FI107503B - USSD-siirtomekanismi - Google Patents

USSD-siirtomekanismi Download PDF

Info

Publication number
FI107503B
FI107503B FI981692A FI981692A FI107503B FI 107503 B FI107503 B FI 107503B FI 981692 A FI981692 A FI 981692A FI 981692 A FI981692 A FI 981692A FI 107503 B FI107503 B FI 107503B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mobile station
ussd
call
transmission
facch
Prior art date
Application number
FI981692A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI981692A (fi
FI981692A0 (fi
Inventor
Teemu Tarnanen
Sami Yliharju
Original Assignee
Nokia Networks Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Networks Oy filed Critical Nokia Networks Oy
Priority to FI981692A priority Critical patent/FI107503B/fi
Publication of FI981692A0 publication Critical patent/FI981692A0/fi
Priority to PCT/FI1999/000649 priority patent/WO2000008885A1/en
Priority to US09/744,674 priority patent/US6834196B1/en
Priority to AU51665/99A priority patent/AU5166599A/en
Publication of FI981692A publication Critical patent/FI981692A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI107503B publication Critical patent/FI107503B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W4/00Services specially adapted for wireless communication networks; Facilities therefor
    • H04W4/20Services signaling; Auxiliary data signalling, i.e. transmitting data via a non-traffic channel

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

107503 USSD-siirtomekanismi
Keksinnön tausta
Keksintö liittyy suorituskyvyn parantamiseen USSD (Unstructured Supplementary Service Data) -siirrossa solukkomaisessa tietoliikennejärjes-5 telmässä, kuten GSM (Global System for Mobile Communication).
Matkaviestimen (Mobile Station, MS) käyttäjä voi käyttää USSD:tä antaakseen ohjeita häntä tukevalle matkaviestinverkolle PLMN (Public Land based Mobile Network). Esimerkiksi tulevat puhelut voidaan reitittää numeroon 123456 näppäilemällä *21*#123456#. USSD on myös eräs mekanismi uusien 10 palvelujen toteuttamiseksi. USSD sallii matkaviestimen ja palvelusovelluksen liikennöidä keskenään merkkijonoin tavalla joka on läpinäkyvä matkaviestimelle ja välillä oleville verkkoelementeille. USSD:tä voidaan käyttää kapeakaistaisena siirtotienä radiotien ylittäviin (over-the-air, OTA) ja lisäarvoa tuottaviin (value added services, VAS) sovelluksiin. USSD:n yksityiskohtaisemman 15 selostuksen osalta viitataan ETSI GSM -suosituksiin GSM 02.90: European digital cellular telecommunications system (Phase 2); Stage 1 description of Unstructured Supplementary Service Data (USSD), GSM 03.90: Digital cellular telecommunications system (Phase 2); Unstructured Supplementary Service Data (USSD) - Stage 2, and GSM 04.90: European digital cellular telecommu-20 nications system (Phase 2); Unstructured Supplementary Service Data (USSD) - Stage 3. USSD-kyselyt, -tiedonannot ja -vasteet sisältävät USSD-merkkijonon, kuten suosituksessa GSM 03.38 määritellään.
USSD-signalointi voidaan aloittaa matkaviestimen tai verkon puolelta. Vaihe (phase) 1 tukee vain matkaviestimen aloittamaa USSD:tä. Verkon 25 aloittama USSD-palvelu vaatii, että kaikki matkaviestinverkon osat ovat ainakin vaiheen 2 järjestelmiä. Matkaviestinverkko voi lähettää milloin tahansa USSD-sanoma verkkoon kirjautuneelle matkaviestimelle lähettääkseen informaatiota tilaajalle. Tämä operaatio voi olla kysely (joka pyytää matkaviestintä tuottamaa informaatiota) tai tiedonanto (joka ei vaadi informaatiota matkaviestimen vas-30 teessä). Mitään USSD:n asennusta etukäteen ei tarvita, vaikka USSD:tä käyttävät palvelut on ehkä asennettava etukäteen.
Yllä mainittujen ETSI:n suositusten mukan USSD-signalointi tapahtuu matkaviestimen ja matkaviestinkeskus/vierasrekisterin MSCA/LR (Mobile services Switching CentreA/isitor Location Register) tai kotirekisterin 35 HLR (Home Location Register) välillä. Se tukee korkeintaan 160 tavua käyttä-jän dataa sanomaa kohti. (Yläraja voi olla alle 160 tavua alemmista protokolla- 107503 2 kerroksista riippuen). Lyhytsanomapalvelusta SMS (Short Message Service) poiketen, USSD:hen ei kuulu tallenna-ja-välitä -toiminnallisuutta: matkaviestimelle päättyvät USSD-sanomat toimitetaan matkaviestimelle välittömästi tai toimitus epäonnistuu (esim. koska matkaviestintä ei tavoiteta).
5 Tämän hakemuksen tarpeisiin GSM-tyyppisellä matkaviestimellä on kaksi toimintatilaa: puhelutila ja lepotila. Matkaviestin on puhelutilassa jos ja vain jos "sillä on puhelu”, mikä tila määritellään GSM-suosituksessa 02.30.
Yllä mainittujen ETSI:n suositusten mukaan USSD-siirto tapahtuu kahdella eri kanavalla riippuen siitä, onko matkaviestin puhelu- vai lepotilassa. 10 Puhelutilassa käytetään nopeaa liitännäistä ohjauskanavaa, Fast Associated Control Channel (FACCH). Lepotilassa käytetään hidasta dedikoitua ohjaus-kanavaa, Slow Dedicated Control Channel (SDCCH).
FACCH-kanavan nopeus on n. 140 tavua sekunnissa ja SDCCH:n n. 83 tavua sekunnissa. Lepotilassakin mikä tahansa USSD-sanoma voidaan 15 siis toimittaa alle kahdessa sekunnissa.
On odotettavissa, että USSD:n käyttö lisääntyy lisäarvoa tuottavien ja radiotien ylittävien palvelujen toteuttamiseen. Tällöin, varsinkin useita peräkkäisiä USSD-sanomia tarvittaessa SDCCH-kanavan hidas siirtonopeus voidaan nähdä ongelmana. (Todettakoon, että selityksen lyhyyden vuoksi 20 FACCH:ta käytetään nopean kanavan ja SDCCH:ta hitaan kanavan synonyyminä. FACCH ja SDCCH ovat kuitenkin GSM-järjestelmän ja sen johdannaisten termejä, mutta näitä termejä ei välttämättä käytetä tulevissa solukkojärjestelmissä.
Keksinnön lyhyt selostus 25 Keksinnön tavoitteena on siten tutkia, voidaanko USSD:n nopeutta lepotilassa parantaa, ja jos voidaan, tuottaa menetelmä ja menetelmän toteuttava laitteisto USSD.n nopeuden parantamiseksi lepotilassa. Keksinnön tavoite saavutetaan menetelmällä ja järjestelmällä, joille on tunnusomaista se, ; mitä sanotaan itsenäisissä patenttivaatimuksissa. Keksinnön edulliset suori- . . 30 tusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaatimusten kohteena.
Suoraviivainen tapa USSD-siirron nopeuden parantamiseksi olisi spesifioida, että kaikki USSD-siirto tapahtuu nopealla FACCH-kanavalla. Tämä vaatisi kuitenkin muutoksia olemassaolevaan standardointiin. Lisäksi FACCH ei ole dedikoitu vaan liitännäinen kanava, mikä tarkoittaa että se toteutetaan 35 varastamalla bittejä mahdolliselta puhekanavalta. Jos tällaisen bittienvarasta-misen sallitaan jatkua pitkään, se huonontaa puheen laatua jossakin määrin.
3 10/503
Keksintö perustuu ongelman havaitsemiseen ja ratkaisun löytämiseen siihen. Ratkaisu perustuu siihen ajatukseen, että määritetään USSD-datan määrä, ja jos määrä ylittää (tai todennäköisesti ylittää) ennalta määrätyn kynnysarvon (siis pitkille USSD-siirroille), nopeampi FACCH-kanava aktivoi-5 daan siirtämällä matkaviestin puhelutilaan. Eräs yksinkertainen tapa tämän toteuttamiseksi on suoritta epäonnistuva puheluyritys.
Voidaan siis sanoa, että keksintö perustuu uuteen tulkintaan siitä, mikä on puhelutilan määritelmä yllä mainitussa GSM-suosituksessa 02.30, missä puheluilla määritellään seuraavasti: matkaviestin on puhelujassa siitä 10 hetkestä, jolloin alkaa puhelunmuodostukseen tai -muodostusyritykseen liittyvä signalointi, ja ennen kuin puhelu tai puheluyritys päättyy, ja (soveltuvin kohdin) matkaviestin on lakannut kehittämästä tähän puheluun liittyviä ääniä (tones) käyttäjälle. Huijaamalla matkaviestin puhelutilaan (suorittamalla epäonnistuva puheluyritys) aktivoi nopean FACCH-kanavan USSD-siirtoa varten. 15 Tulisi kuitenkin huomata, että matkaviestimellä "on puhelu” ETSI:n GSM 02.30:ssä määritellyllä tavalla, jolloin keksintö ei vaadi poikkeamia olemassaolevista standardeista. Keksinnön mukaiset menetelmä ja laitteisto siis ratkaisevat tunnettuun USSD-siirtoon liittyvän ongelman elegantilla tavalla.
Keksintö perustuu myös siihen, että määritetään USSD-datan mää-20 rä (eli USSD-siirron pituus) ja käytetään FACCH-kanavaa vain pitkähköihin USSD-siirtoihin. Epäonnistuvan puheluyrityksen suorittaminen lyhyitä USSD-siirtoja varten aiheuttaisi tarpeetonta signalointikuormitusta, mikä on erityisen haitallista ilmarajapinnan kohdalla. Tämä signalointikuormitus on tasapainotettava keksinnön tuomia aikasäästöjä vasten. Esimerkiksi FACCH:ia voitaisiin 25 käyttää vain, jos se säästää ainakin yhden sekunnin. Koska FACCH-siirto on n. 1,7 kertaa nopeampaa kuin SDCCH-siirto, se säästää n. 40 % SDCCH-siirron tarvitsemasta ajasta. Jos vaaditaan ainakin yhden sekunnin säästöä, USSD-siirron minimipituus olisi 250 tavua. Tämä ylittää yhden USSD-sanoman pituuden. Toisin sanoen epäonnistuvan puheluyrityksen suorittaminen kan-: 30 nattaa vain useiden peräkkäisten USSD-sanomien yhteydessä (olettaen - - SDCCHJIe ja FACCHdle vastaavasti 83 ja 140 tavua sekunnissa ja mini- misäästöksi yhden sekunnin). On tietysti muistettava, että epäonnistuvan puheluyrityksen aloittaminen haaskaa sekunnin murto-osan. Niinpä logiikka epäonnistuvan puheluyrityksen aloittamiseksi tulisi sijoittaa protokollapinon hui-35 pulle, eli sovelluskerrokselle. Muuten logiikka ei tiedä, että tarvitaan useita ; USSD-sanomia.
107503 4
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin erään edullisen suoritusmuodon yhteydessä, viitaten oheisiin piirroksiin, joista:
Kuvio 1 on matkaviestimen aloittamaa USSD-siirtoa havainnollista-5 va signalointikaavio; ja
Kuviot 2 ja 3 ovat verkon aloittamaa USSD-siirtoa havainnollistavia signalointikaavioita.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuvio 1 on matkaviestimen aloittamaa USSD-siirtoa havainnollista-10 va signalointikaavio. Aika etenee ylhäältä alas. Selostetaan kahden osapuolen välinen USSD-dialogi. Yksi osapuoli on matkaviestin ja toinen on tätä matkaviestintä palveleva yleisen maapohjaisen matkaviestinverkon PLMN osa. Matkaviestin voi olla pieni kädessä kannettava solukkoradiopuhelin, mutta keksintö on parhaiten hyödynnettävissä, jos matkaviestimeen kuuluu tai liittyy tie-15 donkäsittelylaitteistoa. Eräs esimerkki tällaisesta matkaviestimestä on Nokia Communicator 9000. Toinen esimerkki on yleiskäyttöinen kannettava tietokone, joka on Nokia Cellular Datacard:illa kytketty sopivalla liitännällä varustettuun solukkoradiopuhelimeen, kuten Nokia 2110 tai 8110. Kaikkia Nokia-laitteita toimittaa Nokia Mobile Phones, Suomi.
20 Vaiheessa 2-1 lepotilainen matkaviestin MS määrittää, että USSD- siirron pituus ylittää ennalta määrätyn kynnysarvon, joka voisi olla n. 250 tavua. Vaiheessa 1-4 matkaviestin aloittaa puheluyrityksen, jonka lopulta tulisi epäonnistua. Eräs tapa tämän toteuttamiseksi on soittaa olemattomaan numeroon. Vaihtoehtoisesti matkaviestin voi soittaa itselleen. (Jossakin myöhem-25 mässä vaiheessa verkko PLMN tulee vastaamaan, että kutsuttu tilaaja ei vastaa, mutta tämä vaste ei ole merkittävä keksinnön ymmärtämisen kannalta.) vaiheet 1-6 ... 1-12 muodostavat sinänsä tunnetun matkaviestimen aloittaman USSD-dialogin. Vaiheessa 1-6 matkaviestin aloittaa USSD-dialogin lähettämällä verkolle Begin, Invoke ProcessUSSDRequest -sanoman. Vaiheessa 30 1-8 verkko vastaa Continue, InvokeUSSDRequest -sanomalla. Vaiheessa 1-10 matkaviestin lähettää Continue, Result USSDRequest-sanoman. Symboli "N*" osoittaa, että dialogiin voi kuulua useita sanomien 1-8 ja 1-10 pareja. Lopulta, vaiheessa 1-12 USSD-dialogi päätetään verkon sanomalla End, Result ProcessUSSDRequest.
107503 5
Heittomerkein varustettu sanoma 1-4’ liittyy keksinnön vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon, joka koskee matkaviestimen aloittamaa USSD-siirtoa, jossa puheluyritystä 1-4 ei suoriteta ennen sanomaa 1-6, vaan vasta sen jälkeen. Tässä tapauksessa puheluyritys näytetään viitenumerolla 1-4’. Toisin 5 sanoen matkaviestimen on myös mahdollista aloittaa USSD-dialogi vaiheessa 1-6 ennen puheluyrityksen suoritusta vaiheessa 1-4’. Vaiheita 1-4’ ja 1-6 ei siis suoriteta numerojärjestyksessä.
Alaraja FACCH-kanavan aktivoimiseksi voi olla kiinteä, esim. n. 250 tavua (joka vastaa yhden sekunnin säästöä SDCCH.hon verrattuna). Vaihto-10 ehtoisesti alaraja voi olla säädettävä verkon parametri, jonka verkko jakaa jonkin sopivan välineen kautta, kuten yleislähetyksen, lyhytsanomapalvelun, mo-nipistelähetyksen (pakettiradioverkoissa) jne.
Kuvio 2 on signalointikaavio, joka havainnollistaa keksinnön mukaisen verkon aloittaman USSD-siirron yksinkertaista suoritusmuotoa. Sanomia, 15 joilla on identtinen viitenumero kuvion 1 sanomien kanssa, on identtinen toiminta, eikä niitä selosteta uudelleen. Vaihe 2-2 vastaa vaihetta 1-2, mutta tässä tapauksessa verkko määrittää, että matkaviestin on lepotilassa ja että USSD-siirron pituus oikeuttaa käyttämään nopeampaa FACCH-kanavaa (eli se ylittää alarajan). Vaiheessa 2-4 verkko aloittaa puheluyrityksen. Kuitenkin 20 kuvion 1 vaiheesta 1-4 poiketen verkko ei voi soittaa olemattomaan numeroon (ilmeisesti, koska matkaviestintä ei hälytettäisi). Sen sijaan verkko voi lähettää matkaviestimelle PAGE-sanoman vaiheessa 2-4. Vaiheet 2-6 ... 2-12 muodostavat sinänsä tunnetun verkon aloittaman USSD-dialogin. Vaiheessa 2-6 verk- . ko aloittaa USSD-dialogin lähettämällä matkaviestimelle Begin, Invoke * 25 USSDRequest -sanoman. Heittomerkillinen sanoma 2-4’ liittyy vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon, jossa PAGE-sanoma lähetetään sanoman 2-6 jälkeen, kuten vaihtoehtoinen setup-sanoma 1-4’ kuviossa 1. Sanomat 1-8 ja 1-10 on jo selostettu. Vaiheessa 2-12 USSD-dialogi päätetään END-sanomalla.
Kuvio 3 on signalointikaavio, joka havainnollistaa keksinnön mukai-: 30 sen verkon aloittaman USSD-siirron edullista suoritusmuotoa. Kuvion 2 yksin- kertaisessa suoritusmuodossa on ongelmana, että epäonnistuvan puheluyri tyksen suorittaminen hämmentää matkaviestimen käyttäjää. Kuviossa 3 näytetty edullinen suoritusmuoto poistaa tämän ongelman muuntamalla verkon aloittaman puheluyrityksen matkaviestimen aloittamaksi puheluyritykseksi. 35 Vaiheessa 3-2 verkko PLMN lähettää matkaviestimelle osoituksen, että mat-- i kaviestimen tulee aloittaa puhelunmuodostusproseduuri FACCH-kanavan akti- 107503 6 voimiseksi. Tämä osoitus voidaan sisällyttää esimerkiksi protokollakohtaiseen otsakkeeseen tai parametriin sopivalla WAP (Wireless Application Protocol) -kerroksella. Kuviossa 3 näytetyssä suoritusmuodossa tämä osoitus on sisällytetty Begin, Invoke USSDRequest -sanomaan, joka näytettiin kuvion 2 vai-5 heena 2-6. Vaiheessa 1-4 matkaviestin suorittaa epäonnistuvan puheluyrityk-sen lähettämällä SETUP-sanoman. Proseduurin loppu on samanlainen kuin se, joka selostettiin kuvion 2 yhteydessä.
Verkon aloittaman USSD-siirron edullisella suoritusmuodolla on useita etuja yksinkertaiseen suoritusmuotoon verrattuna. Esimerkiksi verkossa 10 ei tarvita mitään erityisiä puhelunmuodostusrutiineja. Lisäksi, koska matkaviestintä ei tarvitse kutsua, puhelunmuodostus on nopeampaa eikä matkaviestimen käyttäjää hälytetä.
Keksintö ei vaadi muutoksia laitteistoon eikä olemassaoleviin GSM-standardeihin. Keksintö voidaan toteuttaa ohjelmistorutiineina matkaviesti-15 messä ja/tai yleisessä maapohjaisessa puhelinverkossa PLMN. Matkaviestimessä ohjelmistorutiini voidaan asentaa itse matkapuhelimeen tai siihen mahdollisesti liitettyyn tietokoneeseen. Mikäli ohjelmiston asentaminen liitännäiseen tietokoneeseen tulee kyseeseen, se on sikäli edullista, että tällainen ohjelmisto voi paremmin tietää tai ennustaa seuraavien USSD-sanomien koko-20 naismäärän ja niiden yhteisen pituuden. Vaihtoehtoisesti keksinnön mukainen ohjelmistorutiini voidaan asentaa itse matkapuhelimeen, mutta siihen liitetty tietokone voi antaa ohjelmistorutiinille osoituksen, että tulossa on todennäköisesti useita USSD-sanomia ja FACCH-kanava tulisi aktivoida.
PLMN:ssä keksintö toteutetaan edullisesti enemmän hajautetulla 25 tavalla. Logiikka, joka määrittää, tarvitaanko useita USSD-sanomia, on sijoitettava lähelle itse sovellusta. Tyypillisiin verkkoelementteihin OTA- ja VAS-sovellusten suorittamiseksi kuuluu solukkomaisten tietoliikennejärjestelmien matkaviestinkeskukset, USSD-keskukset, kotirekisterit ja vierasrekisterit sekä älyverkkojen palvelun ohjauspisteet (Service Control Point). Logiikka kuvioiden 30 2 ja 3 yhteydessä selostetun epäonnistuvan puheluyrityksen suorittamiseksi asennetaan sopivimmin matkaviestinkeskukseen. Muihin mahdollisiin sijainteihin kuuluu tukiasema BTS (Base Transceiver Station), tukiasemaohjain BSC (Base Station Controller), ja/tai radioverkon ohjain RNC (Radio Network Controller).
35 Keksintö on esimerkinomaisesti selostettu solukkomaisen GSM- järjestelmän (Global System for Mobile Communication) yhteydessä. Keksin- 7 10/503 töä voidaan soveltaa yhtä hyvin GSM:n johdannaisissa kuten DCS:ssä (joka tunnetaan myös nimellä GSM 1800) sekä missä tahansa digitaalisessa matkaviestinverkossa, joka tukee USSD-siirtoa nopealla kanavalla matkaviestimen ollessa puhetilassa ja muuten hitaalla kanavalla.

Claims (8)

8 107503
1. Menetelmä USSD-siirron muodostamiseksi datasiirtoa varten kahden osapuolen välillä, nimittäin matkaviestimen (MS) ja solukkomaisen tietoliikenneverkon (PLMN), missä USSD-siirto tapahtuu nopealla kanavalla 5 (FACCH), jos matkaviestimellä on puhelu, ja muuten hitaalla kanavalla (SDCCH), tunnettu siitä, että: määritetään (1-2, 2-2) siirrettävän datan määrä; ja jos siirrettävän datan määrä todennäköisesti ylittää ennalta määrätyn kynnysarvon, ja mikäli matkaviestimellä (MS) ei ole puhelua, matkaviestin 10 (MS) ohjataan puheluillaan USSD-siirron kytkemiseksi nopealle kanavalle (FACCH).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että matkaviestin ohjataan puhelutilaan aloittamalla puheluyritys (1-4, 1-4’; 2-4, 2-4’).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että USSD-siirron aloittava osapuoli aloittaa myös puheluyrityksen (1-4, 1-4’; 2-4, 2-4’).
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että verkko, aloittaessaan USSD-siirtoa, lähettää matkaviestimelle (MS) 20 osoituksen (3-2), että matkaviestimen (MS) tulee aloittaa puheluyritys (1-4, 1-4’).
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että matkaviestin puheluyritystä (1-4, 1-4’) aloittaessaan soittaa olemattomaan numeroon tai itselleen.
6. Matkaviestin (MS), joka on sovitettu aloittamaan USSD-siirto da tan lähettämiseksi itsensä ja solukkomaisen tietoliikenneverkon (PLMN) välillä, missä USSD-siirto tapahtuu nopealla kanavalla (FACCH), jos matkaviestimellä on puhelu, ja muuten hitaalla kanavalla (SDCCH), tunnettu siitä, että matkaviestin (MS) on sovitettu: 30 määrittämään (1-2) siirrettävän datan määrä; ja aloittamaan puheluyritys (1-4, 1-4’) USSD-siirron kytkemiseksi nopealle kanavalle (FACCH), mikäli siirrettävän datan määrä todennäköisesti 107503 ylittää ennalta määrätyn kynnysarvon, ja mikäli matkaviestimellä (MS) ei ole puhelua.
7. Järjestely solukkomaista tietoliikenneverkkoa (PLMN) varten, joka on sovitettu aloittamaan USSD-siirto datan lähettämiseksi itsensä ja matka- 5 viestimen (MS) välillä, missä USSD-siirto tapahtuu nopealla kanavalla (FACCH), jos matkaviestimellä (MS) on puhelu, ja muuten hitaalla kanavalla (SDCCH), tunnettu siitä, että järjestely on sovitettu: määrittämään (2-2) siirrettävän datan määrä; ja aloittamaan puheluyritys (1-4, 1-4’; 2-4, 2-4’) USSD-siirron kytkemi-10 seksi nopealle kanavalle (FACCH), mikäli siirrettävän datan määrä todennäköisesti ylittää ennalta määrätyn kynnysarvon, ja mikäli matkaviestimellä (MS) ei ole puhelua.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että se on sovitettu aloittamaan puheluyritys (1-4, 1-4’) lähettämällä matka- 15 viestimelle (MS) osoitus (3-2), että matkaviestimen (MS) tulee aloittaa puhelu-yritys. • · 107503
FI981692A 1998-08-03 1998-08-03 USSD-siirtomekanismi FI107503B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI981692A FI107503B (fi) 1998-08-03 1998-08-03 USSD-siirtomekanismi
PCT/FI1999/000649 WO2000008885A1 (en) 1998-08-03 1999-08-03 Method for improving the performance of ussd transfer in a cellular communications system
US09/744,674 US6834196B1 (en) 1998-08-03 1999-08-03 Method for improving the performance of USSD transfer in a cellular communications system
AU51665/99A AU5166599A (en) 1998-08-03 1999-08-03 Method for improving the performance of ussd transfer in a cellular communications system

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI981692A FI107503B (fi) 1998-08-03 1998-08-03 USSD-siirtomekanismi
FI981692 1998-08-03

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI981692A0 FI981692A0 (fi) 1998-08-03
FI981692A FI981692A (fi) 2000-02-04
FI107503B true FI107503B (fi) 2001-08-15

Family

ID=8552258

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI981692A FI107503B (fi) 1998-08-03 1998-08-03 USSD-siirtomekanismi

Country Status (4)

Country Link
US (1) US6834196B1 (fi)
AU (1) AU5166599A (fi)
FI (1) FI107503B (fi)
WO (1) WO2000008885A1 (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10037175A1 (de) * 2000-07-31 2002-02-21 Orga Kartensysteme Gmbh Transaktionsbestätigung
DE10049146A1 (de) * 2000-10-04 2002-04-11 Orga Kartensysteme Gmbh Informationsübertragung über den Signalisierungskanal eines Mobilfunknetzes
AU2002368105A1 (en) 2002-07-22 2004-02-09 Nokia Corporation Method and arrangement for obtaining an electronic mail service
US20050221813A1 (en) * 2004-04-05 2005-10-06 Jarno Rajahalme System and method for initiating auxiliary communication interfaces via a primary communication interface
US20070258472A1 (en) * 2004-09-06 2007-11-08 Eklund Carl P E System and Method for Initiating Auxiliary Communication Interfaces Via a Membership-Based Network
US7720489B2 (en) * 2006-10-12 2010-05-18 At&T Mobility Ii Llc Network initiated USSD in mixed networks
US20090093248A1 (en) * 2007-10-03 2009-04-09 Microsoft Corporation WWAN device provisioning using signaling channel
US20090093247A1 (en) * 2007-10-03 2009-04-09 Microsoft Corporation WWAN device provisioning using signaling channel
US8949434B2 (en) * 2007-12-17 2015-02-03 Microsoft Corporation Automatically provisioning a WWAN device
SE534829C2 (sv) * 2009-04-30 2012-01-10 Smarttrust Ab Metod för att åstadkomma ett kvittobevis i ett mobilt telekommunikationsnät
IL229369A (en) * 2013-11-11 2017-12-31 Vestigo Tech Ltd Low-bandwidth system and methods for wireless data monitoring for moving devices

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP3299746B2 (ja) 1991-11-21 2002-07-08 モトローラ・インコーポレーテッド 無線通信システムにおける一時的な制御チャネルとしての音声/データチャネルの割当て方法
GB2301749B (en) 1995-06-01 1999-07-28 Motorola Ltd Communications system and method of operation
FI100495B (fi) * 1996-02-09 1997-12-15 Nokia Telecommunications Oy Suorakanavalla liikennöivän matkaviestimen läsnäolon selvittäminen
US5835856A (en) * 1996-05-08 1998-11-10 Ericsson Inc. Transporting user defined billing data within a mobile telecommunications network
US5966653A (en) * 1996-06-24 1999-10-12 Ericsson Inc. Validating a forward-to-number within a mobile telecommunications system
US6052591A (en) * 1996-08-19 2000-04-18 Ericsson Inc. Broadcasting messages to mobile stations within a geographic area
FI103854B1 (fi) 1996-11-01 1999-09-30 Nokia Mobile Phones Ltd Tiedonsiirtomenetelmä, solukkojärjestelmä ja matkaviestin
US5896376A (en) * 1996-12-13 1999-04-20 Ericsson Inc. Optimal use of logical channels within a mobile telecommunications network
US6044263A (en) * 1996-12-18 2000-03-28 Ericsson Inc. Method for providing a location independent dialing procedure within a mobile telecommunications network
US6335922B1 (en) * 1997-02-11 2002-01-01 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for forward link rate scheduling
SE519211C2 (sv) * 1997-10-14 2003-01-28 Ericsson Telefon Ab L M Förfaranden för att initiera omkonfiguration av en cell avseende antalet signaleringskanaler i förhållande till antalet trafikkanaler
US6449356B1 (en) * 1998-05-26 2002-09-10 Rockwell Semiconductor Systems, Inc. Method of multi-media transaction processing

Also Published As

Publication number Publication date
FI981692A (fi) 2000-02-04
FI981692A0 (fi) 1998-08-03
AU5166599A (en) 2000-02-28
US6834196B1 (en) 2004-12-21
WO2000008885A1 (en) 2000-02-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US11432239B2 (en) Inactive mode operations
CN106535331B (zh) 一种双卡双待手机的通信方法及系统
US8599867B2 (en) Communication environment switchover
US8364159B2 (en) Method and apparatus for monitoring a channel during an active session in a wireless communication system
CN105393605A (zh) 支持在无线移动通信系统中支持/使用d2d通信的ue的移动性的方法
FI107503B (fi) USSD-siirtomekanismi
KR20120007550A (ko) 로컬 인터넷 프로토콜 액세스 성능 표시
KR20130045049A (ko) 무선통신 시스템에서 서로 다른 망들을 이용한 음성 호의 연속성 제공을 위한 장치 및 방법
US11012825B2 (en) Short message transmission method, device, and system
WO2005125239A1 (en) Method and system of enhanced dual transfer mode using mobility management
US20230239858A1 (en) Small data transmission method and apparatus, and terminal device
KR20220007638A (ko) D2d 시스템 중의 통신 방법 및 단말 장치, 네트워크 장치
US20120157071A1 (en) Local circuit switched fallback cancellation mechanism
US20230209503A1 (en) Communication method and apparatus, terminal device and network device
KR100988743B1 (ko) 멀티-모드 무선 통신 장치 및 그것을 사용한 부가 서비스 액세스 방법
KR100886310B1 (ko) OTA(over-the-air) 프로그래밍을 위한 시스템 및 방법
FI106765B (fi) Puhe/USSD-yhteentoimivuusmekanismi
KR101087671B1 (ko) 휴대 인터넷 망에서 전파 환경에 따라 동적으로 레인징간격을 설정하여 주기적 레인징을 수행하는 방법 및 시스템
KR102368451B1 (ko) 단말로의 페이징 시도를 중단하는 방법
KR102368466B1 (ko) 통신 네트워크에서 위치측위 요청을 처리하는 방법
US20090215437A1 (en) Method and apparatus for overriding a call forwarding service of a mobile device
KR102340000B1 (ko) 단말로부터의 인증 요청을 처리하는 방법
US20220386210A1 (en) Signal transmission method and apparatus, and terminal device
WO2021110118A1 (zh) 一种寻呼方法和装置
JP3715539B2 (ja) 移動端末の位置情報通知システム