FI106334B - Menetelmä ja järjestely testaukseen - Google Patents

Menetelmä ja järjestely testaukseen Download PDF

Info

Publication number
FI106334B
FI106334B FI981029A FI981029A FI106334B FI 106334 B FI106334 B FI 106334B FI 981029 A FI981029 A FI 981029A FI 981029 A FI981029 A FI 981029A FI 106334 B FI106334 B FI 106334B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
test
testing
parallel
components
tested
Prior art date
Application number
FI981029A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI981029A (fi
FI981029A0 (fi
Inventor
Tom Swahn
Mika Kaemaeraeinen
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Priority to FI981029A priority Critical patent/FI106334B/fi
Publication of FI981029A0 publication Critical patent/FI981029A0/fi
Priority to AU34244/99A priority patent/AU3424499A/en
Priority to US09/674,919 priority patent/US6526124B1/en
Priority to CN99805902.1A priority patent/CN1299552A/zh
Priority to PCT/FI1999/000319 priority patent/WO1999059317A1/en
Priority to EP99915792A priority patent/EP1082846A1/en
Publication of FI981029A publication Critical patent/FI981029A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106334B publication Critical patent/FI106334B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/22Arrangements for supervision, monitoring or testing
    • H04M3/2254Arrangements for supervision, monitoring or testing in networks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Exchanges (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)

Description

1 106334 MENETELMÄ JA JÄRJESTELY TESTAUKSEEN Keksinnön ala
Keksintö liittyy menetelmään tietoliikennejärjestelmässä olevien objektien testaukseen. Keksintö liittyy lisäksi järjestelyyn testioperaatioiden suorittamiseen tietoliikennejärjestelmässä.
Keksinnön tausta
Televerkko sisältää erilaisia objekteja tai toteutuksia, kuten keskuksia ja vaihteita, joita on tarve testata. Testauksen tarkoitus on testata esimerkiksi televerkon ja sen eri osien ja komponenttien käyttämää protokollaa ja toiminnallisuutta. Kaksi tavallista testausproseduuria ovat yhdenmukaisuustestaus ja toimintotestaus. Näistä ensimmäistä käytetään testaamaan yhdenmukaisuutta käytetyn standardin tai protokollan suhteen, ja jälkimmäistä käytetään testaamaan, että järjestelmä tai objekti on kunnossa ja toimii standardien ja protokollien mukaisesti. "Raja" näiden välillä ei kuitenkaan ole erityisen selvä eikä pitävä, ja näin ollen näissä testeissä saattaa olla päällekkäisyyttä.
Testi saatetaan suorittaa kun otetaan uusi järjestelmä käyttöön, järjestelmän huollon, valmistelemisen tai päivittämisen jälkeen, tai määrävälein, siis tietyin aikavälein, tai silloin tällöin, esim. jonkin edeltämääritellyn tapahtuman satuttua, tai jopa satunnaisesti. Tietoliikennejärjestelmässä testi saattaa koskea vain yhtä monista objekteista, esim. yhtä keskusta, tai sitten koko järjestelmää saatetaan testata kokonaisuudessaan tai osittain, siis järjestelmän kaikki tai ennaltamääritellyt komponentit (objektit) testataan yhden • · testikierroksen aikana.
Abstraktinen testimenetelmä (ATM, engl. Abstract Test Method) ja testikonfrguraatio ITU-T:n (Kansainvälisen Televiestintäliiton standardointisektorin, engl. International Telecommunication Union - Telecommunication Standardization Sector) ja ETSLn (Euroopan telestandardointi-instituutin, engl. European Telecommunications Standard » ·
Institute) mukaan ovat struktuuriltaan epäsymmetriset. Testijärjestelyn konfiguraatio on sellainen, että päätestauskomponentti (MTC, engl. Main Test Component) on järjestetty palvelemaan testattavan laitteen Iähtöpuolta ja rinnakkaistestauskomponentti (PTC, engl. Parallel Test Component) on järjestetty palvelemaan testattavan laitteen syöttöpuolta (tai päinvastoin).
2 106334 Tämänkaltaisen testausjäijestelyn ongelmana kuitenkin on se, että objektien syöttö- ja lähtöpuolia ei voida testausprosessissa hallita samanarvoisesti. Lisäksi eri puolilta saadut tulokset eivät ole keskenään vertailukelpoisia. Tämä puolestaan aiheuttaa hankaluuksia saatujen testitulosten analysoinnissa.
Keksinnön yhteenveto
Keksinnön tavoite on voittaa testausratkaisujen tekniikan tason haitat ja esittää uudentyyppinen ratkaisu tietoliikennejärjestelmässä olevien objektien testausprosessien toteuttamiseen.
Keksinnön tavoite on myös aikaansaada menetelmä ja järjestely, joiden avulla on mahdollista saada vertailukelpoisia testituloksia objektin, kuten puhelinkeskuksen, syöttöpuolelta ja lähtöpuolelta.
Keksinnön muita tavoitteita ja etuja tuodaan esille, yhdessä liitteenä olevien piirrosten kanssa, selityksen seuraavassa osassa.
Tavoitteet saavutetaan menetelmällä tietoliikennejäijestelmässä olevan objektin testaamiseen, mainitun objektin omatessa syöttöpuolen ja lähtöpuolen, jossa lukuisia testauskomponentteja sijoitetaan rinnakkain objektin syöttöpuolta ja lähtöpuolta varten, testirutiinit suoritetaan objektin syöttöpuolta ja lähtöpuolta varten rinnakkain sijoitettujen lukuisten testauskomponenttien toimesta, rinnakkain sijoitettujen testauskomponenttien toimintaa hallitaan tasavertaisesti kuhunkin ··· rinnakkain sijoitettuun testauskomponenttiin kytketyn päätestauskomponentin toimesta, jolloin aikaansaadaan symmetrinen testausstruktuuri objektin syöttö- ja lähtöpuolien testaamiseen.
Edullinen järjestely tietoliikennejärjestelmässä olevan objektin testaamiseen, mainitun objektin omatessa syöttöpuolen ja lähtöpuolen, käsittää lukuisia testauskomponentteja, jotka sijoitetaan rinnakkain testattavan objektin syöttöpuolta ja lähtöpuolta varten, ja päätestauskomponentin, joka on järjestetty ohjaamaan tasavertaisesti kutakin rinnakkain sijoitettua testauskomponenttia objektin syöttö- ja lähtöpuolella, jolloin aikaansaadaan symmetrinen testausstruktuuri objektin testaamiseen.
3 106334
Keksinnön avulla saavutetaan useita etuja. Ratkaisu tarjoaa symmetrisen testausjäijestelyn, jossa kaikkia testauskomponentteja voidaan hallita yhtäläisesti. Testattavan objektin kahdelta eri puolelta saadut testaustulokset ovat keskenään vertailukelpoiset, mikä tekee tulosten jatkoanalysoinnin suorittamisen helpommaksi, ja antaa testausproseduureista luotettavammat tulokset.
%
Keksintö ja sen muut tavoitteet ja edut selitetään esimerkinomaisesti viitaten liitteenä oleviin piirroksiin, joissa samankaltaiset viitemerkit eri kuvioissa viittaavat samanlaisiin piirteisiin.
Piirrosten lyhyt selitys
Kuvio 1 on kaavioesitys tekniikan tason testausjäijestelystä;
Kuviot 2a ja 2b ovat kaavioesityksiä keksinnön yhdestä suoritusmuodosta;
Kuviot 3a ja 3b ovat kaavioesityksiä keksinnön toisesta suoritusmuodosta; ja Kuvio 4 esittää lisäksi vielä toisen suoritusmuodon.
Piirrosten yksityiskohtainen selitys
Kuvio 1 on kaavioesitys tekniikan tason jäijestelystä tietoliikennejärjestelmässä olevan objektin testaamiseksi. Tarkemmin sanottuna järjestely on ISUP (ISDN käyttäjän osa, engl. ISDN User Part) -testikonfiguraatio paikalliskeskuksia varten. Kuitenkin on huomattava että muitakin läpikulkuprotokollia kuin ISUP voidaan testata tällä ratkaisulla.
Kuten on kuvattu tekniikan tason järjestely sisältää päätestauskomponentin (MTC, engl. Main Testing Component) 2 ja rinnakkaistestauskomponentin (PTC, engl. Parallel Testing Component) 3 objektin testaamiseksi, siis testattava toteutus (IUT, engl. Implementation Under Test) 5. Testinkoordinointiproseduurit (TCP, engl. Test Coordination Procedures) 4 toteutetaan MTC:n 2 ja PTC:n 3 välillä aikaansaamaan kahden testerin välinen linkki. PTC 3 muodostaa osaprosessin (engl. slave process) MTCtlle 2, ja se sijaitsee erillisessä testivaiheessa. Näin ollen, ja kuviossa 1 nähtävällä tavalla, struktuuri on epäsymmetrinen (MTC ja PTC toimivat rinnakkain, vaikkakin niiden toiminta ja yleinen struktuuri on erilainen), ja näin ollen tekniikan tason konfiguraatiossa on ne epäkohdat, joihin jo edellä viitattiin.
106334
Kuviot 2a ja 2b esittävät kaaviomaisesti erään suoritusmuodon, ja tarkemmin sanottuna, käsitteen ja konfiguraation välikeskuksien testaamiseen (läpikulkukeskuksia, yhdyskäytäväkeskuksia jne.)· Testattavaa yksikköä voidaan kutsua SUT.ksi (testattava järjestelmä, engl. System Under Test) tai IUT:ksi (testattava toteutus, engl. Implementation Under Test). SUT:lla on syöttöpuoli ja lähtöpuoli, jotka tulee ottaa huomioon testin aikana esim. läpikulkukeskuksen tai yhdyskäytäväkeskuksen protokollan ja toiminnallisuuden testaamiseksi.
IUT (testattava toteutus, engl. Implementation Under Test) 5 aikaansaadaan kahden verkkopalvelutuottajan 20 ja 21 välisellä rajapinnalla. IUT:ta 5 tarkkaillaan ja ohjataan kahdelta ISUP (ISDN käyttäjän osa, engl. ISDN User Part) -linkiltä, siis LT (alitesteri, engl. Lower Tester) -ISUP-linkeiltä 6 ja 7, niihin liittyvine piireineen, siis vastaavasti LT-piirit 8 ja 9. Nähdään myös, että testinkoordinointiproseduuri (TCP) -linkki 14 on toteutettu LT:iden ulkopuolelle.
Testiä varten tarvittavat ohjaus- ja tarkkailupisteet (PCOs, engl. Points of Control and Observation) on merkitty A_PCO ja AC_PCO vasemmalle puolelle, ja vastaavasti B_PCO ja BC_PCO toiselle eli oikealle puolelle IUT:tä 5. Näistä A PCO on tarkoitettu signalointilinkkiä varten IUT:n ja SPA:n (signalointipiste A, engl. Signalling Point A) välillä, B PCO on tarkoitettu signalointilinkiksi IUT:n ja SPB:n (signalointipiste B, engl. Signalling Point B) välillä, AC_PCO IUT:n ja SPA:n välisiä piirejä varten, ja BCPCO IUT:n ja SPB:n välisiä piirejä varten.
Alitesterit (LT:t) käyttävät A_PCO:ta ja B_PCO:ta ISUP- signalointilinkkien 6 ja 7 ohjaamiseen. Alitesterit (LT:t) käyttävät AC_PCO:ta ja BC_PCO:ta piireihin liittyvien tapahtumien, kuten kytkeytyneisyyden, kaiutuksen, äänimerkin jne., tarkkailuun.
Lähetettävät ja B PCO-puolella tarkkailtavat ISUP PDU:t (protokolladatayksikkö, engl. Protocol Data Unit) sallivat PDU-rajoituksia määriteltäviksi ja koodattaviksi bittitasolle asti. Pohjalla oleva verkkopalvelutuottaja 20, 21 voi olla esim. sanomansiirto-osa (MTP, • < . engl. Message Transfer Part) -protokolla, jota määritellään yksityiskohtaisesti ITU-T- suosituksissa Q.701 -707, jotka sisällytetään tähän viitteenä.
Kuvio 2b esittää edellisen testausjärjestelyn mahdollisen konfiguraation välikeskuksia varten. Tässä päätestauskomponentti (MTC) 12 on toteutettu niin, että se on liitetty kahteen rinnakkaistestauskomponenttiin (PTC:t) 11 ja 13 TCP:itten 14 ja 15 avulla. Jäijestely on 5 106334 sellainen, että MTC 12 vastaa kahden rinnakkaistestauskomponentin (PCT:t) 11 ja 13 valvonnasta. Näistä A_PCT vastaa A-IUT-rajapinnasta ja B_PCT vastaa IUT-B-rajapinnasta (lyhennysten jäij esty s osoittaa signaloinnin suunnan).
Testinkoordinointiproseduurit (TCP) sallivat vastaavien rinnakkaistesterien 11 ja 13 ψ välisen kommunikoinnin. Testauskomponentteja voidaan myös koordinoida implisiittisesti (asynkronisesti), koska MTC:n ja vastaavien PTC:iden välisiä TCP:itä käytetään ainoastaan ennen kuin ISUP-signalointipiirien tila tarkistetaan ja silloin kun on välttämätöntä hankkia johtopäätös PTC:iItä 11 ja 13.
Kuvio 2b esittää näin ollen kaksi PTC:tä tai testauskomponenttia, jotka ovat rinnakkain sijoitettuja testattavan objektin kummallekin puolelle. Kuitenkin vaikka ainoastaan kaksi PTC:tä esitetään, on ymmärrettävä että rinnakkain sijoitettuja testauskomponentteja voi olla jopa huomattavasti enemmän kuin kaksi.
MTC 12 ohjaa PTC:itä 11 ja 13 TCP-linkkien 14 ja 15 kautta. Sentähden testausprosessissa on mahdollista hallita IUT:n 5 syöttö-ja lähtöpuolia tasavertaisesti. Tämä vuorostaan tekee järjestelystä symmetrisen ja syöttö- ja lähtöpuolien mittaustuloksista keskenään vertailukelpoisiksi.
Kuviot 3a ja 3b esittävät testausjärjestelyn televerkon paikalliskeskuksia tai lähtö/kohdekeskuksia varten. Tässä on yleisenä ongelmana ollut se, että kun testataan paikalliskeskusta on ollut vaikeaa, monessa tapauksessa jopa mahdotonta, tarkkailla vain ISUP PDU:ita, jos toiminnallisuutta, kuten kytkeytyneisyyttä, äänimerkkejä ja ilmoituksia jne., joka liittyy protokollan tapahtumiin, pitää ottaa huomioon johtopäätöksiä määrättäessä.
IUT 5 sijaitsee nyt yhteydenottopalvelutuottajan 23 (yhteydenottopuoli) ja verkkopalvelutuottajan 20 (verkkopuoli) välisellä rajapinnalla. Tarvitaan PCO ISUP:lta (IUT 5) yhteydenottopuolelle, esim. antamaan virike paikalliskeskukselle aloittaa puhelu lähettämällä IAM:n (lähtöosoiteviesti, engl. Initial Address Message). Toinen PCO
• < » t » . tarvitaan kytkeytyneisyyden tai paikalliskeskuksen generoimien äänimerkkien tarkastamiseen.
Useimmiten ISUP:lta (joka nyt on IUT) ei ole paljasta rajapintaa yhteydenottopuolelle.
Käytännön testikäyttöön voidaan valita yhteydenottorajapinta tähän tarkoitukseen.
Yhteydenottorajapinnan, esim. käyttäjän yhteydenottorajapinta DSS1 (digitaalisen 6 106334 tilaajajäijestelmän 1 protokolla , engl. Digital Subscriber System 1 protocol), käyttäminen PCO.na ja tässä PCO:ssa käytettävien abstraktipalvelualkioiden (ASP, engl. Abstract Service Primitives) olemassaolevien nimeämistapojen käyttäminen on järkevää. Abstraktisessa testaussaijassa (ATS, engl. Abstract Testing Suite) on mahdollisuus valita DSSLstä käytettävä yhteydenottoprotokolla. Voidaan käyttää yleisempääyhteydenotontapaista pseudoprotokollaa, tai on mahdollista yksinkertaisesti käyttää manuaalioperaatioita ISUP:n (siis IUT:n 5) stimuloimiseksi.
Kuvioiden 3a ja 3b esimerkissä, jossa esitetään mahdollinen konfiguraatio moniosapuoliseksi testausjäijestelyksi paikalliskeskuksia varten, kullakin testerillä on yksi ainoa PCO. Yhteydenoton PCO käyttää pohjalla olevaa yhteydenottopalvelutuottajaa (esim. DSSl:n tapauksessa LAPD.tä) yhteydenottotapahtumien tarkkailuun ja ISUPm stimuloimiseen yhteydenoton kautta. ISUP-toteutusta (siis IUT) ei voida testata sekoittamatta käyttäjän verkkorajapinta (UNI 15, engl. User Network Interface) -osaa tähän prosessiin.
Kuvioissa 3a ja b oikeaa puolta pidetään verkkopuolena ja vasenta puolta yhteydenottopuolena. Kumpikin puoli on varustettu kahdella PCO:Ila. Verkkopuolella ISUP-signalointilinkkiä ohjaava LT käyttää B_PCO:ta, kun taas liikennöintikanavia ohjaava (esim. piireihin liittyvien tapahtumien tarkkailua varten, kuten kytkeytyneisyyttä, merkkiääntä jne.) toinen LT käyttää BC_PCO:ta. Lähetettävät ja B_PCO-puoIeIIa tarkkailtavat ISUP PDU:t sallivat PDU-rajoituksia määriteltäviksi ja koodattaviksi bittitasolle asti. Yhteydenottopuolella ACCESS_PCO:ta (tai yhteydenoton signalointi-PCO (D-kanava), engl. Access signalling PCO (D-channel)) käytetään puhelunkäsittelytapahtumien (engl. Call Handling events) tarkkailuun ja ohjaukseen, kun « · < taas ACCESS_C_PCO:ta (tai yhteydenoton fyysisen piirin PCO (B-kanava), engl. Access physical circuit PCO (B-channel)) käytetään fyysisten näkökohtien (esim. äänimerkkien ja ilmoitusten) ohjaukseen ja tarkkailuun.
Lähetettävät ja ACCESS_PCO:lla tarkkailtavat yhteydenotto-PDU:t valitaan asianmukaisella abstraktiotasolla. DSSl:n kaltaisia alkionimiä voidaan käyttää ·. yhteydenotto-ASP.ille (abstraktipalvelualkio, engl. Abstract Service Primitive). ATS:ssä yhteydenotto-PDU-rajoitukset ovat annettuja DSS1 -protokollaa varten, kun taas PDU-rajoituksia ei ole koodattu bittitasolle pseudoyhteydenottoprotokollaa varten. Yhteydenottonäkökohtia ei voida jättää pois paikalliskeskuksien kohdalla. Tämä laajentaa jossakin määrin ISUP-signaloinnin kattavuutta.
106334
Esimerkinomainen konfiguraatio paikalliskeskusta varten esitetään kuviossa 3b. Päätestauskomponentti (MTC) 12 on järjestetty valvomaan kahta rinnakkaistestauskomponenttia (PTC) 13 ja 31. B_ISUP_PTC vastaa ITU_B -rajapinnasta ja ACCESS_PTC vastaa UNI:n yhteydenottorajapinnasta. Yksinkertaisuussyistä ylläpito-PCO on integroitu MTC:hen.
On sellaisiakin paikalliskeskusten testitapauksia, erityisesti kun käytetään lisäpalveluita, joissa on soveliasta käyttää testauskonfiguraation sekamuotoa. Kuvio 4 esittää yhden esimerkin tällaisesta testauskonfiguraation sekamuodosta, näyttäen ja lyhyesti selittäen vastaavia ohjaus-ja tarkkailupisteitä (PCO:ita).
Tässä konfiguraatiossa päätestauskomponentti (MTC) 12 valvoo TCP-linkin kautta kolmea rinnakkaistestauskomponenttia (PTC) 11, 13 ja 31: kaksi ISUP-PTC:tä ja yhden yhteydenotto-PTC:n. Järjestelmä sisältää, niinkuin näkyy, kaksi verkkopalvelutuottajaa 20, 21 (vrt. kuviot 2a ja b) ja myös yhteydenottopalvelutuottajan 23 (vrt. kuviot 3a ja b). Tässä tapauksessa paikalliskeskus (IUT) on se keskus, joka palvelee sitä nimenomaista käyttäjää, joka alunperin aktivoi lisäpalvelun.
Pohdittakoon nyt edellä selitettyjen konfiguraatioiden isäntä-orja (engl. master-slave) -näkökohtia. Kuvioissa 2b, 3b ja 4 näkyy jokaisessa valitun testikonfiguraation looginen testauskomponentti. Kukin jäijestely sisältää MTC:n valvomassa lukuisia rinnakkain sijoitettuja testauskomponentteja. Lisäksi ISUP PTC sijaitsee aina IUT:n oikealla puolella, kun taas vasemmalla puolella on erilaisia rinnakkaistestauskomponentteja (PTC:itä): ISUP (kuvio 2b), yhteydenotto (kuvio 3b) tai molemmat (kuvio 4).
Järjestelyn ATS voidaan kiijoittaa esim. TTCN:llä (yhdistetty puu- ja taulukkomerkintätapa, engl. Tree and Tabular Combined Notation) ja niin, että valitaan asianmukainen konfiguraatio testattavan keskuksen roolin mukaan.
Oikeanpuoleinen PTC voi olla kansainvälinen tai kansallinen ISUP ja konfiguroitavissa niin, että voidaan ajaa näistä kumpaa tahansa. Valinta perustuu PIXIT (protokollatoteutuksen lisätiedot testausta varten, engl. Protocol Implementation Extra Information for Testing) -kysymyksille annettuihin vastauksiin. Vasemmanpuoleinen PTC 8 voi olla minkätyyppinen tahansa. Se voi esimerkiksi olla kansainvälinen tai kansallinen ISUP, ja yhteydenottosignalointijäijestelmä tai ei-ISUP käyttäjän osa. Kun suoritetaan testi valitaan vain yksi näistä konfiguraatioista, jolloin valinta perustuu informaatioon, joka annetaan PlCS.ssä (protokollainformaation yhdenmukaisuuslause, engl. Protocol 8 106334
Information Conformats Statement) ja PIXIT:ssa.
Yhdyskäytäväkeskuksien kohdalla voidaan pitää oletusarvona, että puhelu aloitetaan vasemmanpuoleiselta PTC:ltä oikeanpuoleiselle PTC:lle. Näin ollen kansallinen verkko sijaitsee tässä tapauksessa lähtevän liikenteen kansainvälisen keskuksen IUT:n vasemmalla puolellapa kansainvälinen verkko on silloin IUT:n oikealla puolella. Saapuvan liikenteen kansainvälistenkeskusten kohdalla kansainvälinen verkko sijaitsee vasemmalla puolella ja kansallinen verkko puheluita käsittelemään sijaitsee oikealla puolella.
Testeissä viestien kulkua voidaan suunnitella niin, että johtopäätös määrätään sen perusteella, että tarkkaillaan käyttäytymisiä synkronisesti kummallakin puolella. Käyttäytymiset (käyttäytymisten ollessa mahdollisten tulosten eräs muoto) ovat näin ollen vertailukelpoiset. Erään skenaarion mukaan vaaditaan puolilta odotettu käyttäytyminen jotta testille määrättäisiin positiivinen johtopäätös, muuten testi antaa negatiivisen johtopäätöksen, siis objekti ei läpäissyt testiä.
Näin ollen keksintö tarjoaa laitteen ja menetelmän testaamiseen, jolla voidaan saavuttaa merkittävä parannus. Keksinnön mukainen järjestely on helppo ja taloudellinen toteuttaa sinänsä tunnetuilla komponenteilla ja luotettava käyttää. On huomattava, että edellä olevat keksinnön suoritusmuotojen esimerkit eivät ole tarkoitettu rajoittamaan keksinnön alaa edellä esitettyihin nimenomaisiin muotoihin, vaan keksintö on tarkoitettu kattamaan pikemminkin kaikki modifikaatiot, samankaltaisuudet ja vaihtoehdot, jotka sisältyvät keksinnön henkeen ja alaan, kuten on määritetty liitetyissä patenttivaatimuksissa. Kaikki alan ammattilaiselle ilmeiset lisäsuoritusmuodot, modifikaatiot ja sovellukset sisällytetään täten keksinnön henkeen ja alaan, kuten on esitetty tähän liitetyissä patenttivaatimuksissa.
• _

Claims (8)

9 106334
1. Menetelmä tietoliikennejäijestelmässä olevan objektin testaamiseen, mainitun objektin omatessa syöttöpuolen ja lähtöpuolen, tunnettu siitä, että lukuisia testauskomponentteja sijoitetaan rinnakkain objektin syöttöpuolta ja lähtöpuolta varten, testirutiinit suoritetaan objektin syöttöpuolta ja lähtöpuolta varten rinnakkain sijoitettujen lukuisten testauskomponenttien toimesta, rinnakkain sijoitettujen testauskomponenttien toimintaa hallitaan tasavertaisesti kuhunkin rinnakkain sijoitettuun testauskomponenttiin kytketyn päätestauskomponentin toimesta, jolloin aikaansaadaan symmetrinen testausstruktuuri objektin syöttö- ja lähtöpuolien testaamiseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että testattava objekti on puhelinkeskus, kuten välikeskus tai lähtökeskus tai kohdekeskus.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suoritetaan testaus objektin toiminnallisuuden tarkkailemiseksi vertauskelpoisten, objektin syöttöpuolelta ja lähtöpuolelta hankittujen, tulosten avulla.
4. Järjestely tietoliikennejäijestelmässä olevan objektin testaamiseen, mainitun objektin omatessa syöttöpuolen ja lähtöpuolen, tunnettu siitä, että se käsittää lukuisia testauskomponentteja, jotka sijoitetaan rinnakkain testattavan objektin syöttöpuolta ja lähtöpuolta varten, päätestauskomponentin, joka on järjestetty ohjaamaan tasavertaisesti kutakin rinnakkain sijoitettua testauskomponenttia objektin syöttö- ja lähtöpuolella, jolloin aikaansaadaan symmetrinen testausstruktuuri objektin testaamiseen.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että testattava objekti on kahden verkkopalvelutuottajan välille tietoliikennejäijestelmässä toteutettu välipuhelinkeskus. *
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että testattava objekti on * yhteydenottopalvelutuottajan ja verkkopalvelutuottajan väliselle rajapinnalle toteutettu lähtöpuhelinkeskus tai kohdepuhelinkeskus.
7. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että testattava objekti on 10 106334 puhelinkeskus, jolla on rajapinta lukuisiin verkkopalvelutuottajiin ja yhteen yhtevdenottopalvelutuottajaan.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 4 - 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että testinkoordinointiproseduurit on järjestetty rinnakkain sijoitettujen testauskomponenttien ja rinnakkain sijoitettuja testauskomponentteja ohjaavan päätestauskomponentin välille. • · r • « " 106334
FI981029A 1998-05-08 1998-05-08 Menetelmä ja järjestely testaukseen FI106334B (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI981029A FI106334B (fi) 1998-05-08 1998-05-08 Menetelmä ja järjestely testaukseen
AU34244/99A AU3424499A (en) 1998-05-08 1999-04-20 A method for testing an object in a telecommunications system
US09/674,919 US6526124B1 (en) 1998-05-08 1999-04-20 Method for testing an object in a telecommunications system
CN99805902.1A CN1299552A (zh) 1998-05-08 1999-04-20 一种用于测试远程通信系统中的目标的方法
PCT/FI1999/000319 WO1999059317A1 (en) 1998-05-08 1999-04-20 A method for testing an object in a telecommunications system
EP99915792A EP1082846A1 (en) 1998-05-08 1999-04-20 A method for testing an object in a telecommunications system

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI981029 1998-05-08
FI981029A FI106334B (fi) 1998-05-08 1998-05-08 Menetelmä ja järjestely testaukseen

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI981029A0 FI981029A0 (fi) 1998-05-08
FI981029A FI981029A (fi) 1999-11-09
FI106334B true FI106334B (fi) 2001-01-15

Family

ID=8551685

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI981029A FI106334B (fi) 1998-05-08 1998-05-08 Menetelmä ja järjestely testaukseen

Country Status (6)

Country Link
US (1) US6526124B1 (fi)
EP (1) EP1082846A1 (fi)
CN (1) CN1299552A (fi)
AU (1) AU3424499A (fi)
FI (1) FI106334B (fi)
WO (1) WO1999059317A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19912414A1 (de) * 1999-03-19 2000-09-21 Deutsche Telekom Ag System, Auswerteeinrichtung und Verfahren zum Überprüfen der von einer digitalen Vermittlungsstelle erfassten verbindungsbezogenen Kommunikationsdaten
CN100440887C (zh) * 2003-12-03 2008-12-03 华为技术有限公司 协议测试方法
US20060089146A1 (en) * 2004-10-26 2006-04-27 Cingular Wireless, Llc Method and apparatus for controlling call routing when testing nodes of a network in which mobile services switching centers and serving GPRS support nodes are pooled
US7583792B2 (en) * 2005-07-07 2009-09-01 Avaya Inc. Testing a data-processing system with telecommunications endpoints
CN101232537B (zh) * 2007-12-26 2012-06-06 中兴通讯股份有限公司 一种对通讯设备进行性能测试的方法及其系统
TW201242331A (en) * 2011-04-01 2012-10-16 Askey Computer Corp Device for testing function of telephone exchange
CN102790705B (zh) * 2012-07-24 2016-12-21 大唐移动通信设备有限公司 业务测试系统和方法、信令分析系统和方法

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5765053A (en) * 1980-10-08 1982-04-20 Hitachi Ltd Test method for subscriber line
JPS57155869A (en) * 1981-03-23 1982-09-27 Hitachi Ltd Subscriber line test system
CA1203875A (en) * 1983-06-16 1986-04-29 Mitel Corporation Switching system loopback test circuit
US4670897A (en) * 1983-08-04 1987-06-02 Communications Test Design, Inc. Circuit testing of telephone grids or the like
US4582964A (en) * 1984-06-25 1986-04-15 James A. Mayberry Remote loop-around carrier test system
US4860281A (en) * 1988-02-29 1989-08-22 Motorola, Inc. Individual subchannel loopback in the PCM interfaces of a digital telephone exchange with control of the outbound path
CA1335832C (en) * 1989-04-21 1995-06-06 Wing-Man Chan Remote test access system for isdn testing
US5347270A (en) * 1991-12-27 1994-09-13 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha Method of testing switches and switching circuit
US5418793A (en) * 1993-06-22 1995-05-23 At&T Corp. Method and apparatus for testing a complex entity
US5835566A (en) * 1996-03-29 1998-11-10 Telecom Technologies, Inc. System and method for providing in-band and out-of-band testing of telecommunications network components
US5838766A (en) * 1996-09-26 1998-11-17 Mci Communications Corporation System and method for providing shared resources to test platforms
US6038288A (en) * 1997-12-31 2000-03-14 Thomas; Gene Gilles System and method for maintenance arbitration at a switching node

Also Published As

Publication number Publication date
FI981029A (fi) 1999-11-09
WO1999059317A1 (en) 1999-11-18
FI981029A0 (fi) 1998-05-08
CN1299552A (zh) 2001-06-13
US6526124B1 (en) 2003-02-25
AU3424499A (en) 1999-11-29
EP1082846A1 (en) 2001-03-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6298043B1 (en) Communication system architecture and a connection verification mechanism therefor
US7616740B2 (en) Method, system, and computer-readable medium for simulating a converged network with a single media gateway and media gateway controller
EP0760570A2 (en) Loop-back test system using a suppressed ringing connection
CA2314927C (en) Communication system architecture and a management control agent and operating protocol therefor
FI106334B (fi) Menetelmä ja järjestely testaukseen
US7420928B2 (en) Testing of transmission quality in packet-based networks
US20100027774A1 (en) Trigger mediation system
EP2509294B1 (en) A telecommunication network bypass detection system with reduced counter detection risk
CA2213324C (en) Apparatus and method for testing the administration of network based supplementary services
US20100278049A1 (en) System and Method for Testing a Dynamic Communication Across a Network
Schlanger An overview of signaling system no. 7
US6467055B1 (en) Test system for use with a communications network, and apparatus and method for testing digital data transfer within a communications network
EP1146717B1 (en) Subscriber testing system
US6834099B1 (en) End-user communications test system
EP0661859A2 (en) Testing of a digital communication system
KR0150033B1 (ko) 루프백 프로시듀어를 이용한 루프백 위치 지정방법
KR0173207B1 (ko) 전전자 교환기의 패킷 가입자 선로 루프백 시험 방법
Choi et al. Generation of conformance test suites for B-ISDN signalling relevant to multi-party testing architecture
JP4082867B2 (ja) 加入者接続線路の検査方法
EP2116027B1 (en) Access circuit test for transfer engineering
KR100325173B1 (ko) 전전자교환기의 호처리 성능 테스트 방법
Tabrizipoor et al. Investigation of basic services interoperability problems in Next Generation Networks
Ritson et al. British Telecom CCITT No. 7 common channel signalling: past, present and future
Donohoe et al. Realization of a signaling system no. 7 network for AT&T
KR0181135B1 (ko) 전전자교환기에서 셉트방식 디지탈 트렁크의 비트 에러 시험장치 및 방법

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired