FI110557B - Menetelmä tukiasemassa ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä - Google Patents
Menetelmä tukiasemassa ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä Download PDFInfo
- Publication number
- FI110557B FI110557B FI952831A FI952831A FI110557B FI 110557 B FI110557 B FI 110557B FI 952831 A FI952831 A FI 952831A FI 952831 A FI952831 A FI 952831A FI 110557 B FI110557 B FI 110557B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- base station
- class
- traffic
- urgency
- urgency class
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W24/00—Supervisory, monitoring or testing arrangements
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
- Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
Description
110557 MENETELMÄ TUKIASEMAS S SA ILMENNEEN HÄIRIÖN KIIREELLISYYSLUOKAN MÄÄRITTELEMISEKSI SEKÄ SOLUKKORAD10JÄRJESTELMÄ Tämän keksinnön kohteena on menetelmä tu-5 kiasemassa ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi, jossa menetelmässä ylläpidetään muistivälineessä luetteloa sellaisista häiriöistä, joita tukiaseman toiminnassa voi esiintyä, sekä kyseisille häiriöille määritellyistä alustavista kiireellisyys-10 luokista. Keksinnön kohteena on lisäksi solukkora- diojärjestelmä, johon kuuluu tukiasema, joka käsittää lähetinvastaanotinvälineitä yhteyden muodostamiseksi tukiaseman radiopeittoalueella sijaitseviin radioyk-sikköihin, muistivälineet luettelon ylläpitämiseksi 15 sellaisista häiriöistä, joita tukiaseman toiminnassa voi esiintyä, sekä kyseisille häiriöille määritellyistä alustavista kiireellisyysluokista, ja hälytysväli-neet, jotka on sovitettu hakemaan tukiaseman toimintahäiriön yhteydessä kyseessä olevaa häiriötä vastaavan 20 alustavan kiireellisyysluokan muistivälineistä sekä ιι>: lähettämään kiireellisyysluokan ilmaisevan hälytys- viestin järjestelmän operaattorille.
Keksintö liittyy erityisesti solukkoradiojär-jestelmien tukiasemiin sekä näiltä operaattorille vä-: 25 littävien hälytysten käsittelyyn. Ennestään on tunnet- · tua hyödyntää esimerkiksi NMT-solukkoradiojärjestelmän : : : (Nordisk Mobil Telefon) tukiasemien hälytysten käsit telyn yhteydessä kiireellisyysluokittelua, joka perustuu tukiasemassa ilmenneen vian tai häiriön laatuun.
30 Eli ne viat joita tukiasemissa voi esiintyä on etukä- . . teen luokiteltu sen mukaan miten kiireellisiä huolto- toimenpiteitä ne edellyttävät. Kun tukiasemassa sitten ’·; _ ilmenee tietyn tyyppinen vika tai häiriö, tarkistaa hälytysjärjestelmä aluksi muistista, mihin kiireelli-;··) 35 syysluokkaan kyseinen häiriö kuuluu. Tämän jälkeen järjestelmän operaattorille välitetään hälytys, jonka yhteydessä operaattorille ilmaistaan muistista löyty- 2 110557 nyt kiireellisyysluokka. Kiireellisyysluokka ilmoittaa tällöin operaattorille, miten tämän tulisi suhtautua hälytykseen, eli edellyttääkö se että huoltohenkilökunta välittömästi käy tukiaseman asennuspaikalla vai 5 voidaanko käyntiä kenties lykätä esimerkiksi seuraa-vaan arkipäivään.
Edellä mainitun tunnetun ratkaisun merkittävin heikkous on se, että jos kahdessa tukiasemassa ilmenee sama häiriö, kulkeutuu molemmista tukiasemista 10 sama hälytys järjestelmän operaattorille, vaikka häiriöillä saattaa olla täysin eri merkitys tukiaseman liikennevälityskyvyn suhteen. Eli jos viallinen tukiasema sijaitsee esimerkiksi vilkkaan maantien varrella ja puolet sen kapasiteetista katoaa toimintahäi-15 riön vuoksi, vaatii kyseinen tukiasema luonnollisesti huoltoa paljon nopeammin kuin jos esimerkiksi hiihtokeskuksessa sijaitsevasta tukiasemasta katoaa puolet sen liikennekapasiteetista kesäkuukausina hiihtokeskuksen ollessa suljettu. Edellä mainituissa tapauksis-20 sa molemmilta tukiasemilta kuitenkin tunnetuissa jär jestelmissä välittyy samaan kiireellisyysluokkaan kuu-‘ luva hälytys.
