FI81855C - Foerfarande och anordningar foer foerande av en pappersbana fraon en slaetytad vals i en press till en torkvira. - Google Patents

Foerfarande och anordningar foer foerande av en pappersbana fraon en slaetytad vals i en press till en torkvira. Download PDF

Info

Publication number
FI81855C
FI81855C FI864955A FI864955A FI81855C FI 81855 C FI81855 C FI 81855C FI 864955 A FI864955 A FI 864955A FI 864955 A FI864955 A FI 864955A FI 81855 C FI81855 C FI 81855C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
transfer
roller
roll
headband
nip
Prior art date
Application number
FI864955A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI864955A0 (fi
FI81855B (fi
FI864955A (fi
Inventor
Juhani Niskanen
Original Assignee
Valmet Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Oy filed Critical Valmet Oy
Priority to FI864955A priority Critical patent/FI81855C/fi
Publication of FI864955A0 publication Critical patent/FI864955A0/fi
Publication of FI864955A publication Critical patent/FI864955A/fi
Publication of FI81855B publication Critical patent/FI81855B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81855C publication Critical patent/FI81855C/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Electrostatic Charge, Transfer And Separation In Electrography (AREA)

Description

81855 1 Menetelmä ja laitteet paperiradan viemiseksi puristimen slleäpintalselta telalta kuivatusviiralle Förfarande och anordnlngar för förande av en pappersbana frln en slätytad vals 1 en press till en torkvira 5
Keksinnön kohteena on menetelmä paperlralnan reunasta erotetun päänvien-tlnauhan siirtämiseksi puristimen slleäpintalselta telalta kuivatus-osalle, sopivimmin sen kuivatusviiralle, jossa menetelmässä käytetään jQ telapintaa tai nauhapintaa, jota käytetään päänviennin etenemissuuntaan nopeudella, joka on olennaisesti yhtä suuri kuin telapinnan, josta pään-vlentinauha irrotetaan, kehänopeus, joka tela- tai nauhapinta järjestetään muodostamaan siirtokohdassa kevyesti kuormitetun siirtonipin mainitun puristlntelapinnan kanssa, jolla siirtonipillä päänvientinauha irro-j5 tetaan puristintelapinnasta ja viedään slirtonipistä poispäin mainitulla siirtoplnnalla kuivatusviiralle, kuivatusosan köysikitaan tai vastaavaan.
Keksinnön kohteena on lisäksi keksinnön menetelmää soveltavat laitteet.
20 Paperikoneen puristimissa käytetään sileäpintaista telaa, joka esim. ha-kijan Sym-Press-II ' 1 puristinosassa on graniittinen keskltela. Märkä paperirata tarttuu adheeelovolmien takia mainitun klvitelan sileään pintaan. Tämä on edullinen ilmiö sen vuoksi, että rata seuraa toisen nipin jälkeen kivitelaa ja siirtyy luotettavasti puristimen toisesta nipistä 25 kolmanteen nippiin. Vaikeuksia ilmenee ennenkaikkea radan päänviennin yhteydessä, kun paperirataa irrotetaan kivitelasta.
Ennestään tunnetusti radan päänviennin yhteydessä tehdään jo vliraosalla rataan vesisuihkulla leikkaamalla päänvientikaistale, joka johdetaan pu-30 ristlmen keskitelan yli keskltelan kehän alaosalla olevalle kaavarllle. Sen jälkeen kun päänvientikaistale eli reunanauha on saatu siirtoimu-telalle, siirtyy päänvientikäistä ensimmäisen kuivatussylinterin yhteydessä olevaan päänvientiköyslen kitaan ja päänvlentlköyslen välissä kuivatusosan läpi. Tämän jälkeen aletaan reunanauhaa levittää koko 35 koneen levyiseksi.
2 81855
Mainitun päänvientikaistaleen irrottaminen keskitelalta siirtoimute-lalle, jonka ympäri kulkee kuivatusosan kuivatusviira, on aikaisemmin yleensä tehty käsityönä puhaltamalla päänvientikalstaan ilmasuihkuja 5 puhallustyökalulla. Edellä mainittu manuaalinen puhallusohjausvaihe on erikoisammattitaitoa vaativaa ja työturvallisuuden kannalta vaarallista.
