BE1021503B1 - Geparfumeerd kunststof element. - Google Patents

Geparfumeerd kunststof element. Download PDF

Info

Publication number
BE1021503B1
BE1021503B1 BE2012/0841A BE201200841A BE1021503B1 BE 1021503 B1 BE1021503 B1 BE 1021503B1 BE 2012/0841 A BE2012/0841 A BE 2012/0841A BE 201200841 A BE201200841 A BE 201200841A BE 1021503 B1 BE1021503 B1 BE 1021503B1
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
glasses
plastic
perfume
oven
plastic element
Prior art date
Application number
BE2012/0841A
Other languages
English (en)
Inventor
Bart Piet Jozef Vandeputte
Original Assignee
Michael Pitt V.O.F.
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Michael Pitt V.O.F. filed Critical Michael Pitt V.O.F.
Priority to BE2012/0841A priority Critical patent/BE1021503B1/nl
Priority to EP13187443.0A priority patent/EP2743289B8/en
Priority to ES13187443T priority patent/ES2721350T3/es
Application granted granted Critical
Publication of BE1021503B1 publication Critical patent/BE1021503B1/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08JWORKING-UP; GENERAL PROCESSES OF COMPOUNDING; AFTER-TREATMENT NOT COVERED BY SUBCLASSES C08B, C08C, C08F, C08G or C08H
    • C08J7/00Chemical treatment or coating of shaped articles made of macromolecular substances
    • C08J7/02Chemical treatment or coating of shaped articles made of macromolecular substances with solvents, e.g. swelling agents
    • GPHYSICS
    • G02OPTICS
    • G02CSPECTACLES; SUNGLASSES OR GOGGLES INSOFAR AS THEY HAVE THE SAME FEATURES AS SPECTACLES; CONTACT LENSES
    • G02C5/00Constructions of non-optical parts
    • G02C5/008Spectacles frames characterized by their material, material structure and material properties
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08JWORKING-UP; GENERAL PROCESSES OF COMPOUNDING; AFTER-TREATMENT NOT COVERED BY SUBCLASSES C08B, C08C, C08F, C08G or C08H
    • C08J2300/00Characterised by the use of unspecified polymers
    • C08J2300/22Thermoplastic resins

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Ophthalmology & Optometry (AREA)
  • Optics & Photonics (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Disinfection, Sterilisation Or Deodorisation Of Air (AREA)
  • Heating, Cooling, Or Curing Plastics Or The Like In General (AREA)
  • Injection Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)

Abstract

Werkwijze voor het parfumeren van een bril die kunststof onderdelen bevat, waarbij de werkwijze volgende opeenvolgende stappen bevat: het verwarmen van ten minste een gedeelte van de kunststof onderdelen van de bril; het verstuiven van een parfum op het verwarmde gedeelte van kunststof onderdelen van de bril; het afkoelen van het verwarmde gedeelte van kunststof onderdelen van de bril.

Description

Geparfumeerd kunststof element
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het parfumeren van een kunststof element, zoals een kunststof onderdeel van een bril. De uitvinding heeft verder betrekking op het kunststof element dat geparfumeerd is volgens de uitvinding, en op het apparaat waarmee het kunststof element geparfumeerd kan worden volgens de uitvinding.
Parfum heeft typisch als doel, en wordt gedragen om een aangename geur te verspreiden naar medemensen. Daarbij is de intensiteit van de geur belangrijk om de geur als aangenaam te ervaren. Wanneer te veel parfum opgebracht wordt, zal de intensiteit van de geur, ten minste tijdens de eerste uren na aanbrengen, door velen als te intens ervaren worden. Op deze manier mist de parfum zijn doel. Wanneer de intensiteit van de parfum te laag is, kunnen medemensen deze niet meer ruiken, en zal de parfum geen positieve indruk nalaten. Ook dan mist parfum zijn doel.
Het is een doel van deze uitvinding een hulpmiddel te voorzien, waarmee parfum verspreid kan worden met een constante geurintensiteit.
Hiertoe voorziet de uitvinding in een werkwijze voor het parfumeren van een kunststof element, waarbij de werkwijze volgende opeenvolgende stappen bevat: - verwarmen van ten minste een gedeelte van het kunststof element; - verstuiven van een parfum op het verwarmde gedeelte van het kunststof element; - afkoelen van het verwarmde gedeelte van het kunststof element.
Bij voorkeur is het kunststof element een onderdeel van een bril.
Via de werkwijze zoals hierboven voorgesteld, wordt een bril verkregen waar de parfum op aangebracht is op een bijzondere wijze. Wanneer deze bril gedragen wordt door een persoon, draagt deze persoon ook de parfum. De manier van aanbrengen van de parfum op de bril volgens de uitvinding heeft als effect dat de parfum over een lange periode (periode van enkele maanden) een geur afgeeft. Testen hebben uitgewezen dat het verwarmen van kunststof de kunststof doet uitzetten waardoor geurmoleculen meer ruimte hebben om in te dringen in de kunststof. Hierdoor wordt meer dan een oppervlakkige laag parfum voorzien ter plaatse van het oppervlak, en wordt de parfum opgenomen in de kunststofstructuur zoals een spons water kan opnemen. Wanneer de kunststof afkoelt, en daarmee zijn oorspronkelijke vorm en sterkte terugkrijgt, migreren de geurmoleculen doorheen de kunststof naar het oppervlak om daar afgegeven te worden. Testen hebben uitgewezen dat dit proces traag, en aan een constante snelheid gebeurt, met als gevolg dat een constante afgifte van geur plaatsvindt. Hiermee wordt ook een geur met een constante intensiteit verkregen. Het zal duidelijk zijn dat naast brillen ook andere kunststof elementen van een geur voorzien kunnen worden, met dezelfde effecten en voordelen als hierboven beschreven zijn aan de hand van het voorbeeld van de bril.
Bij voorkeur wordt voor het verwarmen van het gedeelte van de kunststofonderdelen van de bril, de brilglazen uit het brilmontuur gehaald. Door de glazen uit het brilmontuur te halen, kan beschadiging aan de brilglazen voorkomen worden. Door de brilglazen te verwarmen, kan uitzetting van de glazen en/of van het brilmontuur en/of het verschil in uitzetting tussen de twee, de glazen doen barsten. Ook kunnen geurmoleculen uit de parfum reageren met een coating die aangebracht is op de brilglazen, waardoor de coating aangetast wordt. Door de brilglazen te verwijderen, worden dergelijke beschadigingen voorkomen.
Bij voorkeur worden de kunststofonderdelen verwarmd tot aan een temperatuur hoger dan 60°C, bij voorkeur hoger dan 80°C, meer bij voorkeur hoger dan 100°C, en lager dan 300°C, bij voorkeur lager dan 200°C, meer bij voorkeur lager dan 150°C. Testen hebben uitgewezen dat dergelijke temperaturen geschikt zijn om de effecten van de uitvinding optimaal te bekomen. Daarbij wordt de temperatuur wel bij voorkeur lager gekozen dan de smelttemperatuur van de kunststof, namelijk boven de smelttemperatuur van de kunststof verliest de kunststof zijn vorm.
Bij voorkeur zijn de kunststofonderdelen thermoplastisch en worden ze verwarmd tot aan een temperatuur die onder de smelttemperatuur van de kunststof ligt en binnen de 50°C daarvan, bij voorkeur binnen 30°C daarvan. Door de kunststofonderdelen op te warmen tot aan een temperatuur onder de smelttemperatuur, behouden de kunststofonderdelen hun vorm. Namelijk onder de smelttemperatuur worden verbindingen tussen de moleculen niet noemenswaardig verbroken. Door te verwarmen tot een temperatuur die onder de smelttemperatuur ligt, maar toch kort bij de smelttemperatuur komt (binnen de 50°C of binnen de 30°C), worden de verbindingen wel losser omdat inter-moleculaire interacties afnemen. Hierdoor krijgen geurmoleculen de kans om in te dringen tussen de kunststofmoleculen, waarvan de inter-moleculaire interacties minder sterk zijn, om zo een diepe opname van de geurstof in de kunststof te bekomen. Omdat de kunststofverbindingen niet verbroken zijn, zal geen noemenswaardige chemische reactie plaatsvinden tussen de kunststofmoleculen en de geurmoleculen. Hierdoor blijft de geur, alsook de kunststof intact.
Bij voorkeur worden de kunststofonderdelen verwarmd tot een temperatuur die tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur ligt, meer bij voorkeur midden tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur ligt. De transitietemperatuur is de temperatuur waarbij de kunststofverbindingen losser worden. Typisch worden de verbindingen geleidelijk aan losser tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur van de kunststof. Daarom ligt bij voorkeur de temperatuur voor het verwarmen van de kunststofonderdelen ongeveer midden tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur. Namelijk dichter bij de transitietemperatuur staan de kunststofverbindingen nog niet zo los, terwijl dichter bij de smelttemperatuur risico's ontstaan op chemische reacties doordat kunststofverbindingen al verbreken.
Bij voorkeur wordt het gedeelte van de kunststof onderdelen van de bril voor het verwarmen geïsoleerd van de rest van de bril, en in een oven gebracht. Door de onderdelen die verwarmd worden te isoleren van de rest, kunnen deze onderdelen efficiënt verwarmd worden zonder dat het verwarmen een negatief effect heeft op de rest van de bril.
Bij voorkeur wordt de parfum in de oven verstoven. Door de parfum in de oven te verstuiven, kan ze aangebracht worden op het moment dat de verwarmde onderdelen van de bril hun ideale temperatuur bereiken. Verder kan, door het verstuiven in de oven, de parfum op een gecontroleerde manier en gericht aangebracht worden waardoor slechts een minimale hoeveelheid parfum verloren gaat.
De uitvinding heeft verder betrekking op een geparfumeerde bril verkregen door het uitvoeren van de werkwijze volgens de conclusies.
Verder heeft de uitvinding betrekking op een set van een oven en een verstuiver, voor het parfumeren van een bril die kunststofonderdelen bevat, waarbij de oven een verwarmbare holte heeft waar ten minste een gedeelte van de kunststofonderdelen in geplaatst kunnen worden, en waarbij de verstuiver voorzien is voor het verstuiven van parfum op het verwarmde gedeelte van de kunststofonderdelen. Via een dergelijke set kan dan ook de werkwijze volgens de uitvinding toegepast worden.
Bij voorkeur is de verstuiver ingebouwd in de oven om de parfum in de holte te kunnen verstuiven. Een dergelijke opbouw waarin de verstuiver in de oven ingewerkt is, vergemakkelijkt het proces van de uitvinding.
Bij voorkeur bevat de oven één of meerdere openingen zodat een bril zich doorheen de openingen kan uitstrekken teneinde een gedeelte van de kunststofonderdelen in de holte te plaatsen terwijl een verdere gedeelte van de bril zich buiten de holte uitstrekt. Op deze manier kunnen gedeeltes van onderdelen van de bril op een eenvoudige manier geïsoleerd worden in de oven. Dit laat toe om op voorafbepaalde posities van de bril, of op voorafbepaalde gedeeltes van onderdelen van de bril parfum aan te brengen. Zo kan een bril ter plaatse van de oren voorzien worden van parfum, terwijl het gedeelte van het montuur dat de glazen draagt, het frontale gedeelte, geen parfum draagt.
De uitvinding zal nu nader worden beschreven aan de hand van een in de tekening weergegeven uitvoeringsvoorbeeld.
In de tekeningen toont: figuur 1 een bril volgens de uitvinding; figuur 2 een set van een oven en verstuiver volgens de uitvinding; en figuur 3 een oven met geïntegreerde verstuivers volgens een voorkeursuitvoeringsvorm van de uitvinding.
In de tekening is aan eenzelfde of analoog element eenzelfde verwijzingscijfer toegekend.
In deze beschrijving is de uitvinding uitgelegd aan de hand van een concreet voorbeeld, zijnde een bril die kunststof onderdelen bevat. Hierdoor is de uitvinding op een bondige en duidelijk manier beschreven. Echter het zal duidelijk zijn dat dit slechts een voorbeeld is van toepassing van de uitvinding, en dat kunststof onderdelen van een bril slechts een voorbeeld zijn van kunststof elementen die kunnen behandeld worden volgens de uitvinding. Andere voorbeelden van toepassingen van de uitvinding zijn: - Kunststofflessen met geurloze inhoud, waarbij aan de fles toch een commerciële geur wordt aangebracht; - Kunststofpaaltjes met een geur die bepaalde dieren afstoot, zodat ze hun behoefte ergens anders doen; - Een gamma kunststofflessen waarbij, afhankelijk van de inhoud, een bepaalde standaardgeur wordt toegebracht, zodat dit makkelijk herkenbaar is voor blinden (vb een geur van koeien voor melkfles...) ; - Monturen, zonnebrillen met parfum; - Wc-bril met aangename geur; - Gevaarlijke producten in een fles/bus met afstotende geur zodat kinderen er niet naar grijpen, of als waarschuwing voor volwassenen; - Commerciële pariumstaafjes die als gadget kunnen worden verdeeld op events, vb om nieuwe parfums te promoten; en - Geurpaaltjes voor blinden om oversteekplaatsen aan te duiden.
Figuur 1 toont een bril 1. De bril 1 heeft twee glazen 2 die in het frontale gedeelte van het brilmontuur 3 opgenomen zijn. Verder bevat de bril twee oren 4. Het frontale montuur 3 en de oren 4 kunnen vervaardigd zijn uit verschillende soorten materialen, waaronder kunststof. De uitvinding is in het bijzonder toepasbaar op een bril die kunststofonderdelen bevat. Zo kan een bril vervaardigd worden waarbij het frontale montuur 3 uit metaal vervaardigd is, terwijl de oren 4 uit kunststof vervaardigd zijn.
Alternatief kan een metalen montuur voorzien zijn van kunststofversieringen ter plaatse van de oren 4.
Kunststof heeft typisch een transitietemperatuur en een smelttemperatuur. Daarbij ligt de transitietemperatuur typisch enkele tientallen graden lager dan de smelttemperatuur. Smelttemperatuur is de temperatuur waarbij het kunststof smelt, dit wil zeggen dat de kunststofverbindingen verbreken zodanig dat de moleculen vloeien ten opzichte van elkaar. De transitietemperatuur is de temperatuur waarbij de verbindingen tussen de kunststofmoleculen losser komen te zitten doordat inter-moleculaire interacties afnemen in sterkte. Wanneer kunststof verwarmd wordt tot op een temperatuur die tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur in ligt, wordt het mogelijk voor externe moleculen om in te dringen in de kunststof zonder dat de kunststof daarbij zijn vorm verliest.
Parfum bevat geurmoleculen die geleidelijk verdampen en zo in de omgeving een geur verspreiden. De geur zal, doordat de moleculen verdampen, waarneembaar worden.
Wanneer parfum aangebracht wordt op een oppervlak, verdampt ze typisch vanaf dit oppervlak om zo geur te verspreiden. Typisch gebeurt dit verdampen met een degressieve snelheid, waarbij tijdens een eerste tijdspanne veel geurstof afgegeven wordt, waardoor de geur intens is, en waarbij tijdens een volgende tijdspanne minder geurstoffen afgegeven worden, waardoor de intensiteit lager is. Deze degressieve manier van afgeven van parfum zorgt ervoor dat tijdens een eerste tijdspanne de geur als te intens ervaren kan worden, terwijl de geur tijdens een verdere tijdspanne als weinig waarneembaar ervaren wordt. Beide gevallen zijn niet optimaal.
Door de parfum aan te brengen op het kunststof van de bril 1 nadat dit kunststof opgewarmd is die tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur ligt, dringen de geurmoleculen door tot in de kunststof, en wordt dus meer dan enkel een oppervlak van de bril voorzien van parfum. Dit is vergelijkbaar met wanneer water op een spons aangebracht wordt, waarbij het water opgenomen wordt in de poriën van de spons. Zo worden de geurmoleculen opgenomen tussen de kunststofmoleculen en kunststofverbindingen. Het resultaat is een afgifte van geurstof die een veelvoud langer duurt dan wanneer de parfum slechts op een oppervlak aangebracht is. Een bril die op dergelijke wijze voorzien is van parfum, kan meerdere maanden geur afgeven. Een verder effect is dat de afgiftesnelheid relatief constant is. De geurmoleculen bewegen doorheen de "afgekoelde" kunststofonderdelen, om zo naar buiten te migreren. Dit migratieproces gebeurt aan een relatief constante snelheid, waardoor een constante hoeveelheid geurmoleculen afgegeven wordt door de bril. Dit resulteert in een constante geurintensiteit. Deze intensiteit zal wellicht afnemen naarmate de tijd vordert, echter waar een parfum aangebracht op een oppervlak in intensiteit afneemt van een maximum naar een minimum over enkele dagen, zal de intensiteit bij het aanbrengen van parfum volgens de werkwijze van de uitvinding afnemen van een maximum naar een minimum verspreid over meerdere maanden. Wanneer de intensiteitverandering over één dag beschouwd wordt, zal die zeer groot zijn bij parfum aangebracht op een oppervlak, en nauwelijks merkbaar zijn bij een parfum aangebracht volgens de uitvinding.
De parfum kan aangebracht worden op het gehele montuur van de bril 1, zijnde het frontale montuur 3 en de oren 4. Alternatief kunnen enkel de oren 4 voorzien worden van parfum. Als verder alternatief kan een geselecteerde zone 5 uit de oren 4 of uit het frontale montuur 3 voorzien worden van parfum via de werkwijze van de uitvinding.
Bij voorkeur wordt, voordat de parfum aangebracht wordt op de bril 1, de zone waar de parfum aangebracht wordt, geïsoleerd. Ook worden typisch de glazen 2 verwijderd uit het montuur 3, om beschadiging aan de glazen door verwarmen of door de parfum te voorkomen.
Figuur 2 toont een eerste uitvoeringsvorm van een set van een oven 6 en een verstuiver 8 waarmee een bril 1 van een parfum kan voorzien worden volgens een werkwijze volgens de uitvinding. De figuur toont hoe de oven 6 het volledige brilmontuur (frontaal montuur 3' en de oren 4) omsluit. De glazen 2 zijn uit het brilmontuur gehaald voordat het brilmontuur 3 in de oven 6 geplaatst is. De oven bevat verder verwarmingsmiddelen 10 voor het op temperatuur brengen van de oven. Daarmee wordt het brilmontuur 3, 4 verwarmd. De oven bevat typisch ook een temperatuursensor 11 waarmee de temperatuur in de oven 6 gecontroleerd en geregeld kan worden. In figuur 2 is de verstuiver 8, waarmee het parfum op de kunststofonderdelen aangebracht wordt, extern weergegeven. Met de set uit figuur 2, wordt de bril (zonder de glazen 2) in de oven verwarmd tot aan de voorafbepaalde temperatuur (tussen transitietemperatuur en smelttemperatuur) van het kunststof, waarna het verwarmde montuur uit de oven verwijderd wordt en bestoven wordt met de parfum via de verstuiver 8. Daarna kan het brilmontuur verder afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer het brilmontuur afgekoeld is, kunnen de glazen 2 terug gemonteerd worden.
Figuur 3 toont een alternatieve oven 6 waarbij de verstuiver 9 ingebouwd is in de oven om in de oven de parfum te verstuiven op de onderdelen van de bril 1. De oven 6 uit figuur 3 bevat openingen 7 waar de bril zich kan doorheen uitstrekken. In de figuur 3 strekken twee oren 4 van de bril 1 zich uit doorheen respectievelijke openingen 7 in een zijwand van de oven 6. Hierdoor komt een voorafbepaalde zone 5 van de oren 4 in de holte van de oven 6 terecht, zodat deze zones 5 opgewarmd kunnen worden in de oven 6. Het frontale montuur 3, en een eerste gedeelte van de oren 4 strekken zich uit buiten de oven 6. Via een dergelijke oven is het niet noodzakelijk de glazen 2 te verwijderen uit het frontale montuur 3, aangezien het frontale gedeelte van het montuur 3 niet in de oven opgewarmd wordt.
Bij het gebruik van de oven uit figuur 3, worden eerst de zones 5 van de oren 4 verwarmd tot de voorafbepaalde temperatuur, waarna de verstuivers 9 in de oven 6 geactiveerd worden om parfum te verstuiven op de zones 5 van de bril 1. Ook de oven uit figuur 3 bevat een warmte element 10 en een temperatuursensor 11 voor het controleren van de warmte in de oven 6. Doordat de verstuivers 9 in de oven zitten, kan de temperatuur van de zones 5 op het moment dat de parfum aangebracht wordt nauwkeurig bepaald worden. Verder kunnen de verstuivers 9 geoptimaliseerd worden om zo weinig mogelijk geurstof naast de zones 5 te spuiten teneinde het verlies van parfum te minimaliseren. In de oven volgens figuur 2, zal, doordat de bril 1 uit de oven gehaald wordt, en pas daarna bestoven wordt met parfum via de verstuiver 8, de temperatuur van de bril al gedaald zijn ten opzichte van de temperatuur van de oven 6. De temperatuur bij het verstuiven van de parfum 8 zal, gebruik makende van de set uit figuur 2, minder nauwkeurig zijn.
Bovenstaande beschrijving en de bijgevoegde figuren geven voorbeelden weer van een geparfumeerde bril volgens de uitvinding. Deze voorbeelden mogen niet geïnterpreteerd worden als beperkend voor de uitvinding. De beschermingsomvang is bepaald door de conclusies, waarvan deze voorbeelden slechts enkele uitvoeringsvoorbeelden zijn.

Claims (14)

  1. CONCLUSIES
    1. Werkwijze voor het parfumeren van een kunststof element, waarbij de werkwijze volgende opeenvolgende stappen bevat : - Verwarmen van ten minste een gedeelte van het kunststof element; - Verstuiven van een parfum op het verwarmde gedeelte van het kunststof element; - Afkoelen van het verwarmde gedeelte van het kunststof element.
  2. 2. Werkwijze volgens conclusie 1, waarbij het kunststof element een onderdeel is van een bril.
  3. 3. Werkwijze volgens conclusie 2, waarbij voor de stap van het verwarmen, de brilglazen uit het brilmontuur gehaald worden.
  4. 4. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij het kunststof element verwarmd wordt tot aan een temperatuur hoger dan 60 graden Celsius, bij voorkeur hoger dan 80 graden Celsius, meer bij voorkeur hoger dan 100 graden Celsius, en lager dan 300 graden Celsius, bij voorkeur lager dan 200 graden Celsius, meer bij voorkeur lager dan 150 graden Celsius.
  5. 5. Werkwijze volgens één van de conclusies 1 tot 3, waarbij het kunststof element thermoplastisch is en verwarmd wordt tot aan een temperatuur die onder de smelttemperatuur van de kunststof ligt en binnen de 50 graden Celsius daarvan, bij voorkeur binnen de 30 graden Celsius daarvan.
  6. 6. Werkwijze volgens één van de conclusies 1 tot 3, waarbij het kunststof element verwarmd wordt tot een temperatuur die tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur ligt.
  7. 7. Werkwijze volgens conclusie 6, waarbij genoemde temperatuur ongeveer midden tussen de transitietemperatuur en de smelttemperatuur ligt.
  8. 8. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij het gedeelte van het kunststof element voor het verwarmen geïsoleerd worden van de rest van het element, en in een oven worden gebracht.
  9. 9. Werkwijze volgens conclusie 7, waarbij de parfum in de oven verstoven wordt.
  10. 10. Geparfumeerd kunststof element verkregen door het uitvoeren van de werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies.
  11. 11. Geparfumeerde bril verkregen door het uitvoeren van de werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies.
  12. 12. Set van een oven en een verstuiver, voor het parfumeren van een kunststof element, waarbij de oven een verwarmbare holte heeft waar ten minste een gedeelte van het kunststof element in geplaatst kan worden, en waarbij de verstuiver voorzien is voor het verstuiven van parfum op het verwarmde gedeelte van het kunststof element.
  13. 13. Set volgens conclusie 12, waarbij de verstuiver ingebouwd is in de oven om parfum in de holte te kunnen verstuiven.
  14. 14. Set volgens conclusie 12 of 13, waarbij de oven één of meerdere openingen bevat zodat een bril zich doorheen de openingen kan uitstrekken teneinde een gedeelte van de kunststof elementen van de bril in de holte te plaatsen terwijl een verder gedeelte van de bril zich buiten de holte uitstrekt.
BE2012/0841A 2012-12-12 2012-12-12 Geparfumeerd kunststof element. BE1021503B1 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2012/0841A BE1021503B1 (nl) 2012-12-12 2012-12-12 Geparfumeerd kunststof element.
EP13187443.0A EP2743289B8 (en) 2012-12-12 2013-10-04 Method for perfuming a plastic element
ES13187443T ES2721350T3 (es) 2012-12-12 2013-10-04 Método para perfumar un elemento de plástico

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2012/0841A BE1021503B1 (nl) 2012-12-12 2012-12-12 Geparfumeerd kunststof element.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1021503B1 true BE1021503B1 (nl) 2015-12-03

Family

ID=47602669

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE2012/0841A BE1021503B1 (nl) 2012-12-12 2012-12-12 Geparfumeerd kunststof element.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP2743289B8 (nl)
BE (1) BE1021503B1 (nl)
ES (1) ES2721350T3 (nl)

Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2007030511A1 (en) * 2005-09-06 2007-03-15 The Procter & Gamble Company Perfuming method and product

Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2007030511A1 (en) * 2005-09-06 2007-03-15 The Procter & Gamble Company Perfuming method and product

Also Published As

Publication number Publication date
EP2743289A2 (en) 2014-06-18
ES2721350T3 (es) 2019-07-31
EP2743289B1 (en) 2019-01-23
EP2743289A3 (en) 2014-09-03
EP2743289B8 (en) 2019-04-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2841207B1 (en) Delivery system comprising improved volatile compositions
CA2523631C (en) Air freshener
US20200048578A1 (en) Organic compounds
ATE265236T1 (de) Vorrichtung zur abgabe von duftstoffen
JP6856633B2 (ja) 香料発散デバイス
US20060263236A1 (en) Method of freshening air
CA2914259A1 (en) Fragrance composition
US10322198B2 (en) Freshening compositions comprising isopropyl myristate
AU2008320478A1 (en) Skin cooling composition
JP7553376B2 (ja) 糞便の悪臭の知覚を制限又は排除するための揮発性組成物の使用
BE1021503B1 (nl) Geparfumeerd kunststof element.
WO2007074235A3 (fr) Procede et dispositif de liberation d'un parfum ou d'un arome
BR0311673A (pt) sistema de liberação, sistema de liberação de granulado, produto ou composição com sabor, produto ou artigo perfumado, método para melhorar, aumentar ou modificar as propriedades organolépticas de uma composição de perfume ou sabor, e, processo para a preparação de um sistema de liberação
EP2603244A1 (en) Compositions comprising a functional perfume component mixture
WO2007059231A3 (en) Air freshening apparatus and method for increasing fragrance in headspace
JP2023529874A (ja) 香り送達を改善するための装置及び組成物
JP2018505877A (ja) 活性揮発性カルボニル化合物の制御放出のための光解離性アセタールおよびケタール化合物
US20090090466A1 (en) Process for the Attachment of a Volatizable Active Agent To a Solid Support Material and for the Controlled Release of the Agent To the Environment
JP2023052151A (ja) 空気ケア適用における悪臭低減
KR102333002B1 (ko) 해충 퇴치용 장신구
TH130995B (th) "กระบวนการเตรียมวัสดุควบคุมการปลดปล่อยกลิ่นหอม"
JP7572238B2 (ja) 空気ケア適用における悪臭低減
BE1018466A3 (nl) Warmte uitwisselende knuffel.
TH130995A (th) กระบวนการเตรียมวัสดุควบคุมการปลดปล่อยกลิ่นหอม
BR112019024157B1 (pt) Composição para redução de odor desagradável em aplicações de tratamento de ar, solução de difusor de vareta, vela perfumada, gel perfumado e dispositivo pulverizador, e uso da mesma

Legal Events

Date Code Title Description
PD Change of ownership

Owner name: RETAIL CONNECTIONS V.O.F.; BE

Free format text: DETAILS ASSIGNMENT: CHANGE OF OWNER(S), CESSION; FORMER OWNER NAME: MICHAEL PITT V.O.F.

Effective date: 20191219