FI106335B - Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa - Google Patents

Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa Download PDF

Info

Publication number
FI106335B
FI106335B FI981455A FI981455A FI106335B FI 106335 B FI106335 B FI 106335B FI 981455 A FI981455 A FI 981455A FI 981455 A FI981455 A FI 981455A FI 106335 B FI106335 B FI 106335B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signaling
character
information
stored
field
Prior art date
Application number
FI981455A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI981455A0 (fi
FI981455A (fi
Inventor
Hannu Peltola
Janne Jakola
Vesa Kasari
Original Assignee
Helsingin Puhelin Oyj
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Helsingin Puhelin Oyj filed Critical Helsingin Puhelin Oyj
Priority to FI981455A priority Critical patent/FI106335B/fi
Publication of FI981455A0 publication Critical patent/FI981455A0/fi
Priority to EP99660115A priority patent/EP0981235A3/de
Publication of FI981455A publication Critical patent/FI981455A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106335B publication Critical patent/FI106335B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M7/00Arrangements for interconnection between switching centres
    • H04M7/009Arrangements for interconnection between switching centres in systems involving PBX or KTS networks
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/54Arrangements for diverting calls for one subscriber to another predetermined subscriber
    • H04M3/546Arrangements for diverting calls for one subscriber to another predetermined subscriber in private branch exchanges
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/50Centralised arrangements for answering calls; Centralised arrangements for recording messages for absent or busy subscribers ; Centralised arrangements for recording messages
    • H04M3/51Centralised call answering arrangements requiring operator intervention, e.g. call or contact centers for telemarketing
    • H04M3/5108Secretarial services

