pinnan (10') puoleinen rainan (W) pintakerros kuumenee yli 100°C:n lämpötilaan, tämän esikuumennuspuristusvai-heen tai -vaiheiden ollessa niin järjestetty, että siinä/niissä tapahtuu jo vesihöyryn puhallusta rainan (W) läpi, millä aikaansaadaan rainan (W) kuitujen välitiloihin puristetun veden poispuhallusta puristinkudok-15 seen (12), jossa menetelmässä edellä määritellyn esikuumennuspuristus-vaiheen (Cj}A^,C ) jälkeen seuraava vaihe, jossa rainaan (W) kohdistuvaa puristuspainetta lasketaan (pj -> p^) niin, että rainassa (W) olevan veden höyrystyminen tehostuu ja vaiheen jälkeen seuraava vaihe, jossa raina (W) ohjataan olennaisesti välittömästi intensiiviseen nippipuris-20 tusvaiheeseen (A^) tai vastaavaan, jossa rainaa (W) puristetaan edellistä vaihetta olennaisesti suuremmalla, huippupaineella (p ,p „), mdX iQäXfc jolloin rainasta (W) puristuu lisää vettä puristuskudoksen ja lisäksi rainan (W) läpi puhaltuu vesihöyryä aikaansaaden rainan (W) kuitujen välitiloihin puristuneen veden poispuhallusta, tunnettu siitä, 25 että viimemainitun vaiheen jälkeen seuraa toinen kuumennuspuristusvaihe (C2)> jossa käytetään suhteellisen pitkää puristusaikaa ja suhteellisen alhaista puristuspainetta (p^).
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 30 että raina (W) johdetaan kuumapuristusvaiheisiin lämmitettynä lähelle 100°C lämpötilaan menetelmää edeltävässä lämmitysvaiheessa, joka suoritetaan sopivimmin höyrylaatikon tai höyrylaatikoiden avulla.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu 35 siitä, että suhteellisen alhaisen puristuspaineen (p^) omaavaa puristusvaihetta (Cj) edeltää nippipuristusvaihe (A^), jossa käytetään olen- 11 84195 1 naisesti suurempaa puristuspainetta (Pmav]) kuin sen jälkeisessä vaiheessa käytetty puristuspaine (p^).
4. Patenttivaatimuksen 1,2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu 5 siitä, että viimemainittua suhteellisen alhaisen puristuspaineen (p ) omaavaa vaihetta (C0) seuraa paineenlaskuvaihe (B^), jonka jälkeen on nippipuristusvaihe (A^), jossa käytetään olennaisesti suurempaa huippu-painetta ]) kuin edeltävässä puristusvaiheessa oleva puristuspaine (p^) (kuviot 2,2B). 10
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että nippipuristusvaiheen (A ) tai vaiheiden (A ,A ,A_) ja alhai- O l Z 3 seminän paineen (p ) omaavien puristusvaiheiden (C ,C ) välillä on yksi 1. z tai useampi kuumennusvaihe, jossa induktiivisella tai vastaavalla kuu-15 mennuslaitteella (27,28,29) tuodaan prosessiin, etenkin kuumasylinterin (10) pintakerrokseen (10') lisälämpöenergiaa.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puristuspaine paineenlaskuvaiheissa (Bj,Β^,Β^,Β^,Β^), joiden 20 paine (PQ) määräytyy liukuhihnan (25) kiristysjännityksen (T) perusteella, on alueella pQ = 0,02...0,2 MPa ja/tai että puristuspaine (p^) laajoissa pitkänippipuristusvyöhykkeissä tai vastaavissa (C^,C2) p^ = 1...3 MPa ja/tai että puristuspaine (Pmax) keskimmäisessä intensiivisessä nippi- puristusvaiheessa (A ;A„) p = 3...7 MPa ja/tai että puristuspaine o 2 max 25 (Pmaxi) mahdollisessa ensimmäisessä ja/tai viimeisessä lisänippipuris- tusvaiheessa p ,= 2...5 MPa (kuviot IA ja 2A). *maxl
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukaisen menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu laite, joka käsittää kuumasylinterin (10) tai vastaavan te- 30 lan, jolla on sileä, yli 100°C:n lämpötilaan kuumennettava vaippapinta (10'), jonka kanssa välittömään kosketukseen käsiteltävä raina (W) on johdettu, joka laite käsittää puristustelan (20), jonka yhteyteen on järjestetty johto- ja kiristystelojen (22,23,23A,23B) ohjaama puristus-liukuhihna (25) ja joka puristustela (20) on järjestetty muodostamaan 35 telapuristusnipin (N;N2q) mainitun kuumasylinterin (10) kuumennetun pinnan (10') kanssa, jossa laitteessa on ennen mainittua telapuris-tusnippiä (N;N^^) puristuskenkälaite (30), jonka liukukenkä (31) 84195 1 2 1 muodostaa yhdessä mainitun kuumasylinterin (10) pinnan (10') kanssa suhteellisen pitkän puristusvyöhykkeen ennen mainittua telapuristus-nippiä (N;^) ia viimemainitun puristusvyöhykkeen ja telapuristusnipin (N) läpi on johdettu vettä vastaanottava puristuskudos (12), joka on 5 johdettu puristettavan rainan (W) ja mainitun puristusliukuhihnan (25) välissä laitteen eri puristusvyöhykkeiden kautta, tunnettu siitä, että mainitun telapuristusnipin (N;N ) jälkeen on kuumasylin- z u terin (10) sileää pintaa (10') vasten järjestetty toimimaan toinen puristuskenkälaite (40), jonka liukukenkäjärjestelv (41) on sovitettu 10 puristamaan liukuhihnan (25) välityksellä puristuskudosta (12) ja rainaa (W) kuumasylinterin (10) kuumennuslaitteella (11) kuumennettua pintaa (10') vasten.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että 15 ennen ensimmäistä pitkänippilaitetta (30) on kuumasylinterin (10) yhteyteen järjestetty lisäpuristusnippi (N^), jonka yhdessä kuumasylinterin (10) kanssa muodostaa puristustela (21), jonka yli liukuhihna (25) ja puristuskudos (12) sekä raina (W) johdetaan kyseiseen nippiin (Njq) ja/tai että toisen pitkänippipuristuslaitteen (40) jälkeen on järjestet-20 ty lisäpuristusnippi (N^q)> joka muodostuu kuumasylinterin (10) ja pu-ristustelan (24) välille, jonka puristustelan (24) yli on johdettu liukuhihna (25) ja puristuskudos (12) ja jonka lisänipin (N^q) jälkeen raina (W) on seuraava kuumasylinterin (10) sileää pintaa (10').
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että puristusnipin (N) tai nippien (N1Q,N ,N3 ) ja pitkänippilaitteiden (30,40) väliin tai väleille on järjestetty yksi tai useampi induktiivinen kuumennuslaite (27,28,29), joilla siirretään lämmitysenergiaa kuuma-sylinterin (10) pintakerrokseen (10'). 30
10. Patenttivaatimuksen 7,8 tai 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että liukuhihnan (25) ulkopinnan yhteyteen on johdettu erityinen avonainen puristuskudos (26), jonka rakenteen avoimet ontelot tai välit muodostavat tilaa rainasta polspuhallettaval1 e vedelle. 35 13 841 95
FI884059A 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer varmpressning i en pappers- eller kartongbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet. FI84195C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884059A FI84195C (fi) 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer varmpressning i en pappers- eller kartongbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884059 1988-09-02
FI884059A FI84195C (fi) 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer varmpressning i en pappers- eller kartongbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI884059A0 FI884059A0 (fi) 1988-09-02
FI884059A FI884059A (fi) 1990-03-03
FI84195B FI84195B (fi) 1991-07-15
FI84195C true FI84195C (fi) 1991-10-25

