FI109184B - Kirves - Google Patents

Kirves Download PDF

Info

Publication number
FI109184B
FI109184B FI20010226A FI20010226A FI109184B FI 109184 B FI109184 B FI 109184B FI 20010226 A FI20010226 A FI 20010226A FI 20010226 A FI20010226 A FI 20010226A FI 109184 B FI109184 B FI 109184B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
blade
bite
plane
gravity
wood
Prior art date
Application number
FI20010226A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20010226A0 (fi
Inventor
Heikki Kaernae
Original Assignee
Heikki Kaernae
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Heikki Kaernae filed Critical Heikki Kaernae
Priority to FI20010226A priority Critical patent/FI109184B/fi
Publication of FI20010226A0 publication Critical patent/FI20010226A0/fi
Priority to PCT/FI2002/000088 priority patent/WO2002062539A1/en
Priority to EP02711892A priority patent/EP1998942A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI109184B publication Critical patent/FI109184B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B26HAND CUTTING TOOLS; CUTTING; SEVERING
    • B26BHAND-HELD CUTTING TOOLS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B26B23/00Axes; Hatchets

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Forests & Forestry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Debarking, Splitting, And Disintegration Of Timber (AREA)
  • Manufacture Of Wood Veneers (AREA)

Description

109184
Kirves
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on kirves, joka käsittää terän, jonka toisessa päässä on leikkaava reuna, ja varren, jolloin kirveen painopiste on etäisyyden 5 päässä terän leikkaavasta reunasta ja sijaitsee kirveen painopistetasolla, joka sijaitsee etäisyyden päässä sen kanssa yhdensuuntaisesta kirveen teräta-sosta, joka on yhdensuuntainen kirveen normaalin työliiketason kanssa, jolloin terän leikkaava reuna ja kirveen painopiste on sovitettu toimimaan yhdessä terän osuessa puuhun ja terän leikkaavan reunan upotessa osittain puuhun si-j 10 ten, että ainakin osa terän iskuvoimasta muuttuu terän rotaatioliikkeeksi ja te- I rän liikkeeksi kaarevassa radassa.
Kirveen normaalilla työliiketasolla tarkoitetaan tässä yhteydessä sitä tasoa, jossa kirvestä liikutetaan kun pilkotaan puuta.
Painopistetasolla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaista tasoa, joka 15 on yhdensuuntainen kirveen normaalin työliiketason kanssa ja joka kulkee kirveen painopisteen läpi.
Terätasolla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaista tasoa, joka on yhdensuuntainen kirveen normaalin työliiketason kanssa ja joka kulkee terän leikkuureunan läpi.
20 Sekä kirveen normaali työliiketaso, terätaso että painopistetaso •.:.: ovat keskenään yhdensuuntaiset ja tavallisesti vertikaaliset.
Perinteinen kirves on symmetrinen terätason molemmilla puolilla.
Tämä johtaa myös siihen, että kirveen painopistetaso yhtyy kirveen terätason kanssa.
·:··; 25 Ongelma tällaisessa perinteisessä kirveessä on se, että ainoa tapa .*·*. vaikuttaa pilkkomiskykyyn on tehdä teräkulmasta leveämpi. Sellaista terää, jolla on leveä teräkulma on kuitenkin vaikeaa saada uppoamaan puuhun. Sel-. lainen terä, jolla vastaavasti on terävä teräkulma, uppoaa helposti puuhun, mutta sen pilkkomiskyky on huono. Tästä syystä teräkulma on aina kompro-·;·’ 30 missi hyvän penetraatiokyvyn ja pilkkomiskyvyn välillä. Lisäksi perinteisillä kir- veillä on se ikävä ominaisuus, että kirves jää helposti kiinni puuhun, koska kir-: veen terä uppoaa suoraan puuhun.
Ratkaisu edellä mainitun perinteisen kirveen ongelmiin on esitetty US-patenttijulkaisusta 4,300,606, josta tunnetaan patenttivaatimuksen 1 mu-··' 35 kaisen johdanto-osan mukainen kirves. Tässä US-julkaisussa on esitetty kir veen pää, jonka terätaso ja painopistetaso on etäisyyden päässä toisistaan, 2 109184 jolloin osa kirveen terän iskuvoimasta muuttuu kirveen terän rotaatioliikkeeksi, kun terä osuu puuhun ja terän leikkuureuna uppoaa osittain puuhun. Kirveen terän rotaatioliike saa puun halkeamaan paremmin.
Ongelmana tässä tunnetussa järjestelyssä on se, että kun terä osuu 5 puuhun ja terän leikkuureuna osittain on uponnut puuhun, ja osa terän iskuvoimasta muuttuu rotaatioliikkeeksi, niin tämä rotaatioliike ei ole hallittu. Sen jälkeen kun puuosa on irrotettu puusta, jatkaa terä nimittäin rotaatioliikettään ja rotaatioliikkeen lisäksi terä jatkaa matkaa myös kaarevassa radassa, ellei voi-| ma lopu. Tästä johtuen tässä US-julkaisussa esitetty kirves saattaa olla siihen j 10 tottumattomille jopa vaarallinen käyttää. Terän rotaatioliike ja liike kaarevassa radassa saattaa esimerkiksi aiheuttaa sen, että käyttäjä lyö itseään jalkaan.
I Keksinnön lyhyt selostus i [ Keksinnön tavoitteena on siten kehittää kirves, joka ratkaisee yllä mainitut ongelmat.
15 Keksinnön tavoite saavutetaan kirveellä, jolle on tunnusomaista se, että kirves on kirveen terätason sillä puolella, jolla kirveen painopiste sijaitsee varustettu ensimmäisillä pysähdyselimillä, jotka on sovitettu terän rotaatioliik- keen ja terän kaarevassa radassa olevan liikkeen aikana osumaan puuhun.
Keksinnön edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patentti- • · 20 vaatimusten kohteena.
• ··. Keksintö perustuu siihen, että koska siinä on ensimmäiset pysähdy- selimet, jotka on sovitettu kirveen terän rotaatioliikkeen ja terän kaarevassa radassa olevan liikkeen aikana osumaan puuhun, on terän rotaatioliike ja liike kaarevassa radassa hallittu. Terän rotaatioliike sekä terän liike kaarevassa ra-25 dassa pysähtyy automaattisesti kokonaan tai hidastuu automaattisesti ainakin oleellisesti ensimmäisten pysähdyselimien osuessa puuhun.
Keksinnön mukaisella kirveellä saavutetaan myös se etu, että en-simmäiset pysähdyselimet saavat myös puun pysymään paremmin sillä alus-.···, talla, jolle pilkottava puu on asetettu, koska ensimmäiset pysähdyselimet estä- 30 vät myös puun lentämisen päinvastaiseen suuntaan kuin terän rotaatioliikkeen i ja terän kaarevassa radassa olevan liikkeen suunta kun ensimmäiset pysäh- ·.'· dyselimet osuvat puuhun.
Lisäksi saavutetaan keksinnön mukaisella kirveellä se etu, että ensimmäiset pysähdyselimet vaimentavat kirveen sen sivun iskemisen puuta 35 vastaan, jolla kirveen painopiste sijaitsee. Tämä perustuu siihen, että kirveen terän sivu on tavallisesti oleellisesti tasainen. Kun sellaisen kirveen terä, jolla 3 109184 on oleellisesti tasainen sivu sillä puolella, jolla painopiste sijaitsee, joutuu ro-taatioliikkeeseen sekä kaarevassa radassa olevaan liikkeeseen ja tämä tasainen sivu iskeytyy puuhun on tuloksena suhteellisen kova isku. Tämä johtuu siitä, että terä ja puu eivät jousta eli vaimenna iskua. Ensimmäiset pysähdyse-5 limet toimivat vaimentavina eliminä sillä tavalla, että ensimmäiset pysähdyse-limet uppoavat osittain puuhun ja siten hidastavat ja edullisesti pysäyttävät kokonaan terän liikkeen ennen kuin itse terä eli terän sivu osuu puuhun.
| Lisäksi saavutetaan keksinnön mukaisella kirveellä se etu, että kos- I ka terän liike ei ole suoraan alaspäin vaan kulkee kaarevassa radassa ja terän 10 rotaatioliike sekä terän liike kaarevassa radassa on hallittu ensimmäisten py-sähdyselinten takia, voidaan keksinnön mukaisella kirveellä pilkkoa puita myös kovalla alustalla kuten metalli- tai kivialustalla, koska ei ole olemassa vaaraa, että terä osuisi kovaan alustaan.
Kuvioluettelo 15 Keksintöä selostetaan nyt lähemmin edullisten suoritusmuotojen yhteydessä, viitaten oheisiin piirroksiin, joista kuvio 1 esittää kirvestä sivulta katsottuna, kuvio 2 esittää kirvestä leikkaavasta reunasta katsottuna, : ’·, · kuvio 3 esittää kirvestä terän puoleiselta päästä katsottuna, ja • · •. : 20 kuvio 4 esittää sellaista kirvestä terän puoleiselta päästä katsottuna, ···’ jolla kirveellä on muotoiltu varsi.
»· ·
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuvioissa on esitetty kirves, joka käsittää terän 1, jolla on leikkaava reuna 2, ja varren 3.
25 Kirveen paino on jaettu siten, että kirveen painopiste C on etäisyy- ’ den päässä terän leikkaavasta reunasta 2 ja sijaitsee kirveen painopistetasolla ; A, joka sijaitsee etäisyyden päässä sen kanssa yhdensuuntaisesta kirveen te- rätasosta B, joka taas on yhdensuuntainen kirveen normaalin työliiketason (ei ‘ ' merkitty kuvioihin) kanssa.
30 Terän leikkaava reuna 2 ja kirveen painopiste C on sovitettu toimi- maan yhdessä terän 1 osuessa puuhun 4 ja terän ieikkaavan reunan 2 upotessa osittain puuhun 4 siten, että ainakin osa terän 1 iskuvoimasta (ei merkitty viitenumerolla) muuttuu rotaatioliikkeeksi (ei merkitty viitenumerolla).
Rotaatioliike alkaa tavallisesti viimeistään siinä vaiheessa kun leik-35 kaavan reunan 2 tunkeutuminen puuhun 4 loppuu.
4 109184
Toisin sanoen, terän leikkaava reuna 2 ja kirveen painopiste C on sovitettu toimimaan yhdessä terän 1 osuessa puuhun 4 ja terän leikkaavan reunan 2 upotessa osittain puuhun 4 siten, että ainakin osa terän 1 iskuvoimasta muuttuu rotaatioliikkeeksi, joka helpottaa puuosien 5 irtoamisen puusta 5 4 tai puun hakemista. Sen jälkeen kun puuosa 5 on irrotettu puusta 4, jatkuu terän liike kaarevassa radassa.
Kirves on kirveen terätason B sillä puolella, jolla kirveen painopiste C sijaitsee varustettu ensimmäisillä pysähdyselimillä 6, jotka on sovitettu terän 1 rotaatioliikkeen ja terän kaarevassa radassa olevan liikkeen aikana osumaan 10 puuhun 4.
Ensimmäiset pysähdyselimet 6 ovat edullisesti kirveen painopiste-tason A nähden suorassa kulmassa olevan ja kirveen painopisteen C kautta kulkevan tason (ei esitetty kuvioissa) toisella puolella terän leikkaavasta reunasta 2 katsottuna. Sijoittamalla ensimmäiset pysähdyselimet 6 tällä tavalla, 15 terä 1 ehtii kääntyä (rotaatioliikkeessään) kulkiessaan kaarevassa radassa niin paljon, että ensimmäiset pysähdyselimet 6 paremmin osuvat puuhun 4.
Kuvioissa on esitetty sellainen kirves, jossa ensimmäiset pysähdyselimet 6 on muodostettu kirveen terään 1.
Kuvioissa ensimmäiset pysähdyselimet 6 käsittävät kaksi uloketta.
•‘.'•f 20 Vaihtoehtoisesti voivat ensimmäiset pysähdyselimet käsittää aina- *.: kin yhden reunan (ei esitetty). Reuna voi esimerkiksi muodostua kirveen terän 1 sivussa olevasta syvennyksestä (ei esitetty), joka edullisesti on oleellisesti ;: samansuuntainen terän leikkaavan reunan 2 kanssa.
,*··. Ensimmäisillä pysähdyselimillä on 6 edullisesti teräviä särmiä (ei 25 merkitty viitenumerolla), jotta ne tarttuisivat eli tukeutuisivat paremmin puuhun , . 4 osuessaan puuhun 4.
