FI56463C - Anordning foer avkoppling av signaler fraon abonnentens telefonledning - Google Patents

Anordning foer avkoppling av signaler fraon abonnentens telefonledning Download PDF

Info

Publication number
FI56463C
FI56463C FI352270A FI352270A FI56463C FI 56463 C FI56463 C FI 56463C FI 352270 A FI352270 A FI 352270A FI 352270 A FI352270 A FI 352270A FI 56463 C FI56463 C FI 56463C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
subscriber
potential
output
frequency
line
Prior art date
Application number
FI352270A
Other languages
English (en)
Other versions
FI56463B (fi
Inventor
Hans Hulsbergen
Original Assignee
Zellweger Uster Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Zellweger Uster Ag filed Critical Zellweger Uster Ag
Application granted granted Critical
Publication of FI56463B publication Critical patent/FI56463B/fi
Publication of FI56463C publication Critical patent/FI56463C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/22Arrangements for supervision, monitoring or testing
    • H04M3/24Arrangements for supervision, monitoring or testing with provision for checking the normal operation

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Interface Circuits In Exchanges (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Polyurethanes Or Polyureas (AREA)
  • Devices For Supply Of Signal Current (AREA)

Description

- _____ KUULUTUSJULKAISU r c A C
W (11) UTLÄGGN I NGSSKRIFT 56463 C (^5) Patentti myönnetty 10 01 1930 ι iCvV Patent meddelat V ’ V (51) Kv.lk.'/Int.CI.* S 04- M 3/22 ' ’ H 04- Q 1/20 £ Q |____p| m 0 (11) Patenttihakemus — Pttentansttknlng 3522/70 (22) Hakemisptlvi — Ansöknlngsdtg 31.12.70 (23) Alkupilvi— Glltlghettdag 31.12.70 (41) Tullut Julkiseksi — Bllvlt offentllg 0^4.0Ö. 71
Patantti- ja rekisterihallitut (44) Nlhtivlktlpanon ja kuuL|ulk»l*un pvm. —
Patent- och reglsterstyrelsen ' Ansttkan utiagd och uti.skriften publicerad 28.09.79 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Begird prlorltet 03.02.70
Sveitsi-Schweiz(CH) 1563/70 Toteennäytetty-Styrkt (71) Zellweger Uster AG, CH-8610 Uster, Sveitsi-Schveiz(CH) (72) Hans Hulsbergen, Wald, Sveitsi-Schweiz(CH) (7*0 Leitzinger Oy (5^) Laite signaalien erottamiseksi ja/tai erottelemiseksi tilaajan puhelinjohdosta - Anordning för avkoppling av signaler frän abonnentens telefonledning
Keksintö kohdistuu laitteeseen signaalien erottamiseksi ja/tai erottelemiseksi tilaajan puhelinjohdosta.
Automaattisessa kaukoviestityslaitoksessa esiintyy tilaajan puhelinjohdossa erilaisia signaaleja osaksi samanaikaisesti ja osaksi perätysten. Tällaisia signaaleja käytetään ilmaisemaan esimerkiksi lin-jän tilanne, ts. se, onko linja varattu tai ei. Toisten signaalien tarkoituksena on kutsuttavan tilaajan valitseminen ja edelleen toisten signaalien tarkoituksena on puhelumaksun määrittäminen jne.
Tiettyjä tehtäviä varten, esimerkiksi kaukoviestityslaitoksen tai keskuslaitteiden toiminnan jaksottaista valvontaa varten, tai tilaajan aiheuttamien yhteyksien kestoajan, hänen suorittamiensa puhelujen ja niihin liittyvien maksujen, tai hänelle saapuneiden kutsujen ja puhelujen valvontaa ja kyseisessä tapauksessa rekisteröintiä varten jne., on usein toivottavaa erottaa ainakin jokin mainituista signaaleista tilaajan puhelinjohdosta ja/tai erotella toisistaan siten, että sillä ei vaikuteta haitallisesti kaukoviestityslaitoksen kunnolliseen toimintaan. Tämän johdosta tulee kytkennän olla johdon impedanssiin nähden suur-ohminen ja/tai sen lisäksi mahdollisimman symmetrinen.
2 56463
Jotkut mainituista signaaleista eivät erotu taajuudeltaan toisistaan ylipäänsä ollenkaan tai vain hyvin vähän ja niillä on sen lisäksi alhainen taajuus, esimerkiksi 50 Hz ja sen alle. Siitä syystä on epäkohtana, että tällaisten signaalien erotteleminen niiden taajuuseron perusteella resonanssipiirien avulla on suoritettavissa vain huomattavan suurilla kustannuksilla ja niiden taajuuden ollessa sama sitä ei voida tehdä ylipäänsä ollenkaan.
Keksinnön tarkoituksena on välttää nämä epäkohdat ja saada aikaan laite, jolla voidaan taloudellisesti ratkaista ongelma signaalien erottamiseksi ja/tai erottelemiseksi tilaajan puhelinjohdosta.
Tämän tarkoituksen saavuttamiseksi on keksinnön mukainen laite tunnettu ainakin yhteen tilaajan puhelinjohdon johtimeen alipääs-tösuodattimen kautta galvaanisesti yhdistetystä potentiaalin verta ilulaitteesta, jonka ulostulo on yhdistetty toisaalta taajuus-valintaisen kytkentäelementin kautta ulostuloliitäntään, jossa vaikuttaa varattu-tilaa tai ei-varattu-tilaa vastaava ulostulosignaali, ja jonka ulostulo on yhdistetty toisaalta ylipäästösuodat-timen ja/tai taajuusvalintaisen kytkentäelementin ulostulosginaalin kautta, käyttämällä läpäisevyydeltään ohjattua seuraavaa kytkentä-elementtiä, seuraavaan ulostuloliitäntään, jossa vaikuttaa tilaajan puhelinjohdon valintaimpulsseja vastaava signaali, ainakin yhdestä raja-arvolaitteesta, johon avoimella tai suljetulla silmukalla tilaajan johdossa vallitseva potentiaali johdetaan ennen potentiaali-vertailun suorittamista, sekä ainakin yhdestä alipäästösuodattimen ja raja-arvolaitteen sarjakytkennästä, joka on sisäänmenopuolelta yhdistetty tilaajan johdon johtimeen ja joka on ulosmenopuolelta liitetty potentiaalin vertailulaitteen sisäänmenoon.
Seuraavassa on selostettu erästä keksinnön suoritusmuotoa viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää erään yksinkertaisen suoritusesimerkin lohkokaaviota.
Kuvio 2 esittää seuraavan suoritusesimerkin lohkokaaviota.
56463
Kuvio 3 esittää laitteen sisäänmenopuolen lohkokaaviota.
Kuvio 4 esittää kuvion 3 mukaisen sisäänmenopuolen kytkentäkaaviota.
Ennen keksinnön suoritusesimerkin selostamista on seuraavassa esitetty joitakin kutsuvan tilaajan tai kutsutun tilaajan puhelinjohdossa esiintyviä tilanteita. Tulkoon tässä yhteydessä mainituksi, että nykyään käytettävillä kaukoviestitysjärjestelmillä on osittain erilainen luonne. Jäljempänä selostettua menetelmää tai laitetta sen suorittamiseksi voi ammattimies kuitenkin aina soveltaa kulloinkin kyseessä olevan järjestelmän parametreihin.
A) Tilanteet kun kyseessä on kutsuva tilaaja AI) Ei varattu: kyseessä on avoin silmukka, potentiaali tilaajan puhelinjohdon johtimien a ja b välillä on yhtä suuri kuin pariston smv.
