FI61959B - Differentialtryckmaetare - Google Patents

Differentialtryckmaetare Download PDF

Info

Publication number
FI61959B
FI61959B FI1844/74A FI184474A FI61959B FI 61959 B FI61959 B FI 61959B FI 1844/74 A FI1844/74 A FI 1844/74A FI 184474 A FI184474 A FI 184474A FI 61959 B FI61959 B FI 61959B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
membrane
membranes
annular
differential pressure
pressure gauge
Prior art date
Application number
FI1844/74A
Other languages
English (en)
Other versions
FI61959C (fi
FI184474A (fi
Inventor
Albert Yakovlevich Jurovsky
Original Assignee
Gnii Teploene
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gnii Teploene filed Critical Gnii Teploene
Publication of FI184474A publication Critical patent/FI184474A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI61959B publication Critical patent/FI61959B/fi
Publication of FI61959C publication Critical patent/FI61959C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01LMEASURING FORCE, STRESS, TORQUE, WORK, MECHANICAL POWER, MECHANICAL EFFICIENCY, OR FLUID PRESSURE
    • G01L13/00Devices or apparatus for measuring differences of two or more fluid pressure values
    • G01L13/02Devices or apparatus for measuring differences of two or more fluid pressure values using elastically-deformable members or pistons as sensing elements
    • G01L13/025Devices or apparatus for measuring differences of two or more fluid pressure values using elastically-deformable members or pistons as sensing elements using diaphragms
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01LMEASURING FORCE, STRESS, TORQUE, WORK, MECHANICAL POWER, MECHANICAL EFFICIENCY, OR FLUID PRESSURE
    • G01L11/00Measuring steady or quasi-steady pressure of a fluid or a fluent solid material by means not provided for in group G01L7/00 or G01L9/00
    • G01L11/004Measuring steady or quasi-steady pressure of a fluid or a fluent solid material by means not provided for in group G01L7/00 or G01L9/00 by the use of counterbalancing forces

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Measuring Fluid Pressure (AREA)
  • Diaphragms And Bellows (AREA)

Description

I- .. "Π r-, .... KUULUTUSJULKAISU . ^ η Γ _ 4$Γα Β 11 UTLÄGG NINGSSKRI FT 6195 9 c Patentti ay innotty 11 10 1982
Patent meddelat ^ (51) Kv.ik.3/int.a.3 G 01 L 13/04- | j| y Q |^| | ___ p 1L, /V N D (21) Pttanttlhakamui — Pmtantanseknfof 18W /f h
(22) HtkamiipUvI —AiweknlngMiag 17.06.7U
(23) AlkttpMvi—OlIclglMtsdag 17.06.7U
(41) Tulkit lulkbaktl — Riivit offwitllg ^ 7U
PfttMttl· ]· rekisteri hallitus m NihtivUuip^on )» kuuL|ulkaliun pvm. — on nf. d2
Patent· och registerstyrelsen ' An«eiun uttajd och utUkrihM publicmd ju.uo.tv (32)(33)(31) Pyydetty «tuoikaus—Bajird prtorttat 18.06.73 USSR(SU) 1933185 (71) Gosudarstvenny Nauchno-Issledovatelsky Institut Teploenergeticheskogo Priborostroenia, Prospekt Mira 95, Moskva, USSR(SU) (72) Albert Yakovlevich Jurovsky, Moskva, USSR(SU) (7U) Oy Kolster Ab (5U) Differentiaalipainemittari - Differentialtryckmätare
Nyt esiteltävä keksintö koskee instrumenttiteollisuudessa käytettäviä differentiaalipainemittareita.
Jo ennestään tunnetaan differentiaalipainemittari, joka käsittää rungon, kaksi kalvoa, jotka on kiinnitetty ulkokehään rungon vastakkaisille sivuille ja jotka muodostavat rungon kanssa määrätyllä nesteellä täytetyn paineenpitävän tilan. Kumpikin kalvo on sijoitettu tietyn etäisyyden päähän rungosta, ja kalvojen keskiosat liittyvät toisiinsa rungossa olevan reiän välityksellä. Mittariin kuuluu laite, joka välittää eteenpäin paine-eron aiheuttaman kalvojen liikkeen ja jonka sisääntulokohta on yhdistetty kalvojen keskiosiin. Lisäksi mittari käsittää laitteen, joka muuttaa kalvojen liikkeen lähtösignaaliksi. Tämän laitteen sisääntulokohta on yhdistetty ensinmainitun laitteen ulosmenokohtaan (US-patentti-julkaisu 3,563,133).
Kyseessä oleva tunnettu differentiaalipainemittari antaa kuitenkin virheellisiä lukemia, jotka johtuvat muutoksista lämpötilassa ja staattisessa paineessa mittarin kalvoyksikön molem- 61959 2 millä puolilla. Nämä tekijät muuttavat nimittäin paineenpitävässä tilassa olevan nesteen alkuperäisen tilavuuden, mikä taas aiheuttaa kalvojen joustavien koteloiden muuttumisen muodoltaan ja mahdollisesti myös kalvojen keskiosien asiaan kuulumattoman liikkumisen, mistä on taas seurauksena virheitä signaalissa.
Tämän keksinnön päätarkoituksena on parantaa em. differen-tiaalipainemittaria siten, että paineenpitävässä tilassa olevan nesteen määrällisen vaihtelun (ulkonaisista tekijöistä johtuva) vaikutus kalvojen käyttöliikkeeseen saadaan pienemmäksi, jolloin mittaukset saadaan mahdollisimman tarkoiksi.
Tähän päästään keksinnön mukaisella differentiaalipainemit-tarilla, jossa on pari kalvoja, joita kuormitetaan toiselta puolelta erilaisilla mitattavilla paineilla ja jotka on toisella puolella kiinnitetty hermeettisesti ulkokehällään rungon vastakkaisille pinnoille ja toisella puolella kiekkoelimiin, jotka saavat aikaan muotojäykkyyden ja jotka on kiinnitetty pulteilla jäykästi toisiinsa, ja jotka rajoittavat nesteellä täytetyn mittauskammion rungossa, jolloin kalvot rajoittavat hermeettisesti kompensaatio-kammioita, jotka ovat virtausyhteydessä mittauskammioon, ja mittarissa on laite, joka siirtää kalvojen liikkeen signaalimuutta-jaan.
Keksinnölle on tunnusomaista, että rungon kummallakin etupinnalla on vain yksi kalvo ja niin ollen yksi rengasmainen vyöhyke, jossa kalvo on lisäksi kiinnitetty rungon rengasmaisiin ulokkeisiin, jotka erottavat säteittäisesti ulommat rengasmaiset kom-pensaatiokammiot säteittäisesti sisemmästä mittauskammiosta.
Kalvot on mieluimmin yhdistetty toisiinsa tangolla, johon on sijoitettu venttiilit, jotka sulkevat virtausyhteyden rungossa kohdistettaessa yksipuolista ylikuromituspainetta, jolloin rengasmaisissa ulokkeissa on kanavat.
Lisäksi on edullista, että säteettäisesti ulompien kalvo-osien ja rungon pintojen rajoittamilla kompensaatiokammioilla on suuremmat tilavuudet kuin mainitulla mittauskalvo-osalla, jonka rajoittavat säteittäisesti sisemmät kalvo-osat ja rungon pinnat.
Keksinnön mukaisella differentiaalipainemittarilla saadaan seuraavat edut:
Paine-eroa mitattaessa päästään erittäin tarkkoihin lukemiin, koska kumpikin kalvo on kiinnitetty runkoon rengasmaiselle vyöhykkeelle, joka erottaa kehänmuotoisen rengasmaisen tilan, 3 61959 joka on taas yhteydessä po. laitteen nesteellä täytettyyn tilaan. Kalvokotelon rengasmainen kehäosa, joka muodostaa rengasmaisen nestetilan, toimii kompensaattorina ja kompensoi ulkopuolisten tekijöiden - esimerkiksi lämpötilan ja paineen - mittarin neste-tilavuuteen aiheuttamat muutokset.
Tällaisen laitteen edut tulevat erittäin selvästi esille mitattaessa verrattain suuria paine-eroja (0,4 kgf/cm ja suurempia) ja käytettäessä kalvoissa pientä hyötypintaa, joka johtuu taas halkaisijaltaan pienestä rengasmaisesta kehävyöhykkeestä, kun sitävastoin kalvon kehäkotelossa on tällöin vastaavasti suuri ja erittäin joustava pinta.
Mittarin toisena etuna voidaan mainita sen yksinkertaisuus ratkaistaessa mittaustarkkuuden parantamiseen liittyvää probleemaa ja pyrittäessä vähentämään sekä lämpötilasta johtuvaa virhettä että sitä virhelukemaa, joka aiheutuu nesteen kokoonpuristuvuudesta staattisen paineen alaisena.
Kalvokoteloiden rengasmaisten kehävyöhykkeiden muodostamat kompensaattorit 1. kompensiokappaleet on tehty siten, etteivät ne vaikuta häiritsevästi itse koteloiden toimintaan, mikä lisää instrumentin syöpymiskestävyyttä muuntyyppisillä kompensiokappaleilla varustettuihin kojeisiin verrattuna, koska keksinnön mukaisissa kompensiokappaleissa ei ole hitsattuja lisäliitoksia eikä muitakaan kojeeseen koskettavia lisäosia.
Po. mittarin etuna voidaan vielä mainita, että siinä oleva rakenne suojaa yksinkertaisella tavalla rengasmaisilla kompensiokappaleilla varustetut kalvot toispuoleiselta ylipaineelta. Rengasmaisella kompensiokappaleella varustettu kalvokotelo suojataan ylipaineen siihen muuten aiheuttamalta vahingolta yksinkertaisesti siten, että mittarissa on runko, joka on muotoiltu kalvon muodon mukaan tai järjestämällä mittariin venttiili, joka sulkee rungon keskellä olevan reiän ja estää siten nesteen virtaamisen.
Koska mittarissa on kaksi kompensiokappaletta (yksi kummassakin kalvossa) kalvon toiselle puolelle suuntautuva ylikuormitus ei rasita toisen kalvon koteloa, sillä neste, joka virtaa rengasmaisella, kehänsuuntaisella kompensiokappaleella varustetun kalvon alta, vaikuttaa toisen kalvon kotelon vastaaviin osiin. Sitäpaitsi kahden kompensiokappaleen on todettu reagoivan tehokkaammin neste-tilavuuden lisäykseen, mikä puolestaan parantaa kojeen mittaus- 61 959 4 tarkkuutta sekä pienentää lämpötilasta ja staattisesta paineesta aiheutuvia virhelukemia.
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkkinä viittaamalla tällöin oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on poikkileikkaus keksinnön mukaisesta differenti-aalipainemittarista, ja kuvio 2 on saman, keksinnön mukaisen mittarin kalvoyksi-kön poikkileikkaus.
Kuviossa 1 näkyvä differentiaalipainemittari käsittää kiekkomaisen rungon 1 ja kaksi 2 ja 3, jotka on kiinnitetty run gon ulkoreunaan vastakkaisille sivuille. Kummassakin kalvossa 2 ja 3 rengasmainen vyöhyke 4 ja 5, joka liittyy kiinteästi runkoon 1. Tässä tapauksessa kiinnittäminen on suoritettu hitsaamalla.
Rengasmainen vyöhyke 4 ja 5 erottaa kummankin kalvon 2 ja 3 kehäosiin 6 ja 7 sekä keskiosiin 8 ja 9. Rengasmaisten osien 4 ja 5 ulkopuolella sijaitsevat kalvojen 2 ja 3 kehäosat 6 ja 7 on järjestetty määrätylle etäisyydelle rungon 1 pinnoista 10 ja 11. Kalvojen 2 ja 3 keskiosat 8 ja 9, jotka sijaitsevat rengasmaisten vyöhykkeiden 4 ja 5 sisäpuolella, on myös järjestetty määrätylle etäisyydelle rungon 1 pinnoista 12 ja 13. Kalvojen 2 ja 3 keskiosat 14 ja 15 liittyvät toisiinsa kiinteästi tangolla 16, joka on sijoitettu rungon 1 keskellä olevaan reikään 17.
Kalvojen 2 ja 3 rengasmaisissa vyöhykkeissä on keskisäteet r, joissa kehäosien 6 ja 7 hyötypinta eli tehollinen pinta on suurempi kuin vastaavasti kalvojen 2 ja 3 keskiosissa 8 ja 9, kun taas kehäosat 6 ja 7 ovat joustavammat kuin keskiosien 8 ja 9 kotelo. Molemmissa rengasmaisissa vyöhykkeissä 4 ja 5 on yhtä suuri keskisäde r, joten keskiosien 8 ja 9 teholliset pinnat ovat samanlaiset.
Rungon 1 pinnat 10, 11, 12 ja 13 vastaavat kalvojen 2 ja 3 osissa 6, 7, 8 ja 9 näiden aaltomaisuutta kalvojen puristuessa runkoa 1 vasten toispuolisen ylipainekuormituksen vaikutuksesta.
Kumpikin kalvo 2 ja 3 on kiinnitetty tankoon 16 siten, ettei se heikennä kalvokotelon paineenpitävyyttä. Tässä tapauksessa kiinnittäminen on suoritettu hitsaamalla.
Mittarissa on laite, joka välittää eteenpäin paine-eron aikaansaaman kalvojen liikkeen. Tähän laitteeseen kuuluu vipu 18, jossa on paineenpitävä, joustava tuki, jona toimii halkaisijal- 61 959 5 taan pieni, rungon 1 ulokkeeseen 20 kiinnitetty kalvo 19. Rungon 1 reiän 22 läpi menevän vivun 18 pää 21 liittyy tietyllä välyksellä toiminnallisesti tankoon 16 tapilla 23, joka on kiinnitetty po. tankoon. Vivun 18 toinen pää 24 on rungon 1 ulkopuolella pai-neenpitävän kalvon 19 toisella puolella ja liittyy toiminnallisesti laitteeseen 25, joka muuttaa kalvojen liikkeen lähtö- eli tulossignaaliksi. Tässä rakenne-esimerkissä laite 25 on sähköinen muuttaja eli konvertteri.
Kalvot 2 ja 3 on kiinnitetty runkoon 1 määrätyn etäisyyden päähän siitä ja ne muodostavat rungon kanssa paineenpitävän tilan 26, joka on täytetty nesteellä rungossa 1 olevan kanavan 27 kautta. Kanava on suljettu pallolla 28 ja ruuvilla 29. Rengasmaiset vyöhykkeet 4 ja 5, joiden kautta kalvot 2 ja 3 on vielä lisäksi kiinnitetty kiinteästi runkoon 1, erottavat rengasmaiset kehätilat 30 ja 31 paineenpitävästä tilasta 26. Tilat 30 ja 31 ovat taas yhteydessä paineenpitävään tilaan 26 rungossa 1 olevien kanavien 32 ja 33 välityksellä.
Tangossa 16 on tukipinnat 34 ja 35 tietyn etäisyyden päässä rungon 1 tukipinnoista 36 ja 37. Ne rajoittavat kalvojen 2 ja 3 liikkeen, kun näihin kohdistuu yksipuolinen ylipainekuormitus.
Runkoon 1 kiinnitetyt laipat 38 ja 39 muodostavat tilat 40 ja 41, joista mitatut paineet syötetään kalvoihin 2 ja 3 rei'istä 42 ja 43. Fluoratusta muovista valmistetut tiivistysrenkaat 44 ja 45 sulkevat tilat 40 ja 41 kalvojen 2 ja 3 ulkokehällä ja suojaa-vat näin rungon 1, ts. runko ei pääse kosketukseen ao. aineen kanssa paine-eroa mitattaessa. Laipat 38 ja 39 sekä kalvot 2 ja 3 voidaan valmistaa erilaisista syöpymisen kestävistä materiaaleista, esim. titaanista, nikkelistä, tantalista jne.
Vipu 18, joka ottaa vastaan paine-eron aiheuttaman kalvojen 2 ja 3 liikkeen, sijaitsee mittarin kalvoyksikön paineenpitävässä sisätilassa 26, joka on täytetty määrätyllä neutraalisilikonines-teellä. Sen vuoksi paine-eromittauksessa käytettävä aine ei pääse vaikuttamaan vipuun 18 eikä kalvoon 19, mikä parantaa koko mittarin syöpymiskestävyyttä.
Kuviossa 2 esitetty mittarin kalvoyksikön muunnelma käsittää laitteen, joka suojaa kalvoja 2 ja 3 ylipainekuormituksen toispuoleisen vaikutuksen aiheuttamalta vahingolta. Laite on suunniteltu seuraavasti: 61959 6
Tangossa 16 on venttiilit 46 ja 47, jotka koskettavat kalvojen 2 ja 3 keskiosiin 14 ja 15. Tanko on tehty kumitiivistysren-kaina, jotka on sijoitettu määrätylle etäisyydelle rungon 1 tuki-pinnoista 36 ja 37 ja jotka pystyvät sulkemaan tiiviisti rungossa 1 olevan reiän 17 sillä puolella, johon ylipainekuormitus kohdistuu .
Tässä rakennemuodossa rungossa 1 on rengasmaiset ulokkeet 48 ja 49, joiden etupinnat on hitsattu kalvojen 2 ja 3 rengasmaisiin osiin 4 ja 5. Rengasmaiset kehätilat 30 ja 31 ovat yhteydessä paineenpitävään tilaan 26 kanavilla 50 ja 51, jotka sijaitsevat rengasmaisissa ulokkeissa 48 ja 49.
111 1 Tässä tapauksessa rungon 1 pinnat 10 , 11 , 12 ja 13 ovat sileitä, koska kalvot 2 ja 3 eivät kosketa niihin paineylikuormi-tusten aikana.
Differentiaalipainemittari toimii seuraavasti:
Suurempi kahdesta paineesta syötetään kalvoon 2 (kuvio 1) laipan 38 reiästä 42, kun taas pienempi paine syötetään kalvoon 3 laipan 39 reiästä 43. Molemmat paineet muuttuvat kalvojen 2 ja 3 keskiosien 8 ja 9 tehollisilla eli hyötypinnoilla suhteellisiksi voimiksi, jotka suuntautuvat vastakkain ja vaikuttavat kalvojen 2 ja 3 sekä tangon 16 yhteistä akselia pitkin. Resultanttivoima, joka vastaa toimivien voimien eroa, siirtyy tapin 23 välityksellä vivun 18 päähän 21, joka kääntyy tietyssä kulmassa kalvon 19 akseliin nähden. Vivun 18 toinen pää 24 liittyy taas toiminnallisesti laitteeseen 25, joka muuttaa vivun 18 kääntymisasteen sähköiseksi lähtö- eli tulossignaaliksi.
Keksinnön mukaisessa differentiaalipainemittarissa on vain pieni lämpötilavirhe ja alhainen korkeissa staattisissa paineissa olevan nesteen kokoonpuristuvuuden aiheuttama virhelukema. Lisäksi tiedetään, että lämpötilan ja staattisen paineen vaihtelut kalvojen 2 ja 3 molemmilla puolilla aiheuttavat muutoksia mittarin kal-voyksikössä (paineenpitävä tila 26) olevan nesteen alkuperäiseen tilavuuteen. Tämä muutos nestetilavuudessa kohdistuu huomattavassa määrin kummankin kalvon 2 ja 3 kehävyöhykkeen 6 tai 7 joustavaan pintaan, niin että kuromankin kalvon 2 ja 3 keskiosan 8 tai 9 kotelo muuttuu muodoltaan - tosin vain vähän - kun taas kalvojen 2 ja 3 keskiosat 14 ja 15 sekä tanko 16 eivät juuri lainkaan siirry alkuperäisistä asennoistaan, jolloin mittariin ei synny virheluke-mia.
61 959 7
Keksinnön mukaista differentiaalipainemittaria suositetaan 2 lähinnä suuren paine-eron - esim. 0,4...10 kp/cm - mittaamiseen. Tässä tapauksessa on yleissääntönä, että on käytettävä kalvoja, joissa on tarpeeksi pieni tehollinen eli hyötypinta-ala, niin että kalvojen kehä- ja keskivyöhykkeiden hyötypintojen välille saadaan haluttu suhde joutumatta kuitenkaan sanottavasti suurentamaan instrumentin kokoa.
Kun kalvoon 2 (kuvio 1 ) kohdistetaan toispuoleinen ylikuor-mituspaine, kalvon kehävyöhyke 6 ja keskivyöhykkeen 8 kotelo puristuvat rungon pintoihin 10 ja 12, joiden muoto vastaa kalvon 2 aal-tomaisuutta ja estää kalvon vahingoittumisen. Kalvon 2 keskiosa 14 liikkuu yhdessä tangon 16 kanssa niin paljon, että tangon 16 tuki-pinta 34 koskettaa rungon 1 tukipintaan 36, kun kalvon 3 keskiosa 15 ja keskivyöhykkeen 9 kotelo siirtyvät erilleen rungon pinnoista 37 ja 13. Samanaikaisesti kalvoon 3 vaikuttaa ylikuormituspainee-seen joutuneen kalvon 2 syrjäyttämän nesteen tilavuus. Neste joutuu virtaamaan tilasta 30 tilaan 31 kanavia 32 ja 33 pitkin, jolloin kalvon 3 kehävyöhyke 7 taipuu ja lisää näin ollen sen etäisyyttä rungon 1 pinnasta 11.
Kun kalvoon 3 kohdistuu toispuoleinen ylipainekuormitus, kalvo on suojattu vahingoittumiselta, em. tavalla.
Kun kalvoon 2 kohdistuu toispuoleinen ylipainekuormitus, mittari, jonka kalvoyksikkö nähdään kuviossa 2, toimii seuraavasti:
Ylipainekuormituksen ollessa kyseessä kalvon 2 keskiosa 14 liikkuu yhdessä tangon 16 kanssa, kunnes tangon 16 pinta 34 koskettaa rungon 1 tukipintaan 36. Tämän jälkeen venttiili 46 sulkee rungossa 1 olevan reiän 17 ja estää nesteen virtaamisen ulos kalvon 2 alla olevista tiloista (rengasmainen kehätila 30 ja paineen-pitävä tila 26, joka on yhteydessä edelliseen kanavilla 50 ja sijaitsee heti kalvon 2 keskiosan 8 alla). Tähän tilaan "lukittu" neste estää kehävyöhykkeen 6 ja kalvon 2 keskiosan 8 kotelon taipumisen ja suojaa kalvoa vahingoittumiselta.
Kun kalvoon 3 kohdistetaan toispuoleinen ylipainekuormitus, se on suojattu vahingoittumiselta samalla tavalla, ts. venttiili 47 sulkee rungossa 1 olevan reiän 17.

Claims (3)

61959 8
1. Differentiaalipainemittari, jossa on pari kalvoja, joita kuormitetaan toiselta puolelta erilaisilla mitattavilla paineilla ja jotka on toisella puolella kiinnitetty hermeettisesti ulkokehällään rungon vastakkaisille pinnoille ja toisella puolella kiek-koelimiin, jotka saavat aikaan muotojäykkyyden ja jotka on kiinnitetty pulteilla jäykästi toisiinsa, ja jotka rajoittavat nesteellä täytetyn mittauskammion rungossa, jolloin kalvot rajoittavat hermeettisesti kompensaatiokammioita, jotka ovat virtausyhteydessä mittauskammioon, ja mittarissa on laite, joka siirtää kalvojen liikkeen signaalimuuttajaan, tunnettu siitä, että rungon (1) kummallakin etupinnalla on vain yksi kalvo (2, 3) ja niin ollen yksi rengasmainen vyöhyke (4, 5), jossa kalvo (2, 3) on lisäksi kiinnitetty rungon (1) rengasmaisiin ulokkeisiin (48, 49), jotka erottavat säteittäisesti ulommat rengasmaiset kompensaatiokammiot (30, 31) säteittäisesti sisemmästä mittauskammiosta (26).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen differentiaalipainemittari, tunnettu siitä, että kalvot (2, 3) on yhdistetty toisiinsa tangolla (16), johon on sijoitettu venttiilit (46, 47), jotka sulkevat virtausyhteyden (17) rungossa (1) kohdistettaessa yksipuolista ylikuormituspainetta, jolloin rengasmaisissa ulokkeissa (48, 49) on kanavat (50, 51).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen differentiaalipainemittari, tunnettu siitä, että säteittäisesti ulompien kalvo-osien (6, 7) ja rungon pintojen (10, 11) rajoittamilla kompen-saatiokammioilla on suuremmat tilavuudet kuin mainitulla mittaus-kalvo-osalla, jonka rajoittavat säteittäisesti sisemmät kalvo-osat (8, 9) ja rungon pinnat (12, 13).
FI1844/74A 1973-06-18 1974-06-17 Differentialtryckmaetare FI61959C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SU731933185A SU506223A1 (ru) 1973-06-18 1973-06-18 Мембранный блок
SU1933185 1973-06-18