Paperikoneiden nopeuksien kasvaessa on ennestään tunnettu päänvlentlnau-han irrottaminen puhaltamalla tullut entistä vaikeammaksi. Lisäksi tämä Ί0 manuaalivaihe on varsin vaikea mekanisoida ja automatisoida.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uusi menetelmä ja uudet laitteet päänvientlnauhan Irrottamiseksi puristimen slleäpintalselta telalta, esim. kiviseltä keskitelalta ja johtamiseksi puristinosaan siten, että 15 edellä kosketeltuja epäkohtia voidaan välttää tai ainakin vähentää.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada sellainen menetelmä ja laitteet, jotka ovat entistä helpommin automatisoitavissa ja liitettävissä paperikoneissa yleiseen päänvientiautomatiikkaan.
20
Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnön menetelmälle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että päänvienti-nauhan leveyttä vähän leveämpi tai olennaisesti yhtä leveä siirtopinta järjestetään kulkemaan siirtonipin läpi telapinnan liikesuuntaan nähden 25 vastakkaiseen suuntaan.
Keksinnön ensimmäiselle laitesovellukselle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että laite käsittää pyörityskäytöllä varustetun siirto-rullan, jonka aksiaalinen pituus on olennaisesti yhtä suuri tai vähän 30 suurempi kuin päänvientlnauhan leveys ja joka on varustettu siirtolaitteilla, joilla silrtorulla on järjestettävissä muodostamaan kevyesti kuormitetun siirtonipin sen purlstlntelapinnan kanssa, jolta päänvienti- . nauha irrotetaan, että mainitussa siirtorullaesa on läpäisevä päällyste, ja että mainitussa slirtorullassa on sisäpuolinen imuvyöhyke siirto-·;·. 35 rullan pyörimissuunnan suunnassa mainitun siirtonipin jälkeen ja että mainitun siirtorullan aksiaalinen pituus on olennaisesti yhtä suuri tai hieman suurempi kuin päänvientlnauhan.
Il 3 81855 1 Keksinnön toiselle laitesovellukselle on pääasiallisesti tunnusomaista se» että laite käsittää siirtoimulaatikon ja sen ympäri järjestetyn slirtonauhan silmukan, joka on päänvientinauhan leveyttä vähän leveämpi tai olennaisesti yhtä leveä ja että mainitussa siirtoimulaatikossa on 5 kaarevan ohjausplnnan omaava ohjauselin, jonka yli mainittu siirtonauha on järjestetty liikkumaan nopeudella, joka on olennaisesti yhtä suuri tai hieman suurempi kuin puristintelan kehänopeus, että mainittu ohjaus-elin on toimilaitteellaan järjestettävissä muodostamaan siirtonlpln puris-tlntelapinnan pinnan kanssa, ja että mainitun siirtonlpln jälkeen pään-jQ vientinauha on kiinnitettävissä siirtoimulaatikon imuvyöhykkeellä siirto-nauhan ulkopinnalle ja siirrettävissä edelleen mainitulla pinnalla kuiva-tusvliralle, päänvlentlköyslen väliseen kitaan tai vastaavaan.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti vlitaamalla ohei-J5 sen piirustuksen kuvioihin, joissa esitettyjen keksinnön toteutusesi-merkkien yksityiskohtiin keksintöä ei ole mitenkään ahtaasti rajoitettu.
Kuvio 1 esittää kaaviollisesti erästä esimerkkiä sellaisesta puristin-osasta ja kulvatusosan alkupäästä, jossa keksintöä on edullista soveltaa.
20 : : Kuvio 2 esittää kaaviollisena poikklleikkauskuvana keksinnön ensimmäistä laltesovellusta käyttötilanteissa.
Kuvio 3 esittää kuviota 2 vastaavalla tavalla konesuuntaisena pystylelk-25 kauksena keksinnön toista sovellusta.
* ' Kuvio 4 esittää kuvion 2 laitetta kuvioon 2 merkitystä suunnasta A nähtynä.
Kuvio 5 esittää kuvion 3 mukaista laitetta siihen merkitystä suunnasta B 30 nähtynä.
Aluksi selostetaan kuvioon 1 viitaten eräs esimerkki keksinnön mukaisen ..V menetelmän ja laitteiden sovellusympäristöstä. Kuvion 1 mukaisesti vii- ralle 10 muodostettu raina V siirretään viiran 10 imutelan 11 imuvyöhyk-35 keen 11a yli irrotuskohtaan P, jossa raina W pick-up-telan 21 imuvyöhyk-: keen 21a alipainevaikutukeen ansiosta siirtyy ensimmäiselle huovalle 20 ja eroaa muodostusviirasta 10, joka on sen jälkeen vetotelan 12 ohjaama.
4 81855 1 Ensimmäisellä huovalla 20 raina W siirretään ensimmäiseen nippiin ja edelleen toiseen nippiin N^. Ensimmäinen nippi muodostuu onsipinnalla 32 varustetun alapuolisen purlstintelan 31 ja yläpuolisen puristinimu-telan 22 välille. Ensimmäisen nipin kautta kulkee johtotelojen 33 ja 5 34 ohjaamana toinen huopa 30 niin, että ensimmäinen nippi on kaksi- huopalnen. Ensimmäisen nipin Nj jälkeen raina W seuraa puristinlmutelan 22 imuvyöhykkeen 22a ansiosta ensimmäistä huopaa 20, joka luovuttaa rainan W puristimen keskustelen 40 sileälle pinnalle 44.
)0 Keskustele 40 on esim. kivitela ja se on varustettu käytöllä 41. Keskus-telan 40 yhteydessä on kolmas nippi N^, joka muodostuu keskustelen 40 ja onsipinnalla 52 varustetun purlstintelan 51 välille. Kolmannen nipin läpi kulkee kolmas huopa 50 johtotelojen 53 ja 54 ohjaamana. Kolmannen nipin jälkeen raina W seuraa edelleen keskustelen 40 sileää pintaa 15 44. Keskustelen 40 alapuolisella kehällä on kaavarl 42, jossa on terä 43.
Kuvioon 1 merkityssä kohdassa K, jossa esillä olevan keksinnön menetelmää ja laitteita sovelletaan, raina W viedään lyhyenä vapaana vetona kuivatusviiralle 60, joka kulkee keskustelen 40 kehän tuntumaan pienelle 20 etäisyydelle sijoitetun silrtoimutelan 61 ympäri. Raina W tartutetaan kulvatusviiraan 60 silrtoimutelan 61 imuvyöhykkeellä 61a. Raina W vie-dään edelleen siirtoimutelalta 61 ensimmäiselle kuivatussyllnterille 63 tai ns. lead-in-sylinterille. Rainan W pysymistä kulvatusviiran 60 ala-pinnalla silrtoimutelan 61 ja ensimmäisen kuivatussyllnterln 63 väli-25 sellä juoksulla varmistetaan imulaatikollla 62.
Rainan W päänviennin yhteydessä leikataan viiraosalla rainan W reunasta noin 100-150 mm:n levyinen reunanauha R, joka viedään puristimen läpi ja joka kohdassa K irrotetaan keksinnön mukaisella menetelmällä ja lalt-30 teella ja siirretään silrtoimutelan 61 imuvyöhykkeellä 61a edelleen _ ' päänvientiköysien Kj ja K^ muodostamaan kitaan KK ja edelleen pään- vientiköysien K^ ja ^ välillä kuivatusosaan ja seuraavlen päänvienti-köyslen (ei esitetty) välissä koko kulvatusosan läpi. Reunanauhan R *..* ulkopuolelle jäävä rainan suurin osa (raina kuviossa 3) irrotetaan 35 keskitelan 40 pinnalta 44 kaavarin 42 terällä 43 ja siirretään alla : : *. olevaan pulpperiln (ei esitetty).
li 5 81855 1 Seuraavassa selostetaan kuvioihin 2 ja 4 viitaten keksinnön menetelmän pääperiaatteet ja keksinnön ensimmäinen laitesovellus. Kuvioiden 2 ja 4 mukaisesti käytetty, pienen säteen omaava siirtorulla 70 tuodaan kes-kitelan 40 ja silrtoimutelan 60 väliseen kuiluun alhaalta päin laittein, 5 jotka näkyvät kuviosta 4. Siirtorulla 70 on varustettu imuvyöhykkeellä 70a ja puhallusvyöhykkeellä 70b. Siirtorulla 70 on päällystetty läpäisevällä huopapinnoltteella 71. Siirtorullan 70 aksiaalinen pituus on vähän suurempi kuin päänvlentlnauhan R leveys. Siirtorullan 70 halkaisija 2rQ on samaa luokkaa kuin siirtorullan pituus. Slirtorullaa 70 käy-j0 tetään kehänopeudella ν', joka on yhtä suuri kuin silrtoimutelan 61 ke-hänopeus ν'. Keskustelen 40 pinnan 44 kehänopeus v on ns. vetoeron verran pienempi kuin nopeus ν'.
Slirtorullaa 70 käytettäessä eitä kuormitetaan silrtoimutelan 61 ja kes-15 kustelan 40 pinnan 44 väliseen kuiluun siten, että siirtorulla 70 muodostaa hyvin kevyen nipin Ng keskustelen 40 pinnan 44 kanssa ja toisen nipin silrtoimutelan 61 yli kulkevan kulvatusvliran 60 kanssa. Ni-pissä Ng siirtorullan 70 huopapäällyste 71 kulkee vastakkaissuuntaan keskustelen 40 pinnan 44 kanssa ja nlpissä myötäsuuntaan kulvatus-20 viiran 60 kanssa. Nipin Ng ansiosta päänvientinauha R on pakotettu siirtymään rullan 70 lmuvöhykkeen 70a yli ja edelleen nlppiin N^, josta rullan 70 puhallusvyöhyke 70b, joka ulottuu nippien N_ ja N alapuoli- ». . X o selle sektorille, siirtää päänvlentlnauhan R kulvatusviiralle 60. Nauha R siirtyy edelleen silrtoimutelan 61 imuvyöhykkeen 61a ja kuviossa 1 25 esitettyjen lmulaatlkolden 62 avustamana päänvlentlköyslen K^ ja muodostamaan kitaan KK ja päänvientiköysistöesä edelleen kulvatusosan läpi.
