FI83460C - Elektrisk partikeldetektor foer branddetektering. - Google Patents

Elektrisk partikeldetektor foer branddetektering. Download PDF

Info

Publication number
FI83460C
FI83460C FI854629A FI854629A FI83460C FI 83460 C FI83460 C FI 83460C FI 854629 A FI854629 A FI 854629A FI 854629 A FI854629 A FI 854629A FI 83460 C FI83460 C FI 83460C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sensor
electrodes
current
detector according
resistor
Prior art date
Application number
FI854629A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI854629A (fi
FI854629A0 (fi
FI83460B (fi
Inventor
Andre Roos
Daniel Dutertre-Laduree
Max Goldman
Alice Goldman
Original Assignee
Professional General Elect
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Professional General Elect filed Critical Professional General Elect
Publication of FI854629A publication Critical patent/FI854629A/fi
Publication of FI854629A0 publication Critical patent/FI854629A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83460B publication Critical patent/FI83460B/fi
Publication of FI83460C publication Critical patent/FI83460C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N27/00Investigating or analysing materials by the use of electric, electrochemical, or magnetic means
    • G01N27/62Investigating or analysing materials by the use of electric, electrochemical, or magnetic means by investigating the ionisation of gases, e.g. aerosols; by investigating electric discharges, e.g. emission of cathode
    • G01N27/68Investigating or analysing materials by the use of electric, electrochemical, or magnetic means by investigating the ionisation of gases, e.g. aerosols; by investigating electric discharges, e.g. emission of cathode using electric discharge to ionise a gas
    • G01N27/70Investigating or analysing materials by the use of electric, electrochemical, or magnetic means by investigating the ionisation of gases, e.g. aerosols; by investigating electric discharges, e.g. emission of cathode using electric discharge to ionise a gas and measuring current or voltage
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B17/00Fire alarms; Alarms responsive to explosion
    • G08B17/10Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means
    • G08B17/11Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means using an ionisation chamber for detecting smoke or gas

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Immunology (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Fire-Detection Mechanisms (AREA)
  • Other Investigation Or Analysis Of Materials By Electrical Means (AREA)
  • Measurement Of Radiation (AREA)
  • Analysing Materials By The Use Of Radiation (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Electric Means (AREA)
  • Geophysics And Detection Of Objects (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials Using Thermal Means (AREA)
  • Fire Alarms (AREA)

