NL9201130A - Optische menginrichting met een fotodetector voor een heterodyne ontvanger. - Google Patents

Optische menginrichting met een fotodetector voor een heterodyne ontvanger. Download PDF

Info

Publication number
NL9201130A
NL9201130A NL9201130A NL9201130A NL9201130A NL 9201130 A NL9201130 A NL 9201130A NL 9201130 A NL9201130 A NL 9201130A NL 9201130 A NL9201130 A NL 9201130A NL 9201130 A NL9201130 A NL 9201130A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
optical
signal
mixing
detecting element
photo
Prior art date
Application number
NL9201130A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Nederland Ptt
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nederland Ptt filed Critical Nederland Ptt
Priority to NL9201130A priority Critical patent/NL9201130A/nl
Priority to ES93201592T priority patent/ES2113995T3/es
Priority to DE69317472T priority patent/DE69317472T2/de
Priority to EP93201592A priority patent/EP0576060B1/en
Priority to AT93201592T priority patent/ATE164276T1/de
Priority to US08/074,059 priority patent/US5457563A/en
Priority to JP5184306A priority patent/JP2591706B2/ja
Publication of NL9201130A publication Critical patent/NL9201130A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/60Receivers
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/60Receivers
    • H04B10/61Coherent receivers
    • H04B10/64Heterodyne, i.e. coherent receivers where, after the opto-electronic conversion, an electrical signal at an intermediate frequency [fIF] is obtained

Description

Optische menginrichting met één fotodetector voor een heterodyne ontvanger
Achtergrond van de uitvinding 1. Gebied van de uitvinding
De uitvinding ligt op het gebied van de coherente detectie zoals toege-past in optische communicatiesystemen. Meer in het bijzonder betreft zij een optische menginrichting met één fotodetector voor een heterodyne ontvanger en een heterodyne ontvanger voorzien van een dergelijk optische menginrichting.
2. Stand van de techniek
In een coherente optische heterodyne ontvanger wordt een ontvangen optisch signaal in een menginrichting gemengd met een optisch signaal afkomstig van een lokale oscillator. Daarbij is het een bekend probleem, dat zowel het lokale oscillator signaal als het ontvangen optische signaal ongewenste amplitude-variaties vertonen, welke worden aangeduid met relatieve intensiteitsruis (eng.: Relative Intensity Noise (RIN)). Een eerste techniek om deze intensiteitsruis te onderdrukken is bekend als gebalanceerde detectie. Een heterodyne ontvanger, waarin dergelijke gebalanceerde detectie is toegepast is bijvoorbeeld bekend uit de referenties [1] en [2], Volgens de hieruit bekende techniek worden de beide uitgangssignalen van een gecombineerde koppe-laar/bundelsplitser gedetecteerd met afzonderlijke fotodetectoren en vervolgens in een achterliggend voorversterkercircuit óf eerst afzonderlijk versterkt en daarna van elkaar afgetrokken, of eerst in tegenfase opgeteld en daarna versterkt. Daarbij wordt ervan gebruik gemaakt, dat aan de uitgangen van een dergelijke koppelaar/bundelsplitser de coherente mengproducten in tegenfase zijn. Aangezien de intensiteitsruis aan beide uitgangen van het mengorgaan gelijk is, wordt deze aldus, zo niet volledig dan toch aanzienlijk, onderdrukt. Bovendien wordt zo een qua intensiteit tweemaal zo sterk middenfrekwent signaal verkregen.
Een dergelijke gebalanceerde detectie heeft het voordeel, dat intensiteitsruis onderdrukking wordt verkregen zonder een noemenswaardig verlies aan signaalvermogen. Zij heeft echter het bezwaar, dat zij is gebaseerd op twee fotodetectoren, welke, eventueel inclusief bijbehorende voorversterkers, in hoge mate aan elkaar gelijk moeten zijn, hetgeen een kwaliteitseis inhoudt met een sterk kostenverhogend effect.
Een tweede techniek van intensiteitsruis-onderdrukking, zoals bekend uit referenties [3] en [4], komt aan het genoemde bezwaar tegemoet. Volgens deze tweede techniek wordt althans een deel van het totale, aan de uitgangs-zijde van een koppelaar/bundelsplitser beschikbare signaal gesplitst in twee signaalcomponenten met gelijk vermogen en onderling loodrechte polarisaties. Deze twee signaalcomponenten worden naar één en de zelfde fotodetector geleid, echter zodanig dat zij daar aankomen als één lichtsignaalbundel, maar met een onderling faseverschil tengevolge van een verschil in optische weglengte. Dit faseverschil is zo gekozen, dat op de fotodetector de midden-frekwente mengproducten in de twee signaalcomponenten in fase zijn, i.e. elkaar versterken, terwijl de ruiscomponenten, althans in een relevant gebied rondom de middenfrekwentie, de middenfrekwentieband, juist in tegenfase zijn, elkaar derhalve uitdoven. Signalen buiten de middenfrekwentieband worden met electrische filters weggefilterd. De techniek volgens referentie [3] bereikt dit door het aan één uitgang.van de koppelaar/bundelsplitser beschikbare lichtsignaal via een stuk sterk dubbelbrekende (Hi-bi) glasvezel met een geschikt gekozen lengte naar de fotodetector te leiden. Het bezwaar hiervan is, dat slechts de helft van het aan de uitgang van de koppelaar/bundelsplitser beschikbare signaalvermogen wordt gebruikt, en dat bovendien een stuk, relatief dure Hi-bi vezel nodig is. De techniek volgens referentie [4] wordt toegelicht aan de hand van FIG. 1. Volgens deze bekende techniek worden een optisch ingangssignaal Es en een optisch lokaal oscillator signaal EL met onderling gelijke polarisaties respectievelijk toegevoerd aan de ingangen 1 en 2 van een 3dB-bundelsplitser 3. Beide in hoofdzaak gelijke uitgangssignalen (Es + El) van de 3dB-bundelsplitser 3 worden vervolgens langs afzonderlijke lichtpaden 4 en 5, respectievelijk via reflecterende spiegels 6 en 7, en rechtstreeks geleid naar ingangen 8 en 9 van een 'polariserende'(of polarisatie-gevoelige?) bundelsplitser 10, waarvan een uitgang 11 op een fotodetector 12 is gericht. In een van de lichtpaden, i.c. lichtpad 4, is een π/2-polarisatiedraaier 13 is opgenomen, zodat beide lichtsignalen met onderling orthogonale polarisaties de polariserende bundelsplitser 10 bereiken en via de uitgang 11 uittreden als één signaalbundel. Hoewel deze bekende techniek een menginrichting met slechts één fotodetector verschaft, die dezelfde 'performance' biedt als de hierboven beschreven techniek van gebalanceerde detectie met twee fotode-tectoren, heeft zij toch het bezwaar, dat de menginrichting polarisatie-afhanke-lijke en polarisatie-gevoelige componenten nodig heeft, en dat als gevolg daarvan een optische vezel-uitvoering of een geïntegreerde uitvoering van de menginrichting niet eenvoudig is te realiseren.
B. Samenvatting van de uitvinding
Met de uitvinding wordt beoogd te voorzien in een optische menginrichting voor een heterodyne ontvanger welke in hoofdzaak dezelfde 'performance' heeft als, maar eenvoudiger is dan de uit referentie [4] bekende menginrichting en zonder de hierboven genoemde bezwaren. De uitvinding berust op het inzicht, dat voor het bereiken van dezelfde 'performance' het niet nodig is, dat de beide uit de koppelaar/bundelsplitser afkomstige signaalcomponenten van gelijk vermogen eerst moeten worden gebundeld tot één iichtsignaalbundel alvorens de fotodetector te treffen. Noodzakelijk en voldoende is, dat de beide [in hoofdzaak gelijke?] signaalcomponenten de fotodetector treffen met het juiste onderlinge faseverschil. Aangezien aan de uitgang van de koppelaar/bun-delsplitser de coherente mengproducten in de beide uittredende signaalcomponenten in tegenfase zijn, terwijl de intensiteitsruissignalen in die beide componenten juist in fase zijn, althans in de middenfrekwentieband, is voor het bereiken van een dergelijk faseverschil slechts een overeenkomstig verschil in optische weglengte nodig tussen de lichtpaden, waarlangs de beide signaalcomponenten naar de fotodetector worden geleid.
Een menginrichting voor een coherent optische ontvanger volgens de aanhef van conclusie 1 heeft daartoe volgens de uitvinding het kenmerk volgens conclusie 1.
Aangezien er voor de beide uit de koppelaar/bundelsplitser tredende signaalcomponenten slechts verschil in optische weglengte nodig is, eer zij de fotodetector bereiken, heeft de menginrichting volgens de uitvinding een eenvoudige glasvezeluitvoering. In een voorkeursuitvoering heeft de menginrichting het kenmerk volgens conclusie 2.
Voorts wordt met de uitvinding beoogd een coherent optische ontvanger te verschaffen voorzien van een dergelijke menginrichting.
Figure NL9201130AD00051
C. Referenties [1] [2] [3] [4] C.J. Mahon, et al.:"Relative intensity noise suppression with high-birefringence fibre in a 2.5 Gbit/s CP-FSK optical communication system with heterodyne receiver", lOOC-ECOC '91, Paris, 9-12 sept. 1991, pp. 473-476.
D. Korte beschrijving van de tekening
Voor toelichting van de uitvinding is gebruik gemaakt van een tekening, welke de volgende figuren omvat: FIG. 1 toont schematisch een (uit referentie [4]) bekende optische menginrichting met één fotodetector voor een heterodyne ontvanger; FIG. 2 toont schematisch een optische menginrichting met één fotodetector voor een heterodyne ontvanger volgens de uitvinding; FIG. 3 toont schematisch een glasvezeluitvoering van de menginrichting volgens de uitvinding.
E. Beschrijving van uitvoerinasvoorbeelden
In FIG. 2 is een optische menginrichting met één fotodetector als fotodetectie-element voor een heterodyne ontvanger weergegeven. Evenals in de menginrichting volgens FIG. 1, wordt een optisch ingangssignaal Es en een optisch lokaal oscillator signaal EL met onderling gelijke polarisaties respectievelijk toegevoerd aan de ingangen 21 en 22 van een 3dB-bundelsplitser 23. Beide in hoofdzaak gelijke uitgangssignalen (Es + EL) van de 3dB-bundelsplit-ser 23 worden vervolgens langs afzonderlijke lichtpaden 24 en 25, respectievelijk via reflecterende spiegels 26, 27 en 28, en rechtstreeks geleid naar het lichtgevoelige oppervlak van een fotodetector 29. De reflecterende spiegel 28 is daarbij zo opgesteld, dat deze het uitgangssignaal in het lichtpad 25 onbein-vloed laat passeren, terwijl het lichtsignaal in het lichtpad 24 wordt gereflecteerd in de richting van de fotodetector. Door instelling van de onderlinge afstand tussen de 3dB-bundelsplitser 23 en de spiegel 26, en de onderlinge afstand tussen de spiegels 27 en 28 kan worden gezorgd, dat de beide uitgangssignalen de fotodetector met een geschikt optisch weglengteverschil de fotodetector 29 bereiken. Hetzelfde kan, onder weglating van de spiegels 27 en 28, worden bereikt alleen door instelling van de onderlinge afstand tussen de 3dB-koppelaar 23 en de spiegel 26, als deze rechtstreeks naar de fotodetector 29 reflecteert. Eventueel kan nabij de fotodetector 29 een lens 30 zijn opgesteld, waarmee de via de lichtpaden 24 en 25 propagerende signaal-componenten op het lichtgevoelige oppervlak van de fotodetector 29 worden gefocusseerd. Vanzelfsprekend kan voor het verkrijgen van het gewenste optische weglengteverschil het lichtpad 24 over een geschikt gekozen lengte voeren door een optisch dichter medium.
Om op de fotodetector enerzijds een versterking van de middenfrekwen-te coherente producten te verkrijgen, en anderzijds de gewenste uitdoving van de intensiteitsruis aanwezig in elk van beide signaalcomponenten, moet het optische weglengteverschil zodanig zijn, dat de signaalcomponent, die via het lichtpad 24 propageert, met een vertragingstijd T ten opzichte van de signaalcomponent, die via het lichtpad 25 propageert, bij de fotodetector 30 aankomt, waarbij het verband tussen de vertragingstijd T en de middenfrekwentie IF is gegeven door de relatie T*IF = y2(2k+1), waarin k = 0, ±1, ±2,....
[Vraag: Hoe kenmerkt dit een ontvanger?]
Een eenvoudige realisatie van de menginrichting wordt verkregen, als voor de 3dB-koppelaar een vezel-koppelaar wordt toegepast, gebaseerd op twee gekoppelde optische vezels, waarbij het gewenste optische weglengteverschil wordt bereikt door een geschikt lengteverschil tussen de uitgaande vezels, in FIG. 3 is schematisch een dergelijke uitvoering van de menginrichting weergegeven. Een vezel-koppelaar 31 heeft ingangsvezels 32 en 33 en uitgangsvezels 34 en 35, waarvan de uiteinden 34' en 35' respectievelijk op een fotodetector 36 zijn gericht. Uitgangsvezel 34 heeft ten opzichte van de uitgangsvezel 35 een geschikt gekozen overlengte, in de figuur aangeduid door een lus 37. Standaard monomode optische vezels bezitten een mantel (doorsnede ca. 125//m) met daarin centraal gelegen een kern (doorsnede ca. 8//m), de eigenlijke lichtgeleider. Om de kernen in de uiteinden 34' en 35' van de uitgangsvezels 34 en 35 dichter bij elkaar te brengen en ten opzichte van elkaar te fixeren, zijn de mantels van de vezels terplaatse van de uiteinden bijvoorkeur met elkaar versmolten. Uit de kernen tredende lichtsignalen kunnen zo met een geringere spreiding het lichtgevoelige oppervlak treffen. De doorsnede van het lichtgevoelige oppervlak van gangbare fotodetectoren is ca. ?mm. Derhalve is in principe detectie van al het uit de vezeluiteinden tredende licht mogelijk.
Ook een geïntegreerde optische uitvoering van de menginrichting is mogelijk, waarbij in het lichtpad 24 een vertragingsgeleider van geschikte lengte kan worden toegepast, welke voert door een optisch medium met hogere brekingsindex, dan het optisch medium, waarin de koppelaar/bundel-spiitser 23 en het andere lichtpad 25 zijn gerealiseerd.

