FI107848B - Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien pienentämiseksi - Google Patents
Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien pienentämiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI107848B FI107848B FI962973A FI962973A FI107848B FI 107848 B FI107848 B FI 107848B FI 962973 A FI962973 A FI 962973A FI 962973 A FI962973 A FI 962973A FI 107848 B FI107848 B FI 107848B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- current
- coupling
- value
- switch
- load
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H01—ELECTRIC ELEMENTS
- H01H—ELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
- H01H9/00—Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
- H01H9/54—Circuit arrangements not adapted to a particular application of the switching device and for which no provision exists elsewhere
- H01H9/541—Contacts shunted by semiconductor devices
- H01H9/542—Contacts shunted by static switch means
-
- H—ELECTRICITY
- H02—GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
- H02H—EMERGENCY PROTECTIVE CIRCUIT ARRANGEMENTS
- H02H3/00—Emergency protective circuit arrangements for automatic disconnection directly responsive to an undesired change from normal electric working condition with or without subsequent reconnection ; integrated protection
- H02H3/006—Calibration or setting of parameters
-
- H—ELECTRICITY
- H02—GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
- H02H—EMERGENCY PROTECTIVE CIRCUIT ARRANGEMENTS
- H02H3/00—Emergency protective circuit arrangements for automatic disconnection directly responsive to an undesired change from normal electric working condition with or without subsequent reconnection ; integrated protection
- H02H3/08—Emergency protective circuit arrangements for automatic disconnection directly responsive to an undesired change from normal electric working condition with or without subsequent reconnection ; integrated protection responsive to excess current
- H02H3/087—Emergency protective circuit arrangements for automatic disconnection directly responsive to an undesired change from normal electric working condition with or without subsequent reconnection ; integrated protection responsive to excess current for dc applications
Landscapes
- Electronic Switches (AREA)
- Emergency Protection Circuit Devices (AREA)
Description
107848
Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien pienentämiseksi
Keksinnön ala 5 Tämä keksintö koskee ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien vaimentamista sekä kytkimen ylivirtasuojausta.
Keksinnön tausta 10 Monissa sähköisissä järjestelmissä käytetään piirilevyä, johon tuo daan ulkoiset käyttöjännitteet ja jossa sijaitsevat suodattimet käyttöjännitteiden suodattamiseksi. Kortille on mahdollisten erilaisten sähköisten piirien ja liittimien lisäksi asennettavissa käsikäyttöinen katkaisija, jolla kytketään i johonkin ulkoiseen kuormaan käyttöjännite päälle ja päältä pois. Kuorma voi 15 sijaita etäällä piirikortista. Sijoitettaessa tämän tyyppinen kortti kehikkoon tai koteloon jäävät katkaisijat kotelon ulkopuolelle siten, että ne ovat helposti operoitavissa. Kortteja voidaan sijoittaa kehikkoon tai koteloon useita rinnak- • φ :·. käin. Tavanomainen piirilevyn käyttö on tehonlähteissä.
Kuviossa 1 on karkeasti havainnollistettu edellä esitettyä korttijärjes-. 20 telyä. Katkoviivalla rajatulle piirilevylle 1 tuodaan positiivinen ja negatiivinen käyttöjännite +V ja -V ulkoisesta jännitelähteestä. Jännitteet voidaan tuoda ’;·*;* liittimien kautta, jolloin kortissa olevat liittimet kytkeytyvät kotelossa oleviin liittimiin korttia asennettaessa. Piirilevyllä voi lisäksi sijaita erilaisia eri tehtäviä suorittavia sähköisiä piirejä, jotka on kuviossa esitetty yleisesti viite-25 numerolla 6.
Piirilevylle on sijoitettu suodattimet 2 ja 3 DC-käyttöjännitteisiin : mahdollisesti sisältyvien vaihtokomponenttien ja transienttien suodatta- • # · ;*·· miseksi. Käytännössä tilanne on lähes aina sellainen, että suodattimet 2 ja 3 ..* · on nimenomaan mitoitettu lähtökohtana paitsi DC-syötön ominaisuudet myös • · \m’ 30 sähköisten piirien 6 ominaisuudet, jolloin niiden induktanssien mahdollinen s · .