Family

ID=8526992

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI884059A FI84195C (fi) 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer varmpressning i en pappers- eller kartongbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI84195C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI884059A0 (fi) 1988-09-02
FI84195B (fi) 1991-07-15
FI884059A (fi) 1990-03-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4976820A (en) Method for hot-pressing of a web
KR100289091B1 (ko) 확장닙 프레스가 사용되는 제지기계의 프레스부
EP0258169B2 (en) A press apparatus
US5556511A (en) Process for drying paper webs
US4622758A (en) Method of and a device for drying a paper web or the like
CA1185425A (en) Method for drying a porous web in an extended nip press
FI82274C (fi) Foerfarande foer varmpressning och torkningsanordning.
CA2183153A1 (en) Heavy-weight high-temperature pressing apparatus
JP7250918B2 (ja) ティッシュペーパー製造機械およびティッシュペーパー製造機械の駆動方法
US4788779A (en) Method and apparatus for the rapid consolidation and/or drying of moist porous webs
FI84195C (fi) Foerfarande foer varmpressning i en pappers- eller kartongbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet.
EP2072672B1 (en) Arrangement for the press section of a web-forming machine
GB2052586A (en) Drying paper
KR100510396B1 (ko) 섬유 웹 건조 방법 및 건조 장치
US3526574A (en) Vacuum transfer device in papermaking machine
US5980693A (en) Extended nip press apparatus
US5666744A (en) Infrared paper drying machine and method for drying a paper web in an infrared paper drying machine
FI78941C (fi) Foerfarande foer varmpressning i en pappersbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet.
FI84379B (fi) Foerfarande foer varmpressning i en pappersbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet.
FI89284B (fi) Impulstorkningsfoerfarande och -anordning foer att avlaegsna vatten fraon en pappers- eller kartongbana
EP2722435B1 (en) Belt assembly
WO1992008003A1 (en) Paper web heating on a press roll
US6615509B1 (en) Apparatus and a process for drying a paper web
WO2000019010A1 (en) Lubricating arrangement and method when impulse-pressing a fibre web
FI89614B (fi) Foerfarande och anordning foer upphettning av en pappers- eller kartongbana

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET PAPER MACHINERY INC