FI73474B - Saett att aotervinna vaerme och kemikalier fraon avlut. - Google Patents

Saett att aotervinna vaerme och kemikalier fraon avlut. Download PDF

Info

Publication number
FI73474B
FI73474B FI851641A FI851641A FI73474B FI 73474 B FI73474 B FI 73474B FI 851641 A FI851641 A FI 851641A FI 851641 A FI851641 A FI 851641A FI 73474 B FI73474 B FI 73474B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
liquor
lye
recovery boiler
concentrated
fed
Prior art date
Application number
FI851641A
Other languages
English (en)
Other versions
FI851641A0 (fi
FI851641L (fi
Inventor
Tuomo Ruohola
Paavo Hyoety
Erik Saiha
Kari Kuukkanen
Original Assignee
Tampella Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tampella Oy Ab filed Critical Tampella Oy Ab
Priority to FI851641A priority Critical patent/FI73474B/fi
Publication of FI851641A0 publication Critical patent/FI851641A0/fi
Priority to SU864027440A priority patent/RU1834940C/ru
Priority to SE8601904A priority patent/SE508991C2/sv
Publication of FI851641L publication Critical patent/FI851641L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73474B publication Critical patent/FI73474B/fi
Priority to US07/565,220 priority patent/US5112441A/en

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01DSEPARATION
    • B01D1/00Evaporating
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01DSEPARATION
    • B01D3/00Distillation or related exchange processes in which liquids are contacted with gaseous media, e.g. stripping
    • B01D3/06Flash distillation
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P70/00Climate change mitigation technologies in the production process for final industrial or consumer products
    • Y02P70/10Greenhouse gas [GHG] capture, material saving, heat recovery or other energy efficient measures, e.g. motor control, characterised by manufacturing processes, e.g. for rolling metal or metal working

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Heat Treatment Of Water, Waste Water Or Sewage (AREA)

Description

1 73474
Tapa ottaa talteen lämpöä ja kemikaaleja jätelipeästä Tämä keksintö kohdistuu tapaan ottaa talteen lämpöä ja kemikaaleja jätelipeästä haihduttamalla siitä vettä lipeän väkevöimiseksi ja syöttämällä näin saatua väkevää lipeää ja ilmaa soodakattilaan.
Sellua keitettäessä syntyy jätelipeää ja sellun valmistuksen taloudellisuuden kannalta on hyvin tärkeää, että tämän jätelipeän lämpösisälto sekä kemikaalit saadaan mahdollisimman tarkkaan talteen. Lämpöenergian vapauttamiseksi ja kemikaalien talteenottami-seksi haihdutetaan jätelipeästä ennen sen polttamista vettä niin paljon, että saadaan noin 35 % tai vähemmän vettä sisältävää lipeää, jota poltetaan soodakattilassa. Poltossa vapautuvaa lämpöenergiaa voidaan käyttää hyväksi sellun valmistusprosessissa ja kemikaalit voidaan ottaa talteen soodakattilan pohjalta ja rege-negoinnin jälkeen käyttää hyväksi keittolipeän valmistuksessa.
Energian hinnan jatkuvasti kohotessa on tullut yhä tärkeämmäksi saada lipeän poltto soodakattilassa mahdollisimman häiriöttömäksi hyvän kemikaalitalouden, pienten päästöjen ja hyvän energiahyöty-suhteen sekä taloudellisuuden aikaansaamiseksi.
Soodakattilan ensisijaisena tehtävänä on ottaa talteen kemikaaleja ja regeneroida ne keittolipeän valmistusta varten. Soodakattilan alaosaan aikaansaadaan tätä varten pelkistävä vyöhyke, jossa vallitsee korkea lämpötila ja johon alaosaan muodostuu talteeno-tettavien kemikaalien keko. Regenerointiastetta mitataan rikin reduktion avulla kattilasta. Suolojen talteenottoa taas mitataan kemikaalihäviöiden avulla. Hävikkiä syntyy kaasujen, kuten esim. rikkidioksidin poistuessa savukaasujen mukana.
Soodakattilan tehtävänä on myös ottaa talteen lämpöä savukaasuista. Lämmön talteenottotehokkuutta voidaan mitata savukaasuhäviön suuruudella eli palamattomien kaasujen osuutena sekä kattilan 2 73474 käytettävyydellä, kuten esim. tulipintojen likaantumisen aiheuttamilla seisokeilla.
Useat tekijät vaikuttavat soodakattilan toimintaan. Soodakattilaan syötettävässä lipeässä on yleensä suhteellisen paljon vettä, noin 35-40 %. Tämä vesimäärä on saatava haihtumaan soodakattilassa ja haihtumisen on olennaisesti tapahduttava soodakattilan pohjalla olevaa kekoa kohti putoavista lipeäpisaroista ennen keon pintaa. Muussa tapauksessa joudutaan suuri osa vedestä haihduttamaan keon pinnalta, mikä laskee keon lämpötilaa, joka vuorostaan lisää rikkidioksidiemissiota ja pienentää reduktiota.
Mikäli lipeän vesipitoisuus laskee, paranevat myös poltto-olosuhteet niin, että soodattilalle asetettavat vaatimukset tulevat paremmin täytetyiksi, eli rikkidioksidiemissio ja häviöt pienenevät, reduktio paranee ja lämmön talteenottoaste nousee. Savukaasun määrä pienenee samalla, joten soodakattilan polttokyky tilavuu-syksikköä kohti nousee. Myöskin kattilan käytettävyys paranee.
Ennestään tunnetuissa menetelmissä jätelipeä johdetaan väkevöit-tämisen jälkeen varasto- ja/tai tasaussäiliöön, josta se pumpataan sekoitussäiliöön. Sekoitussäiliössä lipeään sekoitetaan lentotuh-kaa sekä mahdollisesti make-up-suolaa. Lopuksi lipeä pumpataan sekoitussäiliöstä soodakattilaan. Säiliöt ovat avoimia ja ilmake- · hän paineessa. Höyrystymisen estämiseksi on toimittava lämpötiloissa, jotka ovat lipeän kiehumispisteen alapuolella. Lipeän kuiva-ainepitoisuus on tavallisesti n. 60 ja korkeintaan 65-68 % lipeän laadusta riippuen.
Näillä kuiva-ainepitoisuuksilla lipeän viskositeetti on vielä niin alhainen, että lipeää voidaan käsitellä ja siirtää lämpötiloissa, jotka ovat sen kiehumispisteen alapuolella. Kuiva-ainepitoisuuden kasvaessa tästä edelleen, kasvaa myös viskositeetti ja koska viskositeetti riippuu lämpötilasta, joudutaan kuiva-ainepitoisuuden kasvaessa edelleen lämpötilaa nostamaan, jotta lipeää kyettäisiin siirtämään ja suihkuttamaan soodakattilaan. Ennen
II
3 73474 pitkää kuiva-ainepitoisuus nousee kuitenkin niin korkeaksi, että lipeä tulee niin viskoottiseksi, ettei sitä enää pystytä käsittelemään käytettävissä olevilla laitteilla.
FI-patentista 21679 tunnetaan menetelmä lipeän haihduttamiseksi ja polttamiseksi, jossa lipeää 55-75 %:n kuiva-ainepitoisuudessa pumpataan esi 1ämmittimeen ja siitä edelleen paineastiaan, jossa lipeää haihdutetaan 5-10 aty:n paineessa ja yli 160°C :ssa johtamalla siihen soodakattilasta peräisin olevaa tulistettua höyryä ennen lipeän paisuntahaihdutusta ja polttoa kattilassa. Esiläm-mittimessä lipeää esi 1ämmitetään suoralla 1ämmönvaihdol1 a paineastiasta tulevalla kylläisellä vesihöyryllä.
Tässä menetelmässä lipeää kuumennetaan johtamalla siihen höyryä, jolloin lipeän kuiva-ainepitoisuus laskee höyrystä kondensoituvan veden johdosta. Näin ollen lipeän kuiva-ainepitoisuus sitä kattilaan syötettäessä ei ole niin korkea, että viskositeetti aiheuttaisi ongelmia. Toisaalta soodakattilaan syötettävän lipeän suhteellisen korkea vesipitoisuus aiheuttaa juuri niitä ongelmia, joita yllä on käsitelty.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on näin ollen aikaansaada tapa ottaa talteen lämpöä ja kemikaaleja jätelipeästä, jonka kuiva-ainepitoisuus on tavallista korkeampi, mutta jota tästä huolimatta kyetään siirtämään ja suihkuttamaan soodakattilaan.
Keksinnön pääasialliset tunnusmerkit ilmenevät oheisista patentti vaatimuksi sta.
Suorittamalla lipeän väkevöinti ja syöttö soodakattilaan paineen-alaisesti lipeän atmosfääristä kiehumispistettä korkeammassa ja epäsuoralla lämmityksellä aikaansaadussa lämpötilassa esillä olevan keksinnön mukaisesti, voidaan lipeä väkevöidä tavallista korkeampaan kuiva-ainepitoisuuteen ilman että lipeän viskositeetti tämän johdosta nousisi hallitsemattoman korkeaksi.
4 73474
Esillä olevan keksinnön mukaisella tavalla voidaan lipeä väkevöi-dä yli 65 %:n ja jopa yli 80 %:n kuiva-ainepitoisuuteen, ilman että lipeän viskositeetti vielä aiheuttaisi ylipääsemättömiä ongelmi a.
Keksinnön suositussa suoritusmuodossa väkevöidään ja syötetään o lipeää soodakattilaan ainakin 115 C:n lämpö tilassa. Lipeä voidaan, ennen sen syöttämistä soodakattilaan, väkevöidä edelleen saattamalla se alttiiksi paisuntahöyrystyksel1 e, minkä jälkeen paisuntahöyrystetyn lipeän painetta voidaan nostaa mekaanisella pumppauksella ennen sen syöttämistä soodakattilaan.
Lentotuhkaa ja/tai make-up-kemikaaleja voidaan lisätä lipeään ennen sen väkevöittämistä. Vaihtoehtoisesti voidaan osa lentotuh-kasta puhaltaa polttoilman mukana soodakattilan tulipesään. Len-totuhkan puhallus soodakattilan tulipesään voidaan suorittaa myös lipeän suihkutuskohdan alapuolelta.
Vettä voidaan haihduttaa lipeästä jollakin sinänsä tunnetulla haihdutuslaitteel1 a, kuten esim. falling fi1 m-tyyppi sei 1ä väke-vöittimellä, jonka avulla lipeän määrää ja kuiva-ainepitoisuutta säädetään.
Keksintöä selitetään alla lähemmin viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää virtauskaaviota keksinnön mukaisen tavan soveltamiseen tarkoitetusta laitteistosta ja kuva 2 esittää erään tyypillisen mustalipeän viskositeetin lä "öti1ariippuvuutta eri ki i n toai nepi toi suuksi 11 a .
Piirustuksessa on sekoitussäΐ1iö yleisesti merkitty viitenumerolla 2. Sekoitussäi1iöön 2 syötetään putkea 1 pitkin lipeää, joka tavanomaisessa haihduttamossa on haihdutettu noin 58-65 %:n kuiva-ainepitoisuuteen. Lentotuhkaa voidaan lisäksi syöttää putkea 12 pitkin sekoitussäiliöön 2. Pumpun 3 avulla lipeää syötetään sekoi tussä i 1 i östä 2 joko suoraan kattilaan 4 putkea 13 pitkin tai sitten esillä olevan keksinnön mukaisesti putkea 14 pitkin lisä- ti 5 73474 väkevöittimeen 5, jossa lipeää kuumennetaan höyryn avulla, jonka lauhde poistuu putkea 7 pitkin. Väkevöitin 5 on suljettu ja lipeän haihdutus tapahtuu siinä paineenalaisena, jolloin väkevöit-timen 5 yläosasta saadaan talteen hyödynnettävissä olevaa paineen-alaista hönkää 8 ja alaosasta pumpataan lipeää, jonka kuiva-ainepitoisuus on 65-80 % putkea 15 pitkin paisutussäiliöön 9, jossa vallitsee hieman alhaisempi paine kuin höyrystimessä 5, niin että osa lipeän vedestä höyrystyy edelleen. Paisuntasäi1iön 9 yläosasta saadaan talteen ylipaineista hönkää 10 ja alaosasta poistetaan lipeää, jonka kuiva-ainepitoisuus on yli 80 % putkea 16 pitkin ja pumpataan pumpulla 11 soodakattilan 4 lipeäsuutti-mille. Paisuntasäi1iössä 9 lipeä voidaan väkevöidä vielä korkeampaan kuiva-ainepitoisuuteen samalla kun lipeän lämpötila ja paine laskevat, muttei kuitenkaan niin paljon, että lipeän viskositeetti nousisi niin korkeaksi, etteikö sitä pystyisi pumpulla 11 pumppaamaan ja lipeäsuuttimilla suihkuttamaan soodakattilaan 4. Pumpulla 11 voidaan lipeän painetta lisäksi nostaa ja lipeän viskositeetin alentamiseksi voidaan putkessa 16 virtaavaan lipeään lisätä vähemmän viskoottista lipeää suoraan sekoitussäiliöstä 2. Lisäksi voidaan osa putkessa 16 virtaavasta lipeästä palauttaa paisutussäiliöön 9.
Lipeän lämpötilaa ja siten sen viskositeettia voidaan siten tarpeen vaatiessa säätää väkevöittimen ja soodakattilan polttosuut-timien väliin sovitetulla paisuntasäi1ioliä 9 ja esi1ämmittimel1ä. Lipeän lämpötilaa voidaan laskea paisuttamalla sitä paisuntasäi-liössä 9 sellaiseen paineeseen, joka vastaa haluttua lämpötilaa. Kun lipeän lämpötila halutaan nostaa, lämmitetään sitä höyryn avulla esi 1ämmittimenä toimivassa 1isäväkevöittimessä 5. Tarpeen vaatiessa voidaan lipeän painetta nostaa paisuntasäiliön 9 jäl-kei sei 1ä pumpulla 11.
Lentotuhka ja make-up-kemikaalit 12 johdetaan joko suoraan soodakattilan 4 tulipesään polttoilman mukana tai sekoitussäi1iöön 2, joka on ennen 1isäväkevöitintä 5, tai sitten molempiin polton kannalta tarkoituksen mukaisessa suhteessa.
6 73474
Keksinön mukaisella tavalla lipeän vesipitoisuutta voidaan alentaa jopa puoleen nykyisestä tasosta. Siten on selvää, että soodakattilan palamistapahtuma saadaan olennaisesti edullisemmalle tasolle. Lipeän polttoa soodakattilassa 4 voidaan säätää esim. siten kun suomalaisessa kuulutusjui kaisussa 64409 on selostettu.
Kuten kuvasta 2 tarkemmin nähdään on lipeän viskositeetti erittäin riippuvainen lipeän lämpötilasta ja mitä suurempi kiintoai-nepitoisuus sitä jyrkemmin viskositeetti nousee lämpötilan laskiessa. Mustalipeän pumppaus ja suihkutus on vielä käytännössä mahdollista kinemaattisen viskositeetin ollessa 200 cSt. Kuvasta 2 nähdään, että lipeän viskositeetti nousee 200 cSt:n yli lipeän kuiva-ainepitoisuuden kohotessa n. 69 %:in vaikka lipeän lämpötila nostettaisiinkin niin korkealle kuin on mahdollista ilmakehän paineessa, eli lipeän atmosfääri seen kiehumispisteeseen. Lipeää on näin ollen kuumennettava paineastiassa mikäli kuiva-ainepitoisuutta halutaan nostaa e.m. arvon yli ja pumpattava kattilaan paineen alle.
tl

