DK164633B - Draeningsanordning for legemsvaesker - Google Patents
Draeningsanordning for legemsvaesker Download PDFInfo
- Publication number
- DK164633B DK164633B DK679088A DK679088A DK164633B DK 164633 B DK164633 B DK 164633B DK 679088 A DK679088 A DK 679088A DK 679088 A DK679088 A DK 679088A DK 164633 B DK164633 B DK 164633B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- chamber
- bag
- valve
- drainage
- drain
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61F—FILTERS IMPLANTABLE INTO BLOOD VESSELS; PROSTHESES; DEVICES PROVIDING PATENCY TO, OR PREVENTING COLLAPSING OF, TUBULAR STRUCTURES OF THE BODY, e.g. STENTS; ORTHOPAEDIC, NURSING OR CONTRACEPTIVE DEVICES; FOMENTATION; TREATMENT OR PROTECTION OF EYES OR EARS; BANDAGES, DRESSINGS OR ABSORBENT PADS; FIRST-AID KITS
- A61F5/00—Orthopaedic methods or devices for non-surgical treatment of bones or joints; Nursing devices; Anti-rape devices
- A61F5/44—Devices worn by the patient for reception of urine, faeces, catamenial or other discharge; Portable urination aids; Colostomy devices
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Biomedical Technology (AREA)
- Heart & Thoracic Surgery (AREA)
- Vascular Medicine (AREA)
- Nursing (AREA)
- Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Public Health (AREA)
- External Artificial Organs (AREA)
- Centrifugal Separators (AREA)
- Sink And Installation For Waste Water (AREA)
- Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
- Cyclones (AREA)
- Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
- Sampling And Sample Adjustment (AREA)
Description
- i -
DK 164633 B
Den foreliggende opfindelse angår en dræningsanordning for legemsvæsker, især en dræningsanordning for urin.
Kunstig dræning af urin fra blæren er nødvendig i inkonti-5 nenstilfælde eller når den naturlige blæretømningsproces er beskadiget eller afbrudt. Den naturlige tømning kan således hos mænd f.eks. være afbrudt på grund af præoperativ tilbageholdelse af urin som følge af en forstørret prostata eller på grund af en postoperativ beskadigelse af lukkemusk-10 lens funktion som følge af kirurgisk fjernelse af prostata-væv. Hos kvinder kan den naturlige tømning på lignende måde være afbrudt efter kirurgiske gynækologiske indgreb.
Kunstig dræning kan opnås ved indføring af en slange (et 15 kateter) i blæren via urinrøret, hvilket kateter kan tilbagetrækkes efter tømning af blæren. Alternativt kan kateteret forblive isat, idet det forbindes med et stykke slange, der er forbundet med en dræningspose, således at urinen kan bortledes kontinuerligt.
20 I en postoperativ situation er anvendelsen af et passende dræningssystem vigtigt for patientens fuldstændige helbredelse, og kateteret og slangen må for til stadighed at sikre effektiv tømning, sædvanligvis ved tyngdekraftens hjælp, 25 begge vedvarende være korrekt anbragt, således at urinens strømning ikke hæmmes. Hvis urinens strømning hæmmes eller afbrydes, sker der tilbageholdelse af urin i blæren med efterfølgende tilbagegående indtrængning af bakterier fra blæren til urinlederne og nyrerne.
30
Med hensyn til dræning af urin natten over fra en patient med enten et kateter eller en ydre indretning er det vigtigt, at den samlede dræningskapacitet for ethvert anvendt system er tilstrækkelig til at optage den mængde urin, som 35 må formodes at skulle bortledes fra patienten, medens denne sover. I den situation er det velkendt at anvende et af
DK 164633B
følgende systemer: - 2 -
Dagdræningspatienter og halv- eller helambutante patienter får hver morgen en pose, som fastgøres til benet, en så-5 kaldt benpose. Hver aften fjernes benposen, og patienten tilkobles natten over en dræningspose i en holder på siden af sengen. Dette system kan accepteres, da benposen kan bæres diskret, og da patienten har mulighed for at være relativ mobil i løbet af dagen. Systemet har imidlertid den u-10 lempe, at det er nødvendigt at afbryde det lukkede dræ ningskredsløb hver morgen og hver aften med efterfølgende kontamineringsrisiko, hver gang kredsløbet brydes. Med hensyn hertil skal det bemærkes, at mindst 30% af alle infektioner, som erhverves på hospitaler, er urinsvejrelaterede.
15
Patienten kan alternativt tilkobles permanent til en dræningspose ved sengens side. Dette gør det unødvendigt at afbryde det lukkede kredsløb to gange om dagen, men patienten må så bære en stor pose og holder jomkring, hvis 20 mobilitet er påkrævet, hvilket gør rehabilitering vanskelig. Yderligere er anvendelse af natdræningsposer i løbet af dagen en synlig påmindelse for patienten om dennes nuværende tilstand, hvilket forøger det psykologiske traume, især når det drejer sig om meré 25 mobile ambulante patienter eller kørestolspatienter.
Det er nu mere almindeligt at lade patienter bære deres benpose om natten, idet benposens afløb i stedet for kateteret forbindes til en engangsnatpose ved sengens side (be-30 skrevet i EP-A-0153180.)
Herved elimineres behovet for at afmontere benposen fra kateteret eller fra et lignende arrangement med efterfølgende montering af en dræningspose ved sengens side, hvorved man 35 reducerer risikoen for urinvejsinfektioner på grund af kontaminering, når det lukkede system brydes.
DK 164633 B
- 3 -
Den tredje ovenfor beskrevne teknik er nu den mest foretrukne fremgangsmåde ved dræning natten over, og det har medført en større anvendelse end nogen sinde"før af benposer til dagdrasningsf ormål, hvor tidligere hospitalernes 5 politik med hensyn til kontrol af infektioner har forhindret anvendelsen af benposerne på grund af den nødvendige afbrydelse af det lukkede kredsløb to gange om dagen under til- og afkobling fra en natpose. Imidlertid er dette system ikke helt tilfredsstillende af følgende grun-10 de: 1. Håndtering af forbindelsesledet mellem benposens afløbstap og natposen forøger risikoen for kontaminering af urinen fra hånden.
15 2. Risikoen for krydskontaminering er forøget ved håndteringen.
3. Systemet må håndteres af enten en sygeplejerske eller en 20 sygehjælper, forbruger derfor andre menneskers tid og opmuntrer i hvert fald ikke patienten til at blive selvhjulpen.
4. Hvis proceduren ikke udføres korrekt, kan alvorlige pro-25 blemer opstå, nemlig hvis benposens tap ikke åbnes til dræning om natten, eller hvis den ikke lukkes efter afmontering om morgenen, i hvilket tilfælde urinen vil sive ud.
Hvis der ikke etableres tilkobling mellem benposens afløbs-tap og natposen, vil urinen på lignende måde sive ud.
30 5. Tilstedeværelsen af en natdræningspose ved sengens side letter ikke patientens psykologiske traume.
6. Der må altid være benposer og natposer på lager, fordi 35 natposen med indhold kasseres hver morgen.
US-A-4000649 anviser en pose til opmåling og opsamling af
DK 164633 B
- 4 - urin med et stift første kammer, der står i operativ forbindelse med et fleksibelt andet kammer, enten via et overløb eller via en ventil. Man kan kun vælge opsamling af urin i det andet kammer ved anvendelse af en mellem-ventil, 5 og anordningen kan kun anvendes i en enkelt orientering.
Ifølge den foreliggende opfindelse tilvejebringes en dræningsanordning for legemsvæsker, hvilken anordning omfatter et første væskelagringskammer, som er fremstillet af 10 fleksibelt plasticmateriale, og som er forsynet med et øvre tilløb for legemsvæsker og et nedre, ventilforsynet afløb for disse væsker, hvilken dræningsanordning omfatter et andet væskelagringskammer, som står operativt i forbindelse med det første væskelagringskammer. Anordningen er e-15 jendommelig derved, at det andet kammer er bevægeligt fra en første position, hvor det stort set ligger an mod det første kammer, således at det ligger oven på dette, og til en anden position, i hvilken det udgør en forlængelse af det første kammer, idet det andet kammer således kun 20 fyldes med legemsvæske, når dette ønskes.
Ved anvendelse af en anordning ifølge opfindelsen forhindres tilbagegående infektion fra en anden lagringspose for legemsvæsker, idet legemsvæsken bringes til at flyde 25 ind i et første kammer, som er forsynet med en afløbsven-til, der er egnet til ambulant anvendelse, og idet der desuden forefindes et andet kammer af stort set samme størrelse, som operativt er forbundet med det første kammer, idet det andet kammer er bevægeligt fra en første position, hvor 30 det ikke let fyldes, til en anden position, hvor det fyldes med væsken samtidig med eller efter fyldning af det første kammer.
I en foretrukken udførelsesform kan det andet kammer tømmes 35 med det første kammer in situ på en patient, idet tømmemanøvren udløses ved en drejebevægelse omkring forbindelsespunktet mellem det første og andet kammer, hvorved det
DK 164633 B
- 5 - andet kammer kan tømmes uden afmontering eller anvendelse af en anden ventil.
Det skal bemærkes, at det ventilforsynede afløb fra det 5 første kammer i den anden position kan være anbragt midt på anordningen i længderetningen, således at det andet kammer kun kan tømmes via ventilen ved drejning af det andet kammer opad.
10 Anordningen er fortrinsvis forsynet med løsnelige holdeorganer, som er fastgjort til første og andet kammer på flader, der ligger an mod hinanden, hvorved disse kamre fastholdes i en position oven på hinanden til anvendelse i det ambulante tilfælde.
15
Gennnem den foreliggende opfindelse tilvejebringes således en dræningsanordning for legemsvæsker, hvilken dræningsanordning enten er fastgjort til patienten med bændler om benet eller ved hjælp af et ophængningssystero-omkring livet 20 eller på lignende måde. I anordningen ifølge opfindelsen inkorporeres fortrinsvis en kontraventil i det øvre tilløb for legemsvæskerne for at forhindre tilbagestrømning af urin til blæren.
25 I anordningen ifølge opfindelsen kan dræningsposen være svejset således, at der dannes to kamre, idet den operative indbyrdes forbindelse mellem disse udgøres af et hul i svejsesømmen.
30 Opfindelsen skal i det følgende nærmere beskrives ved hjælp af tegningen, hvor fig. 1 viser et planbillede af anordningen i det ikke-ambu-lante tilfælde, fig. 2 viser et planbillede af anordningen i det ambulante tilfælde, 35
DK 164633 B
- 6 - fig. 3 og fig.4 viser alternative udførelsesformer af anordningen, som er vist i fig.l'og 2, fig. 5 viser et arrangement, hvor den anden pose rager 5 sideværts ud fra den første.
Urindræningsanordningen 9 er forsynet med en.tilløbskobling 1 med en rørformet del 2, som kan være af varierende længde, og som er forbundet med dræningsposens 9 tilløbsslange 10 3.1 enden af tilløbsslangen 3 er en kontraventil 4 forseg legiet anbragt i posen 9, hvilken kontraventil 4 forhindrer tilbagestrømning af urin.
Dræningsposen 9 er forsynet med en inddeling 15, inddelt op 15 til 1000 ml, skønt der om nødvendigt kan anvendes større eller mindre værdier. Dræningsposen 9 er fremstillet af et plasticmateriale og er inddelt i to kamre ved hjælp af et svejst område 14, således at der dannes et øvre kammer 20 og et nedre kammer 10, som begge er således-tilpasset, at 20 de kan rumme omkring 500 ml væske.
På begge sider af svejsesømmen 14 er der en åbning 17, som tillader overførsel af væske til og fra kamrene 10 og 20, som det nu er nødvendigt. I eller ved enden af kammeret 20 25 er der en åbning 18, hvori en afløbsslange 19 er fastsvejst, idet denne slange 19 er forsynet med en tap 12, som beskrives nærmere i det følgende.
Dræningsposen omfatter tre par modstillede bændelhuller 6,7 30 og 8 øverst, midtpå og nederst. Disse bændelhuller er tilpasset til optagelse af bændler 16, som fastgør anordningen til benet på og/eller livet af en patient.
Ved det øvre kammers 20 øvre ende er fastgjort et fastgør- 35 elsesorgan 5, f.eks. et stykke Velcro , som er beregnet til sammenheftning med et tilsvarende fastgørelsesorgan 11,
R
f.eks. et stykke Velcro , der er anbragt i eller ved den
DK 164633 B
- 7 - vandrette grænsekant på det nedre kammer 10, når dette nedre kammer skal placeres på en sådan måde, at dreeningsposen kan anvendes som en dagpose på 500 ml. Som-alternativ til p
Velcro -strips kan anvendes plascic-studse til samvirke med 5 tilsvarende åbninger.
Det nedre kammer 10 er forsynet med en udskæring 13 omkring tappen 12, for at det bedre kan lie-"' an mod det øvre kammer 20. Dræningsposen 9 er fore .nsvis fremstillet af 10 uigennemsigtige eller halvgennemsigtige eller gennemskinnelige plasticark, fortrinsvis et materiale, som let varme-svejses.
Posens 9 overflade er forsynet med inddelinger 15 og andre 15 skrevne typer, som er præget eller trykt i plasticarket.
Fig. 2 viser posen 9 med det nedre kammer 10 foldet op ovenpå det øvre kammer 20. Fastgørelsesorganerne 5 og 11 fastholder denne konfiguration i dagudformningen.
20
Ved anvendelsen sættes et kateter (ikke vist) på tilløbskoblingen 1 på stort set permanent måde. Dræningsposen 9 fastgøres herefter på den i fig.2 viste måde til patientens ben ved hjælp af bændler 16, der ledes gennem åbninger 7 og 25 8 og bindes omkring patientens ben. Alternativt kan dræ ningsposen bæres ved hjælp af et bånd om livet.
Det ventilforsynede afløb 12 lukkes herefter, og urinen får lov at dryppe via kontraventilen 4 ned i kammeret 20, hvor 30 den forbliver på grund af ventilen 12. Selvfølgelig kan noget urin trænge ind i en del af den nedre pose 10, som er foldet opad ovenpå den øvre pose 20, men kapaciteten af den nedre pose i denne opadfoldede stilling er meget reduceret.
35 I den i fig.2 viste position kan det øvre kammer 20 om ønsket tømmes ved anvendelse af det ventilforsynede afløb 12.
DK 164633 B
- 8 -
Om natten, eller når patienten er blevet ikke-ambulant, kan det nedre kammer 10 drejes nedad til den i fig.l viste position. I dette tilfælde fylder væsken fra tilløbet 1 først det nedre kammer 10 og efterfølgende det øvre kammer 20.
5 Dette giver en natkapacitet på omkring 1 liter i forhold til den ambulante dagkapacitet på omkring 1/2 liter.
Tømning af posen i fig.l foretages ved aktivering af af-løbsventilen 12, medens kammeret 10 drejes omkring dets 10 forbindelsespunkt med kammeret 20, således at begge kamre bliver anbragt over afløbsventilen 12, hvorved væsken kan flyde ud. Kammeret 10 kan herefter atter drejes ned i den i fig.l viste position eller fastgøres som vist i fig.2.
15 I fig. 3 og 4 er vist en alternativ udførelsesform, hvor det nedre kammer 10 ikke er en integral del af det øvre kammer 20, men i stedet er en separat pose, som er åben ved den øvre kant. Ved en separat svejseoperation forbindes det nedre kammer 10 med det øvre kammer 20 med--en horisontal 20 svejsesøm, der er afbrudt ved den ene kant 23. Åbningen i kammeret 20 er således operativt forbundet med tappen 12. '
Tallene 21 og 22 betegner forbindelseslinjerne mellem de to kamre 10 og 20. Forbindelsen kan selvfølgelig være anbragt hvor som helst mellem posens top og bund, men et 25 foretrukket sted er ved afløbsventilen 12. Modus operandi for anordningen i fig.3 og 4 er præcis den samme som modus operandi for anordningen i fig.l og 2. I en alternativ udførelsesform er afløbsventilen 12 forbundet med kammeret 20 via et rør (ikke vist), således at afløbet 12 er let til- 30 gængeligt for hånden, når det skal åbnes, og når det skal lukkes med posen i natudformning.
I fig.5 er vist en anden variation, som giver en dagpose med høj kapacitet, hvilken pose kan fastgøres til benet ved 35 hjælp af bændler 16 på sædvanlig måde. Det skal bemærkes, at fastgørelsesstykkerne i fig.5 er lodrette i stedet for vandrette, og følgelig er de løsnelige Velcro -stykker
DK 164633 B
- 9 - eller studs-åbning-fastgørelsesorganerne anbragt lodret i stedet for vandret.
Brugen af anordningen i fig.5 er analog til brugen af an-5 ordningen i fig.1-4.
Det indses, at de øverste bændler under anvendelse af anordningen i fig. 1-4 forbliver i samme position, men at det andet bændel kan anbringes midtpå i det ambulante tilfælde 10 eller ved bunden, når posen anvendes som lang dagspose.
Anordningen ifølge den foreliggende opfindelse er forsynet med en afløbstap til tømning af urinen. Afløbstappen er en afgørende del af ethvert tømningssystem, og det er veldoku-15 menteret, at afløbstappen er det hyppigst forekommende indgangssted for bakterier til ethvert lukket system (Aycliffe and Babb., Nursing Times, 1986), og at krydsvirkende tappe er de mest uheldige med hensyn til at overføre infektion til blæren. Roterende tappe er de mindst uheldige 20 (Gienister, H., Passage of Infection, Nursing Times,03 JUN, bind 83, nr. 22, 1987).
Det er på lignende måde veldokumenteret, at en afløbstap, især på en benpose, bør være operabel med kun én hånd, og 25 uden at fingrene kommer i kontakt med urinen. (Roe, B.,
Evaluation of Urine Drainage System, Thesis, 1986).
Afløbstappen på anordningen ifølge opfindelsen er en roterende tap, som er operabel med kun én hånd, uden at 30 fingrene kommer i kontakt med urinen. Dette arrangement hjælper for det første brugere med begrænset behændighed og for det andet gøres det muligt lettere at tømme posen.
Opfindelsen angår altså en dræningsanordning for legemsvæ-35 sker, især for urin, hvilken anordning forhindrer tilbagegående infektion.
Claims (7)
1. Dræningsanordning for legemsvæsker-'omfattende et første væskelagringskammer (20), som er fremstillet af et 5 fleksibelt plasticmateriale, forsynet med et øvre til løb (1) for legemsvæsker og et nedre, ventilforsynet afløb (12) for legemsvæsker, og som omfatter et andet fleksibelt væskelagringskammer (10), som står i operativ forbindelse med det første væskelagringskammer, kende-10 tegnet ved, at det andet kammer er bevægeligt fra en første position, hvor det nærmest ligger an mod det første kammer og dermed i brug ligger oven på dette, til en anden position, hvor det udgør en forlængelse af det første kammer, idet det andet kammer· kun om ønsket fyldes med 15 legemsvæske.
2. Anordning ifølge krav 1, kendetegnet ved, at det andet kammer (10) under anvendelsen rager nedad i forhold til det første kammer (2-0), idet det 20 ventilforsynede afløb i den anden position er anbragt midt på anordningen i længderetningen.
3. Anordning ifølge krav 2, kendetegnet ved, at det andet kammer (10) er fremstillet med en udskæring 25 (13), under tilpasning til det ventilforsynede afløb (12).
4. Anordning ifølge krav 2, kendetegnet ved, at det ventilforsynede afløb (12) er forbundet med det første kammer (20) via et rør (19). 30
5. Anordning ifølge krav 1-4, kendetegnet ved, at det første kammer (20) ved hjørnerne er forsynet med modstillede åbninger (6,7) som holdere for et legemsbændel (16). 35
6. Anordning ifølge krav 1-5, kendetegnet ved, at de løsnelige holdeorganer (5,11) er fastgjort på DK 164633 B - 11 - det første og andet kammer på flader, som vender mod hinanden, hvorved disse kamre under anvendelsen fastholdes liggende oven på hinanden. 5
7. Anordning ifølge krav 1-6, kendetegnet ved, at det ventil forsynede afløb (12) er forsynet med en roterende ventil, der er egnet til enhåndsbetjening. 10 15 20
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
GB878728773A GB8728773D0 (en) | 1987-12-09 | 1987-12-09 | Body liquid drainage device |
GB8728773 | 1987-12-09 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK679088D0 DK679088D0 (da) | 1988-12-06 |
DK679088A DK679088A (da) | 1989-06-10 |
DK164633B true DK164633B (da) | 1992-07-27 |
Family
ID=10628233
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK679088A DK164633B (da) | 1987-12-09 | 1988-12-06 | Draeningsanordning for legemsvaesker |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4938747A (da) |
EP (1) | EP0320144B1 (da) |
AT (1) | ATE72753T1 (da) |
DE (1) | DE3868602D1 (da) |
DK (1) | DK164633B (da) |
GB (1) | GB8728773D0 (da) |
Families Citing this family (17)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5248308A (en) * | 1992-06-29 | 1993-09-28 | Von Emster Edward E | Ostomy pouch cover |
US5496300A (en) | 1994-08-26 | 1996-03-05 | Hirsch; Michael P. | Coupling device for a leg urinal |
EP0901355A1 (en) * | 1996-04-22 | 1999-03-17 | American Innotek, Inc. | Fluid containment bag |
US6454740B1 (en) | 2000-01-05 | 2002-09-24 | Cook Incorporated | Double-loop catheter |
SE523744C2 (sv) * | 2002-09-06 | 2004-05-11 | Gambro Lundia Ab | Behållare för dialysfluid och ett förfarande för tillverkning av en sådan behållare |
CN100502816C (zh) * | 2004-09-08 | 2009-06-24 | 科洛普拉斯特公司 | 活动造口袋 |
US8177765B2 (en) * | 2007-01-12 | 2012-05-15 | Adapta Medical, Inc. | Collection devices for catheter assemblies |
US9078760B2 (en) | 2008-03-14 | 2015-07-14 | Mary L. Marshall Enterprises, Inc. | Devices for concealing a urine collection bag and that provide access to monitor and manipulate a urine collection bag therein |
US8361044B2 (en) * | 2008-03-14 | 2013-01-29 | Mary Marshall Enterprises, Inc. | Methods and devices for concealing and securing a urine collection bag |
CA2770007A1 (en) * | 2012-03-06 | 2013-09-06 | Godfrey Ted Letellier | Catheter bag and harness |
US9017303B2 (en) | 2012-04-02 | 2015-04-28 | J. Daniell Rackley | Selective-capacity bodily fluids collection and drainage device |
USD761955S1 (en) | 2012-05-29 | 2016-07-19 | Mary L. Marshall | Urinary bag cover and support |
US10315816B2 (en) * | 2015-09-29 | 2019-06-11 | Samsonite Ip Holdings S.A R.L. | Hydration reservoir |
CN106139274B (zh) * | 2016-08-18 | 2018-05-29 | 郭美玲 | 一种支架管连接器 |
US11033420B2 (en) * | 2018-05-28 | 2021-06-15 | Shelby Blatt | Ostomy pouch holding system |
EP3946503A4 (en) * | 2019-04-01 | 2023-03-15 | Sterigear LLC | DOUBLE DRAIN BAGS, ASSEMBLIES AND RELATED PROCEDURES |
USD1035823S1 (en) | 2020-10-01 | 2024-07-16 | Samsonite Ip Holdings S.A R.L. | Hydration reservoir |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3228444A (en) * | 1964-11-18 | 1966-01-11 | Eberhard E H Weber | Specimen container |
US3601119A (en) * | 1968-12-23 | 1971-08-24 | Horizon Ind Ltd | Body fluid drainage apparatus |
US4000649A (en) * | 1973-08-09 | 1977-01-04 | International Paper Company | Urine metering and collection system |
US4188989A (en) * | 1976-08-20 | 1980-02-19 | G. D. Searle & Co. | Fluid collection receptacle |
US4319573A (en) * | 1980-02-22 | 1982-03-16 | Whitlock Norris W | Personal liquid removal system |
WO1984003214A1 (en) * | 1983-02-18 | 1984-08-30 | Sterimed Gmbh | Secretion bag |
US4625734A (en) * | 1984-08-06 | 1986-12-02 | Sherwood Medical Company | Urine meter and drainage bag combination |
-
1987
- 1987-12-09 GB GB878728773A patent/GB8728773D0/en active Pending
-
1988
- 1988-11-23 DE DE8888311071T patent/DE3868602D1/de not_active Expired - Fee Related
- 1988-11-23 EP EP88311071A patent/EP0320144B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1988-11-23 AT AT88311071T patent/ATE72753T1/de not_active IP Right Cessation
- 1988-12-06 DK DK679088A patent/DK164633B/da not_active IP Right Cessation
- 1988-12-08 US US07/281,209 patent/US4938747A/en not_active Expired - Fee Related
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
GB8728773D0 (en) | 1988-01-27 |
EP0320144A1 (en) | 1989-06-14 |
ATE72753T1 (de) | 1992-03-15 |
EP0320144B1 (en) | 1992-02-26 |
US4938747A (en) | 1990-07-03 |
DE3868602D1 (de) | 1992-04-02 |
DK679088D0 (da) | 1988-12-06 |
DK679088A (da) | 1989-06-10 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
DK164633B (da) | Draeningsanordning for legemsvaesker | |
US6736803B2 (en) | Urine bag and self-retracting drain tube therefor | |
US20060189962A1 (en) | Urinary Drainage Bag for Urinary Diversion to the Bellie Button | |
CA1212880A (en) | Drainage bag and non-return valve assembly therefor | |
WO1997002847A1 (fr) | Prolongateur de catheter | |
GB2284764A (en) | Catheter and urine collection device assembly | |
US4117845A (en) | Bed urinal apparatus | |
WO1996000096A1 (en) | External urinary receptacle | |
CA1168539A (en) | Apparatus and method for introducing fluid into and removing fluid from a living subject | |
US20060106354A1 (en) | Ostomy bag | |
US6716181B2 (en) | Female urinary device | |
US6814719B2 (en) | Female urinary system | |
CN214805859U (zh) | 一种泌尿外科护理用防漏导尿装置 | |
US2299431A (en) | Colostomy appliance | |
US20140180260A1 (en) | Methods related to a bagless catheter | |
CN215194890U (zh) | 一种留置导尿管男性患者防漏尿装置 | |
CN216985841U (zh) | 一种阴道负压引流装置 | |
EP3238672B1 (en) | Outer bladder prosthesis | |
EP3500316B1 (en) | A system for collecting urine | |
CN216628861U (zh) | 一种排尿接尿装置 | |
CN221600359U (zh) | 一种泌尿外科护理防漏导尿器 | |
CN219230896U (zh) | 一种用于引流大便的装置 | |
CN108433913A (zh) | 组合式多功能尿液收集装置 | |
CN219579523U (zh) | 一种泌尿外科护理用集尿袋 | |
KR20240146244A (ko) | 위생적 처리 구조를 지닌 소변백 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PBP | Patent lapsed |