FI118293B - Raivausmenetelmä - Google Patents
Raivausmenetelmä Download PDFInfo
- Publication number
- FI118293B FI118293B FI20040701A FI20040701A FI118293B FI 118293 B FI118293 B FI 118293B FI 20040701 A FI20040701 A FI 20040701A FI 20040701 A FI20040701 A FI 20040701A FI 118293 B FI118293 B FI 118293B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- seedlings
- plants
- lifting
- plant
- clearing
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A01—AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
- A01G—HORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
- A01G23/00—Forestry
- A01G23/02—Transplanting, uprooting, felling or delimbing trees
- A01G23/06—Uprooting or pulling up trees; Extracting or eliminating stumps
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A01—AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
- A01G—HORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
- A01G23/00—Forestry
- A01G23/02—Transplanting, uprooting, felling or delimbing trees
Landscapes
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
- Ecology (AREA)
- Forests & Forestry (AREA)
- Environmental Sciences (AREA)
- Cultivation Of Plants (AREA)
Description
118293 R AIV AU S M ENETF.LMÄ.
S Tämän keksinnön kohteena on oheisen patenttivaatimuksen I johdannon mukainen raivaosmcnetelmä.
Nykyisin metsän viljelyssä on valmiiden kasvihuoneissa noin 2-3 vuoden ikäiseksi kasvatettujen ja sen jälkeen maastoon istutettujen taimien kflyt-10 tö vallitsevin menetelmä. Nämä taimet lähtevät kasvamaan hyvin, mutta niiden ympärillä pyrkivät kasvamaan myös koivu, leppä ja haapa vesat. Kun kuusen tai männyntaimi on noin 70-100 cm:n korkuinen pitäisi nämä ympärillä olevat ja havupuiden kasvua hämäävät hyödyttömät lehtipuun vesat poistaa ja näin vapauttaa taimille kasvutilaa. Tätä sanotaan laimi’ · 1$ kon ''perkauksekst'*.
Mikäli poistetaan kaikki koivu ja Icppflvesat taimikkoon syntyy nopeasti tiheä vesakko joka tavoittaa ja ylittää korkeudessaan nopeasti istutettujen taimien korkeuden tukahduttaen taimien kasvun* Reikäperkaukscssa rai-20 valaan ero. vesakko kasvatettavan taimen ympäriltä vain noin yhden metrin säteeltä, leikkaamalta tältä alueella olevat vesat tai vastaavat haitta-kasvit pois. Raivausympyrän ulkopuolelle jäljelle jäävät koivut ja lepät hidastavat uuden vesakon syntymistä taimen ympärille. Samalla ne var- ,···. jostavat hieman taimea ja antavat näin vauhtia sen pituuskasvulle, jolloin • · 25 siitä ei tule kovin oksi kas ta puuta. Tämän huomaa helposti peltoihin istu-• · · ...
*... letuista männiköistä, koska siellä ci ole varjopuita männyistä on tullut • » *···" kovin oksikkaita, jolloin puunarvo laskee alle puoleen normaalista.
··· ·*·» ·...· Reikäperkaus on nykyisin mahdollista suorittaa luotettavasti raivaussa- 30 halla miestyönä. Tämä menetelmä on kuitenkin liian raskasta ja kallista ·*·.. työtä eikä voi siksi yleistyä reikSperkausmenetelmänä.
··» • · • · ·♦# ·. Koneellinen raivaus jota tehdään esim, teiden varsilla, on taas liian epä- * * * *···* tarkkaa ja paljon kasvatustaimia tuhoutuisi jos sitä käytettäisiin, Näissä 35 raivauslaitteissa On pyörivät terät kuten ruohonleikkurissa, joten se vaa- • j*. tii myös tehokkaan alustakoneen jolla työskentely on kallista. Useimmat ··· · ,·. : muut vastaavaan käyttöön tarkoitetut laitteet ..telkkaa vai joko * *i • · 2 118293 sahanterällä, tai viputerillä kuten ruohonleikkurit. Tällainen leikkuume-netclmä vaatii kuiienkirt melko tehokkaan peruskoneen koska pyörivien 5 terien vaatima hydraulisteho on suuri.