Description

1 106335
Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä.
’ Tämänkaltaisia menetelmiä käytetään puhelinverkoissa välittämään puheluun liittyvää 5 tietoa puhelinverkosta puhelun kohteena olevalle tai sen vastaanottavalle päätelaitteelle. Tietoa välitetään pääasiassa puhelun kytkennän yhteydessä.
Keksinnön kohteena on myös patenttivaatimuksen 9 mukainen signaali.
Tämänkaltaisia signaaleja käytetään välittämään edellä kuvatun kaltaisten menetelmien yhteydessä lähetettävä tieto. Signaalin kuljettama tieto voi olla esim. puheluun liittyvä 10 A- tai B-tilaajanumerotieto.
Tunnetun tekniikan mukaisesti sisäisiä puhelinverkkoja tarvitsevien yksiköiden, kuten yritysten tai virastojen, sisäinen televerkko, jota tässä julkaisussa kutsutaan yritysverkoksi tai puhelinsisäverkkojärjestelmäksi, on voitu toteuttaa joko kiinteiden point-to-point -yhteyksien tai yleisen televerkon kautta ohjattavien yhteyksien avulla. 15 Mikäli yritysverkko on toteutettu käyttämällä yleisen televerkon yhteyksiä, ongelmana on ollut puheluihin liittyvien oheistietojen siirtäminen yritysverkkoon kuuluvien päätelaitteiden välillä. Useat yritysverkon päätelaitteen, esimerkiksi vaihteen, toiminteet ovat käytettävissä ainoastaan vaihteen tai vaihdeverkon sisällä, mutta eivät yleisen televerkon kautta toimivassa yritysverkon osassa. Tämä johtuu siitä, että vaihteen tai 20 vaihdeverkon sisällä on käytössä laitetoimittajan oma yhteyskäytäntö, joka toteuttaa nämä palvelut.
Kun puhelu kulkee yleisessä televerkossa, noudatetaan kuitenkin televerkon yhteyskäytäntöä. Monet näistä toiminteista, joita vaihde tukee, ovat sellaisia, joita ei ole määritelty yleisessä televerkossa päätelaitteiden välille. Toisaalta yleisessä televerkossa
N
25 kulkee puhelusta paljon enemmän tietoa, kuin mitä pystytään välittämään verkosta päätelaitteelle. Tämä johtuu siitä, että päätelaitteen ja verkon välinen signalointi ei yleisen televerkon suosituksissa tue näiden tietojen siirtoa tämän rajapinnan yli.
Esimerkiksi kun puhelu palautuu alaliittymästä välittäjälle tilanteessa, jossa alaliittymä on varattu, vaihdeverkon välittäjä näkee yleensä mistä puhelu on palautunut, 2 106335 alkuperäisen soittajan, sekä niiksi puhelu on palautunut. Kun puhelu palautuu välittäjälle yleisen televerkon kautta, välittäjä näkee mahdollisesti alkuperäisen soittajan numeron, sekä mistä numerosta puhelu on palautunut. Mutta esimerkiksi syytietoa, miksi puhelu on välittäjälle tullut, ei yleisen televerkon suositusten mukaisessa 5 signaloinnissa tämän rajapinnan kautta siirretä. Tämä tieto on kuitenkin useissa tapauksessa siirtynyt televerkossa verkon keskuksien välisessä merkinannossa.
Tunnetun tekniikan puutteena on se, että yleisen puhelinverkon kautta toimivissa puhelinsisäverkkojärjestelmissä tai järjestelmän osissa ei voida puhelun vastaanottavalle päätelaitteelle siirtää puheluun liittyvää lisätietoa, kuten syytietoa. Syytiedolla 10 tarkoitetaan tietoa siitä, miksi puhelu on ohjattu kyseiseen päätelaitteeseen. Syitä voivat olla esim. alkuperäinen B-tilaaja on varattu, soitonsiirto alkuperäiseltä B-tilaajalta tai alkuperäinen B-tilaaja ei vastaa.
Keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä kuvatut puutteellisuudet ja aikaansaada aivan uudentyyppinen menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa.
15 Keksintö perustuu siihen, että puhelinsisäverkkojäijestelmän puheluja ohjaava keskus muuttaa yleisessä televerkossa käytetyn puheluun liittyvän lisätiedon sellaiseen muotoon, että se voidaan välittää päätelaitteelle käyttämällä normaalia yleisen televerkon merkinantoa. Tämä voidaan tehdä esim. sijoittamalla lisätieto, kuten syytieto, valitulla erotinmerkillä erotettuna johonkin muutoinkin käytössä olevaan 20 merkinantokenttään, esim. A- tai B-tilaajanumerokenttään. Lisätieto voidaan purkaa merkinantokentästä puhelun vastaanottavassa päätelaitteessa.
Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön mukaiselle signaalille on puolestaan tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 9 25 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja.
Keksintö mahdollistaa puheluun liittyvän lisätiedon välittämisen yleisen puhelinverkon kautta toimivissa puhelinsisäverkkojärjestelmissä tai järjestelmän osissa puhelun vastaanottavalle päätelaitteelle.
3 106335 Tätä voidaan soveltaa esimerkiksi siten, että kun puhelu palautuu yleisen televerkon kautta välittäjällä, voidaan välittäjälle ilmaista puhelunohjauksen syytieto, eli tieto siitä, miksi puhelu on välittäjälle palautunut. Lisäksi keksintöä voidaan soveltaa myös muissa vastaavissa tilanteissa, joissa halutaan sisällyttää päätelaitteen ja yleisen televerkon • 5 väliseen keskusteluun enemmän tietoa, kuin mitä yleisissä suosituksissa tai yleisessä käytännössä on merkinantoon määritelty.
Keksintöä ryhdytään seuraavassa tarkastelemaan esimerkkien avulla ja oheiseen piirustukseen viitaten.
Kuvio 1 esittää puhelun ohjautumista puhelinsisäverkkojärjestelmässä yhtä keksinnön 10 mukaista menetelmää käytettäessä.
Tässä julkaisussa soittajaa, joka on yrittänyt ottaa yhteyttä, kutsutaan a-tilaajaksi ja kohdetta, jota a-tilaaja ensisijaisesti tavoitteli, kutsutaan b-tilaajaksi. Laitetta tai ohjelmaa, joka hallitsee yleisessä televerkossa puhelua, kutsutaan puolestaan ohjauskeskukseksi. Ohjauskeskus voi olla esimerkiksi puhelinkeskus, älyverkon 15 ohjauskeskus, älyverkon oheislaite tai muu vastaavaan tarkoitukseen soveltuva laite. Laitetta, joka on kytketty yleiseen televerkkoon ja jolle ohjauskeskus ohjaa puhelun, kutsutaan päätelaitteeksi. Henkilöä, laitetta, tiu sovellusohjelmaa, jolle puhelu ohjataan ja joka puhelun käsittelee, kutsutaan tässä julkaisussa välittäjäksi.
Seuraavassa kuvataan keksinnön mukaisen menetelmän soveltamista kuvion 1 20 tapauksessa, jossa tapahtumaan osallistuvat yleisen puhelinverkon kautta toisiinsa *' yhdistettävissä olevat A-tilaaja 11, puhelinsisäverkkojärjestelmän ohjauskeskus 12, B- tilaaja 13 sekä päätelaite 14.
Keksinnön mukaista menetelmää kuvion 1 mukaisesti sovellettaessa tehdää seuraavia toimenpiteitä: ' ·. 25 1) A-tilaaja 11 soittaa B-tilaajalle 13, jonka puhelin on varattu.
, 2) Koska B-tilaajanumero on varattu, puhelu siirtyy ohjauskeskukseen 12.
3) Ohjauskeskus muuttaa televerkon käyttämän tiedon esitystavan sellaiseen muotoon, jota puhelinsisäverkkojärjestelmän päätelaitteet 13, 14 tai ainakin välittäjän 14 päätelaite ymmärtävät. Päätelaitteen tulee osata tulkita tätä esitystapaa ja muuttaa se 4 106335 omalle kielelle tai laitteen käyttäjän, esimerkiksi puhelun välittäjän 14, tai sovelluksen ymmärtämälle kielelle.
4) Ohjauskeskus 12 yhdistää puhelun edelleen välittäjälle 14. Puhelun yhdistämisen yhteydessä ohjauskeskus 12 kertoo välittäjälle 14 alkuperäisen A-tilaajanumeron ja 5 B-tilaajanumeron, josta puhelu on siirtynyt, lisäksi myös syytiedon, eli tiedon siitä, miksi puhelu on siirtynyt. Tässä tapauksessa syytieto on kutsuttu tilaaja varattu -tieto.
Tässä keksinnössä on käytetty menetelmää, jossa syytieto ilmaistaan ns. syykoodilla. Haluttaessa välittää joitakin muita tietoja ilmaistaan halutut tapaukset vastaavasti muilla 10 tapauskoodeilla. Erilaisille tapauksille annetaan omat koodit, jotka ovat sellaisessa muodossa, että ne voidaan sisällyttää puhelinverkon ja päätelaitteen ymmärtämään yleisen verkon signalointiin. Puhelinverkon signaloinnin kautta välitettävissä oleva esitysmuoto saadaan aikaan esim. siten, että syykoodi tai muu tapauskoodi erotetaan muusta välitettävästä tiedosta käyttämällä tiettyjä erottimia, jotka ilmaisevat, että tässä 15 merkinannossa tietyssä kentässä erottimen jälkeen esiintyvä tietty merkki tarkoittaa tiettyä asiaa. Periaatteessa voidaan myös käyttää useita erilaisia erottimia, jolloin syykoodi voidaan koodata suoraan erottimen tyyppiin. Seuraavassa on kuvattu eräs syykoodin soveltamisen ratkaisuvaihtoehto.
Valitaan erottimeksi jokin muu merkki kuin kokonaisluku, esimerkiksi kirjain. Joissakin 20 verkkoratkaisuissa tähän tarkoitukseen soveltuvimpia kirjaimia ovat esim. kirjaimet E ja D. Valitaan tässä esimerkissä käytettäväksi erottimeksi kirjain E. Tämän kirjaimen esiintyminen tietyssä merkinannon kentässä erottaa syykoodin muusta tässä kentässä välitetystä tiedosta. Kirjaimen jälkeen tuleva merkki, esim. luku ilmaisee mistä syykoodista on kyse. Tällöin kenttään sijoitettavat erottimen ja syykoodin muodostamat 25 koodit voisivat tarkoittaa esim. seuraavaa: El = puhelin varattu, E2 = puheluun ei vastattu, E3 = matkapuhelin on poissa verkosta, E4 = matkapuhelin on pois päältä, jne.
Tämä syykoodi voidaan helposti sisällyttää yleisessä puhelinverkossa esimerkiksi siihen merkinannon kenttään, jossa ilmaistaan haluttu numero, johon puhelu tulee verkossa ' yhdistää, eli ns. B-tilaajanumerokenttään. Tällöin ei monissa verkkojärjestelmissä 30 tarvitse välttämättä lainkaan muuttaa itse televerkon määrityksiä. Nykyisessä verkkomallissa B-tilaajanumerokentässä voi olla mukana myös tällaisia kirjainmerkkejä 5 106335 ilman, että se vaikuttaa puhelun yhdistämiseen. Lisäksi B-tilaajanumerokentän tieto välitetään nykyaikaisissa verkoissa myös päätelaitteelle. B-tilaajanumerokenttä on useissa tapauksissa edullinen valinta lisätietokoodien välittämiseen, mutta * vaihtoehtoisesti voidaan toki käyttää myös muita kenttiä. Mikäli käytetään sellaista , 5 kenttää, joka sisältää kentässä normaalisti välitettävänä tietona kirjainmerkkejä, tällaisia kirjainmerkkejä ei voida luonnollisestikaan käyttää erottimena normaalin tiedon ja lisätietokoodien välillä. Tällöin on etsittävä sellainen erotinmerkki, joka ei esiinny normaalissa tiedonsiirrossa tai sijoitettava lisätietokoodit johonkin toiseen televerkon päätelaitteelle välittämään kenttään.
10 Keksinnön mukainen signaali voidaan siis muodostaa B-tilaajanumerokenttää lisätiedon välittämiseen käytettäessä esim. siten, että B-tilaajanumerokentässä ilmaistaan normaalisti B-tilaajanumero ja tämän perään laitetaan erotin ja syykoodi. B-tilaajanumerokentän sisältö voisi olla siis esim. 096061E1, jossa 09 6061 on B-tilaajanumero, E on käytetty erotin ja 1 on välitettävä tapauskoodi. Puhelun 15 vastaanottavassa laitteessa muutetaan El laitteen tai laitteen käyttäjän, kuten välittäjän 14, ymmärtämälle kielelle. Laitteessa, sen käyttämässä sovellusohjelmassa tai tietokannassa tulee tällöin olla tallennettuina käytettävien syykoodien merkitykset. Esim. kun laitteelle tulee puhelinverkosta kutsu, jossa on B-tilaajanumerokentässä B-tilaajanumeron jälkeen merkit El, laite ohjaa puhelun välittäjälle 14 ja ilmaisee 20 välittäjän 14 käyttämällä näytöllä tiedon, että puhelu on siirtynyt välittäjälle 14, koska alkuperäinen kutsuttu numero, joka siis myös on välitetty välittäjälle 14, oli puhelua välitettäessä varattu.
Toisin sanoen keksinnön mukainen puhelinverkon merkinannossa käytettävä puhelinverkkoon liitetylle päätelaitteelle välitettävä signaali käsittää ainakin yhteen 25 merkinantokenttään tallennetun ainakin yhden sellaisen puhelinverkon merkinannossa käytettävän merkin, joka on valittu siten, että se on muu kuin puhelinverkon : merkinantokäytännön mukaan kyseisessä merkinantokentässä tavanomaisesti siirrettävän tiedon siirtämisessä käytettävä merkki.
Keksinnön mukainen menetelmä voidaan puolestaan määritellä menetelmäksi 30 lisäinformaation välittämiseksi puhelinverkossa puhelun yhteydessä välitettävän merkinantoviestin yhteydessä. Tällaisessa menetelmässä « 6 106335 tallennetaan merkinantoviestin ainakin yhteen merkinantokenttään informaatiota, tallennetaan merkinantoviestin ainakin yhteen merkinantokenttään lisäinformaatiota siten, että ainakin lisäinformaatio-osan ensimmäinen merkki on kyseisessä merkinantokentässä tavanomaisesti siirrettävän informaation siirtämisessä 5 käyttämätön merkki, ja lähetetään merkinantoviesti tulkittavaksi puhelun välittämisen yhteydessä puhelun kohteena olevalle päätelaitteelle.
Keksinnön avulla voidaan siis siirtää yleisessä televerkossa kulkevaa tietoa tilaajarajapinnan yli, vaikka tilaajarajapintaa koskevissa yleisen televerkon suosituksissa 10 ei ole määritelty kyseisen tiedon esitystapaa. Lisäinformaatiota voidaan siirtää yleisessä merkiannossa puhelun mukana tilaajarajapinnan yli päätelaitteeseen käyttämällä merkinannossa sopivia erottimia.
Erottimien avulla lisäinformaatiota, kuten syykoodeja, voidaan siirtää yleisessä televerkossa muuttamatta oleellisesti verkon määrityksiä. Erottimia voidaan käyttää 15 sopivasti valitussa televerkon merkinannon kentässä. Haluttu tieto tai tietojen yhdistelmä voidaan ilmaista erottimen jälkeen tulevalla merkillä tai merkkijonolla. Näitä erottimen jälkeen tulevia merkkejä voi olla periaatteessa niin suuri määrä, kuin mitä on kenttiä vapaana siinä merkinantoviestin kentässä, jossa tieto ilmaistaan. Näillä merkeillä ja niiden yhdistelmillä voidaan periaatteessa ilmaista hyvin suuri määrä 20 erilaisia tietoja.
• ·
Keksinnön mukaisessa menetelmässä erottimien avulla merkinannossa annettu tieto on välittömästi päätelaitteen hyödynnettävissä. Tieto voidaan päätelaitteessa muuttaa edelleen halutulle kielelle ja se voidaan välittää edelleen edullisesti reaaliajassa laitteen käyttäjälle tai sovellusohjelmalle.
25

Claims (13)

1. Menetelmä lisäinformaation välittämiseksi puhelinverkossa puhelun yhteydessä välitettävän merkinantoviestin yhteydessä, jossa menetelmässä * 5. tallennetaan merkinantoviestin ainakin yhteen merkinantokenttään informaatiota ja lähetetään merkinantoviesti puhelun välittämisen yhteydessä puhelun kohteena olevalle päätelaitteelle, tunnettu siitä, että tallennetaan merkinantoviestin ainakin yhteen merkinantokenttään lisäinformaatiota 10 siten, että ainakin lisäinformaatio-osan ensimmäinen merkki on kyseisessä merkinantokentässä tavanomaisesti siirrettävän informaation siirtämisessä käyttämätön merkki.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lisäinformaatio 15 tallennetaan siten, että lisäinformaatio-osan ensimmäinen merkki on erotusmerkki, kukin seuraava lisäinformaatio-osan merkki on koodimerkki, - erotusmerkki on kyseisessä merkinantokentässä tavanomaisesti siirrettävän informaation siirtämisessä käyttämätön merkki ja 20. kukin koodimerkki on mikä tahansa kyseisessä merkinantokentässä siirtyvä merkki.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että . lisäinformaatiota tallennetaan merkinantoviestin ainakin yhteen sellaiseen merkinantokenttään, johon on tallennettu myös merkinannossa tavanomaisesti 25 käytettävää informaatiota. 8 106335
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lisäinformaatiota tallennetaan merkinantoviestin ainakin yhteen sellaiseen merkinantokenttään, johon ei ole tallennettu muuta informaatiota. 5
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lisäinformaatiota tallennetaan merkinantoviestin B-tilaajanumerokenttään.
6. Patenttivaatimusten 2 ja 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 10. erotusmerkki tallennetaan B-tilaajanumeron jälkeen, erotusmerkkinä käytetään kirjainmerkkiä ja lisäinformaatio tallennetaan yhdeksi tai useammaksi numero- tai kirjainmerkiksi koodattuna erotusmerkin jälkeen.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että päätelaitteessa vastaanotetaan ja tulkitaan lisäinformaatio-osan käsittämä merkki tai merkkijono. » · ·
7 106335
8. Jonkin patenttivaatimuksen I · 7 mukainen menetelmä käytettynä puhelunsiirron 20 yhteydessä, tunnettu siitä, että lisäinformaatio käsittää siirretyn puhelun uudelle kohdepäätelaitteelle välitettävän tiedon puhelun siirron syystä. m
9. Puhelinverkon merkinannossa käytettävä puhelinverkkoon liitetylle päätelaitteelle välitettävä signaali, joka käsittää 25. ainakin yhden merkinantokentän puhelinverkon merkinantokäytännössä määritellyn tiedon tallentamiseksi tähän kenttään merkkimuodossa, 9 106335 tunnettu siitä, että se käsittää ainakin yhteen merkinantokenttään tallennetun ainakin yhden sellaisen J puhelinverkon merkinannossa käytettävän merkin, joka on valittu siten, että se on muu kuin puhelinverkon merkinantokäytännön mukaan kyseisessä 5 merkinantokentässä tavanomaisesti siirrettävän tiedon siirtämisessä käytettävä merkki.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen signaali, tunnettu siitä, että merkinantokenttään tallennettu muu kuin puhelinverkon merkinantokäytännön mukaan 10 kyseisessä merkinantokentässä tavanomaisesti siirrettävän tiedon siirtämisessä käytettävä merkki on yhdistetty erotus-ja koodimerkki.
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen signaali, tunnettu siitä, että merkinantokenttään tallennettu ensimmäinen muu kuin puhelinverkon 15 merkinantokäytännön mukaan kyseisessä merkinantokentässä tavanomaisesti siirrettävän tiedon siirtämisessä käytettävä merkki on erotusmerkki.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen signaali, tunnettu siitä, että erotusmerkki on tallennettu sellaiseen merkinantokenttään, joka puhelinverkon 20 merkinantokäytännön mukaan käsittää ainoastaan numeromerkkeinä esitettävää tietoa ja erotusmerkki on jokin merkinantokäytännössä käytettävä muu kuin numeromerkki.
, . 13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen signaali, tunnettu siitä, että erotusmerkin 25 käsittävä merkinantokenttä käsittää merkinantokentässä ennen erotusmerkkiä olevan numeromerkkisarjan ja erotusmerkin jälkeen olevan ainakin yhden merkin, johon on koodattu lisäinformaatiota. >° 106335
FI981455A 1998-06-24 1998-06-24 Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa FI106335B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI981455A FI106335B (fi) 1998-06-24 1998-06-24 Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa
EP99660115A EP0981235A3 (de) 1998-06-24 1999-06-24 Verfahren und Signal zur übermittlung von infomation in einem Telefonnetz

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI981455 1998-06-24
FI981455A FI106335B (fi) 1998-06-24 1998-06-24 Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI981455A0 FI981455A0 (fi) 1998-06-24
FI981455A FI981455A (fi) 1999-12-25
FI106335B true FI106335B (fi) 2001-01-15

Family

ID=8552063

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI981455A FI106335B (fi) 1998-06-24 1998-06-24 Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP0981235A3 (fi)
FI (1) FI106335B (fi)

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5490251A (en) * 1991-08-09 1996-02-06 First Data Resources Inc. Method and apparatus for transmitting data over a signalling channel in a digital telecommunications network
US5289472A (en) * 1992-02-05 1994-02-22 At&T Bell Laboratories Method for the tranmission of message associated user-to-user information

Also Published As

Publication number Publication date
FI981455A0 (fi) 1998-06-24
FI981455A (fi) 1999-12-25
EP0981235A2 (de) 2000-02-23
EP0981235A3 (de) 2003-09-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5898917A (en) System for providing enhanced services in cellular radio telecommunication systems using #CCSC based triggers
US5553129A (en) Method and apparatus for treating calls based on receipt of telecommunications carrier code indications
US7145998B1 (en) Systems, methods, and devices for a callback/callback reminder feature
US5883943A (en) Calling party name delivery to digital phone subscriber
NZ269310A (en) Completing telephone calls via multiple providers
AU2633495A (en) Method and arrangement for call setup in telecommunication networks using signaling aided redialing
CA2291795A1 (en) A method and apparatus for routing calls based on the identification of the calling party or calling line
US6137874A (en) Method of using carrier information for enhanced call data processing by a telecommunications provider
US8526590B2 (en) Distinctive call waiting based on a redirecting number
US5920614A (en) City, time and toll-charge display when calling telephone numbers
US6771757B1 (en) Method for producing a service profile based on user's choice for an extension in a telecommunications network
CN100562043C (zh) 显示主叫所呼叫的号码及回拨的方法
CN1980278A (zh) 一种抑制个性化回铃音业务的方法
AU750267B2 (en) Method and device in telecommunication networks
FI106335B (fi) Menetelmä ja signaali informaation välittämiseksi puhelinverkossa
US6987850B1 (en) Communication system for telecommunication relay services
JP3144762B2 (ja) 電気通信接続の方法及びその装置
KR100422145B1 (ko) 교환기의 발신자 전화번호 특성에 따른 착신 호의 자동분배방법
JP4071013B2 (ja) 緊急着信表示機能付無線電話機および無線電話機の表示方法
JP2003092613A (ja) 識別着信表示機能を有するボタン電話端末装置
FI117034B (fi) Menetelmä jonotuspalvelun toteuttamiseksi
CN102572143B (zh) Ngn网络下pbx中继模式呼叫转移的实现方法及系统
EP1326411A1 (en) Telecommunication device and method to discriminate between types of incoming phone calls
JPH06269034A (ja) 構内システムにおける通信制御方法
KR20000046380A (ko) 변경된 전화번호를 자동으로 안내방송하는방법