SE412514B - Emne av arkformigt material, vilket emne er formbart till ett spadliknande redskap - Google Patents

Emne av arkformigt material, vilket emne er formbart till ett spadliknande redskap

Info

Publication number
SE412514B
SE412514B SE7807083A SE7807083A SE412514B SE 412514 B SE412514 B SE 412514B SE 7807083 A SE7807083 A SE 7807083A SE 7807083 A SE7807083 A SE 7807083A SE 412514 B SE412514 B SE 412514B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
blank
lines
longitudinal
transverse
line
Prior art date
Application number
SE7807083A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7807083L (sv
Inventor
A O V Gemvik
Original Assignee
Stapla Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Stapla Ab filed Critical Stapla Ab
Priority to SE7807083A priority Critical patent/SE412514B/sv
Publication of SE7807083L publication Critical patent/SE7807083L/sv
Publication of SE412514B publication Critical patent/SE412514B/sv

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K23/00Manure or urine pouches
    • A01K23/005Manure or urine collecting devices used independently from the animal, i.e. not worn by the animal but operated by a person
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47LDOMESTIC WASHING OR CLEANING; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47L13/00Implements for cleaning floors, carpets, furniture, walls, or wall coverings
    • A47L13/10Scrubbing; Scouring; Cleaning; Polishing
    • A47L13/50Auxiliary implements
    • A47L13/52Dust pans; Crumb trays

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)

Description

vsovosz-6 s lika stort problem är den förorening av skor och sedan oftast av golv, mattor etc, i hus och bilar som blir följden av en sådan ofrivillig beröring med en hundspillning.
Det har därför sedan länge förelegat ett synnerligen stort behov av en fullständig lösning av samtliga dessa problem.
Ett av ändamålen med föreliggande uppfinning är således att uppnå en sådan fullständig lösning på de relaterade problemen genom att åstadkomma ett ämne, som på ett enkelt sätt är formbart till ett redskap för hantering av det aktuella ma- terialet och som kan framställas till låga kostnader samti- digt som ämnet skall vara lätt att förpacka och förvara i en ficka eller väska för att användas tillsammans med en påse för efterföljande inneslutning av det nersmutsade verktyget och det upptagna materialet. Ett annat ändamål är att åstad- komma ett ämne, som är formbart till ett redskap för hante- ring av material överhuvudtaget frånsett vatten och liknande lättflytande vätskor.
Detta uppnås genom föreliggande uppfinning genom att det arkformiga ämnet utformas på det sätt som framgår av krav l.
Uppfinningen beskrives nänmue i det följande med hänvisning till ritningarna, där fig. l visar ett arkformigt ämne enligt uppfinningen, fig. 2 visar ämnet enligt fig. l omformat till en skaftför- sedd spade, fig. 3 visar en lämplig utföringsform av en påse för använd- ning tillsammans med en, av nämnda ämne formad spade, fig. 4 visar användningen av en, av nämnda ämne formad spade och tillhörande påse enligt fig. 3, och där fig. 5 visar ett annat utförande på ett ämne enligt före- liggande uppfinning.
Med hänvisning till fig. l visas där ett från början plant ämne l, som lämpligen kan ha rektangulär eller i huvudsak pl veovoez-6 rektangulär arkform. Ämnet består av ett relativt stabilt eller styvt, men vikbart material, varvid styvheten skall vara tillräcklig så att ämnet efter omformning är tillräck- ligt fast för att möjliggöra önskad hantering av material.
Lämpliga material är papp, kartongpapp, plast och liknande material som kan fås i arkform. Ämnet kan dock vara rela- tivt tunt i.och med att den efterföljande veckningen av ämnet ger det formade verktyget önskad stabilitet. Ämnet uppvisar en ovansida 2, en undersida 3, tvâ längsgående, parallella eller i huvudsak parallella sidokanter 4, 5 och tvâ tvärgående, parallella eller i huvudsak parallella sidokanter 6, 7. Ämnet är försett med ett antal bigningslinjer som är så anord- nade, att ämnet lätt kan omformas till en skaftförsedd, spad- liknande anordning för hantering av olika slags material, före- trädesvis fast material. “Fast material" har vidsträckt bety- delse och utesluter i princip endast lâgviskösa vätskor. För nämnda ändamål innefattar ämnet ett främre parti 8 och ett bakre parti 9, varvid det främre partiet 8 efter omformningen bildar den materíalupptagande spaddelen och det bakre partiet 9 efter omformningen av ämnet skaftdelen, som är lätt gripbar med en hand, såsom illustreras i fig. 2.
Såsom närmare framgår av fig. 1 är ämnet försett med tvâ längs- gående yttre bigningslinjer 10, ll, vilka är parallella eller i huvudsak parallella med varandra och sträcker sig på ett lämpligt, förutbestämt avstånd från respektive sidokant 4, 5 för bildande av ett längsgående, yttre fält eller sidofält l2, 13 av lämplig bredd. Dessa yttre fält skall efter om- formningen av ämnet bilda spaddelens sidoväggar 14, 15 och i och med att de sträcker sig in i omrâdet för ämnets bakre parti ingår de även i den bildade skaftdelen för att stabili- sera nämnda sidoväggar 14, 15 och därmed även den mellan- liggande spadbottnen.
Vid mitten eller i närheten av mitten av ämnet är en tvär- gående bigningslinje 16 anordnad, vilken är vinkelrät mot de 7807083-6 längsgående yttre bigningslinjerna 10, ll och sträcker sig mellan dessa, men företrädesvis inte förbi dessa, även om ett sådant utförande är möjligt och ligger inom uppfin- ningens ram. Den tvärgâende bigningslinjen 16 bildar således en distinkt gräns mellan ämnets främre parti 8 och bakre parti 9, vilka partier med fördel kan vara lika stora. Ämnets bakre parti 9 innefattar ett antal längsgående, inre bigningslinjer (innefattar även viss sned inriktning eller svängd form), vilka sträcker sig från ämnets bakre tvär- gående sidokant 6 i riktning mot nämnda tvärgâende bignings- linje l6. Med uttrycken "yttre" och "inre" bigningslinjer av- ses endast deras inbördes lägen på ämnet. Detsamma gäller för motsvarande uttryck pâ de fält som ligger mellan bignings- linjerna. Inom området för ämnets bakre parti 9 finns såle- des en centralt belägen, längsgående bigningslinje l7, som slutar på ett förutbestämt avstånd från den tvärgâende big- ningslinjen 16, men som kan sträcka sig ända fram till denna enligt en alternativ utföringsform, och även längre från denna än vad som visas enligt en annan utföringsform. Mellan denna centrala bigningslinje 17 och varje yttre bigningslinje 10 resp. ll finns en ytterligare längsgående inre bignings- linje, betecknad mellanliggande bigningslinje 18 resp. 19, som likaså slutar på ett förutbestämt avstånd från den tvär- gående bigningslinjen l6.
Sneda bigningslinjer 20, 2l är dessutom anordnade att sträcka sig mellan varje skärningspunkt mellan den tvärgående big- ningslinjen 16 och respektive yttre bigningslinje 10; ll och den inre änden av respektive mellanliggande bigningslinje 18; 19 eller eventuellt deras förlängningar. En ytterligare bignings- linje 22, 23 är anordnad mellan den inre änden av varje mellanliggande bigningslinje 18 resp. 19 eller eventuellt deras förlängningar och den inre änden av den centrala big- ningslinjen 17.
De längsgående inre bigningslinjer,som finns inon1ämneUsbakre gæfii, äwmfiüsaïflßlbwlde yttre bigningslinjerna 10, ll ett antal inre fält, nämligen två mittfält 24, 25 pâ ömse sidor om den cen- 7807083-6 6 trala bigningslinjen l7 och två mellanliggande fält 26, 27 utanför de två mellanliggande bigningslinjerna. Vid om- formningen av ämnet till en spade vikes de nämnda mittfäl- ten 24, 25 i riktning mot varandra och likaså vikes varje yttre fält 12; 13 i riktning mot respektive mellanliggande fält 26, 27, varigenom dessa sex fält, som framgår av fig. 2, föres samman för bildande av en stadig skaftdel 28, som lätt kan gripas med handen, varvid det vid vikningen samti- digt bildas en materialupptagande spaddel 29 med botten 30, sidoväggar 14, 15 och ett bakre stöd som allmänt betecknas med 31 för det upptagna materialet. Detta bakre stöd 31 är särskilt fördelaktigt i och med att det tjänar som effektivt stopp för det upptagna materialet och att det även har en gynnsam stabiliserande effekt på spadanordningen. Den stabi- liserande effekten beror till stor del på att, vid det vi- sade utförande:,en spetsformig framskjuten del 32 bildas ge- nom vikningen av ämnets bakre parti, vilken framskjutna del kommer att anligga mot partier av spaddelens botten 30 på av- stånd från och framför den tvärgående bigningslinjen 16.
De längsgående fälten 13, 14, 24, 25, 26, 27 kan i många fall med fördel ha samma eller i huvudsak samma bredd, vilket ger en enhetlig höjd på den bildade skaftdelen 28. Om så önskas kan sidofälten 12, 13 inom åtminstone området för ämnet främre parti göras bredare än vad som visas på ritningarna, vilket ger en spaddel med högre sidoväggar.
Vid beskrivningen av bigningslinjerna är det inte avsett att begränsa dessa till någon av ämnets sidor. De spår, inskär- ningar, inpressningar och dylikt som åstadkommer bigningslin- jer eller bigningsanvisningar kan således anordnas pâ ämnets ovansida och/eller undersida alltefter önskan beroende på val av material, tjocklek av material och teknik för att åstad- komma bigningslinjerna. Med hänvisning till fig. l, som illustrerar ett ämne av kartongpapp, har de yttre bignings- linjerna 10, ll, den centrala bigningslinjen l7 och den tvär- gående bigningslinjen 16 bildats genom lämpliga materialför- svagande inpressningar som utförts på ämnets ovansida 2, medan de mellanliggande bigningslinjerna l8, 19 och de sneda och 7807083-6 ytterligare bigningslinjerna 20, 21; 22, 23 bildats genom motsvarande inpressningar som utförts på ämnets undersida 3.
Genom ändring och komplettering av de bigningslinjer som lig- ger inom ämnets bakre parti vid eller i närheten av den tvärgående bigningslinjen 16 kan ett stort antal olika utfö- ringsformer erhållas på spaden och särskilt dess bakre stöd 31.
Enligt en första modifiering av ämnet är således en sned extra bigningslinje även anordnad mellan den inre änden av den centrala bigningslinjen 17 och varje korsningspunkt mellan den tvärgâende bigningslinjen 16 och respektive längsgående bigningslinje 10; ll. Härigenom erhålles efter ämnets om- formning en spade som uppvisar ett bakre stöd som innefattar en triangulär vägg, med den tvärgående bigningslinjen som bas, och två snedställda triangulära väggar med nämnda extra big- ningslinje som bas. Ett sådant utförande ger en distinktare vikning av den spetsformiga, på spaddelen framskjutande delen av ämnets bakre parti samtidigt som nämnda triangulära vägg ger en distinktare anliggning mot spaddelens botten med ökad stabilitet som följd.
Enligt en andra modifiering av ämnet sträcker sig den centra- la bigningslinjens 17 ände fram till den tvärgående bignings- linjen, liksom i detta fall även de sneda ytterligare bignings- linjerna 22, 23. Härigenom bildas efter ämnets omformning en spade, som uppvisar ett bakre stöd som består av två väggar som har formen av likformiga trianglar, vilka båda således har en hälft av den tvärgående bigningslinjen 16 som bas. Spad- delen får vid ett sådant utförande en skålform, där även den främre tvärgående sidokanten 7 blir bågformad, vilket är av fördel i och med att de två sidoväggarna 14, 15 tvingas i sidled från varandra, då spadenssidokant 7 pressas mot ett underlag, vilket underlättar upptagningen av önskat mate- rial från ett underlag.
Enligt en tredje modifiering av ämnet är den centrala big- ningslinjen l7 förkortad och lika lång som de mellanliggande bigningslinjerna 18, 19 varvid de två ytterligare bignings- 7897983-6 linjerna 22, 23 komer att ligga i linje med varandra. Häri- genom bildas efter ämnets omformning en spade, som uppvisar ett bakre stöd som innefattar en vägg i form av en likbent trapets med den tvärgående bigningslinjen 16 som bas. En öns- kad optimal storlek på en rakt eller snett upprättstående vägg erhålles följaktligen genom ett sådant utförande.
I de fall där den centrala bigningslinjen 17 slutar på av- stånd frånden tvärgående bigningslinjen l6 kan, om så öns- kas en bigningslinje anordnas från den inre änden av varje mellanliggande bigningslinje 18 resp. 19 snett bakåt och inåt mot den centrala bigningslinjen 17. I de fall där den cent- rala bigningslinjen 17 sträcker sig fram till den tvägående bigningslinjen 16 kan, om så önskas en bigningslinje anordnas från den inre änden av varje mellanliggande bigningslinje 18 resp. 19 snett bakåt och utåt mot resp. yttre bignings- linje 10; ll. ' Den av ämnet enligt föreliggande uppfinning formade spaden av engångstyp kan med fördel användas för uppsamling av djur- fekalier, t.ex. hundfekalier från allmän plats och från trot- toarer, parker och liknande, varvid djurägaren vid djurets rastning medför ett ämne enligt uppfinningen, vilket ämne lätt och snabbt formas till en spade såsom tidigare beskrivits, var-7 efter en fekalie 33 upptages på det sätt som illustreras i fig. 4. Efter att fekalien upptagits är det i de flesta fall önskvärt att innesluta såväl material som spaden på lämpligt lsätt, t.ex. i en påse 34 företrädesvis av plast. Av såväl hygieniska som praktiska skäl är det synnerligen fördelaktigt att först införa handen i plastpåsen och gripa spaden i dess skaftdel 28 under det att handen skyddas av plastpåsen såsom också illustreras i fig. 4. Efter att fekalien 33 upptagits genom att spaddelen 29 förts under densamma bibehålles hand- greppet och plastpåsen kränges över spaden med hjälp av den andra fria handen så att fekalien och den nersmutsade spaden på ett synnerligen effektivt och bekvämt sätt kommer att full- ständigt inneslutas i plastpåsen, vilken därefter kan till- slutas på lämpligt sätt. För sistnämnda ändamål kan påsen vara försedd med motstående håltagningar 35 i dess två väggar i när- 7807083-6 heten av pâsöppningen 36, genom vilka t ex ett eller två påspartier 37 vid t ex dess öppning 36 kan införas för att sammanknytas. Genom att förlänga påspartierna till bil- dande av snibbar kan ytterligare förbättrad eller annan form av tillslutning uppnås. Andra former av tillslutnings- organ kan utgöras av särskilda band (av skilda material och utföranden), som är fästa vid eller i närheten av pâsöpp- ningen. Särskilt för det ovan beskrivna specifika använd- ningsomrâdet kan det vara fördelaktigt att ha plastpåsen fäst vid ämnet så att de bildar en sammanhängande enhet.
Påsens tillslutna bottenparti 38 kan härvid fästas vid den bakre tvärgâende sidokanten 6 hos ämnet, t ex med bindeme- del eller genom värmesvetsning. Det inses att denna fast- sättning kan göras såväl på påsens insida som dess utsida, varvid i det senare fallet påsen efter fastsättningen vid ämnet kan krängas över ämnet för att förvaras pâ detta sätt fram till användningen, då påsen kränges över handen. Ämnet enligt föreliggande uppfinning är synnerligen fördel- aktig även ur förpacknings- och förvaringssynpunkt. Ämnet kan vikas vid den tvärgâende bigningslinjen 16 och kan därigenom mycket lätt förvaras i en väska eller en ficka under rastningen av hunden.Det utrymmeskrävande behovet blir ännu mindre om sidofälten 12, 13 vikes in helt innan ämnet vikes vid den tvärgâende bigningslinjen 16.
I fig. 5 visas en ytterligare utföringsform av ett vikbart ämne enligt föreliggande uppfinning. Liksom vid de ovan be- skrivna utföringsformerna är ämnet försett med tvâ yttre längsgående bigningslinjer l0, ll för bildande av två yttre fält eller sidofält 12, l3 och en tvärgâende bigningslinje 16, som bildar gräns för ämnets främre och bakre partier 7 8, 9. En genomskärning eller slits 39 är anordnad mellan de två korsningspunkterna mellan den tvärgâende bigningslinjen 16 och de två längsgående yttre bigningslinjerna 10, 11,, och sträcker sig ett stycke in på det bakre partiet för att avgränsa ett tvärgâende fält (40) mellan sig och den tvär- gâende bigningslinjen 16. Denna slits kan ha bågform såsom visas, t ex cirkelbâgform, men slitsen kan även bildas av '7807083-6 10 tre raka linjer, av vilka en är mellanliggande och paral- lell med den tvärgàende bigningslinjen 16; så att det bil- dade tvärgâende fältet 40 får formen av en likbent trapets.
Genom anordnandet av denna slits bildar således detta fält 40 en tunga 41 som är vikbar utefter den tvärgâende big- ningslinjen 16 för bildande av en bakre stödvägg hos den formade spaden. Ämnet är inom det bakre partiet 9 i likhet med det i fig. l visade ämnet försett med tre inre längs- gående bigningslinjer, av vilka en bildar en central big-' ningslinje 42 och de övriga bildar mellanliggande bignings- linjer 43, 44. Dessa tre inre bigningslinjer sträcker sig från ämnets bakre tvägående sidokant 6 fram till slitsen 39.
Genom att de inre bigningslinjerna löper ända fram till en fri sidokant (slitskanten) blir det bakre partiet lättare att vika än detidigare beskrivna utförandena. Genom uppress- ning av tungan från ämnets undersida bildas en motsvarande öppning som möjliggör en längsgående materialförflyttning av det bakre partiet under dess vikning så att de två inre vecken med de inre delarna av sina toppar kommer att anligga mot tungans baksida för att därigenom bilda ett effektivt stöd för tungan. Ämnet och dei av detta formade verktyget är av engângstyp, men kan givetvis användas flera_gânger beroende på det av- sedda materialets natur. Som exempel på andra material som kan hanteras med det formade verktyget kan nämnas alla 7 slags pulver- och partikelformiga produkter och färger och färgblandningar.
En lämplig plast för framställning av ämnet är t ex polyetylen.

Claims (4)

ll 7807083-6 P a t e n t k r a v
1. Ämne av arkformigt material, såsom papp, kartong, plast och liknande, vilket ämne är formbart till ett spadliknande redskap för hantering av företrädesvis fast material och upp- visar en ovansida (2), en undersida (3), två längsgående sido- kanter (4, 5) och två tvärgående sidokanter (6, 7) som för- binder de längsgående sidokanterna (4, 5), vilket ämne inne- fattar ett främre parti (8) och ett bakre parti (9), vilket senare är försett med åtminstone tre inre bigningslinjer (17, 18, 19), som sträcker sig från det bakre partiets (9) tvärgående sidokant (6) för avgränsande av längsgående, inre fält (24, 25, 26, 27), varvid en av nämnda inre bigningslin- jer är en central bigningslinje (17), k ä n n e t e c k n a t av att en längsgående, yttre bigningslinje (10, ll) är an- ordnad mellan de tvärgående sidokanterna (6, 7) på avstånd från varje längsgående sidokant (4, 5) för bildande av tvâ längsgående, yttre fält eller sidofält (12, 13), att en tvär- gående bigningslinje (16) är anordnad att sträcka sig mellan de yttre bigningslinjerna (10, 11) för avgränsande av de främre och bakre partierna (8, 9) av ämnet från varandra, samt att åtminstone de två inre bigningslinjerna (18, 19) på var sin sida om den centrala bigningslinjen (17) slutar på ett förut- bestämt avstånd från den tvärgående bigningslinjen (16), var- vid nämnda inre fält (24, 25, 26, 27) tillsammans med nämnda två längsgående yttre fält (12, 13) är anordnade att parvis vikas mot varandra utefter nämnda bigningslinjer till bildande av en gripbar skaftdel (28) vid det bakre partiet (9) av ämnet under samtidig formning av det främre partiet (8) till en spaddel (29) med av nämnda sidofält (12, 13) bildade uppvikta sidoväggar (14 resp. 15).
2. Ämne enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a t av att den centrala bigningslinjen (17) är längre än de mellanliggande bigningslinjerna (18, 19); att sneda bigningslinjer (20, 21) är anordnade att förbinda de mellanliggande bigningslinjerna (18, 19) vid deras inre ändar med korsningspunkterna mellan den tvärgående bigningslinjen (16) och de längsgående yttre 7807Û83-6 I 12 bigningslinjerna (10, 11), samt att sneda ytterligare big- ningslinjer (22, 23) är anordnade att förbinda de inre big- ningslinjerna (17, 18, 19) vid deras inre ändar.
3. Ämne enligt krav l, k ä n n e t e c k n a t av att en slits (39) är anordnad i det bakre partiet (9) mellan de två korsningspunkterna mellan den tvärgående bigningslinjen (16) och de längsgående, yttre bigningslinjerna (10, ll) för bil- dande av en kring bigningslinjen (16) uppvikbar tunga (41).
4. Ämne enligt krav 3, k ä n n e t e C k n a t av att de inre bigningslinjerna (17, 18, 19) är anordnade att sträcka sig fram till nämnda slits (39) i det bakre partiet (9).
SE7807083A 1978-06-21 1978-06-21 Emne av arkformigt material, vilket emne er formbart till ett spadliknande redskap SE412514B (sv)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7807083A SE412514B (sv) 1978-06-21 1978-06-21 Emne av arkformigt material, vilket emne er formbart till ett spadliknande redskap

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7807083A SE412514B (sv) 1978-06-21 1978-06-21 Emne av arkformigt material, vilket emne er formbart till ett spadliknande redskap

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7807083L SE7807083L (sv) 1979-12-22
SE412514B true SE412514B (sv) 1980-03-10

Family

ID=20335269

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7807083A SE412514B (sv) 1978-06-21 1978-06-21 Emne av arkformigt material, vilket emne er formbart till ett spadliknande redskap

Country Status (1)

Country Link
SE (1) SE412514B (sv)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1994028251A1 (en) * 1993-05-25 1994-12-08 Sinkbaek, Bente A container for the collection and disposal of excrements from animals

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1994028251A1 (en) * 1993-05-25 1994-12-08 Sinkbaek, Bente A container for the collection and disposal of excrements from animals

Also Published As

Publication number Publication date
SE7807083L (sv) 1979-12-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4251097A (en) Disposible scoop and container for cleaning up offensive material
US4186955A (en) Waste matter removal implement and receptacle
US3830423A (en) Disposable pet excreta container
US4188055A (en) Disposable shovel tongs
US4458932A (en) Disposable container for animal waste
US3978540A (en) Disposable pick-up container for animal litter
US4180111A (en) Handbag
US4641873A (en) Sanitary feces collection device
US5301870A (en) Scoop
SE514668C2 (sv) Sanitetsanordning för husdjur
US4215888A (en) Pick-up device
US4576329A (en) Collapsible container
US6311643B1 (en) Prefabricated novel bird cage
SE412514B (sv) Emne av arkformigt material, vilket emne er formbart till ett spadliknande redskap
US6247735B1 (en) Triangular trough scoop
GB2249470A (en) Folding scoop
WO1997008051A1 (en) Pet feces disposal apparatus
DE3909418A1 (de) Tierkot-behaelter
US1494195A (en) Folding basket
JPS6033814Y2 (ja) 犬糞等処理器
US6250695B1 (en) Scoop
CN205306878U (zh) 提拉收口式接便袋
US8458865B1 (en) Yard bag clip
NL8500814A (nl) Uitrusting voor het beperken van de verontreiniging door huisdieren.
JPS5835014Y2 (ja) 汚物取り器