NL8901000A - Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel. - Google Patents

Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel. Download PDF

Info

Publication number
NL8901000A
NL8901000A NL8901000A NL8901000A NL8901000A NL 8901000 A NL8901000 A NL 8901000A NL 8901000 A NL8901000 A NL 8901000A NL 8901000 A NL8901000 A NL 8901000A NL 8901000 A NL8901000 A NL 8901000A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
message
receiver
destination data
received
memory location
Prior art date
Application number
NL8901000A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Ericsson Paging Systems
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Paging Systems filed Critical Ericsson Paging Systems
Priority to NL8901000A priority Critical patent/NL8901000A/nl
Priority to EP90200979A priority patent/EP0393793A1/en
Publication of NL8901000A publication Critical patent/NL8901000A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/02Terminal devices
    • H04W88/022Selective call receivers
    • H04W88/023Selective call receivers with message or information receiving capability
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B3/00Audible signalling systems; Audible personal calling systems
    • G08B3/10Audible signalling systems; Audible personal calling systems using electric transmission; using electromagnetic transmission
    • G08B3/1008Personal calling arrangements or devices, i.e. paging systems
    • G08B3/1016Personal calling arrangements or devices, i.e. paging systems using wireless transmission
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B5/00Visible signalling systems, e.g. personal calling systems, remote indication of seats occupied
    • G08B5/22Visible signalling systems, e.g. personal calling systems, remote indication of seats occupied using electric transmission; using electromagnetic transmission
    • G08B5/222Personal calling arrangements or devices, i.e. paging systems
    • G08B5/223Personal calling arrangements or devices, i.e. paging systems using wireless transmission
    • G08B5/224Paging receivers with visible signalling details
    • G08B5/227Paging receivers with visible signalling details with call or message storage means

Description

Korte aanduiding: werkwijze voor het in een personenoproep- stelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, omvattende het samenstellen van een bericht, dat een aan een ontvanger van het stelsel toegewezen berichtbestemmingsgegeven en de boodschap omvat, het door middel van een zender van het stelsel uitzenden van een het bericht omvattend zendsignaal, het in de ontvanger van een door de ontvanger ontvangen zendsignaal afscheiden van het bericht, het van het bericht afscheiden van samenstellende gedeelten ervan, het vergelijken van een ontvangen berichtbestemmingsgegeven met een in de ontvanger opgeslagen berichtbestemmingsgegeven en het in de ontvanger verwerken van de rest van het ontvangen bericht wanneer de vergelijking succesvol was, waarbij het verwerken het in een locatie van een geheugen opslaan van de ontvangen boodschap en het afhankelijk van een door een gebruiker van de ontvanger gemaakte instelling van de ontvanger selectief op een scherm van de ontvanger weergeven van een boodschap van een aantal opgeslagen boodschappen omvat.
Een werkwijze van deze soort is bekend uit de praktijk. Bij de bekende werkwijze is het mogelijk een aantal boodschappen in het geheugen van de ontvanger op te slaan, selectief weer te geven en selectief te wissen. Elke ontvangen boodschap wordt in dezelfde geheugenlocatie opgeslagen, waarbij oudere boodschappen een locatie opgeschoven worden.
De bekende werkwijze heeft als bezwaar dat wanneer het voor de opslag van de boodschappen beschikbare gedeelte van het geheugen volledig bezet is bij ontvangst van een nieuwe boodschap de in het geheugen opgeslagen oudste boodschap uit het geheugen verschoven wordt en daardoor, ongeacht de belangrijkheid van de boodschap, verloren raakt. Een ander belangrijk bezwaar is dat elke boodschap zich in elke boodschapgeheugenlocatie kan bevinden en daardoor niet selectief voortdurend weergegeven kan worden. Verder kunnen belangrijke boodschappen van een soort die minder vaak ontvangen worden dan minder belangrijke boodschappen van een andere soort als gevolg van de beperkte opslagcapaciteit van het geheugen verdrongen worden. Hierdoor kunnen ongewenste en, afhankelijk van de toepassing van het personenoproep-stelsel, onveilige situaties ontstaan.
De uitvinding beoogt de bezwaren van de bekende werkwijze op te heffen.
Deze doelstelling wordt voor de werkwijze van de in de aanhef genoemde soort volgens de uitvinding bereikt door het tijdens het samenstellen van het bericht selectief aan het bericht toevoegen van een boodschapbestemmingsgegeven waarvan de waarde afhankelijk is van de soort van de boodschap van het bericht, en het tijdens de verwerking van de rest van het bericht in de ontvanger en bij ontvangst van een boodschapbestemmingsgegeven opslaan van de ontvangen boodschap in een met waarde van het boodschapbestemmingsgegeven corresponderende voorbehouden geheugenlocatie. Hierdoor bevat elke voorbehouden geheugenlocatie altijd de laatst ontvangen boodschap van een bepaalde soort. Door boodschappen van een soort die vaak optreedt op te slaan in een aan deze soort toegewezen voorbehouden geheugenlocatie wordt tegengegaan dat andere boodschappen van een soort die minder vaak ontvangen worden uit het geheugen gewist worden.
Volgens een voorkeursuitvoeringsvorm omvatten de te maken instellingen een instelling waarbij de ontvanger zodanig ingesteld is dat in hoofdzaak voortdurend de inhoud van een gekozen voorbehouden geheugenlocatie weergegeven wordt en deze weergave gedurende een voorafbepaalde periode onderbroken wordt door het weergeven van de boodschap van een na het maken van de instelling ontvangen bericht waarvoor de vergelijking succesvol was. Hierdoor kan continu informatie van een bepaalde soort, die in een corresponderende voorbehouden geheugenlocatie opgeslagen is, gevolgd worden. Deze informatie kan bijvoorbeeld de koers van een munteenheid bij toepassing in een beursgebouw of een meetgegeven van een proces of inrichting in een fabriek zijn.
De uitvinding heeft tevens betrekking op een personen-oproepstelsel volgens de conclusies 4/m 6 voor het uitvoeren van de werkwijze volgens de uitvinding.
De uitvinding wordt toegelicht aan de hand van de tekeningen. In de tekeningen tonen:
Fig. 1 schematisch een uitvoeringsvorm van een personenoproepstelsel volgens de uitvinding;
Figuren 2a t/m 2e schematisch voorbeelden van in het stelsel te verzenden berichten; en
Fig. 3 een stroomdiagram van een opbergfunctie volgens de uitvinding.
Het in fig. 1 getoonde personenoproepstelsel omvat een zender 1 met een antenne 2 en een aantal draagbare ontvangers 3.
Het met het verwijzingscijfer 4 aangegeven blok stelt berichtinvoermiddelen voor, die bijvoorbeeld een computer en een telefoonkiesstelsel kunnen omvatten. De invoermiddelen 4 zijn geschikt voor het samenstellen van een bericht dat na modulatie door de zender 1 'door middel van een zendsignaal uitgezonden wordt.
Zoals getoond in fig. 2a kan het bericht bestaan uit een berichtbestemmingsgegeven A en een boodschap B. Hoewel in fig. 2 niet getoond kunnen de berichten, als op zich bekend, een activeringsvoorvoegsel, synchronisatiegegevens en foutcontrolegegevens omvatten.
Zoals aangegeven in fig. 2b kan een bericht bovendien een boodschapbestemmingsgegeven C omvatten voor de opslag van de boodschap B in een met de waarde van het bestemmings-gegeven C corresponderende locatie van een geheugen van de ontvanger 3. Voor het verzenden van een boodschap van een bericht van de soort volgens fig. 2a kan eventueel ook gekozen worden voor een bericht volgens fig. 2c waarin de waarde van het gedeelte van het bericht dat correspondeert met het gedeelte voor de boodschappenbestemmingscode C van het bericht van fig. 2b correspondeert met een vooraf-bepaalde waarde waaruit volgt dat de boodschap B van het bericht van fig. 2c niet in een voorbehouden geheugenlocatie opgeslagen moet worden.
Fig. 2d toont een bericht waaraan ten opzichte van fig. 2a een gegeven D is toegevoegd waaruit blijkt of het bericht een boodschap bevat die in een voorbehouden geheugenlocatie opgeslagen moet worden. Het bericht van fig. 2d stemt in beginsel overeen met het bericht van fig. 2c.
Fig. 2e toont schematisch een bericht van de soort waaraan, voor een corresponderende waarde van het gegeven D, een boodschapbestemmingsgegeven C is toegevoegd voor het in een voorbehouden geheugenlocatie opslaan van de boodschap B.
Wanneer voor het personenoproepstelsel geldt dat alle verzonden boodschappen B dezelfde lengte hebben en wanneer de ontvanger 3 geschikt is voor het detecteren van de lengte van een bericht kan in het stelsel volstaan worden met het gebruik van berichten van de in de figuren 2a en 2b getoonde soorten. Toepassing van andere combinaties van de in fig. 2 getoonde soorten berichten zijn echter ook mogelijk.
De ontvanger 3 omvat een antenne 5 die verbonden is met een ingang van een ontvangstketen 6 die van een ontvangen zendsignaal het bericht afscheidt en die het bericht in seriële binaire vorm aan een ingang van een besturingsketen 7 levert.
De ontvanger 3 vergelijkt het ontvangen berichtbe-stemmingsgegeven A met een aan de ontvanger 3 toegewezen berichtbestemmingsgegeven dat is opgeslagen in een slechts leesbaar geheugen (ROM) 8 of in een willekeurig toegankelijk geheugen (RAM) 9. De geheugens 8 en 9 en een weergeefstuur-keten 10 zijn met de besturingsketen 7 verbonden via een besturingsbus 11, een adresbus 12 en een gegevensbus 13.
De ROM 8 dient voor het daarin opslaan van een besturingsprogramma voor het uitvoeren van de verschillende functies van de ontvanger 3.
Wanneer de door de besturingsketen 7 tussen de ontvangen en opgeslagen berichtbestemmingsgegevens gemaakte vergelijking succesvol was wordt het bericht verder verwerkt. Wanneer daarbij het bericht geen boodschapbestemmingsgegeven C bevat wordt de boodschap B op bekende wijze in een "normaal" gedeelte van de RAM 9 opgeslagen. Wanneer het bericht echter een boodschapbestemmingsgegeven C omvat wordt de boodschap B opgeslagen in een locatie van de RAM 9 die correspondeert met de waarde van het boodschapbestemmingsgegeven C, zodat deze locatie voorbehouden wordt voor boodschappen B van een voorafbepaalde soort.
Door middel van met de besturingsketen 7 verbonden instelorganen 14 en de besturingsketen 7 kan een voor de opslag van een boodschap bestemde locatie van de RAM 9 gekozen worden voor het via de stuurketen 10 op een met de keten 10 verbonden weergeefeenheid 15 weergeven van de in de gekozen locatie opgeslagen boodschap.
De besturingsketen 7 is bij voorkeur geschikt voor het door middel van de instelorganen 14 kunnen kiezen van een voorbehouden geheugenlocatie en voor het in hoofdzaak voortdurend weergeven van de inhoud daarvan.
Volgens een verdere uitvoeringsvorm is het mogelijk het in hoofdzaak voortdurende weergeven van de inhoud van een voorbehouden geheugenlocatie gedurende een voorafbepaalde periode, bijvoorbeeld 24 s, te onderbreken voor het weergeven van een boodschap van een voor de ontvanger 3 bestemd bericht dat tijdens het in hoofdzaak continue weergeven van de inhoud van de voorbehouden geheugenlocatie ontvangen wordt.
In een praktische uitvoeringsvorm omvat het "normale" gedeelte van de RAM 9 acht locaties voor het in een tijdsafhankelijke volgorde opslaan van acht boodschappen en omvat het een "voorbehouden" gedeelte met acht voorbehouden locaties voor het daarin opslaan van acht boodschappen van acht verschillende soorten en die elk ontvangen zijn door middel van een bericht met een boodschapbestemmingsgegeven C met een met de boodschapsoort corresponderende waarde.
Bovendien kunnen in een praktische uitvoeringsvorm van de ontvanger 3 32 tekens tegelijk met de weergeefeenheid 15 weergegeven worden. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk met een enkele afbeelding een aantal meetgegevens of munteenheidkoersen tegelijk te bewaken die alle in dezelfde voorbehouden geheugenlocatie opgeslagen zijn en, wanneer van toepassing, voortdurend ververst worden zonder dat daarbij andere gedeelten van het geheugen 9 beïnvloed worden.
Er wordt opgemerkt dat, als op zich bekend, een bericht naast een boodschap B een bliepgegeven kan omvatten. Bij ontvangst van een bliepgegeven kan de ontvanger 3 afhankelijk van de waarde van het bliepgegeven al of niet door middel van een niet getoonde met de besturingsketen 7 verbonden geluidsgenerator een blieptoon geven waarvan het ritme, de lengte van de blieps en de totale duur met de genoemde waarde correspondeert. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden wanneer door middel van het stelsel volgens de uitvinding een meetgegeven bewaakt wordt en bij het overschrijden van een voorafbepaalde grens daarvan aan het bericht een bliepcode meegegeven wordt om de gebruiker van de ontvanger 3 door middel van een hoorbare signalering op de overschrijding te attenderen.
Pig. 3 toont een stroomdiagram van een opbergfunctie van ontvangen boodschappen zoals deze volgens de uitvinding gevormd kan worden. In het stroomdiagram geldt dat: A = berichtbestemmingsgegeven van een ontvangen bericht Av = aan personenoproepontvanger X toegewezen bericht-bestemmingsgegeven B = boodschap van ontvangen bericht C = boodschapbestemmingsgegeven van ontvangen bericht D = boodschapsoortgegeven van ontvangen bericht DO = waarde van D van bericht volgens fig. 2d Dl = waarde van D van bericht volgens fig. 2e = "normale” geheugenlocatie, i = 1 ..... M GCt = "normale" geheugenlocatie G^ is leeg GT^ = "normale" geheugenlocatie G^ bevat oudste boodschap van alle G^
Rj = "voorbehouden" geheugenlocatie, j = 1 ..... N
In het blok 16 van het stroomdiagram wordt een ontvangen bericht eerst gedecodeerd en gesynchroniseerd en worden de delen ervan geanalyseerd. Wanneer, in blok 17, het berichtbestemmingsgegeven A gelijk is aan het aan de ontvanger X toegewezen berichtbestemmingsgegeven wordt doorgegaan naar blok 18 en anders naar het einde van de fucntie. Wanneer, in blok 18, het met het bericht ontvangen boodschapsoortgegeven D de waarde DO heeft, wat betekent dat de ontvangen boodschap niet in een voorbehouden geheugenlocatie opgeslagen moet worden, wordt doorgegaan naar blok 19 en anders naar blok 20. In blok 19 wordt een lege geheugenlocatie G0^ gezocht die bestemd is voor het opslaan van een "normale" boodschap. Wanneer, in blok 21, een lege locatie gevonden is wordt direct en anders, wanneer geen lege locatie gevonden is, indirect via het blok 22 doorgegaan met blok 23. In blok 22 wordt de normale geheugenlocatie GT^ met daarin de oudste boodschap gezocht. Nadat een normale geheugenlocatie G^ gevonden is wordt vervolgens als laatste stap van de functie in blok 23 de ontvangen boodschap B in deze locatie G^ opgeslagen.
Wanneer, in blok 20 vastgesteld wordt dat het ontvangen boodschapsoortgegeven D ook niet de waarde Dl heeft is het bericht gestoord of niet bestemd voor de ontvanger X en wordt doorgegaan naar het einde van de functie. Wanneer het ontvangen boodschapsoortgegeven de waarde Dl heeft volgt op het ontvangen boodschapsoortge-geven D een boodschapbestemmingsgegeven C en wordt, in blok 24, met behulp van de waarde van C een index j voor een voorbehouden geheugenlocatie bepaald. Vervolgens, en als laatste stap van de functie, wordt, in blok 25, de ontvangen boodschap B in de voorbehouden geheugenlocatie opgeslagen.
Omdat voor de wijze van afbeelden verschillende functies te ontwikkelen zijn is afgezien van een toelichting van een bepaalde functie. Het is echter belangrijk op te merken dat het volgens de uitvinding mogelijk is selectief in hoofdzaak continu de inhoud van een gekozen voorbehouden geheugenlocatie, en dus informatie van een voorafbepaalde soort, af te beelden.
Er wordt benadrukt dat de werkwijze volgens de uitvinding op verschillende wijzen, bijvoorbeeld met of zonder microprocessor, fysiek gerealiseerd kan worden en dat de aan de hand van fig. 1 toegelichte uitvoeringsvorm van een personenoproepstelsel waarin deze werkwijze toegepast wordt slechts als voorbeeld dient.

Claims (6)

1. Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, omvattende het samenstellen van een bericht, dat een aan een ontvanger van het stelsel toegewezen berichtbestemmings-gegeven en de boodschap omvat, het door middel van een zender van het stelsel uitzenden van een het bericht omvattend zendsignaal, het in de ontvanger van een door de ontvanger ontvangen zendsignaal afscheiden van het bericht, het van het bericht afscheiden van samenstellende gedeelten ervan, het vergelijken van een ontvangen berichtbestemmings-gegeven met een in de ontvanger opgeslagen bericht-bestemmingsgegeven en het in de ontvanger verwerken van de rest van het ontvangen bericht wanneer de vergelijking succesvol was, waarbij het verwerken het in een locatie van een geheugen opslaan van de ontvangen boodschap en het afhankelijk van een door een gebruiker van de ontvanger gemaakte instelling van de ontvanger selectief op een scherm van de ontvanger weergeven van een boodschap van een aantal opgeslagen boodschappen omvat, gekenmerkt door het tijdens het samenstellen van het bericht selectief aan het bericht toevoegen van een boodschapbestemmingsgegeven waarvan de waarde afhankelijk is van de soort van de boodschap van het bericht, en het tijdens de verwerking van de rest van het bericht in de ontvanger en bij ontvangst van een boodschapbestemmingsgegeven opslaan van de ontvangen boodschap in een met waarde van het boodschap-bestemmingsgegeven corresponderende voorbehouden geheugenlocatie.
2. Weekwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de te maken instellingen een instelling omvatten waarbij de ontvanger zodanig ingesteld is dat in hoofdzaak voortdurend de inhoud van een gekozen voorbehouden geheugenlocatie weergegeven wordt.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat het in hoofdzaak voortdurend weergeven van de inhoud van een voorbehouden geheugenlocatie gedurende een voorafbepaalde periode onderbroken wordt door het weergeven van de boodschap van een na het maken van de instelling ontvangen bericht waarvoor de vergelijking succesvol was.
4. Personenoproepstelsel, omvattende een zender en tenminste een draagbare ontvanger, waarbij de zender geschikt is voor het door middel van een zendsignaal uitzenden van een bericht dat samengesteld is door met de zender verbonden berichtinvoermiddelen en dat een aan de ontvanger toegewezen berichtbeschermingsgegeven en een weer te geven boodschap omvat, en de ontvanger middelen voor het ontvangen van het zendsignaal, voor het van het zendsignaal afscheiden van het bericht en voor het van het bericht afscheiden van samenstellende gedeelten ervan, een geheugenorgaan voor het vooraf opslaan van een aan de ontvanger toegewezen berichtbestemmingsgegeven, en, verbonden met een besturingsketen, een vergelijker voor het vergelijken van een ontvangen berichtbestemmingsgegeven met het opgeslagen berichtbestemmingsgegeven, een geheugen voor de opslag van de ontvangen boodschap wanneer de vergelijking succesvol was, door een gebruiker van de ontvanger te bedienen instelorganen voor het maken van een instelling van de ontvanger en een scherm voor het afhankelijk van een gemaakte instelling selectief weergeven van een boodschap van een aantal opgeslagen boodschapen omvat, met het kenmerk, dat de berichtinvoermiddelen geschikt zijn voor het selectief aan een te verzenden bericht toevoegen van een boodschapbestemmingsgegeven, en dat de besturingsketen van de ontvanger geschikt is voor het in een ontvangen bericht detecteren van een boodschapbestemmingsgegeven en voor het opslaan van een boodschap van een bericht met een gedetecteerd boodschapbestemmingsgegeven in een met de waarde van het gedetecteerde boodschapbestemmingsgegeven corresponderende voorbehouden geheugenlocatie.
5. Stelsel volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat de besturingskseten geschikt is voor het bij een voorafbepaalde instelling van de besturingsketen in hoofdzaak voortdurend op het scherm weergeven van de inhoud van een door middel van de instelorganen te kiezen voorbehouden geheugenlocatie.
6. Stelsel volgens conclusie 5, net het kenmerk, dat de in hoofdzaak voortdurende weergave van de inhoud van een voorbehouden geheugenlocatie gedurende een voorafbepaalde periode onderbroken wordt door de weergave van de boodschap van een na het maken van de instelling ontvangen bericht waarvoor de vergelijking succesvol Was.
NL8901000A 1989-04-20 1989-04-20 Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel. NL8901000A (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8901000A NL8901000A (nl) 1989-04-20 1989-04-20 Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel.
EP90200979A EP0393793A1 (en) 1989-04-20 1990-04-19 In a paging system a method for transmission of a message and after receipt thereof display thereof, and a paging system suitable for use of this method

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8901000 1989-04-20
NL8901000A NL8901000A (nl) 1989-04-20 1989-04-20 Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8901000A true NL8901000A (nl) 1990-11-16

Family

ID=19854520

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8901000A NL8901000A (nl) 1989-04-20 1989-04-20 Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel.

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP0393793A1 (nl)
NL (1) NL8901000A (nl)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH04257127A (ja) * 1991-02-08 1992-09-11 Nec Corp 選択呼出受信機
SG43201A1 (en) * 1991-02-14 1997-10-17 Nec Corp Radio pager with power-backup memory for storing uncompleted messages
JP2591462B2 (ja) * 1993-12-28 1997-03-19 日本電気株式会社 無線選択呼出受信機
US5764648A (en) * 1994-07-20 1998-06-09 Sanyo Electric Co., Ltd. Method and apparatus for generating a transmission timing signal in a wireless telephone

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4438433A (en) * 1981-09-29 1984-03-20 Motorola, Inc. Multiaddress pager with a call storage and priority paging option
JPS60191531A (ja) * 1984-03-13 1985-09-30 Nec Corp 表示機能付無線選択呼出受信機
AU591884B2 (en) * 1985-01-14 1989-12-21 Nec Corporation Radio paging system capable of transmitting common information and receiver therefor
US4845491A (en) * 1987-05-15 1989-07-04 Newspager Corporation Of America Pager based information system

Also Published As

Publication number Publication date
EP0393793A1 (en) 1990-10-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TW363155B (en) Data sending apparatus having an alternate forwarding function, data sending method, and memory medium for storing a data sending program
CA2134729A1 (en) Location Dependent Information Receiving Device and Method
JPH03180793A (ja) 伝送方式
US5495234A (en) Method and apparatus for length dependent selective call message handling
US6049323A (en) Information message display method
KR0158009B1 (ko) 메시지 메모리의 미확인 메시지 충만 상태를 통보하기 위한 무선 페이징 수신기
NL8901000A (nl) Werkwijze voor het in een personenoproepstelsel uitzenden en na ontvangst weergeven van een boodschap, en een voor het uitvoeren van een deze werkwijze geschikt personenoproepstelsel.
AU717737B2 (en) Selective call receiver and method of processing diversity messages
KR960032949A (ko) 수신 기기에서 디지털식으로 부호화된 교통 메세지를 처리하기 위한 장치
CA2060628C (en) Pager receiver with message display function
CA2066021A1 (en) Method of rewriting message receive control information stored in radio pager
US5278546A (en) Selective call receiver having received message indicators
KR970055767A (ko) 무선호출수신기의 문자수신 표시장치 및 방법
JP3056090B2 (ja) 無線選択呼出受信機
KR970060738A (ko) 무선 호출 수신기 및 수신 방법
US5629686A (en) Selective call receiver having an optional display mode
US6069568A (en) Multi-address radio display pager having on/off setting mode for displaying ancillary data
KR970064148A (ko) 팩시밀리 장치
EP0726684A2 (en) Intermittent receiving control apparatus of a selective calling receiver
JP2766248B2 (ja) キー入力装置及びキー入力装置におけるキーリピート方法
CA2274056A1 (en) Programmable paging unit
TW347500B (en) Data order determining device
KR970013846A (ko) 무선호출수신기의 문자수신 표시장치 및 방법
KR970063999A (ko) 페이징 시스템
KR950007312A (ko) 호출메세지 음성경고 방법 및 그 장치

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
DNT Communications of changes of names of applicants whose applications have been laid open to public inspection

Free format text: ERICSSON RADIO SYSTEMS B.V.

BV The patent application has lapsed