A2) Kuulotorvi ylös nostettuna: Kysymyksessä on suljettu silmukka = varattu, tilaajan puhelinjohdon johtimien a ja b välinen potentiaali pienenee määrättyyn arvoon. Johtuen johdon symmetrisyydestä ja paristo jännitteen sisäänsyötön symmetrisyydestä syöttösillan yli on potentiaalin muutos molemmissa johtimissa yhtä suuri ja potentiaalin muutokset molemmissa johtimissa ovat vastakkaiset.
A3) Numerovalinta: Silmukan katkeileminen kierrettyjen numeroiden tahdissa aiheuttaa vastaavat jännitteen heilahdukset tilaajan johtoon tilojen AI ja A2 välillä. Nämä potentiaalin heilahtelut tapahtuvat esimerkiksi taajuudellta noin 8 - 12 Hz. Niitä nimitetään valintaimpuls-^ seiksi.
A4) Kutsunvalvontasignaali: Keskuksesta lähtee kutsuvalle tilaajalle äänitaajuusimpulsseja taajuudella 400 Hz ja kutsuttavalle tilaajalle menevien soittosignaalien tahdissa.
A5) Kutsuttava tilaaja nostaa kuulotorven ylös: Tämä antaa keskukselle ensimmäisen taksaimpulssin lähetettäväksi kutsuvalle tilaajalle. Tämä taksaimpulssi voi olla 50 Hz vaihtovirtaimpulssi, joka samanaikaisesti annetaan tilaajan johtoon. Se voi kuitenkin olla myös esimerkiksi 12 kHz tai 16 kHz impulssi, joka annetaan tilaajan johtoon maahan nähden symmetrisesti. Tällaisen taksaimpulssin kestoaika on esimerkiksi 200 millisekuntia.
4 S6463 A6) Puhelu: Puhesignaalit ovat äänitaajuisia ja vaikuttavat molemmissa johtimissa a ja b vastakkaisiin suuntiin.
A7) Puhelun lopettaminen: Tämä tapahtuu kutsuvan tilaajan laskiessa kuulotorven alas. Tämä aiheuttaa silmukan avautumisen, ts. johto tulee jälleen ei-varattuun tilaan AI.
B Tilanteet kun kyseessä on kutsuttava tilaaja
Bl) Ei varattu: Kuten kohdassa AI.
32) Saapuva puhelu: 25 tai 50 Hz vaihtojännitesignaali johtimien a ja b välillä. Tällöin voi järjestelmästä riippuen signaali olla joko johtimessa a tai b tai molemmissa johtimissa.
33) Kutsuttu tilaaja nostaa kuulotorven: Tämän johdosta menee hänen tilaajanjohtonsa varattuun tilaan, kohta A2.
B4) Puhelu: Kohta A5.
B5) Puhelun lopettaminen: Kutsuttu tilaaja laskee kuulotorven, minkä johdosta hänen johtonsa tulee jälleen ei-varattuun tilaan, kohta Bl.
Kuviossa 1 on esitetty erään yksinkertaisen suoritusesimerkin lohko-kaavio, joka näin ollen on varustettu varattu-tilan ja/tai ei-varattu-tilan sekä valintaimpulssien ilmaisimella. Johtamilla la tai Ib ovat johtimet a tai b yhdistetty taajuusvalintaisen kytkentäelementin 2 tai 2', esimerkiksi alipäästösuodattimen 2 tai 2' sisäänmenoihin 2a tai 2a'. Alipäästösuodattimen 2 tai 2’ rajataajuus valitaan sopivimmin vain niin korkeaksi, että paitsi pitkään kestäviä varattu- tai ei-varattu tiloja vain jaksottaisten silmukan avautumisien johdosta valinnan yhteydessä esiintyvät valintaimpulssit menevät läpi, siis esimerkiksi noin 10 Hz. Johtimissa a ja b vaikuttavaa avointa tai suljettua silmukkaa vastaava potentiaali johdetaan mainittujen alipäästösuo-dattimien 2, 2’ kautta potentiaalin vertailulaitteen 5 sisäänmenoihin 5a ja 5b. On edullista kytkeä vielä kunkin alipäästösuodattimen 2 tai 2' ja potentiaalin vertailulaitteen 5 sisäänmeno]en 5a tai 5b välille raja-arvolaite 3. Tämän raja-arvolaitteen raja-arvo valitaan sopivimmin niin suureksi, että vain silmukan avautuessa tai silmukan sulkeutuessa esiintyvät potentiaalin heilahdukset voivat vaikuttaa potentiaalin vertailulaitteeseen.
5 56463
Mainitun potentiaalin heilahtelun johdosta vaihtelee potentiaalin ver-tailulaitteen 5 ulostulossa 5c vaikuttava ulostulosignaali kahden määrätyn arvon välillä, esimerkiksi logististen signaaleiden 1 ja 0 välillä. Ulostulosignaali ilmaisee siten avoimen tai suljetun silmukan tilan tai ei-varatun tilan ja varatun tilan ja samoin valinta-impulssit. Nämä tilaajan johdon 1 määrättyä tilannetta ilmaisevat signaalit ovat siten erotetut tilaajan johdosta 1, mutta eivät kuitenkaan erotellut toisistaan.
Varattua tai ei-varattua tilaa osoittavien signaalien erottaminen toisistaan voi tapahtua esimerkiksi seuraavan taajuusselektiivisen kyt-kentäelementin esimerkiksi alipäästösuodattimen 22 avulla, jonka raja-taajuus on esimerkiksi 1 Hz, joten se ei läpäise valintaimpulsseja. Tämän johdosta johdetaan ulostulosignaali U,. potentiaalin vertailulait-teen ulostulosta 5c johtimella 20 tämän seuraavan alipäästösuodattimen 22 sisäänmenoon 21. Ulostuloliitännässä 23 vaikuttaa näin ollen vain loogiset signaalit 1 tai 0, jotka ilmaisevat varattua tai ei-varattua tilaa.
Koska valintaimpulssit voivat esiintyä vain tilaajajohdon varatussa tilassa, voidaan valintaimpulsseja vastaava ulostulosignaali U£ erottaa varaussignaalista vastaavalla logiikkakytkennällä. Ulostulosignaali voidaan johtaa ulostulosta 5c johtimella 31 esimerkiksi Sl-JA-veräjän 33 sisäänmenoon 32. EI-JA-veräjän 33 toinen si säänmeno 34 on yhdistetty johtimella 35 ulostuloliitäntään 23, josta siihen johdetaan varaussignaali U^. Täten on EI-JA-veräjä 33 kytketty laskemaan läpi vain varattu-tilanteessa ja siten tulevat tässä tilanteessa mahdollisesti esiintyvät valintaimpulssit päästetyksi EI-JA-verä-jän 33 läpi. Nämä valintaimpulsseja vastaavat loogiset signaal.it Uw ovat saatavissa edelleen käytettäviksi ulostuloliitännästä 36.
Kuviossa 2 on esitetty keksinnön seuraavan suoritusesimerkin lohkokaavio. Tässä on laite varustettu lisäksi paitsi johdon varaustilannetta ilmaisevien signaalien U^ ja valintaimpulsseja vastaavien signaalien Uw myös soittomerkkisignaalien erottamiseksi tilaajan johdosta. Tässä kohden viitataan siihen, mitä aiemmin kohdan B2 tilanteessa on esitetty. Soittomerkkisignaali on vaihtojännite, jonka taajuus on kuviossa 1 mainitun alipäästösuodattimen rajataajuuden yläpuolella ja siten ali-päästösuodattimet estävät niiden läpimenon. Soittomerkkisignaali erotetaan siitä syystä ainakin toisesta johtimesta, esimerkiksi johtimesta b, vaihtovirtakytkennällä, esimerkiksi johtimeen b liitetyllä konden- 56463 sa&ttorilla Uo tilaajan johdosta 1.
Soittomerkkisignaali esiintyy kutsutun tilaajan johdossa vain ei-varatussa tilanteessa. Siitä syystä johdetaan soittomerkkisignaali johtimella Ui kytken-täelementin U3 sisäänmenoon k2. Kytkentäelementtiin U3 on sen lisäksi johdettu johtimella UU alipäästösuodattimen 22 ulostuloliitännästä 23 ulostulosignaali U, ohjaussisäänmenoon U5. Sen lisäksi valitaan kytkentäelementti U3 si-
D
ten, että se kytkeytyy ulostuloliitännässä 23 vaikuttavan signaalin vaikutuksesta läpäiseväksi ainoastaan tilaajan johdon ei-varatussa tilassa. Tähän tarkoitukseen käytetään esimerkiksi EI-JA-veräjää. Kytkentäelementin 1+3 ulostulosta U6 saadaan näin ollen soittomerkkisignaalia vastaava signaali.
Analogisella tavalla voidaan muitakin tilaajajohdossa esiintyviä vaihtojänni-tesignaaleja, esimerkiksi taksaimpulsseja, erottaa tilaajajohdosta vaihtovir-takytkennällä, esimerkiksi resonanssipiirillä, joka on liitetty yhteen tai molempiin tilaajajohdon 1 johtimiin ja kyseisessä tapauksessa ilman muuta johtaa tilaajan johdon vaxaustilanteesta riippuvaisesti, ts. alipäästösuodattimen 22 ulostulosignaalista riippuvaisesti ohjattuun kytkentäelementtiin, jolla on erillinen ulostuloliitäntä.
Tilaajan johdon varaustilanteiden kestoaika voi vaihdella laajoissa rajoissa.
Käytännössä esiintyvä minimivaraustilanteen kestoaika T . on kuitenkin noin min 1 sekunti, mikä antaa suurimmaksi varaustilanteiden taajuudeksi f noin 1 Hz. Mainitun seuraavan taajuusvalintaisen kytkentäelementin 22, joka on esimerkiksi alipäästösuodatin, rajataajuudeksi on siitä syystä sopivaa ottaa noin 1 Hz.
Potentiaalivertailulla saadusta ulostulosigaanlista voidaan valintaimpuls-seja vastaava ulostulosignaali U saada myös siten, että potentiaalin vertai-lulaitteen 5 ulostulossa 5c vaikuttava ulostulosignaali johdetaan ylipääs-tösuodattimen kautta joko ohjatun kytkentäelementin 33 kautta tai suoraan ulos-tuloliitäntään 3^. Tällöin on sopivaa valita ylipäästösuodattimen rajataajuudeksi valintaimpulssin taajuuden ja suurimman varattu-taajuuden f välillä oleva arvo.
Kuviossa 3 on esitetty laitteen sisäänmenopuolen lohkokaavio. Tähän si-säänmenopuoleen kuuluu kytkeytyminen tilaajan johtoon 1 molempien johtimien la ja Ib välityksellä ja niihin liittyvät aiipäästösuodatti- S6463 met 2 ja 2', raja-arvolaitteet 3 ja 3' sekä potentiaalin vertailulai-te 5. Potentiaalin vertailulaitteen 5 ulostulosignaali saadaan lii-tännästä 5c. Yhteisenä nollapotentiaali kokoomakiskona toimiva johdin 7 on yhdistetty syöttöpariston +20 V napaan.
Paristojännitteen tavanomaisen symmetrisen syötön johdosta tilaajan johtoon tulee tilaajan johdon siirtyminen ei-varatusta tilasta varattuun tilaan ja kääntäen varatusta tilasta ei-varattuun tilaan molemmissa johtimissa a ja b vastakkaisiin suuntiin vaikuttavan potentiaalin heilahduksen johdosta havaittavaksi. Johtimien a ja b navoitus, «f joka riippuu tilaajan johdon syötöstä, ei tietenkään ole eri kauko-viestitysverkoissa suoritettu yhtenäisesti. Kuten kuviosta 3 käy ilmi, on kysymys symmetrisestä kytkentäjärjestelyistä, jolloin kytkentäjär-jestelmän toinen puoli on liitetty johtimella la johtimeen a ja toinen kytkentäpuolisko johtimella Ib johtimeen b.
Molemmilla raja-arvolaitteilla 3 ja 3' on määrätty raja-arvo, jonka tulee vaikuttaa niiden sisäänmenoissa 3a tai 3a1, koska niiden ulostulossa 4 tai H1 vaihtelee ulostulopotentiaali tai U4' hyppäyksittäin. Tätä mainittua raja-arvoa vastaa alipäästösuodattimen 2 tai 2’ sisäänmenossa 2a tai 2a' määrätty, perään kytketyn raja-arvolaitteen toimintaan tarvittava jannitearvo U2 tai U2'· Jos määrätyssä käyttö-tapauksessa varaustilanteen muuttuminen aiheuttaa molemmissa johtimissa a ja b esimerkiksi vähintään 11 voltin potentiaalin heilahduksen, niin on edullista valita raja-arvolaitteen 3 tai 3’ raja-arvo siten, „ että raja-arvolaitteen toimimiseksi tarvittava jännitearvo U2 tai U2 ' on kyseisessä tapauksessa 11 volttia. Raja-arvon suuruus raja-arvolaitteen 3 tai 3' sisäänmenossa on siten pienempi jännitteen alenemisen johdosta alipäästösuodattimessa 2 tai 2*.
Raja-arvolaitteena 3 tai 3’ voi olla esimerkiksi suoraan kytketty vah-vistinkytkentä, joka on tunnetulla tavalla siten mitoitettu, että sen kytkentäolotila muuttuu, kun sen sisäänmenossa saavutetaan raja-arvo. Kuvion 3 mukaisessa laitteessa muuttaa yhdessä molemmista johtumista a tai b tilaajan johdon varattu-tilanteen muuttuessa esiintyvä potentiaalin heilahdus ulostulopotentiaalia tai ' hyppäyksellisesti.
Se, tapahtuuko tämä hyppäyksellinen muutos raja-arvolaitteen 3 ulostulossa 4, vai tapahtuuko se raja-arvolaitteen 3' ulostulossa 4’, riippuu kyseisen kaukoviestitysverkon johtimien a ja b valitusta na-voituksesta tilaajan johdon syöttöön nähden. Aina saadaan kuitenkin 8 56463 tilaajan johdon olotilan vaihtuessa ei-varatusta varatuksi tai varatusta ei-varatuksi potentiaalin muutos toisen raja-arvolaitteen ulostuloon, samalla kun toisen raja-arvolaitteen ulostulopotentiaali ei muutu. Tällaisella laitteen järjestelyllä saadaan aikaan se, että aina johtimien a ja b navoituksen mukaan toinen molemmista raja-arvolait-teista pysyy, riippumatta varaustilanteesta, muuttumattomasti määrätyssä kytkentätilassa.
Näin ollen on aina tilaajan johdon varaustilanteen muutoksen yhteydessä toisen raja-arvolaitteen ulostulossa muuttuvaa potentiaalia vastas-tassa vakio, varaustilanteesta riippumaton käyttöpotentiaali. Potentiaalin vertailulaitteen 5 tehtävänä on ilmaista tämä potentiaalin muutos, joka esittää yksikäsitteisesti tilaajan johdon varaustiäännet-ta. Potentiaalin vertailulaitteena voi olla esimerkiksi raja-arvolait-teiden 3 ja 3' ulostuloliitäntöjen 4 ja 4' väliin kytketty rele tai bistabiili elektroninen kytkin.
Jotta saavutettaisiin se, että saadaan pysymään varattu- tai ei-varat-tu tilanteesta riippuva signaali muuttumattomana mahdollisen syöttö-häiriön sattuessa ainakin toista tilannetta varten, on tarkoituksenmukaista rinnastaa se tilanne, jolla sen ei tule muuttua, releen lepotilaan, siis esimerkiksi johtaa signaali U,. releen lepokoskettimen kautta ulosmenolle U .
e
Kuviossa 4 on esitetty kuvion 3 mukaisen suoritusesimerkin kytkentäkaavio. Kuviossa 4 ovat kuviota 3 vastaavat kytkentäpisteet ja kytken-täelementit merkityt samoilla viittausnumeroilla. Koska tilagan puhelinjohdossa esiintyy tavallisesti myös muita signaaleita, esimerkiksi vaihtojännitesignaaleita, voidaan potentiaalin vertailulaite 5 tehdä vaihtojännitteiden vaikutukselle tunteettomaksi kytkemällä diodi 8 tai 8’ sisäänmenojen 2a tai 2a' eteen. Mainittujen diodien ja kummankin sisäänmenon 2a tai 2a' yhteydessä olevien vastuksien 9 tai 9' yli on tasasuuntaus mahdollisesti esiintyville vaihtojännitteille, jotka muunnetaan samalla tavoin vaikuttaviksi tasajännitteiksi. Näihin samaan suuntaan vaikuttaviin tasajännitteisiin nähden on potentiaalin vertailulaite tunteeton. Jotta ne tulisivat suojatuksi myös mahdollisia tilaajan johdon johtimissa esiintyviä ylijännitteitä vastaan, voidaan edullisimmin kunkin alipäästösuodattimen 2 tai 2’ yhteyteen järjestää yli-jännitesuoja 10 tai 10*. Kuvion 4 mukaisessa suoritusmuodossa ovat ra* ja-arvolaitteet 3 tai 3 * muodostetut tunnetulla tavalla suoraan kytketyiksi vahvistinkytkennöiksi. Potentiaalin vertailulaitteena 5 on ku-

Claims (2)

56463 vion 4 mukaisessa suoritusesimerkissä käytetty relettä, jonka työ-kosketin kytkee positiivisen jännitteen ulostuloliitäntään 5c, kun ulostuloissa 4 ja 4' esiintyy potentiaaliero.
1. Laite signaalien erottamiseksi ja/tai erottelemiseksi tilaajan puhelinjohdosta, tunnettu ainakin yhteen tilaajan puhelinjohdon (1) johtimeen (a, b) alipäästösuodattimen (2; 2') kautta galvaanisesti yhdistetystä potentiaalin vertailulaitteesta (5), jonka ulostulo (5c) on yhdistetty toisaalta taajuusvalintaisen kyt-kentäelementin (22) kautta ulostuloliitäntään (23) , jossa vaikuttaa varattu-tilaa tai ei-varattu-tilaa vastaava ulostulosginaali (U^), ja jonka ulostulo (5c) on yhdistetty toisaalta ylipäästösuodattimen ja/tai taajuusvalintaisen kytkentäelementin (22) ulostulosignaalin (U^) kautta, käyttämällä läpäisevyydeltään ohjattua seuraavaa kyt-kentäelementtiä (33) , seuraavaan ulostuloliitäntään (36), jossa vaikuttaa tilaajan puhelinjohdon valintaimpulsseja vastaava signaali (U ), ainakin yhdestä raja-arvolaitteesta (3, 3'), johon avoimella W tai suljetulla silmukalla tilaajan johdossa vallitseva potentiaali johdetaan ennen potentiaalivertailun suorittamista, sekä ainakin yhdestä alipäästösuodattimen (2 tai 2') ja raja-arvolaitteen (3 tai 3') sarjakytkennästä, joka on sisäänmenopuolelta yhdistetty (la, Ib) tilaajan johdon (1) johtimeen (a tai b) ja joka on ulosmenopuolelta liitetty potentiaalin vertailulaitteen (5) sisäänmenoon (5a tai 5b).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu ainakin yhteen johtimeen (a, b) liitetystä vaihtojännitekytkennästä (40) s ja/tai taajuusvalintaisesta laitteesta vaihtojännitesignaaleiden (merkkisoitto, taksa, kutsunvalvonta) erottamiseksi näistä johti-mista (a, b) ja sen kanssa sarjaan kytketystä säädettävästä kytken-täelementistä (43), jonka ohjaussisäänmenoon (45) on johdettu ainakin yksi potentiaalin vertailulaitteen (5) ulostulojännitteestä (U^) johdettu ulostulosignaali (U^).
FI352270A 1970-02-03 1970-12-31 Anordning foer avkoppling av signaler fraon abonnentens telefonledning FI56463C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH156370 1970-02-03
CH156370A CH519834A (de) 1970-02-03 1970-02-03 Verfahren und Vorrichtung zur Auskoppelung von Signalen auf Teilnehmerleitungen

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI56463B FI56463B (fi) 1979-09-28
FI56463C true FI56463C (fi) 1980-01-10

Family

ID=4213344

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI352270A FI56463C (fi) 1970-02-03 1970-12-31 Anordning foer avkoppling av signaler fraon abonnentens telefonledning

Country Status (7)

Country Link
CH (1) CH519834A (fi)
DE (1) DE2100457B2 (fi)
ES (1) ES387708A1 (fi)
FI (1) FI56463C (fi)
GB (1) GB1327861A (fi)
NO (1) NO132888C (fi)
YU (1) YU34176B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
ES387708A1 (es) 1973-05-16
CH519834A (de) 1972-02-29
DE2100457B2 (de) 1978-06-08
NO132888C (fi) 1976-01-21
NO132888B (fi) 1975-10-13
YU34176B (en) 1978-12-31
YU16171A (en) 1978-06-30
GB1327861A (en) 1973-08-22
FI56463B (fi) 1979-09-28
DE2100457A1 (de) 1971-08-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0823182B1 (en) Least cost router
US5509068A (en) Electronic ring monitoring device for telecommunications line
HU182505B (en) Circuit arrangement for setting an interface up between at least one subscriber channel and a digital circuit containing switching matrix
US6219417B1 (en) Ring trip detection in a communication system
US6178241B1 (en) Switch hook status determination in a communication system
US5926544A (en) Direct current feed with line status change adaptation in a communication system
US4468541A (en) Terminal equipment ring/ding suppression circuit
US4435803A (en) Analog subscriber/trunk module with shared ringing source and ring-trip
FI56463C (fi) Anordning foer avkoppling av signaler fraon abonnentens telefonledning
KR100190260B1 (ko) 키 전화기 인터페이스
US4567329A (en) Line circuit for network junctor
US3843844A (en) Subscriber loop circuit apparatus
CA1116734A (en) Subscriber drop-connected circuits
EP0099272A2 (fr) Circuit de boucle pour ligne téléphonique
US5367567A (en) Subscriber apparatus with ringer generator for sending ringer signal to subscriber line
US4369337A (en) Central office interface circuit
US3730999A (en) Telephone ring-trip circuit
US4324953A (en) Four-party automatic number identification circuit arrangements
FI57858C (fi) Anordning foer aotskiljning och/eller alstring av signaler som indikerar reserveringslaeget pao bestaellarens telefonlinje och/eller funktionsupplysning
CA1138581A (en) Loop, dial pulse and ring trip detection circuit with capacitive shunt network
US4166928A (en) Loop, dial pulse and ring trip detection circuit
US3614323A (en) Filter to secure privacy of carrier-derived telephone circuits
US3562437A (en) Condition sensing circuit for telephone subscribers{3 {0 lines
US4748659A (en) Calling signal transmission apparatus
US2748193A (en) Duplex signaling system