FI69418B - Anordning foer att skaera olika slag av material skaerskilt tre - Google Patents

Anordning foer att skaera olika slag av material skaerskilt tre Download PDF

Info

Publication number
FI69418B
FI69418B FI832469A FI832469A FI69418B FI 69418 B FI69418 B FI 69418B FI 832469 A FI832469 A FI 832469A FI 832469 A FI832469 A FI 832469A FI 69418 B FI69418 B FI 69418B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
plate
knife
cutting
pendulum member
arms
Prior art date
Application number
FI832469A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI832469L (fi
FI832469A0 (fi
FI69418C (fi
Inventor
Jacques Fondronnier
Jean Guillerm
Original Assignee
Centre Techn Bois
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FR7433860A external-priority patent/FR2287312A1/fr
Application filed by Centre Techn Bois filed Critical Centre Techn Bois
Publication of FI832469L publication Critical patent/FI832469L/fi
Publication of FI832469A0 publication Critical patent/FI832469A0/fi
Publication of FI69418B publication Critical patent/FI69418B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69418C publication Critical patent/FI69418C/fi

Links

Landscapes

  • Manufacture Of Wood Veneers (AREA)

Description

1 69418
Laite erilaisten materiaalien, erikoisesti puun leikkaamiseksi
Jakamalla erotettu hakemuksesta 752796 5
Keksinnön kohteena on laite erilaisten materiaalien erikoisesti puukappaleiden leikkaamiseksi erilaisen paksuuden omaavien ohuiden tuotteiden valmistamiseksi.
Puutavaran käsittelyn alueella sovelletaan ny-10 kyään käytännössä kahta eri menetelmää: puun tasoleik-kuuta ja spiraaliviilutusleikkuuta.
Tasoleikkuu perustuu siihen, että viiltämällä veitseksi nimitetyn teräväksi teroitetun kiilan avulla aiheutetaan puun ja veitsen välinen siirtyminen tasossa, jol-15 loin puukappaletta samalla puristetaan veitsen eteen sopivasti sijoitetun vastaterän avulla, niin että tämä tanko estää sattumanvaraisesti tapahtuvan halkeamisen pitämällä raon eteneminen tämän veitsen leikkuusär-män vaikutustasossa.
20 Leikkuun aikana puuhun kohdistuu sen muotoa muut tava rasitus, jolloin leikatun tuotteen ulkopinta puristuu kokoon, kun taas sen rakoa vastaava ns avopinta laajenee. Tämä muodonmuutos on käytännöllisesti katsoen huomaamaton, ja se voidaan jättää huomioon ottamatta kysymyk-25 sen ollessa ohuista viiluista, joiden paksuus on 0,2-1,5 mm. Muodonmuutos on olemassa ja korostuu yleensä kuivauksen aikana siinä tapauksessa, että paksuus on vähintään 2 mm. Tuotteen taipumusta kaareutumiseen edistää usein kuitujen kanssa yhdensuuntaisten rakojen esiintyminen avo-30 pinnassa.
Leikattujen tuotteiden kaareva muoto ja esiintyvät raot ovat vakavia haittoja, jotka rajoittavat näiden tuotteiden käyttöä.
2 69418
Spiraaliviilutusleikkaus perustuu halkaisuun ja puristukseen kuten edelläkin, mutta puukappale saatetaan pyörimään ja veitsi ja vastaterä liikkumaan säteit-täisesti ja veitsi ja vastaterä on sovitettu vaikut-5 tamaan tangentiaalisesti. Spiraaliviilutuksen aikana muodostetaan täten spiraalimainen rako, jonka nousu on vakio.
Puuhun kohdistuu sen muotoa muuttavaa rasitusta aivan samalla tavoin kuin tasoleikkuun yhteydessä on todet-10 tu. Tämä rasitus on kylläkin vähemmän korostunut, mutta se kasvaa spiraaliviilutuksen aikana sitä mukaa kuin kaa-revuussäde pienenee. Kaareutumistaipumusta esiintyy aina eikä se ole vakio koko viilutetun tuotteen pituudelta.
Viilutus paksuiksi kappaleiksi on lisäksi sitä hel-15 pompi toteuttaa mitä suurempi puukappaleen kaarevuussäde on. On täten paljon vaikeampaa ellei lukuisissa tapauksissa jopa mahdotontakin kehittää paksu viilu lähdettäessä pienen säteen spiraaliviilutuksesta, ilman että avopinnas-sa esiintyy rakoja.
20 Nämä enemmän tai vähemmän lukuisat ja enemmän tai vähemmän syvät raot katkovat pinnan jatkuvuutta, ja ne vaikuttavat tuotteen ulkonäköön, vähentävät sen lujuutta ja edistävät kaareutumista.
Spiraaliviilutusta sovellettaessa ei koko puukappa-25 letta saada leikatuksi. Tämänpuukappaleen liikuttamiseksi on pakko jättää jäljelle jäännössydän, ja tämä on sitä tärkeämpää mitä pitempi tämä puukappale on, mitä paksumpia leikatut tuotteet ovat, mitä suurempi puun vastustus-voima on, jne.
30 DE-patentissa nro 932 160 on selitetty eräs eri- kcisrakenteinen spiraaliviilutukseen käytettävä kone, jota ei ilmeisesti kuitenkaan ole toteutettu käytännössä. Tässä koneessa on veitsellä ja vastaterällä varustettu roottori, joka työstää kehänsä ulkopuolella olevaa puu-35 kappaletta, jota syötetään roottoria kohti.
6941 8 3
Teräaärmän etäisyys roottorin keskipisteestä on täten vakio, mutta puukappaleen pää on syötön aikana kovera ja leikatun tuotteen pinta vastaavasti kupera, jolloin tässä tuotteessa havaitaan kaareutumista, 5 joka korostuu toisaalta vastaterän ja toisaalta leik- kuurasituksen vaikutuksesta. Lisäksi tuotteessa on väistämättömästi rakoja, jotka pyrkivät avautumaan, kun viilut oikaistaan, ja leikkuusädettä ei myöskään voida säätää.
Keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut 10 sekä tasoleikkuuseen että spiraaliviilutusleikkuuseen liittyvät haitat.
Keksintö perustuu siihen, että aikaansaadaan leikattavan materiaalin kannattimen ja leikkuutyökalun välinen suhteellinen ympyräliike, jonka geometrisen akselin etäisyys leikkuusärmästä pysyy 15 vakiona materiaalin koko leikkuuvaiheen aikana. Keksinnön mukaan sovitetaan materiaalin leikattava osa ympyräliikkeen geometrisen akselin ja leikkuutyökalun väliin siten, että tämän materiaalin ulkopinta on kupera, ja että leikatun tuotteen vastaava pinta on likimain tasomainen. Materiaali 20 syötetään siten, että sen kuitujen yleinen suunta on likimain yhdensuuntainen leikkuutyökalun leikkuusärmän kanssa, joka puolestaan on yhdensuuntainen mainitun geometrisen akselin kanssa . Materiaali saatetaan sinänsä tunnetulla tavalla etenemään geometrisestä akselista koh-25 ti leikkuusärmää peräkkäisten leikkuuvaiheiden aikana, ja tämän akselin ja leikkuusärmän välinen etäisyys säädetään sellaiseksi, että se parhaiten soveltuu tasomaisten leikattujen tuotteiden valmistukseen.
Tämän keksinnön ansiosta voidaan tällöin: 30 - leikata tuotteita, joiden paksuus on vähintään 2 mm, - välttää tuotteen kaareutumista, - välttää ne haitat, jotka väistämättömästi liittyvät pienen halkaisijan omaavien sydämien spiraalileikkuuseen, - valita jokaista lajia varten leikkuusäteen optimiarvo 35 siten, että leikatut tuotteet ovat tasopintaisia, eikä 4 69418 niiden avopinnassa ole rakoja, - käsitellä pienen poikkileikkauksen omaavia puukappaleita, joita periaatteessa ei voida leikata ennestään tunnettuja spiraalileikkuumenetelmiä soveltaen, 5 - suunnata sahaamalla ennalta puukappaleen syöttö siten, että saavutetaan esteettinen ja koristeellinen vaikutus valitsemalla puukappaleen syyt sopivasti, kuten menetellään koruesineitä varten leikattaessa, - käyttää hyödyksi pieniä puukappaleita, joilla on mää-1Q rättyjä esteettisiä, teknisiä tai mekaanisia laatuominaisuuksia, mutta joiden käsittely sahaamalla vakavasti heikentää kvantitatiivista saantoa.
Keksinnön kohteena on tarkemmin sanottuna laite, joka käsittää kaksi laitteistoa: toisaalta leikkuutyöka-15 lun, joka koostuu veitsestä ja vastaterästä, ja toisaalta leikattavan materiaalin kannattimen, jolloin toinen näistä laitteista on asennettu kääntyväksi geometrisen akselin ympäri, joka sijaitsee vakiona pysyvän välimatkan päässä veitsen leikkuusärmästä, jolloin tämä 20 laitteisto on yhdistetty käyttölaitteeseen, joka saattaa sen heilahdusliikkeeseen amplitudilla, joka on vähintään yhtä kuin leikattavan materiaalin paksuus, ja materiaalia kannattava laitteisto on lisäksi yhdistetty syöttölaitteeseen, joka kullakin kierroksella siirtää 25 eitä leikattavan tuotteen paksuuden verran leikkuusär-män ohi.
Keksinnön mukaan materiaalin kannatin ja sen etenemään saattava laite on suunnattu säteittäisesti, ja laitteessa on välineet mainitun geometrisen akselin ja leikkuu-30 särmän välisen etäisyyden säätämiseksi.
Keksinnön eräät muut tunnusmerkit ja edut on esimerkkeinä esitetty seuraavassa oheisten piirustusten perusteella.
Kuvio 1 esittää sivulta katsottuna keksinnön mu- 6941 8 5 kaisen laitteen erästä suoritusmuotoa, kuvio 2 esittää kuvion 1 tason kanssa yhdensuuntaista keskeltä tehtyä poikkileikkausta, ja kuvio 3 esittää kuvion 2 kaltaisena kuviona kek-5 sinnön mukaisen laitteen erästä toista suoritusmuotoa.
Kuvioiden 1 ja 2 näyttämän suoritusmuodon mukaan on heiluriliikettä suorittavassa leikkuulaitteessa kiinteä runko 62, jossa on kaksi sivulevyä 63 ja 64, joiden väliin pöytä 4 ja puristuslevy 5 ovat asennetut ja 10 varustetut syöttöketjuilla 46 ja 41 reaktioreunojen 21 ja 32 asennon samoin kuin niiden välisen etäisyyden säätämiseksi. Pöydän 4 ja levyn 5 käyttöakseli on yhdistetty käyttölaitteeseen, esim. sellaiseen, jossa on säppihammaspyörä ja säppi, jota säppiä liikuttaa 15 vaihteiston kuljettama kiertokankikampijärjestelmä.
Leikkuulaitteessa on samoin heilurielin 65, jossa on kaksi vartta 66 ja 67, jotka ulottuvat levyjen 63 ja 64 ulkopuolelle. Nämä varret on pöydän 4 ja levyn 5 työn-20 töreunojen 21 ja 32 luona olevissa päissään yhdistetty veitsen 22 kantimeen 33 ja puristustangon 39 kantimeen 38. Nämä kantimet ovat säädettäviä , vaikka tätä ei ole näytetty piirustuksissa.
Nämä varret on lisäksi asennettu heilahteleviksi vastakkaisista päistään runkoon 62 nähden geometrisen 25 akselin ympäri, joka sijaitsee pöydän 4 ja levyn 5 välissä yhdensuuntaisena niiden tukipintojen kanssa ja kohtisuorassa levyjä 63, 64 vastaan.
Leikkuusäteen säätämiseksi täytyy voida säätää tämän geometrisen akselin ja veitsen 22 leikkuusärmän 30 välistä etäisyyttä.
Selitetyssä suoritusesimerkissä geometrinen hei- 6 69418 lahdusakseli on toteutettu kahdella laakeritapilla 68, 69, jotka ovat kiinni kiinteissä levyissä 63, 64 ja yhteistoiminnassa laakerien 70, 71 kanssa. Kumpikin laakeri on asennettu liukuvaksi aukossa 72, joka on tehty 5 heilurielimen vastaavaan varteen 66 tai 67, ja on yhdistetty säätölaitteeseen 73, joka on esim. ruuvi-mutteri tyyppiä, ja jonka avulla vastaavaa laakeria voidaan siirtää varteen nähden ja täten siirtää veistä kohti laa-keritappien 68, 69 geometristä akselia tai loitontaa 10 tästä akselista.
Sama tulos voidaan saavuttaa sisällyttämällä laakerit rungon sivulevyihin mutta saattamalla laakeritapit siirtymään vivun varsissa ja kytkemällä nämä tapit säätölaitteeseen.
15 Laakeritapit ja laakerit voidaan myös pysyvästi kiinnittää sivulevyihin ja varsiin, ja tässä tapauksessa on kantimet 33 ja 38 asennettava siten, että ne pääsevät siirtymään pitkin näitä varsia.
Säädettäessä etäisyyttä R laitteiden 73 avul-20 la on aina myös säädettävä pöydän 4 ja puristuslevyn 5 asentoa pitkin luisteja, jotka sijaitsevat rungon levyissä, jotta reunat 21 ja 32 joutuisivat sijaitsemaan mahdollisimman lähellä veitsen 22 leikkuusärmän kulkemaa lieriöpintaa.
Leikkuulaitteessa on edelleen käyttölaite 74, joka 25 saattaa heilurielimen 65 suorittamaan edestakaista nei-lahdusliikettä. Kuvatussa esimerkissä tässä laitteessa 74 on kaksi vauhtipyörää 75, 76, jotka on kiinnitetty akseliin 77, jota puolestaan kannattavat rungon sivulevyissä 63, 64 olevat laakerit. Vauhtipyörä 75 on hammas-30 tettu kehältään, ja se hammastuu vetävään hammaspyörään 78. Kumpikin vauhtipyörä on varustettu epäkeskisel-lä kammentapilla 79, joka sijaitsee toisen vauhtipyörän kammentapin linjalla. Kummankin kammentapin ympäri pyörii tanko 80, jonka toinen pää on nivelletty heiluri-35 elimen vastaavassa varressa kiinni olevan akselin 81 ympärille. Kumpikin vauhtipyörä sijaitsee täten rungon 7 6941 8 sivulevyn ja heilurielimen varren välissä ja vastaava akseli pistää esiin vivun ulkopuolelle.
Vauhtipyöriä 75, 76 jatkuvasti pyöritettäessä on selvää, että heilurielin joutuu edestakaiseen heilah-5 dusliikkeeseen ennen leikkausta olevan ääriasennon (kuv.
2) ja leikkuun jälkeisen ääriasennon (kuv. 1) välillä. Aktiivisen liikkeen aikana veitsi 22 leikkaa puukappaleesta 18 ohuen tuotteen 40, kun taas paluuliikkeen aikana veitsi ei saa kohdata puukappaletta. Tästä syystä on 10 pöytään 4 ja levyyn 5 sijoitettujen syöttöketjujen 46, 41 käyttölaite jaksottaisesti toimivaa tyyppiä siten, että syntyy pysähdysaika leikkuun alkuhetkestä laskettuna. Haluttaessa saattaa puukappale etenemään leikkuun aikana tasapaksujen tuotteiden saamiseksi on tällöin välttämätön-15 tä, että käyttölaite ohjaa puukappaleen paluuliikettä ennen kuin heilurielimen paluuliike käynnistyy, mikä helposti voidaan aikaansaada epäkeskojen avulla.
Kammentappien 79 epäkeskisyyttä voidaan tietenkin sopivasti säätää erikoisesti heilurielimen heilahduksen laajuu-20 den sovittamiseksi puukappaleiden leveyteen L. Tässä tapauksessa on samalla säädettävä tätä epäkeskisyyttä ja levyn 5 varassa olevien johteiden 27 asentoa.
Kuvioiden 1 ja 2 näyttämässä suoritusesimerkissä on heilurielimen 65 keskiasento pystyssä, mikä pakottaa 25 tekemään rungon 62 sivulevyihin kanavan 82 leikkuutyö-kalua 23 varten.
Tämä keskiasento voi itse asiassa myös olla vaakasuorassa sillä edellytyksellä, että heilurielimen varret varustetaan tasapainoittavalla massalla. Leikatut tuotteet 30 voidaan tällöin helpommin poistaa painovoiman avulla, ja runko voidaan tehdä tukevammaksi, koska siinä ei ole mitään aukkoja, mutta tehonkulutus on vähemmän säännöllinen ja hiukan suurempi.
Vivun keskiasento voi myös olla kalteva, niin että 35 saadaan yhdistetyiksi molempien edellisten suoritusmuotojen edut.
8 69418
Kuvion 3 kaaviollisesti näyttämän suoritusmuodon mukaan on edestakaisin heilahtelevaa tyyppiä olevassa leikkuulaitteessa kuten edellä selitetyssä tapauksessakin kiinteä runko ja heilurielin. Tässä suori-5 tusmuodossa rungon 84 molemmat sivulevyt 83 on yhdistetty toisiinsa poikkikappaleella 85, jolle on säädettä-västi asennettu veitsen 22 kannatin 33 ja puristustan-gon 39 kannatin 38.
Vastaavasti heilurielimen 87 molemmat varret 86 10 kannattavat pöytää 4 ja puristuslevyä 5 samojen laitteiden avulla, joilla voidaan säätää niiden välistä etäisyyttä samoin kuin niiden reunojen 21 ja 32 asentoa.
Tässäkin suoritusmuodossa on samat heiluriliikkeeseen osallistuvat elimet, mutta koska tämä sovitus on kään-15 teinen ja leikkuutyökalu 23 on kiinteä, kun taas puukappaletta kiinnipitävä laitteisto 4, 5 on heilurityyppiä, on toinen mainituista elimistä kiinni heilurielimessä eikä siis rungossa.
Tässä selitetyssä suoritusesimerkissä on kumpikin 20 laakeritappi 68 kiinni heilurielimen vastaavassa varressa 86 ja on yhteistoiminnassa laakerin 70 kanssa, joka on asennettu liukuvaksi aukossa 72. Tämä aukko on tehty rungon vastaavaan sivulevyyn 83, ja laakeri on yhdistetty esim. ruuvi-mutterityyppiä olevaan säätölaitteeseen 73, 25 jonka avulla vastaavaa laakeria voidaan siirtää runkoon nähden ja täten siirtää sitä lähemmäksi veistä 22 tai loitontaa tästä veitsestä, jolloin laakeritapit 68 muodostavat heilahdusakselin.
Tässäkin suoritusmuodossa on käyttölaite 74, joka 30 voi saattaa heilurielimen 87 edestakaiseen heilahdusliik-keeseen. Tässä tapauksessa kumpikin vauhtipyörä 76 kuitenkin on rungon 84 ulkopuolella sijoitettu vastaavan sivu-levyn 83 ja akselin 80 väliin, jolloin akseli 81 menee tässä vaipassa olevan aukon 88 läpi heilurielimeen liite-35 tyn varren 86 yhdistämiseksi akselin 80 siihen päähän, joka 6941 8 9 on vastapäätä sen kiertymiskohtaa kammenvarren 79 suhteen.
Tämän toisen suoritusmuodon etuna on, että puu-kappaleita voidaan jatkuvasti syöttää heilahdusliikettä 5 suoritettavalta vivulta 87 ja saattaa nämä kappaleet painovoiman vaikutuksesta etenemään kohti veistä. Tällöin on vain pysytettävä nämä kappaleet paikallaan leikkuun aikana ja saatettava ne etenemään sinä aikana, jolloin ne ovat veitsen vaikutuksen ulkopuolella.
10 Tässä tapauksessa pöydässä 4 ja levyssä 5 ei ole piikillisiä ketjuja, mutta levy on varustettu puristus-ohjauskiskoilla 89, jotka edullisesti on sovitettu yhdensuuntaisiksi leikattavan materiaalin etenemis-suunnan kanssa. Jokainen puristuskisko 89 on yhdistetty le-15 vyyn keskenään yhtä pitkillä ja yhdensuuntaisilla tangoilla 90, jolloin yhden tangon pidennyksenä on vipu 91, joka menee levyn 5 läpi ja on yhdistetty varrella 92 muiden puristuskiskojen vipuihin, kun taas tämä varsi on nivelletty väkivipuun 93, joka on tuettu tähän levyyn. Väkivivun avul-20 la voidaan täten puristuskisko ja 89 siirtää keskenään suuntaisina kohti pöytää 4 puukappaleiden 18 lukitsemiseksi leikkuun aikana ja pöydästä poispäin puukappaleiden vapauttamiseksi siten, että ne pääsevät etenemään painovoiman vaikutuksesta.
25 Rungon 84 levyt 83 on lisäksi yhdistetty toisiinsa poikittaiskappaleella 94, joka sijaitsee leikkuutyökalun 23 edessä. Tämän poikittaiskappaleen varaan on liukuvasti asennettu kiilavaste 95, jota ohjaa säätöelin 96, ja joka sijaitsee pöydän 4 ja levyn 5 välistä vapaata tilaa vas-30 tapäätä, kun heilurielin 87 sijaitsee eteenpäin suunnatun heilahdus liikkeen pääteasennossa (kuvio 3) ja tämän levyn ohjauskiskot 89 ovat loitontuneet maksimivälin tästä pöydästä ja ovat vapauttaneet puukappaleet.
Kun elin 96 on säädetty siten, että kiilavaste 95 35 sijaitsee asennossa, joka vastaa leikattavien tuotteiden 10 6941 8 40 valittua paksuutta, kun vipu 87 on tullut kuvion 3 näyttämään asentoon, loitontaa väkivipu 93 puristuskis-kot 89. Puukappaleet putoavat kosketukseen kiilavas-teen 95 kanssa, ja väkivipu 93 vaikuttaa päinvastai-5 seen suuntaan siten, että puristuskiskot 89 puristavat nämä puukappaleet pöytää 4 vasten ja pitävät ne paikallaan. Vipu 87 kääntyy kohti leikkuutyökalua 23, jolloin vastaterä 39 puristaa puukappaleita, minkä jälkeen veitsi 22 leikkaa ohuen tuotteen. Tämän jälkeen hei-10 lurivipu palautuu ja sen paluuliikkeen lopussa ohjaus-kiskot 89 loitontuvat uudelleen.
Tässä toisessa suoritusmuodossa voidaan pöytä 4 ja puristuslevy 5 tietenkin varustaa samalla tavoin kuin edellisessä tapauksessa syöttölaittein, joina voidaan 15 käyttää piikillisiä ketjuja, jolloin puristuskiskot 89 ja kiilavaste 95 voidaan jättää pois.
Keksinnön mukaista laitetta voidaan käyttää erilaisten materiaalien, varsinkin puukappaleiden leikkaamiseen tarkoituksella saada ohuita tasapaksuja laakatuot-20 teitä, jotka ovat laadultaan ja ulkonäöltään erinomaisia.

Claims (9)

6941 8
1. Laite erilaisten materiaalien, erikoisesti puu-kappaleiden leikkaamiseksi erilaisen paksuuden omaa- 5 viksi ohuiksi tuotteiksi, joka laite käsittää kaksi laitteistoa: toisaalta leikkuutyökalun (23), jona on veitsi (22) ja vastaterä (39), ja toisaalta leikkatta-van materiaalin kannattimen (4, 5), jolloin toinen näistä laitteistoista on asennettu kääntyväksi geometrisen akse-10 Iin ympäri, joka on sovitettu leikkuun aikana muuttumattoman välimatkan (R) päähän veitsen (22) leikkuusärmästä, jolloin tämä laitteisto on yhdistetty käyttölaitteeseen (74), joka saattaa laitteiston heiluriliikkeeseen amplitudilla, joka on vähintään yhtä kuin leikattavan materi-15 aalin paksuus, ja materiaalin kannatuslaitteistoon on 1 isäksi yhdistetty syöttölaite (41, 46), joka syöttää materiaalia leikattavan tuotteen paksuuden verran heilahdusta kohti veitsen (22) leikkuusärmän ohi, tunnettu siitä, että leikkuutyökalu (23) on asennettu säteen suunnassa 20 materiaalin kannattimen (4, 5) ulkopuolelle, jolloin syöttölaite (41, 46) on säteittäisesti suunnattu, ja että laite käsittää välineet mainitun geometrisen akselin ja leikkuusärmän välisen etäisyyden säätämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, jossa on 25 työkalua kannattava heilurielin (65), tunnettu siitä, että se käsittää kiinteän rungon (62), jossa on kaksi sivulevyä (63, 64) joiden väliin on asennettu keskenään yhdensuuntaisiksi pöytä (4) ja puristuslevy (5), jolloin 30 ainakin toinen viimeksimainituista elimistä on varustettu syöttölaitteella (41, 46), ja että työkalua kannattava heilurielin (65) käsittää kaksi vartta (66, 67), jotka ulottuvat levyjen (63, 64) ulkopuolelle ja jotka on heilahtelevasti asennettu näi-35 hin lähelle sitä päätä, joka sijaitsee vastapäätä pöydän ’2 6941 8 * (4) ja puristuslevyn (5) reaktioreunoja (21, 32), jolloin varret kannattavat toisessa päässään leikkuutyökalua (23) siten, että tämän veitsi (22) kulkee pitkin lieriöpintaa lähellä reaktioreunoja (21, 32), jolloin varret (66, 67) 5 on yhdistetty käyttölaitteeseen (74), joka saattaa ne edestakaiseen heiluriliikkeeseen.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, jossa hei-lurielimen (65) kummankin varren (66, 67) ja rungon kummankin sivulevyn (63, 64) välinen liitos on aikaansaatu 10 nivelellä, kuten laakeritapilla (60, 69) ja laakerilla (70, 71), tunnettu siitä, että kumpikin laakeri (70, 71) on yhdistetty vastaavaan varteen (66. 67) säätölaitteen (73) välityksellä,, jonka avulla veitsi (22) voidaan saattaa lähemmäksi heilahdusakselia tai 15 loitontaa tästä riippuen halutusta vakiovälimatkasta (R), ja että pöytä (4) ja levy (5) ovat asennetut liukuviksi yhdensuuntaisina syötön suuntaisissa luisteissä, jotka sijaitsevat rungon levyissä, jolloin pöytä ja levy on varustettu lukituslait-20 tein tarkoituksena lukita niiden reaktioreunat (21, 32) mahdollisimman lähelle veistä (22).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, jossa on materiaalia kannattava heilurielin (87) , tunnettu siitä, 25 että se käsittää kiinteän rungon (84) , jossa on kaksi sivulevyä (83), joiden väliin leikkuutyökalu (23) on asennettu, ja että materiaalia kannattava heilurielin (87) koostuu kaMesta varresta (86), jotka ulottuvat pitkin levyjen (83) sisä-30 pintaa ja on asennettu näihin kääntyvästi lähellä sitä päätä, joka sijaitsee leikkaustyökalun veistä (22) vastapäätä, jolloin varret kannattavat pöytää (4) ja levyä (5), jotka ulottuvat keskenään yhdensuuntaisina siten, että 13 6941 8 niiden reaktioreunat (21, 32) kulkevat pitkin lieriöpintaa lähellä veistä, ja jolloin varret (86) on yhdistetty käyttölaitteeseen (74), joka saattaa ne edestakaiseen heiluriliikkeeseen.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, jossa hei- lurielimen (87) kummankin varren (86) ja rungon (84) kummankin sivulevyn (83) välinen liitos on aikaansaatu nivelellä, kuten laakeritapilla (68) ja laakerilla (70), tunnettu siitä, että laakeri (70) on yhdistetty 10 vastaavaan levyyn (83) säätölaitteen (73) välityksellä, jonka avulla heilahdusakseli voidaan saattaa lähemmäksi veistä tai loitontaa veitsestä riippuen halutusta vakio-välimatkasta (R), ja että pöytä (4) ja levy (5) ovat asennetut liukuviksi yhdensuuntaisina syötön suuntaisis-15 sa luisteissä, jotka sijaitsevat heilurielimen (87) varsissa (86), jolloin pöytä ja levy ovat varustetut lu-kituslaittein tarkoituksena lukita niiden reaktioreunat (21, 32) mahdollisimman lähelle veistä (22).
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen laite, jossa on laite materiaalin hetkellistä puristusta varten, tunnettu siitä, että levy (5) on varustettu puris-tuskiskoilla (89), jotka ulottuvat leikattavan materiaalin etenemissuuntaan ja ovat yhdistetyt ohjaus- ja käyttö-25 laitteeseen, joka tukeutuu levyyn (5) ja saattaa nämä kiskot siirtymään keskenään yhdensuuntaisina pöytää (4) kohti leikattavan materiaalin lukitsemiseksi paikoilleen tai pöydästä poispäin leikattavan materiaalin vapauttamiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, t u n -30 n e t t u siitä, että puristuskiskot (89) on yhdistetty levyyn (5) tangoilla muodoltaan muunneltavien suunnikkaiden muodostamiseksi, ja että jokaisen kiskon yksi tanko (91) on pidennetty ja kytketty liikutettavaan vipuun (93), joka tukeutuu mainittuun levyyn. 14 6941 8
8. Jonkin patenttivaatimusten 4-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että runkoon (84) on sovitettu leikkuutyökalun (23) yläjuoksun puolelle ja pöydän (4) ja levyn (5) välillä olevaa vapaata tilaa päin, kun heilu-5 rielin (87) sijaitsee ääriasennossa ennen leikkausta sinänsä tunnettu säädettävä vaste, joka määrää leikattujen tuotteiden paksuuden.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että säädettävä vaste on kiila (95) , joka on 10 liikkuva tasossa, joka on oleellisesti tangentiaalinen pöydän (4) ja levyn (5) vapaiden reunojen piirtämään ympyrämäiseen rataan nähden, jolloin kiila on kytketty säätö-elimeen (96). 6941 8
FI832469A 1974-10-08 1983-07-05 Anordning foer att skaera olika slag av material skaerskilt tre FI69418C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7433860A FR2287312A1 (fr) 1974-10-08 1974-10-08 Procede et dispositif pour trancher des materiaux divers et notamment des pieces de bois
FR7433860 1974-10-08
FI752796 1975-10-07
FI752796A FI69417C (fi) 1974-10-08 1975-10-07 Anordning foer avskaerande av olika slag av material skaerskilt trae

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832469L FI832469L (fi) 1983-07-05
FI832469A0 FI832469A0 (fi) 1983-07-05
FI69418B true FI69418B (fi) 1985-10-31
FI69418C FI69418C (fi) 1986-02-10

Family

ID=26156758

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832469A FI69418C (fi) 1974-10-08 1983-07-05 Anordning foer att skaera olika slag av material skaerskilt tre

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI69418C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI832469L (fi) 1983-07-05
FI832469A0 (fi) 1983-07-05
FI69418C (fi) 1986-02-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US2704093A (en) Guillotines adapted for use in splitting shakes
US3327747A (en) Method of and apparatus for kerfless cutting of wood
US4215613A (en) Slitting apparatus
FI69418B (fi) Anordning foer att skaera olika slag av material skaerskilt tre
NO882567L (no) Fremgangsmaate og anordning for saging av toemmerstokker.
US2592782A (en) Hydraulic slicer
EP1040895B1 (en) Band saw for continuous cutting of logs of web material
US6923228B2 (en) Veneer-slicing machine
FI68551C (fi) Anordning foer framstaellning av bruksvirke av rundvirkesstammar
US4653560A (en) Fixed curve linebar
US3213909A (en) Sawing machine
FI73379C (fi) Fanersvarv.
US3901114A (en) Saw assembly
US3494396A (en) Apparatus for kerfless cutting of wood
FI69417B (fi) Anordning foer avskaerande av olika slag av material saerskilttrae
US4802518A (en) Log cutting machine
US1799814A (en) Wood-slicing machine
US3780609A (en) Ribbon-type composite sawing device
SU1166993A1 (ru) Устройство дл раскр жевки лесоматериалов
FI77397C (fi) Ramsaog.
US3796243A (en) Veneer slicer machine
JP2779944B2 (ja) 丸鋸盤における振れ止装置
JPH04244802A (ja) 原木をログハウス用のログに加工する装置
SU1740184A1 (ru) Устройство дл двусторонней обрезки выпрессовок резинотехнических изделий
FI97783B (fi) Sahakone

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: CENTRE TECHNIQUE DU BOIS