BE1023327B1 - Computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten - Google Patents

Computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten Download PDF

Info

Publication number
BE1023327B1
BE1023327B1 BE2016/5214A BE201605214A BE1023327B1 BE 1023327 B1 BE1023327 B1 BE 1023327B1 BE 2016/5214 A BE2016/5214 A BE 2016/5214A BE 201605214 A BE201605214 A BE 201605214A BE 1023327 B1 BE1023327 B1 BE 1023327B1
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
computer
implemented method
patent documents
features
reporting
Prior art date
Application number
BE2016/5214A
Other languages
English (en)
Inventor
Johan Brants
Cauteren Tim Van
Ellen Crabbe
Rim Ghedira
Stijn Monsaert
Pieter GREGOIR
Ken HOUBEN
Jenthe TACK
Joachim VANDERBEKE
Den Berge Wendy Van
Lien DUPONT
Cate Swift
Dina VERGEYLEN
Rynck Jelle De
Delphine Rogge
Wouter Rogiest
Els Merchiers
Clercq Katrien De
Original Assignee
Brantsandpatents Bvba
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Brantsandpatents Bvba filed Critical Brantsandpatents Bvba
Priority to BE2016/5214A priority Critical patent/BE1023327B1/nl
Application granted granted Critical
Publication of BE1023327B1 publication Critical patent/BE1023327B1/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06QINFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY [ICT] SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES; SYSTEMS OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G06Q10/00Administration; Management
    • G06Q10/10Office automation; Time management
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06QINFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY [ICT] SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES; SYSTEMS OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G06Q50/00Systems or methods specially adapted for specific business sectors, e.g. utilities or tourism
    • G06Q50/10Services
    • G06Q50/18Legal services; Handling legal documents
    • G06Q50/184Intellectual property management

Abstract

De uitvinding betreft een computer-geïmplementeerde werkwijze voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten. Hierbij betekent de computer-geïmplementeerde werkwijze een efficiëntere manier voor het rapporteren van octrooidocumenten, waarbij ingelezen metadata van een basisdocument wordt gebruikt voor het rapporteren van de zoekresultaten. In een tweede aspect betreft de uitvinding een systeem voor het uitvoeren van de hierboven beschreven werkwijze. In een volgend aspect betreft de uitvinding een computerprogramma-product voor het uitvoeren van de hierboven beschreven werkwijze.

Description

COMPUTER-GEÏMPLEMENTEERDE WERKWIJZE, SYSTEEM EN COMPUTERPROGRAMMAPRODUCT VOOR HET OPVOLGEN, VERGELIJKEN EN RAPPORTEREN VAN OCTROOIDOCUMENTEN
TECHNISCH DOMEIN
De uitvinding heeft betrekking op een computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten, meer in het bijzonder voor het voorzien van een overzichtelijk en compact rapportdocument met gedetailleerde gegevens van relevante octrooidocumenten.
STAND DER TECHNIEK
Het opvolgen van de status van octrooidocumenten is essentieel bij het bepalen van de beschermde rechten van een concurrent, om zo de vrijheid van handelen te bepalen. Voor de opvolging van octrooidocumenten dient personeel meerdere octrooidatabanken te doorzoeken, omvattende algemene databanken en nationale registers. Dit manuele proces is saai, tijdrovend en bijgevolg ook duur.
Bovendien dient dit proces na verloop van tijd herhaald te worden, aangezien lopende aanvragen verleend kunnen worden, of, verleende aanvragen kunnen vervallen (bv. door het niet betalen van de instandhoudingstaks). Meer nog, niet-gepubliceerde octrooiaanvragen worden vaak gerangschikt volgens het aanvraagnummer, terwijl de gepubliceerde octrooiaanvragen in praktijk volgens publicatienummer geordend worden. Bij het vergelijken van lijsten opgesteld op verschillende momenten kan dit tot problemen en verwarring leiden, aangezien eenzelfde octrooiaanvrage in de ene lijst via het aanvraagnummer kan gerangschikt zijn, terwijl in een later opgestelde lijst de genoemde aanvrage aan de hand van het publicatienummer kan gerangschikt zijn. Bovendien dienen vroeger aangebrachte opmerkingen of indicaties (bv. de relevantie van een octrooi) opnieuw worden aangebracht in bijgewerkte lijsten, wat voor frustratie kan zorgen bij het personeel.
Om de situatie nog ingewikkelder te maken, wordt aan octrooien aangevraagd in de Verenigde Staten nog een apart verleningsnummer toegekend. Bij de zoektocht naar een octrooi kan men op de USPTO website zoeken op maar liefst 5 verschillende nummers (aanvraagnummer, controlenummer, octrooinummer, PCT (Patent Cooperation Treaty) nummer, publicatienummer). Meer nog, PCT aanvragen krijgen in de nationale fase nog een nieuw nationaal nummer. Hierdoor wordt het vergelijken van octrooiportfolio's opgesteld op verschillende momenten verder bemoeilijkt.
Om de strategie van een concurrent in te schatten, is het nuttig om de conclusies van ingediende octrooiaanvragen en verleende octrooien te vergelijken. Hoewel hieruit interessante informatie kan verkregen worden, wordt deze vergelijking slechts weinig uitgevoerd, wegens erg tijdrovend.
De huidige uitvinding beoogt een oplossing te vinden voor tenminste enkele van bovenvermelde problemen bij het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten. Er is nood aan een methode die het manueel geleverde werk kan importeren in bijgewerkte lijsten van octrooidocumenten.
De uitvinding beoogt daartoe een efficiëntere werkwijze die een oplossing voor het verkrijgen van een up-to-date status van octrooidocumenten.
SAMENVATTING VAN DE UITVINDING
De uitvinding betreft een computer-geïmplementeerde werkwijze voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten volgens conclusie 1.
Hierbij betekent de computer-geïmplementeerde werkwijze een efficiëntere manier voor het rapporteren van octrooidocumenten, waarbij ingelezen metadata van een basisdocument wordt gebruikt voor het rapporteren van de zoekresultaten.
In een tweede aspect betreft de uitvinding een systeem voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten volgens conclusie 14.
In een volgend aspect betreft de uitvinding een computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten volgens conclusie 15.
BESCHRIJVING VAN DE FIGUREN
Figuur 1 toont een tabel, welke een uitvoeringsvorm illustreert van de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding.
GEDETAILLEERDE BESCHRIJVING
De uitvinding betreft in een eerste aspect een computer-geïmplementeerde werkwijze voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten.
Tenzij anders gedefinieerd hebben alle termen die gebruikt worden in de beschrijving van de uitvinding, ook technisch en wetenschappelijke termen, de betekenis zoals ze algemeen begrepen worden door de vakman in het technisch veld van de uitvinding. Voor een betere beoordeling van de beschrijving van de uitvinding, worden de volgende termen expliciet uitgelegd.
De term "octrooidocumenten" omvat zowel verleende octrooien als hangende octrooiaanvragen en kan verder uitgebreid worden naar gebruiksmodellen.
Een algoritme in de wiskunde en informatica is een op zichzelf staande stap-voor-stap reeks van operaties die worden uitgevoerd. Er bestaan algoritmen voor het uitvoeren van berekeningen, gegevensverwerking en geautomatiseerde redeneringen.
Een hyperlink (of kortweg link of koppeling) is een computerterm die duidt op een verwijzing (referentie) in een hypertekst die de gebruiker kan volgen.
Metadata zijn gegevens die de karakteristieken van bepaalde gegevens beschrijven. Meta-informatie betreft metadata, waarbij een relatie tussen de metadata en onderliggende gegevens bekend is. Met andere woorden, meta-informatie zet gegevens in een bepaalde context, de meta-informatie is de factor die de gegevens tot informatie verheft.
Een container- of wrapper format is een metafile formaat waarvan de specificatie beschrijft hoe de verschillende elementen van data en metadata naast elkaar bestaan in een computerbestand. Dergelijk formaat laat dus toe metadata op te slaan in een bestand, waarbij verschillende formaten in eenzelfde container kunnen opgeslagen worden. 3GP, ASF, AVI, DVR-MS, Flash Video, IFF, Matroska, MJ2, QuickTime File Format, MPEG program stream, MPEG-2 transport stream, MP4, Ogg en RM zijn enkele niet-limiterende voorbeelden van dergelijke flexibele containers. "Extensible Markup Language" (XML) is een standaard van het World Wide Web consortium voor de syntaxis van formele opmaaktalen waarmee men gestructureerde gegevens kan weergeven in de vorm van platte tekst en waarbij ook de semantische structuur is opgeslagen. Deze presentatie is zowel machine-leesbaar als leesbaar voor de mens.
Een computer is een apparaat waarmee gegevens volgens formele procedures (algoritmen) kunnen worden verwerkt. Meestal wordt met het woord computer een elektronisch, digitaal apparaat bedoeld, maar er bestaan ook mechanische en analoge computers. Daarnaast kan een computer in verschillende getallenstelsels zoals het decimale (tientallige) of binaire (tweetallige) stelsel werken. De huidige computers werken allen in het binaire stelsel, maar ook een kwantumcomputer behoort tot de mogelijkheden.
In een eerste aspect betreft de uitvinding een computer-geïmplementeerde werkwijze voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten, welke computer-geïmplementeerde werkwijze volgende stappen omvat: — het inlezen van één of meerdere basisdocumenten, omvattende kenmerken van één of meerdere octrooidocumenten, waarbij de kenmerken minstens een volgnummer omvatten; — het minstens gedeeltelijk inlezen van metadata van de basisdocumenten; — het zoeken in één of meerdere elektronische databanken aan de hand van één of meerdere zoekprocedures naar één of meerdere elektronische octrooidocumenten, omvattende bijgewerkte kenmerken, waarbij de bijgewerkte kenmerken een bijgewerkt volgnummer omvatten; — het linken van één of meerdere zoekresultaten met overeenkomstige octrooidocumenten uit de basisdocumenten; — het rapporteren van de één of meerdere zoekresultaten, met het kenmerk, dat de ingelezen metadata van de basisdocumenten wordt gebruikt voor het rapporteren van de zoekresultaten. Hierbij kunnen bepaalde aanwijzingen (bv. kleurcodes die de relevantie van een document aangeven), die manueel werden aangebracht in het basisdocument, automatisch geïntegreerd worden in het rapport van de zoekresultaten. Doordat dit manueel werk geërfd wordt uit het basisdocument en dus niet opnieuw dient uitgevoerd te worden, wordt een aanzienlijke personeelskost bespaard. Verder wordt voor een gebruiker op een eenvoudige manier orde aangebracht in de gegevenschaos gelinkt aan de verschillende octrooidocumenten. Bij voorkeur is het mogelijk verschillende zoekresultaten samen te voegen.
Volgens een uitvoeringsvorm zijn de elektronische octrooidocumenten opgeslagen in een standaard format, zoals het XML format (Engelse term: "Extensible Markup Language").
Volgens een uitvoeringsvorm omvatten de kenmerken en/of bijgewerkte kenmerken tevens een status, een datum, een aanvrager, een titel, één of meerdere conclusies, een beschrijving, een abstract, familieleden, één of meerdere figuren, aangewezen verdragsluitende staten of een combinatie hiervan. Deze informatie is nuttig bij het bestuderen van de octrooipositie van een concurrent, waarbij een overzicht wordt gecreëerd van de vervallen, hangende en verleende octrooi(aanvrag)en.
Volgens een uitvoeringsvorm gebeurt het rapporteren van de zoekresultaten aan de hand van een structuur, waarbij een visueel overzichtelijk rapport wordt gepresenteerd aan een gebruiker.
Volgens een voorkeurdragende uitvoeringsvorm omvat de genoemde structuur een tabel. De zoekresultaten, omvattende de bijgewerkte kenmerken van elk van de genoemde octrooidocumenten, staan gerangschikt in rijen van de tabel, waarbij bij voorkeur één rij per octrooidocument wordt gebruikt. Hierbij kunnen de octrooidocumenten gerangschikt worden op basis van status, datum of één van de andere kenmerken. Bij verdere voorkeur is het mogelijk om een selectie van een sectie van de tabel te maken, die apart kan weergegeven worden. Hierbij is het bv. mogelijk om een gedetailleerd beeld te verkrijgen van 1 octrooifamilie (omvattende prioriteitsdocumenten en vervolgaanvragen). De onderliggende verbanden tussen de verschillende documenten in 1 octrooifamilie wordt bij voorkeur in een relationele database, zoals een SQL-gebaseerde structuur, gegoten. Indien een octrooifamilie nationalisaties omvat, controleert de werkwijze de status van elk van deze nationalisaties in de corresponderende nationale databank.
In een andere uitvoeringsvorm is de structuur en/of lay-out van de rapportering gebaseerd op de structuur en/of lay-out van het basisdocument, waarbij dezelfde kenmerken en bijgewerkte kenmerken worden gerapporteerd. De informatie met betrekking tot de structuur en/of lay-out van het basisdocument kan uitgelezen worden met behulp van de metadata.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm worden de kenmerken van een octrooidocument in het basisdocument en de bijgewerkte kenmerken van een overeenkomstig octrooidocument omvat door de zoekresultaten vergeleken. Hierbij kan nagegaan worden hoe een concurrent met een onderzoeksrapport omgaat. Zo kunnen bv. verschillen tussen verleende en ingediende conclusies de octrooistrategie van een concurrent deels onthullen, wat belangrijke informatie kan opleveren in het licht van de eigen aangewende octrooistrategie. Bij voorkeur worden deze verschillen visueel gemarkeerd.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm worden de zoekresultaten die geen link omvatten met één van de genoemde octrooidocumenten uit het basisdocument gemarkeerd. Dergelijke documenten werden immers nog niet geïnspecteerd op basis van het basisdocument en verdienen daarom extra aandacht.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm is een gerapporteerd octrooidocument voorzien van een indicator indien minstens één van de bijgewerkte kenmerken van het gerapporteerde document verschilt van de kenmerken omvat door het gelinkt octrooidocument uit het basisdocument. Dergelijke indicator markeert een document, wat erop kan wijzen dat dit document extra aandacht verdient. Het voorzien van dergelijke indicator draagt bij tot de gebruiksvriendelijkheid van de werkwijze.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm kan een gebruiker zelf indicatoren toevoegen, verwijderen en aanpassen.
Volgens een voorkeurdragende uitvoeringsvorm omvat de indicator een icoon voorzien direct aangrenzend aan het volgnummer en/of bijgewerkt volgnummer. Deze iconen kunnen zowel grafische als alfanumerieke informatie omvatten.
In een verder voorkeurdragende uitvoeringsvorm is het icoon afhankelijk van een type van een verschil tussen de kenmerken en de bijgewerkte kenmerken. Zo kan een verschillend symbool, verschillende alfanumerieke informatie of een combinatie van beide worden gebruikt afhankelijk van de aard van het verschil. Bij voorkeur wordt een verschillend icoon ingesteld voor een specifieke verandering van de status (bv. het vervallen of de verlening van een octrooi), het veranderen van een vervolgnummer, etc. Op deze manier krijgt een gebruiker onmiddellijk een visuele indicatie van de aard van de verandering.
In een andere uitvoeringsvorm omvat de indicator een vooraf bepaalde kleur, die tevens de aard van verschillen tussen octrooidocumenten kan aangeven.
In een andere uitvoeringsvorm van de werkwijze kan vanuit de genoemde kenmerken en/of bijgewerkte kenmerken van de genoemde octrooidocumenten teruggekoppeld worden naar de databanken, bv. via één of meerdere hyperlinks. Bij voorkeur worden verschillende databankiconen voorzien, waarbij een gebruiker eenvoudig kan bepalen naar welke databank teruggekoppeld dient te worden.
In een uitvoeringsvorm van de werkwijze worden de processtappen op regelmatige basis uitgevoerd. Hierbij kunnen de zoekresultaten uit een vorige zoekactie gebruikt worden als input/basisdocument voor de nieuwe zoekopdracht. Een gebruiker kan bv. specifiek de status van de octrooien van een concurrent observeren/opvolgen en wenst hierbij op regelmatige tijdstippen ingelicht worden (bv. in verband met het al dan niet verlenen van hangende octrooiaanvragen of het vaststellen van nieuwe octrooiaanvragen). De zoekresultaten kunnen hierbij in een rapport weergegeven worden, dat eventueel automatisch naar een klant kan worden doorgestuurd.
In een uitvoeringsvorm worden enkel de zoekresultaten die aan vooraf bepaalde voorwaarden voldoen gerapporteerd. Deze voorwaarden omvatten bv. restricties op de indiendatum, wijzigingen in de status ten opzichte van het basisdocument, etc. Op deze manier kan een gebruiker een voorselectie maken van de octrooidocumenten die van belang kunnen zijn en worden onoverzichtelijke, lange lijsten gereduceerd tot een handelbaar rapport.
In een tweede aspect betreft de uitvinding een systeem voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten, welk systeem een centrale verwerkingseenheid omvat, welke geconfigureerd is voor het uitvoeren van de computer-geïmplementeerde werkwijze zoals hierboven omschreven.
In een volgend aspect betreft de uitvinding een computerprogramma-product voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten, welk computerprogramma-product minstens een computer-leesbaar medium omvat waarop computer-leesbare programmacode-porties zijn opgeslagen, welke programmacode-porties instructies omvatten voor het uitvoeren van de computer-geïmplementeerde werkwijze zoals hierboven beschreven.
In wat volgt, wordt de uitvinding beschreven a.d.h.v. niet-limiterende voorbeelden die de uitvinding illustreren, en die niet bedoeld zijn of geïnterpreteerd mogen worden om de omvang van de uitvinding te limiteren.
Voorbeelden
Figuur 1 illustreert een uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens onderhavige uitvinding. Een basisdocument (1) omvattende metadata wordt ingelezen. Dit basisdocument omvat volgnummers van octrooidocumenten D1-Dn en kenmerken K1-Km van deze documenten. Indien een gebruiker een update wenst te maken van het basisdocument, dient deze te zoeken in één of meerdere octrooidatabanken volgens een bepaald zoekcriterium. De zoekresultaten D1'-Dp' omvatten bijgewerkte kenmerken, zoals bijgewerkte volgnummers en worden gerapporteerd in een rapport (2), zoals een tabel. Hierbij worden de zoekresultaten gelinkt aan de overeenkomstige octrooidocumenten uit het basisdocument, zo is D1' een bijgewerkte versie van D1, D2' een bijgewerkte versie van D2, D4' een bijgewerkte versie van D6, etc. Voor D3' werd geen overeenkomstig octrooidocument gevonden in het basisdocument, wat met een indicator wordt aangeduid in het rapport. In het rapport wordt gebruikt gemaakt van de metadata van het basisdocument, waarbij het rapport verschillende eigenschappen/indicaties erft.
Verschillende velden van de tabel kunnen aangeduid worden met kleurcodes en/of andere indicatoren, om zo de aandacht te vestigen op bv. gewijzigde statussen in vergelijking met het basisdocument. Zo werd bv. een verschil vastgesteld tussen het kenmerk K2 van het gezochte octrooi D2' en het octrooi D2 uit het basisdocument. Voor elk van de documenten D1'-Dp' is een koppeling/link voorzien naar het corresponderende document uit het basisdocument.
Verder werden enkele iconen of symbolen S1, S2, S3 voorzien in de tabel, die hyperlinks kunnen omvatten naar verschillende databanken of die het type van de verschillen met het octrooidocument uit het basisdocument aangeven. De hierboven aangehaalde voorbeelden zijn louter illustratief en zijn niet bedoeld om de uitvinding te limiteren.
Het is verondersteld dat de huidige uitvinding niet beperkt is tot de uitvoeringsvormen die hierboven beschreven zijn en dat enkele aanpassingen of veranderingen aan de beschreven voorbeelden kunnen toegevoegd worden zonder de toegevoegde conclusies te herwaarderen.

Claims (15)

  1. CONCLUSIES
    1. Computer-geïmplementeerde werkwijze voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten, welke computer-geïmplementeerde werkwijze volgende stappen omvat: — het inlezen van één of meerdere basisdocumenten, omvattende kenmerken van één of meerdere octrooidocumenten, waarbij de kenmerken minstens een volgnummer omvatten; — het minstens gedeeltelijk inlezen van metadata van de basisdocumenten; — het zoeken in één of meerdere elektronische databanken aan de hand van één of meerdere zoekprocedures naar één of meerdere elektronische octrooidocumenten, omvattende bijgewerkte kenmerken, waarbij de bijgewerkte kenmerken een bijgewerkt volgnummer omvatten; — het linken van één of meerdere zoekresultaten met overeenkomstige octrooidocumenten uit het basisdocument; — het rapporteren van de één of meerdere zoekresultaten, met het kenmerk, dat de ingelezen metadata van de basisdocumenten wordt gebruikt voor het rapporteren van de zoekresultaten.
  2. 2. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de kenmerken en/of bijgewerkte kenmerken tevens een status, een datum, een aanvrager, een titel, één of meerdere conclusies, een beschrijving, een abstract, familieleden, één of meerdere figuren, aangewezen verdragsluitende staten of een combinatie hiervan omvatten.
  3. 3. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 1 tot en met 2, met het kenmerk, dat het rapporteren van de zoekresultaten gebeurt aan de hand van een structuur.
  4. 4. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk, dat de genoemde structuur een tabel omvat.
  5. 5. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 1 tot en met 4, met het kenmerk, dat de kenmerken van een octrooidocument in het basisdocument en de bijgewerkte kenmerken van een overeenkomstig octrooidocument omvat door de zoekresultaten vergeleken worden.
  6. 6. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 1 tot en met 5, met het kenmerk, dat de zoekresultaten die geen link omvatten met één van de genoemde octrooidocumenten uit het basisdocument worden gemarkeerd.
  7. 7. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 1 tot en met 6, met het kenmerk, dat een gerapporteerd octrooidocument voorzien is van een indicator indien minstens één van de kenmerken van het gerapporteerde document verschilt van het gelinkt octrooidocument uit het basisdocument.
  8. 8. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de indicator een icoon omvat voorzien direct aangrenzend aan het volgnummer en/of bijgewerkt volgnummer.
  9. 9. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 8, met het kenmerk, dat het icoon afhankelijk is van een type van een verschil tussen de kenmerken en bijgewerkte kenmerken.
  10. 10. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 7 tot en met 9, met het kenmerk, dat de indicator een vooraf bepaald kleur omvat.
  11. 11. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 1 tot en met 10, met het kenmerk, dat vanuit de genoemde kenmerken en/of bijgewerkte kenmerken van de genoemde octrooidocumenten teruggekoppeld kan worden naar de databanken.
  12. 12. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 1 tot en met 11, met het kenmerk, dat de werkwijze op regelmatige basis wordt uitgevoerd.
  13. 13. Computer-geïmplementeerde werkwijze volgens conclusies 1 tot en met 12, met het kenmerk, dat enkel de zoekresultaten die aan vooraf bepaalde voorwaarden voldoen gerapporteerd worden.
  14. 14.Systeem voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten, welk systeem een centrale verwerkingseenheid omvat, welke geconfigureerd is voor het uitvoeren van de computer-geïmplementeerde werkwijze zoals omschreven door conclusies 1 tot en met 13.
  15. 15.Computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten, welk computerprogramma-product minstens een computer-leesbaar medium omvat waarop computer-leesbare programmacode-porties zijn opgeslagen, welke programmacode-porties instructies omvatten voor het uitvoeren van de computer-geïmplementeerde werkwijze zoals omschreven door conclusies 1 tot en met 13.
BE2016/5214A 2016-03-25 2016-03-25 Computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten BE1023327B1 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2016/5214A BE1023327B1 (nl) 2016-03-25 2016-03-25 Computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2016/5214A BE1023327B1 (nl) 2016-03-25 2016-03-25 Computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1023327B1 true BE1023327B1 (nl) 2017-02-07

Family

ID=55963094

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE2016/5214A BE1023327B1 (nl) 2016-03-25 2016-03-25 Computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1023327B1 (nl)

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20070112833A1 (en) * 2005-11-17 2007-05-17 International Business Machines Corporation System and method for annotating patents with MeSH data
JP2009003731A (ja) * 2007-06-22 2009-01-08 Hitachi Ltd 特許検索システム
JP2009123114A (ja) * 2007-11-16 2009-06-04 Canon Inc 情報処理装置及び情報処理方法
US20150220609A1 (en) * 2014-01-31 2015-08-06 GreyB Services Pte. Ltd Method and system for processing a search request

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20070112833A1 (en) * 2005-11-17 2007-05-17 International Business Machines Corporation System and method for annotating patents with MeSH data
JP2009003731A (ja) * 2007-06-22 2009-01-08 Hitachi Ltd 特許検索システム
JP2009123114A (ja) * 2007-11-16 2009-06-04 Canon Inc 情報処理装置及び情報処理方法
US20150220609A1 (en) * 2014-01-31 2015-08-06 GreyB Services Pte. Ltd Method and system for processing a search request

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10733256B2 (en) Online publication system and method
van der Velde et al. MOLGENIS research: advanced bioinformatics data software for non-bioinformaticians
Tryka et al. NCBI’s Database of Genotypes and Phenotypes: dbGaP
Pereanu et al. AutDB: a platform to decode the genetic architecture of autism
Charrondiere et al. Report on the FAO/INFOODS Compilation Tool: A simple system to manage food composition data
Groß et al. Impact of ontology evolution on functional analyses
US20130346106A1 (en) Integrated Health Data Navigator Based On A Single Timeline
Torchet et al. The iPPI-DB initiative: a community-centered database of protein–protein interaction modulators
Waltemath et al. Improving the reuse of computational models through version control
Garcia-Pelaez et al. PubTerm: a web tool for organizing, annotating and curating genes, diseases, molecules and other concepts from PubMed records
Adamczyk et al. RNAsolo: a repository of cleaned PDB-derived RNA 3D structures
Palmieri et al. IMOTA: An interactive multi-omics tissue atlas for the analysis of human miRNA–target interactions
Liu et al. OntoMate: a text-mining tool aiding curation at the Rat Genome Database
Trager et al. Madeline 2.0 PDE: a new program for local and web-based pedigree drawing
BE1023327B1 (nl) Computer-geïmplementeerde werkwijze, systeem en computerprogrammaproduct voor het opvolgen, vergelijken en rapporteren van octrooidocumenten
Henniger et al. Reducing scope 3 carbon emissions in gastrointestinal endoscopy: results of the prospective study of the ‘Green Endoscopy Project Würzburg’
Böschen Software review: The JATSdecoder package—extract metadata, abstract and sectioned text from NISO-JATS coded XML documents; Insights to PubMed central’s open access database
Huang et al. Identifying evidence quality for updating evidence-based medical guidelines
Midlik et al. OverProt: secondary structure consensus for protein families
Fehlmann et al. Aviator: a web service for monitoring the availability of web services
Buendía et al. An annotation approach for radiology reports linking clinical text and medical images with instructional purposes
Pieper et al. Retrieving Cochrane reviews is sometimes challenging and their reporting is not always optimal
Martini et al. CEBS update: curated toxicology database with enhanced tools for data integration
Bieler et al. Optimierung der Kriterien zur Schockraumalarmierung
Bult Bioinformatics resources for behavior studies in the laboratory mouse