'···* vaikutus suodatinparametreihin on otettu huomioon. Sen sijaan suodattimien : .·*; mitoituksessa ei ole voitu ottaa tarpeellisessa määrin huomioon sisäisellä j\f ylivirtasuojalla varustettua kytkintä 4, joka on myös asetettu piirilevylle. Tällä • · kytkimellä kytketään jännite ulkoiseen kuormaan 5 ja vastaavasti katkaistaan 35 jännite kuormasta. Kuorma voi olla esim. sähkömoottori tai jokin pääasiassa resistiivinen kuorma, jota ohjataan kortilla olevalla käsikäyttöisellä kytkimellä 2 107848 4. Kuormituksen luonteen mukaisesti valitaan sopiva kaupallisesti saatavissa oleva kytkin ja asennetaan se piirilevylle. Valintaperusteina ovat lähinnä kuorman nimellisvirta ja maksimi ylivirta. Kytkimen tulee siten kestää tietty jatkuva nimellisvirta ja siinä on oltava sisäinen ylivirtakatkaisija, joka avaa 5 kytkimen kuormavirran ylittäessä suurimman sallitun ylivirran. Katkaisijana käytetään magneettista ylivirtasuojaa, jossa on “virtaa aistiva käämi” ts. suhteellisen iso induktanssi, jonka kautta kuormavirta kulkee. Kun virta ylittää tietyn nimellisvirtaa korkeamman arvon pakottaa käämin indusoima magnetomotorinen voima kytkimen avautumaan.
10 Ongelma kytkimen käytössä on sen avautumisen aiheuttamat suuret transienttijännitteet. Ne aiheuttavat häiriöitä piirilevyllä olevien sähköisten piirien toimintaan, etenevät suodattimien kautta syöttävään DC-verkkoon ja lisäksi aiheuttavat radiotaajuisina signaaleina häiriöitä lähistöllä olevien elektronisten piirien toiminnassa. Koska suodattimien suunnittelussa ei voida 15 ottaa huomioon eri tyyppisten kytkimien induktansseja, käy niin, että kytkimen induktanssi jossain määrin vähentää suodattimien induktanssien .. . vaikutusta, jolloin tuloksena on transienttien kasvu. Sähkölaitteiden aiheut- « , · tamia häiriöitä koskevat määräykset EMC (Electromagnetic Compatibility), « « joihin Euroopan maat ovat sitoutuneet, pakottaa laitesuunnittelijat laskemaan ‘ 20 tuotteiden häiriötasoa niin että tuotteet täyttävät EMC määräykset. Toinen ·*.’··' sähkömekaanisiin kytkimiin liittyvä ongelma on, että ylivirtalaukaisun virtaraja ·*.·.· ei toleransseista johtuen ole tarkka.
••V: Häiriötason lasku kuvion 1 tapaisessa rakenteessa on kuitenkin hyvin vaikea toteuttaa. Tietenkin voidaan suodattimien huolellisella mitoi-25 tuksella huomattavasti vähentää tietyn kytkimen aiheuttamia transientteja, mutta tällöin jouduttaisiin jokaista kytkintä varten käyttämään juuri sille suun-. .·. niteltua piirilevyä, mikä on epätaloudellinen ratkaisu. Voitaisiin myös ajatella . kytkimen viemistä etäälle piirilevystä, mutta tällöin pidentyneet johdinpituudet vain lisäävät induktanssia, jolloin transientit edelleen kasvavat. Kytkimen vie- • · : *· 30 minen etäälle olisi kyllä toivottavaa, sillä silloin sen sijoittamisessa voidaan helpommin ottaa huomioon hyvä ergonomia ja piirilevyn lay out -suunnittelu : ’·’ olisi vapaampaa. Tähän mennessä ei kuitenkaan olla onnistuttu löytämään * · *·* ' ratkaisua edellä esitettyyn ongelmaan.
• ·« * ' Tämän keksinnön tavoitteena on siten kytkentä, joka mekaanista 35 kytkintä suljettaessa vähentää huomattavasti kytkentätransientteja ja jolla 3 107848 voidaan asettaa tarkka ylivirtaraja, jolla kytkin avautuu erottaen kuorman piiristä.
Asetettu tavoite saavutetaan itsenäisessä patenttivaatimuksessa määritellyllä kytkentäjärjestelyllä.
5
Keksinnön lyhyt yhteenveto Sähkömekaanisen kytkimen rinnalle sijoitetaan ohjattava puoli-johdekytkin, jolloin kokonaiskuormavirta jakaantuu kummallekin kytkimelle. Sen ohjausjännite muodostetaan vertailupiireillä.
10 Ensimmäinen vertailupiiri tarkkailee sähkömekaanisen kytkimen kautta kulkevaa virtaa ja vertaa sitä referenssiarvoon. Heti kun kytkimen kautta kulkeva virta on saavuttanut referenssiarvon, antaa ensimmäinen vertailupiiri ohjauksen, joka avaa puolijohdekytkimen ts. asettaa sen johtavaan tilaan. Tämän seurauksena kytkimen kautta kulkevan virran nousunopeus 15 pienenee oleellisesti, koska suuri osa kokonaiskuormavirrasta siirtyy kulkemaan puolijohdekytkimen kautta. Ensimmäisen vertailupiirin tehtävänä on ... siten niin nopeasti kuin mahdollista havaita sähkömekaanisen kytkimen « , *. ‘ sulkemisen jälkeen sen kautta kulkeva nouseva virta ja siirtää pääosa tästä • e \ l virrasta ja siten kokonaiskuormavirrasta puolijohdekytkimelle. Tämän vuoksi * · · *·' ' 20 referenssiarvon on oltava niin pieni kuin mahdollista.
Toinen vertailupiiri tarkkailee kokonaiskuormavirtaa ja vertaa sitä toiseen referenssiarvoon, joksi on asetettu se kuorman maksimivirta-arvo, jolla kuorma on kytkettävä irti jännitelähteestä. Kokonaiskuormavirran ylittäessä referenssiarvon toinen vertailupiiri antaa ohjauksen, joka 25 välittömästi sulkee puolijohdekytkimen ts. asettaa sen johtamattomaan tilaan. Se osa kokonaiskuormavirrasta, joka on kulkenut puolijohdekytkimen . ,·. kautta, siirtyy nyt sähkömekaanisen kytkimen kautta kulkevaksi, jolloin sen * · /•’.I kautta kulkeva virta nousee askelmaisesti niin, että tämän kytkimen sisäinen • · ylivirtasuoja toimit välittömästi ja avaa kytkimen.
• · ; *· 30 Vertailupiirien ohjausjännitteet saavat aikaan sen, että puolijohde- ' ·*.’*- kytkin ei johda silloin, kun sähkömekaaninen kytkin on auki-asennossa tai ; *·’ asetettu maksimikuormavirran arvo ylittyy mutta johtaa lähes välittömästi • · « *Γ* ! sähkömekaanisen kytkimen sulkemisen jälkeen. Tällä tavoin normaalisti kyt- * ** kimen sulkemisessa virran suuren nousunopeuden aiheuttama transientti 35 pienenee merkittävästi, koska virta ei pääse nousemaan suureen arvoon lainkaan.
