FI60972B - Elstatiskt skydd foer diatermi anvaent behandlingshuvud - Google Patents
Elstatiskt skydd foer diatermi anvaent behandlingshuvud Download PDFInfo
- Publication number
- FI60972B FI60972B FI773973A FI773973A FI60972B FI 60972 B FI60972 B FI 60972B FI 773973 A FI773973 A FI 773973A FI 773973 A FI773973 A FI 773973A FI 60972 B FI60972 B FI 60972B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- strips
- loop
- patient
- electrostatic
- cover
- Prior art date
Links
Landscapes
- Electrotherapy Devices (AREA)
Description
I·*&£*»·Ι ΓΒ1 Π1Ϊ KUULUTUSjULKAISU /Τ Λ Q 17 n ^||ΪΑ IBJ (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT 6U972 c(^5) Patentti myönnetty 10 05 1982 Patent meJdelat v (51) Kv.ik.3/Int.ci.3 A 61 N 1/16 SUOM l — FI N LAN D (21) Patenttihakemus — Patentanseknlng 773973 (22) Hakemlipilvt — Anseknlngtdag 29.12.77 ' (23) Alkupilvi — Glltlghtttdag 29.12.77 (41) Tullut Julkiseksi —Bllvlt offentlig on q6 79
Patentti- ja rekisterihallitus .... M . ... .......
______ ' (44) Nlhtlvlkslpenen Js kuuLjulkalsun pvm. —
Patent· ocn registerstyrelsen Antökan utlagd och utl.akrift«n publicerad 29 01.82 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Begird prloritet (71) International Medical Electronics, Ltd., 2805 Main Street, Kansas City, MO, USA(US) (72) Frederick Marion Berry, Leawood, Kansas, James Nelson Shirley,
Overland Park, Kansas, USA(US) (7*0 Forssen & Salomaa Oy (cjb) Sähköstaattinen suojus diatermiassa käytettävään hoitopäähän -Elstatiskt skydd för diatermi använt behandlingshuvud Tämä keksintö kohdistuu erityisesti laitteistoon tavanomaisten diatermian laitteistojen säteilemän sähköstaattisen kentän pienentämiseksi kehon sisäisten kudosten lämpökäsittelyssä ilman merkityksellisiä ihonpinnan Iämpövaikutuksia.
Lääketieteellinen diatermia sisältää suurtaajuisten sähkövirtojen käytön kehon kudosten terapeuttista lämpökäsittelyä varten. Käytetyt radiotaajuudet ovat riittävän korkeita, jotta hermoja ja lihaksia ei haitallisesti stimuloida. Syötetty intensiteetti on riittävän alhainen, jotta kudoksessa kehittynyt lämpötila on sen alapuolella mitä tarvitaan kudoksen tuhoamiseen tai sen elin-kyvyn vahingoittamiseen.
Radiotaajuiset virrat kehitettyinä diatermiakoneessa ovat säädettävästi syötettävissä potilaaseen diatermian sovituspään avulla, mikä on suunniteltu ihon läpäisten lähettämään suurtaajuista energiaa syvällä oleviin vaikutettaviin kudosalueisiin. Säteilevän energian täytyy kuitenkin läpäistä iho- ja rasva-kerros ennenkuin se saavuttaa kohteena olevan lihaskudoksen. Rasvakerroksella on vain vähän siirtävää ja jäähdyttävää kapasiteettia ja tämän lisäksi sillä on alhaisempi omi nai s lämpö kuin alemmilla kudoksilla, mikä johtaa 2 60972 suurempaan lämpötilan nousuun lämmön sisääntuIomäärän yksikköä kohden. Täten tyypillisillä sovitinpäi I Iä ei ihonalaisen rasvakerroksen kipeää tekevä lämpeneminen ole suinkaan aivan harvinaista. Ärsyttävät ja kipeät ihon palovammat ovat myös säännöllisesti esiintyviä ilmiöitä tavanomaisessa diatermian käsittelyssä. Seurauksena aIkukuumennuksesta esiintyy iholla hikoilua. Hikoilu sisältää suhteellisen suuren määrän natriumkIoridia liuoksena ja täten hiki on voimakkaasti sähköä johtavaa. Höyryn aiheuttamia palovammoja esiintyy kun suolavedessä kiertävät virrat kohottavat lämpötilan höyrystymispisteeseen.
On havaittu, että haitallinen pinnan kuumenemisi I miö, jota edellä kuvattiin, aiheutuu ensisijaisesti sähköstaattisista kentistä, joita tavanomaiset diatermian sovittimet säteilevät. Tätä asiaa kuvataan esim. artikkelissa nimitykseltään "Therapeutic Application of Electromagnetic Power", mikä on julkaistu sivulla 55 lehdessä Proceedings of the I.E.E.E volyymi 62, n:o I, tammikuu 1974.
Säteilevä sähkömagneetinen kenttä ei kuitenkaan aikaansaa vahingollista pinta-kudosten palamista. Sen sijaan se läpäisee riittävän syvälle aikaansaadakseen suhteellista lämpenemistä lihaskudoksissa. Tämä syvältä lämmittävä ilmiö on peräisin siitä tosiasiasta, että sähkömagneettisen kentän viivat ovat tangentin suuntaisia kudoksen väIipinnoiI Ie kohtisuoran sijaan, niin että rajapinnan ilmiöt eivät merkityksellisesti vaikuta tai aikaansaa pinnan IämpenemisiImiöitä. Täten diatermian käsittelyn terapeuttiset syvältä lämmittämisen edut aiheutuvat ensisijaisesti sähkömagneettisesta energiasta. Tämä johtopäätös kumoaa aikaisemmin tunnetun opin, mitä on kuvattu esim. sivulla 285 kirjassa, mikä on toinen painos Therapeutic Heat and Cold, julkaissut Sydney Licht, M.D. ja minkä on julkaissut Waverly Press Inc. Baltimore, Maryland U.S.A. 1965.
Nyt kyseessä oleva keksintö muodostaa suojan diatermiapäitä varten, mikä voimakkaasti vaimentaa säteiltyjä sähköstaattisia kenttiä silti sallien sähkömagneettisen energian pääsyn sen läpi ja sisältää menetelmän sisäpuolisten kudosten IämpökäsitteI emiseksi diatermia I aitteistoI I a. Tämä suojus sisältää joukon epämagneettisia metallisia (edullisimmin kuparista) liuskoja, mitkä sijaitsevat sisäpuolella samaan tasoon sijoitettua, pääasiallisesti ottaen pyöreätä si Imukkaosaa. Kukin näistä liuskoista suuntautuu pääasiallisesti ottaen kohtisuoraan virtaa kuljettaviin käämeihin verrattuna tässä diatermian sovitinpäässä, mille suojus tulee asentaa. Näitten liuskojen leveys on hyvin kapea mitä tulee säteillyn energian aaltopituuteen tästä diatermian sovitin-päästä. Kukin näistä liuskoista mikä ulottuu pääasiallisesti säteettäisesti ulospäin silmukan keskustan läheisyydestä päättyy silmukan luona ja on se liitetty siihen sähköisesti. Tämä silmukka, mikä on riittävän laaja estääkseen 3 60972 häiriöt sähkömagneettiseen kenttään, mikä sen läpi säteilee, aikaansaa ylimääräistä sähköstaattista suojausvaikutusta estäen sähköstaattisen kentän reunahajontaa.
Vaihtoehtoisessa tämän keksinnön suoritusmuodossa pinotaan kaksi edullisimmin pyöreätä suojusta, mitkä on valmistettu pääasiallisesti kuten yllä on mainittu, keskenään yhteen. Toinen pyöreistä suojuksista voidaan asentaa sallimaan suhteellinen pyöritys toiseen verrattuna niin, että sitä voidaan pyörittää haluttuun tapaan sen sähköstaattisen energian määrän säätämiseksi, mikä pää-seen läpi potilaaseen. Liuskojen tietyssä asennossa ne sijaitsevat kussakin pyöreässä suojuksessa kohdakkain sallien tietyn määrän sähköstaattista energiaa pääsyn läpi potilaaseen. Suljetussa asennossa kuitenkin toisen pyöreän suojuksen liuskat sijaitsevat kohdakkain toisen suojuksen liuskojen välissä niin, että sähköstaattisen kentän energian läpipääsy (potilaaseen) pienentyy oleel-Ii sest i.
Nyt kyseessä olevassa keksinnössä esitetty menetelmä muodostuu vaiheinaan radiotaajuisten sähkövirtojen muodostamisesta, jotta täten aikaansaataisiin sähköstaattista ja sähkömagneettista energiaa, mikä voidaan suunnata käsiteltäviin kehon kudoksiin käytetyn diatermian sovitinpään avulla. Tämä menetelmä sisältää myös vaiheenaan ainakin osan säteiIlystä sähköstaattisesta energiasta vaimentamisen ennenkuin se saavuttaa ihon ulkopuolisen pinnan, jotta saatettaisiin minimiinsä ihon I ämpenemi s i I mi öt, mitkä d I atermiakäs i tte I yyn liittyvä·!. Lopuksi tämä menetelmä käsittää säteillyn sähkömagneettisen energian ihonalaisen siirtämisen oleellisesti vaimentamatta kehon kudoksiin, joita käsitellään. Sähköstaattisen energian vaimentaminen on parhaiten toteutettavissa käyttäen sähköstaattista suojusta, mikä on asennettu diatermian käyttöpäähän.
Tämän johdosta on tämän keksinnön mukaisen menetelmän ja laitteiston periaatteellisena tarkoituksena pienentää pinnan Iämpenemisi Imiöitä (kuten ihon palamista) mitkä liittyvät tavanomaisiin lyhytaaltoisiin diatermian sovitinpäihin ja silti samanaikaisesti mahdollistaa terapeuttista lihasten käsittelyä. Tämän mukaisesti nyt kyseessä oleva keksintö vaimentaa haitallisen sähköstaattisen energian siirtämistä potilaaseen, jota hoidetaan silti sallien halutumman sähkömagneettisen energian läpipääsyn oleellisesti vaimentumattomana.
Eräs toinen tämän keksinnön kohde on aikaansaada suojus, joka on kuvattua tyyppiä ja mikä saattaa minimiinsä sähkömagneettisen energian häviöt. Tämän keksinnön eräs ominaisuus on, että johtavien liuskojen leveys, joista yllä mainittiin, 4 60972 on äärimmäisen kapea mikäli sitä verrataan säteillyn energian aaltopituuteen. Oikosuljetun silmukan ilmiö pienentyy kun jätetään tila silmukan keskelle, mihin nämä liuskat eivät ulotu. Lopuksi tietty silmukka ympäröi näitä liuskoja estäen sähköstaattisen reunahajonnan. Yhdessä nämä ominaisuudet edistävät tämän suojan kokonaistehokkuutta auttaen sähkömagneettisen energian siirtoa ja estäen sähköstaattisen energian läpipääsyä.
Vielä eräs tämän keksinnön kohde on aikaansaada sähköstaattinen suojus, mikä on kuvattua tyyppiä ja mitä voidaan helposti käyttää laajassa valikoimassa diatermiasovitinpäitä. Tämän keksinnön eräs ominaisuus on, että edellämainitut liuskat ja silmukka voidaan kiinnittää olemassa oleviin sovitinpäihi n liimalla tai vastaavalla. Myöskin nämä liuskat ja silmukka voidaan valmistaa sopivilla metallia sijoittavilla menetelmillä.
Tämä kuvio voidaan esim. metaI Iipinnoittaa muoviselle kannelle tavanomaisessa sovitinpäässä.
Vielä eräs tämän keksinnön tarkoitus on aikaansaada keinot sivuunvirittävän vaikutuksen pienentämiseksi, mikä esiintyy diatermiapäissä kun nämä päät asetetaan haluttuun "kuormaan" (minkä muodostaa potilaan keho). Tämän keksinnön eräs ominaisuus on, että haitallinen sähköstaattinen (kapasi-tiivinen) kytkentä potilaan kehon ja sovitinpään välillä pienentyy oleellisesti kun tämä suojus on asennettu mukaan. Täten kun sovitinpää sisältäen nyt kyseessä olevan keksinnön sijoitettiin potilaan kehon viereen se el voimakkaammin sivuunvirity resonanssistaan. Tämä viimemainittu ominaisuus on merkityksellinen energian talouden kannalta, mikä on tälle keksinnölle ominaista. Täten kun suojus asennetaan tavanaomaisiin diatermiapäihin käytön helppous ja tehokkuus lisääntyvät ja haitalliset sivuilmiöt p i enentyvät.
Eräs toinen tämän keksinnön tarkoitus on aikaansaada ainutIaatuisesti aikaansaatu "säädettävä" suojus diatermian sovitinpäihin, mitä potilas (tai diatermia Iaitteen käyttäjä) pystyy säätämään säätäen etukäteen valittua määrää sähköstaattista energiaa, mikä sen läpi pääsee.
Muut tarkoitukset tästä keksinnöstä tulevat käymään ilmi seuraavassa olevan selityksen yhteydessä.
5 60972
Keksinnön päämäärät saavutetaan sähköstaattisella suojuksella, jolle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että se on varustettu laitteilla mainitusta päästä potilaaseen tapahtuvan sähköstaattisen energian siirtymisen vaimentamiseksi, jotka vaimennusIaitteet muodostuvat mainittujen virtaa-johtavien käämien ja potilaan väliin järjestetyistä sähköäjohtavista liuskoista sekä elimistä mainittujen vaimennuslaitteiden maadoittamiseksi.
Oheisissa piirustuksissa, mitkä muodostavat osan tästä selityksestä ja joita tulee tarkastella sen yhteydessä ja joissa vastaavia viitenumerolta käytetään tunnistamaan vastaavia osia eri kuvaannoissa on:
Kuvio I esittää yläkuvaantoa sähköstaattisesta suojasta diatermian sovitinpäätä varten valmistettuna tämän keksinnön periaatteiden mukaan.
Kuvio 2 on hajoitettu perspektiivikuvaanto diatermian sovitinpäästä, mille sähköstaattinen suojus on asennettu.
Kuvio 3 on yläkuvaanto säädettävästä sähköstaattisesta suojasta diatermian sovitinpäätä varten valmistettuna tämän keksinnön periaatteiden mukaisesti.
Kuvio 4 on Ieikkauskuvaanto suojuksesta otettuna pitkin viivaa 4-4 kuviossa 3.
Viitaten nyt kuvioihin I ja 2 on sähköstaattista suojusta yleisesti osoitettu viitenumerolla 10 sisältäen se kehänsuuntaisen silmukan II sekä joukon sähköisesti johtavia liuskoja 12. Silmukka 11 ja liuskat 12 on sijoitettu epämetalliselle asennuspinnaI le 13, mikä edullisimmin on kiinnitetty sen sisemmälle pinnalle liimalla tai vastaavalla. Vaihtoehtoisesti tämä silmukka ja liuskat saattavat olla metal Iipinnoitettu pinnalle 13 tavanomaisilla etsausmeneteI-millä. Joukko asennusreikiä 14 on sijoitettu vastapäisiin nurkkiin tätä suojusta 10 silmukan II sisällä. Suojus 10 on kiinnitetty sovitinpäähän 15 asennusruuveiI la 16, jotka suuntautuvat asennusreikien 14 läpi ja ovat kierteissään sopivissa kohdissa tässä päässä 15. Ruuvit 16 aikaansaavat oikean asennon tälle silmukalle II (ja täten suojukselle 10) metalliseen asennus-kehikkoon verrattuna tällä sovitinpääItä.
Silmukan II tarvitsee o I la riittävän suuri jotta vältettäisiin sisäisiä häiriöitä sähkömagneettiseen kenttään, minkä diatermian sovitinpää säteilee.
Tämän silmukan täytyy kuitenkin olla riittävän lähellä tämän sovitinpään reu- 60972 noja, jotta se estäisi sätei Ilyn sähköstaattisten kenttien reunahajonnan. Tämän seurauksena tulisi silmukan II olla kooltaan liki mä arin sama kuin sovitin-pää - toisin sanoen juuri riittävän suuri ympäröidäkseen alla olevaa virtaa kuljettavaa käämiä 18 tämän pään puitteissa (kuvio 2). Kun silmukka on asianmukaisesti maadoitettu ruuveilla 16 se estää sen sähköstaattisen kentän reuna-hajonnan, jonka tavanomainen diatermian sovitinpää säteilee estäen pinnan kudosten lämpenemistä.
Kukin liuskoista 12 (mitkä myöskin edullisimmin on valmistettu kuparista) ulottuvat pääasiallisesti ottaen säteettäisesti ulospäin sen alueen 17 keskeltä, mitä silmukka II ympäröi. Liuskat 12 ovat samassa tasossa silmukan kanssa ja ovat ne sähköisesti yhdistetty siihen juottamalla tai vastaavasti.
On merkityksellistä todeta, että liuskojen 12 leveys on hyvin pieni verrattuna tähän liittyvän diatermian laitteiston lähettämän energian aaltopituuteen (yleensä likimäärin II metriä), jotta saatettaisiin minimiinsä pyörrevirrat ja ne sähkömagneettisen energian häviöt, joita täten tähän liittyy.
Kukin liuska 12 on suunnattu oleellisesti kohtisuoraan silmukkaan II ja alla olevaan käämiin 18 (kuvio 2) nähden tässä sovitinpäässä. Nämä liuskat toimivat yhdessä Faradayn tai sähköstaattisena suojana, mikä tehokkaasti eristää sen sähköstaattisen kentän energian, minkä diatermiapää säteilee, eroon potilaasta. Sähköstaattisen kentän energia häviää oleellisesti pyörrevirtojen muodossa kussakin näistä liuskoista 12.
Nämä liuskat 12 on kooltaan valittu aikaansaamaan pinta 17, jotta vältettäisiin "oikosuIjetun silmukan" ilmiö. Mikäli esim. liuskat ulottuisivat tämän alueen yli olisi seurauksena näihin liuskoihin sähkömagneettisesta kentästä indusoituneita virtoja täten alentaen lämmityksen tehokkuutta. Tämä "oikosuIjettu kierros" on suojuksen ulomman reunan ympärillä (silmukka II) sijaitsee mag-nettisen kentän ulkopuolella niin, että sen aiheuttamat sähkömagneettisen energian häviöt saadaan minimiinsä.
Kuviossa 2 diatermian sovitinpää 20 sisältää induktiivisen, spiraaM maisesti käämityn käämin 18, mikä sijaitsee edullisimmin metallisessa, IaatikonkaItai-sessa, pääasiallisesti ottaen kapenevassa tilassa 22. Käämi 18 on edullisimmin sijoitettu tasomaiselle asennuspinnaI le 19, mikä sijaitsee tietyn ennakolta määritellyn etäisyyden verran erossa alemmasta metallisesta pinnasta suIkupinnassa 22. Kyseinen välitila saattaa minimiinsä metallisen sulku- 7 60972 osan vaikutuksen säteiItyyn magneettikenttään. Tämä sovitinpää on varren 27 kannattama, mikä on liitetty mekaanisesti diatermian kehityslaitteistoon (mitä ei ole esitetty). Varsi 27 on säädettävästi kiinnitetty koteloon 22 tavanomaisella paIlo-istukka yhdistelmällä 22. Kaapeli 23, mikä alkaa generaattori laitteistosta tulee sisään sovi tinpäähän ja syöttää radiotaajuista energiaa käämiin 18 päätyosien 24 ja 25 kautta. Pää 15 on voitu valmistaa esim. niitten periaatteitten mukaisesti, mitä sisältyy patenttihakemukseen, jonka tämän patenttihakemuksen hakija omistaa ja minkä nimitys on "Induktiivinen sovitinpää IyhytaaItodiatermiaa varten" jätetty USA:ssa 3. maaliskuuta 1974 hakemusnumeroltaan 449.372 ja mikä on nyt peruutettu. Pinta 13, mikä soveltuu tai sopii kotelolle 22 sisältää tämän sovitinpään yläosan. HavainnoI Iis-tamistarkoituksia varten on suojus 10 esitetty toiminta-asennossaan asennus-pinnan 13 yläpuolella.
Kukin liuskoista 12 on suunnattu oleellisesti kohtisuoraksi alla olevan käämin 18 silmukoita vastaan ja käämiä ympäröi oleellisesti silmukka II. Vaikkakin silmukka II on voitu maadoittaa joukolla eri tapoja niin edullisena pidetyssä suoritusmudossa se maadoitetaan asennusruuveiI la 16 kun pinta 13 kiinnitetään uudestaan koteloon 22 täten kytkien silmukan II sähköisesti tämän diatermian sovitinpään kuoriosaan.
Kun radiotaajuista energiaa tuodaan käämiin 18 (johtimien 23 ja 24 kautta) pienentyy sähköstaattinen kenttä minkä sovitinpää normaalisti säteilee oleellisesti suojuksessa 10 täten saattaen minimiinsä haitallisen pintakudosten lämpenemisen, jota potilaassa esiintyy. Samalla kertaa kuitenkin sähkömagneettinen energia kulkee suojuksen 10 läpi ja pääsee potilaaseen aikaansaaden halutut terapeuttiset Iämmitysi Imiöt.
Tämän keksinnön eräässä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa, mikä on esitettynä kuvioissa 3 ja 4 sisältää pyöreä käännettävissä oleva suojus 30 päällekkäin pinottujen suojuspintojen 31 ja 32 parin. Kuten aikaisemminkin soveltuu suojus 30 sijoitettavaksi potilaan ja virtaa kuljettavien käämien väliin tässä diatermian sovitinpäässä. Kukin suojuksen pinta sisältää pyöreän sähköä johtavan silmukan 34 sekä joukon tasavälisiä sähköä johtavia liuskoja 36 (tai 36a) mitkä suuntautuvat säteettäisesti ulospäin keskialueelta 37 kohden silmukkaa 34. Alue 37, mikä vastaa aluetta 17 kuvioissa I ja 2 on sähköisesti johtamaton ja täten vältetään "oikosuIjetun kierroksen" ilmiö.
8 60972
Liuskat 36 on liitetty sähköisesti silmukkaan 34. Silmukassa 34 on joukko asennusreikiä 38 mitkä on muodostettu siihen maadoitusta varten ja asentaen sen sopivan diatermian sovitinpään kehikkoon. Kuten jo aikaisemmin on mainittu tämä silmukka estää täten sähköstaattisen reunahajonnan, kun taas liuskat vaimentavat sen sähköstaattisen energian, mikä kulkee läpi suojasta.
Kuten nähdään kuviosta 3 lisääntyy kunkin liuskoista 36 leveys tasaisesti keskialueen 37 ja silmukan 34 välillä. Mitä tärkeintä kunkin välitilan 40 mitat vierekkäisten liuskojen välissä ovat oleellisesti identtisiä näitten liuskojen 36 mitoille. Täten kun pinta 30 sijaitsee kohdakkain pinnan 32 päällä ja kitkalla, mutta pyöritettävästi kiinnitettynä siihen niitillä 40b voidaan sitä pyörittää "suljettuun” asentoon niin, että liuskat 36 pinnalla 31 salpaavat alla olevat tilat 40a pinnalla 32 ja että liuskat 36a pinnalla 32 salpaavat tilat 40 pinnalla 31. Toiselta puolen pinta 31 voidaan pyörittää "avoimeen" asentoon niin, että liuskat 36 sijaitsevat suoraan liuskojen 36a päällä. Ilmeisestikin joukko välillä olevia asentoja on myös valittavissa. Täten potilas (tai koneen käyttäjä) voi säätää suojan 30 täten muuttaen radiotaajuisen energian määrää, mikä siitä kulkee läpi.
Edellä olevan perusteella voidaan nähdä, että tämä keksintö soveltuu hyvin saavuttamaan kaikki edellämainituista tarkoituksista ja päämääristä yhdessä muiden etujen kanssa, mitkä ovat ilmeisiä ja sille luonteenomaisia.
On ymmärrettävä, että tietyt ominaisuudet ja ai iyhdistelmät ovat käyttökelpoisia ja voidaan niitä soveltaa muista ominaisuuksista ja a IiyhdisteI mistä riippumatta. Tämä tarkoitetaan sisällytettäväksi oheisten patenttivaatimusten puitteisiin mukaan.
Koska voidaan valmistaa useita mahdollisia suoritusmuotoja tästä keksinnöstä poikkeamatta sen puitteista on ymmärrettävä, että tässä yhteydessä esitetty toteutustapa tai mikä on esitetty oheisissa piirustuksissa, on tulkittava havainnollistavaksi eikä keksintöä rajoittavaksi.
Claims (14)
1. Sähköstaattinen suojus IyhytaaI todiatermia I aitetta varten, joka on varustettu yhden tai useampia virtaajohtavia käämejä sisältävällä diametria-pääl lä, joka suojus on järjestetty sijoitettavaksi diametr!akäsitteIypään ja potilaan kehon väliin, tunnettu siitä, että se on varustettu laitteilla mainitusta päästä potilaaseen tapahtuvan sähköstaattisen energian siirtymisen vaimentamiseksi, jotka vaimennusI aitteet muodostuvat mainittujen virtaajohtavien käämien (18) ja potilaan väliin järjestetyistä sähköä-johtavista liuskoista (I2;36,36a) sekä elimistä Cl 1,16;34) mainittujen va imennusI a i ttei den maadoi ttamiseks i.
2. Patenttivaatimuksen I mukainen laite, tunnettu siitä, että se on varustettu elimillä (16) mainitun suojuksen kiinnittämiseksi käsittelypäähän.
3. Patenttivaatimuksen I tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että liuskat (12;36,36a) on järjestetty tasoon, mikä on pääasiassa yhdensuuntainen käämien (18) kanssa.
4. Patenttivaatimuksen I mukainen laite, tunnettu siitä, että se on varustettu silmukkamaisella elimellä (II;34) sähköstaattisen reunavaikutuksen vähentämiseksi, mikä silmukkamainen elin on sähköisesti liitetty mainittuihin vaimennuslaitteisiin (I2;36,36a).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että liuskat (I2;36,36a) on järjestetty tasoon, mikä on pääasiassa yhdensuuntainen käämien (18) tason ja silmukkamaisen elimen (II;34) tason kanssa.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että silmukka (II;34) on pääasiassa käsittelypään (15) kokoinen.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että liuskat (12;36,36a) ulottuvat pääasiassa radiaalisesti ulospäin mainitun rengasmaisen elimen CM;34) ympäröimän pinnan keskustasta ja ovat sähköisesti liitetyt mainittuun silmukkamaiseen elimeen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että ainakin osa <17;37> mainitun silmukkamaisen elimen (11;34) ympäröimän pinnan keskus- 10 60972 tästä on ilman mainittuja liuskoja (I2;36,36a).
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että liuskat (12;36,36a) ovat samassa tasossa kuin mainittu silmukkamainen elin (i I;34).
9 60972 Patentt i vaat imukset
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että ainakin osa (17;37) mainitun silmukkamaisen elimen (11;34) ympäröimän pinnan keskustasta on ilman mainittuja liuskoja.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että se on varustettu elimillä (16) mainitun suojuksen (10) kiinnittämiseksi käsit-telypäähän.
12. Patenttivaatimuksen I mukainen suojus, tunnettu siitä, että se muodostuu ensimmäisestä ja toisesta suojuslevystä (31,32), joista kumpikin on varustettu laitteilla potilaaseen tapahtuvan sähköstaattisen energian syötön vaimentamiseksi ja silmukkamaisella elimellä (34) mainittujen vaimennus I a i tte i den maadoittamiseksi, mitkä vaimennus laitteet muodostuvat mainittujen virtaajohtavien käämien ja potilaan väliin järjestetyistä sähköäjohta-vista liuskoista (36,36a), sekä mainittua ensimmäistä suojus levyä (31) varten olevista kiinnitysIaitteista (40b), jotka on järjestetty sallimaan sen pyörimisen mainitun toisen suojuslevyn (32) suhteen.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laite, tunnettu siltä, että liuskat (36,36a) on suunnattu pääasiassa kohtisuoraan mainittujen silmukkamaisten elimien (34) suhteen.
14. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäisessä ja toisessa suojuslevyssä (31,32) on keskipinta (37), mikä on vapaa pääasiassa radiaaIisesti ulospäin mainitusta keskipinnasta suunnatuista liuskoista (36,36a). ,, 60972 Pa+en+krav
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI773973A FI60972C (fi) | 1977-12-29 | 1977-12-29 | Elstatiskt skydd foer diatermi anvaent behandlingshuvud |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI773973A FI60972C (fi) | 1977-12-29 | 1977-12-29 | Elstatiskt skydd foer diatermi anvaent behandlingshuvud |
FI773973 | 1977-12-29 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI773973A FI773973A (fi) | 1979-06-30 |
FI60972B true FI60972B (fi) | 1982-01-29 |
FI60972C FI60972C (fi) | 1982-05-10 |
Family
ID=8511362
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI773973A FI60972C (fi) | 1977-12-29 | 1977-12-29 | Elstatiskt skydd foer diatermi anvaent behandlingshuvud |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI60972C (fi) |
-
1977
- 1977-12-29 FI FI773973A patent/FI60972C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI60972C (fi) | 1982-05-10 |
FI773973A (fi) | 1979-06-30 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US4068292A (en) | Electrostatic shield for diathermy treatment head | |
US4702262A (en) | Electromagnetic applicator for localizing hyperthermia heating in a system | |
CA1208299A (en) | Flexible sheet antenna for wound healing by h.f. milliwatt oscillator | |
EP0048750B1 (en) | Annular electromagnetic radiation application for biological tissue, and method | |
US4237898A (en) | Apparatus for heating tissue and employing protection against transients | |
US5186181A (en) | Radio frequency thermotherapy | |
US7333859B2 (en) | Radioelectric asymmetric conveyer for therapeutic use | |
IL264322B (en) | Systems and methods for targeted deep hyperthermia by time-division radiofrequency induction probes | |
FI60972B (fi) | Elstatiskt skydd foer diatermi anvaent behandlingshuvud | |
US3095880A (en) | Diathermy applicators | |
JP2004313582A (ja) | マイクロ波治療器用照射器 | |
US4823813A (en) | Electrostatic deep heating applicators | |
US4823811A (en) | Electrostatic deep heating applicator | |
EP0038110B1 (en) | Diathermy applicator head incorporating electrostatic shields | |
EP0756879A2 (en) | Electromagnetic shields for thermotherapy | |
GB2151489A (en) | Device for applying a high frequency electromagnetic field to living tissue to promote healing thereof | |
KR820001013B1 (ko) | 디아테르미(diathermy) 치료 헤드(head)용 정전차폐기 | |
CA1108237A (en) | Electrostatic shield for diathermy treatment head | |
Raskmark et al. | Focused Electromagnetic Heating of Muscle Tissue (Short Papers) | |
CN110548227A (zh) | 一种微波针灸辐射器 | |
SE408755B (sv) | Elektrostatisk skerm for ett diatermibehandlingshuvud | |
CA1121463A (en) | Single turn coil electrode for high frequency heating of living tissue | |
RU1771759C (ru) | Излучатель дл гипертермии | |
JPS63177873A (ja) | ハイパ−サ−ミア装置 | |
WO1990001353A1 (en) | Electrostatic deep heating applicators |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: INTERNATIONAL MEDICAL ELECTRONICS LTD |