BE1023025B1 - Werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van consumenten inzichten - Google Patents

Werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van consumenten inzichten Download PDF

Info

Publication number
BE1023025B1
BE1023025B1 BE2015/5381A BE201505381A BE1023025B1 BE 1023025 B1 BE1023025 B1 BE 1023025B1 BE 2015/5381 A BE2015/5381 A BE 2015/5381A BE 201505381 A BE201505381 A BE 201505381A BE 1023025 B1 BE1023025 B1 BE 1023025B1
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
computer
implemented method
tiles
users
network platform
Prior art date
Application number
BE2015/5381A
Other languages
English (en)
Inventor
Ruyck Tom De
Anouk Willems
Tim Duhamel
Original Assignee
Insites Compages Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Insites Compages Nv filed Critical Insites Compages Nv
Priority to BE2015/5381A priority Critical patent/BE1023025B1/nl
Priority to PCT/IB2016/053226 priority patent/WO2016207748A1/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1023025B1 publication Critical patent/BE1023025B1/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06QINFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY [ICT] SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES; SYSTEMS OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G06Q10/00Administration; Management
    • G06Q10/10Office automation; Time management
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06QINFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY [ICT] SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES; SYSTEMS OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G06Q50/00Systems or methods specially adapted for specific business sectors, e.g. utilities or tourism
    • G06Q50/01Social networking

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Strategic Management (AREA)
  • Entrepreneurship & Innovation (AREA)
  • Human Resources & Organizations (AREA)
  • Operations Research (AREA)
  • Economics (AREA)
  • Marketing (AREA)
  • Data Mining & Analysis (AREA)
  • Quality & Reliability (AREA)
  • Tourism & Hospitality (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Business, Economics & Management (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Information Transfer Between Computers (AREA)
  • Management, Administration, Business Operations System, And Electronic Commerce (AREA)

Abstract

De huidige uitvinding betreft een computer FIG !
geïmplementeerde werkwijze omvattende: - het voorzien van inhoud aan één of meerdere wanden opgedeeld in tegels binnen een het netwerk platform systeem, - het aanstellen van één of meerdere beheerders per wand; - het uitnodigen van gebruikers aan het netwerk platform systeem; - het voorzien van interactiemiddelen per wand; met het kenmerk, dat genoemde inhoud één of meerdere primaire consumenteninzichten omvat en waarbij genoemde consumenteninzichten gelieerd zijn aan één of meer activiteiten binnen een organisatie.

Description

WERKWIJZE EN PLATFORM SYSTEEM VOOR DE EVALUATIE VAN CONSUMENTEN INZICHTEN
TECHNISCH DOMEIN
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van klanteninzichten in een interen omgeving, zoals een bedrijf. De inzichten kunnen gebruikt worden voor het lanceren van nieuwe producten en concepten in een bedrijf en/of het verbeteren van bestaande concepten.
STAND DER TECHNIEK
In veel industrieën, zowel in deze die goederen als diensten leveren, is feedback van bestaande en eventuele klanten cruciaal. Deze feedback kan resulteren in betere inzichten in de noden van klanten maar ook in deze van bestaande producten. Vervolgens kunnen de producenten, op basis van de feedback, aanpassingen aan bestaande concepten of producten doorvoeren.
Het ontstaan van nieuwe producten of diensten binnen een organisatie of de aanpassingen van bestaande producten gebeurt vaak in brainstorm sessies binnen de organisatie zelf. Vaak worden deze vervolgens voorgelegd aan een testpanel van (potentiële) klanten. Zelden wordt er rekening gehouden met inzichten die komen van (potentiële) klanten als basis van de brainstormsessie. Nochtans zijn er bij de klanten zeer waardevolle inzichten aanwezig die tot op heden grotendeels onbenut blijven. US 11/527,153 beschrijft een werkwijze voor het managen van virtuele meeting ruimte voor het brengen van markt intelligentie in een organisatie. De virtuele community wordt specifiek samengebracht om een vooropgesteld doel te bereiken. Hierbij kan de mening van klanten gevraagd worden.
De stand der techniek biedt echter geen adequate tools die toelaten om vooraf vergaarde klanten inzichten voor te stellen aan meerdere groeperingen binnen een organisatie. Bovendien ontbreken de middelen om deze verder te gaan ontwikkelen, waarbij ook de verdere ontwikkelingen en inzichten (geoogst binnen het bedrijf) kunnen leiden tot nieuwe producten en/of diensten. Tot op heden ontbreekt een platform dat toelaat om meerdere lagen binnen een bedrijf betrokken te maken bij consumenten inzichten en deze verder te ontwikkelen.
Er is nood aan een werkwijze en platform dat toelaat om vooraf vergaarde consumenteninzichten te gaan evalueren, analyseren en te beargumenteren binnen een organisatie. Daarnaast is er ook nood aan een tooi om de betrokkenheid van personeel binnen een organisatie te verhogen. Aldus kan uiteindelijk gekomen worden tot een beter product, dienst, of zelfs tot nieuwe inzichten en ideeën binnen de organisatie.
SAMENVATTING VAN DE UITVINDING
De uitvinding betreft een computer geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 1 en een netwerk platform systeem volgens conclusie 19. De werkwijze en het systeem laten toe om op een performante wijze consumenteninzichten te gaan gebruiken, analyseren en verder uit te werken, en dit binnen de context van een gehele organisatie. Op een dergelijke manier worden inzichten uitgebreid tot secundaire en zelfs tertiaire inzichten, die een onmiskenbaar voordeel hebben binnen een organisatie en waarbij de volledige organisatie of althans een groot deel betrokken is. beschrijving van de figuren
Figuur 1 is een schematische voorstelling van een uitvoeringsvorm van een werkwijze volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 2 toont een voorbeeld van een netwerk platform systeem volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 3 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een wand volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 4 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een inspiratie of inzicht tegel volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 5 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een observationele tegel volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 6 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een idee tegel volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 7 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een uitdaging volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 8 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een notificatie volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 9 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een notificatie volgens onderhavige uitvinding. gedetailleerde beschrijving
De uitvinding betreft een computer geïmplementeerde werkwijze die toelaat dat gebruikers van alle lagen binnen een organisatie, zoals een bedrijf, in contact komen met consumenten inzichten en deze verder uitwerken middels een netwerk platform systeem. Dit laat toe om tot nieuwe inzichten te komen binnen de organisatie en het volledige potentieel binnen een organisatie te gaan benutten (van kaderpersoneel tot bv. arbeiders).
Met de term 'consumenteninzicht' wordt deze informatie bedoeld die rechtstreeks of onrechtstreeks verkregen werd van een groep consumenten, bijvoorbeeld via bevraging. De consumenten kunnen hierbij al dan niet voorgeselecteerd zijn op basis van leeftijd, gender, geografische locatie, interesses, achtergrond, studies, inkomen, gezinssituatie, etc.. De consumenteninzichten kunnen gerelateerd zijn aan een bepaald product, dienst, onderwerp, waarbij het product, dienst of onderwerp bij voorkeur relevant is voor een organisatie. Onder consumenteninzichten worden onder meer trendrapporten, marktonderzoeken, gerichte consumentenbevraging, enquêtes, etc. begrepen.
De term "netwerk dienst" zoals hierin gebruikt verwijst naar een online platform, service, of site die zich richt op het bevorderen van de bouw van sociale netwerken of sociale relaties tussen mensen (dat wil zeggen, "gebruikers"), die, bijvoorbeeld, interesses delen, activiteiten, achtergronden, of real-life-verbindingen.
In het bijzonder zullen de gebruikers gelinkt zijn aan een organisatie, zoals een bedrijf en zal de netwerk dienst zich richten op topics die gerelateerd zijn aan de organisatie.
Een netwerkdienst kan bestaan uit een vertegenwoordiging van elke gebruiker (vaak een profiel), optioneel zijn/haar sociale verbanden of het verband met een organisatie, en een aantal extra diensten.
In een uitvoeringsvorm zal de netwerkdienst web-gebaseerd zijn en biedt het middelen voor gebruikers om verbinding te maken via het internet. In het algemeen stelt de netwerkdienst gebruikers in staat om ideeën, activiteiten, evenementen en interesses te delen, bij voorkeur met betrekking tot een specifiek onderwerp.
De term "netwerk platform systeem" zoals hierin gebruikt verwijst naar de computer architectuur waarop de netwerkdienst werkt.
De term "inhoud" zoals hierin gebruikt heeft betrekking op de verscheidenheid aan informatie die door een gebruiker of beheerder op de netwerkdienst of het systeem wordt geplaatst met betrekking tot een specifiek onderwerp. Bijvoorbeeld, een inhoud-item kan een foto, een video, een nieuwsbericht,...bevatten, geplaatst ter beschikking van één of meerdere gebruikers.
Met de term "wand" wordt een onderdeel van de netwerkdienst of systeem bedoeld, waarbij de wand voorzien zal worden van inhoud en gewijd is aan een specifiek onderwerp. Een wand kan bestaan uit één of meerdere tegels, elk met specifieke inhoud gerelateerd aan de globale inhoud van de wand. In een voorkeursvorm zal een wand specifiek gerelateerd zijn aan een probleem, vraagstuk of algemeen doel binnen een organisatie. In een voorkeursvorm zal een wand en de tegels de inhoud (audio)visueel voorstellen.
Met de term "organisatie" wordt een structuur bedoeld, bestaande uit personen, met een gemeenschappelijk doel, bijvoorbeeld een commercieel doel. Een organisatie kan een bedrijf zijn, een leverancier van diensten en/of goederen, een vennootschap, een vereniging, etc.
In het bijzonder zal de werkwijze onderhavige uitvinding minstens volgende stappen omvatten: - het voorzien van inhoud aan één of meerdere wanden binnen een netwerk platform systeem, - het aanstellen van één of meerdere beheerders per wand; - het uitnodigen van gebruikers aan het netwerk platform systeem; en - het voorzien van interactiemiddelen per wand.
In het bijzonder zal de genoemde inhoud één of meerdere primaire consumenteninzichten omvatten, waarbij deze inzichten bij gelieerd zijn aan één of meer activiteiten binnen een organisatie.
In een uitvoeringsvorm zijn deze consumenteninzichten bekend binnen een organisatie. In een andere uitvoeringsvorm werden de consumenteninzichten vooraf vergaard door bevraging van een voorgeselecteerde populatie van consumenten of middels crowdsourcing. Voorselectie van de consumenten kan gebeuren op basis van leeftijd, gender, geografische locatie, interesses, achtergrond, studies, inkomen, gezinssituatie, etc. Het uitkiezen van een geschikte populatie gebeurt bij voorkeur op basis van de activiteiten van de organisatie. Bevraging kan gebeuren via panelgesprekken, enquêtes, audiovisuele boodschappen, sociale media, testen, etc. De informatie die vervolgens verzameld wordt uit deze bevraging kan leiden tot het verkrijgen van één of meerdere consumenteninzichten. In een uitvoeringsvorm zal het onderwerp van de bevraging vooraf vastgelegd worden. In een andere uitvoeringsvorm is de bevraging eerder algemeen en heeft deze betrekking op meerdere niveaus en activiteiten binnen een organisatie. De bevraging kan bijvoorbeeld standaard en periodiek gebeuren. Dit zal afhangen van het doel dat wenst bereikt te worden met de werkwijze volgens onderhavige uitvinding. De bevraging kan bijvoorbeeld kaderen in een markt- en/of trendonderzoek.
In een voorkeursvorm worden de consumenteninzichten die gebruikt worden in het netwerk platform systeem volgens onderhavige uitvinding geselecteerd uit zowel informatie die al bekend is bij de organisatie en nieuw vergaarde inzichten.
In een voorkeursvorm van de werkwijze volgens onderhavige uitvinding zal in een eerste stap het gewenste doel dat dient bereikt te worden binnen een organisatie, bepaald worden. Dit doel kan een commercieel doel zijn (bv. verhogen van verkoop), kan gerelateerd zijn aan een probleem of vraagstuk binnen de organisatie en/of een product (bv. waarom wordt een product enkel gekocht binnen een bepaalde leeftijdscategorie, hoe kunnen we meer leden krijgen of leden vanuit een ander segment), kan gelinkt zijn aan een te volgen strategie binnen een organisatie of kan gericht zijn op de creatie van nieuwe producten, diensten, etc. Eén of meerdere doelen gedefinieerd binnen de organisatie zullen vervolgens geselecteerd worden en vormen het onderwerp van een wand binnen het netwerk platform systeem.
Nadat de wanden binnen het netwerk platform systeem gedefinieerd zijn, worden deze consumentinzichten die relevant zijn voor de wand en dus het doel gerelateerd aan de wand geselecteerd om de tegels van een wand te vormen.
Samenstelling van de tegels van het netwerk platform systeem op basis van de bulk aan consumentenzichten gebeurd bij voorkeur middels het bevragen van een interne groep individuen binnen een organisatie. De keuze van individuen kan gebeuren op basis van functie binnen het bedrijf (bv. marketing, directie, productie, R&D) en zal opnieuw in hoge mate afhankelijk zijn van het doel dat middels de werkwijze/het project wenst bereikt te worden. In een voorkeursvorm zal de selectie van de consumenteninzichten gebeuren middels een primair netwerk platform systeem dat zowel de één of meerdere doelen van de organisatie bevat, alsook de consumenteninzichten. Via input van de groep individuen, zowel middels het primair netwerk platform systeem als via vergaderingen, zullen deze consumenteninzichten geselecteerd worden die het dichtst aanleunen bij of het meest relevant zijn voor de één of meerdere doelen gedefinieerd binnen de organisatie. Deze inzichten vormen vervolgens de tegels binnen een wand.
In een voorkeursvorm van onderhavige uitvinding zal aan de ruwe data, dit is de bulk van consumenteninzichten, een score worden toegediend op basis van gedefinieerde criteria. Bij voorkeur wordt de score toegekend door de individuen binnen het primair sociaal netwerk platform. In een voorkeursvorm zal de score een numeriek getal zijn.
In het bijzonder zullen de criteria op voorhand gedefinieerd worden. In een voorkeursvorm volgens onderhavige uitvinding zullen de criteria minstens gestoeld zijn op volgende voorwaarden: - nieuwe en inventieve karakter van het inzicht; - herkenbaarheid van het inzicht; - toepasbaarheid van het inzicht.
Het spreekt voor zich dat verdere criteria eveneens mogelijk zijn. In een voorkeursvorm zal aan elk inzicht per criteria een gewogen criteria-score worden toegekend. Dit kan een numeriek getal zijn op een schaal, bijvoorbeeld van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor de laagste waarde en 5 voor de hoogste waarde.
In een verdere voorkeursvorm zal de score de som van de criteria-scores zijn. In een verdere voorkeursvorm volgens onderhavige uitvinding zal de score een gemiddelde waarde zijn verkregen over alle (criteria)-scores die werden verzameld en die individueel werden toegekend aan de inzichten door de groep van individuen belast met de taak ter selectie van de consumenteninzichten.
In een voorkeursvorm zal de score voor een inzicht afgewogen worden aan de hand van een drempelwaarde. Inden de score gelijk of groter is aan een drempelwaarde dan zal het geanalyseerde inzicht geschikt zijn om de inhoud te vormen van het sociaal netwerk platform. Bij voorkeur is de drempelwaarde vooraf bepaald.
In een voorkeursvorm zal de score voor een inzicht computergestuurd berekend worden waarbij de individuen via het primair sociaal netwerk platform inzage krijgen in de inzichten en gevraagd worden om elk inzicht te gaan honoreren en waarderen op basis van vooropgestelde criteria. Vervolgens zijn middelen voorzien om de score per inzicht gegeven per individu te berekenen alsook het gemiddelde over alle individuele scores per inzicht. Ten slotte zal de verkregen score per inzicht door deze middelen getoetst worden aan de vooraf bepaalde drempelwaarde (deze kan ingesteld worden door een verantwoordelijke binnen een organisatie) waarbij bepaald wordt of het inzicht al dan niet verder gebruikt zal worden als inhoud voor het platform. In een uitvoeringsvorm zal bij een positieve evaluatie van het inzicht, deze onmiddellijk en automatisch aan het platform systeem worden toegevoegd.
De inhoud aan de wanden en tegels wordt bij voorkeur (audio)visueel voorgesteld, door middel van foto's, filmpjes, GIFs, (kort)verhalen, slogans, quotes, logo's, weblinks en pictogrammen. In het bijzonder zal elke tegel en/of wand voorzien worden van interactiemogelijkheden, die de gebruikers en beheerders in staat stellen om te interageren met elkaar en met de inhoud op de wand/tegel. Dergelijke interactiemiddelen kunnen velerlei zijn: communicatievensters kunnen toelaten om inhoud te becommentariëren, het delen van specifieke inhoud met andere gebruikers/beheerders, het 'liken' van inhoud, het toevoegen van inhoud aan een wand of tegel, het vermelden van andere gebruikers om hun aandacht op bepaalde inhoud te vestigen, etc. In een bijzondere voorkeursvorm volgens onderhavige uitvinding, zal een tegel een specifieke vooraf gekozen en uniforme lay-out bezitten. Bij voorkeur zal de tegel voorzien worden van een titel, een visuele weergave van het inzicht en een datacomponent, waarbij de datacomponent informatie bevat over de criteria waarop de score is gebaseerd.
In een volgende fase wordt het netwerk platform systeem volgens onderhavige uitvinding opgebouwd, bestaande uit één of meerdere wanden gericht naar één of meer doelen van een organisatie, voorzien van één of meerdere tegels met inzichten. Deze initiële tegels worden ook als primaire tegels of inzichten-tegels aangeduid.
In het bijzonder zal aan elke wand een beheerder worden toegewezen, waarbij de beheerder bij voorkeur een lid is van de organisatie. Deze beheerder zal initieel instaan voor de inhoud van zijn of haar wand en tegels en in staat zijn om uitnodigingen te versturen naar verdere gebruikers aan het platform waarbij de gebruikers eveneens lid zijn van de organisatie. In het bijzonder zijn zowel de gebruikers en beheerders verbonden zijn aan de organisatie.
De selectie van de gebruikers kan willekeurig gebeuren, waarbij het netwerk platform systeem in wezen is opengesteld voor iedereen. In een andere, meer geprefereerde uitvoeringsvorm gebeurt de selectie van de gebruikers op basis van gedefinieerde kenmerken, bij voorkeur kenmerken die gelinkt zijn aan de gebruiker. Deze kenmerken zijn onder meer, maar niet gelimiteerd tot de interesses van de gebruiker (bv. hobby's), de functie binnen de organisatie (bv. departement, niveau, mate van klantencontact) en persoonlijke informatie zoals leeftijd, relationele status, regio, etc. Deze kenmerken kunnen aangegeven worden bij het inschrijven op het systeem, waarna het systeem al dan niet een preselectie uitvoert van de gewenste gebruikersprofielen.
Zoals aangegeven worden de wanden initieel beheerd door de beheerders. Deze kunnen nieuwe gebruikers uitnodigen. Ook bestaande gebruikers kunnen nieuwe gebruikers uitnodigen. Bij voorkeur gebeurt het uitnodigen van nieuwe gebruikers via het versturen van een uitnodiging en link naar het platform via een mail. In een andere uitvoeringsvorm kan de nieuwe gebruiker mondeling worden uitgenodigd, bijvoorbeeld via een postkaart, brief, etc.
Inlogmogelijkheden zijn voorzien om in te loggen op het platform. Inloggen gebeurt bij voorkeur via een gebruikersidentificatiecode. Dergelijke code is bij voorkeur het e-mailadres dat tevens werkzaam is binnen de organisatie, of een privé e-mailadres. Tevens kan een paswoord worden voorzien.
Bij het inloggen zullen gebruikers (en beheerders) in staat gesteld worden om een profiel aan te maken. Een dergelijk profiel is onlosmakelijk verbonden met de gebruiker/beheerder en zijn gebruikersidentificatiecode. Een profiel kan onder meer een foto van de gebruiker/beheerder omvatten, een omschrijving, functie binnen de organisatie, statusupdates en bijvoorbeeld informatie over het aantal interacties die de gebruiker/beheerder had met het platform. In een andere uitvoeringsvorm wordt het profiel automatisch opgesteld door het systeem, aan de hand van vooraf ingegeven gebruikerskenmerken (zie hierboven).
In een uitvoeringsvorm van onderhavige uitvinding zullen één of meerdere werkwijzen voorzien zijn die toelaten om een ranking toe te kennen aan de gebruikers en/of beheerders, waarbij de ranking gebaseerd is op het aantal aanwezige interacties met betrekking tot de wanden of het systeem en/of het aantal log-ins en views van wanden/tegels.
Op die manier kunnen er binnen de organisatie gebruikersstatistieken bijgehouden worden. In een verdere uitvoeringsvorm kunnen middelen worden voorzien om gebruikers met een lage score aan te sporen tot meer interactie.
In een andere of verdere uitvoeringsvorm zullen tevens één of meerdere werkwijzen worden voorzien die de gebruikers gepersonaliseerde inhoud voorstellen, gebaseerd op enerzijds de wanden waarop werd ingeschreven, de kenmerken die werden opgegeven en/of het aantal interacties en/of ranking op het systeem. Op dergelijke manier wordt gepersonaliseerde inhoud aan elke gebruiker voorgesteld, en wordt aldus betracht om de betrokkenheid van de gebruiker te verhogen.
Naast een ranking aan de gebruikers, kan er tevens een ranking worden voorzien aan de wanden en/of tegels. Deze ranking gebeurd op basis van het aantal interacties, views, etc. met een wand/tegel. Op deze manier kan een beeld gekregen worden van wat er leeft en speelt binnen een organisatie en waar meer of minder aandacht aan wordt geschonken. In een uitvoeringsvorm kunnen deze wanden en/of tegels die een lage ranking hebben meer onder de aandacht gebracht worden, bijvoorbeeld middels het versturen van notificaties.
Met de term 'notificaties' wordt berichtgeving bedoeld die in staat stelt een gebruiker te informeren en/of te verwittigen van de inhoud of verandering aan het systeem. Deze notificaties kunnen zowel e-mail verkeer zijn, gestuurd vanuit het systeem naar de gebruiker of via een interne maildienst binnen het systeem, alsook (pop-up) berichten in het systeem, die zichtbaar zijn wanneer een gebruiker inlogt (bv. op de homepage van het systeem). In een uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding kunnen notificaties gepersonaliseerd zijn en aangepast aan het profiel van de gebruiker.
Wanneer een wand/tegel nieuwe interacties ontvangt, kunnen er notificaties naar de gebruikers/beheerders van de betreffende wand/tegel gestuurd worden of kunnen deze zichtbaar zijn bij inloggen op het systeem. Ook kunnen er notificaties gestuurd worden aan gebruikers indien er specifiek geïnterageerd en gereageerd wordt op een vorige interactie van de gebruiker.
Notificaties kunnen tevens verstuurd of getoond worden bij de aanmaak van nieuwe wanden of tegels.
Notificaties kunnen hierbij gestuurd of getoond worden naar alle gebruikers/beheerders of naar een selectie ervan.
In een uitvoeringsvorm zal er zowel aan de gebruikers als de beheerders toestemming worden geboden op binnen een bestaande wand tegels of zogenaamde secundaire tegels of observationele tegels binnen een wand aan te maken, met inhoud die gelieerd is aan de inhoud van de wand. Dergelijke inhoud kunnen nieuwe ideeën en inzichten bevatten, gelinkt aan de consumenteninzichten van de wand, maar ontstaan binnen de organisatie.
In het bijzonder zal tijdens de levensduur en de inhoud ervan van het netwerk platform systeem drie fasen worden onderscheiden.
In een eerste fase, de startfase, bevat het systeem volgens onderhavige uitvinding wanden met tegels die primaire inzichten bevatten, gebaseerd op consumenteninzichten. Deze worden ook aangeduid als inzichten of inspiratie tegels.
In een daaropvolgende fase, wanneer het systeem actief is en in gebruik is genomen, worden er door de gebruiker secundaire tegels toegevoegd, zijnde de observatie tegels. Deze tegels zijn gegroeid uit inzichten verkregen door de gebruikers, en getriggerd door de inhoud van het platform, de wanden en de tegels. Om meer interacties op het systeem en aldus het ontstaan van nieuwe observatie tegels te triggeren, kan het systeem voorzien worden van stimulatie tools. Dergelijke stimulatie tools dienen om de interactie op een wand of op het systeem in het algemeen te triggeren en aan te wakkeren. Dit kan gebeuren op gezette tijden, of manueel, bijvoorbeeld door de beheerder van een wand.
In een voorkeursvorm gebeurt dit middels een voorspellend model dat aan de hand van het aantal observationele tegels en interacties met deze tegels en/of het systeem een saturatiepunt voorspelt. Met de term "saturatiepunt" wordt het punt in tijd aangegeven waarbinnen het systeem een vooropgesteld doel heeft bereikt. Het saturatiepunt kan een start zijn van een nieuwe fase of een eindpunt van de werkwijze.
Bij voorkeur gebeurt dit op basis van de ranking die aan elke tegel wordt toebedeeld alsook de interactie daarop en die aangeeft dat er onvoldoende breedte en diepte in de observaties te vinden is. Wanneer het voorspellend systeem aangeeft dat dergelijk saturatiepunt van het systeem of een wand/tegel bereikt is, kan er automatisch een stimulatie tool worden voorzien. Een dergelijke stimulatie tool kan een nieuw inzicht zijn, of een uitdaging (bv. opdracht) of een inspirerende gedachte. Deze inspiratietools dienen te leiden tot een toename aan interacties en/of observationele tegels.
In een verdere uitvoeringsvorm kan het voorspellend model het saturatiepunt aangeven waarop er voldoende breedte en diepte in de observaties is gevonden, is het tijd om naar de derde en laatste fase van het systeem over te stappen. In deze fase, de ideeën fase, wordt er overgegaan tot het aanmaken van idee-tegels. Ideetegels bevatten inhoud die onmiddellijk of zonder significante moeite kunnen worden omgezet naar effectieve concepten binnen een organisatie en die gerelateerd zijn aan het doel tot initieel voorop gesteld werd.
Op de inhoud van deze idee-tegels kan opnieuw worden gereageerd en geïnterageerd. In een finale fase zullen deze ideeën, verbonden aan de idee-tegels, geoogst worden waarvan geacht wordt dat deze de meeste kans op slagen hebben. Een dergelijk oogsten van ideeën kan intuïtief gebeuren of middels vooraf opgedane kennis.
In een voorkeursvorm gebeurt het oogsten van ideeën middels daartoe voorziene werkwijze. In het bijzonder zal het oogsten van ideeën de volgende stappen omvatten: - het bepalen van een saturatiepunt waarop voldoende ideeën werden geopperd; en - het voorzien van een ranking aan een idee.
Het saturatiepunt wordt hierbij bij voorkeur bepaald op basis van het aantal ideeën dat geopperd werd, in relatie tot het aantal deelnemers aan het systeem en/of de duurtijd van de derde fase, zijnde de idee-fase van het systeem.
Het voorzien van een ranking aan een idee wordt bij voorkeur bepaald door het aantal interacties op een idee en/of de positieve hoeveelheid respons op een idee, de geschiedenis van de bedenker van het idee (bv. heeft hij/zij in het verleden al meer positief onthaalde ideeën gelanceerd?) alsook de mening van de consumenten die met het idee geconfronteerd werden.
Effectief, volgens een uitvoeringsvorm van onderhavige uitvinding zullen de vergaarde ideeën vervolgens opnieuw getoetst worden aan een relevante populatie van consumenten. Dit kan dezelfde populatie zijn als deze die de primaire consumenteninzichten leverde of een andere populatie. In het bijzonder zullen de nieuw vergaarde ideeën voorgelegd worden aan de consumentenpopulatie en zal deze bevraagd worden.
Als alternatief of additioneel kan het oogsten van een idee gestoeld worden op een waarderingssysteem dat opengesteld wordt voor de gebruikers van het systeem en/of alle leden van een organisatie en/of de consumenten. Hierbij worden de ideeën aangeboden en kunnen zij gewaardeerd worden, bijvoorbeeld door aan iedere deelnemer van het waarderingssysteem (virtuele) fondsen (bv. munten) ter beschikking te stellen. Net als in een vereenvoudigd beurssysteem kunnen de deelnemers hun waardering voor een idee uitdrukken door te investeren in het idee. Een ranking van het idee kan vervolgens opgesteld worden, op basis van het aantal investeringen, het bedrag waarvoor geïnvesteerd werd eventueel in relatie tot het totaal ter beschikking gesteld bedrag.
Op basis van voorgaande informatie wordt vervolgens een voorspellend model toegepast waarbij de inputvariabelen van het model gestoeld zijn op één of meerdere bovenvermelde gegevens.
In het bijzonder zal de werkwijze en alle sub-werkwijzen volgens onderhavige uitvinding computer geïmplementeerd zijn. Meer in het bijzonder zal deze uitvoerbaar zijn op een computersysteem, bv. een pc, tablet, of smartphone.
In een tweede aspect omvat onderhavige uitvinding een computer gestuurd netwerk platform systeem omvattende: - één of meerdere wanden voorzien van inhoud, - interactiemiddelen om te interageren met voorgenoemde wanden en/of inhoud ervan, en - middelen voor het aanmaken en beheren van gebruikersprofielen. In het bijzonder zal de genoemde inhoud één of meerdere primaire consumenteninzichten omvatten en zullen de genoemde consumenteninzichten gelieerd zijn aan één of meer activiteiten binnen een organisatie.
Bij voorkeur zal de genoemde inhoud beeldmateriaal, tekeningen, links en/of tekst omvatten, waarbij de inhoud wordt ingedeeld in één of meer tegels per wand. Bij voorkeur zal een wand gelinkt zijn aan een vooropgesteld doel binnen een organisatie.
In een verdere voorkeursvorm zal aan het netwerk platform systeem middelen zijn voorzien voor het berekenen van een gebruikersranking, waarbij de gebruikersranking een maat is voor het aantal interacties door een gebruiker met het platform systeem. Tevens zullen er bij voorkeur middelen voorzien zijn voor het verzenden van notificaties en/of uitnodigingen naar nieuwe gebruikers.
Tijdens de levensduur van het systeem kan de inhoud opgedeeld worden in volgende deelfasen: - fase 1: inspiratie of inzichten-tegels - fase 2: observationele tegels - fase 3: idee-tegels.
Einddoel hierbij is het oogsten van ideeën die met een minimum aan inspanning kunnen worden omgezet naar werkbare concepten binnen een organisatie. Tot dat doel omvat onderhavige uitvinding middelen voor het rangschikken van een idee waarbij de rangschikking gebeurd van minst interessant tot meest interessant idee. In het bijzonder zullen deze middelen een voorspellende tooi vormen, waarbij de inputvariabelen van de tooi gebaseerd zijn variabelen gekozen uit de groep van het aantal interacties met het idee, de bedenker van het idee en zijn historiek, de score van het idee in een waarderingsmodel, het onthaal van een die (positief/negatief/neutraal), score gegeven aan het idee door gebruikers en/of consumenten, consumenteninzichten met betrekking tot het idee. Bij voorkeur zijn de middelen voor rangschikking computer geïmplementeerd.
Op basis hiervan kan een predictie worden gemaakt van het succes van een gelanceerd idee.
Het systeem bevat tevens middelen om de saturatiepunten van elke fase te bepalen. Dergelijke middelen zijn bij voorkeur een voorspellend model die rekening houden met het aantal interacties op de inhoud van het systeem, alsook de diepte (waarde) van de interacties. Bij voorkeur zijn de saturatiepunt-bepalende middelen computer geïmplementeerd.
Door gebruik te maken van de werkwijze en platform volgens onderhavige uitvinding zal men sneller kunnen komen tot een uitwisseling van inzichten. Terwijl inzichten in de stand der techniek eerder toevallig werden verspreid in een organisatie, en zelden tot nooit leiden tot een geïntegreerde aanpak, boven alle niveaus uit, zorgt onderhavige uitvinding ervoor dat de inspanning nodig om inzichten verspreid te maken verminderd worden. Bovendien zorgt de snellere verspreiding van consumenteninzichten ervoor dat een snellere besluitvorming kan plaatsvinden, aan een gelijke of lagere kost dan via de gekende methodes.
De hier beschreven uitvinding biedt een hogere return on Investment (ROI) van de consumenteninzichten en zorgt voor het ontstaan van rijkere inzichten. Hoe meer inspiraties en interacties er zijn geplaatst op een platform, en hoe meer feedback een inspiratie krijgt, hoe rijker het inzicht zal worden. Al deze interacties creëren ook een dieper begrip van het inzicht. Op zijn beurt heeft de organisatie toegang tot de rijkere, meer relevante, authentieke ideeën die dichter bij de realiteit van de zakelijke wereld staan, en moedigt de uitvinding werknemers aan om actie te ondernemen om betere beslissingen te nemen.
Door de hele organisatie te verbinden met de consument, zal de uitvinding het 'dag-tot-dag' gedrag van de leden van de organisatie beïnvloeden, en helpen om ideeën te verzamelen die vanuit de hele organisatie komen en deze transformeert tot een innovatieve en consumenten-centric cultuur.
In wat volgt, wordt de uitvinding beschreven a.d.h.v. niet-limiterende figuren die de uitvinding illustreren, en die niet bedoeld zijn of geïnterpreteerd mogen worden om de omvang van de uitvinding te limiteren.
Figuur 1 toont een schematische voorstelling van een mogelijke uitvoeringsvorm van een werkwijze volgens onderhavige uitvinding. In een eerste strategische fase zal het doel van de actie worden bepaald binnen een organisatie. Vervolgens zullen consumenteninzichten verzameld worden middels bevraging van consumenten (tenzij deze al vooraf gecollecteerd waren) en zal een netwerk platform systeem worden opgestart, waarbij het systeem wanden omvat die gewijd zijn aan één of meerdere doelen binnen een organisatie. Deze wanden zijn opgedeeld in tegels, die vooraf geselecteerde consumenteninzichten bevatten. Aan elk platform wordt minstens één beheerder toegewezen.
In een tweede fase zal het systeem gelanceerd worden binnen een organisatie. In deze fase worden gebruikers uitgenodigd, middels e-mail of middels offline promotie (flyers, banners, etc...) (zie figuur 8). Wanneer nieuwe input op een wand/tegel verschijnt, zullen gebruikers en beheerders op de hoogte gebracht worden middels notificaties (vb. e-mail). Tevens kunnen periodieke notificaties verstuurd worden (bv. dagelijks, wekelijks). Door gebruikers en beheerders aan te sporen om te interageren met elkaar en de inhoud op de wanden worden observationele tegels verkregen.
Deze observationele tegels worden vervolgens omgezet naar idee-tegels, waaruit uiteindelijk concrete ideeën zullen voortvloeien.
Figuur 2 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een netwerk platform systeem 1 volgens onderhavige uitvinding. Het systeem 1 is de visualisatie van de netwerkdienst en omvat wanden 2 die ingedeeld zijn in tegels 3. Wanden en tegels zijn voorzien van inhoud. Deze inhoud kan onder meer tekst zijn, maar ook beeldmateriaal, links naar websites, slogans, etc. Daarnaast bevatten de wanden/tegels tevens interactiemiddelen 4 die toelaten dat een gebruiker interageert met enerzijds de inhoud 3 alsook met andere gebruikers of beheerders. Elke gebruiker en beheerder zal bij voorkeur een profiel bezitten op het systeem (niet getoond) en zal middels notificaties op de hoogte gebracht worden van veranderingen aan het systeem.
Figuur 3 is een voorbeeld van een netwerk platform systeem 1 zoals toegepast op een pc of smartphone. Het systeem 1 is ingedeeld per wand 2, die op hun beurt tegels 3 omvatten. De tegels 3 zijn voorzien van inhoud gelinkt aan het doel van de wand 2. Interactiemiddelen 4 zijn voorzien om te interageren met de inhoud van de tegels 3 en de wand 2. Tevens is zichtbaar wat de laatste interacties op de wand waren en zijn er middelen voorzien om extra inhoud middels nieuwe tegels toe te voegen.
Figuren 4 tot en met 6 zijn voorbeelden van tegels 3 volgens onderhavige uitvinding zoals toegepast op een smartphone. In een voorkeursvorm zal een tegel standaard voorzien zijn van een titel, een visueel gegeven (foto of prent) en duidende tekst. Een tegel zal tevens voorzien zijn van interactiemogelijkheden. Figuur 4 toont een inzicht of inspiratie tegel, terwijl figuren 5 en 6 respectievelijk een observationele tegel en een idee tegel tonen. Elke soort tegel behoudt een zelfde lay-out, alleen zal de aard van de inhoud verschillen. De inhoud op de inspiratie of inspiratie tegel uit figuur 4 komt hoofdzakelijk uit consumenteninzichten, terwijl de inhoud op de tegels uit figuren 5 en 6 ontstaan in de schoot van het systeem en door input van de gebruikers.
Het systeem zal bij voorkeur een intelligent systeem zijn, waarbij, op basis van het aantal interacties, en de inhoud van het systeem, geanalyseerd wordt door een voorspellende werkwijze, en waarbij de interactie van de gebruiker gestuurd kan worden, bijvoorbeeld door het lanceren van een observatie uitdaging, zoals getoond in figuur 7. Een dergelijke uitdaging dient er toe om meer interactie op een wand/tegel te krijgen en de inhoud ervan te verbeteren/verdiepen. Va zodra het systeem merkt of berekent dat er voldoende interactie en inhoud aanwezig is, kan overgeschakeld worden naar een volgende fase in het systeem. In het bijzonder zullen er drie fasen zijn: een inspiratie-fase, een observatie-fase en een idee-fase. Het einddoel is het oogsten van één of meerdere ideeën die implementeerbaar zijn in de organisatie. Het waarderen van de ideeën kan gebeuren middels een waarderingssysteem (bv. een idee market of beurs-gebaseerd systeem) waarbij zowel gebruikers als optioneel ook consumenten hun waarde over een idee kunnen uitspreken.
Figuur 9 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een wand 2 volgens onderhavige uitvinding waarbij notificaties 5 voor de gebruiker zichtbaar zijn. Deze notificaties 5 geven bijvoorbeeld een samenvatting van de activiteiten die plaatsvonden op het systeem in de laatste dagen of sinds de laatste maal dat de gebruiker inlogde. De aard van de notificaties kunnen aangepast worden aan het gebruikersprofiel. Deze notificaties kunnen bij voorkeur bestaan uit beeldmateriaal, tekst, of een combinatie van beiden.
Het is verondersteld dat de huidige uitvinding niet beperkt is tot de uitvoeringsvormen die hierboven beschreven zijn en dat enkele aanpassingen of veranderingen aan de beschreven voorbeelden kunnen toegevoegd worden zonder de toegevoegde conclusies te herwaarderen.

Claims (28)

  1. CONCLUSIES
    1. Een computer geïmplementeerde werkwijze omvattende: - het voorzien van inhoud aan één of meerdere wanden opgedeeld in tegels binnen een netwerk platform systeem, - het aanstellen van één of meerdere beheerders per wand; - het uitnodigen van gebruikers aan het netwerk platform systeem; - het voorzien van interactiemiddelen per wand en/of tegel; met het kenmerk, dat genoemde inhoud één of meerdere consumenteninzichten omvat en waarbij genoemde consumenteninzichten gelieerd zijn aan één of meer activiteiten binnen een organisatie.
  2. 2. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de wanden gelinkt zijn aan een vooropgesteld doel binnen de organisatie.
  3. 3. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de inhoud vooraleer aan het systeem wordt voorzien een score krijgt waarbij de score gebaseerd is op een set van criteria en vergeleken wordt met een drempelwaarde.
  4. 4. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der conclusies 1 tot 3, met het kenmerk, dat de consumenteninzichten vooraf werden vergaard door bevraging van een populatie van consumenten.
  5. 5. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 1 tot 4, met het kenmerk, dat de gebruikers en beheerders verbonden zijn aan de organisatie.
  6. 6. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat nieuwe gebruikers uitgenodigd worden door beheerders en/of bestaande gebruikers.
  7. 7. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, waarbij de gebruikers en beheerders voorzien worden van een gebruikers-identificatie code, geschikt voor het inloggen op het systeem en een gebruikersprofiel.
  8. 8. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de gebruikers en beheerders kunnen reageren op de inhoud middels genoemde interactiemiddelen.
  9. 9. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de gebruikers en beheerders kunnen interageren met elkaar middels genoemde interactiemiddelen.
  10. 10. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de gebruikers en beheerders toestemming wordt geboden voor het aanmaken van één of meerdere observationele tegels.
  11. 11. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, waarbij een ranking wordt toegekend aan de wanden en/of tegels binnen het systeem, waarbij voorgenoemde ranking gebaseerd is op het aantal aanwezige interacties met betrekking tot een wand/tegel.
  12. 12. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat een gebruikersranking wordt toegekend aan een gebruiker of beheerder, waarbij voorgenoemde gebruikersranking gebaseerd is op het aantal interacties van de gebruiker of beheerder met het systeem.
  13. 13. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat notificaties worden verzonden wanneer er nieuwe interacties op een wand/tegel zijn.
  14. 14. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der conclusies 8 tot 13, met het kenmerk dat het systeem opgedeeld wordt in fasen, waarbij de fasen afhankelijk zijn van het aantal interacties met het systeem en/of de inhoud en waarbij één of meerdere saturatiepunten van het systeem worden berekend.
  15. 15. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 14, met het kenmerk, dat het bereiken van een saturatiepunt een nieuwe fase in het systeem inluidt.
  16. 16. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der conclusies 14 tot 15, met het kenmerk, dat het systeem opgedeeld wordt in een inspiratiefase, een observationele fase en een idee-fase.
  17. 17. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens één der voorgaande conclusies met het kenmerk dat ideeën worden geselecteerd, waarbij de selectie van de ideeën volgende stappen omvat: - het bepalen van een saturatiepunt waarop voldoende ideeën werden geopperd; en - het voorzien van een ranking aan een idee.
  18. 18. Computer geïmplementeerde werkwijze volgens conclusie 17, met het kenmerk, dat de ideeën gewaardeerd worden in een waarderingssysteem door de gebruikers en/of de consumenten.
  19. 19. Een netwerk platform systeem omvattende één of meerdere wanden ingedeeld in tegels voorzien van inhoud, interactiemiddelen om te interageren met voorgenoemde wanden en/of tegels, middelen voor het aanmaken en beheren van gebruikersprofielen, met het kenmerk dat de genoemde inhoud één of meerdere consumenteninzichten omvat en waarbij de genoemde consumenteninzichten gelieerd zijn aan één of meer activiteiten binnen een organisatie.
  20. 20. Netwerk platform systeem volgens voorgaande conclusie 19, met het kenmerk, dat genoemde inhoud foto's, video's, tekeningen en/of tekst omvat.
  21. 21. Netwerk platform systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat middelen voorzien zijn voor het berekenen van een gebruikersranking, waarbij de gebruikersranking een maat is voor het aantal interacties door een gebruiker met het platform systeem.
  22. 22. Netwerk platform systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het systeem middelen omvat voor het verzenden en/of tonen van notificaties en/of uitnodigingen naar en/of aan gebruikers.
  23. 23. Netwerk platform systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het netwerk platform systeem inspiratietegels, observationele tegels en/of idee-tegels omvat.
  24. 24. Netwerk platform systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het systeem middelen omvat voor het toekennen van een ranking aan de wanden en/of tegels.
  25. 25. Netwerk platform systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het systeem middelen omvat voor het bepalen van één of meerdere saturatiepunten in het systeem, waarbij de saturatiepunten afhankelijk zijn van het aantal interacties met het systeem en/of de inhoud ervan.
  26. 26. Netwerk platform systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het systeem middelen omvat voor het selecteren van één of meerdere ideeën verkregen via het systeem.
  27. 27. Netwerk platform systeem volgens conclusie 26, waarbij het systeem een waarderingssysteem voor ideeën omvat.
  28. 28. Netwerk platform systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk dat het platform een web- en/of smartphone applicatie is.
BE2015/5381A 2015-06-23 2015-06-23 Werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van consumenten inzichten BE1023025B1 (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2015/5381A BE1023025B1 (nl) 2015-06-23 2015-06-23 Werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van consumenten inzichten
PCT/IB2016/053226 WO2016207748A1 (en) 2015-06-23 2016-06-01 Method and platform system for the evaluation of consumer insights

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2015/5381A BE1023025B1 (nl) 2015-06-23 2015-06-23 Werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van consumenten inzichten

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1023025B1 true BE1023025B1 (nl) 2016-11-09

Family

ID=54199500

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE2015/5381A BE1023025B1 (nl) 2015-06-23 2015-06-23 Werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van consumenten inzichten

Country Status (2)

Country Link
BE (1) BE1023025B1 (nl)
WO (1) WO2016207748A1 (nl)

Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2364152A (en) * 2000-02-25 2002-01-16 Beepam Co Ltd Read service processing device method and system and recording medium

Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2364152A (en) * 2000-02-25 2002-01-16 Beepam Co Ltd Read service processing device method and system and recording medium

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
GAYSYNSKY ANNA ET AL: "My YAP Family: Analysis of a Facebook Group for Young Adults Living", AIDS AND BEHAVIOR, SPRINGER US, BOSTON, vol. 19, no. 6, 4 September 2014 (2014-09-04), pages 947 - 962, XP035489129, ISSN: 1090-7165, [retrieved on 20140904], DOI: 10.1007/S10461-014-0887-8 *

Also Published As

Publication number Publication date
WO2016207748A1 (en) 2016-12-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Potoski et al. Peer communication improves environmental employee engagement programs: Evidence from a quasi-experimental field study
Baek et al. A sociotechnical framework for the design of collaborative services
Ashforth et al. Functions of dysfunction: Managing the dynamics of an organizational duality in a natural food cooperative
Ek et al. Effect of motivation on employee performance in public middle level Technical Training Institutions in Kenya
Van Horen et al. Green, greener, greenest: Can competition increase sustainable behavior?
US20220012760A1 (en) System and method for providing in-game offers
Adanlawo et al. The role of communication in the viability of shopping centre/mall business
Rong et al. Growing stars: A laboratory analysis of network formation
Toledano et al. Facilitating community networks: Public relations skills and non-professional organizers
Twyman et al. Teammate invitation networks: The roles of recommender systems and prior collaboration in team assembly
Nemati et al. Social media marketing strategies based on CRM value chain model
Lee et al. The satisfaction and stress of being a market maven: A social network perspective
Fombelle et al. Let them all eat cake: Providing VIP services without the cost of exclusion for non-VIP customers
BE1023025B1 (nl) Werkwijze en platform systeem voor de evaluatie van consumenten inzichten
Richards et al. Social networks and restaurant choice
Rotemberg Group Learning, Wage Dispersion and Non‐stationary Offers
Diamond et al. Content analysis of sponsorship sales job postings in the United States
Kirwan et al. The Local Food Programme: Final Evaluation Report
Willenborg Relationship marketing and consumers: a social dilemmas approach
Duerden et al. Participant impact of the conservation corps experience
Adapa et al. Established Growing Firms
Vu A Vietnamese restaurant in a small city in Finland “Ha Can Cook” restaurant–In Porvoo, Finland
Meeprom et al. Antecedents and outcomes of attendees’ love for sports events during the COVID-19 pandemic
KR20150103342A (ko) 투표와 리워드를 이용한 온라인 마케팅 시스템, 방법, 및 컴퓨터 판독가능 기록매체
Dargahi Idea Contests: How to Design Feedback for an Efficient Contest

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Effective date: 20161109

RC Pledge established (pawning)

Free format text: DETAILS PLEDGE: RIGHT OF PLEDGE, ETABLI

Name of requester: ING BANK N.V.

Effective date: 20190116

MM Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20210630