Kuvion 4 mukaisesti siirtorulla 70 on laakeroitu runko-osaan 72. Mai-30 nittuun runko-osaan 72 on kiinnitetty moottori 75, jonka akseli (pyörimisakseli K-K) käyttää slirtorullaa 70. Runko-osaan 72 on yhteen 73 välityksellä liitetty imukanava, jonka kautta imupumpusta tuleva imu-vaikutus (nuoli S) saa aikaan rullan 70 vyöhykkeellä 70a alipaineen. Vastaavasti yhteen 73 kautta on yhdistetty rullalle 70 puhallus (nuo-35 li B)» joka saa rullan 70 sektorille 70b ylipaineen. Runko-osa 72 yhdistetty ruuvilla 74 tai vastaavalla hydraulisylinterin 77 mäntään 76.
: ·.: Viimemainituilla toimilaitteilla 76,77 saadaan aikaan siirtorullan 70 6 81855 1 nippien N,j, ja N,, kevyt nippikuormitus. On ymmärrettävää, että laitteen mekaaninen rakenne voi huomattavasti poiketa kuviossa 4 vain kaavallisesti esltetysti.
5 Kuvio 3 ja S esittävät keksinnön mukaisen laitteen toista sovellus-muotoa, jossa päänvlentirulla 70 on korvattu imulaatikolla 80, jonka tiivistysllstojen 82 ja 83 yli on johdettu huopasilmukka 90, jonka nopeus ν' on hieman suurempi kuin keskustelen 40 kehänopeus v. Imu-laatikossa 80 on seinämät 81, johon ohjauslistat 82 ja 83 on kiin- -(0 nltetty. Yläpuolisen ohjauslistan 83 reuna on varustettu pyöristetyllä osalla 83R, joka päänvientiä suoritettaessa on siirretty muodostamaan kevyesti kuormitetun silrtonipin Ng keskustelen 40 sileää pintaa 44 vasten. Ohjauslistojen 82 ja 83 väli on avoin ja sen peittää huopa-silmukan 90 juoksu, jonka alla vaikuttaa tilassa 80 -alipaine.
Ί5 Mainitulla alipaineella varmistetaan päänvientlnauhan R kiinnittyminen huopasllmukan 90 pinnalle. Huopasilmukan 90 leveys on olennaisesti yhtä suuri tai hiukan suurempi kuin päänvientlnauhan R leveys. Huopalenkki on nopeudella ν' käytetty esim. telan 91 käytön 92 välityksellä.
20 Huopalenkin 90 pinnalla päänvientlnauha voidaan viedä aina köysien Kj ja K2 köysikitaan KK (kuvio 1).
Kuvion 5 mukaisesti imulaatikko 80 on yhdistetty laippaosaan 85 ja edelleen sen kierre- ja ruuviosan 84 välityksellä hydraulisyllnterin 87 män- 25 nänvarteen 86. Hydraullsylinterlllä 87 saadaan aikaan slirtolmulaatikon 80 listan 83 nipin Ng kevyt kuormitus.
Kuvioissa 4 ja 5 esitetyt hydraulisyllnterlt 77;78 voidaan lisäksi tarvittaessa varustaa laitteilla, joilla keksinnön mukaiset laitteet on 30 siirrettävissä koneen polkklsuunnassa sivuun niin, etteivät ne häiritse muiden laitteiden toimintaa sen jälkeen kun päänvientl on suoritettu sekä siten, että ne ovat suojassa paperikoneella esiintyviltä rois-. keiltä.
35 Kuten edellä todettiin päänviennin yhteydessä suurin osa paperirataa W siirtyy silrtonipin N ohitse kaavarin 42 terälle 43, joka irrottaa sen * β keskustelan 40 pinnalta 44 ja siirtää juoksuna (kuvio 3) alla olevaan 11 7 81855 1 pulpperiin. Sen jälkeen kun reunanauhan R vienti on saatu vakiinnutetuksi levennetään rata W koko koneen levyiseksi slnänäsä tunnetuilla viis-tovetolaitteillä (ei esitetty) ja keksinnön mukainen sllrtorulla 70 tai siirtoimulaatikko 80 siirretään suojaan siirtolaitteillaan pois toimi-5 asennostaan.
Silrtoimulaatlko8sa 80 on suljetut päädyt, joissa on sllrtonauhaa 90 vasten tiivistyslistat niin, että muodostuu riittävän tiivis alipainekammio 80-. Siirtoimulaatikon 80 ohjauslista 83 voidaan korvata vastaa-jQ valla pyörivällä rullalla, jonka ohjauspinnan vastakkainen pinta on tiivistetty.
Keksinnön mukaisen siirtorullan tai siirtoimulaatikon toimilaitteet voidaan helposti automatisoida ja liittää paperikoneen normaaliin päänvlenti--|5 automatiikkaan keskusohjauksella toimivaksi.
Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella.
20 25 30 !!!·' 35

Claims (10)

1. Menetelmä paperiralnan (W) reunasta erotetun päänvientinauhan (R) siirtämiseksi puristimen elleäpintaiselta (44) telalta (40) kuivatus- 5 osalle, sopivimmin sen kuivatusviiralle (60), jossa menetelmässä käytetään telapintaa (71) tai nauhapintaa (90), jota käytetään pään-viennin etenemissuuntaan nopeudella (ν'), joka on olennaisesti yhtä suuri kuin telapinnan (44), josta päänvientinauha (R) irrotetaan, kehänopeus (v), joka tela- tai nauhaplnta (71;90) järjestetään muo-jQ dostamaan siirtokohdassa kevyesti kuormitetun siirtonipin (Nc) mainitun puristintelapinnan (44) kanssa, jolla siirtonipillä (N ) päänvientinauha O (R) irrotetaan puristintelapinnasta (44) ja viedään siirtonipistä (N ) poispäin mainitulla siirtopinnalla (71;90) kuivatusviiralle (60), kuivatusosan köysikitaan (KK) tai vastaavaan, tunnettu siitä, 15 että päänvientinauhan (R) leveyttä vähän leveämpi tai olennaisesti yhtä leveä siirtopinta (71,90) järjestetään kulkemaan siirtonipin (N) läpi telapinnan (44) liikesuuntaan (v) nähden vastakkaiseen suuntaan.
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu 20 siitä, että menetelmässä käytetään siirtopintana siirtorullan (70) huopapintaa (71) tai vastaavaa, että mainittu siirtorullan (70) pinta 'V (71) järjestetään muodostamaan siirtonippi (Ng) puristintelapinnan (44) kanssa, ja että siirtorullan (70) pyörimissuunnassa (ν') siirtonipin ’ (Ng) jälkeen kohdistetaan päänvientinauhaan (R) siirtorullan (70) pinnan --· 25 (71) läpi allpalnevaikutus.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitun siirtorullan (70) pinta (71) järjestetään muodostamaan siirtonipit (Ng.N,j,) sekä puristintelapinnan (44) että siirtoimutelan 30 (61) yli kulkevan kulvatusvilran (60) kanssa ja että jälkimmäisen nipin (N^) jälkeen nauhaan (R) kohdistetaan siirtorullan (70) sisältä puhal-lusvaikutus puhallusvyöhykkeeltä (70b) nauhan (R) kuivatusviiralle (61) . siirron varmistamiseksi (kuvio 2). : 35
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmässä käytetään silrtonauhaa (90), joka järjestetään muo-i - dostamaan kaarevapintaisen (83R) ohjauselimen (83) kohdalla siirtonipin II 9 81855 1 (Ng) puristintelapinnan (44) kanssa ja jonka liikkuvan (ν’) nauhan (90) ulkopinnalla päänvientinauha (R) siirretään kuivatusviiralle (60) tai päänvientiköysien (Kj,K2) väliseen köysikitaan (KK) tai vastaavaan.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukaisen menetelmän soveltamiseen tar koitettu laite, tunnettu siitä, että laite käsittää pyöritys-käytöllä varustetun siirtorullan (70), jonka aksiaalinen pituus on olennaisesti yhtä suuri tai vähän suurempi kuin päänvlentlnauhan (R) leveys ja joka on varustettu siirtolaitteilla, joilla siirtorulla (70) on jär- 10. estettävissä muodostamaan kevyesti kuormitetun siirtonipin (N ) sen b puristintelapinnan (44) kanssa, jolta päänvientinauha (R) irrotetaan, että mainitussa sllrtorullassa (70) on läpäisevä päällyste (71), ja että mainitussa siirtorullassa (70) on sisäpuolinen lmuvyöhyke (70a) siirto-rullan (70) pyörimissuunnan (ν') suunnassa mainitun siirtonipin (N_)
15 Jälkeen ja että mainitun siirtorullan (70) aksiaalinen pituus on olennaisesti yhtä suuri tai hieman suurempi kuin päänvlentlnauhan (R) leveys.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitun siirtorullan (70) sisällä on puhallusvyöhyke (70b), joka ulot- 20 tuu siirtorullan (70) imuvyöhykkeen (70a) ulkopuolisen koko sektorin tai sen osan yli.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen laite, tunnettu siitä, * että mainitun siirtorullan (70) siirtolaitteet ovat niin sovitetut, että 25 niillä siirtorulla (70) on siirrettävissä muodostamaan siirtonipit (Ng,N^,) sekä puristintelapinnan (44) että sen tuntumassa olevan siirto-.·.· imutelan (61) yli kulkevan kuivatueviiran (60) kanssa ja että siirto- rullan (70) lmuvyöhyke (70a) ulottuu olennaisesti sille sektorille, jolla päänvientinauha (R) siirtyy puristlntelan pinnalta (44) kuivatus-30 viiran (60) pinnalle ja että siirtorulla (70) puhallusvyöhyke (70b) ulottuu kokonaan tai osittain sen sektorin yli, joka tulee siirtorullan (70) pyörimissuunnassa jälkimmäisen siirtonipin (NT) jälkeen.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukaisen menetelmän toteuttamiseen 35 tarkoitettu laite, tunnettu siitä, että laite käsittää siirto- • ;·. imulaatikon (80) ja sen ympäri järjestetyn sllrtonauhan silmukan (90), . . joka on päänvlentlnauhan (R) leveyttä vähän leveämpi tai olennaisesti 10 81 855 1 yhtä leveä, että mainitussa siirtoimulaatikossa (80) on kaarevan ohjaus-pinnan (83R) omaava ohjauselin (83), jonka yli mainittu sllrtonauha (90) on järjestetty liikkumaan nopeudella (ν'), joka on olennaisesti yhtä suuri tai hieman suurempi kuin puristlntelan (44) kehänopeus (v), että g mainittu ohjauselin (83) on toimilaitteellaan järjestettävissä muodostamaan siirtonipin (Ng) puristintelapinnan (44) pinnan kanssa, ja että mainitun siirtonipin (Ng) jälkeen päävientinauha (R) on kiinnitettävissä siirtoimulaatikon (80) imuvyöhykkeellä (80-) siirtonauhan (90) ulkopinnalle ja siirrettävissä edelleen mainitulla pinnalla kuivatusviiralle 10 (60), päänvientiköysien (Κ^,Κ^) väliseen kitaan tai vastaavaan.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitussa siirtoimulaatikossa (80) on seinämät (81), joista yhden reunalla on mainittu kaarevan ohjausplnnan (83R) omaava ohjauselin (83), 15 kuten ohjauslista tai -rulla, jonka jälkeen siirtonauhaa (90) ohjataan siirtoimulaatikon (90) alipainevyShykkeen (80-) yli.
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitussa siirtolaitteessa on yksi tai useampia ohjausrullla (91), 20 joilla siirtonauha (90) on ohjattu ja käytetty. » • » · 25 30 .> * * II 35 n 81855
FI864955A 1986-12-03 1986-12-03 Foerfarande och anordningar foer foerande av en pappersbana fraon en slaetytad vals i en press till en torkvira. FI81855C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI864955A FI81855C (fi) 1986-12-03 1986-12-03 Foerfarande och anordningar foer foerande av en pappersbana fraon en slaetytad vals i en press till en torkvira.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI864955A FI81855C (fi) 1986-12-03 1986-12-03 Foerfarande och anordningar foer foerande av en pappersbana fraon en slaetytad vals i en press till en torkvira.
FI864955 1986-12-03

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI864955A0 FI864955A0 (fi) 1986-12-03
FI864955A FI864955A (fi) 1988-06-04
FI81855B FI81855B (fi) 1990-08-31
FI81855C true FI81855C (fi) 1990-12-10

Family

ID=8523605

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI864955A FI81855C (fi) 1986-12-03 1986-12-03 Foerfarande och anordningar foer foerande av en pappersbana fraon en slaetytad vals i en press till en torkvira.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI81855C (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1999039049A1 (fi) * 1998-01-30 1999-08-05 Valmet Corporation System and method for threading a moist web in a pulp dryer or the like from one section to the following section

Also Published As

Publication number Publication date
FI864955A0 (fi) 1986-12-03
FI81855B (fi) 1990-08-31
FI864955A (fi) 1988-06-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93130B (fi) Siirtolaite
FI95730C (fi) Yksirivinen kuivausosa ja menetelmä rainan kuivaamiseksi
FI69144B (fi) Anordning i en pappersmaskin vid styrningen av banans spetsdragningsband
CN101981252A (zh) 使纤维幅材从一个支持织物转移到另一支持织物的方法和装置
US6290817B1 (en) Device for conveying and guiding a lead-in strip of a web in a paper machine
FI81855C (fi) Foerfarande och anordningar foer foerande av en pappersbana fraon en slaetytad vals i en press till en torkvira.
US4726532A (en) Web reeling method and apparatus
US6253983B1 (en) Vacuum conveyor
FI67107B (fi) Foerfarande och anordning foer ledande av pappersbanan fraonpresspartiet till torkpartiet
SE8502877L (sv) Anordning for automatiskt paforande och fastpressning av banor av gummi eller liknande beklednadsmaterial pa utstreckta veggytor
CA2268528A1 (en) Process and device for the transfer of a fibrous material web
FI59833B (fi) Spetsdragningsanordning foer en pappersbana
CA2315565A1 (en) Vacuum conveyor
FI78943C (fi) Foerfarande och anordning foer styrning av ett spetsdragningsband som avskiljts fraon kanten av en pappersbana.
FI103425B (fi) Päänvientilaitteisto ja menetelmä rainan pään viemiseksi
US3647621A (en) Roller press especially a washing press for paper machine felts having a floating roller
FI106475B (fi) Menetelmä ja laite paperirainan tai vastaavan päänviennissä
FI114226B (fi) Rainansiirtolaite
DE50010054D1 (de) Verfahren zum führen einer materialbahn
FI71592C (fi) Foerfarande och anordning foer spetsdragning av banan i en pappersmaskin fraon dess pressparti till torkpartiet.
FI89288B (fi) Foerfarande och anordning i en pappersmaskin eller en efterbehandlingsanordning foer papper foer att styra spetsdragningsbandet av pappersbanan
ITMI952683A1 (it) Apparecchiatura per l'applicazione diretta di un mezzo liquido o pastoso su un nastro di materiale mobile
FI86901B (fi) Anordning vid en pappersmaskin vid styrningen av spetsdragningsbandet av banan.
KR20010022879A (ko) 스트립 권취기
FI80106B (fi) Foerfarande och anordning i pappersmaskin.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET OY