Kuulutusjulkaisussa HP 1157605 es!telylla raivauslaitteella jokainen puu leikataan erikseen joten raivaus on hyvin hidasta, taite onkin tarkoitettu ilmeisesti puille, joiden halkaisija on 5 - 10 cm eli ei varsinaiseen reikä" 10 perkaukseen vaan lähinnä nuorten puiden harvennukseen, Samalla leikkauksen yhteydessä on varottava, etteivät kasvamaan jätettävät puut vaurioidu.
Hl 20021795 on esitetty taimikon raivausmcnetclmä ja menetelmän mukainen 15 laite, jolla on poistettu edellä mainitut haitat. Hakemuksessa esitetyssä menetelmässä raivattava puusto katkaistaan cdistykäelliscsti. Kuitenkin häittähä katkaisussa on se, että kannosta lähtee aikanaan uusi kasvusto joka h äiti aa halutt uje n taimien kasvua.
20 Keksinnön tavoitteena on raivausmcnetclmä, jolla taimiston raivaus voi» daan suonilaa koneellisesti, turvallisesti, kasvamaan jätettäviä taimia vaurioittamatta ja lisäksi raivauksen on oltava nopeaa ja näin ollen ta-] o u d e 11 is e sti kann attavaa. Edellä mainittujen tavoitteiden lisäksi tavoil- · ... teenä on $e, että poistettavat haittakasvit poistetaan niin, ettei niistä jää !"*' 25 kantoa jäljelle.
• · • · • ··
Edellä olevat haitat saadaan poistettua ja edellä kerrotut tavoitteet saavu-,.*·* telaan keksinnönmukaisella taimikon raivausmenetelmällä, jolle on tun- : ! nusomaista se, mitä on määritelty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerk- 30 kiosassa.
• * • o • ·· .···, Keksitty laite on tarkoitettu pääasiassa metsänraivaukseen (taimikon per- • · *1* kaukseen) soveltuva laite, jonka tärkeimpänä etuna on se. että sillä nostetaan (nyhdetään, kitketään) istutettujen ja jo noin 7 vuotta : ! 35 kasvaneiden noin 70 - 100 cm korkeiden männyn tai kuusentaimien . *·, ympärillä olevat ja näin kasvua hait taa Vai lehtipuiden (tavallisimmin • · · 7 I koivu, leppä tai haapa) vesat kantoineen. jopa juurineen pois. Kun i » t Φ · · t · x 3 118293 poistettavat taimet tai kasvit ovat kiinni laitteessa niitä voidaan ravistaa niin, että niistä tippuu pois multa, kivet yms. jolloin ne ovat käytettävis-5 sä energian tuotantoon esim. lämpölaitoksissa. Laitteella voidaan suoraan lastata kuljetusajoneuvoon kaikki siihen kiinni otettu poistettava materiaali.
Keksityn laiteen etuina voidaan mainita, että laite (raivauslaite) on kes-10 kikokoisen maatalous tai turvetuotantotraktorin, metsätraktorin sekä tuk-kipuuharvesterin kuormaimiin asennettava lisälaite joka laajentaa kyseisten koneiden käyttöaluetta ja mahdollistaa kyseisten koneiden käyttämisen havupuutaimikoiden raivaukseen. Näin voidaan laajentaa ja parantaa kyseisten koneiden käyttömahdollisuuksia. Laitteella voidaan lisätä ky-15 seisten koneiden vuotuista tehollista käyttötuntiaikaa ja antaa koneille näin lisäarvoa. Maanviljelijöiden ja erikoisesti turvetuotantourakoitsijoi-den traktoreilla on vain vähän työtä syksy-, talvi- ja kevätkaudella, tällöin niitä voi mainiosti käyttää tällaiseen metsänraivaukseen. Laite kiinnitetään edullisimmin edellä mainittujen koneiden hydrauliskuormaimen 20 puomiin tai puomeihin, kouran, kaatoharvesteripään tai muun laitteen paikalle.
'«"j Keksitty laite on rakenteeltaan yksinkertainen, jolloin se on toiminta- .***. varma, vähän huoltoa kaipaava ja edullinen valmistaa. Laite poistaa yh- • · · 25 dellä työstöllä jätettävän taimen ympäriltä poistettavat taimet ja kasvit, .***. jolloin työstö on nopeaa. Laitteen käyttö on nopeasti opittavissa ja sen *··· käyttö on nopeaa.
··«· ··· • · • · • o ·
Laitteessa on jätettävälle taimelle suojauselin, joka ns. roikkuu alhaalla 30 silloin kun laite on ilmassa, suojauselimen alapäässä on suojausosa (oh- .···. jausrengas), joka helpottaa laiteen ohjausta taimen päälle. Tämä suo- ·* jausosa on huomattavasti alempana laitteen leveämpää nostoelintä, alem- • ♦ « ··· : pana ollessaan suojausosa näkyy hyvin laitteen käyttäjälle, tästä johtuen • · *♦··* suojausosan ohjaus säilytettävän taimen tai kasvin päälle on helppoa ja *** 35 nopeaa.
···· a · • * · • ·· • ·
Suojauselimen alapää painuu maata vasten säilytettävän taimen tai kasvin 4 118293 ympärille, ja sen jälkeen suojauselin alkaa painua laitteen rungon sisään, samanaikaisesti ohjautuvat automaattisesti poistettavat taimet tai kasvit 5 suojauselimen ympärillä olevan nostoelimen nostoaukkoihin, josta johtuen poistettavia taimia tai kasveja ei tarvitse erikseen huomioida, tämä helpottaa oleellisesti laitteen käyttöä. Suojauselimen liike voidaan rajoittaa haluttuun kohtaan, jolloin se estää laitteen nostoelimen painumisen maahan asti, jonka ansiosta käyttäjän ei tarvitse varoa maassa mahdolli-10 sesti olevia epätasaisuuksia tai muita esteitä kuten esim. kiviä, eli laitteella ei ole rikkoutumisvaaraa. Laitetta voidaan käyttää myös ilman suo-jauselintä, jolloin laitteen nostoelimen kokopinta-ala toimii nostava osana esim. sähkölinjojen-, tienvarsien-, piha-alueiden-, ulkoilualueiden tai vastaavien haittakasvien ja/tai taimien raivaukseen. On selvää, että kek-15 sinnön käytöllä saavutetaan suurta kokonaistaloudellista hyötyä.
Seuraavassa keksintöä selostetaan oheisiin kuvioihin viitaten.
Kuvio 1 esittää erästä keksityn raivausmenetelmän mukaista laitetta hyd-20 rauliskuormaimen tai muun vastaavan työlaitteen puomiin kiinnitettynä poistettavien taimien ja säilytettävän taimen päälle laskettuna, katsottuna kohtisuoraan sivulta.
• !'**; Kuvio 2 esittää kuvion 1 laitteen nostoelimen 4c poikkileikkausta pois- 25 tettavaan taimeen tartunta tilanteessa.
o ··· • · • · • •a ··· Kuvio 3 esittää kuvion 1 ja 2 mukaista laitetta poistettavien taimien nos- M·· .**·. totilanteessa kohtisuoraan sivusta katsottuna.
• · aa · 30 Kuvio 4 esittää kuvioiden 1, 2 ja 3 mukaista laitetta kohtisuoraan päältä • aa a ,·*·, katsottuna.
• · aaa a a a a · · '··*· · Kuvioissa on seuraavat osat. Käyttöpuomi 1. Kääntölaite 2 (kääntörotaa- aaa a a *···* tori). Kiinnityselin 3. Raivauslaite 4 jossa runko 4a, suojauselin 4b, nos- *f* 35 toelin 4c. Nostoelimessä 4c nostorunko 4ca, tartuntaelin 4cb ja liikkuva- apurunko 4cc jossa liikkuvatarttuja 4cca. Tartuntaelimessä 4cb tarttuja a a 4cba, käyttölaite 4cbb ja nostoaukko 4cbc. Kuvioissa on lisäksi esitetty 4* 5 118293 säilytettävä taimi tai kasvi 5, raivattavat (juurineen nostettavat) puut, taimet vesat ja kasvit 6.
5 FI20021795 on esitetty taimikon raivausmenetelmä ja menetelmän mukainen laite, laitteella katkaistaan poistettavat taimet poikki. Tämän laitteen tekniikkaa voidaan soveltaa nyt keksittyyn raivausmenetelmään ja menetelmän mukaiseen laitteeseen, erona laitteissa on se, että nyt keksityllä 10 laitteella ei katkaista poistettavia taimia tai kasveja vaan tartutaan niihin kiinni ja nostetaan sitten juurineen ylös ja lisäksi erona on se, että suo-jauselin 4b on ylös/alas suunnassa liikkuva. Kuvioissa on esitetty kiinteä suojauselin 4b, mutta keksinnön edullisempi ratkaisu käytön kannalta saavutetaan liikkuvalla suojauselimellä 4b. Kuvioissa esitetty kiinteä 15 suojauselin 4b toimii kuitenkin keksinnön tarkoittamalla tavalla suojaamalla säästettävän taimen 5 tai kasvin 5. Kuvioissa oleva suojauselin 4b rajoittaa nostoelimen 4c laskeutumisen maata vasten, estäen näin nos-toelimen 4c rikkoontumisen maassa mahdollisesti oleviin kiviin tai kantoihin kosketuksesta. Sopivalla nostoelimen 4c rakenteella voidaan nos-20 toelin 4c tehdä myös maanpintaan 7 laskettavaksi, jolloin tartunta poistettavaan taimeen 6 tai kasviin 6 tapahtuu niiden tyvestä.
*:**; Keksityssä raivausmenetelmässä nostoelimellä 4c tartutaan maassa ole- viin poistettaviin taimiin tai kasveihin 6 ja nostetaan ne ylös maasta yh- «·· 25 täaikaisesti. Keksityn menetelmän mukainen laite voidaan valmistaa ;***. myös ilman suojauselintä 4b, jolloin keksitty laite poistaa kaikki taimet 6 M» tai kasvit 6 kerralla nostoelimen 4c alueelta, tätä laitetta voidaan käyttää • •aa .···. em. sähkölinjojen alustojen taimien 6 tai kasvien 6 poistoon, laite käy **·*' muidenkin mm. em. mainittujen alueiden kasvualustan haittataimista 6 tai 30 kasveista 6 siistinä pitämiseen.
a • aaa
«M
• a • a "* Raivausmenetelmässä laitetaan suojauselin 4b säilyttävän taimen tai kas- a a a « « : vin 5 ympärille sen jälkeen tai yhtäaikaisesti nostoelimellä 4c tartutaan • Il suojauselimen 4b ympärillä oleviin poistettaviin taimiin tai kasveihin 6 a ··· 35 ja nostetaan ne ylös maasta yhtäaikaisesti.
• a · a a · aaa a aa a a
Erään keksityn raivausmenetelmän mukaan suojauselin 4b painaa alaspäin ·** 6 118293 poistettavien taimien tai kasvien 6 noston aikana estäen näin säilytettävän taimen tai kasvin S juurien vaurioitumisen tai noston mukaan lähte-5 misen. Tällaisessa suojauselimessä 4b on yksi tai useampi painatuselin suojauselimen 4b alaspäin painamiseksi erityisesti poistettavien taimien tai kasvien 6 noston aikana. Painatuselin voidaan valmistaa esim. veto-jousista tai puristusjousista, jolloin painatuselimet vetävät tai painavat suojauselintä 4b alaspäin saaden tukensa rungosta 4 sekä mahdollisesti 10 nostoelimestä 4c. Yksinkertaisimmillaan painatuselimenä toimii paino tai suojauselin 4b on valmistettu riittävän painavaksi. Keksityssä edullisimmin putkimaisessa suojauselimessä 4b on suojausrunko, joka on ylös/alas liikkuvasti kiinni rungossa 4a, ja että suojausrungon alapäässä on suo-jausosa, suojattavan taimen S tai kasvin S ympärille laitettavaksi, suo-15 jausosan keskellä on taimiaukko, johon suojattava taimi 5 tai kasvi 5 ohjataan. Suojausrungon ylös/alas liike voidaan järjestää tunnetulla tekniikalla esim. liuku- tai rullalaakerein (ohjainrullin, ohjainholkein ja ohjain kiskoin tai tangoin).
20 Keksityssä raivauslaiteessa 4 on yksi tai useampi runko 4a, yksi tai useampi suojauselin 4b säilytettävien ja/tai säilytettävän taimen 6 tai kasvin 5 suojaamiseksi ja yksi tai useampi nostoelin 4c poistettavien taimien 6 "·*: tai kasvien 6 nostamiseksi.
• •o • · • · ··· 25 Keksityssä menetelmässä poistettaviin taimiin 6 tai kasveihin 6 tartunta
O
·*’*· on puristamista ainakin kahtapuolta tainta 6 tai kasvia 6. Keksityssä lait- ··· ... teessä suojauselimen 4b ympärillä olevassa nostoelimessä 4c on yksi tai a*·· .*··. useampi tartuntaelin 4cb poistettaviin taimiin tai kasveihin tarttumiseksi, aa* ja että tartuntaelimessä 4cb on kaksi tai useampi tarttuja 4cba, tarttujien 30 4cba välissä on nostoaukko 4cbc poistettaville taimille 6 tai kasveille 6.
• • aa* aa* a a · • Keksityn menetelmän mukaisesti noston jälkeen ravistuselimellä 3 ravis- a a * ί·ϊ ’ tetaan poistettavia taimia ja kasveja 6 juurissa olevien mullan ja kivien ’··»* poistamiseksi ja/tai poistettavat taimet tai kasvit 6 nostetaan kuljetuslait- *:* 35 teeseen niitä välillä irrottamatta nostoelimestä 4c. Keksityssä laitteessa ··#· raivauslaitteessa 4 on yksi tai useampi ravistuselin 4d poistettavien tai- • * mien tai kasvien 6 ravistamiseksi, ravistuselin 4d on edullisimmin * 118293 7 tärytyslaite.
S Kuvioissa 4 näkyy laitteen ulkosivulle sijoitettu paksun puun leikkuin, jossa nostoelimen 4c ulkosivulla on sivu-uloke, jolla voidaan leikata poikki tarvittaessa kohteessa olevat paksummat puut. Tämän paksun puun leikkaimen käyttö on satunnaista ja sitä tarvitaan silloin kun raivausalu-eelle on jäänyt yksittäisiä paksumpia puita jotka haittaavat taimikon kas-10 vua.
Nostoelimen 4c nostorungossa 4ca olevassa tartuntaelimessä 4cd ja liikkuvassa apurungossa 4cc olevat tarttujat 4cba, 4cca voidaan valmistaa esim. tunnetuista kumityynyistä, joita käytetään teollisuudessa tai ajo-15 neuvoissa tai vastaavissa.
Kuviossa 4 näkyy kuinka nostoelimen 4c nostorunko 4ca ja liikkuva-apurunko 4cc muodostuvat pyöreästä osasta, jossa on keskiöön suuntautuvat välikkeet (kuin polkupyörän pinnit), kuviosta 2 näkyy kuinka pyö-20 reitä osia on kolme päällekkäin, näistä kolmesta osasta keskimmäinen on liikkuva, sitä on nimitetty liikkuvaksi apurungoksi 4cc. Em. välikkeiden väliin jäävät nostoaukot 4cbc, näiden välikkeiden sivupintoihin nosto-'***: aukkojen sivulle on kiinnitetty tarttujat 4cba ja 4cca jotka kuvion 2 mu- kaisesti tarttuvat poistettaviin taimiin 6 tai kasveihin 6. Kuviosta 2 nä- ··· 25 kyy kuinka liikkuva-apurunko 4cc on kiertynyt kiinteiden nostorunkojen ·***; 4ca suhteen, jolloin nostoaukot 4cbc ovat ns. nipistyneet kiinni jättäen «*· ··· tarttujien 4cba ja 4cca väliin kiinni poistettavat taimet 6 tai kasvit 6.
• UI
.*·*. Kuviossa 3 näkyy kuinka nostoelintä 4c nostettaessa lähtevät poistettavat • · o taimet 6 tai kasvit 6 juurineen nostoelimen 4c mukaan ja säilytettävä 30 taimi 5 tai kasvi 5 jää paikoilleen maahan 7.
« «··· ··· • * • · '·* Liikkuvan-apurungon työliike suoritetaan käyttölaitteella 4cbb. Käyttö- ! ·*· !·! *· laitteen 4cbb työliike-energia on helpointa saada hydraulissylinterillä ··· • · *···* (kuvioissa kääntösylinteri) tai hydraulismoottorilla, mutta on myös mah- •j* 35 dollista käyttää (pneumaattista energiaa) paineilmasylinteriä tai paineil- *‘·.· mamoottoria. Liikkuvan-apurungon 4cc siirto tai kierto on mahdollista • · toteuttaa myöskin mekaanisesti vaijeri tai ketjuvälityksillä.
8 118293
Keksityn laitteen kaikki osat voidaan valmistaa edullisimmin tunnetuista metalleista tunnetuilla menetelmillä.
5
Laitetta käytetään seuraavasti. Kuormaimesta Irrotetaan ensin puutavara-koura, kaatopää tai muu vastaava laite, jonka jälkeen laite kiinnitetään helposti ja nopeasti sen paikalle. Laite ei vaadi kovin suurta peruskonetta vaan tavallinen maataloustraktori ja sen kuormain riittää. Myöskin hyd-10 rauliikka ei vaadi kovin suuria muutoksia.
Raivaus tapahtuu siten että laite lasketaan taimen päälle kuten kuvioissa 1 ja 2 on esitetty taimen S tullessa suojauselimeen 4b ja raivattavat vesat tai heinät 6 ja 6 tulevat nostoaukoista 4cbc (säteittäisaukoista), kun liik-15 kuvaa-apurunkoa 4cc kierretään tai muuten vastaavasti siirretään niin, että liikkuvanapurungon 4cc liikkuvat tarttujat 4cca painavat nostoaukoista 4cbc ylösnousseet taimet 6 tai kasvit 6 kiinteitä tarttujia 4cba vasten, seuraavaksi nostetaan käyttöpuomilla 1 raivauslaite 4 ylös jolloin poistettavat 6 ovat lähteneet nostoelimen 4c mukana juurineen maasta 7 20 irti ja säilytettävä 5 on jäänyt maahan 7.
Liikkkuva-apurunko 4cc palautetaan takaisin perusasentoon noston jäl- •!"i keen käyttölaitteen 4cbb avulla.
··· 9 · • · «·· {*·,. 25 Edellä esitettyjä sovellusesimerkkejä ei ole mitenkään tarkoitettu rajoit- tamaan keksintöä, vaan keksintöä voidaan muunnella patenttivaatimusten ·»· puitteissa täysin vapaasti. Näin ollen on selvää, että keksinnön mukaisen ···· .*··. sovitelman tai sen osien ei välttämättä tarvitse olla juuri sellaisia kuin ··· kuvioissa on esitetty, vaan toisenlaisetkin ratkaisut ovat mahdollisia. On .·, 30 esimerkiksi selvää, että nostoelimen ulkomuoto voi olla ympyrän lisäksi *··· esim. suorakaide, neliö, monikulmio tai vastaava. Kuvioiden ratkaisut 9 9 9 r 9 · ’!* eivät ole ainoita mahdollisia. Olennaisinta on se, että nostoelimellä 4c • · • · · ϊ tartutaan maassa oleviin poistettaviin taimiin 6 tai kasveihin 6 ja noste- ··· *...* taan ne ylös maasta yhtäaikaisesti yhdellä nostoelimen 4c nostolla. Tart- ·· 35 tujina voidaan käyttää muitakin materiaaleja kuin em. kumia. esim. me- ·*«· ;*·,· tallia tai vastaavaa, koska poistettavien 6 ei tarvitse säilyä vahingoittu- 9 9 mattomina.
Claims (2)
118293 1 .Raivausmenetelmä, käytettäväksi taimikon-, sähkölinjojen-, tienvarsien-, piha-alueiden-, ulkoilualueiden tai vastaavien haittakasvien (6) 5 ja/tai taimien (6) raivaukseen, jossa menetelmässä tartutaan poistettaviin haittakasveihin tai taimiin (6) ja nostetaan ne ylös maasta yhtäaikaisesti, tunnettu siitä, että raivausmenetelmässä laitetaan suojauselin (4b) säilyttävän taimen (5) tai kasvin (5) ympärille sen jälkeen tai yhtäaikaisesti nostoelimellä (4c) tartutaan suojauselimen (4b) ympärillä oleviin 10 poistettaviin taimiin (6) tai kasveihin (6) ja nostetaan ne ylös maasta (7) yhtäaikaisesti.
2.Patenttivaatimuksen 1 mukainen, taimikon raivausmenetelmä, tunnettu siitä, että säilyttävän taimen (5) tai kasvin (5) ympärille 15 laitettu suojauselin (4b) painaa alaspäin, estäen näin säilytettävän taimen tai kasvin (5) juurien vaurioitumisen tai noston mukaan lähtemisen, poistettavien taimien (6) tai kasvien (6) noston aikana. • · ··· • ♦ • · *·· ·· • · • ··. ·1 2 3· • · • · ·· · ·1· «··· #·· • ♦ # · ·«· • a • a · • · ♦ ·1· ♦ ··· • · • ♦ ··· ♦ · • · • ·· ♦ 1· • ♦ • # ··· · • 1 · • · · 2 • · 3 • · ♦ · ♦ ·· 118293
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20040701A FI118293B (fi) | 2004-05-19 | 2004-05-19 | Raivausmenetelmä |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20040701A FI118293B (fi) | 2004-05-19 | 2004-05-19 | Raivausmenetelmä |
FI20040701 | 2004-05-19 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20040701A0 FI20040701A0 (fi) | 2004-05-19 |
FI20040701A FI20040701A (fi) | 2005-11-20 |
FI118293B true FI118293B (fi) | 2007-09-28 |
Family
ID=32338406
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20040701A FI118293B (fi) | 2004-05-19 | 2004-05-19 | Raivausmenetelmä |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI118293B (fi) |
-
2004
- 2004-05-19 FI FI20040701A patent/FI118293B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20040701A0 (fi) | 2004-05-19 |
FI20040701A (fi) | 2005-11-20 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP2197264B1 (en) | Method and apparatus for stripping material from a line | |
US20030033749A1 (en) | Vineyard apparatus, system, and method for vineyard mechanization | |
AU3878001A (en) | SG pruning machine | |
EP1619940B1 (en) | Stump grubber, its use, method for grubbing stumps and method for preventing fungus disease such as root rot | |
US6401831B2 (en) | Tine structure for bare root tree and stump extracting tool | |
FI118293B (fi) | Raivausmenetelmä | |
US9301437B1 (en) | Hedge separator and method for using the same | |
CN116671332A (zh) | 一种基于无人农机的避障装置及方法 | |
AU2006100034B4 (en) | S G Pruning Machine for Clearing Windows of Vegetation | |
US8066043B2 (en) | Combination forest biomass and tree harvester, harvesting head assembly, and methods for harvesting | |
FI117817B (fi) | Menetelmä ja laite metsätaimikon raivaamiseksi | |
Dias et al. | The influence of mechanical pruning on olive production and shaker efficiency | |
US7887026B2 (en) | Shrub remover | |
KR102465083B1 (ko) | 효율적 수목관리를 위한 다목적 보호망 장치 | |
Stroescu et al. | Optimization of the working process of the technical equipment intended for the extraction and replanting of plants with soil pale at the root. | |
KR20230022499A (ko) | 가지과 작물 줄기 추출 농기구 | |
RU2349078C2 (ru) | Машина для выкапывания древесных и кустарниковых растений | |
FI122302B (fi) | Tartuntamenetelmä ja menetelmän mukainen tartuntalaite | |
US7975461B2 (en) | Tobacco cutting machine | |
KR200470369Y1 (ko) | 작물 순 절단기의 절단안내 및 비닐보호용 가이드 | |
Kaiser et al. | Protecting grapevines from winter injury | |
EP1673970A2 (en) | Method for vineyard mechanization | |
KR20120065485A (ko) | 잡풀눕힘장치 | |
Ferguson et al. | Developing Mechanical Harvesting for California “Black Ripe” Table Olives (Olea europea cv.“Manzanillo”) | |
AU2775602A (en) | Vineyard apparatus, system and method for vineyard mechanization |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 118293 Country of ref document: FI |
|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: PENTIN PAJA OY Free format text: PENTIN PAJA OY |
|
MM | Patent lapsed |