Description

1 83460 Sähköinen hiukkasilmaisin palon ilmaisemiseksi
Esillä oleva keksintö kohdistuu sähköiseen hiukkasilmaisi-meen, joka käsittää tuntoelimen, jossa on kaksi sähköllä syötettyä elektrodia, ja toimii virralla, joka on koronapur-kausalueen alapuolella.
Tunnetaan hyvin ionien ilmaisemiseen perustuvaan palon ilmaisuun liittyvä ongelma. Yleensä huonetilassa oleva ilma ionisoidaan radioaktiivisella lähteellä tai jaksottaisella sähkökipinällä ja seuranta suoritetaan mittaamalla ionivir-taa. Tulipalon sattuessa esim. raskaat savupartikkelit kantautuvat rakennuksen sisällä ilmaisukammioon, jossa ne häiritsevät ionien liikettä keskeyttämällä ja estämällä nämä. Mitattu ionivirta putoaa ja tätä putoamista käytetään hälytyksen laukaisemiseksi. On huomattava, että myöskin kosteus pienentää ionivirtaa. Sen estämiseksi, että kosteus laukaisisi vääriä hälytyksiä, on tavallista järjestää refe-renssikammio, joka on kosteudelta suljettu, tai järjestää elektroninen ilmaisimen herkkyyden kompensointi. Tässä tapauksessa tulee hyvin vaikeaksi esim. havaita kytevä palo. Itse asiassa sellaisten palojen kohdalla, jotka eivät aiheuta voimakkaasti lämpöä, konvektiovirrat eivät ole riittävän voimakkaita raskaiden hiukkasten kuljettamiseksi ilmaisimeen asti kohtuullisessa ajassa. Näin ollen on ilmaisimien reaktioaika kytevien palojen tapauksessa hyvin pitkä, mikä on haittapuoli turvallisuusmääräyksiä silmällä pitäen.
Esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on aikaansaada ilmaisin, jossa poiketen tunnetuista ilmaisimista palon alkaessa syntyvien hiukkasten läsnäolo kasvattaa ilmaisimen läpi kulkevaa virtaa.
Keksinnön eräänä toisena tarkoituksena on aikaansaada varattujen hiukkasten ilmaisin, joka on huomattavan yksinkertainen sekä pystyy toimimaan erilaisilla syöttölaitteilla äärimmäisen alhaisella tehonkulutuksella.
2 83460
Keksintö kohdistuu sellaiseen sähköiseen hiukkasilmaisimeen, joka käsittää tuntoelimen, jossa on kaksi sähköllä syötettyä elektrodia, jolle on tunnusomaista, että elektrodit muodostuvat alfamuotoon taivutetuista langoista, ja että tuntoelimen toimintapiste sijaitsee ei-ylläpidettävän purkausalueen alapuolella, ts. intensiteetin suhteen selvästi alempana kuin automaattisesti ylläpidettävä ava1anssivyöhyke, joka vastaa koronapurkausta, siten että ionien keräys mainitulla tuntoelimellä aiheuttaa sen läpikulkevan virran nousua.
Keksinnön muiden piirteiden mukaan - tuntoelimen molemmat elektrodit on liitetty virransyöttöön kahden vastuksen kautta, joista toinen on gigaohmin suuruusluokkaa, ja toinen aikaansaa jännitehäviön, joka on mitattavissa tuntoelimen kautta ohjatun virran määrittämiseksi, - tuntoelintä syötetään ainakin yhden diodin välityksellä, joka on järjestetty toimimaan sen ominaiskäyrän alkupäässä ja joka käyttäytyy vastuksen tavoin, - mainitun toisen vastuksen molemmat terminaalit on kytketty maahan kondensaattoreiden kautta, - alfamuotoiset elektrodit muodostavat langat on varustettu väkäsillä.
Piirustuksissa on esimerkkien muodossa esitetty seuraavaa: kuvio 1: yksinkertaistettu sähkökaavio yhdestä keksinnön mukaisen varattujen hiukkasten ilmaisimen muodosta; kuviot 2-11: erilaisia suoritusmuotoja kuvion 1 mukaisen ilmaisimen elektrodeille; kuvio 12: kuvion 1 mukaisen sähkökaavion eräs muunnos; kuvio 13: suurennos kuvion 5 mukaisesta alfamuotoisesta elektrodista.
3 83460
Viitaten piirustuksiin niissä on esitetty varattujen hiukkasten tuntoelin 1, joka muodostaa ilmaisimen tunto-osan. Tuntoelimen koteloa ei ole esitetty. Kotelon on oltava avoin sen läpi kulkevien kaasujen vastaanottamiseksi ja se käsittää so-pivimmin verkon, joka sallii kaasujen ja varattujen hiukkasten, jotka syntyvät palon alkaessa, läpikulkemisen. Tuntoelimen 1 elektrodeja 2 ja 3 selostetaan seuraavassa.
Tuntoelin 1 on liitetty maahan vastuksen 4 kautta, jonka arvo on esimerkiksi suuruusluokkaa 10 megaohmia.
Tuntoelimen 1 ja vastuksen 4 välissä on ensimmäinen mittauspiste 5. Tuntoelin 1 on liitetty virtalähteeseen välissä sijaitsevan sarjavastuksen 6 kautta, jolla on hyvin suuri arvo, luokka 1 gigaohmia. Syöttökohta on kuvattu numerolla 7. Se on eristetty maasta kondensaattorilla 8.
Piirin virtalähdettä edustaa korotusmuuntaja, jonka ensiö 12 on syötettynä terminaaleista 13, 14 ja jonka toisio 15 on liitetty toisaalta maahan ja toisaalta pisteeseen 17 välissä olevan diodin 16 kautta.
Voidaan todeta, että piirin syöttö voi olla jatkuvaa kohdassa 7, jännitteen ollessa esimerkiksi suuruusluokkaa 1 000 V; että se voi olla tasasuunnattuna, kuten esitetään kuvion 1 kaaviossa, jolloin ensiöön syötetään vaihtovirtaa; ja että se lopuksi voi muodostua pulsseista, mikä myöskin voi olla asianlaita kuviossa 1, jolloin ensiöön syötetään pulsseja esimerkiksi kondensaattorin purkauksesta.
Ottaen huomioon vastuksen 6 arvon sekä syöttöjännitteen suuruuden on tuntoelimen 1 läpi kulkeva virta todennäköisesti -9 -12 . .
suuruusluokkaa 10 - 10 A. Tuntoelimen toimintapis teen on oltava jatkuvan purkausalueen alapuolella, ts. voimakkuudeltaan tuntuvasti alapuolella itseylläpitävän avalans-sivyöhykkeen, joka vastaa koronailmiötä.
4 83460
Kuviosta 12 nähdään että kuvion 1 vastus 6 on korvattu diodeilla 17, jotka toimivat ominaiskäyränsä alkukohdassa sekä käyttäytyvät suuren arvon omaavan vastuksen tavoin. Tällä järjestelyllä on virtaa säätävä vaikutus, jolla nostetaan tuntoelimen yli vaikuttavaa jännitettä tämän vanhenemisen myötä. Kuvion 1 kondensaattori 8 on myöskin jätetty pois. Toisaalta on mittauspiste 5 suuren arvon omaavan vastuksen 4 takana, jonka vastuksen kaksi terminaalia ovat kahden alhaisen arvon omaavan kondensaattorin 18 ja 19 kautta. Tällä tavalla aikaansaadaan integroitu virrananto, joka on luokkaa 10 A.
Elektrodien 2, 3 muoto toimii niiden välisen sähkökentän rajoittamiseksi mahdollisten purkausten välttämiseksi. Tämän takia elektrodeja ei ole varustettu toisiaan kohti osoittavilla kärjillä, vaan mieluummin sormilla (kuvio 2), palloilla (kuvio 3), puoliympyrän (kuvio 4) tai alfamuotoon (kuvio 5) taivutetuilla langoilla, tai yhdensuuntaisiin tasoihin järjestetyillä suorilla langoilla (kuvio 6), jolloin yhden langan projektio toisen langan tasoon leikkaa viimeksi mainitun, yhdensuuntaisilla langoilla (kuvio 7), kierukkamaisilla langoilla, jotka ovat yhdensuuntaisia (kuvio 8) tai sijaitsevat yhdensuuntaisissa tasoissa (kuvio 9). On myöskin mahdollista toteuttaa toinen elektrodi sylinterille jaetun käämin muodossa ja toinen sylinterin akselia pitkin järjestettynä, joko suorassa muodossa (kuvio 10) tai kierukkamaisesti (kuvio 11). Näitä elektrodien suoritusmuotoja on selostettu vain havaintoesimerkkeinä .
Sopivimmin ovat elektrodit esimerkiksi alfan muotoon taitettuna lankana, kuten on esitetty kuviossa 5.
Kuviossa 13 on alfanmuotoinen elektrodi esitetty taivutetun langan 20 muodossa. Tämä lanka ei ole virheetön vaan siinä on numerolla 21 osoitettuja väkäsiä, koska tällainen langan mik- 5 83460 rogeometria on edullinen sähkökenttää ajatellen. Esimerkiksi on halkaisijaltaan 100 pm:n lanka taivutettu kaarevuussä-teeseen joka on pienempi tai yhtä kuin 1 mm.
Tämä elektrodin muoto osoittautuu erityisen tehokkaaksi sellaisten varattujen hiukkasten keräämiseksi, jotka eivät ole täydellisesti palaneet ja jotka syntyvät palon, erityisesti kytevän palon johdosta. Kun nämä hiukkaset kerääntyvät elektrodeille, ne purkautuvat siinä aiheuttaen virtaa, mutta ne syttyvät siinä jälleen aiheuttaen sekundääristen ionien emission, joita ioneja myöskin kerätään ja joista aiheutuu virran kokonaiskasvu. Tätä toisiopalamista voidaan parantaa valmistamalla elektrodit erikoisista seoksista tai metalleista taikka päällystämällä elektrodit näillä.
Tietyissä tapauksissa ilman varausta oleva hiukkanen, kuten pöly saattaa kerrostua elektrodille. Jos ioni jää pölyhiukkasen päälle, tapahtuu ionin ja elektrodin välillä purkaus, joka vastaa sähkövarausten vyöryä, ja syntyy suurempi virta. Lisäksi tätä purkausta seuraa reaktio, joka vastaa pölyhiukkasen kemiallista hapettumisreaktiota, mistä taas seuraa pölyn palaminen, ts. elektrodi puhdistuu.
Näin ollen tästä aiheutuu tuntoelimen herkkyyden paraneminen sekä elektrodien automaattinen puhdistus: siten tuntoelin voi toimia pienemmällä syöttöjännitteellä.
Pääasiallinen ero sovinnaisiin ionituntoelimiin nähden on se, että keksinnön mukaisella'tuntoelimellä kerätyt ionit sekä samoin kerätyt sekundääriset ionit lisäävät tuntoelimen virtaa. Toisaalta ympäristön lämpötilan, ilmavirtausten sekä ei-varattujen hiukkasten läsnäolon muutokset eivät haittaavasti vaikuta tuntoelimen virtaan, näin ollen vältytään väärähäly-tyksiltä.
« 83460
Palaten nyt kuvion 1 kaavioon on mahdollista analysoida tuntoelimen toimintaa seuraavalla yksinkertaistetulla tavalla: kun ioneja ei esiinny, on mittauspiste 5 vakio potentiaalissa; kerättyjen ionien ollessa läsnä nousee tuntoelimen virta ja pisteen 5 potentiaali vaihtelee.
Tuntoelimen syöttö voi olla jatkuva, tasasuunnattu vaihtojännite tai pulseerattu, jolloin toistettujen pulssien määrä on esimerkiksi suuruusluokkaa 10-20 ms sekunnissa.
Keksintö soveltuu erityisen hyvin palojen alun ilmaisemiseksi, erityisesti kytevien palojen, tuntoelimellä, joka tunnustelee pieniä varattuja hiukkasia, jotka syntyvät palon alkaessa. Se toimii myöskin hyvin savun, kaasun, höyryjen (esimerkiksi natriumin), pölyn, aerosolien tai ionien ilmaisemiseen.

Claims (5)

1. Sähköinen hiukkasilmaisin, joka käsittää tuntoelimen (1), jossa on kaksi sähköllä syötettyä elektrodia, ja toimii virralla, joka on koronapurkausalueen alapuolella, tunnettu siitä, että elektrodit (2, 3) muodostuvat alfamuotoon taivutetuista langoista, ja että tuntoelimen (1) toimintapiste sijaitsee ei-ylläpidettävän purkausalueen alapuolella, ts. intensiteetin suhteen selvästi alempana kuin automaattisesti ylläpidettävä purkausalue, joka vastaa koronapurkausta, siten että ionien keräys mainitulla tuntoelimellä (1) aiheuttaa sen läpikulkevan virran nousua.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että tuntoelimen (1) molemmat elektrodit (2, 3) on liitetty virransyöttöön kahden vastuksen kautta, joista toinen (6) on gigaohmin suuruusluokkaa, ja toinen (4) aikaansaa jännitehäviön, joka on mitattavissa tuntoelimen kautta ohjatun virran määrittämiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että tuntoelintä (1) syötetään ainakin yhden diodin (17) välityksellä, joka on järjestetty toimimaan sen omi-naiskäyrän alkupäässä ja joka käyttäytyy vastuksen tavoin.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että mainitun toisen vastuksen (4) molemmat terminaalit on kytketty maahan kondensaattoreiden (18, 19) kautta.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että alfamuotoiset elektrodit muodostavat langat on varustettu väkäsillä (21). β 83460
FI854629A 1984-03-26 1985-11-22 Elektrisk partikeldetektor foer branddetektering. FI83460C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8404645A FR2561778B1 (fr) 1984-03-26 1984-03-26 Detecteur electronique de particules chargees pour la detection d'incendie
FR8404645 1984-03-26
PCT/FR1985/000060 WO1985004483A1 (fr) 1984-03-26 1985-03-25 Detecteur electrique de particules pour la detection d'incendie
FR8500060 1985-03-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI854629A FI854629A (fi) 1985-11-22
FI854629A0 FI854629A0 (fi) 1985-11-22
FI83460B FI83460B (fi) 1991-03-28
FI83460C true FI83460C (fi) 1991-07-10

Family

ID=9302446

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI854629A FI83460C (fi) 1984-03-26 1985-11-22 Elektrisk partikeldetektor foer branddetektering.

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4698586A (fi)
EP (1) EP0159244B1 (fi)
JP (1) JPH0627727B2 (fi)
AT (1) ATE39027T1 (fi)
AU (1) AU569154B2 (fi)
BR (1) BR8506053A (fi)
CA (1) CA1263767A (fi)
DE (1) DE3566581D1 (fi)
DK (1) DK164333C (fi)
ES (1) ES8608166A1 (fi)
FI (1) FI83460C (fi)
FR (1) FR2561778B1 (fi)
IN (1) IN163831B (fi)
NO (1) NO163655C (fi)
WO (1) WO1985004483A1 (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2609849B1 (fr) * 1987-01-15 1992-02-28 Pgep Circuit generateur de haute tension a tres faible consommation de courant
GB9415948D0 (en) * 1994-08-06 1994-09-28 Smith David S Packaging Improvements in or relating to inserts for containers
US6781384B2 (en) 2001-07-24 2004-08-24 Agilent Technologies, Inc. Enhancing the stability of electrical discharges
EP2724431B1 (en) * 2011-06-22 2017-02-15 Koninklijke Philips N.V. A cleaning device for cleaning the air-ionizing part of an electrode
JP6237545B2 (ja) 2014-09-08 2017-11-29 横河電機株式会社 フィールド機器

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1498657A1 (de) * 1964-05-06 1969-04-30 Calor Emag Elek Zitaets Ag Messeinrichtung zur Kontrolle der Reinheit oder des Mischungsverhaeltnisses von Gasen
US3439261A (en) * 1966-09-30 1969-04-15 Gen Electric Combustible gas detector using a corona discharge
DE1648889A1 (de) * 1967-07-18 1971-06-09 Egyesuelt Izzolampa Einrichtung zur Qualifizierung der Gasfuellung von mit Gas gefuellten Raeumen
US3439263A (en) * 1968-07-03 1969-04-15 Ltv Aerospace Corp Ionic current proximity gage
US3728615A (en) * 1969-10-29 1973-04-17 Eaton Yale & Towne Smoke, gas, or rapid temperature increase detector utilizing a periodic electric field to create a self-sustained avalanche current
US4021671A (en) * 1975-07-07 1977-05-03 Gulf & Western Manufacturing Company (Systems) Ionization detector
JPS6055499B2 (ja) * 1976-08-31 1985-12-05 イハラケミカル工業株式会社 アルキレングリコ−ルジベンゾエ−ト
CA1116319A (en) * 1977-11-18 1982-01-12 Jack Bryant Smoke detectors
FR2424532A1 (fr) * 1978-04-28 1979-11-23 Murtin Fernand Sonde a ionisation pour analyse des gaz, en particulier determination de pourcentage d'oxygene dans les gaz d'echappement d'un moteur a combustion interne ou externe
US4538137A (en) * 1983-01-20 1985-08-27 Nittan Company, Limited Fire detector

Also Published As

Publication number Publication date
BR8506053A (pt) 1986-03-25
US4698586A (en) 1987-10-06
JPH0627727B2 (ja) 1994-04-13
AU569154B2 (en) 1988-01-21
FI854629A (fi) 1985-11-22
FI854629A0 (fi) 1985-11-22
JPS61501867A (ja) 1986-08-28
NO163655B (no) 1990-03-19
ES8608166A1 (es) 1986-06-01
FR2561778B1 (fr) 1988-06-24
EP0159244B1 (fr) 1988-11-30
WO1985004483A1 (fr) 1985-10-10
DK544785A (da) 1985-11-26
FR2561778A1 (fr) 1985-09-27
IN163831B (fi) 1988-11-19
DE3566581D1 (en) 1989-01-05
NO854686L (no) 1985-11-22
DK164333C (da) 1992-11-30
NO163655C (no) 1990-06-27
DK544785D0 (da) 1985-11-26
DK164333B (da) 1992-06-09
AU4152485A (en) 1985-11-01
ES541559A0 (es) 1986-06-01
FI83460B (fi) 1991-03-28
CA1263767A (fr) 1989-12-05
EP0159244A1 (fr) 1985-10-23
ATE39027T1 (de) 1988-12-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4837440A (en) Method and apparatus for characterization of aerosols
US3728706A (en) System for indicating aerosols in the atmosphere
US5017876A (en) Corona current monitoring apparatus and circuitry for A.C. air ionizers including capacitive current elimination
US4405919A (en) Method of fire detection and fire detection installation
US20150279642A1 (en) Apparatus for sensing ionic current
FI83460C (fi) Elektrisk partikeldetektor foer branddetektering.
JPS60500073A (ja) 火気検出器およびその電極配置
US2994768A (en) Method and system for the electric determination of aerosols in a gas
GB1430891A (en) Ionization fire sensors
US4021671A (en) Ionization detector
US3781838A (en) Products of combustion detector
DE10357371A1 (de) Apparat und physikalisches Verfahren zur Detektion von Bränden und Brandgasen
CA1147810A (en) Device and method for detecting alkali metals
US3665441A (en) Method and apparatus for detecting aerosols
ES2048332T3 (es) Procedimiento para el funcionamiento de un avisador de humos por ionizacion y aparato avisador de humos por ionizacion.
US4364031A (en) Ionization smoke detector with increased operational reliability
US3775762A (en) Gas multiplication ultraviolet detector system for fire detection
US4109240A (en) Ionization-type fire sensing system
IE56664B1 (en) Electric particle detector for fire detection
CA1106506A (en) Ionization smoke detector having improved stability and sensitivity
CA1076269A (en) Ionization detector
GB1598973A (en) Device for detecting ionizable compounds
CN85103159A (zh) 探测火灾的粒子电探测器
RU1786496C (ru) Устройство зар дки аэрозольных частиц извещател пожароопасной ситуации
US4338568A (en) Method and device for detection of a substance

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: P.G.E.P. PROFESSIONAL GENERAL ELECTRONIC