RO117970B1 - Polizaharida de glicogen si procedeu de preparare a acesteia - Google Patents

Polizaharida de glicogen si procedeu de preparare a acesteia Download PDF

Info

Publication number
RO117970B1
RO117970B1 RO95-00184A RO9500184A RO117970B1 RO 117970 B1 RO117970 B1 RO 117970B1 RO 9500184 A RO9500184 A RO 9500184A RO 117970 B1 RO117970 B1 RO 117970B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
glycogen
polysaccharide
water
precipitate
cationic resin
Prior art date
Application number
RO95-00184A
Other languages
English (en)
Inventor
Rosario Nicoletti
Leandro Baiocchi
Original Assignee
Angelini Francesco Ist Ricerca
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Angelini Francesco Ist Ricerca filed Critical Angelini Francesco Ist Ricerca
Publication of RO117970B1 publication Critical patent/RO117970B1/ro

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08BPOLYSACCHARIDES; DERIVATIVES THEREOF
    • C08B37/00Preparation of polysaccharides not provided for in groups C08B1/00 - C08B35/00; Derivatives thereof
    • C08B37/0006Homoglycans, i.e. polysaccharides having a main chain consisting of one single sugar, e.g. colominic acid
    • C08B37/0009Homoglycans, i.e. polysaccharides having a main chain consisting of one single sugar, e.g. colominic acid alpha-D-Glucans, e.g. polydextrose, alternan, glycogen; (alpha-1,4)(alpha-1,6)-D-Glucans; (alpha-1,3)(alpha-1,4)-D-Glucans, e.g. isolichenan or nigeran; (alpha-1,4)-D-Glucans; (alpha-1,3)-D-Glucans, e.g. pseudonigeran; Derivatives thereof
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08BPOLYSACCHARIDES; DERIVATIVES THEREOF
    • C08B37/00Preparation of polysaccharides not provided for in groups C08B1/00 - C08B35/00; Derivatives thereof
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08BPOLYSACCHARIDES; DERIVATIVES THEREOF
    • C08B37/00Preparation of polysaccharides not provided for in groups C08B1/00 - C08B35/00; Derivatives thereof
    • C08B37/0003General processes for their isolation or fractionation, e.g. purification or extraction from biomass

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Sustainable Development (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Abstract

Prezenta inventie se refera la o polizaharida de glicogen si la un procedeu de preparare a acesteia. Polizaharida de glicogen are un continut de azot mai mic de 60 ppm, determinat prin metoda Kjeldahl, si un continut in zaharuri reducatoare mai mic de 0,25%, determinat prin metoda lui F.D. Snell si Snell. Procedeul de preparare a polizaharidei de glicogen consta in aceea ca pH-ul solutiei apoase, rezultate prin dizolvarea precipitatului in apa, este ajustat la neutru, apoi solutia este tratata cu o rasina cationica, filtrata pentru a separa rasina cationica, tratata cu un solvent neacid, volatil, miscibil cu apa, pentru a precipita polizaharida fara compusi cu azot si zaharuri reducatoare si, in final, este filtrata pentru a recupera precipitatul format.

Description

Prezenta invenție se referă la o polizaharidă de glicogen și la un procedeu de preparare a acesteia. Polizaharida de glicogen este o polizaharidă practic lipsită de compuși azotați și de zaharuri reducătoare, utilizată în industria farmaceutică.
Termenul “glicogen” este utilizat în mod comun, pentru a desemna un grup de proteoglucani similari, dar nu identici, larg răspândiți în regnul animal.
Cel mai investigat glicogen este cel extras din ficat de iepure și este considerat ca fiind o proteină (glicogenin) având o greutate moleculară de aproximativ 37 000 daltoni, legată printr-o legătură glicozidică a unei tirozine la o polizaharidă puternic ramificată de glucoză având o greutate moleculară de 10 000 000 daltoni (particule beta). Mai multe particule beta, până la 50, se pot agrega împreună pentru a duce la obținerea unui compus (particule alfa) având o greutate moleculară de 500 000 000 daltoni, care este unitatea de glicogen nativ (D. J. Manners, Carbohydrate Polymers, 16, pag. 37-82 (1991)).
Diferiții glicogeni de la diferite specii animale prezintă, din câte se cunoaște, diferențe în gradul de ramificare a polizaharidei. Astfel, de exemplu, Stuart A. S. Craig ș.a., Carbohydrate Research 179, pag. 327-340 (1998)) a raportat diferențe semnificative în ceea ce privește ramificarea polizaharidei din probele de glicogen extrase de la mamifere și nevertebrate.
Deși în literatura de specialitate sunt descrise mai multe procedee diferite pentru extragerea glicogenului din țesutul animal, acestea au două obiective principale:
(i) o extragere cantitativă a glicogenului pentru un scop analitic, pentru studii biochimice, adică o extracție cu scopul determinării ulterioare a nivelului de glicogen în anumite țesuturi;
(ii) o extragere a probelor de glicogen care să minimalizeze denaturarea polimerului original, pentru studii ulterioare biochimice și conformaționale.
Ca o consecință, independent de originea lor, în toate tipurile de glicogen accesibile comercial există întotdeauna o cantitate de azot (500-600 ppm) care corespunde cel puțin celei calculate pentru proteoglucan (D. J. Manners ș.a.).
Punctele de vedere ale diverșilor autori sunt diferite: unii consideră că respectiva cantitate de azot este o urmă de impuritate, iar alții consideră această cantitate ca fiind un constituent minor al glicogenului. Pe de altă parte, diversele surse comerciale nu specifică nici o diferență între proteoglucan și polizaharida sa.
în timp ce extragerea glicogenului a fost investigată în amănunt, până în prezent a fost acordată puțină atenție extragerii polizaharidei de glicogen. într-o lucrare veche, este descris un procedeu de preparare a probelor de glicogen “fără azot”, din ficați de șobolan (M. Somogy, J. Biol. Chem., 104, 245 (1934)). Totuși, trebuie notat că în această preparare glicogenul este supus unui tratament acid timp de o noapte, adică în condiții de hidroliză pentru polizaharida de glicogen. Mai mult, sensibilitatea metodei analitice utilizate de autori pentru a testa conținutul de azot nu este cunoscută.
Atunci când s-a încercat punerea în practică a respectivei metode, s-a constatat că această este puțin reproductibilă, și produsul obținut avea o cantitate mică, dar variabilă, de azot, și/sau o cantitatea notabilă de zaharuri reducătoare (mai mult de 0,15%) ca o consecință a degradării hidrolitice.
Pentru glicogen au fost propuse diverse utilizăti farmaceutice, în special drept emolient (JP-A-178505) și drept excipient pentru proprietățile sale hidratante (JP-A-88-290809), și în produse dermatologice împotriva îmbătrânirii pielii (US 5093109).
Mai mult, s-a propus utilizarea sa drept mediu nutritiv pentru bacilii care produc acid lactic, într-o formă farmaceutică care permite reglarea pH-ului vaginal (EP 257007). Totuși, nu este destul de stabil și este posibil ca urmele de proteine, acizi nucleici și fragmente ale acestora să dea naștere unor fenomene de sensibilitate. Mai pot fi încă prezenți contaminanți remanenți.
RO 117970 Β1
Prin urmare, a fost vizată prepararea unui compus care menține în cea mai mare parte structura polizharidei de glicogen și care îi asigură, de asemenea, caracterul inofensiv și siguranța maximă, adică a unui compus care este lipsit de compuși cu azot și zaharuri reducătoare.
După mai multe încercări lipsite de succes, în mod neașteptat s-a constatat că o 55 soluție apoasă de glicogen brut, tratată pentru un timp suficient de lung cu o rășină cationică, lasă în soluție polizaharida dorită. Polizaharida poate fi precipitată cu ușurință, prin adăugarea unui solvent miscibil în apă.
Problema tehnică pe care o rezolvă invenția este asigurarea unei polizaharide de glicogen practic lipsită de compuși cu azot și zaharuri reducătoare, și stabilirea parametrilor 60 procedeului de preparare a acesteia.
Așa cum se utilizează în descriere și în revendicări, expresia “practic lipsit de compuși cu azot și zaharuri reducătoare” sugerează faptul că, respectiv, conținutul de azot este mai mic de 60 ppm, determinat prin metoda Kjeldahl, și conținutul în zaharuri reducătoare, determinat prin metoda lui F.D. Snell și Snell (Colorimetric Methods of Analysis, New York, 65 1954, voi. III, pag 204), este mai mic de 0,25 %.
Mytilus Edulis și Mytilus Gallus Provincialis sunt surse deosebit de interesante de glicogen; de fapt, aceste moluște se găsesc în cantități mari la un preț de cost moderat și au un conținut de glicogen destul de mare. Astfel, polizaharida de glicogen preferată, conform acestei invenții, este cea obținută din Mytilus Edulis și Mytilus Gallus Provincialis. 70
Totuși, această invenție nu se limitează la polizaharida de glicogen din Mytilus Edulis și Mytilus Gallus Provincialis. Alte surse adecvate de glicogen pentru prepararea polizaharidei corespunzătoare, conform acestei invenții, includ alte moluște cum ar fi stridiile și Credipula Fornicata, sau organe de animale vertebrate bogate în glicogen, de exemplu, ficatul și mușchii. 75
Polizaharida de glicogen, conform invenției, are un conținut de azot mai mic de 60 ppm, determinat prin metoda Kjeldahl, și un conținut în zaharuri reducătoare, determinat prin metoda lui F.D. Snell și Snell, mai mic de 0,25 %.
De preferință, polizaharida de glicogen are un conținut de carbon de 44...45 %.
Greutatea moleculară de (2,5±0,1)x106 daltoni, iar puterea de rotație [<*ζ20 IR-120 de 80 197±2,0, la o concentrație c=1 kg/l în apă.
Procedeul conform invenției, de preparare a polizaharidei de glicogen, care are un conținut de azot mai mic de 60 ppm, determinat prin metoda Kjeldahl, și un conținut în zaharuri reducătoare mai mic de 0,25 %, determinat prin metoda lui F.D. Snell și Snell, prin fierberea unui țesut animal bogat în glicogen, într-o soluție apoasă de bază tare, urmată de 85 răcirea bulionului obținut, adăugarea unui solvent neacid, volatil, miscibil cu apa, separarea precipitatului format prin filtrare și dizolvarea precipitatului în apă, constă în aceea că pH-ul soluției apoase rezultate prin dizolvarea precipitatului în apă este ajustat la neutru, apoi soluția este tratată cu o rășină cationică, filtrată pentru a separa rășina cationică, tratată cu un solvent neacid, volatil, miscibil cu apa pentru a precipita polizaharida fără compuși cu azot 90 și zaharuri reducăroare, și în final, este filtrată pentru a recupera precipitatul format.
De preferință, pH-ul soluției apoase, rezultată prin dizolvarea precipitatului în apă, este ajustat la neutru cu un acid organic slab.
Tratamentul cu rășină cationică este realizat la temperatura camerei, de preferință pe parcursul a 8 până la 48 h, cel mai preferat pe parcursul a 24 h. 95
Rășina cationică este Amberlite IR-120 în formă acidă.
Solventul este alcool etilic sau acetonă.
RO 117970 Β1
Prezenta invenție prezintă următoarele avantaje:
- polizaharida obținută poate substitui glicogenul în toate utilizările sale cunoscute, fără a prezenta dezavantajele pe care le implică conținutul de proteine, acizi nucleici, sau ale unor fragmente ale acestora și/sau zaharuri reducătoare;
- costul de producție pentru polizaharidă este practic același cu costul de extragere a glicogenului.
După cum se știe, cantitatea de glicogen conținută de diferite țesuturi variază foarte mult, nu numai în funcție de țesut și de specia animală, ci, de asemenea, pentru același țesut animal, de la aceeași specie, în funcție de alți diverși factori cum ar fi starea nutrițională și momentul din an.
Astfel, cantitatea de glicogen extrasă conform tratamentului menționat mai sus depinde foarte mult de cantitatea conținută în țesutul animal tratat.
Noua etapă a procedeului din această invenție constă în ajustarea până la neutru a pH-ului soluției obținute prin dizolvarea precipitatului respectiv în apă și apoi tratarea soluției cu o rășină cationică.
Etapa de neutralizare este realizată, de preferință, cu un acid organic slab, solubil în apă, cum ar fi acidul acetic.
Tratamentul cu o rășină cationică este condus, de preferință, timp de 8 până la 48 h, sub agitare la temperatura camerei.
Un exemplu de rășină cationică corespunzătoare este Amberlite IR-120 în fomă acidă; pot fi, de asemenea, utilizate și alte rășini cationice având proprietăți similare.
Rășina cationică este separată apoi prin filtrare și se adaugă un solvent miscibil cu apa.
Exemple de solvenți preferați sunt alcoolii inferiori și cetonele, cum ar fi alcoolul etilic și acetona.
Astfel, se formează un precipitat, care este polizaharida de glicogen fără compuși cu azot și zaharuri reducătoare, și acesta este separat prin filtrare. Nu este necesară purificarea suplimentară în afară de îndepărtarea solventului.
Randamentul, față de glicogenul precipitat din bulion, este aproximativ cantitativ.
Se dau în continuare exemple de realizare a invenției, exemple care nu intenționează să limiteze în vreun fel invenția.
Exemplul 1.
A) Extragerea glicogenului într-un vas de oțel se introduc 1000 g masă de Mytilus Gallus Provincialis, împreună cu 1,0 I KOH 30%, și se încălzesc la 100°C timp de 1 h.
Soluția astfel obținută se răcește la temperatura camerei și se adaugă 1,5 I alcool etilic 95 %. Precipitatul solid format (62 g) se separă prin filtrare.
După uscare, acest produs prezintă următoarele caracteristici: C 44,44%, N 0,18...0,34%.
B) Prepararea polizaharidei de glicogen
Solidul separat în etapa A) se dizolvă în 1 I apă, se ajustează pH-ul soluției rezultate la neutru cu acid acetic glacial și apoi se filtrează pentru a fi complet limpede.
La soluția astfel obținută se adaugă 60 g Amberlite IR-120, în formă acidă, și amestecul se menține sub agitare la temperatura camerei timp de 24 h.
Rășina se separă din soluție prin filtrare, și polizaharida de glicogen se precipită prin adăugarea unui volum egal de alcool etilic 95% și apoi se separă prin filtrare.
După uscare, polizaharida de glicogen preparată astfel (61 g) prezintă următoarele caracteristici fizico-chimice:
RO 117970 Β1
C: 44,44%,
N: absent* zaharuri reducătoare: absent** greutate moleculară: (2,5±0,1) x 106“* [a]D 20: 198±1,0 (c=1 în apă). 150
Hidroliză cu H2SO4 (3 ore la 100°C) conduce la obținerea numai a glucozei (testată prin cromatografie gazoasă conform lui M. Ochiai, J. Crom. 194, 224 (1980)).
‘(sensibilitatea metodei 60 ppm) “(testat coform F.D. Snell și Snell, Colorimetric Methods ofAnalysis, New York, 1954, voi III, pag 204, sensibilitatea metodei 0,25%) 155 ‘“(calculat din valoarea lui (eta) aplicând ecuația lui Flory cu următoarele valori·. k=1,80 x W4, g=0,70, obținute de L.P.Yu și J.E.Rolling pentru glicogen (J. Applied Pol. Sci. 33,1099 (1987)).
Exemplul 2. Polizaharida de glicogen din Mytilus Gallus Provincialis se prepară așa cum este descris în etapa B) din exemplul 1, cu excepția faptului că etapa de precipitare se 160 realizează cu acetonă în loc de alcool etilic.
Randament: 60,5 g [a]D 20: 196±1,0 (c=1 în apă)
Zaharuri reducătoare: absente.
Exemplul 3. 5 g de glicogen din ficat de porc, extrase conform lui Beli ș.a., Biochem. 165
J., 28, 882 (1934), se dizolvă în 85 ml apă, se tratează cu 5 g Amberlite IR-120 și apoi se precipită cu 85 ml alcool etilic 95%, așa cum se descrie în etapa B) din exemplul 1.
Azotul și zaharurile reducătoare sunt absente; puterea rotatorie este similară celei a polizaharidei de glicogen din exemplele 1 și 2.

Claims (11)

170 Revendicări
1. Polizaharidă de glicogen, caracterizată prin aceea că are un conținut de azot mai mic de 60 ppm, determinat prin metoda Kjeldahl, și un conținut în zaharuri reducătoare mai mic de 0,25 %, determinat prin metoda lui F.D. Snell și Snell. 175
2. Polizaharidă de glicogen, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că are un conținut de carbon de 44...45 %.
3. Polizaharidă de glicogen, conform revendicărilor 1 și 2, caracterizată prin aceea că are o greutate moleculară de (2,5±0,1)x106 daltoni.
4. Polizaharidă de alicogen, conform revendicărilor 1 ...3, caracterizată prin aceea 180 că are o putere de rotație U^20 IR-120 de 197±2,0, la o concentrație c=1 kg/l în apă.
5. Procedeu de preparare a polizaharidei de glicogen, care are un conținut de azot mai mic de 60 ppm, determinat prin metoda Kjeldahl, și un conținut în zaharuri reducătoare mai mic de 0,25 %, determinat prin metoda lui F.D. Snell și Snell, prin fierberea unui țesut animal bogat în glicogen, într-o soluție apoasă de bază tare, urmată de răcirea bulionului 185 obținut, adăugarea unui solvent neacid, volatil, miscibil cu apa, separarea precipitatului format prin filtrare și dizolvarea precipitatului în apă, caracterizat prin aceea că pH-ul soluției apoase, rezultată prin dizolvarea precipitatului în apă, este ajustat la neutru, apoi soluția este tratată cu o rășină cationică, filtrată pentru a separa rășina cationică, tratată cu un solvent neacid volatil miscibil cu apa, pentru a precipita polizaharida fără compuși cu azot și zaharuri 190 reducăroare, și în final, este filtrată pentru a recupera precipitatul format.
6. Procedeu conform revendicării 5, caracterizat prin aceea că pH-ul soluției apoase, rezultată prin dizolvarea precipitatului în apă, este ajustat la neutru cu un acid organic slab.
RO 117970 Β1
195
7. Procedeu conform revendicărilor 5 și 6, caracterizat prin aceea că tratamentul cu rășină cationică este realizat la temperatura camerei.
8. Procedeu conform revendicărilor 5...7, caracterizat prin aceea că tratamentul cu rășină cationică este realizat pe parcursul a 8 până la 48 h.
9. Procedeu conform revendicării 8, caracterizat prin aceea că tratamentul cu rășină 200 cationică este realizat pe parcursul a 24 h.
10. Procedeu conform revendicărilor 5...9, caracterizat prin aceea că rășina cationică este Amberlite IR-120 în formă acidă.
11. Procedeu conform revendicărilor 5...10, caracterizat prin aceea că solventul este alcool etilic sau acetonă.
RO95-00184A 1992-08-04 1993-07-28 Polizaharida de glicogen si procedeu de preparare a acesteia RO117970B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ITMI921927A IT1255488B (it) 1992-08-04 1992-08-04 Polisaccaridi del glicogeno
PCT/EP1993/002006 WO1994003502A1 (en) 1992-08-04 1993-07-28 Glycogen polysaccharides

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO117970B1 true RO117970B1 (ro) 2002-11-29

Family

ID=11363836

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO95-00184A RO117970B1 (ro) 1992-08-04 1993-07-28 Polizaharida de glicogen si procedeu de preparare a acesteia

Country Status (25)

Country Link
US (2) US5597913A (ro)
EP (1) EP0654048B1 (ro)
JP (1) JP3204321B2 (ro)
KR (1) KR100277301B1 (ro)
AT (1) ATE148471T1 (ro)
AU (1) AU680200B2 (ro)
BG (1) BG62259B1 (ro)
BR (1) BR9306833A (ro)
CA (1) CA2141040C (ro)
CZ (1) CZ282276B6 (ro)
DE (1) DE69307897T2 (ro)
DK (1) DK0654048T3 (ro)
ES (1) ES2100552T3 (ro)
FI (1) FI104974B (ro)
GE (1) GEP20001941B (ro)
GR (1) GR3023249T3 (ro)
HU (1) HU213908B (ro)
IT (1) IT1255488B (ro)
MX (1) MX9304731A (ro)
NO (1) NO307788B1 (ro)
NZ (1) NZ254777A (ro)
RO (1) RO117970B1 (ro)
RU (1) RU2104287C1 (ro)
SK (1) SK280066B6 (ro)
WO (1) WO1994003502A1 (ro)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT1255488B (it) * 1992-08-04 1995-11-06 Angelini Francesco Ist Ricerca Polisaccaridi del glicogeno
CN1120000C (zh) * 1997-11-24 2003-09-03 曾忠铭 刺激阴道革兰氏阳性杆菌生长、增强阴道酸度的药剂和其用途
IT1298758B1 (it) * 1998-03-19 2000-02-02 Angelini Ricerche Spa Soluzione umettante e lubrificante per uso oftalmico
US6964949B2 (en) 2000-05-24 2005-11-15 Shanghai Jiao Da Onlly Co., Ltd. Pharmaceutical compositions for promoting the growth of gram-positive bacilli and increasing the acidity in the vagina and the use thereof
CN100408601C (zh) * 2001-12-07 2008-08-06 备前化成株士会社 糖原的物理化学生产方法及该方法获得的糖原
US20050271746A1 (en) * 2004-05-18 2005-12-08 Abbott Chun L Topical treatments for abnormal biological conditions and method of topically treating such conditions
DK2234607T3 (da) 2007-12-28 2011-11-21 Acraf Formulering med langsom frigivelse på basis af en forbindelse af glykogen og alginat
JP5784910B2 (ja) * 2008-02-01 2015-09-24 アジェンデ・キミケ・リウニテ・アンジェリニ・フランチェスコ・ア・チ・エレ・ア・エフェ・ソシエタ・ペル・アチオニAziende Chimiche Riunite Angelini Francesco A.C.R.A.F.Societa Per Azioni つや効果を有する皮膚塗布用のグリコーゲンを含む化粧品組成物
US9125823B2 (en) 2009-01-23 2015-09-08 Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco A.C.R.A.F. S.P.A. Controlled release pharmaceutical or food formulation and process for its preparation
WO2011015509A1 (en) * 2009-08-03 2011-02-10 Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco A.C.R.A.F. S.P.A. Food formulation comprising glycogen
JP2011037790A (ja) * 2009-08-13 2011-02-24 Central Res Inst Of Electric Power Ind 肝機能亢進剤及び機能性食品
SI2825565T1 (sl) 2012-03-15 2019-08-30 Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco A.C.R.A.F. S.P.A. Kationski polimeri na osnovi glikogena
AR095937A1 (es) 2013-04-05 2015-11-25 Acraf Potenciador de la solubilidad en agua a base de glucógeno
CN105491994A (zh) 2013-04-26 2016-04-13 奇迹连结生物技术公司 单分散性糖原和植物糖原纳米颗粒及其作为化妆品、药品、和食品产品中的添加剂的用途
AR108280A1 (es) 2016-05-05 2018-08-08 Acraf Composición oftálmica que comprende una combinación sinérgica de glucógeno y ácido hialurónico o sal del mismo
WO2022000205A1 (zh) * 2020-06-29 2022-01-06 肇庆大华农生物药品有限公司 一种禽流感疫苗佐剂及其应用

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3592168A (en) * 1969-05-02 1971-07-13 Offshore Sea Dev Corp Method of raising bivalves in a controlled environment
FR2477416A1 (fr) * 1980-03-10 1981-09-11 Unicler Utilisation de hansenula ou d'extraits de hansenula, comme medicament
JPS6427454A (en) * 1987-07-22 1989-01-30 Mizusawa Industrial Chem Concentrated shellfishes and production thereof
IT1255488B (it) * 1992-08-04 1995-11-06 Angelini Francesco Ist Ricerca Polisaccaridi del glicogeno

Also Published As

Publication number Publication date
WO1994003502A1 (en) 1994-02-17
FI950436A0 (fi) 1995-02-01
US5734045A (en) 1998-03-31
CZ25495A3 (en) 1995-09-13
AU4703493A (en) 1994-03-03
CA2141040A1 (en) 1994-02-17
SK11495A3 (en) 1995-07-11
AU680200B2 (en) 1997-07-24
JPH07509519A (ja) 1995-10-19
NO950405L (no) 1995-02-03
DE69307897T2 (de) 1997-05-22
SK280066B6 (sk) 1999-07-12
ITMI921927A1 (it) 1994-02-04
GEP20001941B (en) 2000-02-05
RU95106640A (ru) 1997-02-10
HU213908B (en) 1997-11-28
JP3204321B2 (ja) 2001-09-04
BG62259B1 (bg) 1999-06-30
FI104974B (fi) 2000-05-15
NZ254777A (en) 1998-04-27
KR950702581A (ko) 1995-07-29
BG99421A (en) 1995-09-29
IT1255488B (it) 1995-11-06
ATE148471T1 (de) 1997-02-15
NO950405D0 (no) 1995-02-03
HUT71961A (en) 1996-02-28
CA2141040C (en) 2001-01-23
US5597913A (en) 1997-01-28
ES2100552T3 (es) 1997-06-16
CZ282276B6 (cs) 1997-06-11
FI950436A (fi) 1995-02-01
GR3023249T3 (en) 1997-07-30
BR9306833A (pt) 1998-12-08
RU2104287C1 (ru) 1998-02-10
EP0654048A1 (en) 1995-05-24
MX9304731A (es) 1994-03-31
NO307788B1 (no) 2000-05-29
DE69307897D1 (de) 1997-03-13
EP0654048B1 (en) 1997-01-29
DK0654048T3 (da) 1997-08-18
HU9500317D0 (en) 1995-03-28
KR100277301B1 (ko) 2001-02-01
ITMI921927A0 (it) 1992-08-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO117970B1 (ro) Polizaharida de glicogen si procedeu de preparare a acesteia
Roovers et al. An improved method for measuring human blood bile acids
US4870166A (en) Process for preparing high-purity dematan sulphate, and pharmaceutical compositions which contain it
Berenson et al. Connective tissue macromolecular changes in rats with experimentally induced diabetes and hyperinsulinism
Spencer et al. The occurrence in the host plant of physiologically active gums produced by Corynebacterium insidiosum and Corynebacterium sepedonicum
JP3023485B2 (ja) ヘパリノイド活性を有する多糖類組成物或いは多糖類、それらの製造方法及びそれらを有効成分とする抗血液凝固剤
CN1062135C (zh) 一种提取小牛血去蛋白提取物的方法
Creech et al. Polysaccharide-peptide complexes from Serratia marcescens cells
CN113880963B (zh) 一种桑黄多糖及其制备方法和应用
CN112159484B (zh) 一种抗凝血流苏子多糖及其提取分离方法和应用
CN111004305B (zh) 姬松茸小肽及其制备方法和应用
US20060078569A1 (en) Method for recovery of photo-inhibited immunological activity
CN111057115A (zh) 一种从贵妃蚌中提取的抗血栓类肝素及其制备方法和应用
JPH1036275A (ja) 抗酸化性組成物およびその製造方法
Olennikov et al. biologically active substances from cacalia hastate leaves. 1. carbohydrates from leaves and their hypoglycemic activity
AU2021101092A4 (en) Antithrombotic heparinoid extracted from short necked clam, preparation method and use thereof
CN107056881B (zh) 一种地龙蛋白的提取方法
WO2007069621A1 (ja) 新規組成物及びその製造法
US4041022A (en) Process for the manufacture of thyrocalcitonin
Dall Blood carbohydrates in the western rock lobster Panulirus longipes (Milne Edwards)
GB2228736A (en) Cosmetic formulation
Devor et al. Continued studies on the formalin method for liver glycogen
CN118126207A (zh) 一种甜菜多糖的制备方法及用途
Stacey V. Conjugated proteins (nucleo-and muco-proteins). Conjugated proteins
KR20030068215A (ko) 연골형 프로테오글리칸의 정제방법