/ Kirveen terä 1 on lisäksi kirveen terätason B vastakkaisella puolella, jolla kirveen painopiste C sijaitsee edullisesti varustettu toisilla pysähdyseli-mellä 7. Nämä toiset pysähdyselimet 7 sijaitsevat etäisyyden päässä terän 30 leikkaavasta reunasta 2. Toiset pysähdyselimet 7 on sovitettu estämään terää 1 uppoamasta liikaa puuhun 4 ja siten edesauttaa terän rotaatioliikkeen alka-\ ‘‘ mistä. Toiset pysähdyselimet 7 pysäyttävät kirveen terän 1 sen sivun, joka on ’· i kirveen painopisteen C nähden kirveen terätason B toisella puolella, jolloin kir veen ’’painavamman puolen” liike jatkuu ja aikaansaadaan rotaatioliike.
5 109184
Kuvioissa nämä toiset pysähdyselimet 7 käsittävät toisen ulokkeen, joka muodostuu oleellisesti terän leikkaavan reunan kanssa samansuuntaisesta reunasta.
Kirveen painopistetason A ja painopisteen C siirtyminen haluttuun 5 paikkaan voidaan aikaansaada eri tavoilla.
Kuvioissa 1 - 3 on esitetty sellaisia kirveitä, joissa kirveen painopisteen C siirtyminen haluttuun paikkaan terätasoon B nähden on toteutettu siir- i tämällä itse kirveen terän 1 painopistettä.
Kirves voi esimerkiksi olla varustettu ainakin yhdellä painolla 8, joka 10 on sovitettu aikaansaamaan kirveen painopisteen C siirtämisen kirveen terätasoon B nähden. Tällaisella ratkaisulla voidaan tavallisesta ’’symmetrisestä” kirveestä tehdä sellainen, jonka suora liike muuttuu rotaatioliikkeeksi terän 1 osuessa puuhun 4 ja terän leikkaavan reunan 2 osittain tunkeutuessa puuhun 4. Tällainen paino 8 on edullisesti kiinnitetty kirveen terään 1. Vaihtoehtoisesti 15 voi paino olla kiinnitetty kirveen varteen 3 tai sekä kirveen terään 1 että kirveen varteen 3.
Paino 8 voi olla irrotettavissa oleva paino, jolloin aikaansaadaan sellainen kirves, joka soveltuu sekä metsätyöhön että halkojen pilkkomiseen.
Kirveen terä 1 voi olla muodostettu epäsymmetriseksi siten, että kir-20 veen painopiste C on siirretty kirveen terätasoon B nähden.
Myös käyttämällä eri materiaaleja kirveen terätason B eri puolilla voidaan terän 1 rotaatioliike aikaansaada.
Kuvioissa 4 on esitetty sellainen kirves, jossa kirveen varren paino-.···. piste (ei merkitty viitenumerolla) ja siten kirveen painopistetaso A on lisäksi 25 etäisyyden päässä kirveen terätasosta B. Kuviossa 4 kirveen varrella 3 on , , mutkaosuus 9, jolloin kirveen terän 1 osuessa puuhun 4 varren mutkaosuuden / 9 liike, joka ennen terän 1 osumista puuhun 4 oli kirveen terätason B kanssa yhdensuuntainen liike, muuttuu rotaatioliikkeeksi, jolloin varsi 3 ja siihen kiin-ί’nitetty terä 1 joutuu rotaatioliikkeeseen. Toisin sanoen, terän leikkaava reuna 2 30 ja kirveen varren painopistetaso on kuvion 4 mukaisessa kirveessä sovitettu toimimaan yhdessä terän 1 osuessa puuhun 4 ja leikkaavan reunan 2 upotes-:_ ” sa osittain puuhun 4 siten, että ainakin osa varren 3 liikevoimasta muuttuu var- ren 3 rotaatioliikkeeksi, joka siirtyy kirveen päähän 1.
Tällaista vartta, jolla on tällainen kirveen terätasoon B nähden siir-35 retty painopistetaso, voisi myös käyttää sellaisissa kirveissä, joissa terän painopistettä ei ole siirretty etäisyyden päässä kirveen normaalista työliiketasosta 6 109184 terän rotaatioliikkeen aikaansaamiseksi terän osuessa puuhun ja leikkaavan reunan upotessa osittain puuhun.
Alan ammattilaiselle on ilmeistä, että tekniikan kehittyessä keksinnön perusajatus voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Keksintö ja sen suoritus-5 muodot eivät siten rajoitu yllä kuvattuihin esimerkkeihin vaan ne voivat vaihdella patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (10)

109184
1. Kirves, joka käsittää terän (1), jonka toisessa päässä on leikkaa-va reuna (2), ja varren (3), jolloin kirveen painopiste (C) on etäisyyden päässä terän leikkaa-5 vasta reunasta (2) ja sijaitsee kirveen painopistetasolla (A), joka sijaitsee etäisyyden päässä sen kanssa yhdensuuntaisesta kirveen terätasosta (B), joka on yhdensuuntainen kirveen normaalin työliiketason (E) kanssa, jolloin terän leikkaava reuna (2) ja kirveen painopiste (C) on sovi-| tettu toimimaan yhdessä terän (1) osuessa puuhun (4) ja terän leikkaavan ! 10 reunan (2) upotessa osittain puuhun (4) siten, että ainakin osa terän (1) isku voimasta muuttuu rotaatioliikkeeksi ja terän (1) liikkeeksi kaarevassa radassa, tunnettu siitä, että kirves kirveen terätason (B) sillä puolella, jolla kirveen painopiste (C) sijaitsee, on varustettu ensimmäisillä pysähdyseli-mellä (6), joka on sovitettu terän (1) rotaatioliikkeen ja terän (1) kaarevassa 15 radassa olevan liikkeen aikana osumaan puuhun (4).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kirves, tunnettu siitä, että ensimmäiset pysähdyselimet (6) on muodostettu kirveen terään (1).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kirves, tunnettu siitä, että ensimmäiset pysähdyselimet (6) käsittävät ainakin yhden ulokkeen.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kirves, tunnettu siitä, että ensimmäiset pysähdyselimet (6) käsittävät ainakin yhden reunan.
:, ‘ · 5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen kirves, tunnettu :\j siitä, että terä (1) kirveen terätason (B) vastakkaisella puolella, jolla kir-25 veen painopiste (C) sijaitsee, on varustettu toisilla pysähdyselimellä (7), .···, että toiset pysähdyselimet (7) sijaitsevat etäisyyden päässä terän leikkaavasta reunasta (2), ja . että toiset pysähdyselimet (7) on sovitettu estämään terää (1) up- • *«·« ’ / poamasta liikaa puuhun (4) ennen rotaatioliikkeen alkamista.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kirves, tunnettu siitä, että :’j toiset pysähdyselimet (7) käsittävät toisen ulokkeen.
» · .··*. 7. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen kirves, tunnettu ,,· siitä, että kirves on varustettu painolla (8), joka on kiinnitetty kirveeseen ja on : ’’ sovitettu aikaansaamaan kirveen painopisteen (C) siirtämisen kirveen teräta- 35 soon (B) nähden. 109184
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kirves, tunnettu siitä, että paino (8) on kiinnitetty kirveen terään (1).
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kirves, tunnettu siitä, että kirveen terä (1) on muodostettu epäsymmetriseksi siten, että kirveen 5 painopiste (C) on siirretty kirveen terätasoon (B) nähden
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen kirves, tunnettu siitä, että kirveen varren (3) painopistetaso on etäisyyden päässä sen kanssa yhdensuuntaisesta terätasosta (B), ja 10 että terän leikkaava reuna (2) ja kirveen varren painopistetaso on sovitettu toimimaan yhdessä terän (1) osuessa puuhun (4) ja terän leikkaavan reunan (2) upotessa osittain puuhun (4) siten, että ainakin osa varren (2) liikevoimasta muuttuu rotaatioliikkeeksi, joka helpottaa puuosien (5) irtoamista puusta (4). • · 1 · • · • · • · • · · » » 109184
FI20010226A 2001-02-07 2001-02-07 Kirves FI109184B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20010226A FI109184B (fi) 2001-02-07 2001-02-07 Kirves
PCT/FI2002/000088 WO2002062539A1 (en) 2001-02-07 2002-02-06 Axe with a rotating blade movement and security stop elements adjacent to the blade
EP02711892A EP1998942A1 (en) 2001-02-07 2002-02-06 Axe with a rotating blade movement and security stop elements adjacent to the blade

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20010226 2001-02-07
FI20010226A FI109184B (fi) 2001-02-07 2001-02-07 Kirves

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20010226A0 FI20010226A0 (fi) 2001-02-07
FI109184B true FI109184B (fi) 2002-06-14

Family

ID=8560261

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20010226A FI109184B (fi) 2001-02-07 2001-02-07 Kirves

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP1998942A1 (fi)
FI (1) FI109184B (fi)
WO (1) WO2002062539A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE0601823L (sv) * 2006-09-06 2007-07-17 Magnus Lagerqvist Yxa med delbart yxhuvud
FI122419B (fi) * 2009-04-24 2012-01-13 Heikki Kaernae Kirves
FI125794B (fi) 2014-01-27 2016-02-15 Heikki Kärnä Kirves ja kirveen pää
FI127232B (fi) 2016-04-18 2018-02-15 Heikki Kaernae Kirves

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4300606A (en) * 1979-02-02 1981-11-17 Branson Johnny R Wood splitting axe
US4440205A (en) * 1980-08-08 1984-04-03 Alltrade, Inc. Wedge and axe head
US4467851A (en) * 1980-08-28 1984-08-28 Hockman Mark E Splitting device
US4382459A (en) * 1981-08-10 1983-05-10 Joseph Bartok Wood splitting maul
US4465113A (en) * 1983-02-08 1984-08-14 Alltrade Inc. Roller maul
US5020225A (en) * 1990-08-03 1991-06-04 Stellrecht Ewald A Splitting tool

Also Published As

Publication number Publication date
FI20010226A0 (fi) 2001-02-07
WO2002062539A1 (en) 2002-08-15
EP1998942A1 (en) 2008-12-10
WO2002062539A8 (en) 2003-11-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
HUE034643T2 (hu) Fúrófej mélyfúró szerszámhoz BTA mélyfúrás céljára és mélyfúró szerszám
FI109184B (fi) Kirves
CA1316082C (en) Debarking means for rotation ring type barking machines
CA2908818C (en) Apparatus and method for splitting wood into kindling
FI127232B (fi) Kirves
FI122419B (fi) Kirves
US4181166A (en) Wood splitting implement
US20140261892A1 (en) Apparatus for Splitting Wood into Kindling
US20050274083A1 (en) Land anchor having up-slide hammer
RU45327U1 (ru) Топор-колун
FI125794B (fi) Kirves ja kirveen pää
US20120304474A1 (en) Splitting Implement
US20080110032A1 (en) Carpentry tool
CN203697178U (zh) 切钉木工钻
US20200147816A1 (en) Firefighter's ax
CA1093062A (en) Hand-held wedge tool for splitting wood
FI120084B (fi) Pitkänomainen kädensija
KR200430067Y1 (ko) 톱지지부를 회전가능케한 톱
FI125639B (fi) Puun halkomislaite
CN103659962A (zh) 切钉木工钻
Underhill The Woodwright’s Guide: Working Wood with Wedge and Edge
Babjaková AXE Sekera
CA2780559A1 (fr) Prototype de pesee pour patin a glace
JP2001128552A (ja) 枝払い具
TH49315A (th) มีดโกนที่มีส่วนหัวโกนเคลื่อนไหวได้

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired