NL1024757C2 - Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk. - Google Patents

Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk. Download PDF

Info

Publication number
NL1024757C2
NL1024757C2 NL1024757A NL1024757A NL1024757C2 NL 1024757 C2 NL1024757 C2 NL 1024757C2 NL 1024757 A NL1024757 A NL 1024757A NL 1024757 A NL1024757 A NL 1024757A NL 1024757 C2 NL1024757 C2 NL 1024757C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
platform
processing
target
information
image integration
Prior art date
Application number
NL1024757A
Other languages
English (en)
Inventor
Huub De Waard
Original Assignee
Thales Nederland Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thales Nederland Bv filed Critical Thales Nederland Bv
Priority to NL1024757A priority Critical patent/NL1024757C2/nl
Priority to AT04105174T priority patent/ATE362160T1/de
Priority to DE602004006354T priority patent/DE602004006354T2/de
Priority to ES04105174T priority patent/ES2286563T3/es
Priority to EP04105174A priority patent/EP1531446B1/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1024757C2 publication Critical patent/NL1024757C2/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01SRADIO DIRECTION-FINDING; RADIO NAVIGATION; DETERMINING DISTANCE OR VELOCITY BY USE OF RADIO WAVES; LOCATING OR PRESENCE-DETECTING BY USE OF THE REFLECTION OR RERADIATION OF RADIO WAVES; ANALOGOUS ARRANGEMENTS USING OTHER WAVES
    • G01S13/00Systems using the reflection or reradiation of radio waves, e.g. radar systems; Analogous systems using reflection or reradiation of waves whose nature or wavelength is irrelevant or unspecified
    • G01S13/87Combinations of radar systems, e.g. primary radar and secondary radar
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01SRADIO DIRECTION-FINDING; RADIO NAVIGATION; DETERMINING DISTANCE OR VELOCITY BY USE OF RADIO WAVES; LOCATING OR PRESENCE-DETECTING BY USE OF THE REFLECTION OR RERADIATION OF RADIO WAVES; ANALOGOUS ARRANGEMENTS USING OTHER WAVES
    • G01S13/00Systems using the reflection or reradiation of radio waves, e.g. radar systems; Analogous systems using reflection or reradiation of waves whose nature or wavelength is irrelevant or unspecified
    • G01S13/66Radar-tracking systems; Analogous systems
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08GTRAFFIC CONTROL SYSTEMS
    • G08G5/00Traffic control systems for aircraft, e.g. air-traffic control [ATC]
    • G08G5/0004Transmission of traffic-related information to or from an aircraft
    • G08G5/0008Transmission of traffic-related information to or from an aircraft with other aircraft
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08GTRAFFIC CONTROL SYSTEMS
    • G08G5/00Traffic control systems for aircraft, e.g. air-traffic control [ATC]

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Radar, Positioning & Navigation (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Arrangements For Transmission Of Measured Signals (AREA)
  • Image Processing (AREA)

Description

,Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een werkwijze, platform en netwerk voor het compileren, door bewerking van uit verspreide 5 bronnen verkregen gegevens, van één enkel geïntegreerd beeld (hierna te noemen beeldintegratiewerkwijze, -platform, -netwerk) ten behoeve van het volgen van bewegende objecten. Met name is deze uitvinding aangepast voor het creëren en onderhouden van een SIAP (Single Integrated Air Picture, één enkel geïntegreerd luchtbeeld) door elk van de platforms in een 10 gedistribueerd netwerk,
Uitgangspunt is de beschikbaarheid van een netwerk van verspreide platforms, die alle uitgerust zijn met een verwerkingsknooppunt en een aantal eigen of elders geplaatste sensoren. Elk van de platforms kan informatie 15 ontvangen van de verschillende andere platforms. Het doel van elk platform in het gedistribueerde systeem is om een identieke kopie te reconstrueren van het SIAP, dat geschatte, van unieke labels voorziene samengestelde doelbanen omvat van de verschillende vliegtuigen en projectielen die zich bevinden in het door de verschillende sensoren bestreken luchtruim. Een 20 samengestelde doelbaan bevat lókale-metinginformatie en informatie ontvangen van andere platforms.
Voor de verkeersleiding in de burgerluchtvaart is het ARTAS systeem ontwikkeld, dat onder andere in gebruik is bij de luchthaven 25 Schiphol. Het systeem is beschreven in *ARTAS: Multisensor tracking in an ATC environment" (volgsysteem met meerdere sensoren ten behoeve van de luchtverkeersleiding) door R.A. Hoogendoom en W.H.L. Neven, National Aerospace Laboratory NLR-TP-97657 van 31 december 1997.
30 Het ARTAS systeem kan worden beschouwd als een autonoom platform dat verantwoordelijk is voor de compilatie van het luchtbeeld in een 1024757 2 toegewezen vluchtleidingsector. Het versmelt radarmetingen die door aangewezen sensoren worden geleverd. Tussen verschillende ARTAS systemen is zeer weinig interactie, hetgeen betekent dat er geen SI AP kan worden gegenereerd van het door de aan de verschillende ARTAS systemen 5 toegewezen sensoren bestreken luchtruim. Het ARTAS systeem heeft problemen met het reconstrueren van de banen van vliegtuigen die dicht bijeen vliegen.
Sinds het einde van de Koude Oorlog zijn vredesoperaties gaan 10 behoren tot de normale internationale praktijk. Bovendien heeft tezelfdertijd een enorme verspreiding van moderne wapentechnologie plaatsgevonden. De consequentie is dat naar verwachting nu en in de toekomst tijdens operaties waar de zeemacht bij is betrokken een groot aantal stealth doelen zal worden ingezet. Bijgevolg Is de beschikbare reactietijd voor één enkel 15 luchtverdedigingplatform tegen een dreiging aanzienlijk afgenomen, en daarmee de ruimte om met deze doelen af te rekenen. Voor een gevechtseenheid kan de verdedigingsruimte effectief worden vergroot door verspreiding van alle beschikbare aan sensoren ontleende informatie aan elk platform. Het resultaat is een gedistribueerd platformdataversmeltsysteem, 20 waarbij elk platform een compleet overzicht heeft van de gevechtszone die bestreken wordt door alle beschikbare sensoren.
Een mogelijke oplossing is een benadering waarbij de verschillende platforms alle ongefilterde metingen uitwisselen. Elke deelnemer creëert 25 hetzelfde beeld van de vijandige omgeving.
Volgens dit principe is voor militaire doeleinden de CEC (Cooperative Engagement Capability, op samenwerking berustend verdedigingspotentieel) ontwikkeld. Het CEC systeem is beschreven in "The Cooperative 30 Engagement Capability", John Hopkins APL Technical Digest, Volume 16, Number4 (1995).
1024757 ' 3
Het CEC systeem is een gedistribueerd scheepsluchtverdedigingssysteem waarin elk deelnemend platform alle onbewerkte sensormetingen verspreidt van de sensorsystemen aan boord.
5
Een belangrijk nadeel van deze oplossing is dat elk platform alle beschikbare data moet verwerken. In termen van CPU-tijd kan dit tot zeer hoge kosten leiden. Zeer grote vertragingen kunnen optreden, met het resultaat dat het gecompileerde beeld een vertraging oploopt die 10 onaanvaardbaar is in een situatie van echte vijandelijkheden. Er is verder het risico dat de bandbreedte van de aanwezige communicatiekanalen ontoereikend is, hetgeen betekent dat het verzenden van metingen in belangrijke mate vertraagd kan worden. Dit kan tot gevolg hebben dat niet alle platforms in de gevechtseenheid over de in een bepaald tijdsinterval 15 verzamelde metingen op hetzelfde tijdstip kunnen beschikken, resulterend in verschillende door de afzonderlijke platforms geproduceerde globale gecompileerde beelden, die grote variaties kunnen vertonen in baannauwkeurigheid, continuïteit en labelconsistentie.
20 Het systeem heeft daarom de volgende zwakheden: - Verspreiding van alle sensormetingen brengt het risico met zich mee dat belangrijke communicatievertragingen en/of verwerkingsvertragingen kunnen optreden, die de tijdige beschikbaarheid van het SIAP beïnvloeden. Dit betekent dat het CEC systeem slechts in 25 beperkte mate opwaarts schaalbaar is voor wat betreft het aantal platforms/sensoren.
- Voor de vorming van de verschillende unieke doelbanen in het SIAP gebruikt elk platform dezelfde werkwijze. Om het construeren en onderhouden van een identieke kopie van het SIAP goed te kunnen doen 30 moet elk platform tijdig alle beschikbare data in het netwerk ontvangen.
1024757 4
In het CEC systeem, waarin alle onbewerkte metingen door elk van de platforms worden verspreid en verwerkt, doen zich de volgende problemen voor: 1. Er is geen garantie dat elk platform dezelfde kopie van het SI AP 5 produceert en onderhoudt.
2. In gevallen van dataverlies in het netwerk is het niet mogelijk dat dezelfde unieke doelbaanlabels worden toegekend aan met hetzelfde vliegtuig of projectiel corresponderende doelbanen.
3. Het systeem is slechts in beperkte mate opwaarts schaalbaar voor 10 wat betreft het aantal platforms/sensoren.
Deze uitvinding elimineert de bovengenoemde nadelen door toepassing van een beeldintegratiewerkwijze met twee gescheiden verwerkingsstappen: een eerste verwerking en een tweede verwerking.
16
Daarom is een doel van deze uitvinding een beeldintegratiewerkwijze die aangepast is voor toepassing in een platform binnen een platformnetwerk en die het volgende omvat: - Een lokale-metingenverzamelstap, uitgevoerd door ten minste één 20 lokale sensor.
- Een netwerkinformatie-ontvangstap.
- Twee aparte verwerkingsstappen: een eerste verwerking en een tweede verwerking: - Een eerste verwerking, die gereduceerde informatie 25 produceert uit ten minste enkele van de verzamelde lokale metingen en die verzamelde lokale metingen en/of gereduceerde informatie verzendt.
• Een tweede verwerking, die samengestelde doelbanen vormt uit de verzamelde lokale metingen en de ontvangen netwerkinformatie 30 en die elke doelbaan voorziet van een uniek globaal doelbaanlabel.
1024757 5
Om vertragingen te verminderen kan de beeldintegratiewerkwijze adaptieve communicatie toepassen. De beeldintegratiewerkwijze omvat een verspreiding van de door de eerste verwerking afgegeven netwerkinformatie, uitsluitend indien andere platforms deze netwerkinformatie nodig hebben.
5
Een andere manier om de vertragingen te verminderen, met name wanneer de bandbreedte van de communicatiekanalen of de verwerkingscapaciteit beperkt zijn, is het verminderen van de verspreide netwerkinformatie, bijvoorbeeld door gebruik van bij voorkeur gereduceerde 10 informatie. Deze verdere uitvoeringsvorm kan afzonderlijk worden toegepast of in combinatie met de voorgaande uitvoeringsvorm.
Voor het creëren en onderhouden van een identieke kopie van het ene geïntegreerde beeld (bijvoorbeeld het SIAP) kan de unieke globale l s labelvoorziening voor elke ontvangen netwerkinformatie of verzamelde lokale meting het volgende omvatten: - een voorspelling van het ene geïntegreerde beeld naar de in de ontvangen netwerkinformatie of verzamelde lokale meting vervatte geldigheidstijd; 20 - een controle of deze ontvangen netwerkinformatie of verzamelde lokale meting mogelijkerwijs is toegewezen aan een andere doelbaan door een ander platform; - een labelwijziging indien de uitkomst van de controle negatief is.
25 Om verlies van data te vermijden en het onderhouden van een identieke kopie van het ene geïntegreerde beeld (bijvoorbeeld het SIAP) te verbeteren, kan de beeldintegratiewerkwijze een doelbaaninformatieverspreidingsverzoek omvatten indien data als niet-beschikbaar wordt gedetecteerd.
3° 1024757 « 6
Om het door het platform verrichte rekenwerk te verlichten kan een decompositiewerkwijze tijdens de tweede verwerking worden uitgevoerd, waarmee het meerdoelenvolgprobleem opgedeeld wordt in zeer kleine op zichzelf staande problemen.
5
Een ander doel van deze uitvinding is een beeldintegratieplatform, omvattende: - ten minste een eigen sensor, - een ontvangeenheid voor het ontvangen van netwerkinformatie van 10 andere platforms, en - ten minste een verwerkingsknooppunt dat gebruik maakt van de beeldintegratiewerkwijze volgens een van de conclusies 1 tot en met 9, verdeeld in twee kanalen, waarvan: het eerste kanaal verbonden is met de eigen sensor (-en) ten 15 behoeve van het produceren van gereduceerde informatie uit ten minste enkele van de verzamelde lokale metingen en van het verzenden van verzamelde lokale metingen en/of gereduceerde informatie; • het tweede kanaal verbonden is met de ontvangeenheid en 20 de eigen sensor (-en), ten behoeve van het vormen van samengestelde doelbanen uit de verzamelde lokale metingen en de ontvangen netwerkinformatie en van het voorzien van elke doelbaan van een uniek globaal doelbaanlabel.
25 Bovendien is een ander doel van deze uitvinding een beeldintegratienetwerk dat ten minste twee van deze beeldintegratieplatforms omvat.
Verdere kenmerken en gunstige eigenschappen van de uitvinding 30 zullen duidelijk worden uit de volgende beschrijving van voorbeelden van uitvoeringsvormen van de uitvinding, aan de hand van afbeeldingen, die voor 1024757 7 de uitvinding essentiële bijzonderheden laten zien, en uit de conclusies. De afzonderlijke eigenschappen kunnen apart, allemaal of in elke gewenste combinatie worden gerealiseerd in een van de mogelijke uitvoeringsvormen van de uitvinding.
5
Afbeelding 1, een overzicht van het platformverwerkingsknooppunt volgens de uitvinding.
Afbeelding 2, een blokschema van de werkwijze voor het creëren van een uniek samengestelde-doelbaanlabel volgens de uitvinding. i o Afbeelding 3, een blokschema dat een gedeelte voorsteit van de werkwijze voor het creëren van een uniek samengestelde-doelbaanlabel, zoals gebruikt indien ontbrekende data is gedetecteerd, volgens de uitvinding.
15 In de voorgestelde oplossing volgens de uitvinding heeft eik platform een verwerkingsknooppunt, dat metingen of gereduceerde informatie (bijvoorbeeld korte banen - een korte baan is een alleen op de meest recente metingen gebaseerde doelbaan van een object) kan ontvangen van andere platforms. Het doel van de gereduceerde informatie is om ten minste de 20 metingen van de elders geplaatste sensoren te comprimeren teneinde de bandbreedtebezetting en/of de rekenbelasting van het systeem te verminderen.
Het kan dan gebeuren dat een bepaald platform Pk 25 doelbaaninformatie ontvangt die betrekking heeft op een doel waarvan het platform een eigen doelbaan onderhoudt.
Afbeelding 1 toont een overzicht van het platformverwerkingsknooppunt Pk. Twee verwerkingskanalen Ci en Q> zijn 30 beschikbaar: 1024757 8
Links in de afbeelding wordt een eerste verwerkingskanaal Ci weergegeven, dat verantwoordelijk is voor de productie van de korte banen STpk en/of bijbehorende metingen. De door de platformsensoren lokaal verzamelde metingen Si... Sn worden verwerkt tot lokale doelbanen waaruit 5 korte banen STpk ter verspreiding worden afgeleid.
De verspreide korte banen STpk en/of bij lokale doelbanen behorende sensormetingen omvatten informatie zoals bijvoorbeeld tijd, platformidentiteit, lokaal doelbaanlabel. De verspreide korte banen STpk en/of 10 bij lokale doelbanen behorende sensormetingen kunnen tevens informatie bevatten waarbij "tijd" de tijd is van het creëren van de specifieke lokale doelbaan. Door van deze tijd gebruik te maken is verwerking mogelijk van vertraagde of verkeerde-volgorde informatie.
Ί 5 De verspreide korte banen STpk en/of bijbehorende sensormetingen vertegenwoordigen netwerkinformatie.
Om communicatievertragingen en/of rekenvertragingen te verminderen, waarmee tevens verlies van data wordt verminderd of zelfs 20 vermeden, kan de netwerkinformatie STPk worden verspreid door het eerste kanaal Ci van elk platform Pk, maar uitsluitend indien nodig voor andere platforms Pi...Pm·
Rechts in de afbeelding is een tweede verwerkingskanaal (¼ 25 weergegeven dat het SIAP produceert op basis van netwerkinformatie STpi... STpm ontvangen van andere platforms Pi... PM en lokaal verzamelde sensormetingen Si... S„.
in het tweede kanaal C2 worden de sensormetingen Si... Sn of de 30 van andere platforms ontvangen netwerkinformatie STpi... STpm verwerkt tot samengestelde doelbanen. Ëen samengestelde doelbaan tj is gebaseerd op 1024757' 9 lokaal verzamelde sensormetingen en van andere platforms ontvangen netwerkinformatie STpi ... STPM (die korte banen en/of metingen van elders geplaatste sensoren kan omvatten). Een labeltoekenningswerkwijze (zoals bijvoorbeeld weergegeven in Afbeelding 2) kan worden toegepast voor het 5 produceren van unieke globale doelbaanlabels en een identieke kopie van het SIAP wordt geproduceerd en onderhouden.
Om een nog grotere vermindering te bereiken van de platformrekenbelasting kan een decompositiewerkwijze worden toegepast, 10 waarmee het meerdoelenvolgprobleem opgedeeld wordt in zeer kleine op zichzelf staande problemen. Deze decompositiewerkwijze betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere ontwikkelingen.
Elk platform heeft toegang tot alle beschikbare informatie. In gevallen 15 van beperkte bandbreedte van communicatiekanalen of beperkte platformverwerkingscapaciteit gaat de voorkeur uit naar de verspreiding van gereduceerde korte-baaninformatie als netwerkinformatie STpr, verspreid door het eerste kanaal Ci van elk platform Pk. Dit vermindert de belasting van de communicatiekanalen en platformprocessoren.
20
De korte banen STpk kunnen berekend worden met behulp van extended Kalman filtertechnologie. De verwerking is dan gebaseerd op Multiple Hypothesis Tracking (doelvolgen op basis van meervoudige hypothesen) zoals beschreven in "A new concept for Task Force Data 25 Fusion1* (een nieuw concept voor dataversmelting bij gevechtseenheden) door H.W. de Waard en W. Elgersma in Signal and Data Processing of Small Targets, verslag 20Ö1.
Een korte baan wordt op zodanige wijze berekend dat de fouten erin 30 niet kruisgecorreleerd zijn met de fouten in enige andere data in het systeem voor hetzelfde doel. Op deze wijze is elke korte baan onafhankelijk van de 11)24757 10 andere berekende korte banen, waarmee de correlatieproblemen zijn geëlimineerd.
Bovendien kunnen de korte banen berekend worden zodat zij 5 verwerkt kunnen worden als een echte sensormeting om een doelbaan te produceren, zodat de ontvangen korte banen rechtstreeks gebruikt kunnen worden om de samengestelde doelbaan te vormen.
Afbeelding 2 toont een mogelijke functionaliteit voor de productie van 10 de unieke samengestelde-doelbaanlabels. Eerst wordt een voorspelling S1 gemaakt van de samengestelde doelbanen naar de in de netwerkinformatie (korte banen en/of metingen van elders geplaatste sensoren) vervatte geldigheidstijd. De volgende stap is het gebruik van een geografisch venster voor vergelijking S2.
15
De volgende stap is dan een controle S3 of het mogelijk is dat andere platforms de netwerkinformatie kunnen hebben toegekend aan een andere samengestelde doelbaan. Met andere woorden, de controle bekijkt of er meerdere gecorreleerde doelbanen zijn. Dit kan namelijk een afwijking 20 betekenen in het bepalen van de SIAP doelbaanlabels tussen de betrokken platforms.
Indien deze situatie zich niet kan voordoen, wordt toestemming gegeven voor een verandering in samengestelde-doelbaanlabel S5, die in de 25 volgende stap wordt uitgevoerd. In het andere geval is geen verandering S4 in het samengestelde-doelbaanlabel toegestaan. In elk geval wordt de geproduceerde samengestelde doelbaan tj gebruikt voor de vorming van het ene geïntegreerde beeld.
30 In gevallen dat niet alle data voor elk platform beschikbaar is kan netwerkinformatie op verzoek verspreid worden, die gebruikt wordt door de 1024757 11 doelbaanlabeltóewijswerkwijze van het platform dat data mist. Het gebrek aan data kan worden gedetecteerd omdat de verspreide data van een uniek label is voorzien door elk platform.
5 Afbeelding 3 toont het gedeelte van de werkwijze voor het creëren van een uniek samengestelde-doelbaanlabel dat wordt toegepast indien een platform heeft ontdekt dat het data mist. Op verzoek kan het platform samengestelde-doelbaandata Ij ontvangen van een platform dat geen data mist om een labelcontrole uit te voeren.
10
Na ontvangst van samengestelde-doelbaaninformatie worden eerst de samengestelde doelbanen van het platform bijgewerkt in overeenstemming met de geldigheidstijd van de betreffende ontvangen samengestelde doelbaan. Deze stap is een voorspelling S1 van de 15 samengestelde doelbanen. De volgende stap is het gebruik van een geografisch venster voor vergelijking S2.
In de volgende stap wordt een correspondentiecontrole M3 uitgevoerd op de geselecteerde doelbanen en de ontvangen doelbanen.
20 Indien de ontvangen doelbaan en dé geselecteerde doelbaan met hetzelfde object corresponderen wordt een vergelijking van de doelbaanlabels M4 uitgevoerd.
Indien de labels niet gelijk zijn wordt het label van de 25 platformdoelbaan gewijzigd (M5) in de zojuist ontvangen doelbaan. In dat geval draagt de ontvangen doelbaan het oudste label van de beide doelbanen. De samengestelde-doelbaandata^ wordt.verder niet gebruikt
De uitvinding heeft de volgende kenmerken (op zichzelf staand of in 30 combinatie): 1024757 12 1. Versmelting van informatiestromen die sensormetingen en korte banen bevatten.
2. Verspreiding van sensormetingen en korte banen.
3. Verwerking van vertraagde of verkeerde-volgorde informatie.
5 4. Schaalbaar gedistribueerd netwerk voor wat betreft het aantal platforms/sensoren.
De uitvinding garandeert dat elk platform Pk een identieke kopie van het SIAP kan creëren en onderhouden onder optimale omstandigheden.
10 Verder is deze oplossing ook effectief onder de volgende niet-optlmale omstandigheden: - Beperkte bandbreedte van de beschikbare communicatiekanalen.
- Beperkte platformrekencapaciteit.
- Optreden van vertraagde metingen/gereduceerde informatie.
15 - Verlies van data in het netwerk.
- Vertraging in de verzending van data in het netwerk.
Een andere toepassing van de beeldintegratiewerkwijze kan bewaking zijn van elke soort ruimte: niet alleen het luchtruim maar ook de 20 ruimte boven of onder water of op het land.
Meer in het algemeen kan een dergelijke beeldintegratiewerkwijze worden gebruikt voor de bewaking van een ruimte voor militaire of burgerdoeleinden: gevechtsruimtemanagement, 25 luchthavenruimtemanagement, kostenbewaking voor bergingsmanagement, controle ten behoeve van het managen van het vrijmaken van ruimten.
1024757

Claims (11)

1. Werkwijze voor het compileren, door bewerking van uit verspreide bronnen verkregen gegevens, van één enkel geïntegreerd beeld (hierna te noemen beeldintegratiewerkwijze), aangepast voor gebruik door 5 een platform binnen een platformnetwerk, omvattende: - een lokale-metingenverzamelstap, uitgevoerd door ten minste één lokale sensor, - een netwerkinformatie-ontvangstap, met het kenmerk dat de werkwijze twee gescheiden 10 verwerkingsstappen omvat, een eerste verwerking en een tweede verwerking: - een eerste verwerking die gereduceerde informatie produceert uit ten minste enkele van de verzamelde lokale metingen en die verzamelde lokale metingen en/of gereduceerde informatie veizendt, 15. een tweede verwerking die samengestelde doelbanen vormt uit de verzamelde lokale metingen en de ontvangen netwerkinformatie en die elke doelbaan voorziet van een uniek globaal doelbaanlabel.
2. Beeldintegratiewerkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk 20 dat deze een verspreiding - uitsluitend op verzoek van andere platforms - omvat van de door de eerste verwerking geleverde netwerkinformatie.
3. Beeldintegratiewerkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk dat de vorming van doelbanen tijdens de tweede verwerking wordt 25 uitgevoerd door middel van een decompositiewerkwijze, waarmee het meerdoelenvolgprobleem opgedeeld wordt in zeer kleine op zichzelf staande problemen. 1024757
4. Beeldintegratiewerkwijze volgens conclusie 1,2 of 3, met het kenmerk dat de unieke globale labelvoorziening voor elke ontvangen netwerkinformatie of verzamelde lokale meting het volgende omvat: • een voorspelling van de samengestelde doelbanen in 5 overeenstemming met de in de ontvangen netwerkinformatie of verzamelde lokale meting vervatte geldigheidstijd, • een labelcontrole of deze ontvangen netwerkinformatie of verzamelde lokale meting is toegewezen aan een andere doelbaan door een ander platform; 10. een labelwijziging indien de uitkomst van de controle negatief is.
5. Beeldintegratiewerkwijze volgens conclusie 1,2,3 of 4, met het kenmerk dat deze een doeibaaninformatieverspreidingsverzoek omvat indien data als niet beschikbaar wordt gedetecteerd. 15
6. Beeldintegratiewerkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk dat, voor elke ontvangen netwerkinformatie of verzamelde lokale meting, de unieke globale labelvoorziening een detectie omvat van ontbrekende data, die aanleiding geeft tot: 20. een verzoek tot het ontvangen van doelbaaninformatie van een ander platform, en - een vergelijking van de labels van de ontvangen doelbaan en een / lokaal bijgewerkte doelbaan die corresponderen met hetzelfde object, gebruik makend van een geografisch venster, 25. een wijziging van het label van de lokaal bijgewerkte doelbaan in het label van de ontvangen doelbaan indien het resultaat van de vergelijking is dat het label van de ontvangen doelbaan en het label van de lokaal bijgewerkte doelbaan niet gelijk zijn.
7. Beeldintegratiewerkwijze volgens een van conclusies 1 tot en met 4, met het kenmerk dat de metingen en de gereduceerde informatie 1024757 ι gegevens omvatten waarin tijd de tijd is waarop een specifieke lokale doelbaan is gecreëerd.
8. Beeldintegratiewerkwijze volgens een van conclusies 1 tot en 5 met 5, met het kenmerk dat de netwerkinformatie metingen en/óf gereduceerde informatie omvat, afkomstig van ten minste een ander platform.
9. Beeldintegratiewerkwijze volgens conclusie 6, met het kenmerk 10 dat, ingeval van een beperkte bandbreedte van de communicatiekanalen of een beperkte verwerkingscapaciteit, de netwerkinformatie alleen gereduceerde informatie omvat.
10. Platform, ingericht voor het compileren, door bewerking van uit 15 verspreide bronnen verkregen gegevens, van één enkel geïntegreerd beeld (hierna te noemen beeldintegratieplatform), omvattende: - ten minste een eigen sensor, - een ontvangeenheid voor het ontvangen van netwerkinformatie van andere platforms, en 20. ten minste een verwerkingsknooppunt dat gebruik maakt van de beeldintegratiewerkwijze volgens een van conclusies 1 tot en met 9, verdeeld in twee kanalen, waarvan: • het eerste kanaal verbonden is met de eigen sensor (-en) ten behoeve van het produceren van gereduceerde informatie uit ten minste 25 enkele van de verzamelde lokale metingen en van het verzenden van verzamelde lokale metingen en/of gereduceerde informatie; • het tweede kanaal verbonden is met de ontvangeenheid en de eigen sensor (-en), ten behoeve van het vormen van samengestelde doelbanen uit de verzamelde lokale metingen en de ontvangen 30 netwerkinformatie en van het voorzien van elke doelbaan van een uniek 1024757 globaal doelbaanlabel.
11. Netwerk, ingericht voor het compileren, door bewerking van uit verspreide bronnen verkregen gegevens, van één enkel geïntegreerd beeld 5 (beeldintegratienetwerk), dat ten minste twee van de beeldintegratieplatfomis volgens de voorgaande conclusie omvat. 1024757
NL1024757A 2003-11-11 2003-11-11 Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk. NL1024757C2 (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1024757A NL1024757C2 (nl) 2003-11-11 2003-11-11 Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk.
AT04105174T ATE362160T1 (de) 2003-11-11 2004-10-20 Methode zur erzeugung eines verteilten integrierten einzelbildes, plattform und netzwerk dazu
DE602004006354T DE602004006354T2 (de) 2003-11-11 2004-10-20 Methode zur Erzeugung eines verteilten integrierten Einzelbildes, Plattform und Netzwerk dazu
ES04105174T ES2286563T3 (es) 2003-11-11 2004-10-20 Metodo, plataforma y red de imagen integrada unica distribuida.
EP04105174A EP1531446B1 (en) 2003-11-11 2004-10-20 Distributed single integrated picture method, platform and network

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1024757A NL1024757C2 (nl) 2003-11-11 2003-11-11 Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk.
NL1024757 2003-11-11

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1024757C2 true NL1024757C2 (nl) 2005-05-12

Family

ID=34432169

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1024757A NL1024757C2 (nl) 2003-11-11 2003-11-11 Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP1531446B1 (nl)
AT (1) ATE362160T1 (nl)
DE (1) DE602004006354T2 (nl)
ES (1) ES2286563T3 (nl)
NL (1) NL1024757C2 (nl)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL1032520C2 (nl) * 2006-09-15 2008-03-18 Thales Nederland Bv Werkwijze en systeem voor het volgen van een object.
RU2571363C2 (ru) * 2014-01-29 2015-12-20 Акционерное общество "Концерн радиостроения "Вега" Способ управления инерционным приводом антенны, обеспечивающий устойчивое сопровождение интенсивно маневрирующих и высокоскоростных воздушных объектов
CN111784082B (zh) * 2020-08-04 2021-02-19 安徽亿纵电子科技有限公司 一种基于大数据的gis山洪预防预警系统

Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5696503A (en) * 1993-07-23 1997-12-09 Condition Monitoring Systems, Inc. Wide area traffic surveillance using a multisensor tracking system
US6338011B1 (en) * 2000-01-11 2002-01-08 Solipsys Corporation Method and apparatus for sharing vehicle telemetry data among a plurality of users over a communications network
US6445344B1 (en) * 1999-11-16 2002-09-03 Northrop Grumman Corporation Local area positioning system

Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5696503A (en) * 1993-07-23 1997-12-09 Condition Monitoring Systems, Inc. Wide area traffic surveillance using a multisensor tracking system
US6445344B1 (en) * 1999-11-16 2002-09-03 Northrop Grumman Corporation Local area positioning system
US6338011B1 (en) * 2000-01-11 2002-01-08 Solipsys Corporation Method and apparatus for sharing vehicle telemetry data among a plurality of users over a communications network

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
LIGGINS M E ET AL: "DISTRIBUTED FUSION ARCHITECTURES AND ALGORITHMS FOR TARGET TRACKING", PROCEEDINGS OF THE IEEE, IEEE. NEW YORK, US, vol. 85, no. 1, 1997, pages 95 - 107, XP000686454, ISSN: 0018-9219 *

Also Published As

Publication number Publication date
EP1531446B1 (en) 2007-05-09
ES2286563T3 (es) 2007-12-01
EP1531446A1 (en) 2005-05-18
DE602004006354D1 (de) 2007-06-21
ATE362160T1 (de) 2007-06-15
DE602004006354T2 (de) 2008-01-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Schumacher et al. UAV task assignment with timing constraints
Darrah et al. Multiple UAV dynamic task allocation using mixed integer linear programming in a SEAD mission
CN106842184B (zh) 一种基于波束调度的多目标探测与跟踪方法
Gad et al. Data fusion architecture for maritime surveillance
NL1024757C2 (nl) Beeldintegratiewerkwijze, -platform en -netwerk.
Molini et al. Real-time system scenarios
Floudas et al. Multi-sensor coordination and fusion for automotive safety applications
NL1024782C2 (nl) Datacompressiewerkwijze, beeldintegratieplatform en netwerk dat hiervan gebruik maakt.
NL1024780C2 (nl) Datacompressiewerkwijze, beeldintegratieplatform en netwerk dat hiervan gebruik maakt.
Chandler Cooperative control of a team of UAVs for tactical missions
Erkan et al. Advanced task assignment for unmanned combat aerial vehicles targeting cost efficiency and survivability
Svyd et al. Interference Immunity Assessment of a Secondary Surveillance Radar Synchronous Information Network
Board et al. Network-centric naval forces: a transition strategy for enhancing operational capabilities
Hochevar et al. Deep Strike: The Evolving Face of War
Amditis et al. Sensor data fusion for lateral safe applications
Hebert Radar resource management in a dense target environment
Shin et al. Performance prediction of a network-centric warfare system
Farrell et al. Shared situation awareness for Army applications
Karpagalakshmi et al. Multi-Point Co-Ordination Scheme for Traffic Control Systems
Capraro et al. Autonomous intelligent radar system (AIRS) for multi-sensor radars
Corps Suppression of enemy air defenses (SEAD)
Garlauskas Intelligence Support for Military Operations
Mou et al. Design of multi-source and multi-dimension information fusion of avionics system
Moskowitz et al. A comparison of tactical ballistic missile defense engagement coordination schemes
Shahbazian Multisensor data fusion implementation within a distributed command and control system

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20090601