| ' · Tämän keksinnön tarkoitus on ratkaista edellä mainittu ongelma ja tarjota käyttöön entistä parempi 25 menetelmä tukiaseman hälytysten kiireellisyysluokitte- : lun suorittamiseksi. Tämä päämäärä saavutetaan keksin- #·#· non mukaisella menetelmällä, jolle on tunnusomaista, että suhteutetaan hälytyksen kiireellisyysluokka tukiaseman liikennetilanteeseen määrittelemällä hälytyk-30 selle alustavaa kiireellisyysluokkaa vähemmän kiireel linen luokka, jos tukiaseman liikennetilanne on rau- • * hallinen, ja määrittelemällä hälytykselle alustavaa : kiireellisyysluokkaa kiireellisempi luokka, jos tu- ,···’ kiaseman liikennetilanne on vilkas.
35 Keksintö perustuu siihen ajatukseen, että kun ,. häiriöiden kiireellisyysluokituksessa huomioidaan il- menneen toimintahäiriön tyypin lisäksi myös tukiaseman • · 3 110557 liikennetilanne, eli miten paljon puheluita kyseisen tukiaseman kautta on viimeaikoina soitettu, saadaan aikaan menetelmä, joka kykenee entistä paremmin seulomaan pois ne hälytykset, jotka eivät vaadi välittömiä 5 toimenpiteitä. Keksinnön mukaisen menetelmän merkittävin etu on näin ollen, että kiireellisyysluokitus perustuu tukiaseman todelliseen viimeaikaiseen liikennetilanteeseen, mikä antaa entistä paremman kuvan siitä milloin huoltohenkilökunnan todella on ryhdyttävä vä-10 littömiin toimenpiteisiin.
Keksinnön kohteena on lisäksi solukkora-diojärjestelmä, jossa keksinnön mukaista menetelmää voidaan soveltaa. Keksinnön mukaiselle solukkora-diojärjestelmälle on tunnusomaista, että hälytysväli-15 neet on sovitettu tarkistamaan tukiaseman liikennetilanne ennen hälytysviestin lähettämistä ja muuttamaan häiriön kiireellisyysluokkaa vähemmän kiireelliseksi jos tukiaseman liikennetilanne on hiljainen, tai vastaavasti muuttamaan häiriön kiireellisyysluokkaa kii-20 reellisemmäksi jos tukiaseman liikennetilanne on vilkas .
’ Keksinnön mukaisen menetelmän ja solukkora- • *t diojärjestelmän edulliset suoritusmuodot ilmenevät oheisista epäitsenäisistä patenttivaatimuksista 2 ja 4 25 - 5. Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin erään :.· keksinnön mukaisen edullisen suoritusmuodon avulla • · · '·' viitaten oheisiin kuvioihin, joista kuvio 1 esittää vuokaaviota keksinnön mukaisen menetelmän ensimmäisestä edullisesta suoritusmuo-30 dosta, ja kuvio 2 esittää lohkokaaviota keksinnön mu-kaisen solukkoradio j är j estelmän ensimmäisestä edulli-?ti sesta suoritusmuodosta.
• Kuvio 1 esittää vuokaaviota keksinnön mukai- 35 sen menetelmän ensimmäisestä edullisesta suoritusmuo dosta. Kuvion 1 lohkossa A tukiasemassa ilmenee toi-:: mintahäiriö. Kyseessä voi olla esimerkiksi toiminta- » · 4 110557 häiriö jonka vaikutuksesta yksi tukiaseman vastaanot-timista lakkaa toimimasta.
Lohkossa B haetaan muistivälineessä ylläpidettävästä taulukosta se alustava kiireellisyysluokka, 5 joka on etukäteen määritelty kyseistä toimintahäiriötä silmälläpitäen. Oletetaan että etukäteen määritelty kiireellisyysluokka on esimerkiksi A4, mikä merkitsee että kyseinen häiriö ei vaadi välitöntä huomiota.
Lohkossa C selvitetään tukiaseman liikenneti-10 lanne W. Tukiaseman liikennetilanne selvitetään edullisesti kerran vuorokaudessa, jolloin liikennetilannetta kuvaava arvo tallennetaan muistiin. Tämän lisäksi voidaan liikennetilanne selvittää lisäksi aina kun tukiasemassa ilmenee toimintahäiriö. Operaattori voi 15 halutessaan manuaalisesti määritellä tukiaseman lii kennetilanteen tallentamalla sitä kuvaavan arvon mainittuun muistiin. Vaihtoehtoisesti järjestelmä voi automaattisesti laskea liikennetilanteen W, jolloin aluksi selvitetään miten paljon tukiaseman liikenneka-20 pasiteetista on viimeaikoina ollut käytössä. Tämä tapahtuu esimerkiksi siten, että haetaan muistista tukiaseman seitsemän edeltävän päivän BST-mittauksista . ! saatu tunnin erlangs in ja erlangs out arvojen summan ! ' maksimi (yksi erlangi vastaa tilannetta jossa yksi tu- / ’ 25 kiaseman radiokanavista on ollut käytössä jatkuvasti L: yhden tunnin ajan).
Mikäli BST-mittausten tuloksia jostain syystä ei ole saatavilla liikennetilannetta selvitettäessä, voidaan käyttää esimerkiksi kaavaa W = 0,5 * L2* maks, 30 jossa maks = tukiaseman käytettävissä oleva maksimi-kanavamäärä laskennallisen liikennetilanteen muodostamiseksi.
. . Oletetaan että liikennetilanteeksi W saadaan esimerkiksi W = 12. Tulokseksi saatua arvoa W verra-35 taan operaattorin etukäteen määrittelemiin raja- arvoihin LI ja L2, joiden arvo voi olla esimerkiksi LI i = 6 ja L2 = 10. Jos tällöin: 5 110557 - W > LI, on tukiaseman liikennetilanne hiljainen, - LI ^ W < L2 on tukiaseman liikennetilanne normaali, - W 2 L2 on tukiaseman liikennetilanne vilkas.
Jos osoittautuu, että liikennetilanne on vil-5 kas, siirrytään lohkosta C lohkon D kautta lohkoon F. Lohkossa F haetaan hälytyksen määrittelytaulukosta alustavaa kiireellisyysluokkaa kiireellisempi luokka vilkkaalle tukiasemalle, jossa esiintyy kyseessä olevan tyyppinen vika. Vaihtoehtoisesti voidaan hälytyk-10 selle yksinkertaisesti valita alustavaa kiireellisyys-luokka yhden luokan kiireellisempi luokka, eli esimerkiksi A3.
Jos sitä vastoin osoittautuu, että liikennetilanne on hiljainen, siirrytään lohkosta C lohkon E 15 kautta lohkoon G. Lohkossa G haetaan hälytyksen määrittelytaulukosta alustavaa kiireellisyysluokkaa vähemmän kiireellisempi luokka hiljaiselle tukiasemalle, jossa esiintyy kyseessä olevan tyyppinen vika. Vaihtoehtoisesti voidaan hälytykselle yksinkertaisesti vali-20 ta alustavaa kiireellisyysluokka yhden luokan vähemmän kiireellisempi luokka, esimerkiksi A5.
Jos osoittautuu, että tukiaseman liikenne on : '' normaali, siirrytään lohkosta C lohkojen D ja E kautta ; ;*· lohkoon H jossa lopulliseksi kiireellisyysluokaksi va- 25 Iitaan alustava kiireellisyysluokka.
» ; / Lohkosta F, G ja H siirrytään lohkoon I, jos- • « > *!’. sa operaattorille lähetetään sinänsä tunnetusti häly- • * * tysviesti, joka ilmaisee operaattorille kyseessä olevan toimintahäiriön kiireellisyysluokan.
30 Kuvio 2 esittää lohkokaaviota keksinnön mu kaisen solukkoradiojärjestelmän ensimmäisestä edulli-: sesta suoritusmuodosta. Kuviossa 2 esitetty solukkora- diojärjestelmä voi olla esimerkiksi NMT-järjestelmä. Kuviossa 2 on esitetty matkapuhelinkeskus (MTX) 3 joka * 35 on tiedonsiirtoyhteydessä kahteen tukiasemaan (BST) 1 ja 2. Operaattorin valvomo 6 on yhteydessä matkapuhe- * i · 6 110557 linkeskuksen yhteyteen liitettyyn käyttö- ja ylläpito-tietokoneeseen 4.
Operaattori on etukäteen tallentanut muistivälineeseen 5, joka voi muodostua esimerkiksi käyttö-5 ja ylläpitotietokoneen 5 kovalevystä, luettelon niistä häiriöistä, joita tukiasemien 1 ja 2 toiminnassa voi esiintyä, sekä kyseisten häiriöiden kiireellisyysluokan. Tämän lisäksi muistivälineeseen 5 on tallennettu tietoja koskien tukiasemien liikennetilannetta, eli 10 muun muassa ne arvot LI ja L2 joiden avulla tukiasemien liikennetilanne luokitellaan.
Kun esimerkiksi tukiasemassa 1 ilmenee häiriö, havaitsee käyttö- ja ylläpitotietokone 4 tämän välittömästi, jolloin se hakee muistivälineestä 5 sen 15 alustavan kiireellisyysluokan (esimerkiksi A4) jonka operaattori on määritellyt kyseiselle häiriölle. Vaihtoehtoisesti voi tukiasemalta käyttö- ja ylläpitotie-tokoneelle välittyvä hälytysviesti ilmaista alustavan kiireellisyysluokan.
20 Kun alustava kiireellisyysluokka on selvillä, tietokone 4 selvittää tukiaseman liikennetilanteen hakemalla muistivälineestä 5 tukiaseman seitsemän edel-tävän päivän BST-mittauksista saatu tunnin erlangs in ja erlangs out arvojen summan maksimin W (jota se jät- i ; t 25 kuvasti ylläpitää), sekä operaattorin määrittelemät ; ,· luokittelurajat LI ja L2.
V. Arvojen W (esimerkiksi 12), LI (esimerkiksi 6) ja L2 (esimerkiksi 10) perusteella tietokone 4 toteaa, että tukiaseman 1 liikennetilanne on vilkas. Tä-30 män johdosta se valitsee ilmenneelle häiriölle kiireellisyysluokan (esimerkiksi A3), joka on kiireelli--V* sempi kuin alustava kiireellisyysluokka. Kun kiireel lisyysluokka on valittu, käyttö- ja ylläpitotietokone 4 lähettää sinänsä tunnetusti hälytysviestin operaat-35 torin valvomoon 6, jolloin kyseinen hälytysviesti ilmaisee operaattorille toimintahäiriön kiireellisyys- 1 i luokan.
7 110557
On ymmärrettävä, että edellä oleva selitys ja siihen liittyvät kuviot on ainoastaan tarkoitettu havainnollistamaan esillä olevaa keksintöä. Näin ollen on ilmeistä, että häiriön kiireellisyysluokan määrit-5 tely voi vaihtoehtoisesti tapahtua kokonaisuudessaan jossain toisessa järjestelmän osassa, kuten esimerkiksi tukiasemassa, vaikka edellä olevassa esimerkissä onkin esitetty, että kiireellisyysluokittelu tapahtuu matkapuhelinkeskuksessa. Alan ammattimiehille tulevat 10 lisäksi olemaan ilmeisiä monet muut keksinnön variaatiot ja muunnelmat ilman että poiketaan oheisissa patenttivaatimuksissa esitetyn keksinnön suojapiiristä ja hengestä.
Claims (5)
- 8 110557
- 1. Menetelmä tukiasemassa (1, 2) ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi, jossa menetelmässä 5 ylläpidetään muistivälineessä (5) luetteloa sel laisista häiriöistä joita tukiaseman (1, 2) toiminnassa voi esiintyä sekä kyseisille häiriöille määritellyistä alustavista kiireellisyysluokista, ja haetaan muistivälineestä (5) kyseistä häiriötä vastaava alus-10 tava kiireellisyysluokka (B), tunnettu siitä, että suhteutetaan hälytyksen kiireellisyysluokka tukiaseman (1, 2) liikennetilanteeseen määrittelemällä hälytykselle alustavaa kiireellisyysluokkaa vähemmän 15 kiireellinen luokka (G) jos tukiaseman liikennetilanne on rauhallinen, ja määrittelemällä hälytykselle alustavaa kiireellisyysluokkaa kiireellisempi luokka (F) jos tukiaseman liikennetilanne on vilkas.
- 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että lopullinen kiireellisyys- luokka suhteutetaan tukiaseman liikennetilanteeseen . siten, että lasketaan tukiaseman (1, 2) ennalta määrättynä ai-1 f kajaksona käytettynä ollut liikennekapasiteetti, ja '· 25 verrataan käytettynä ollutta liikennekapasiteettia ; ; j operaattorin määrittelemiin raja-arvoihin ja luokitel- ; laan tukiaseman (1, 2) liikennetilanne rauhalliseksi jos käytettynä ollut liikennekapasiteetti alittaa ensimmäisen ennalta määrätyn vertailuarvon, ja luokitel-30 laan tukiaseman liikennetilanne vilkkaaksi jos käytet- . . tynä ollut liikennekapasiteetti ylittää toisen ennalta ; / määrätyn vertailuarvon. '·; 3. Solukkoradiojärjestelmä johon kuuluu tukiasema (1, 2), joka käsittää lähetinvas- ·;·· 35 taanotinvälineitä yhteyden muodostamiseksi tukiaseman radiopeittoalueella sijaitseviin radioyksikköihin, * · 9 110557 muistivälineet (5) luettelon ylläpitämiseksi sellaisista häiriöistä joita tukiaseman toiminnassa voi esiintyä sekä kyseisille häiriöille määritellyistä alustavista kiireellisyysluokista, ja 5 hälytysvälineet (4) jotka on sovitettu hakemaan tukiaseman (1, 2) toimintahäiriön yhteydessä kyseessä olevaa häiriötä vastaavan alustavan kiireellisyysluokan muistivälineistä (5) sekä lähettämään kiireellisyysluokan ilmaisevan hälytysviestin järjestelmän ope-10 raattorille (5) , tunnettu siitä, että hälytysvälineet (4) on sovitettu tarkistamaan tukiaseman (1, 2) liikennetilanne ennen hälytysviestin lähettämistä, ja muuttamaan häiriön kiireellisyysluokkaa vähemmän 15 kiireelliseksi jos tukiaseman liikennetilanne on hiljainen, tai vastaavasti muuttamaan häiriön kiireellisyysluokka kiireellisemmäksi jos tukiaseman liikennetilanne on vilkas.
- 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestel-20 mä, tunnettu siitä, että järjestelmään kuuluu laskentavälineitä (4) tukiaseman ennalta määrättynä aikajaksona käytettynä olleen liikennekapasiteetin laskemiseksi, jolloin hälytysvälineet on sovitettu . vertaamaan käytettynä ollutta liikennekapasiteettia 25 operaattorin määrittelemiin raja-arvoihin sekä luokittelemaan tukiaseman (1, 2) liikennetilanne hiljaiseksi jos käytettynä ollut liikennekapasiteetti alittaa ensimmäisen operaattorin määrittelemän raja-arvon, ja vilkkaaksi jos käytettynä ollut liikennekapasiteetti 30 ylittää toisen operaattorin määrittelemän raja-arvon.
- 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestel-mä, tunnettu siitä, että laskentavälineet (4) on i sovitettu pitämään kirjaa seitsemän edellisen päivän BST-mittauksista saatua tunnin erlangs in ja erlangs 35 out arvojen summasta sekä valitsemaan kyseisten arvo-’ jen summan maksimin käytettynä ollutta liikennekapasi teettia kuvaavaksi arvoksi. 10 110557
Priority Applications (9)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI952831A FI110557B (fi) | 1995-06-08 | 1995-06-08 | Menetelmä tukiasemassa ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä |
ES96917518T ES2211957T3 (es) | 1995-06-08 | 1996-06-10 | Un metodo para definir una clase de urgencia de un desajuste ocurrido en una estacion base de un sistema de radio celular. |
DE69631161T DE69631161T2 (de) | 1995-06-08 | 1996-06-10 | Verfahren zur feststellung des dringlichkeitsgrades einer in der basisstation eines zellularen funksystems auftretenden störung |
EP96917518A EP0872135B1 (en) | 1995-06-08 | 1996-06-10 | A method for determining an urgency class of a disturbance occurred in a base station of a cellular radio system |
AT96917518T ATE256952T1 (de) | 1995-06-08 | 1996-06-10 | Verfahren zur feststellung des dringlichkeitsgrades einer in der basisstation eines zellularen funksystems auftretenden störung |
US08/973,940 US5974313A (en) | 1995-06-08 | 1996-06-10 | System and method for defining an urgency class of a disorder appearing in a communication system station |
DK96917518T DK0872135T3 (da) | 1995-06-08 | 1996-06-10 | Fremgangsmåde til bestemmelse af en påtrængenhedsklasse for et forstyrrelse, der forekommer i en basisstation i et cellulært radiosystem |
PCT/FI1996/000343 WO1996042177A1 (en) | 1995-06-08 | 1996-06-10 | Method for defining an urgency class of a disorder appeared in a base station both a cellular radio system |
NO19975764A NO321261B1 (no) | 1995-06-08 | 1997-12-08 | Bestemmelse av hastegrad ved forstyrrelser i en basisstasjon |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI952831 | 1995-06-08 | ||
FI952831A FI110557B (fi) | 1995-06-08 | 1995-06-08 | Menetelmä tukiasemassa ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI952831A0 FI952831A0 (fi) | 1995-06-08 |
FI952831A FI952831A (fi) | 1996-12-09 |
FI110557B true FI110557B (fi) | 2003-02-14 |
Family
ID=8543568
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI952831A FI110557B (fi) | 1995-06-08 | 1995-06-08 | Menetelmä tukiasemassa ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5974313A (fi) |
EP (1) | EP0872135B1 (fi) |
AT (1) | ATE256952T1 (fi) |
DE (1) | DE69631161T2 (fi) |
DK (1) | DK0872135T3 (fi) |
ES (1) | ES2211957T3 (fi) |
FI (1) | FI110557B (fi) |
NO (1) | NO321261B1 (fi) |
WO (1) | WO1996042177A1 (fi) |
Families Citing this family (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
KR100270839B1 (ko) * | 1997-12-31 | 2000-11-01 | 서평원 | 기지관리국의가시/가청경보 처리방법및장치 |
US6173168B1 (en) * | 1998-04-22 | 2001-01-09 | Telefonaktiebolaget Lm Ericsson | Optimized cell recovery in a mobile radio communications network |
US6198918B1 (en) * | 1998-11-04 | 2001-03-06 | Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) | Intelligent cell recovery |
CN100450231C (zh) * | 2006-03-01 | 2009-01-07 | 华为技术有限公司 | 一种基站中射频模块资源维护方法及系统 |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4630261A (en) * | 1984-07-30 | 1986-12-16 | International Business Machines Corp. | Integrated buffer management and signaling technique |
US4670899A (en) * | 1985-05-31 | 1987-06-02 | Northern Telecom Limited | Load balancing for cellular radiotelephone system |
US5016269A (en) * | 1988-11-04 | 1991-05-14 | Gte Mobilnet, Incorporated | Method and apparatus for utilizing a cellular telephone in a programmable, intelligent emergency freeway callbox |
GB8917452D0 (en) * | 1989-07-31 | 1989-09-13 | Telecom Sec Cellular Radio Ltd | Cellular radio system |
US5394459A (en) * | 1993-04-01 | 1995-02-28 | Telefonaktiebolaget L M Ericsson | Cabinet and position allocation |
US5852649A (en) * | 1996-02-23 | 1998-12-22 | Rockwell International Corp. | Alarm notification system and method for a telephone switch |
US5892758A (en) * | 1996-07-11 | 1999-04-06 | Qualcomm Incorporated | Concentrated subscriber wireless remote telemetry system |
-
1995
- 1995-06-08 FI FI952831A patent/FI110557B/fi not_active IP Right Cessation
-
1996
- 1996-06-10 DE DE69631161T patent/DE69631161T2/de not_active Expired - Lifetime
- 1996-06-10 EP EP96917518A patent/EP0872135B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1996-06-10 WO PCT/FI1996/000343 patent/WO1996042177A1/en active IP Right Grant
- 1996-06-10 ES ES96917518T patent/ES2211957T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1996-06-10 DK DK96917518T patent/DK0872135T3/da active
- 1996-06-10 US US08/973,940 patent/US5974313A/en not_active Expired - Fee Related
- 1996-06-10 AT AT96917518T patent/ATE256952T1/de not_active IP Right Cessation
-
1997
- 1997-12-08 NO NO19975764A patent/NO321261B1/no not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI952831A0 (fi) | 1995-06-08 |
EP0872135B1 (en) | 2003-12-17 |
DK0872135T3 (da) | 2004-04-19 |
NO975764D0 (no) | 1997-12-08 |
US5974313A (en) | 1999-10-26 |
NO975764L (no) | 1998-02-06 |
WO1996042177A1 (en) | 1996-12-27 |
ATE256952T1 (de) | 2004-01-15 |
NO321261B1 (no) | 2006-04-10 |
DE69631161T2 (de) | 2004-09-16 |
DE69631161D1 (de) | 2004-01-29 |
ES2211957T3 (es) | 2004-07-16 |
EP0872135A1 (en) | 1998-10-21 |
FI952831A (fi) | 1996-12-09 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US8428638B2 (en) | Base station control | |
EP2355600A1 (en) | Apparatus and method for managing paging area | |
KR101660818B1 (ko) | 이동통신 시스템에서 채널 측정 정보의 전송 방법 및 장치 | |
CN107548114B (zh) | 一种sim卡的切换方法和装置 | |
CN101772979A (zh) | 蜂窝基站 | |
CN104753805A (zh) | 分布式流量控制方法、服务器和系统 | |
CN104782170A (zh) | 用于通过用户终端收发数据的装置和方法 | |
CN104718783A (zh) | 在上行链路功率受限情形中减少呼叫掉线 | |
CN101605316A (zh) | 选择移动管理实体、提供负载信息的方法及装置 | |
CN104811961A (zh) | 一种lte无线网络拥塞感知和缓解的方法以及系统 | |
CN109150565B (zh) | 一种网络态势感知方法、装置及系统 | |
US8073456B2 (en) | Methods and arrangements for estimating uplink coverage in wireless communication networks with dynamic cell coverage | |
CN103229530A (zh) | 共享小区的处理方法、装置及服务器 | |
FI110557B (fi) | Menetelmä tukiasemassa ilmenneen häiriön kiireellisyysluokan määrittelemiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä | |
CN105933939A (zh) | 一种链路维护方法及装置 | |
CN102196401A (zh) | Hss获得mtc设备的tai的方法和下行寻呼方法 | |
CN102365882A (zh) | 监控室内覆盖网络的方法、设备及系统 | |
KR20060063741A (ko) | 무선 시스템에서 실패된 호에 대한 진단 정보를 수집하는방법 | |
CN100562172C (zh) | 一种信道资源重配置的方法 | |
US6597909B1 (en) | Apparatus and a method for performing a call control in a mobile communication system | |
CN101674667A (zh) | 一种基站之间x2连接关系的管理方法 | |
KR100671180B1 (ko) | Cdma 시스템의 용량 감소를 검출하는 방법 및 장치 | |
CN101019461B (zh) | 无线网络连接的方法和系统 | |
CN102056207B (zh) | 容灾倒换的实现方法和系统 | |
CN105142218A (zh) | 一种网络寻呼的方法及装置 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
HC | Name/ company changed in application |
Owner name: SONERA OY |
|
MA | Patent expired |