4 107848
Keksinnön mukaisella kytkennällä on transienttien vähenemisen lisäksi muita etuja. Koska ylivirtaiaukaisun virtarajan määrää sähkömekaanisen kytkimen sisäisen asettelun sijasta ensimmäinen referenssiarvo, on virtaraja aseteltavissa tarkasti halutuksi. Puolijohdekytkimen ottaessa suuren 5 osan kuormavirrasta voidaan käyttää sähkömekaanista kytkintä, jolla on pieni nimellisvirta ja kuitenkin voidaan ylivirtasuojan raja asettaa korkeammaksi kuin pieninimellisvirtaisen kytkimen sisäisen ylivirtasuojan raja on. Siten voidaan käyttää vain yhden kokoista kytkintä eri suuruisille kuormille. Huomattava etu on lisäksi se, että sähkömekaanisen kytkimen sijottelu piiri-10 levylle ei enää ole kriittinen ja se voidaan sijoittaa haluttuu paikkaan jopa erilleen piirilevystä.
Kuvioluettelo
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin viitaten oheisiin 15 kaaviollisiin kuvioihin, joista kuvio 1 esittää tekniikan tason mukaisen kuorman ohjauksen .. . toteutusta sähkömekaanista kytkintä käyttäen, * » · j, *' kuvio 2 esittää keksinnön mukaista kytkentäjärjestelyä, • « kuvio 3 havainnollistaa vertailupiirien tulon ja lähdön tiloja ja 20 kuvio 4 esittää erästä käytännön toteutusta kuvion 2 kytkennästä.
• · • f
Keksinnön yksityiskohtainen kuvaus
Kuviossa 2 esitetyllä kytkennässä käytetään soveltuvin osin samoja viitenumerolta kuin kuviossa 1, jossa keksinnön kannalta oleelliset osat ovat 25 kuorma 5 ja sähkömekaaninen kytkin 4, joka kytkee kuorman jännitteeseen +V - -V. Kuviossa 2 on kytkin sijoitettu piirilevyn 1 ulkopuolelle.
. ... Piirilevylle on sijoitettu on/off-ohjauksella ohjattava puolijohdekytkin ♦ · ..*.*.* 21 ja se on kytketty sähköisesti sähkömekaanisen kytkimen 4 rinnalle.
• « *. . Sähkömekaanisen kytkimen 4 kautta kulkevaa virtaa lswitCh (tai siihen • ♦ : ’· 30 verrannollista suuretta) mittaa kytkimen virran mittauskytkentä 24 ja mitattu .'*** virta-arvo johdetaan ensimmäiseen vertailupiiriin 25, joka vertaa tätä virtaa ja : V vertailupiirin toisessa tulossa vaikuttavaa ensimmäistä referenssivirtaa (tai • · ! siihen verrannollista suuretta) lref, min toisiinsa. Mikäli sähkömekaanisen ’ kytkimen 4 kautta kulkeva virta ylittää referenssiarvon eli I switch > lref, min> ΟΠ 35 ensimmäisen vertailupiirin lähtö tilassa “on”, joka ohjaa puolijohdekytkimen 5 107848 21 johtavaan tilaan. Muutoin on ensimmäisen vertailupiirin 25 lähtö tilassa, jossa puolijohdekytkin 21 saa ohjauksen “off’.
Toinen vertailupiiri 23 toimii vastaavalla tavalla. Kuormavirran mittauskytkentä 22 mittaa kuorman 5 kautta kulkevaa kokonaisvirtaa ITot tai 5 siihen verrannollista suuretta. Mitattu kokonaisvirta ITot johdetaan toiseen vertailupiiriin 23, joka vertaa tätä virtaa ja vertailupiirin toisessa tulossa vaikuttavaa referenssivirtaa (tai siihen verrannollista suuretta) lref, max toisiinsa. Mikäli kokonaisvirta ylittää tämän referenssiarvon eli Ijot > lref, max, on toisen vertailupiirin lähtö tilassa “ofT, joka ohjaa puolijohdekytkimen 21 10 johtamattomaan tilaan. Muutoin on toisen vertailupiirin 23 lähtö tilassa, jossa puolijohdekytkin 21 saa ohjauksen “on”.
Selostetaan kuvion 2 mukaisen kytkennän toimintaa kuvioden 3a -3d avulla. Ennen kuin sähkömekaanisella kytkimellä 4 kytketään jännite kuormaan 5 on virta lswitCh nolla, joten ensimmäinen vertailupiiri 25 pitää 15 puolijohdekytkimen 21 johtamattoma. Kokonaisvirta ITOt on myös nolla, jolloin vertailupiirin 23 lähtö on tilassa “on”. Vertailupiirien lähdöt on kytketty puolijohdekytkimen ohjaustuloon siten, että kumman tahansa piirin lähdön j. · ollessa tilassa “off’on kytkin johtamattomassa tilassa.
« » : ' Kun hetkellä t=0 sähkömekaaninen kytkin 4 pannaan päälle, alkaa *·: 20 kytkimen virta lSwitch nousta nopeasti arvosta 0 virtapiirin induktanssien • V· määräämällä nousunopeudella. Lyhyen ajan ΔΤ kuluttua, kuvio 3c, se on :.j. saavuttanut ensimmäisen vertailupiirin 25 referenssiarvon lref, min, joka on niin : Y pieni arvo kuin mahdollista. Käytännössä on helpompi verrata virtojen sijasta jännitteitä, joten kuvioihin on virta referenssien sijasta merkitty jänni- 25 tereferenssit Uref, min ja Uref, max· Virran saavutettua referenssiarvon ajan ΔΤ kuluttua muuttuu ensimmäisen vertailupiirin 25 lähdön tila tilasta “off tilaan . .· “on”, kuvio 3d, jonka seurauksena puolijohdekytkin 21 ohjautuu johtavaan * · tilaan. Pääosa kuormavirrasta ohjautuu nyt puolijohdekytkimen sisältävään • * *. . haaraan, koska haaran induktanssit ovat paljon pienemmät kuin säh- • · : ’· 30 kömekaanisen kytkimen 4 sisältämän haaran induktanssit. Kuormavirran ohjautuminen puolijohdekytkimelle 21 lähes heti sähkömekaanisen kytkimen : Y 4 sulkeuduttua estää siten tehokkaasti jälkimmäisen kytkimen muutoin • ♦ aiheuttamat transientit.
• * * * * Tämän jälkeen saavutetaan stabiili tila, jossa pääosa kuormavirrasta 35 Ijot kulkee puolijohdekytkimen kautta ja pienempi osa sähkömekaanisen 6 107848 kytkimen kautta. Näin voidaan käyttää pienemmän nimellisvirran omaavaa kytkintä kuin mitä ilman rinnalla olevaa puolijohdekytkintä olisi käytettävä.
Oletetaan seuraavaksi, että hetkellä ti kuorman 5 ottama virta ITot alkaa jostain syystä nousta. Syy voi olla osittainen oikosulku kuormassa tai, 5 moottorin ollessa kyseessä, ylikuormitustila. Toinen vertailupiiri 23, joka tarkkailee kokonaisvirtaa Itot, havaitsee sen saavuttavan hetkellä t2 referenssiarvon Uref, max (= Iref. max ), kuvio 3a. Referenssiarvo on asetettu vastaamaan kuormalle 5 sallittua suurinta virta-arvoa. Samalla hetkellä t2 toisen vertailupiirin lähdön tila muuttuu tilasta “on” tilaan “off, kuvio 3 b. 10 Tällöin puolijohdekytkin 21 ohjautuu johtamattomaan tilaan, jolloin koko kuormavirta siirtyy äkillisesti sähkömekaaniselle kytkimelle. Kuormavirran Itot arvo on tällä hetkellä suurempi kuin kytkimen sisäisen ylivirtasuojan virta raja-arvo, joten ylivirtasuoja toimii lähes välittömästi katkaisten virtapiirin kuormasta 5. Virta lSWitch menee nollaan joten vertailupiirin 25 lähtö muuttuu 15 myös tilaan “off, kuvio 3d. Näin ylivirtasuojan virtaraja-arvo on aseteltavissa toisen vertailupiirin referenssiarvolla, jolloin voidaan käyttää pienemmän ,, . sisäisen ylivirtasuojan omaavaa kytkintä kuin mitä ilman rinnalla olevaa * m ^ · puolijohdekytkintä olisi käyettävä.
* 4 ’ Kuviossa 4 esitetään lopuksi eräs käytännön kytkentä, joka toteuttaa ··«
" 20 kuviossa 2 esitetyn keksinnön mukaisen periaatteen. Liittimistä +V ja -V
« •V· saadaan suodatettu positiivinen ja negatiivinen jännite, joiden väliin kuorma (ei esitetty) kytketään sähkömekaanisella kytkimellä 4. Kuormavirran kulku- :V tiet on esitetty katkoviivoilla. Kytkimen rinnalla olevan FET transistorin 41 hilajännitettä ohjataan toisen vertailupiirin komparaattorilla C1 ja 25 ensimmäisen vertailupiirin komparaattorilla C2, joiden lähdöt on kytketty suoraan hilalle vastuksen R9 kautta. Hila saa positiivisen ylösvetojännitteen vastuksen R10 kautta muuntajalta T, joka muuntaa syöttöjänniteen +V (esim.
* · 48 V) komparaattoreille sopivaksi käyttöjännitteeksi U, esim. 15 V.
’’ , Kuormavirran I mittaus on muutettu jännitemittaukseksi, jossa mitataan • · f '· 30 kuormavirran aiheuttama jännite vastuksen R6 yli. Toinen vertailupiiri :**’ käsittää komparaattorin C1, joka on hystereesin aikaansaamiseksi positiivisesti takaisinkytketty vastuksella R11. Piirin positiivisessa tulossa • * . vaikuttava pysyvä vertailujännite Uref, max, joka on muodostettu • * *· ’· jännitteenjakajalla R3-R4 käyttöjännitteestä U. Tällöin pätee likimääräisesti: p 77 «c rcf,max
U
7 107848 josta havaitaan, että vastusten suhteista määräytyy vertailujännite. Vastus R6 mitoitetaan tämän jälkeen, kun tiedetään kuormaylivirran I suuruus seuraavasti: r, ^ref .max *‘=—r~ 5 Vastuksen R6 arvo valitaan mahdollisimman pieneksi, sopiva arvo olisi esim 25 mQ. Tämän jälkeen lasketaan referenssijännite ja sen avulla jännitteenjakan vastusarvot.
Kun kuormavirta kasvaa ylivirran puolelle, nousee jännite pisteessä P1 suuremmaksi kuin referenssijännite, jolloin komparaattorin C1 lähtö-10 jännite heilahtaa positiivisesta negatiiviseen käyttöjännitteeseen ja FET:in 41 hilajännite laskee sulkien FET:in.
Sähkömekaanisen kytkimen virran mittaus on myös käytännössä jännitteen mittaus, jossa mitataan kytkimen kautta kulkevan sen hyvin pienen virran aiheuttama jännite vastuksen R5 yli, jolla halutaan ensimmäisen 15 vertailupiirin komparattorin C2 kytkevän FET:in johtavaksi. Merkitään tätä havahtumisvirtaa lsw, mjn. Tällöin komparaattorin C2 vertailujännite lasketaan kaavasta: 8 107848
Patenttivaatimukset: 1. Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien kytkentätransienttien pienentämiseksi, tunnettu siitä, että siihen kuuluu: 5 ohjattava puolijohdekytkin (21) sijoitettuna rinnan sähkömekaanisen kytkimen kanssa (4), jolloin kuormavirta (Itot) voi jakaantua molemmille kytkimille, ensimmäinen vertailupiiri (25), jonka tuloina on sähkömekaanisen kytkimen (4) kautta kulkevaan virtaan (lSwitch) verrannollinen arvo ja 10 minimireferenssiarvo (lref, mini Uref, min) ja jonka lähtö on toiminnallisesti kytketty puolijohdekytkimen (21) ohjaustuloon ohjaten puolijohdekytkimen virtaa johtavaan tilaan kun sähkömekaanisen kytkimen sulkemisen jälkeen sen kautta kulkevaan virtaan verrannollinen arvo ylittää minimireferenssi-arvon.
