FI100004B - Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin - Google Patents

Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin Download PDF

Info

Publication number
FI100004B
FI100004B FI941307A FI941307A FI100004B FI 100004 B FI100004 B FI 100004B FI 941307 A FI941307 A FI 941307A FI 941307 A FI941307 A FI 941307A FI 100004 B FI100004 B FI 100004B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hole
alarm
burglar alarm
burglar
alarm according
Prior art date
Application number
FI941307A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI941307A (fi
FI941307A0 (fi
Inventor
Reijo Varis
Marko Pirinen
Original Assignee
Alektro Safeguard Ltd Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alektro Safeguard Ltd Oy filed Critical Alektro Safeguard Ltd Oy
Priority to FI941307A priority Critical patent/FI100004B/fi
Publication of FI941307A0 publication Critical patent/FI941307A0/fi
Priority to US08/716,384 priority patent/US5760681A/en
Priority to PCT/FI1995/000149 priority patent/WO1995026016A1/en
Priority to EP95912279A priority patent/EP0752145A1/en
Priority to AU19526/95A priority patent/AU1952695A/en
Priority to JP7524406A priority patent/JPH09510564A/ja
Publication of FI941307A publication Critical patent/FI941307A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI100004B publication Critical patent/FI100004B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62HCYCLE STANDS; SUPPORTS OR HOLDERS FOR PARKING OR STORING CYCLES; APPLIANCES PREVENTING OR INDICATING UNAUTHORIZED USE OR THEFT OF CYCLES; LOCKS INTEGRAL WITH CYCLES; DEVICES FOR LEARNING TO RIDE CYCLES
    • B62H5/00Appliances preventing or indicating unauthorised use or theft of cycles; Locks integral with cycles
    • B62H5/20Appliances preventing or indicating unauthorised use or theft of cycles; Locks integral with cycles indicating unauthorised use, e.g. acting on signalling devices
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62JCYCLE SADDLES OR SEATS; AUXILIARY DEVICES OR ACCESSORIES SPECIALLY ADAPTED TO CYCLES AND NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. ARTICLE CARRIERS OR CYCLE PROTECTORS
    • B62J3/00Acoustic signal devices; Arrangement of such devices on cycles
    • B62J3/10Electrical devices
    • B62J3/12Buzzers; Horns with electrically driven airflow
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B13/00Burglar, theft or intruder alarms
    • G08B13/02Mechanical actuation
    • G08B13/14Mechanical actuation by lifting or attempted removal of hand-portable articles
    • G08B13/1436Mechanical actuation by lifting or attempted removal of hand-portable articles with motion detection

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)

Description

100004
Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashäly-tin. - Tjuvalarm, som aktiveras av föremälets, som skall skyddas, rörelse.
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen liikkeestä aktivoituva varashälytin.
Käytössä olevien varashälyttimien toimintaperiaatteet vaihte-levat suuresti käyttötarkoituksesta riippuen. Rakennusta, toimistoa, kotia yms. kiinteitä kohteita vartioivissa laitteissa on usein käytetty sähkömagneettisessa säteilykentässä (infra-puna, näkyvä valo) tai mikroaaltokentässä tapahtuvaan häiriöön perustuvia hälyttimiä. Kohteissa, joissa halutaan suojautua kansien, ovien, luukkujen tms. luvattomalta avaamiselta, on käytetty magneetteja, katkeavia valonsäteitä jne.
Edellä mainitut periaatteet eivät kuitenkaan sovellu kovin hyvin (kalleuden, asennettavuuden tai käytön vaikeuden vuoksi) varashälyttimiin, joita tarvitaan silloin kun halutaan suojata kohteita, joiden varastaminen edellyttää aina kohteen liikuttamista, jolloin kohteen liikuttaminen halutaan estää. Tällaisia kohteita ovat esim. auto, vene, moottoripyörä, polkupyörä, taideteos tai -esine, näyttelyesine, rantalaukku jne. 1 Tällaisten kohteiden hälyttimissä ongelmana on se, että virhe-hälytysten estäminen ja varma hälyttäminen tositilanteessa ovat vaikeasti yhteen sovitettavissa ja toteutettavissa, koska hälyttäminen tapahtuu yleensä ”ON-OFF"-periaatteella. Autojen, veneiden, polkupyörien ja moottoripyörien yms. käyttöesineiden varastamisen ehkäisyssä syntyy usein tilanteita, joissa joku * laillinen häiriö voi aiheuttaa suojeltavan kohteen liikahduksen tai siirtämisen. Suojatun pyörän, veneen jne. viereisen pyörän, veneen jne. laillinen ottaja voi vahingossa tönäistä suojattua pyörää, venettä jne. tai jopa joutuu siirtämään sitä saadakseen omansa. Tunnetuilla varashälyttimillä tämä aiheuttaa helposti 2 100004 aiheettomia hälytyksiä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on US-patenttijulkaisussa 4,845,464 ehdotettu ajoneuvon varashäly-tintä, jonka toimintaherkkyys on käyttäjän ohjelmoitavissa.
Tämä tunnettu hälytin soveltuu autojen varashälyttimeksi, mutta ei yleisempään käyttöön esim. polkupyörien, salkkujen yms. pienesineiden varashälyttimeksi. Viimeksi mainituissa tapauksissa edellytyksenä on, ettei hälytintä, johon päästään käsiksi, voida irrottaa tai passivoida esim. ilman polkupyörän tms. lukon avainta.
Tunnetuissa varashälyttimissä on vielä yhtenä vaikeutena hälyt-timen aktivointi ja jälleen passivointi käyttäjälle vaivattomasti ja konstruktiivisesti halvalla ja varmatoimisella tavalla .
Keksinnön tarkoituksena on poistaa tunnettujen varashälyttimien puutteet ja saada aikaan suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin, jossa toiminta ja rakenne on yhdistetty niin, että hälytimellä on monipuolinen käyttöalue varma-toimisuuden ohella.
Keksinnön lisätarkoituksena on saada aikaan varashälytin, jonka aktivoiminen ja passivoiminen tapahtuu helposti, jopa automaattisesti, mutta kuitenkin niin, että laitetta tai sen kiinnitys-osia rikkomatta luvaton käyttäjä ei kykene passivoimaan laitetta .
Edellä mainitut keksinnön tarkoitukset saavutetaan oheisissa patenttivaatimuksissa esitettyjen tunnusmerkkien perusteella.
• Seuraavassa keksintöä selostetaan lähemmin suoritusesimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää sivulta nähtynä keksinnön mukaista hälytintä ja siihen kuuluvia osia ja
Il wu *»* < n « 3 100004 kuvio 2 esittää samaa päältä nähtynä.
Kuvio 3 esittää keksinnön mukaista hälytintä sen yhden sovellutuksen mukaisessa käyttötilanteessa.
Kuviot 4-6 esittävät keksinnön toisen suoritusmuodon mukaista hälytintä avattuna ja ilman sähköisiä osia.
Kuvio 7 esittää kuvioiden 4-6 mukaisen hälyttimen kantta, ja kuvio 8 esittää kuvioiden 4-7 mukaisen hälyttimen poikkileikkausta kuvion 4 leikkausviivan VIII-VIII kohdalta kun kansi 22 on paikalleen lukittuna.
Hälyttimen runkokotelo 1 on tehty esim. lujasta, sitkeästä muovista, mutta se voi olla myös metallia kuten alumiinia tai terästä. Rungossa 1 on reikä 2, jolla hälytin on kytkettävissä kiinni suojeltavan kohteen tappimaiseen tai tankomaiseen osaan. Esitetyssä tapauksessa reikää 2 ympäröi kotelon 1 ehyt materiaali. Tämä edellyttää, että suojeltavan kohteen tappimaisella tai tankomaisella osalla on vapaa pää ennen kuin se lukitaan avaimella niin, että hälytintä ei voida irrottaa tappimaisesta tai tankomaisesta osasta. Esim. polkupyörän varashälyttimen tapauksessa mainittu tappimainen tai tankomainen osa on pyörän pinnojen väliin työnnettävä tai käännettävä lukkotappi 10, joka on standardivaruste useimmissa nykyisissä polkupyörissä (Fig.
3). Vastaavanlainen avaimella lukittava kiinnitysväline (joka ei sinänsä ole tämän keksinnön kohteena) voidaan helposti kehittää erilaisia suojeltavia kohteita varten. Reikää 2 ympäröivä rengas voi toimia myös samalla periaatteella kuin riippulukon sanka, jolloin lukkopesä avainaukkoineen sijaitsee . kotelossa 1.
Reiän 2 vieressä on magneettikytkin 3, joka aktivoi hälyttimen toimintavalmiuteen kun reiässä 2 on ferromagneettista ainetta.
4 100004
Jos hälytintä käytetään kohteissa, joissa reikään 2 pujotettava osa ei ole ferromagneettinen, käytetään aktivointielimenä akti-vointikielekettä 4, joka on saranoitu kääntyväksi reiän 2 viereen ja joka pysyy reiän sisään käännetyssä aktivointiasennossa kun suojeltavaan kohteeseen liittyvä tappimainen tai tankomai-nen osa on reiässä 2.
Magneettikytkimen 3 tapauksessa aktivointi ja passivointi tapahtuu täysin automaattisesti, kun taas aktivointikielekettä 4 käytettäessä käyttäjän tulee muistaa kääntää kieleke reikään 2 ennen hälyttimen kiinnitystä suojeltavaan kohteeseen. Akti-vointikieleke 4 voi olla ferromagneettista ainetta, jolloin sen ollessa reikään 2 käännettyä se aktivoi magneettikytkimen 3. Tällöin aktivointikielekkeen 4 ei tarvitse olla suorassa toimi-yhteydessä laitetta ohjaavaan elektroniikkaan.
Runkokotelon 1 sisällä on kapasitiivinen kiihtyvyysanturi 5, johon liittyvältä ASIC-piiriltä saadaan jatkuva analoginen sähköinen signaali, joka edustaa anturin 5 havaitsemaa kiihtyvyyttä. Tämä signaali johdetaan piirielimille 7 signaalin elektronista analysointia varten. Piirielimet 7 on toteutettu esim. hybridipiirinä, jossa on riittävästi elektroniikkaa (tarvittaessa mikroprosessori) liikkeen muodon analysoimiseksi liike-signaalin perusteella. Tällöin hälytys voidaan käynnistää kun : liikkeen muoto täyttää ennalta määrätyt kriteerit. Nämä kritee rit tulee määrittää kullekin suojeltavalle kohteelle tai kohderyhmälle erikseen, huomioonottaen, millaiset liikkeet voivat kuhunkin esineeseen kohdistua satunnaisesti ja laillisesti ja miten liikkeen muoto poikkeaa edellä mainitusta varastamisen yhteydessä. Esim. kannettavilla pienesineillä on tietynlainen * askelrytmiin perustuva liikemuoto. Suhteellisen varma analysointi voidaan suorittaa, jos liikkeen muodon määrittelyssä otetaan huomioon ainakin kaksi seuraavista neljästä suureesta: liikkeen kiihtyvyys, liikkeen toistumiskertojen minimilukumäärä, liikkeen toistumistaajuus ja amplitudi. Viimeksi mainittu S : nau uh m i -fi 5 100004 voidaan määrittää kiihtyvyyssignaalin keston ja suuruuden perusteella.
Kohteen liikuttelun tehokkuutta ja kestoa (siis tavallaan liikkeen muotoa) voidaan seurata myös siten, että muutetaan kiihtyvyysanturin analogiasignaali digitaalimuotoon ja varastoidaan bittejä puskuriin, jota puretaan jatkuvastai tietyllä nopeudella. Puskuriin on asetettu yläraja bittien lukumäärälle, jolloin rajan ylitys aiheuttaa hälytyksen. Tällöin esim. yksi nopea liike, vaikka olisi voimakaskin (kuten esim. polkupyörän kaatuessa) ei aiheuta hälytystä. Myöskään pitempiaikainen vähäinen tärinä, joka voi aiheutua esim. maaperän tärinästä ja on siten vähäisempää kuin kohdetta kuljetettaessa, ei aiheuta hälytystä. Puskurin purkunopeus ja/tai mainittu hälytysraja voidaan tehdä valmistuksen yhteydessä erilaisiin arvoihin säädettäväksi tai asetettavaksi niin, että sama laite soveltuu erilaisin käyttökohteisiin erilaisesta esivirityksestä riippuen .
Kun havaittu liikkeen muoto täyttää ennalta määrätyt kriteerit, käynnistyy hälytys, joka voi olla esim. summerin 9 antama hälytysääni. Koska laitetta ei saa ilman tehokkaita työkaluja irrotetuksi kohteesta, muodostuu hälyttävän kohteen mukana kuljettaminen kiusalliseksi. Pariston 8 teho tulee mitoittaa riittä-' vää hälytysaikaa silmälläpitäen. Summerin 9 asemesta tai sen lisäksi voidaan luonnollisesti käyttää radioteitse tapahtuvaa hälytystä.
Anturina 5 on kiihtyvyysanturi siitä syystä, että kiihtyvyysanturin signaalista saadaan riittävän monipuolinen informaatio edellä mainittua analysointia varten. Tarkoitukseen sopivia kiihtyvyysantureita 5 ASIC-piireineen 6 valmistaa Suomessa Vaisala Technologies Inc. (esim. autojen aktiivijousituksia varten). Koska kysymyksessä on kaupallinen tuote, ei sen rakennetta tässä yhteydessä selosteta.
6 100004
Seuraavassa selostetaan keksinnön edelleenkehitettyä suoritusmuotoa, joka on esitetty kuvioissa 4-8.
Runko muodostuu kotelo-osasta 21 ja kansiosassta 22, joka on ruuvittomasti lukittavissa kotelo-osan 21 päälle myöhemmin esitettävällä tavalla. Luisti 12, 13 on järjestetty liikuteltavaksi reiässä 2 jousen 16 voimaa vastaan. Luistin pinta 11 rajoittaa reikää 2, jolloin reiän 2 koko riippuu luistin 12, 13 asemasta. Jousi 16 painaa luistin 12, 13 passivointiasentoon. Kun luistia 12, 13 painetaan alaspäin jousen 16 voimaa vastaan pienen matkaa, tulee luisti aktivointiasentoon, jossa luisti vaikuttaa mekaanisesti tai magneettisesti esittämättä jätettyyn sähköiseen aktivointielimeen. Reikään 2 asetettu tanko tai tappi 10 pitää luistin 12, 13 aktivointiasennossa. Samalla jousi 16 painaa luistin vasten tankoa tai tappia 10, jolloin hälytin ei heilu esim. tuulen vaikutuksesta. Tangon tai tapin 10 paksuus voi vaihdella kuviossa 4 esitetystä minimipaksuudes-ta kuviossa 5 näkyvään aukon 2 kokoon. Kuvion 5 tapauksessa luisti 12, 13 on lukittu aktivointiasentoon reiän 2 ollessa tyhjä. Tätä varten luistiin liittyvä salpa 13 on siirretty vaakasuunnassa niin, että salvan 13 nokka 14 tarttuu kotelossa 21 olevan kolon reunan 15 taakse. Tämä lukitus voidaan tehdä yksinkertaisesti työntämällä reikään 2 pistetyllä sormella.
Täten lukittua hälytintä voidaan käyttää aktivoituna esim.
• salkussa, autossa yms. suljetussa tilassa.
Hälyttimen paikalleen kiristämisen ja ON-OFF-kytkimenä toimimisen ohella luistilla 12, 13 on vielä kolmaskin tehtävä. Luistiosaan 12 liittyvä tappi 17, jota jousi 16 ympäröi, ulottuu väliseinän 24 läpi tartuntaan kannessa 22 olevan korvakkeen 19 kanssa. Kannen 22 ollessa paikoilleen asetettuna, korvake 19 tulee väliseinän 24 viereen, jolloin tapin 17 pää ulottuu korvakkeen 19 reiän 20 läpi. Tällöin kantta 22 ei voi irrottaa paikoiltaan. Kun luistia 13, 12 työnnetään ylöspäin kuviossa 6 esitettyyn asentoon jousen 18 voimaa vastaan, ti f. ; mu us » .
7 100004 saadaan tapin 17 pää ulos korvakkeen 19 reiästä 20, jolloin kansi 22 voidaan irrottaa. Kun reiässä 2 oleva tappi tai tanko 10 estää luistin 12, 13 nostamisen kuviossa 6 esitetyllä tavalla, ei runkokoteloa voi avata. Kun kotelo on tehty tukevasta materiaalista, ei hälytystä voida lopettaa muulla tavoin kuin vetämällä tanko tai tappi 10 ulos reiästä 2. Esim. polkupyörä-lukon tapauksessa tämä ei ole mahdollista muutoin kuin lukon avaimella. Lukon rikkominen, esim. sahaamalla tappi 10 poikki, ei ole todennäköistä kovaäänisen hälytyksen ollessa päällä.
Kannen 2 päässä oleva korvake 22 tarttuu kotelon 21 päässä olevaan reikään tai koloon 23.
t «

Claims (9)

1. Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashäly-tin, johon kuulu runko (1; 21, 22), liikkeen tunnistava ilmai-sinanturi (5), elektroniikka (6, 7) anturin (5) signaalin muokkaamiseksi, paristo (8) ja hälytyssummeri (9) tai radio-lähetin sekä elimet (3 ja/tai 4; 12, 13) laitteen aktivoimiseksi ja passivoimiseksi, mainitun ilmaisinanturin (5) ollessa kiihtyvyysanturi ja mainittuun elektroniikkaan kuuluessa piirielimet (7) liikkeen muodon analysoimiseksi, jolloin hälytys käynnistyy kun havaittu liikkeen muoto täyttää ennalta määrätyt kriteerit, tunnettu siitä, että hälyttimen rungossa (1) on reikä (2), jolla hälytin on kytkettävissä kiinni suojeltavan kohteen tappimaiseen tai tankomaiseen osaan (10) ja että mainitut aktivointi- ja passivointielimet (3; 4; 12, 13) liittyvät reiän (2) yhteyteen siten, että ne automaattisesti aktivoivat hälyttimen toimintavalmiuteen ja pitävät hälyttimen pakkotoimisesti toimintavalmiudessa kun suojeltavan kohteen tappimainen tai tankomainen osa (10) sijaitsee mainitussa reiässä (10).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varashälytin, tunnet-t u siitä, että reikää (2) ympäröi rungon (1) ehyt materiaali.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen varashälytin, tun nettu siitä, että mainittuihin aktivointi- ja passivoin-tielimiin kuuluu reiässä (2) liikkuva luisti (12, 13), joka rajoittaa reiän (2) kokoa ja on jousella (16) painettu kohti passivointiasentoa, josta luisti (12, 13) voidaan painaa jousen (16) voimaa vastaan aktivointiasentoon, jolloin luistin (12, 13. rajoittama reiän (2) koko suurenee kun luisti (12, 13) painetaan passivointiasennosta aktivointiasentoon.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen varashälytin, tunnet-t u siitä, että luistiin (12, 13) liittyy salpa (13, 14), sr: Sttit UI & * i 3 9 100004 jolla luisti on lukittavissa aktivointiasentoon.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen varashälytin, tunnettu siitä, että runkokotelon puoliskot (21, 22) on lukittu toisiinsa lukituselimellä (17), joka estää rungon (21, 22. avaamisen luistin (12, 13) aktivointiasennossa.
6. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen varashälytin, tunnettu siitä, että reiän (2) vieressä on magneettikytkin (3), joka aktivoi hälyttimen toimintavalmiuteen kun reiässä (2) on ferromagneettista ainetta.
7. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen varashälytin, tunnettu siitä, että reiän (2) vieressä on reiän sivulta reiän sisään käännettävä aktivointikieleke (4), joka pysyy reiän sisään käännetyssä aktivointiasennossa kun suojeltavaan kohteeseen liittyvä tappimainen tai tankomainen osa on reiässä (2).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen varashälytin, tunnettu siitä, että hälytin on polkupyörän varashälytin, joka on kytkettävissä kiinni polkupyörään pistämällä pyörän pinnojen väliin työnnettävä tai käännettävä lukkotappi (10) mainittuun reikään (2) ennen kuin lukkotappi työnnetään i · • tai käännetään pyörän pinnojen väliin.
8 100004
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varahälytin, tunnettu siitä, että kiihtyvyysanturi (5) on sinänsä tunnettu kapasitiivinen kiihtyvyysanturi. * 100004 2 4 19 i i -π—v7/ 7 -- * V/». [:3:::1 P // "r r-,r- ------1 Lr—'\ / J 3 3 8 \\ x_™ I \ I OOOOOOOOOOOOOO 1___1 ooo^oocto^jooooo / I [- I I ΟΡΟΟΟΟΟΟΟΟ^ΟΟΟ / ·ν. .|____' OOOOOOOOOOOOOO f /ζ L____I .OOOOOOOOOOOOOO / \ \ /οοοοοοοοοοοοαρ / N \ —. / 0000000000000b / 1 OOOOOOOOOOOOOO I -jl 1*, I 00000000000000 r\ ) f _I . OOOOOOOOOOOOOO / \ // 'OOOOOOOOOOOOOO v f V / I ----—_—, \oooooooooooocro \ / 'v I I I * 00000000000 90 0 .. \ / I 11—I I 11 ο\ροοοοοοορ·οοο ‘ \/ Isllvli 00009000000000 X. I [L—V L —VI 00000 "ΖΓο 0000000 / I T“ J OOOOOOOOOOOOOO S^TTT- J 5 6 Fig. 2
FI941307A 1994-03-21 1994-03-21 Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin FI100004B (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI941307A FI100004B (fi) 1994-03-21 1994-03-21 Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin
US08/716,384 US5760681A (en) 1994-03-21 1995-03-21 Burglar alarm activated by the movement of an object to be guarded
PCT/FI1995/000149 WO1995026016A1 (en) 1994-03-21 1995-03-21 Burglar alarm activated by the movement of an object to be guarded
EP95912279A EP0752145A1 (en) 1994-03-21 1995-03-21 Burglar alarm activated by the movement of an object to be guarded
AU19526/95A AU1952695A (en) 1994-03-21 1995-03-21 Burglar alarm activated by the movement of an object to be guarded
JP7524406A JPH09510564A (ja) 1994-03-21 1995-03-21 保護対象物の移動によって作動する盗難警報器

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI941307 1994-03-21
FI941307A FI100004B (fi) 1994-03-21 1994-03-21 Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI941307A0 FI941307A0 (fi) 1994-03-21
FI941307A FI941307A (fi) 1995-09-22
FI100004B true FI100004B (fi) 1997-07-31

Family

ID=8540353

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI941307A FI100004B (fi) 1994-03-21 1994-03-21 Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin

Country Status (6)

Country Link
US (1) US5760681A (fi)
EP (1) EP0752145A1 (fi)
JP (1) JPH09510564A (fi)
AU (1) AU1952695A (fi)
FI (1) FI100004B (fi)
WO (1) WO1995026016A1 (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6304181B1 (en) * 1998-10-20 2001-10-16 Sanyo Electronics Co., Ltd Antitheft system and monitoring system
AU5145799A (en) * 1999-08-17 2001-03-13 Hpm International Trade Ag Ski security system
US6567004B1 (en) 1999-12-28 2003-05-20 Briartek, Inc. Apparatus for automatically reporting an event to a remote location
US20020099503A1 (en) * 2001-01-19 2002-07-25 Animesh Mishra Theft prevention using location determination
FR2863752B1 (fr) * 2003-12-16 2006-03-24 Jcdecaux Sa Systeme automatique de stockage de cycles
US20100052907A1 (en) * 2008-02-29 2010-03-04 John Alfred Shannon Bicycle or other mobile object anti-theft alarm device
JP5862325B2 (ja) * 2012-01-26 2016-02-16 株式会社デンソー 自動二輪車の盗難検知装置
WO2016085931A1 (en) 2014-11-26 2016-06-02 London Justin Multi-modal tracking locator alarm system
ES2597840B1 (es) * 2015-07-21 2017-12-13 Ride On Consulting, S.L. Sistema de anclaje de bicicletas eléctricas
CN106652281A (zh) * 2017-01-05 2017-05-10 广东乐源数字技术有限公司 一种基于智能手环的安防报警方法
CN113034750B (zh) * 2018-09-30 2023-01-13 北京骑胜科技有限公司 一种车锁控制方法及装置、计算机可读存储介质
DE102022204404A1 (de) * 2022-05-04 2023-11-09 Robert Bosch Gesellschaft mit beschränkter Haftung Verfahren und Vorrichtung zum Bewerten einer Bewegung eines Fahrrads

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3772645A (en) * 1972-01-20 1973-11-13 T P S Inc Costa Mesa Vehicle alarm system
US3828310A (en) * 1972-06-05 1974-08-06 Bike Alarm Ltd Bicycle theft alarm
US4151506A (en) * 1976-09-20 1979-04-24 Wilhelm Schoenmetz Lock and alarm apparatus
US4274056A (en) * 1978-11-08 1981-06-16 Sundstrand Data Control, Inc. Charge amplifier with minimum offset voltage
US4825335A (en) * 1988-03-14 1989-04-25 Endevco Corporation Differential capacitive transducer and method of making
US4845464A (en) * 1988-08-09 1989-07-04 Clifford Electronics, Inc. Programmable sensor apparatus
US5068643A (en) * 1989-03-27 1991-11-26 Teio Tsushin Kogyo Kabushiki Kaisha Burglarproof device
GB2237913B (en) * 1989-10-13 1994-02-02 Datatool Alarms Ltd Bicycle alarm
US4980667A (en) * 1989-10-16 1990-12-25 Steven Ames Motion sensitive bicycle alarm
US4968973A (en) * 1989-10-16 1990-11-06 Prometheus Product Development Corp. Anti-theft device
US5270681A (en) * 1991-10-21 1993-12-14 Jack Lynn E Bicycle and bicycle elements theft alarm apparatus
US5408212A (en) * 1992-09-18 1995-04-18 Brio Corporation Multi-mode combination alarm and locking apparatus for bicycles, motorcycles and the like
US5534847A (en) * 1994-11-23 1996-07-09 Mcgregor; Gerald C. Bicycle alarm system

Also Published As

Publication number Publication date
JPH09510564A (ja) 1997-10-21
WO1995026016A1 (en) 1995-09-28
FI941307A (fi) 1995-09-22
EP0752145A1 (en) 1997-01-08
AU1952695A (en) 1995-10-09
FI941307A0 (fi) 1994-03-21
US5760681A (en) 1998-06-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI100004B (fi) Suojeltavan kohteen liikuttamisesta aktivoituva varashälytin
US9234371B2 (en) Cable wrap security device
US5534847A (en) Bicycle alarm system
US5408213A (en) Portable breakaway alarm system
US9115511B1 (en) Padlock with alarm and shackle locking mechanism
US20110259063A1 (en) Alarm lock
GB2295639A (en) A padlock with an alarm actuated by a vibration sensor
US10577041B2 (en) Mobile alarm apparatus
CA2459590A1 (en) Portable security device
GB2224771A (en) Anti-theft device; padlocks
US6100802A (en) Alarmed cable lock
EP0385800A1 (en) Anti-theft device
GB2305212A (en) Security tag device
US5107690A (en) Keysafe
GB2336624A (en) Warning device for key operated locks
KR20070108508A (ko) 도난 방지 상자
GB2242555A (en) Anti-theft alarm
JP2004049358A5 (fi)
GB2276412A (en) Improvements relating to alarm locks
JP3085696U (ja) 盗難防止用現金容器
KR20160046227A (ko) 자전거 도난방지장치
KR0119195Y1 (ko) 차량 도난방지 시스템
CN204750079U (zh) 车用防盗装置
KR20090002775U (ko) 휴대식 금고(携帶式金庫)의 개량구조
JP2002364214A (ja) 盗難防止用キーボックス