FI103526B - Rankajärjestely - Google Patents

Rankajärjestely Download PDF

Info

Publication number
FI103526B
FI103526B FI970170A FI970170A FI103526B FI 103526 B FI103526 B FI 103526B FI 970170 A FI970170 A FI 970170A FI 970170 A FI970170 A FI 970170A FI 103526 B FI103526 B FI 103526B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
vertical
rule
horizontal
flanges
tongue
Prior art date
Application number
FI970170A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI970170A (fi
FI103526B1 (fi
FI970170A0 (fi
Inventor
Ulf Hed
Original Assignee
Muotolevy Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Muotolevy Oy filed Critical Muotolevy Oy
Priority to FI970170A priority Critical patent/FI103526B/fi
Publication of FI970170A0 publication Critical patent/FI970170A0/fi
Priority to EE9700050A priority patent/EE9700050A/xx
Publication of FI970170A publication Critical patent/FI970170A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI103526B1 publication Critical patent/FI103526B1/fi
Publication of FI103526B publication Critical patent/FI103526B/fi

Links

Landscapes

  • Automatic Assembly (AREA)
  • Conveying And Assembling Of Building Elements In Situ (AREA)
  • Load-Bearing And Curtain Walls (AREA)

Description

103526
Rankaj ärj estely Regelarrangemang
Keksinnön kohteena on oheisen patenttivaatimuksen 1 mukainen seinämän rankajärjestely, jossa seinän pintalevyjä kannattavien pystyrankojen välissä on näiden suhteen liukuvat niiden tukemat vaakarangat. Keksinnön kohteena on myös menetelmä poikkileikkaukseltaan olennaisesti U-muotoisia pystyrankoja käsittävän seinämärakenteen seinälevyjen tukemiseksi, jossa kentän tukena käytetään olennaisesti U-muotoisen poikkileikkauksen omaavia vaakarankoja.
Ennestään tunnetaan rankajärjestelyjä, jossa yleensä levy-metallista tehdyt pystysuuntaiset rangat on sijoitettu välin päästä toisistaan pitämään rankojen kummallekin puolelle asennettavia seinälevyjä, kuten kipsilevyjä tai senkaltaisia. Esimerkkinä tällaisesta rangasta mainittakoon suomalaisessa patenttihakemuksessa no 841589 esitetty rankajärjestely, johon kuuluu poikkileikkaukseltaan yleisesti U-muotoinen pitkänomainen ranka, jonka uumaan on järjestetty lovitus. Lovitus muodostuu kyseisen hakemuksen mukaan edullisesti rangan uumasta ulos painettavasta läpästä, joka tukee rangan laippoja ja samalla muodostaa rangan uumaan putkitukselle yms. käytettävissä olevan aukon. Tämä ratkaisu antaa pystysuuntaisen ranka-järjestelmän, missä kunkin rangan paikka on vapaasti määriteltävissä. Näin järjestetty rankatyyppi on saavuttanut erittäin laajan käytön, ja sitä voidaan käytännössä pitää metalli-rankojen vakiotyyppinä. Ratkaisuun ei kuitenkaan sisälly erityisiä vaakasuuntaisia rankoja, mitkä saattavat olla ohuiden seinälevyjen kenttäalueen tukemiseksi tarpeen, mikäli ranka-väliä kasvatetaan tavanomaista suuremmaksi, esim. 600 millimetristä 900...1200 millimetriin.
Suomalaisesta patenttihakemuksesta no 934175 tunnetaan taas rankajärjestely, johon liittyy pystyrankojen väliin sijoitetta 2 103526 va, poikkileikkaukseltaan olennaisesti U-muotoinen vaakaranka, jonka päissä on pystyrankaan lukittuvat muotoumat. Kyseiset muotoumat muodostuvat vaakarangan toisessa päässä kieleke-mäisistä osuuksista, jotka toimivat yhdessä pystyrangan uumassa olevien vastaavien erikoismuotoisten lovien kanssa, ja vastakkaisessa päässä vaakarangassa on pystyrangan laippojen reunaosuuksien kanssa yhteistoimivat pystysuuntaiset urat vaakarangan laipoissa. Koska U-muotoinen pystyranka ei ole poikkileikkaukseltaan symmetrinen, on vaakaranka käytännössä varustettava useilla rinnakkaisilla urilla, jotta vaakaranka olisi sovitettavissa pystyrankaan riippumatta U-muodon suuntauksesta vaakatasossa. Käytännössä on tällaisten urien muodostaminen U-muodon omaavan, yleensä ohuesta pellistä valmistetun rangan laippoihin vaikeata. Tämän ratkaisun olennaisena haittana on edelleen se, että pystyrankojen keskinäinen väli tarkasti määräytyy vaakasuuntaisen rangan pituuden mukaan, jolloin rankavälin sovittaminen käyttökohteen mukaisesti on erittäin vaikeata. Ratkaisu on edelleen sellainen, että vaakaranka on liitettävissä ainoastaan erikoistyyppiä olevaan pysty-rankaan, missä on edellä mainitut erikoismuotoiset lovet, joiden muoto on tarkasti sovitettu vaakarangan toisen pään mukaan.
Amerikkalainen patentti no. US-4,693,047 esittää vastaavasti :· taas rankarakennetta, jossa kussakin pystyrangassa olevan aukon läpi ulottuu pystyrankaa olennaisesti kapeammat vaaka-rangat. Seinälevyjen tukemiseksi vaakarankojen kohdalla järjestely käsittää erillisiä kiinnikkeitä. Kukin vaakaranka ulottuu useamman pystyrangan läpi, johon ne ovat keskinäisesti lukittavissa pystyrangan aukkoon järjestetyn taitettavan lukitus-kielekkeen avulla. Tällaisen rakenteen hankaluutena on mm. se, että vaakarangan leveys on pystyrangan riittävän lujuuden aikaansamiseksi tehty pystyrankaa kapeammaksi, mikä estää vaakarangan mielekästä käyttöä seinälevyjen kiinnittämiseen.
Tanskalainen patenttijulkaisussa no. DK-170541 esitetään sani- 3 103526 teettijärjestelyiden asennuselementti, jossa on esim. poly-esterivaahtobetonin avulla koossa pidettävä tukirakenne sekä siihen asennetut putki- yms. järjestelyt. Tukirakenne muodostuu pituus- ja poikittaissuuntaisista profiileista, joiden välissä on niiden laippojen väliin ja muuraustartuntana toimivan uumaharjanteen raon läpi työnnetty vaakaprofiili. Rakenteen leveys on kahden vaakasuunnassa tarkkaan asettuvan pysty-rangan määrittämä ja rajoittuu yhteen rankaväliin, eikä se siten ole käyttökelpoinen jatkuvarakenteisia seinämärakenteita varten.
Tämän keksinnön tarkoituksena on tarjota rankajärjestelmän, johon liittyy sekä pysty- että vaakasuuntaiset rangat siten, että yksittäisten pystysuuntaisten rankojen väli on tietyn liukumavaran puitteissa säädettävissä. Järjestelmään käytettävä monikäyttöinen vaakaranka tulee voida liittää olennaisesti edellä selitettyä vakiotyyppiä oleviin, läpällä varustettuihin pystyrankoihin eri tavalla siten, että pystyrangan valmistukseen käytettäviin järjestelyihin tarvitsee tehdä vain pieniä muutoksia. Vaakarangan valmistuksen tulee edelleen olla mahdollisimman yksinkertainen, ja rankajärjestelmän kokoaminen ja purkaminenkin helppo.
Tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten kuin oheisen patenttivaatimuksien 1 ja 7 tunnusmerkkiosissa on esitetty. Näin ollen on keksinnölle tunnusomaista, että pystyrangan lovi-tuksen alareuna on sovitettu vapaasti kantamaan vaakarangan päätä, jonka ehjän osuuden päässä on pidätinelimet, jotka toimivat yhdessä mainitun alareunan kanssa vaakarangan ollessa uloimmassa ääriasennossaan. Vaakarangat saatetaan toisesta, ! kielekkeellä varustetusta päästään lukittuun kosketukseen pystyrangan kanssa, ja vastakkaisesta, liukuvan sovituksen käsittävästä päästään saatetaan vapaasti tukeutumaan toiseen pystyrankaan sovitetun lovituksen alareunan kanssa. Näin vaakarangan ainakin toinen pää on sovitettu pystyrangan pituusuuntaan nähden poikittain liukuvaksi olennaisesti 4 103526 pystyrangan laippojen leveyden verran, jolloin pystyrankaan muodostettu lovitus ottaa vaakarangan pään vastaan siten, että lovituksen alareunat vapaasti kantavat vaakarankaa.
Keksintöä selitetään nyt yksityiskohtaisemmin oheiseen piirustukseen viitaten, missä:
Kuvio 1 on perspektiivikuva keksinnön erään suoritusmuodon mukaisesta vaakarangasta,
Kuvio 2 perspektiivisesti esittää, miten kuvion 1 mukainen vaakaranka asettuu kahden pystyrangan väliin,
Kuvio 3 perspektiivisesti osaleikkauksena esittää vaihtoehtoista rankajärjestelyä, missä vaakarangan laipat suuntautuvat ylöspäin, ja
Kuvio 4 esittää seinämän eräitä vaihtoehtoisia rankajärjeste-lyitä.
Kuvion 1 mukaisesti rankajärjestelmän U-muotoinen edullisesti pellistä tai senkaltaisesta muodostettu vaakaranka 1 käsittää uuman 2 sekä siihen sopivasti taittamalla muodostetut laipat 3, joihin on jäykkyyden lisäämiseksi edullisesti vielä muodos-:· tettu reunataitokset 4. Seinän sähkö- tms. putkituksen helpot tamiseksi rangan uumassa on edelleen sopivasti aukot 5. Keksinnön mukaisesti on vaakarangan 1 ainakin toiseen päätyyn sen ehjän, eli uuman 2 ja laippoja 3 käsittävän osuuden kohdalle muodostettu ainakin yksi pidätinkynsi 6, joka kuviossa 1 esitetyssä edullisessa suoritusmuodossa on muodostettu ulottumaan vaakarangan 1 laipan 3 lyhyenä jatkeena uumasta 2 poispäin. Näin ollen pidätyskynsi 6 käytännössä ulottuu jonkin verran laipan 3 reunataitoksen 4 alareunan eli vaakarangan 1 toiminnallisen alapinnan ulkopuolelle. Eräässä toisessa suoritusmuodossa pidätinkynsi taas muodostuu uuman 2 taitoksesta, jolloin vaakaranka asennetaan siten, että uuma 2 on alimpana 5 103526 ja laipat 3 ulkonevat ylöspäin, kuten on esitetty kuviossa 3.
Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti vaaka-rangan 1 toinen pää käsittää päätykielekkeen 7, joka on muodostettu uuman 2 jatkeeksi siten, että se ulottuu laippojen 3 päätyjen 8 ohitse olennaisen matkan kuviossa 2 esitetyn mukaisesti pystyrangan 9 laippojen 10 ja uuman 11 väliseen tilaan, sopivasti likimain sen keskelle. Päätykieleke 7 on ulkopääs-tään sopivasti jonkin verran viistetty, jolloin se on kuviossa 2 näkyvällä tavalla helposti pujotettavissa myös pystyrangan 9 uumassa 11 olevan sisääntaitetun läpän 12 muodostamaan aukkoon 13 lukkiutumaan siihen, kuten myöhemmin tarkemmin selitetään. Keksinnön mukaisesti vaakarangan 1 vastakkainen pää on tässäkin tapauksessa järjestetty sovitukseltaan olennaisesti liukuvaksi pystyrangan 9 laippojen 10 välissä. Tätä varten on pysty-rangan 9 laippojen reunataitoksiin 14 muodostettu lovet 15, jotka ulottuvat pystyrangan 9 pituussuunnassa olennaisesti läpän 12 muodostaman aukon 13 alareunasta likimain vaakarangan 1 laippojen 3 leveyden verran alaspäin. Näin ollen vaakarangan 1 laippojen 3 reunataitos 4 nojaa pystyrangan 9 laippojen 10 taitoksiin 14 muodostettujen lovien 15 alareunaan 16.
Kuviossa 3 esitetyssä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa vaaka-ranka 1 on toteutettu siten, että sen laipat 3 käytössä suun-tautuvat ylöspäin. Tässä suoritusmuodossa on pystyrangan 9 lovet 15 sijoitettu siten, että lovien 15 alareuna 16 on tasan läpän 12 muodostaman aukon 13 alareunan kanssa. Koska pysty-rangan 9 läppä 12 yleensä on muodostettu siten, että sen pituus uumaan 11 liittyvästä kääntökohdastaan 12a on suurempi kuin laippojen 10 leveys, voi sisään taitettu läppä 12 edel-• leen tarvittaessa tukea laippoja 10. Tässä suoritusmuodossa pidätinkynsi 6 voi myös muodostua vaakarangan 1 uuman 2 taitetusta osuudesta 6a, kuten kuviossa 3 on esitetty.
Keksinnön mukainen liukuva sovitus vaaka- ja pystyrankojen 1, 9 välissä mahdollistaa nyt sen, että pystyrangat 9 voivat » « 103526 6 sijaita jonkin verran eri kohdalla vaakarangan 1 päässä, jolloin kunkin pystyrangan 9 tarkka sijainti voidaan sovittaa siihen kiinnitettävien ei näytettyjen seinälevyjen, pysty-rangan 9 yleisen suuntauksen ja käytännön mittatekijöiden mukaisesti. Samalla vaakaranka 1 kuitenkin on asetettavissa tukemaan seinälevyjä pystyrankojen 9 välisellä kentällä, kuten kuviosta 4 tarkemmin ilmenee.
Pidätinkynsi 6, 6a toimii yhdessä pystyrangan 9 laippojen 10 taitoksiin 14 vaakarankaa 1 varten järjestetyn lovituksen 15 alareunan 16 kanssa siten, että kynsi 6, 6a pysyy reunan 16 takana sen jälkeen, kun vaakarangan 1 pää on viety lovituksen 15 kautta pystyrangan 9 laippojen 10 väliin. Näin ollen helpotetaan kuviossa 4 näkyvän vaaka- ja vastaavasti pystyrangoista 1, 9 muodostuvan rankajärjestelmän pystytystä, koska pysty- ranka 9 ei enää vahingossa irtoa vaakarangasta 1. Koska lovi-tus 15 käytännössä on edullisesti järjestetty siten, että sen korkeus likimain vastaa vaakarangan 1 laippojen 3 leveyttä, tietyissä tapauksissa sen ja pidätinkynnen 6 yhteispituutta, on vaakaranka 1 asennuksen aikana kuitenkin tarvittaessa helposti irroitettavissa pystyrangasta 9 joko vaakarangan päätä vääntämällä tai jälkimmäisessä tapauksessa rangan 1 päätä nostamalla.
Käytännössä pystyrangat 9 sijoitetaan kuvion 4 mukaisesti eri suuntiin suuntautuneina, jolloin seinärakenteen kulloinkin uloimpien rankojen 9 uumat 11 voivat tarvittaessa suuntautua rakenteen ulkoreunoja 17 ja esim. rakenteessa olevia ovi- tms. aukkoja 18 vasten.
Seinän kenttäalueella pystyrangat 9 ovat sijoitettavissa halutulla suuntauksella jokseenkin mielivaltaisesti, jolloin vaaka-rankoja 1 tulee voida asettaa kulloinkin vastakkaisiin pysty-rankoihin 9 liittyen ja yleensä samalle riville. Edellä esitetyn edullisen, kielekettä 7 käsittävän suoritusmuodon mukaisesti tämä on mahdollista siten, että kieleke 7 on työnnettä 7 103526 vissä rangan 9 uumaan 11 järjestetyn aukon 13 kautta niin pitkälle, että vaakarangan pääty 8 asettuu pystyrangan 9 uumaa 11 vasten. Vaakarangan 1 kielekkeen 7 juuressa on edullisesti ainakin toisessa reunassa uumaan 2 päin suuntautuva lovitus 19 tai muu kapea kohta, mikä mahdollistaa vaakarangan 1 asettamisen pystyrangan uumaa kapeampaankin aukkoon 13, kuten on esitetty kuviossa 2. Kuvion 3 mukaisessa suoritusmuodossa tämä on toteutettu siten, että kieleke 7 jatkuu uumaa 2 (ja etenkin 11) kapeampana osuutena, jolloin aukon 13 alareuna 16a käytännössä voi toimia keksinnön mukaisena liukusovituksena aukon 15 alareunan 16 tavoin.
Kuvion 2 mukaisessa suoritusmuodossa kapea kohta 19 taas muodostuu lyhyestä lovesta, joka yhteistoiminnassa uuman 11 aukon 13 reunojen kanssa lukitsee kielekkeen 7 aukossa 13. Toinen lukitus on järjestettävissä siten, että pystyrangan läppä 12 painaa kielekettä 7. Tällä tavalla estetään vaakarangan 1 kiertyminen siinä tapauksessa, että vaakarangan 1 vastakkainen, keksinnön mukaisen vapaan liukusovituksen omaava pää keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti vääntö-liikkeen avulla saatetaan pystyrangan 9 laippojen 10 väliin loveen 15. Samaten läppä 12 estää vaakarangan 1 kääntymisen, kun seinälevy sinänsä tunnetulla tavalla ruuvaamalla kiinnitetään rangan 1 laippoihin 3. Kielekkeen 7 ollessa pystyrangan .. laippojen 10 ja uuman 11 määrittämässä tilassa se saattaa lomittua pystyrangan 9 vastakkaisesta suunnasta samaan tilaan viedyn toisen vaakarangan kanssa, ja siksi on kielekkeen 7 ulkopäässä edullisesti vielä lomittumista helpottava taitos 20. Kyseinen taitos 20 edullisesti vielä toimii kielekettä 7 vastaan taitettavan läpän 12 vasteena siten, että läppä 12 ei pääse kiekelekkeen 7 päädyn ohitse.
Kuten kuviossa 1 on esitetty, on vaakaranka 1 edullisesti toteutettu siten, että pidätinkynsiä 6, 6a on rangan kummassakin päässä, jolloin vaakarangan 1 kumpikin pää on asetettavissa liukuvaan kosketukseen pystyrangan 9 lovituksen 15 kans- 8 103526 sa. Tarvittaessa voidaan kieleke 7 tällöin sopivasti käsin taittaa esim. laippoja 3 vasten poikittaiseen asentoon, jolloin vaakarangan 1 tässäkin päässä on täysi asennusliukuma.
Keksinnön mukaisen rankajärjestelmän asennus on erityisen helppo, koska rankakohtaisesta käyttötilanteesta riippuen kukin yksittäinen vaakaranka 1 on asennettavissa useammalla eri tavalla siten, että ainakin sen toisessa päässä on sovitusta helpottava liukuma, kun taas vastakkainen pää myös on lukittavissa pystyrankaan 9. Kuviosta 4 ilmenee esimerkkejä joistakin toteutettavista asennustavoista.
Niissä tapauksissa, missä pystyrankojen 9 vakijako liukumavaran puitteissakaan ei täydellisesti vastaa käytettävissä olevaa tilaa esim. seinien välissä, joudutaan rankaväliä lyhentämään. Tunnetussa ratkaisussa tämä toteutetaan siten, että vaakaranka on sinänsä muodostettu sellaiseksi, että katkaisemalla ranka ja kääntämällä toinen puolisko ylösalaisin, ovat ranganpätkät työnnettävissä teleskooppimaisesti lomittain, mikä on varsin monimutkainen toimenpide. Keksinnön mukaisella ratkaisulla tällainen järjestely on täysin vältettävissä. Koska järjestelmän uloin ranka tällöin useimmiten sijaistee seinää vasten, ei tarvita mitään vaakarangan 1 liikettä estävää pidätintoimintoa, vaan keksinnön mukainen liukusovitus mahdollistaa sen, että ranka yksikertaisesti katkaistaan sopivan mittaiseksi ja asetetaan vapaasti uloimman pystyrangan 9 lovitukseen 15 tukeutumaan sen alareunaan 16.
Edellä on esitetty joitakin keksinnön mukaisen ratkaisun edul-lisiä suoritusmuotoja, mutta alan asiantuntijalle on selvää, että keksintö on muunneltavissa toisinkin oheisien patenttivaatimuksien puitteissa.

Claims (9)

9 103526
1. Rankajärjestely, jossa seinämärakenteen pintalevyjä kannat tavien poikkileikkaukseltaan olennaisesti U-muotoisten pysty-rankojen (9) välissä on ainakin yksi pystyrangan (9) kanssa yhteistoimiva olennaisesti U-muotoinen vaakaranka (1) , missä pystyrangassa (9) on vaakarangan pään vastaanottamiseksi sovitettu lovitus (13, 15), jolloin tämä vaakaranka (1) on sovitettu pystyrangan (9) pituussuuntaan nähden poikittain liukuvaksi ja pystyrangan tukemaksi, tunnettu siitä, että lovituksen (13, 15) alareuna (16 ja/tai 16a) on sovitettu vapaasti kantamaan vaakarangan (1) päätä, jonka ehjän osuuden päässä on pidätinelimet (6, 6a), jotka toimivat yhdessä mainitun alareunan (16, 16a) kanssa vaakarangan (1) ollessa uloimmassa ääriasennossaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että lovitus (15) on muodostettu etenkin pystyrangan (9) laippojen (10) ulkoreunojen poikittaistaitoksiin (14), jolloin liukumavara olennaisesti vastaa pystyrangan (9) laippojen (10) leveyttä pidätinelimien (6, 6a) ulottuvuutta lukuun ottamatta, ja sopivasti siten, että vaakaranka (1) on kannatettu ainakin sen laippojen (3) reunojen kohdalla.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen järjestely, tun nettu siitä, että pidätinelimet (6, 6a) käsittävät vaaka-rangan (1) laipan (3) reunan yli ulkonevan pidätinkynnen (6), joka sopivasti muodostuu vaakarangan (1) uumasta (2) poispäin suuntautuvasta laipan (3) jatkeesta, edullisesti siten, että pidätinkynsiä (6) on vaakarangan (1) kunkin laipan (3) kum- ‘ massakin päässä.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että pidätinelimet (6, 6a) muodostuvat vaaka-rangan (1) uuman (2) laipoista (3) poispäin taitetusta osuudesta (6a, 20). 103526
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1...4 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että vaakarangan (1) toisessa päässä on kieleke (7), joka on muodostettu vaakarangan (1) uuman (2) jatkeena ulottumaan olennaisen matkan pystyrangan (9) laippojen (10) ja uuman (11) väliseen tilaan, sopivasti likimain sen keskelle, ja vaakarangan (1) laipat (3) päättyvät (8) kielekkeen (7) juuren tasalle.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että kielekkeen (7) juuressa on ainakin toisella reunalla uumaan (2) päin suuntautuva lovitus (19).
7. Menetelmä poikkileikkaukseltaan olennaisesti U-muotoisia pystyrankoja (9) käsittävän seinämärakenteen seinälevyjen tukemiseksi, jossa kentän tukena käytetään olennaisesti U-muotoisen poikkileikkauksen omaavia vaakarankoja (1) , jotka liittyvät mainittuihin pystyrankoihin (9), tunnettu siitä, että vaakarangat (1) toisesta, kielekkeellä (7) varustetusta päästään saatetaan lukittuun kosketukseen pystyrangan (9) kanssa, ja vastakkaisesta, liukuvan sovituksen käsittävästä päästään saatetaan vapaasti tukeutumaan toiseen pysty-rankaan (9) sovitetun lovituksen (13, 15) alareunaan (16, 16a) . •
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaakarangan (1) kieleke (7) lukitaan toiseen pysty-rankaan (9) taittamalla pystyrangassa (9) oleva läppä (12) kielekettä (7) vasten.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaakarangan (1) liukuvan sovituksen omaava pää viedään toisen pystyrangan (9) laippojen (10) väliin vääntö-liikkeen avulla, jolloin vaakarangan (1) vastakkainen pää pysyy olennaisesti liikkumattomana kielekettä (7) kiertoliikettä vastaan lukitsevan läpän (12) ansiosta. 103526
FI970170A 1997-01-16 1997-01-16 Rankajärjestely FI103526B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI970170A FI103526B (fi) 1997-01-16 1997-01-16 Rankajärjestely
EE9700050A EE9700050A (et) 1997-01-16 1997-03-17 Liistsõrestik ja selle koostamise meetod

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI970170 1997-01-16
FI970170A FI103526B (fi) 1997-01-16 1997-01-16 Rankajärjestely

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI970170A0 FI970170A0 (fi) 1997-01-16
FI970170A FI970170A (fi) 1998-07-17
FI103526B1 FI103526B1 (fi) 1999-07-15
FI103526B true FI103526B (fi) 1999-07-15

Family

ID=8547617

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI970170A FI103526B (fi) 1997-01-16 1997-01-16 Rankajärjestely

Country Status (2)

Country Link
EE (1) EE9700050A (fi)
FI (1) FI103526B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI970170A (fi) 1998-07-17
FI103526B1 (fi) 1999-07-15
FI970170A0 (fi) 1997-01-16
EE9700050A (et) 1998-08-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
USRE32890E (en) Frame connector system
US4571907A (en) Frame connector system
US7752817B2 (en) Two-piece track system
CA2544521A1 (en) High-strength concrete wall formwork
US4811539A (en) Wall framing system
CA2459936A1 (en) Building wall element
SI9820020A (sl) Postopek izdelave togih profilnih palic, pripravnih za ročno členjenje, primernih kot okvir za stene, slepe stene, slepe stropove in podobno, in po njem dobljene profilne palice
US3374984A (en) Wall form bracket
US3841048A (en) Concealed grid system
US4021986A (en) Modular ceiling framework
WO2017040104A1 (en) Framing clips
EP3619706B1 (en) Partition wall
ES2586809T3 (es) Guía deformable para particiones en general
FI103526B (fi) Rankajärjestely
US2013762A (en) Building construction
RU2147784C1 (ru) Профиль канала
US1596360A (en) Structural unit
SE459761B (sv) Beklaednadselement
ITPD20120164A1 (it) Guida deformabile per divisori, controsoffitti e velette in genere
US1128659A (en) Metal fabric.
US1755503A (en) Stud or the like
JP4442860B2 (ja) 縦桟と横桟との連結構造
JPH0247461A (ja) タイル壁面施工方法
EP1170432A1 (en) Stud wall constructions
JP4046003B2 (ja) 棒状建材の設置構造