Claims (4)

1. Optische menginrichting voor een heterodyne ontvanger, omvattende een gecombineerde vermogenskoppelaar/splitser met twee optische ingangspoorten respectievelijk voor een ontvangen signaal en een lokaal oscillator signaal, en twee optische uitgangspoorten, middelen voor het creëren van een optisch wegiengteverschil tussen uit de twee uitgangspoorten tredende lichtsignalen, en een fotodetectie-element, waarbij de genoemde lichtsignalen bestemd zijn voor het fotodetectie-element, met het kenmerk, dat de mengin-richting verder middelen omvat voor het toevoeren van genoemde lichtsignalen aan het fotodetectie-element in afzonderlijke bundels.
2. Menginrichting volgens conclusie 1 met het kenmerk, dat de gecombineerde vermogenskoppelaar/bundelsplitser en de toevoermiddelen worden gevormd door een optische vezel koppelaar met optische vezelstukken als de uitgangspoorten, welke vezelstukken ongelijk van lengte zijn voor het creëren van genoemd wegiengteverschil, en van welke vezelstukken de uiteinden nabij het fotodetectie-element met elkaar zijn versmolten.
3. Coherente optische ontvanger omvattende: - een signaalingang voor het ontvangen van een eerste optische signaal, - generatiemiddelen, de lokale oscillatormiddelen, voor het genereren van een tweede optisch signaal, - een mengorgaan voor het mengen van het eerste en het tweede optische signaal en voor het afgeven van twee in hoofdzaak gelijke coherente optische mengsignalen met een middenfrekwentie IF op een eerste uitgangs-poort en een tweede uitgangspoort, - middelen voor het creëren van een optisch wegiengteverschil tussen de uit genoemde uitgangspoorten uittredende mengsignalen, en - een fotodetectie-element, waarbij de uittredende mengsignalen zijn bestemd voor het fotodetectie-element, met het kenmerk, dat de ontvanger voorts omvat middelen voor het in afzonderlijke bundels toevoeren van de mengsignalen aan het fotodetectie-element met genoemd optisch weglengteverschil, waarbij de met het optische weglengteverschil corresponderende signaalvertragingstijd T (sec) en de middenfrekwentie IF{sec'1) van het coherente mengsignaal althans bij benadering voldoen aan de relatie
Figure NL9201130AC00101
4. Coherente optische ontvanger volgens conclusie 3 met het kenmerk, dat de gecombineerde vermogenskoppelaar/bundelsplitser en de toevoermiddelen worden gevormd door een optische vezel koppelaar met optische vezelstukken als de uitgangspoorten, welke vezelstukken ongelijk van lengte zijn voor het creëren van genoemd weglengteverschil, en van welke vezelstukken de uiteinden nabij het fotodetectie-element met elkaar zijn versmolten.
NL9201130A 1992-06-25 1992-06-25 Optische menginrichting met een fotodetector voor een heterodyne ontvanger. NL9201130A (nl)

Priority Applications (7)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9201130A NL9201130A (nl) 1992-06-25 1992-06-25 Optische menginrichting met een fotodetector voor een heterodyne ontvanger.
ES93201592T ES2113995T3 (es) 1992-06-25 1993-06-03 Dispositivo mezclador optico teniendo un fotodetector para un receptor heterodino y receptor optico coherente.
DE69317472T DE69317472T2 (de) 1992-06-25 1993-06-03 Optische Mischeranordnung mit Photodetektor für einen Heterodynempfänger sowie kohärenteroptischer Empfänger
EP93201592A EP0576060B1 (en) 1992-06-25 1993-06-03 Optical mixing device having one photodetector for a heterodyne receiver and coherent optical receiver
AT93201592T ATE164276T1 (de) 1992-06-25 1993-06-03 Optische mischeranordnung mit photodetektor für einen heterodynempfänger sowie kohärenteroptischer empfänger
US08/074,059 US5457563A (en) 1992-06-25 1993-06-09 Optical mixing device having one photodetector for a heterodyne receiver
JP5184306A JP2591706B2 (ja) 1992-06-25 1993-06-18 1つの光検出器を有するヘテロダイン受信機用光混合装置

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9201130 1992-06-25
NL9201130A NL9201130A (nl) 1992-06-25 1992-06-25 Optische menginrichting met een fotodetector voor een heterodyne ontvanger.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9201130A true NL9201130A (nl) 1994-01-17

Family

ID=19860974

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9201130A NL9201130A (nl) 1992-06-25 1992-06-25 Optische menginrichting met een fotodetector voor een heterodyne ontvanger.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US5457563A (nl)
EP (1) EP0576060B1 (nl)
JP (1) JP2591706B2 (nl)
AT (1) ATE164276T1 (nl)
DE (1) DE69317472T2 (nl)
ES (1) ES2113995T3 (nl)
NL (1) NL9201130A (nl)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2297656A (en) * 1995-02-01 1996-08-07 Northern Telecom Ltd Optical filtering
JP3482088B2 (ja) * 1996-12-05 2003-12-22 松下電器産業株式会社 周波数変調装置
TW432825B (en) 1999-08-30 2001-05-01 Nat Science Council Optical communication system
US6256103B1 (en) * 2000-02-17 2001-07-03 Agilent Technologies, Inc. System and method for optical heterodyne detection of an optical signal
US6856400B1 (en) 2000-12-14 2005-02-15 Luna Technologies Apparatus and method for the complete characterization of optical devices including loss, birefringence and dispersion effects
US7627252B2 (en) * 2005-02-28 2009-12-01 Nortel Networks Limited Clock recovery from an optical signal with dispersion impairments
US7606498B1 (en) 2005-10-21 2009-10-20 Nortel Networks Limited Carrier recovery in a coherent optical receiver
US7522841B2 (en) * 2005-10-21 2009-04-21 Nortel Networks Limited Efficient data transmission and training of data processing functions
US7555227B2 (en) * 2005-10-21 2009-06-30 Nortel Networks Limited Polarization compensation in a coherent optical receiver
AU2011227178B2 (en) * 2010-03-17 2013-11-07 Lightlab Imaging, Inc. Intensity noise reduction methods and apparatus for interferometric sensing and imaging systems
EP3757522B1 (en) * 2019-06-28 2021-07-21 Alcatel Submarine Networks Method and apparatus for suppression of noise due to local oscillator instability in a coherent fiber optical sensor
JP2023538839A (ja) * 2020-08-06 2023-09-12 セレッシャル エイアイ インコーポレイテッド コヒーレントなフォトニックコンピューティングアーキテクチャ
KR20230129447A (ko) * 2020-12-17 2023-09-08 셀레스티얼 에이아이 인코포레이티드 매트릭스 계산을 위한 밸런스된 포토닉 아키텍처
US11835777B2 (en) 2022-03-18 2023-12-05 Celestial Ai Inc. Optical multi-die interconnect bridge (OMIB)

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2517081A1 (fr) * 1981-11-26 1983-05-27 Monerie Michel Procede de detection coherente et de demodulation d'une onde porteuse modulee a etat de polarisation variable et dispositif de mise en oeuvre
GB2121636B (en) * 1982-05-20 1986-03-05 Standard Telephones Cables Ltd Coherent optical receiver
GB2172164B (en) * 1985-03-07 1989-02-22 Stc Plc Balanced coherent receiver
US4723314A (en) * 1985-05-10 1988-02-02 Calspan Corporation Heterodyne laser detection
US4697284A (en) * 1986-05-08 1987-09-29 American Telephone And Telegraph Company, At&T Bell Laboratories Single-photodiode optical heterodyne mixers
US4723316A (en) * 1986-05-08 1988-02-02 American Telephone & Telegraph Company, At&T Bell Laboratories Polarization independent coherent optical heterodyne receivers
GB8616050D0 (en) * 1986-07-01 1986-08-06 British Telecomm Optical local transmission system
GB2193610A (en) * 1986-08-05 1988-02-10 Stc Plc Coherent mixing of optical signals
GB2204825A (en) * 1987-05-05 1988-11-23 Procter & Gamble Process for forming flakes
JPH01185037A (ja) * 1988-01-20 1989-07-24 Hitachi Ltd 光送信器,光受信器及び光伝送装置並びに光受信器の制御方法
US4916705A (en) * 1989-05-04 1990-04-10 At&T Bell Laboratories Random-access digitally-tuned coherent optical receiver

Also Published As

Publication number Publication date
JPH06112899A (ja) 1994-04-22
JP2591706B2 (ja) 1997-03-19
DE69317472T2 (de) 1998-08-20
US5457563A (en) 1995-10-10
ES2113995T3 (es) 1998-05-16
EP0576060A1 (en) 1993-12-29
DE69317472D1 (de) 1998-04-23
ATE164276T1 (de) 1998-04-15
EP0576060B1 (en) 1998-03-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL9201130A (nl) Optische menginrichting met een fotodetector voor een heterodyne ontvanger.
US5231529A (en) Light amplifier for multi-wavelength signals
JP3884857B2 (ja) 偏光合成装置および偏光分離装置
JPH0378720A (ja) 共焦点型レーザ走査顕微鏡
US20010028766A1 (en) Interferometer based optical devices such as amplifiers
EP1278087A2 (en) Polarization diversity receiver with planar waveguide and polarizing beam splitter
EP0345889B1 (en) Device for optical heterodyne detection and integrated optical component suitable for use in such a device
EP0779719B1 (en) Polarization diversity receiver systems
US5325226A (en) Optical coherent receiver
JPH01178940A (ja) 偏波ダイバーシチ光受信装置
KR970068276A (ko) 전송광 검출단을 갖는 광역류 차단 장치 및 전송광 검출 방법
NL9001331A (nl) Inrichting voor optische heterodyne detektie en optische komponent geschikt voor toepassing in een dergelijke inrichting.
JPH0272335A (ja) デュアルバランス型受光装置
JPH05181035A (ja) 光分波・分岐デバイス
JP2953202B2 (ja) 光結合器
JP2576408B2 (ja) 光分波器
JP2744295B2 (ja) 偏波結合器
JP2537473Y2 (ja) 光合波回路
JPH0496435A (ja) 単心双方向光通信用デバイス
JPH02933A (ja) 光増幅器
JPH0510878A (ja) ガス検出装置
JP2798149B2 (ja) 光回路
JPH0645679A (ja) 光ファイバ増幅器
JPH0398025A (ja) 光増幅装置
JPS58214127A (ja) 光分岐結合器

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed