SE507287C2 - Hydraulisk kopplingskrets - Google Patents

Hydraulisk kopplingskrets

Info

Publication number
SE507287C2
SE507287C2 SE9202900A SE9202900A SE507287C2 SE 507287 C2 SE507287 C2 SE 507287C2 SE 9202900 A SE9202900 A SE 9202900A SE 9202900 A SE9202900 A SE 9202900A SE 507287 C2 SE507287 C2 SE 507287C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
pressure
cylinder
valve
coupling circuit
relief valve
Prior art date
Application number
SE9202900A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9202900D0 (sv
SE9202900L (sv
Inventor
Siegfried Zenker
Helge Joergensen
Thorkild Christensen
Original Assignee
Danfoss As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Danfoss As filed Critical Danfoss As
Publication of SE9202900D0 publication Critical patent/SE9202900D0/sv
Publication of SE9202900L publication Critical patent/SE9202900L/sv
Publication of SE507287C2 publication Critical patent/SE507287C2/sv

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02FDREDGING; SOIL-SHIFTING
    • E02F3/00Dredgers; Soil-shifting machines
    • E02F3/04Dredgers; Soil-shifting machines mechanically-driven
    • E02F3/28Dredgers; Soil-shifting machines mechanically-driven with digging tools mounted on a dipper- or bucket-arm, i.e. there is either one arm or a pair of arms, e.g. dippers, buckets
    • E02F3/36Component parts
    • E02F3/42Drives for dippers, buckets, dipper-arms or bucket-arms
    • E02F3/43Control of dipper or bucket position; Control of sequence of drive operations
    • E02F3/435Control of dipper or bucket position; Control of sequence of drive operations for dipper-arms, backhoes or the like
    • E02F3/436Control of dipper or bucket position; Control of sequence of drive operations for dipper-arms, backhoes or the like for keeping the dipper in the horizontal position, e.g. self-levelling
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F15FLUID-PRESSURE ACTUATORS; HYDRAULICS OR PNEUMATICS IN GENERAL
    • F15BSYSTEMS ACTING BY MEANS OF FLUIDS IN GENERAL; FLUID-PRESSURE ACTUATORS, e.g. SERVOMOTORS; DETAILS OF FLUID-PRESSURE SYSTEMS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F15B11/00Servomotor systems without provision for follow-up action; Circuits therefor
    • F15B11/16Servomotor systems without provision for follow-up action; Circuits therefor with two or more servomotors
    • F15B11/20Servomotor systems without provision for follow-up action; Circuits therefor with two or more servomotors controlling several interacting or sequentially-operating members

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Fluid Mechanics (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Operation Control Of Excavators (AREA)
  • Fluid-Pressure Circuits (AREA)

Description

15 20 25 30 507 287 vägsventilerna via backventiler. Kopplingskretsen har medel för att överföra tryckmedium från den första arbetskammaren hos den första cylindern och till den andra cylinderns första arbetskammare, för att röra den andra cylindern samtidigt med rörelsen förorsakad av den första cylinderns rörelse genom tryckmedelöverföringen.
Det huvudsakliga ändamålet med denna kända kopplingskrets, är att så synkronisera rörelsen för skopan till en skoplastare med armens rörelse, att skopan t.ex. kan hållas vågrätt, när armen är uppsvängd eller nedsvängd. Detta uppnås därigenom, att de två cylindrarnas flerväggsventiler är förenade med varandra i serie. När den ena cylindern rör sig av oljeström- men från pumpen, kommer oljeströmmen, som vid rörelsen ur cy- linderns motsatta kammare kommer att utträngas, att överföras på den andra cylindern, så att denna rör sig synkront med den första cylindern. Den i den andra cylindern utträngda oljan ledes till tanken. Kopplingskretsen har dock den nackdelen, att man, för att kunna röra den ena cylindern oberoende av den andra, måste hålla flerväggsventilen för den andra cylindern i neutralt läge. Denna omkoppling av flerväggsventilen kan upp- fattas såsom störande för operatören.
Uppfinningen ger en hydraulisk kopplingskrets, vid vilken en ur en cylinder utträngd tryckmediumström utför arbete i en andra cylinder synkront med tillförseln av tryckmedel från en pump till den andra cylindern och vid vilken nackdelen med den kända kopplingskretsen elimineras. Vid en kopplingskrets av nu angivet slag uppnås detta ändamål därigenom, att flervägsven- tilerna är kopplade parallellt med varandra till en pumpled- ning, att den första arbetskammaren till den andra cylindern är kopplad via en backventil till ett ledningsavsnitt, i vil- ket flervägsventilen till den första cylindern kan avleda 10 15 20 25 30 tryckmedel från den första cylinderns första arbetskammare och att mellan detta ledningsavsnitt och en tank en tryckbegräns- ningsventil är insatt, som ger passage till tanken, när trycket i ledningsavsnittet är större än trycket som aktiveras av tryckbegränsningsventilen.
Man utnyttjar på detta sätt den i en passivt, belastad cylin- der till förfogande stående medievolymen för arbetet i en an- dra cylinder. Samtidigt med tryckmedelöverföringen från den passiva cylindern kan tryckmedel tillföras av pumpen till den aktiva cylindern. Betraktar man det anförda exemplet särskilt armcylindern och skopcylindern till en skoplastare, kan upp- finningen utnyttjas vid återförandet till grävningsläget, eme- dan under återförandet tryckmedium från armcylindern, som upp- bär armens vikt kan tillföras till skopcylindern. Överskotts- tryckmedium, som exempelvis härrör från olika volymer av den andra cylinderns arbetskammare tryckes via tryckbegränsnings- ventilen till tanken.
När tryckbegränsningsventilen såsom angives i krav 2 är styr- bar, kan man fritt välja, om den med uppfinningen förbundna rörelsekarakteristikan i en viss situation skal användas eller inte. Det kan förekomma situationer, vid vilka man enbart snabbast möjligt vill avlasta tryckmediet ur den passivt be- lastade arbetskammaren och i detta fall är det en fördel att kunna upphäva tankspärren.
En föredragen lösning består däri, såsom angives i krav 3, att tryckbegränsningsventilen låtes styras av en styrventil. Styr- ventilen sörjer för öppnandet av tryckbegränsningsventilen, när den avkänner ett utlösningstryck från en lastavkännande ledning, som avkänner ett var som helst i den hydrauliska 10 15 20 25 30 507 287 kopplingskretsen uppträdande belastningstryck. Tankspärren kan därvid automatiskt upphävas. Man kan sedan t.ex. vid ventil- block använda en enda tryckbegränsningsventil, för att spärra en grupp ventilers gemensamma tankledning, utan att tankström- men från alla ventiler alltid måste pressas genom tryckbe- gränsningsventilen till tanken.
Styrventilen kan också, såsom angives i krav 4, vara omställd för att öppna tryckbegränsningsventilen, när trycket i pumpledningen ligger kring ett visst område över trycket, som aktiverar tryckbegränsningsventilen. Tankspärrningen upphäves, när pumpen är starkt belastad, för att därigenom minska pum- pens belastning.
För att möjliggöra ett högt pumptryck och samtidigt utnyttja uppfinningens arbetsprincip, kan man såsom angives i krav 5 koppla styrventilen för avkänning av ett spärrtryck från en lastavkännande ledning, vilken ledning avger ett lasttryck, som föreligger var som helst i kopplingskretsen, varvid kopp- lingskretsen är så utformad, att spärrtrycket förhindrar öpp- nandet av tryckbegränsningsventilen. Spärrtrycket kan särskilt härstamma från den andra cylinderns första arbetskammare såsom angives i krav 6.
Istället för att använda trycket i pumpledningen som utlösande signaltryck för styrventilen, kan man för detta ändamål ofta använda trycket i en lastavkännande ledning, som skall styra pumpens tryck. Den härmed förenade lösningsmöjligheten framgår av patentkravet 7-9.
Med den i krav 10 angivna strypningen mellan ledningsavsnit- tet, genom vilket tryckmedieöverföringen mellan cylindrarna sker och tryckbegränsningsventilen, kan man uppnå en tryck- 10 15 20 25 30 01 CD -a stegring i ledningsavsnittet, också när tryckbegränsningsven- tilen är aktiverad. Detta kan vara önskvärt, för att uppnå ett högt starttryck vid rörelseförloppet.
Via den i krav ll angivna ledningsavgreningen mellan stryp- ningen och tryckbegränsningsventilen kan den första cylinderns andra arbetskammare efterfylla med en del av tryckmediet, som avledes ur den första arbetskammaren. Också detta leder till att kraven på pumpkapaciteten i kopplingskretsen minskas.
Uppfinningen kommer i det följande närmare att beskrivas i olika utföringsformer med hänvisning till bifogade ritnings- figurer.
Figurerna l, 2, 3 och 4 visar därvid olika hydrauliska kopp- lingskretsar enligt uppfinningstanken för en skoplastare.
Den hydrauliska kopplingskretsen enligt figuren 1 visar lyftarmcylindern 1 och skopcylindern 2 till en skoplastare, vilka var och en styrs av en flervägsventil 3, 4. Ventilerna är sammanmonterade med andra ventiler i ett ventilblock 5 och matas via en gemensam pumpledning 6 från en oljepump 7.
Oljepumpens utgångstryck regleras på vanligt känt sätt via lastavkänningskanaler 8 och dubbelverkande flerväggsventiler 9, som avger det största belastningstrycket i ventilblocket till en lastavkänningstryckbegränsningsventil 10, som leder överskottsolja från oljepumpen 7 till en tank 11. Generellt är ventilblocket konstruerat med två gemensamma genomgående tank- ledningar 12 och 13 för alla ventiler. Tankledningarna är förenade med tanken 11.
Flervägsventilerna 3 och 4 har tre lägen och fyra vägar, om man betraktar de två tankledningarna såsom en väg. Som de be- 10 15 20 25 30 507 287 tecknas i figuren 1, befinner de sig i ett läge, där olja från en första arbetskammare 15 i lyftarmcylindern 1 överföres till en första arbetskammare 16 i skopcylindern 2.
Oljeöverföringen sker i en situation, i vilken lyftarmen är höjd, dvs. kolvstången 17 för lyftarmen är förhållandevis långt utskjuten (detta visas dock icke helt korrekt i ritning- en). Skopcylinderns kolvstång 18 däremot är långt inskjuten i skopcylindern, emedan skopan för skoplastaren är tömd och nu nedtippad. Detta är utgångssituationen för manövern "återgång att gräva", vid vilken armen sänkes och skopan åter tippas uppåt så att nästa skopmaterial kan mottagas.
Vid sänkningen strömmar olja från den första arbetskammaren 15 hos lyftarmcylindern till tankledningen 12 och överföres här- ifrån i den första arbetskammaren 16 genom en backventil 19, som är förenad med A-tillförsledningen 20 från skopcylinderns flervägsventil 4.
För att upprätthålla det nödvändiga trycket för oljeöverfö- ringen i tankledningen 12 är denna spärrad med en plugg 21 till tanken ll.
Tankledningen 12 är förenad via en tryckavlastningsventil 40, som är inställd på t.ex. 25 bar, med en till tanken ll gående ledning 41.
Trycket i ledningsavsnitten 12, 22 och 13 skulle därmed inte kunna överskrida 25 bar, (bortsett från tryckfall i lednings- nätet). För att uppnå ett högre tryck i överföringsförloppet, är en strypning 42 insatt i ledningsavsnittet 12, mellan tryckbegränsningsventilen 40 och ledningsavgreningen, vid vil- ken A-sidan av flervägsventilen 3 är ansluten till tankled- 10 15 20 25 30 cn ca -o ro oo \1 ningen 12. I ledningsavsnittet 43 mellan pluggen 21 och stryp- ningen 42 kan på detta sätt ett högre tryck upprätthàllas än det som bestämmes av tryckbegränsningsventilen 40, så länge en oljeströmning föreligger ur kammaren 15.
Vid den beskrivna kopplingskretsen kan olja öveföras ur kamma- ren 15 till kammaren 16 och samtidigt kommer kammaren 16 att matas med olja av pumpen 7 över flervägsventilen 4, som är kopplad över en backventil 44 till pumpledningen 6. Om i pumpledningen 6 trycket upprätthålles, är en tryckreducerings- ventil 47 inskjuten i tillförselledningen 45 till flervägsven- tilen 3. Den i kammaren 15 till förfogande stående oljevolymen utnyttjas därmed på bästa möjliga sätt, om kolvstàngen 7 åter- vandrar i lyftarmcylindern 1, för att efterfylla den motsatta arbetskammaren 27 och samtidigt röra skopcylinderns kolvstàng 18.
Det är önskvärt att upphäva tankavstängningen, dvs. att akti- vera tryckbegränsningsventilen 40, när kolvstàngen 17 i lyftarmcylindern 1 skall röras i motsatt riktning, eller när en av ventilerna som i ritningen visas till höger om ventilen 3 skall aktiveras. För detta ändamål är en styrventil 50 in- satt i kopplingskretsen. Styrventilen 50 är en ventil med tre vägar och två lägen, som därtill är kopplad för att aktivera tryckbegränsningsventilen 40, när styrventilen 50 över en för- bindelse till lastavkänningssignalsystemet 8, 9 mottager ett tillräckligt högt signaltryck. Styrventilen är i detta fall via en ledning 51 förbunden mellan flervägsventilerna 3 och 4 med lastavkänningskanalen 8. När trycket i denna kanal överskrider ett värde, som är bestämt medelst en förspännings- fjäder i styrventilen 50, växlar styrventilen om till ett läge, där trycket i ledningen 50 aktiverar tryckbegränsnings- ventilen 40. 10 15 20 25 30 507 287 Kopplingskretsen enligt figuren 1 har den nackdelen, att tankavstängningen inte kan upphävas, när kolvstången 18 skall röra sig i skopcylindern i motsatt riktning. Denna nackdel kan såsom visas i figur 2 elimineras, varvid i det belastningsav- kännande ledningssystemet vid flervägsventilen 4 en dubbelver- kande backventil 60 är inkopplad mellan de till de två kana- lerna A, B hörande lastavkännande utgångarna 61 och 62. Back- slagsventilens utgång är vidare förd i den lastavkännande sig- nalkedjan, medan B-sidans lastavkännande utgång är förenad via en backventil 63 med ledningen 51 och en backventil 64 är in- skjuten mellan ledningen 51 och dennas ursprungliga förenings- ställe till den lastavkännande signalkedjan. När sedan last- trycket är som högst på B-sidan vid flervägsventilen 4, såsom fallet är, när kolvstången 18 skall vara inskjuten i cylindern 2, förorsakar detta via ledningen 51 och styrventilen 50, att tryckbegränsningsventilen 40 upphäver tankavstängningen.
Denna nackdel kan också undvikas såsom visas i figur 3. Här är det styventilen 50 som är så kopplad, alltid för öppning, när trycket i pumpledningen 6 överskrider utlösningsvärdet, däri- genom att dess inställningsfjäder 72 mitt emot liggande styringång 70 är inkopplad till pumpledningen 6. Styrventilen 50 aktiverar således tryckbegränsningsventilen 40, när pump- trycket är tillräckligt högt, varigenom tankavstängningen upp- häves, oaktat var i ventilblocket det höga pumptrycket är nöd- vändigt, dvs. vilken ventil som är aktiverad.
För att undertrycka denna verkan, när oljeöverföringen skall ske mellan kammarna 15 och 16, är i denna utöringsform likale- des inkopplad en dubbelverkande backventil 60 mellan de två lastavkännande utgångarna 61 och 62 hos styrventilen 4. Back- ventilens 60 utgång är vidare ledd i den lastavkännande sig- 10 15 U'1 CD *J PO CD *Q nalkedjan såsom i figuren 2, medan i detta fall den lastavkän- nande signalen hos A-sidan är vid utgången 62 tillföres styr- ventilen 50 över en ledning 71. Ledningen 71 är förenad med styrventilens 50 fjäderutrymme, så att det lastavkännande trycket spärrar vid flervägsventilens 4 A-sida 62 aktiveringen av tryckbegränsningsventilen 40. Tankavstängningen kan således inte upphävas när olja skall överföras från kammaren 15 till kammaren 16 och det är just vad som önskas.
Ett alternativ till det i figuren 3 visade diagrammet framgår av figuren 4. Här är styrventilens 50 styringàng 70 inte an- sluten till pumpledningen 6, utan via en ledning 73 till pump- sidan för den lastavkännande signalkedjan 8, 9. I övrigt är diagrammen enligt figurerna 3 och 4 identiska. En fördel är här, att inställningsfjädern 72 i styrventilen 50 kan vara svagare än den enligt figuren 3, emedan trycket i den lastav- kännande ledningskedjan är lägre än pumptrycket. Därför har lösningen den nackdelen, att ett visst extra läckage blir in- fört i det lastavkännande ledningsnätet.

Claims (11)

10 15 20 25 30 507 287 10 PATENTKRÄV
1. Hydraulisk kopplingskrets med åtminstone en första (1) och en andra (2) dubbelverkande cylinder, var och en med en första (15, 16) och en andra (26, 27) arbetskammare, och med en flervägsventil (3, 4) för varje cylinder, som i ett första aktivt läge kan tillföra cylinderns första arbetskammare (15, 16) med tryckmedium och avleda tryckmedium ur cylinderns andra arbetskammare (26, 27), och som i ett andra aktivt läge tillför cylinderns andra arbetskammare (26, 27) tryckmedium och kan avleda tryckmedium från cylinderns första arbets- kammare (15, 16), varvid den mot den andra cylindern (2) matade tryckmedieströmmen ledes över en backventil (44) till sin flervägsventil och varvid kopplingskretsen uppvisar medel för att överföra tryckmedium ur den första arbetskammaren (15) hos den första cylindern (1) till den andra cylinderns (2) första arbetskammare (16), för att manövrera den andra cylindern (2) samtidigt med den av tryckmediumöverföringen alstrade manövreringen av den första cylindern (1), k ä n n e t e c k n a d av, att flervägsventilerna (3, 4) är kopplade parallellt med varandra till en pumpledning (6), att den andra cylinderns (2) första arbetskammare (16) via en backventil (19) är förenad med ett ledningsavsnitt (43), i vilket den första cylinderns flervägsventil (3) i det andra aktiva läget kan avleda tryckmedium ur den första cylinderns (1) första arbetskammare (15), och att mellan detta ledningsavsnitt (43) och en tank (ll) en första tryckbegräns- ningsventil (40) är inkopplad, som ger passage til tanken (11), när trycket i ledningsavsnittet (43) är högre än det av den första tryckbegränsningsventilen (40) aktiverande trycket.
2. Kopplingskrets enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d av, att första tryckbegränsningsventilen (40) är styrbar och 10 15 20 25 30 i 507 287 ll att den är förenad med en styrkoppling (50, 51) för att öppna passagen till tanken.
3. Kopplingskrets enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a d av, att styrkopplingen innefattar en styrventil (50), som är därtill kopplad, att öppna den första tryckbegränsnings- ventilen (40), när styrventilen (50) tillföres ett utlösningstryck, som ligger kring en bestämd storhet över det i den första tryckbegränsningsventilen (40) aktiverande trycket, och att utlösningstrycket tillföres styrventilen (50) via en lastavkännande ledning (51), som signalerar ett föreliggande lasttryck annorstädes i den hydrauliska kopplingskretsen.
4. Kopplingskrets enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a d av, att styrkopplingen uppvisar en styrventil (50), som är så inkopplad, att första tryckbegränsningsventilen (40) öppnar, när det styrventilen (50) via en styrledning (70) tillförda trycket i pumpledningen (6) ligger med en viss storhet över det i den första tryckbegränsningsventilen (40) aktiverade trycket.
5. Kopplingskrets enligt krav 4, k ä n n e t e c k n a d av, att styrventilen är så kopplad att den mottager ett av- stängningstryck från en lastavkännande ledning (71), som sig- nalerar ett på annat ställe i kopplingskretsen föreliggande lasttryck, varvid kopplingskretsen är så utförd, att avstäng- ningstrycket förhindrar öppnandet av den första tryckbegränsningsventilen (40).
6. Kopplingskrets enligt krav 5, k ä n n e t e c k n a d av, att en lastavkännande ledning (71) är förenad med den andra cylinderns (2) arbetskammare (16). 10 15 20 25 30 507 287 12
7. Kopplingskrets enligt krav 3, med en lastavkännande del- krets, som överför det högsta lasttrycket på en andra tryckbegränsningsventil (10) för pumpens tryckreglering, k ä n n e t e c k n a d av, att styrventilen (50) är kopplad för att öppna den första tryckbegränsningsventilen (40), när den lastavkännande pumpanslutningens (73) tryck ligger vid en bestämd storhet över det tryckbegränsningsventilen aktiverande trycket.
8. Kopplingskrets enligt krav 7, k ä n n e t e c k n a d av, att styrventilen (50) är kopplad för att mottaga ett avstängningstryck från en lastavkännande ledning (71), som signalerar ett annorstädes i kopplingskretsen föreliggande lasttryck, varvid kopplingskretsen är så utformad, att vid styrventilen (50) avstängningstrycket motverkar det högsta lasttrycket och förhindrar öppnandet av den första tryckbegränsningsventilen (40).
9. Kopplingskrets enligt krav 8, k ä n n e t e c k n a d av, att den lastavkännande ledningen (7) är förenad med den andra cylinderns (2) första arbetskammare (16).
10. Kopplingskrets enligt något av de föregående patent- kraven, k ä n n e t e c k n a d av, att ledningsavsnittet (43) är förenat via en strypning med den första tryckbegränsnings-ventilen (40).
11. Kopplingskrets enligt krav 10, k ä n n e t e c k n a d av, att mellan strypningen och den första tryckbegränsnings- ventilen en ledningsavgrening är anordnad, som via en backventil (30) är förenad med den första cylinderns (1) andra arbetskammare (27).
SE9202900A 1991-10-28 1992-10-05 Hydraulisk kopplingskrets SE507287C2 (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK178891A DK167322B1 (da) 1991-10-28 1991-10-28 Hydraulisk kredsloeb

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9202900D0 SE9202900D0 (sv) 1992-10-05
SE9202900L SE9202900L (sv) 1993-04-29
SE507287C2 true SE507287C2 (sv) 1998-05-04

Family

ID=8108063

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9202900A SE507287C2 (sv) 1991-10-28 1992-10-05 Hydraulisk kopplingskrets

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5323687A (sv)
JP (1) JPH05209423A (sv)
KR (1) KR950002980B1 (sv)
DE (1) DE4235762C2 (sv)
DK (1) DK167322B1 (sv)
FR (1) FR2683867B1 (sv)
GB (1) GB2261261B (sv)
IT (1) IT1257171B (sv)
SE (1) SE507287C2 (sv)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR0174397B1 (ko) * 1996-05-30 1999-04-15 토니헬샴 로우더의 엔진/펌프 제어장치
DE19640100B4 (de) * 1996-09-28 2005-07-14 Sauer-Danfoss Holding Aps Hydraulisches System
JP3923242B2 (ja) * 2000-07-14 2007-05-30 株式会社小松製作所 油圧駆動機械のアクチュエータ制御装置
JP4562948B2 (ja) * 2001-05-17 2010-10-13 日立建機株式会社 油圧駆動装置
DE10216958B8 (de) * 2002-04-17 2004-07-08 Sauer-Danfoss (Nordborg) A/S Hydraulische Steuerung
EP1541872B1 (en) * 2002-07-09 2007-08-29 Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. Hydraulic drive unit
US20040129648A1 (en) * 2002-07-23 2004-07-08 Manesis Nick J. Antimicrobial matrix and method of use
AT412113B (de) * 2002-10-02 2004-09-27 Hoerbiger Hydraulik Hyraulische betätigungsanordnung
JP4410512B2 (ja) 2003-08-08 2010-02-03 日立建機株式会社 油圧駆動装置
US7047735B2 (en) * 2004-07-30 2006-05-23 Deere & Company Increasing hydraulic flow to tractor attachments
JP4766950B2 (ja) * 2005-08-11 2011-09-07 日立建機株式会社 作業機械の油圧駆動装置
DE102009028816A1 (de) * 2009-08-21 2011-02-24 Deere & Company, Moline Hydraulische Anordnung
CN102464096B (zh) * 2010-11-07 2014-05-07 中国石化集团胜利石油管理局井下作业公司 一种用于海上井口平台防撞击保护的重大安全装置

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE371259B (sv) * 1972-10-05 1974-11-11 Tico Ab
DE2457451A1 (de) * 1974-12-05 1976-06-10 Bosch Gmbh Robert Hydraulische steuereinrichtung
US4179981A (en) * 1975-10-30 1979-12-25 Poclain Device for sequentially supplying several hydraulic motors
US3982469A (en) * 1976-01-23 1976-09-28 Caterpillar Tractor Co. Apparatus for controlling work element operating pressures in a fluid system
DE2749312C2 (de) * 1977-11-04 1984-12-20 Gewerkschaft Eisenhütte Westfalia, 4670 Lünen Steuereinrichtung mit Nachsetzautomatik für einen hydraulischen Stempelausbau
US4280783A (en) * 1979-04-10 1981-07-28 Hayward John A D Lost motion linkage assembly for a front loader
JPS5635806A (en) * 1979-09-01 1981-04-08 Sanyo Kiki Kk Compound oil pressure circuit
WO1981000742A1 (en) * 1979-09-17 1981-03-19 Caterpillar Tractor Co Controlled pressure upstaging and flow reduction
JPS5923813U (ja) * 1982-07-31 1984-02-14 株式会社クリスロン オ−トマチツクトランスミツシヨンの操縦ハンドル
JPS6023529A (ja) * 1983-07-20 1985-02-06 Sumitomo Heavy Ind Ltd 油圧シヨベルの油圧回路
JPS6229569A (ja) * 1985-07-30 1987-02-07 Ajinomoto Co Inc トランス−環状イミノ酸誘導体の製造方法
CA1334996C (en) * 1987-04-03 1995-03-28 Toshio Ishiguro Control system for working machine having boom
US4825748A (en) * 1987-07-02 1989-05-02 Parker-Hannifin Corporation Hydraulic actuator synchronization apparatus and system
JPH0749666B2 (ja) * 1987-11-18 1995-05-31 三陽機器株式会社 農業機械トラクター用ローダのアタッチメントを平行移動させ得る油圧駆動装置
US4923362A (en) * 1988-06-06 1990-05-08 Deere & Company Bucket leveling system with dual fluid supply
DE4005967C2 (de) * 1990-02-26 1996-05-09 Rexroth Mannesmann Gmbh Steueranordnung für mehrere hydraulische Verbraucher

Also Published As

Publication number Publication date
KR930008318A (ko) 1993-05-21
ITTO920871A0 (it) 1992-10-27
DE4235762A1 (de) 1993-04-29
DK178891D0 (da) 1991-10-28
DK167322B1 (da) 1993-10-11
GB2261261B (en) 1995-09-06
GB2261261A (en) 1993-05-12
JPH05209423A (ja) 1993-08-20
KR950002980B1 (ko) 1995-03-29
SE9202900D0 (sv) 1992-10-05
ITTO920871A1 (it) 1994-04-27
FR2683867B1 (fr) 1995-11-17
FR2683867A1 (fr) 1993-05-21
DE4235762C2 (de) 1994-09-01
IT1257171B (it) 1996-01-05
US5323687A (en) 1994-06-28
GB9222601D0 (en) 1992-12-09
SE9202900L (sv) 1993-04-29
DK178891A (da) 1993-04-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7752842B2 (en) Circuit for controlling a double-action hydraulic drive cylinder
SE507287C2 (sv) Hydraulisk kopplingskrets
US4635532A (en) Speedup device for hydraulic control circuit systems
US7222484B1 (en) Hydraulic system with multiple pressure relief levels
EP0331076A1 (en) Hydraulic circuit for cylinder
US20060027092A1 (en) Hydraulic system with an actuator having independent meter-in meter-out control
US3911942A (en) Compensated multifunction hydraulic system
EP1380756A1 (en) Fluid pressure circuit
US8607821B2 (en) Stack valve
JP2009299852A (ja) バケット平行移動機能を有する多連方向切換弁
US6161467A (en) Fluid control system with regeneration
US6173639B1 (en) Fluid control system having float control
GB2134187A (en) Hydraulic circuit for adjusting on operating cylinder of excavating equipment
US6955115B1 (en) Hydraulic circuit having pressure equalization during regeneration
EP0705984B1 (en) Variable priority device
US6205781B1 (en) Fluid control system including a work element and a valve arrangement for selectively supplying pressurized fluid thereto from two pressurized fluid sources
JP2007016483A (ja) ローダ用油圧制御装置
JP4763366B2 (ja) ローダ用油圧制御装置
JP3289852B2 (ja) 流量応援用方向制御弁
EP0704630B1 (en) Variable priority device for heavy construction equipment
US7117670B2 (en) Control device
KR100605010B1 (ko) 지게차의 어태치먼트 조절용 유압시스템
JP2004204974A (ja) シリンダ制御装置
WO2023110145A1 (en) Hydraulic control system in working machine
JPS6038639Y2 (ja) 荷役用クランプ装置

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed