FI62905B - Magnetisk proevningsanordning foer blottande av foerlusten av ett metallomraode samt inre och yttre brister i laongstraeckta magnetiskt genomtraengande foeremaol - Google Patents
Magnetisk proevningsanordning foer blottande av foerlusten av ett metallomraode samt inre och yttre brister i laongstraeckta magnetiskt genomtraengande foeremaol Download PDFInfo
- Publication number
- FI62905B FI62905B FI771993A FI771993A FI62905B FI 62905 B FI62905 B FI 62905B FI 771993 A FI771993 A FI 771993A FI 771993 A FI771993 A FI 771993A FI 62905 B FI62905 B FI 62905B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- magnetic
- testing device
- magnet
- flux
- sensor ring
- Prior art date
Links
Landscapes
- Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Magnetic Means (AREA)
Description
rft1 KUULUTUSJULKAISU , Λ Λ [BJ (11) UTLÄGGNINCSSKAIPT 62 90 5 C (45) Patentti myönnetty 10 03 1933 ί%ν/ Patent meddelat τ (51) Kv.ik.3/k*.a3 G 01 N 27/82 SUOMI —FINLAND (21) 771993 • . (17) Hlhuiliptlv»— Amainilnpdtf 27.06.77 ' ' (25) AHaipaM—GiUgbMdaf 27.06.77 (41) Tullut JulkiMksi — BUvk offaMlfg 28 12 78
Ntttl- |m r*fclrtwilMllltu»
Patent» och ragittentyrelMn ' ’ AmMuu uttagd odi utUkritan puMcmd 30.11.82 (32)(33)(31) *ryd««y «uoiluus—B«|M prior*·» (71) Noranda Mines Limited, P.0. Box U5, Commerce Court West, Toronto,
Ontario, Kanada(CA) (72) Frank Kitzinger, Montreal, Quebec, Gregory A. Wint, Pierrefonds,
Quebec, Kanada(CA) (7*0 Leitzinger Oy (5*0 Magneettinen koestuslaite metallialueen hukan ja sisäisten ja ulkoisten vikojen ilmaisemiseksi pitkänomaisissa magneettisesti läpäisevissä esineissä - Magnetisk prövningsanordning för blot-tande av förlusten av ett metallomrI.de samt inre och yttre brister i l&ngsträckta magnetiskt genomträngande förem&l
Keksinnön kohteena on magneöttinen koestuslaite metallialueen hukan ja sisäisten ja ulkoisten vikojen ilmaisemiseksi pitkänomaisissa magneettisesti läpäisevissä esineissä, kuten teräsköysissä ja vastaavissa, johon koestuslaitteeseen kuuluu: a) kestomagneetti, jossa on navat, jotka on sovitettu välin päähän toisistaan erilleen pitkänomaisen esineen pituussuunnassa pitkittäisen magneettisen vuon kehittämiseksi magneetin napojen välissä olevaan mainitun esineen osaan, joka vuo on kyllin voimakas kyllästämään esineen mainitun osan, b) putkimainen napakenkä, joka on sovitettu ympäröimään mainittua pitkänomaista esinettä kestomagneetin molempien napojen lähellä mainitun magneettisen vuon suuntaamiseksi säteettäisesti esineeseen yhden navan kohdalla ja ulos esineestä toisen navan kohdalla.
Erilaisia magneettisia laitteita on ehdotettu teräsköysissä, teräsputkissa ja muissa pitkarona isissä magneettisissa esineissä olevien vikojen ilmaisemiseksi. Näissä laitteissa yleensä on 2 62905 sähkö- tai kestomagneetit magneettisen vuon kehittämiseksi koestet-tavaan pitkänomaiseen esineeseen ja välineet tällaisissa esineissä olevien uiko- ja sisäpuolisten vikojen kehittämän hajavuon ilmaisemiseksi. Esimerkkinä tällaisista laitteista mainittakoon USA-patenttijulkaisussa 3 424 976 esitetty laite. Kuitenkaan nämä laitteet eivät sovellu hyvin kulumisesta, syöpymisestä tai muista haitallisista olosuhteista johtuvien metallialan vajauksen ilmaisemiseen, koska nämä viat eivät yleensä aiheuta riittävän voimakasta paikallista hajavuotoa.
Sen tähden tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada magneettinen koestuslaite, joka pystyy sopivasti tuntemaan pitkänomaisissa esineissä olevan metallialan vajauksen.
Lisäksi tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada magneettinen koestuslaite, joka pystyy ilmaisemaan metallialan vajauksen ja samanaikaisesti muut viat, jotka aiheuttavat hajavuon koestettavissa pitkänomaisissa esineissä.
Keksinnön mukaiselle magneettiselle koestuslaitteelle on tunnusomaista se, että laitteeseen lisäksi kuuluu: c) Hai1-ilmiölaitteet, jotka on sovitettu välin päähän ainakin yhden napakengän ympärille mainitun magneettisen vuon radalle pitkänomaiseen esineeseen menevän säteettäisen vuon pienenemisen tuntemista varten, mikä pieneneminen aiheutuu pitkänomaisen esineen poikkipinta-alan pienenemisestä napojen välillä seurauksena pitkänomaisen esineen metallialueen hukasta, d) hajavuon tuntolaite, joka on sijoitettu magneetin napakenkien väliin esineessä olevien ulkoisten ja sisäisten vikojen ilmaisemiseksi .
Sopivimmin kumpikin napakenkä on jaettu kahteen osaan, joista toinen on kiinteästi asennettu magneettiin ja toinen on saranoidusti asennettu magneettiin sen sijoittamiseksi koestettavaa esinettä pitkin.
Keksinnön eräässä sovellutusmuodossa mainittuun hajavuon tuntolait- 62905 teeseen kuuluu ensimmäinen magneettista ainetta oleva tuntorengas, joka ympäröi pitkänomaista esinettä, magneettista ainetta oleva tuntorengas, joka on asennettu samankeskisesti ensimmäisen tunto-renkaan ulkosivulle ja jossa on useita ulokkeita, jotka ulottuvat ensimmäistä tuntorengasta kohti ennalta määrätyllä ulokkeiden ja ensimmäisen tuntorenkaan välisellä minimivälillä hajavuon keskitt&niseksi mainitun välin kautta, Hall-ilmiölaite, joka on sijoitettu jokaisen ulokkeen kohdalle mainitun välin kautta kulkevan hajavuon ilmaisemiseksi ja magneettista ainetta oleva vuon ohjainelin, joka on kytketty toiseen tuntorenkaaseen ja ulottuu kohti pitkänomaista esinettä hajavuon magneettisen piirin täydentämiseksi.
Sopivimmin magneettiseen koestuslaitteeseen kuuluu välineet mainitun pitkänomaisen esineen ohjaamiseksi pääasiallisesti mainittujen napakenkien ja hajavuon tuntolaitteen keskiviivaa pitkin. Tällaiset ohjainvälineet voivat olla tehdyt polyamidista.
Sopivimmin napakengät on erotettu kestomagneetista hyvin ei-magneet-tista ja johtamatonta ainetta, kuten fenolilla kyllästettyä pellava-alustaa olevalla kappaleella ennalta määrätyn suuruisen magneettisen vastuksen aikaansaamiseksi magneettisessa piirissä.
Keksintöä selitetään nyt esimerkkinä viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa:
Kuvio 1 esittää perspektiivisesti keksinnön mukaista magneettista koestuslaitetta.
Kuvio 2 esittää kestomagneetin erästä sovellutusmuotoa, jota käytetään keksinnön mukaisessa magneettisessa koestuslaitteessa .
4 62905
Kuviot 3 ja 4 esittävät yksityiskohtaisemmin kuvion 1 mukaisen koestuslaitteen metallialan vajauksen tuntolaitetta.
Kuviot 5 ja 6 esittävät yksityiskohtaisemmin kuvion 1 mukaisen koestuslaitteen hajavuon tuntolaitetta.
Kuviot 7-11 esittävät kaavioita, jotka havainnollistavat keksinnön mukaisen koestuslaitteen toimintaa.
Kuvio 12 esittää instrumentoinnin lohkokaaviota, jota käytetään keksinnön mukaisen koestuslaitteen yhteydessä.
Viitaten kuvioihin 1 ja 2 on esitetty perspektiivisesti magneettisen koestuslaitteen eräs sovellutusmuoto, johon kuuluu U:n muotoinen magneetti 10, joka voi olla tehty alumiini-nikkeli-kobolttiseok-sesta ja joka on suljettu sinkkivalanteen 12 sisään. Valanteen tarkoituksena on aikaansaada pehmeähkö materiaali reikien poraamiseksi koestuslaiteen muiden osien kiinnittämistä varten. Varsinainen kestomagneetti on havainnollistettu selvemmin kuviossa 2 ja siihen kuuluu kaksi pohjoisnapaa 13, jotka on erotettu puolipyöreällä osalla 14 ja kaksi etelänapaa 15, jotka myöskin on erotettu puolipyöreällä osalla 16. Metallialan vajauksen tuntoalaitteet. 17 ja 18 on sijoitettu mainittuihin puolipyöreisiin osiin vastaavasti 14 ja 16. Hajavuon tuntolaite 19 on sijoitettu magneetin pohjois- ja etelänapojen väliin. Tuntolaitteet 17 ja 18 on esitetty selvemmin kuvioissa 3 ja 4. Kumpikin tuntolaite on tehty kahdesta osasta, joista toinen on kiinnitetty magneettiin ja toinen tehty avattavaksi koestettavan esineen sijoittamista varten. Kumpaankin tuntolaitteen puoliskoon kuuluu puolipyöreä napakenkä 20, joka on kiinnitetty hyvin ei-mag-neettista ja johtamatonta ainetta, kuten fenolilla kyllästettyä pellava-alustaa olevan puolipyöreän elimen 22 sisään. Kumpikin kiinteä elin 22 on kiinnitetty levyyn 24, joka taas on kiinnitetty levyihin 26 ja 28, jotka vuorostaan on kiinnitetty magneettiin 10. Kumpikin avattava elin 22 on kiinnitetty puolipyöreän kotelon 30 ulkosivulle, joka kotelo on saranoitu levyyn 28 saranalla 32. Kummankin napakengän 20 sisäpuolelle on kiinnitetty vaihdettavissa oleva ohjain 34 pitkänomaisen esineen ohjaamiseksi napakengän 20 keskiakselia pitkin. Nämä ohjaimet on tehty kovasta muoviaineesta, kuten polyamidista. Napakengissä 20 olevaan uraan 36 on sovitettu säännöllisin välein Hallin ilmiölaitteet 38. Nämä laitteet on esi- 5 62905 tetty kuviossa 4 120° välein. On huomattava, että näiden Hall-ilmiölaitteiden lukumäärä ja siten väli voi vaihdella riippuen ilmaistavan merkin suuruudesta. Kaikkien Hall-ilmiölaitteiden ulostulot lasketaan yhteen yhteenlaskuvahvistimien avulla (ei esitetty) metallialan vajauksen ilmaisemiseksi missä tahansa kohdassa pitkänomaisen esineen kehällä ja myöskin esineen napa-kenkien keskiakseleihin nähden vähäisen virheellisen suuntauksen korjaamiseksi.
Tuntolaite 19 on selvemmin esitetty kuvioissa 5 ja 6. Tämä tunto-laite on tehty kahdesta osasta, joista toinen on kiinnitetty magneettiin 10 ja toinen avattavasti koestettavan esineen paikalleen-sijoittamista varten. Kumpaankin tuntolaitteen puoliskoon kuuluu ensimmäinen puolipyöreä tuntorengas 40, toinen puolipyöreä tunto-rengas 42, joka on asennettu samankeskisestä ensimmäisen tuntoren-kaan ulkosivulle, kaksi vuon ohjainelintä 44, yksi toisen puoli-pyöreän renkaan kummallakin sivulla ja hyvin ei-magneettista ja johtamatonta ainetta oleva puolipyöreä kappale 46, joka on kiinnitetty kummankin vuon ohjainelimen sisäpuolelle ja joka pitää nämä kaksi tuntorengasta ennalta määrätyn välin päässä toisistaan. Kuten selvemmin on havainnollistettu kuviossa 6, tuntorenkaan 42 pinnassa on joukko ulokkeita 48, jotka ulkonevat ensimmäistä tuntorengasta 40 kohti, jättäen ennalta määrätyn minimivälin ulokkeiden ja ensimmäisen tuntorenkaan välille hajavuon keskittämiseksi välin kautta. Hall-ilmiölaitteet 50 on sijoitettu jokaisen ulokkeen kohdalle välien kautta kulkevan hajavuon ilmaisemiseksi. Kiinteä tuntolaitteen puolisko on kannatettu magneetin 10 napojen välissä ei-magneettista ja johtamatonta ainetta olevan kappaleen 52 välityksellä, joka on kiinnitetty magneettiin 10 alumiinile-vyjen 54 avulla. Kiinteä tuntolaitteen puolisko on kiinnitetty alumiinilevyyn 56, joka vuorostaan on kiinnitetty kappaleeseen 52. Nämä levyt on tehty alumiinista, jotta vältetään magneetin magneettivuon vääristyminen. Avattava tuntolaitteen puolisko on kiinnitetty hyvin ei-magneettista ja johtamatonta ainetta olevaan kappaleeseen 58, joka on saranoitu magneettiin saranalla 60 ja kiinnitetty suljettuun asentoon pinnelaitteella 61. Alumiini-levy 63 on kiinnitetty kummankin avattavan ohjainelimen 44 ulkopuoliseen osaan, jolloin alumiinin käytöllä vältetään magneetin magneettivuon vääristyminen. Puolipyöreät ohjaimet 64 on kiinnitetty kiinteään ja avattavaan tuntolaitteen osaan pitkänomaisen 6 62905 koestettavan esineen keksittämiseksi. Nämä ohjaimet voivat olla tehdyt polyamidista.
Edellä selitetyn magneettisen koestuslaitteen toimintaa selitetään nyt viitaten piirustusten kuvioissa 7-11 esitettyihin kaaviollisiin diagrammoihin. Kuvio 7 havainnollistaa magneettista vuota, joka on kehitetty magneetilla 10 pitkänomaisen esineen poissaollessa napa-kengistä 20, kun taas kuvio 8 havainnollistaa magneettista vuota pitkänomaisen esineen, esimerkiksi teräsköyden 66 läsnäollessa. Huomataan, että vuon pääosa kulkee säteettäisesti magneetin pohjoisnavasta teräsköyteen, sitten pitkittäisesti teräsköydessä magneetin napojen välillä ja säteettäisesti teräsköydestä ulos magneetin etelänavan kohdalla. Tällainen vuo kulkee siten Hallin ilmiölait-teiden 38 kautta, jotka, kuten yleisesti on tunnettua, aikaansaavat ulostulojännitteen, joka on suhteellinen vuohon, joka kulkee kohtisuorasti niiden kautta. Tällaisen jännitteen suuruus tulee riippumaan magneettisen piirin magneettisesta vastuksesta ja siten magneetin ja teräsköyden välisestä välistä. Tämä väli tulee kasvamaan metallialan vajauksen kohdalla teräsköydessä ja pienentämään vuota, joka kulkee teräsköyden kautta. Lisäksi teräsköyden pienentynyt poikkileikkaus tulee myöskin pienentämään magneettista vuota.
Vuo tullaan tuntemaan Hallin ilmiölaitteen ulostulossa. Erittäin tärkeää on myöskin huomata, että ulsotulomerkin amplitudi tulee olemaan pääasiallisesti riippumaton nopeudesta, jolla teräsköysi johdetaan magneetin läpi, koska Hallin ilmiölaitteet aikaansaavat ulostulomerkin, johon ei vaikuta koestusaineen liikenopeus laajoissa nopeusrajoissa.
Kuvio 9 havainnollistaa hajavuota, joka on kehittynyt teräsköyden loevan 67 johdosta. Kuvio 10 havainnollistaa Hallin ilmiölaitteiden 50 ulostulojännitettä V teräsköyden loviaseman funktiona. Tällainen ulostulo on nolla, kun lovi on suoraan Hallin ilmiölaitteiden alapuolella, kun hajavuo kulkee pitkittäisesti Hallin ilmiölaitteiden kautta. Kuitenkin, kun lovi lähenee Hallin ilmiölaitteita tai etääntyy niistä, magneettinen hajavuo tulee kulkemaan 90° kulmassa Hallin ilmiölaitteiden kautta ja ilmaistun jännitteen suuruus tulee kulkemaan maksimi- ja minimiarvojen kautta. Kuvio 11 esittää magneettisen vuon kulkua 68, kun teräsköysi kulkee hajavuon tuntolaitteen kautta nuolen 70 suunnassa.
Kuvio 12 esittää instrumentoinnin lohkokaaviota, jota voidaan käyttää 7 62905 keksinnön mukaisen magneettisen koestuslaitteen yhteydessä. Magneettisen koestuslaitteen 70 ulostulot syötetään analogiamerkin kunnostajaan 72. Analogiamerkin kunnostajaan syötetään myöskin vian sijaintipaikan tuntoalaitteen 74 ulostulo, joka tuntolaite voi olla kahden koestettavan teräsköyden kanssa kosketuksessa olevan rullan muodossa. Nämä rullat voivat olla varustetut sopivilla muuttimilla tai kytketyt näihin, jotka aikaansaavat ulostulomerkin säännöllisin välein koestettavan teräsköyden alkupäästä lähtien. Analogiamerkin kunnostajan ulostulo syötetään kaksiviivamerkkuriin x, y/y 76, joka aikaansaa ensimmäisellä piirrolla poikkeamat, jotka antavat teräsköydessä olevien lovien osoituksen ja toisella piirrolla metallialan vajauksen. Merkkurin siirto on suhteellinen teräsköyden siirtoon. Analogia-merkin kunnostajan ulostulo syötetään myöskin analogiin, numeeriseen muuntoyksikköön ja numeerinen merkin kunnostaja 78 aikaansaa ulostulon numeeriseen painolaitteeseen 80 teräsköyden lovien tyypin ja sijainnin sekä jaksottaiseti metallialan vajauksen painamiseksi. Kunnostajien 72 ja 78 ulostulot syötetään myöskin kolmeen kanava-analogiin FM tai numeeristyyppiseen merkkuriin 82 magneettisen koestuslaitteen 70 ilmaiseman tiedon rekisteröimiseksi.
Myöskin on tärkeää huomata, että edellä selitetty koestuslaite sallii koestettavan teräsköyden vikojan ja kulumisen ilmaisun koko käyttöaikana. Itse asiassa, vieläpä jos teräsköysi käytetään loppuun, vertailuja voidaan tehdä rekisteröimislaitteiden aikaisempien merkintöjen kanssa metallialan vajauksen määräämiseksi varhaisemman koestuksen jälkeen.
Vaikka keksintö on selitetty viitaten erääseen edulliseen sovellutus-muotoon, on selvää, että erilaiset muut sovellutusmuodot ovat mahdollisia keksinnön puitteissa. Niinpä esimerkiksi kestomagneetti voi olla millainen tahansa, joka pystyy kehittämään vastakkaisen napaisuuden koestettavan esineen osalla. Saanoin metallialan vajauksen ja hajavuon tuntolaitteen rakenne voi vaihdella riippuen magneetin teitystä rakenteesta ja koestettavien esineiden muodosta.
Claims (14)
1. Magneettinen koestuslaite metallialueen hukan ja sisäisten ja ulkoisten vikojen ilmaisemiseksi pitkänomaisissa magneettisesti läpäisevissä esineissä kuten teräsköysissä ja vastaavissa, johon koestuslaitteeseen kuuluu: a) kestomagneetti (10), jossa on navat (13, 15), jotka on sovitettu välin päähän toisistaan erilleen pitkänomaisen esineen pituussuunnassa pitkittäisen magneettisen vuon kehittämiseksi magneetin napojen välissä olevaan mainitun esineen osaan, joka vuo on kyllin voimakas kyllästämään esineen mainitun osan, b) putkimainen napakenkä (20), joka on sovitettu ympäröimään mainittua pitkänomaista esinettä kestomagneetin molempien napojen lähellä mainitun magneettisen vuon suuntaamiseksi säteettäisesti esineeseen yhden navan kohdalla ja ulos esineestä toisen navan kohdalla, tunnettu siitä, että laitteeseen lisäksi kuuluu: c) Hall-ilmiölaitteet (38), jotka on sovitettu välin päähän ainakin yhden napakengän ympärille mainitun magneettisen vuon radalle pitkänomaiseen esineeseen menevän säteettäisen vuon pienenemisen tuntemista varten, mikä pieneneminen aiheutuu pitkänomaisen esineen poikkipinta-alan pienenemisestä napojen välillä seurauksena pitkänomaisen esineen metallialueen hukasta, d) hajavuon tuontolaite (19), joka on sijoitettu magneetin (10) napakenkien väliin esineessä olevien ulkoisten ja sisäisten vikojen ilmaisemiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että kumpikin napakenkä (20) on jaettu kahteen osaan, joista toinen on kiinteästi asennettu magneettiin (10) ja toinen on saranoidusti asennettu magneettiin sen sijoittamiseksi koestettavaa esinettä pitkin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että mainittuun hajavuon tuntolaitteeseen (19) kuuluu ensimmäinen magneettista ainetta oleva tuntorengas (40), joka ympäröi pitkänomaista esinettä, magneettista ainetta oleva tuntorengas (42), joka on asennettu samankeskisesti ensimmäisen tuntorenkaan ulkosivulle ja jossa on useita ulokkeita (48), jotka ulottuvat ensimmäistä tuntorengasta kohti ennalta määrätyllä ulokkeiden ja ensimmäisen tuntorenkaan välisellä minimivälillä hajavuon 62905 9 keskittämiseksi mainitun välin kautta, Hall-ilmiölaite (50), joka on sijoitettu jokaisen ulokkeen (48) kohdalle mainitun välin kautta kulkevan hajavuon ilmaisemiseksi ja magneettista ainetta oleva vuon ohjainelin (44) , joka on kytketty toiseen tuntorenkaaseen (42) ja ulottuu kohti pitkänomaista esinettä hajavuon magneettisen piirin täydentämiseksi.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että hajavuon tuntolaite (19) on jaettu kahdeksi osaksi, joista toinen on kiinnitetty magneettiin ja toinen on saranoidusti asennettu magneettiin koestettavan esineen sijoittamiseksi.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu ohjausvälineet (64) sijoitettuna hajavuon tuntolaitteeseen (19) olennaisesti keskitettynä pitkänomaiseen esineeseen nähden pitkänomaisen esineen ohjaamiseksi pääasiallisesti mainittujen napakenkien (20) ja hajavuon tun-tolaitteen (19) keskiviivaa pitkin.
6. Patenttivaatimuksen 6 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että mainitut ohjainvälineet ovat polyami-diohjaimia.
7. Patenttivaatimuksen 2 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että kestomagneetti (10) on U-muotoinen magneetti, jonka haaroissa (14, 16) on puolipyöreät syvennykset, joihin kumpikin napakenkä on kiinnitetty.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että siihen edelleen kuuluu hyvin ei-mag-neettista ja johtamatonta ainetta oleva putkimainen elin (22) , joka erottaa mainitut napakengät mainitun magneetin navoista ennalta määrätyn suuruisen magneettisen vastuksen aikaansaamiseksi magneettisessa piirissä.
8 Patenttivaatimukset 62 9 0 5
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että mainittuna aineena on fenoliaineella kyllästetty pellava-alusta. 62905 10
10. Patenttivaatimuksen 3 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu välineet (46) ensimmäisen tuntorenkaan (40) asentamiseksi toiseen tuntorenkaa-seen (42) nähden.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että mainittuihin välineisiin (46) ensimmäisen tuntorenkaan asentamiseksi toiseen tuntorenkaaseen nähden kuuluu ei-magneettista ainetta oleva putkimainen elin ensimmäisen tuntorenkaan erottamiseksi toisesta tuntorenkaasta ja mainitusta vuon ohjainelimestä.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu ohjauselin (34), joka on sijoitettu putkimaisen napakengän (20) sisään ja olennaisesti keskitetty pitkänomaisen esineen päälle sen ohjaamiseksi olennaisesti pitkin napakengän keskiviivaa.
13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu elimet Hall-ilmiölait-teen ulostulojen lisäämiseksi kompensoimaan tutkittavan esineen vähäinen suuntapoikkeama napakengän (20) keskiakseliin nähden.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen magneettinen koestuslaite, tunnettu siitä, että Hall-ilmiölaitteet on järjestetty ympäriinsä molempiin napakenkiin. 11 Patentkrav 62 90 5
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI771993A FI62905C (fi) | 1977-06-27 | 1977-06-27 | Magnetisk proevningsanordning foer blottande av foerlusten av ett metallomraode samt inre och yttre brister i laongstraecta magnetiskt genomtraengande foeremaol |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI771993A FI62905C (fi) | 1977-06-27 | 1977-06-27 | Magnetisk proevningsanordning foer blottande av foerlusten av ett metallomraode samt inre och yttre brister i laongstraecta magnetiskt genomtraengande foeremaol |
FI771993 | 1977-06-27 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI771993A FI771993A (fi) | 1978-12-28 |
FI62905B true FI62905B (fi) | 1982-11-30 |
FI62905C FI62905C (fi) | 1983-03-10 |
Family
ID=8510932
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI771993A FI62905C (fi) | 1977-06-27 | 1977-06-27 | Magnetisk proevningsanordning foer blottande av foerlusten av ett metallomraode samt inre och yttre brister i laongstraecta magnetiskt genomtraengande foeremaol |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI62905C (fi) |
-
1977
- 1977-06-27 FI FI771993A patent/FI62905C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI62905C (fi) | 1983-03-10 |
FI771993A (fi) | 1978-12-28 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US4096437A (en) | Magnetic testing device for detecting loss of metallic area and internal and external defects in elongated objects | |
US4827215A (en) | Method of and apparatus for magnetic saturation testing a wire rope for defects | |
CA2747053C (en) | Magnetic inspection device | |
EP0266103B1 (en) | Magnetic flux leakage probe for use in nondestructive testing | |
US4659991A (en) | Method and apparatus for magnetically inspecting elongated objects for structural defects | |
US4814705A (en) | Method and apparatus for magnetic discontinuity detection in a specimen of magnetizable material | |
US4495465A (en) | Method and apparatus for non-destructive testing of magnetically permeable bodies using a first flux to saturate the body and a second flux opposing the first flux to produce a measurable flux | |
GB2157439A (en) | Method and apparatus for measuring defects in ferromagnetic tubing | |
US4929897A (en) | Method and apparatus for detecting cross sectional area variations in a elongate object by measuring radial magnetic flux variations using spaced-apart coils | |
CN208239347U (zh) | 管道缺陷多维检测装置 | |
ATE4005T1 (de) | Vorrichtung zum feststellen von planheitsfehlern in einem sich unter spannung bewegenden band. | |
GB2071331A (en) | Non-destructive Testing of Ferromagnetic Articles | |
FI62905B (fi) | Magnetisk proevningsanordning foer blottande av foerlusten av ett metallomraode samt inre och yttre brister i laongstraeckta magnetiskt genomtraengande foeremaol | |
US3424976A (en) | Magnetic device for determining defects in rod-like elements,cables,steel pipes and the like | |
USRE40166E1 (en) | Magnetic non-destructive method and apparatus for measurement of cross sectional area and detection of local flaws in elongated ferrous objects in response to longitudinally spaced sensors in an inter-pole area | |
ATE224531T1 (de) | Vorrichtung und verfahren zum messen des korrosionsgrades von kabeln | |
US3437918A (en) | Inductive bridge circuit for flaw sensing in which all coils of the bridge are positioned adjacent the test piece | |
KR880011586A (ko) | 쵸퍼바퀴(chopper wheel)조정장치 | |
US4709208A (en) | Magnetic mark detector system | |
ATE26017T1 (de) | Vorrichtung zur messung der plattheit eines unter spannung stehenden bandes. | |
SU1002945A1 (ru) | Устройство дл дефектоскопии стальных канатов | |
SU410305A1 (ru) | Дефектоскоп стальных канатов | |
FI79192B (fi) | Sensor foer maetning av foeraendringar i magnetfaelt. | |
KR840002360B1 (ko) | 긴 자성체의 전자 손상 검출 장치 | |
JPH0429411Y2 (fi) |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: NORANDA MINES LIMITED |