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI184474A FI184474A (fi) 1974-12-19
FI61959B true FI61959B (fi) 1982-06-30
FI61959C FI61959C (fi) 1982-10-11

Family

ID=20556891

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1844/74A FI61959C (fi) 1973-06-18 1974-06-17 Differentialtryckmaetare

Country Status (9)

Country Link
US (1) US3894436A (fi)
CS (1) CS168387B1 (fi)
DD (1) DD111739A1 (fi)
DE (1) DE2429124C3 (fi)
FI (1) FI61959C (fi)
FR (1) FR2233618B1 (fi)
GB (1) GB1423480A (fi)
HU (1) HU176668B (fi)
SU (1) SU506223A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2623994B2 (de) * 1976-05-26 1980-04-30 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Druck- oder Druckdifferenz-Meßgerät
DE2827274A1 (de) * 1978-06-21 1980-01-10 Fuji Electric Co Ltd Druckmessvorrichtung
JPS5733334A (en) * 1980-08-05 1982-02-23 Yokogawa Hokushin Electric Corp Construction of diaphragm in differential pressure and pressure transmitter
US4370890A (en) * 1980-10-06 1983-02-01 Rosemount Inc. Capacitive pressure transducer with isolated sensing diaphragm
DE3328149A1 (de) * 1983-08-04 1985-02-21 Eckardt Ag, 7000 Stuttgart Ueberlastsicherung fuer einen differenzdruckaufnehmer
US5796007A (en) * 1996-09-23 1998-08-18 Data Instruments, Inc. Differential pressure transducer
CN105628291A (zh) * 2016-03-10 2016-06-01 威卡自动化仪表(苏州)有限公司 一种双膜片差压测量装置

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1399813A (fr) * 1964-05-12 1965-05-21 Honeywell Regulator Co Perfectionnements apportés aux transmetteurs de pression différentielle
US3563138A (en) * 1969-06-23 1971-02-16 Sybron Corp Differential pressure responsive device with diaphragm equalization
US3724275A (en) * 1969-06-23 1973-04-03 Sybron Corp Force balance variable condition transmitter
DE2009043C3 (de) * 1970-02-26 1978-05-18 Schoppe & Faeser Gmbh, 4950 Minden Differenzdruckmeßwerk für hohe Drücke
US3822596A (en) * 1973-02-08 1974-07-09 Fischer & Porter Co Equalization mechanism for differential pressure meter

Also Published As

Publication number Publication date
CS168387B1 (fi) 1976-05-28
HU176668B (en) 1981-04-28
DE2429124C3 (de) 1981-06-04
DE2429124A1 (de) 1975-01-09
FI61959C (fi) 1982-10-11
DD111739A1 (fi) 1975-03-05
GB1423480A (en) 1976-02-04
SU506223A1 (ru) 1982-09-30
FR2233618B1 (fi) 1976-06-25
FR2233618A1 (fi) 1975-01-10
FI184474A (fi) 1974-12-19
DE2429124B2 (de) 1980-08-14
US3894436A (en) 1975-07-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6005199A (en) Load cell and load detecting apparatus
US7434472B2 (en) Differential pressure transducer configurations including displacement sensor
US4161887A (en) Media independent differential pressure transducer
US5386729A (en) Temperature compensated microbend fiber optic differential pressure transducer
FI61959B (fi) Differentialtryckmaetare
US4073191A (en) Differential pressure transducer
FI61764C (fi) Differentialtryckmaetare
US4007800A (en) Force measuring device
US4343188A (en) Fluid pressure indicating apparatus
US4787249A (en) Differential pressure transducer
US4034610A (en) Differential pressure measuring device
US4299129A (en) Pressure measuring device
US3382719A (en) Device for transmitting a mechanical variable through the wall of an enclosure
US3643510A (en) Fluid displacement pressure gauges
US2770258A (en) Differential pressure responsive assembly
US3240065A (en) Differential pressure transducer
US2761471A (en) Differential pressure responsive diaphragm device
US3474673A (en) Differential-pressure-responsive apparatus
US4489798A (en) Weight measuring apparatus with weight distributed along an array of longitudinal axes
GB1558770A (en) Differential pressure transducers
CN209387187U (zh) 一种安全型压力测量仪
TWI230251B (en) Super-precise micro-differential pressure measuring device and super-precise differential pressure measuring device
US1753469A (en) Flow meter
FI61359C (fi) Foer tryckdifferenser kaenslig pneumatisk maetanordning
US20200209090A1 (en) High sensitivity pressure sensor package