15 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi toinen vertailupiiri (23), jonka tuloina on kuormavirtaan (Itot) verrannollinen arvo ja maksimireferenssiarvo (lref, maX; Uref, max) ja jonka lähtö on toiminnallisesti kytketty puolijohdekytkimen (21) . ohjaustuloon ohjaten puolijohdekytkimen virtaa johtamattomaan tilaan kun ‘ 20 kuormavirtaan verrannollinen arvo ylittää maksimireferenssiarvon.
3, Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu y siitä, että minimireferenssiarvo on pienin luotettavasti ilmaistavissa oleva sähkömekaanisen kytkimen (4) kautta kulkevan virran (lSWitch) arvo, jolloin mainitun kytkimen (4) sulkeennuttua osa kuormavirtaa siirtyy kulkemaan · 25 puolijohdekytkimen kautta estäen siten sähkömekaanisen kytkimen (4) kautta kulkevan virran (lSWitch) transientteja aiheuttavan nousun.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että maksimireferenssiarvo vastaa sitä kuormavirran ylivirta-arvoa, jolla . .·. sähkömekaanisen kytkimen on erotettava kuorma syöttöjännitteestä.
• · · .•j* 30 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että ohjattava puolihjohdekytkin on FET-transistori.
: **· 6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu ·...· siitä, että ensimmäinen vertailupiiri on komparaattori (C2), jonka referenssi- : X tulona jännitteenjakajalla (R1-R2) muodostettu referensijännite ja toisena • · · **[ | 35 tulona on jännitehäviö, jonka sähkömekaanisen kytkimen (4) kautta kulkeva 9 107848 virta (Iswitch) aiheuttaa kytkimen (4) kanssa sarjassa olevassa mittaus-vastuksessa (R5).
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että toinen vertailupiiri on komparaattori (C1), jonka referenssitulona 5 jännitteenjakajalla (R3-R4) muodostettu referensijännite ja toisena tulona on jännitehäviö, jonka kuormavirta (Itot) aiheuttaa sähkömekaanisen kytkimen (4) ja FET-transistorin (41) rinnankytkennän kanssa sarjassa olevassa mittausvastuksessa (R6).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu 10 siitä, että mittausvastus (R6) on kytketty komparaattorin (C1) tuloon tulo- vastuksen (R7) kautta ja että tulovastuksen (R7) resitanssiarvoa muuttamalla asetetaan kuormavirran ylivirta-arvo, jolla sähkömekaaninen kytkin erotettaa kuorman syöttöjännitteestä.
• » « · 1 « « « # « · · • ·
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI962973A FI107848B (fi) | 1996-07-25 | 1996-07-25 | Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien pienentämiseksi |
EP97929330A EP0914664A1 (en) | 1996-07-25 | 1997-07-03 | Circuit arrangement for reducing transients caused by an electromechanical switch with overcurrent protection |
CN97197925A CN1064476C (zh) | 1996-07-25 | 1997-07-03 | 用于减小由具有过电流保护的机电开关所引起的暂态过程的电路布置 |
AU33468/97A AU3346897A (en) | 1996-07-25 | 1997-07-03 | Circuit arrangement for reducing transients caused by an electromechanical switch with overcurrent protection |
PCT/FI1997/000433 WO1998005050A1 (en) | 1996-07-25 | 1997-07-03 | Circuit arrangement for reducing transients caused by an electromechanical switch with overcurrent protection |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI962973A FI107848B (fi) | 1996-07-25 | 1996-07-25 | Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien pienentämiseksi |
FI962973 | 1996-07-25 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI962973A0 FI962973A0 (fi) | 1996-07-25 |
FI962973A FI962973A (fi) | 1998-01-26 |
FI107848B true FI107848B (fi) | 2001-10-15 |
Family
ID=8546434
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI962973A FI107848B (fi) | 1996-07-25 | 1996-07-25 | Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien pienentämiseksi |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0914664A1 (fi) |
CN (1) | CN1064476C (fi) |
AU (1) | AU3346897A (fi) |
FI (1) | FI107848B (fi) |
WO (1) | WO1998005050A1 (fi) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US8072723B2 (en) * | 2007-06-19 | 2011-12-06 | General Electric Company | Resettable MEMS micro-switch array based on current limiting apparatus |
DE102016117003A1 (de) * | 2016-09-09 | 2018-03-15 | Eaton Industries (Austria) Gmbh | Schutzschaltgerät |
Family Cites Families (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4618906A (en) * | 1984-07-16 | 1986-10-21 | Westinghouse Electric Corp. | Hybrid solid state/mechanical switch with failure protection |
NO168009C (no) * | 1988-09-19 | 1994-06-21 | Sverre Lillemo | Elektrisk koplingsanordning. |
US4992904A (en) * | 1989-11-14 | 1991-02-12 | Sundstrand Corporation | Hybrid contactor for DC airframe power supply |
AU5382494A (en) * | 1994-01-18 | 1995-08-03 | Premlex Pty. Ltd. | A switching circuit |
-
1996
- 1996-07-25 FI FI962973A patent/FI107848B/fi active
-
1997
- 1997-07-03 AU AU33468/97A patent/AU3346897A/en not_active Abandoned
- 1997-07-03 EP EP97929330A patent/EP0914664A1/en not_active Withdrawn
- 1997-07-03 WO PCT/FI1997/000433 patent/WO1998005050A1/en not_active Application Discontinuation
- 1997-07-03 CN CN97197925A patent/CN1064476C/zh not_active Expired - Fee Related
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CN1230284A (zh) | 1999-09-29 |
AU3346897A (en) | 1998-02-20 |
FI962973A0 (fi) | 1996-07-25 |
EP0914664A1 (en) | 1999-05-12 |
CN1064476C (zh) | 2001-04-11 |
WO1998005050A1 (en) | 1998-02-05 |
FI962973A (fi) | 1998-01-26 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US8482885B2 (en) | Hybrid switch circuit | |
US8614866B2 (en) | Hybrid switch circuit | |
US11923796B2 (en) | Apparatus for switching and protection of a load based on current rise speed | |
US5808847A (en) | Electronic trip device comprising a power supply device | |
RU2489786C2 (ru) | Электронный предохранитель блока электропитания | |
EP2372856A1 (en) | Load circuit protection device | |
CN108475914B (zh) | 用于断开交流电的电路 | |
US5596465A (en) | Overcurrent protection circuit for a dc-to-dc converter | |
US10680428B2 (en) | Energy supply | |
US9225162B2 (en) | System and method for fault protection | |
US6178077B1 (en) | Electronic branch switching device | |
US20060164776A1 (en) | Current-limiting circuit and method for operating the circuit | |
US20100109617A1 (en) | Current-limiting circuit and method for operating the circuit | |
US7126801B2 (en) | Polarity protection implemented with a MOSFET | |
RU2676529C2 (ru) | Устройство дифференциальной защиты для прибора отключения и электрический прибор отключения, содержащий такое устройство | |
US5991175A (en) | Control circuit for an in-rush current control element, and a protection circuit and power supply employing the same | |
US11562865B2 (en) | Method and apparatus for protecting a load against an overcurrent | |
FI107848B (fi) | Kytkentäjärjestely ylivirtasuojalla varustetun sähkömekaanisen kytkimen aiheuttamien transienttien pienentämiseksi | |
US6542345B1 (en) | Circuit breaker | |
EP1102295A2 (en) | Commutation type direct-current breaker | |
US12081012B2 (en) | DC voltage switching device having earth fault protection | |
US3876886A (en) | Unidirectional power transfer method and apparatus | |
US9178426B2 (en) | Three-phase alternating-current power supply switching circuit | |
CN113834957A (zh) | 能量测量端子或者能量测量端子的测量电路 | |
US6222441B1 (en) | Process and circuit for connecting an actuator to a line |