Claims (6)

7 73474 Patentti vaatimukset
1. Tapa ottaa talteen lämpöä ja kemikaaleja jätelipeästä haihduttamalla siitä vettä lipeän väkevöimiseksi ja syöttämällä näin saatua väkevää lipeää ja ilmaa soodakattilaan, tunnettu siitä, että ainakin lipeän loppuväkevöinti (5, 9) ja syöttö (16) soodakattilaan (4) suoritetaan paineen alaisesti lipeän atmosfääristä kiehumispistettä korkeammassa lämpötilassa, joka on aikaansaatu epäsuoralla kuumennuksella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tapa, tunnettu siitä, että lipeä väkevöidään yli 65 %:n ja edullisesti ainakin 80 % kui va-ai nepitoi suuteen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tapa, tunnettu siitä, että lipeä väkevöidään ja syötetään soodakattilaan ainakin o
115 C:n lämpötilassa.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen tapa, tunnettu siitä, että väkevöity lipeä saatetaan alttiiksi pai-suntahöyrystyksel1 e (9) ennen sen syöttämistä soodakattilaan (4).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen tapa, tunnettu siitä, että paisuntahörystetyn lipeän painetta nostetaan mekaanisella pumppauksella (11) ennen sen syöttämistä soodakattilaan (4).
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen tapa, t u n -n e t t u siitä, että väkevöidään lipeää, joka sisältää lento-tuhkaa ja/tai make-up-kemikaaleja (12).
FI851641A 1985-04-25 1985-04-25 Saett att aotervinna vaerme och kemikalier fraon avlut. FI73474B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI851641A FI73474B (fi) 1985-04-25 1985-04-25 Saett att aotervinna vaerme och kemikalier fraon avlut.
SU864027440A RU1834940C (ru) 1985-04-25 1986-04-24 Способ регенерации тепла и химикалиев из отработанного щелока
SE8601904A SE508991C2 (sv) 1985-04-25 1986-04-24 Sätt att återvinna värme och kemikalier ur avlut
US07/565,220 US5112441A (en) 1985-04-25 1990-08-07 Process for the recovery of heat and chemicals from spent liquor

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI851641A FI73474B (fi) 1985-04-25 1985-04-25 Saett att aotervinna vaerme och kemikalier fraon avlut.
FI851641 1985-04-25

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI851641A0 FI851641A0 (fi) 1985-04-25
FI851641L FI851641L (fi) 1986-10-26
FI73474B true FI73474B (fi) 1987-06-30

Family

ID=8520723

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI851641A FI73474B (fi) 1985-04-25 1985-04-25 Saett att aotervinna vaerme och kemikalier fraon avlut.

Country Status (4)

Country Link
US (1) US5112441A (fi)
FI (1) FI73474B (fi)
RU (1) RU1834940C (fi)
SE (1) SE508991C2 (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5662774A (en) * 1992-04-01 1997-09-02 Tampella Power Oy Adjusting the sulphur balance of a sulphate cellulose plant by heat treating black liquor in a last evaporation stage

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI91006B (fi) * 1989-08-29 1994-01-14 Tampella Oy Ab Menetelmä lämmön ja kemikaalien ottamiseksi talteen jätelipeästä
DE4226487C1 (de) * 1992-08-11 1994-01-27 Noell Dbi Energie Entsorgung Verfahren und Vorrichtung zur Zuführung von Klärschlamm in einen Reaktor zur thermischen Entsorgung
FI98383B (fi) * 1993-10-18 1997-02-28 Tampella Power Oy Menetelmä biolietteen polttamiseksi soodakattilassa
FI96786B (fi) * 1994-10-24 1996-05-15 Tampella Power Oy Menetelmä sulfaattiselluloosatehtaan haihduttamon lämpöpintojen likaantumisen vähentämiseksi
US20030116290A1 (en) * 2001-12-20 2003-06-26 3M Innovative Properties Company Continuous process for controlled evaporation of black liquor

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1719130A (en) * 1925-12-16 1929-07-02 Brown Co Process for recovering heat and chemicals
US2891843A (en) * 1953-02-09 1959-06-23 Minnesota & Ontario Paper Co Chemical recovery process and apparatus
US3216788A (en) * 1961-08-24 1965-11-09 Owens Illinois Glass Co Flash evaporation of pulp liquor to eliminate calcium salts
US3414038A (en) * 1965-06-21 1968-12-03 Kamyr Ab Heat recovery method and apparatus
NO119205B (fi) * 1965-08-19 1970-04-06 Rosenblads Patenter Ab
US3425477A (en) * 1966-09-28 1969-02-04 Marathon Eng Inc Method for heat recovery in evaporating and burning spent liquor
US3912577A (en) * 1970-06-26 1975-10-14 Nittetsu Chem Eng Method and apparatus for treatment of liquid wastes
US3703919A (en) * 1970-10-22 1972-11-28 Combustion Eng Supplementary air cascade evaporation
FI52127C (fi) * 1974-06-19 1978-04-17 Ahlstroem Oy Saett att aotervinna terpentin och vaerme i samband med indunstning av svartlut som fraon en kontinuerligt arbetande cellulosakokare avgaor under hoegt tryck och hoeg temperatur
CA1097465A (en) * 1976-11-30 1981-03-17 James R. Prough Black liquor energy recovery
DE2753537C2 (de) * 1977-12-01 1980-01-10 Saarberg-Fernwaerme Gmbh, 6600 Saarbruecken Verfahren zur thermischen Behandlung von wäßrigen Schlämmen, insbesondere von Klärschlämmen \
FI64409C (fi) * 1981-06-01 1983-11-10 Tampella Oy Ab Saett att styra foerbraenningen av en till sin kemiska komposition varierande braennlut i sodapannan
FI65375C (fi) * 1982-09-20 1984-05-10 Ekono Oy Saett vid aoterkompressionsindunstning av en loesning
SE453757B (sv) * 1985-06-07 1988-02-29 Alf Ove Andersson Sett att oka torrsubstanshalten hos svartlut vid dess atervinning i en sulfatmassaprocess
US4687546B1 (en) * 1985-07-19 1996-06-04 Anglo American Clays Corp Method of concentrating slurried kaolin
FI81141B (fi) * 1986-09-22 1990-05-31 Ahlstroem Oy Foerfarande foer koncentrering av uppslamningar.

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5662774A (en) * 1992-04-01 1997-09-02 Tampella Power Oy Adjusting the sulphur balance of a sulphate cellulose plant by heat treating black liquor in a last evaporation stage

Also Published As

Publication number Publication date
SE508991C2 (sv) 1998-11-23
SE8601904L (sv) 1986-10-26
US5112441A (en) 1992-05-12
RU1834940C (ru) 1993-08-15
FI851641A0 (fi) 1985-04-25
FI851641L (fi) 1986-10-26
SE8601904D0 (sv) 1986-04-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI122983B (fi) Menetelmä höyryn kehittämiseksi sellutehtaan keittämöllä
US6647726B2 (en) Method and arrangement for producing electrical energy at a pulp mill
CA2054799C (en) Method and arrangement for treating black liquor
US3912577A (en) Method and apparatus for treatment of liquid wastes
FI73474B (fi) Saett att aotervinna vaerme och kemikalier fraon avlut.
AU657095B2 (en) Method and apparatus for cooling hot gases
US4619732A (en) Method for drying pulping liquor to a burnable solid
FI85515C (fi) Foerfarande foer reglering av en sulfatcellulosafabriks sulfiditet
EP0207908B1 (en) Process for increasing the solids content of black liquour at its recovery in a sulfate pulping process
CS257754B2 (en) Method of phosphorous penta-oxide production by means of air combustion of elementary phosphorus
CN1057360C (zh) 一种草浆造纸蒸煮废液多点干燥燃烧碱回收工艺
CA1283760C (en) Process for the recovery of heat and chemicals from spent liquor
GB1558944A (en) Treatment of waste
US1779535A (en) Process of treating black liquors
US6761799B2 (en) Method and arrangement for combusting black liquor
JP4542171B2 (ja) 廃液の燃焼方法及びその燃焼装置
CA2186697C (en) Method and apparatus used in treatment of melt
CA1127479A (en) Waste liquor fluidized bed steam generator
JPH06506506A (ja) パルプ処理による廃液からのエネルギー回収方法
JPS5895102A (ja) 脱気装置
Nikkanen Liquor heat treatment and high-dry-solids firing
JPH0682002A (ja) ガスタービン排ガス利用回収ボイラ発電プラント
GB2142420A (en) De-aeration of water
FI118431B (fi) Menetelmä mustalipeän käsittelemiseksi
JPS59125317A (ja) 汚泥の乾燥焼却装置

Legal Events

Date Code Title Description
FC Application refused

Owner name: OY TAMPELLA AB