RO113413B1 - Metoda de inregistrare pentru un dispozitiv mobil de comunicatii si sistem celular de comunicatii conceput pentru punerea in practica a acestei metode - Google Patents

Metoda de inregistrare pentru un dispozitiv mobil de comunicatii si sistem celular de comunicatii conceput pentru punerea in practica a acestei metode Download PDF

Info

Publication number
RO113413B1
RO113413B1 RO94-00453A RO9400453A RO113413B1 RO 113413 B1 RO113413 B1 RO 113413B1 RO 9400453 A RO9400453 A RO 9400453A RO 113413 B1 RO113413 B1 RO 113413B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
cell
distance
mobile station
mentioned
base station
Prior art date
Application number
RO94-00453A
Other languages
English (en)
Inventor
Edward G Tiedemann Jr
Original Assignee
Qualcomm Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=25066857&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=RO113413(B1) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Qualcomm Inc filed Critical Qualcomm Inc
Publication of RO113413B1 publication Critical patent/RO113413B1/ro

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W60/00Affiliation to network, e.g. registration; Terminating affiliation with the network, e.g. de-registration
    • H04W60/04Affiliation to network, e.g. registration; Terminating affiliation with the network, e.g. de-registration using triggered events
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W48/00Access restriction; Network selection; Access point selection
    • H04W48/08Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W64/00Locating users or terminals or network equipment for network management purposes, e.g. mobility management
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W68/00User notification, e.g. alerting and paging, for incoming communication, change of service or the like

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Communication Control (AREA)

Description

Invenția se referă la o metodă de înregistrare, pentru un dispozitiv mobil de comunicații, dintr-un mediu celular de comunicații și la un sistem celular de comunicații, conceput pentru punerea în practică a acestei metode.
într-un sistem celular de comunicații, înregistrarea este procedeul prin care stația mobilă obișnuiește să informeze un sistem celular de comunicații, dacă este în teren și funcționează și care celulă recepționează mesajul ei. Stația mobilă poate fi un radiotelefon celular sau un aparat personal, de comunicații, sub forma unei unități montate pe vehicul sau a unei unități portabile. Pentru apelurile care sunt dirijate către o stație mobilă, sistemul celular utilizează informațiile de înregistrare pentru a reduce cantitatea de apeluri prin stație, hotărând dacă să cheme stația mobilă și, în caz afirmativ, să determine ansamblul de celule care să difuzeze apelul.
Pentru apelurile dirijate către o stație mobilă, numite adesea apeluri mobile terminate, sistemul terestru trebuie să determine dacă stația mobilă este conectată precum și celula pe care stația mobilă o recepționează. Pentru a depista stația mobilă, sistemul celular emite un mesaj, numit adesea apel prin stație, în mai multe celule. Dacă stația mobilă răspunde, sistemul celular, continuă să emită apelul cu comunicări suplimentare, fiind dirijat către celula care conține stația mobilă. Procesul de apel prin stație este utilizat pentru oricare altă tranzacție de făcut cu o stație mobilă.
□acă sistemul nu are nici o informație asupra localizării stației mobile, atunci acesta trebuie să emită apeluri, prin stație, în fiecare sector al fiecărei celule. Deoarece cantitatea de trafic mobil terminat crește, posibilitățile de comunicație pentru susținerea apelurilor prin sistem devin eno2 rm de rapide, în cele mai mari zone metropolitane.
O stație mobilă utilizează un procedeu numit “înregistrare”, pentru a informa sistemul celular unde este localizată stația mobilă. Diferite sisteme, cum ar fi AMPS și GSM, utilizează o metodă periodică sau o metodă cu contor, pentru a determina localizarea stației mobile. Metoda cu contor este similară metodei cu temporizator, descrisă în invenție. Deși departe de a fi ideale, aceste metode pot să reducă totuși, în mod semnificativ, cantitatea de apeluri cerute prin stații.
Analiza metodei de temporizare presupune un mozaic uniform hexagonal, de celule plane sau uniform circulare, cu raza rc. în fiecare celulă se presupune că există același număr probabil de stații mobile, notat cu Ng.
într-un sistem celular implementând metoda cu temporizator, fiecare stație mobilă înregistrează la fiecare Tr s. Această cerință poate fi ușor implementată, având la fiecare stație mobilă un increment periodic la un contor, sau un increment la un contor ca răspuns la o comandă globală de la sistem. Sistemul poate varia valoarea Tr fie prin furnizarea valorii maxime a contorului, fie prin variația ratei incrementale. Rata medie de înregistrare a mesajului, Âreg, per celulă este dată de următoarea ecuație:
Pentru un apel terminat, sistemul are nevoie să determine ansamblul de celule pe care poate intra stația mobilă. Dacă stația mobilă se poate deplasa cu o anumită viteză maximă vm, atunci distanța pe care ar putea s-o efectueze stația mobilă este vm[t-tr), unde tr este
RO 113413 Bl timpul când stația mobilă a înregistrat ultima oară. în afară de cazul când sistemul știe unde a fost localizată în celulă stația mobilă, când ea a înregistrat, sistemul trebuie să presupună 5 că stația mobilă se află la granița celulei. în afară de cazul în care sistemul are unele informații privind direcția, el trebuie să presupună că stația mobilă se deplasează spre 10 exterior.
Pentru o stație mobilă, aleasă în mod aleator, numărul probabil de celule care trebuie să fie chemate prin stație poate fi rapid aflat.Timpul consumat de la o înregistrare este o variabilă aleatorie, uniform distribuită pe intervalul [O, Tr], Decât să considerăm rezultatul exact care este discontinuu pe distanță, este mai bine să-l obținem prin considerarea unei aproximări pătratice, față de numărul de celule, ca funcție de distanță. Numărul probabil de celule, în care stația mobilă poate fi chemată Ms, este în concordanță cu ecuația:
M =2 φ/7 Tr fa)Tr 2 faf [2 rc 3 rc
Raportul rc/vm reprezintă necesarul unei stații mobile să se deplaseze cu viteza vm de la centrul celulei către granița acesteia. Dacă rata suplimentară de mesaj cu destinație îndepărtată este definită ca numărul probabil de apeluri prin stație, altul decât apelul răspuns, plus numărul probabil de mesaje care trebuie să fie trimis pentru a confirma înregistrările, atunci rata suplimentară de mesaje cu destinația îndepărtată Âex este determinată de ecuația:
-[1 -pn)Mn =NaAmat(Ms-Pp]-----Ureg [3]
Pp în care: Mp - de câte ori este repetat mesajul de apel prin stație;
pp - probabilitatea ca apelul prin stație să fie replicat de stația mobilă pe o repetiție specială de apel;
NaA mat - rata de chemare pentru apeluri mobile terminate într-o celulă.
Deoarece intervalul între înregistrări Tr scade, numărul de celule care trebuie să fie chemate prin stație scade, însă rata de confirmare crește. Astfel, o anumită valoare a lui Tr micșorează valoarea lui Aex.
Problema principală, în cazul metodei cu temporizator, este că apelarea prin stație trebuie să fie făcută într-o suprafață proporțională cu viteza maximă a vehiculului. Dacă regiunea are puține rute care permit deplasarea cu o viteză ridicată, atunci sistemul trebuie să utilizeze ruta cu viteza cea mai ridicată, pentru a determina unde se apelează prin stație. Unitățile portabile, care în mod normal nu se deplasează foarte repede, se pot afla totuși într-un vehicul rapid, în mișcare, și deci nu pot fi considerate o categorie separată. Dacă stația mobilă nu răspunde,
RO 113413 Bl pot fi utilizate tehnici care încep apelurile prin stație, într-o regiune mică și care apoi extind zona de chemare prin stație, pentru a reduce cantitatea de apeluri prin stație cu valoarea de temporizare.
□ altă metodă de înregistrare cunoscută sub numele de metoda zonei este, de asemenea, utilizată pentru a reduce cantitatea de apeluri prin stație, într-un sistem celular. Metoda zonei poate împărți sistemul în regiuni numite “zone”. Astfel, celulele sunt grupate împreună pentru a forma “zone” fixe, de apel prin stație. Pe baza înregistrării într-o zonă, stația mobilă este chemată la toate celulele din cadrul zonei. în mod specific, stația mobilă ține o listă de zone care au fost recent vizitate. Dacă stația mobilă intră într-o zonă care nu este pe listă, atunci ea înregistrează. Prin urmare, deoarece stația mobilă se deplasează prin întreg sistemul de fiecare dată când ea traversează o nouă zonă, ea înregistrează.
O variantă a metodei de bază a zonei este descrisă în articolul Metodă nouă recentă de localizare pentru sisteme digitale celulare” de Sadaatsu □kasaka, Seizo Onoe, Syuji Yasuda și Akihiro Maebara, din cadrul - Lucrărilor celei de a 41-a Conferințe despre Tehnologia Vehiculară IEEE-St. Louis, MO, mai 19-22, 1991, pag.345-350. în cadrul acestei variante a metodei zonei, sunt create fâșii de zone împreună cu grupul de stații mobile separate prin parametri, cum ar fi numărul de serie al stației mobile, în care fâșii de zone vor înregistra stațiile mobile.
Analiza metodei zonei presupune și ea un mozaic uniform hexagonal de celule plane sau uniform circulare cu raza rc. în fiecare celulă se consideră același număr probabil de stații mobile, notat cu l\la.
După cum s-a menționat mai sus, prin metoda zonei fiecărei celule i se atribuie o zonă specifică, fixă. Fiecare celulă emite în zona care i-a fost destinată. Stația mobilă ține o listă cu zonele pe care le-a vizitat recent. Oricând o stație mobilă intră într-o zonă care nu este pe listă, stația mobilă înregistrează și adaugă zona pe listă.
Teoria traficului vehicular poate estima rata maximă de înregistrare probabilă, pentru o celulă-perimetru. Dacă celula este dominată de unul sau două trasee principale, rata de înregistrare este relativ ușor de calculat; altfel, calcularea poate fi destul de anevoioasă. Un rezultat bine cunoscut se referă la' capacitatea maximă pe un coridor de trafic pe un drum liber bine conceput, care este aproximativ 2000 vehicule pe oră și apare în cazul în care vehiculele se deplasează cu aproximativ 50km/h. Regula autostopului se aplică pe alte șosele. Dacă se cunoaște fracțiunea de vehicule echipate cu telefoane celulare, atunci se poate obține rata probabilă maximă de înregistrare. De exemplu, dacă 25% din vehiculele care rulează pe un drum liber, cu 8 coridoare, au fost echipate cu telefoane celulare, atunci rata probabilă maximă de înregistrare pentru celula-perimetru va fi de 56 înregistrări pe secundă.
Un neajuns al metodei zonei apare în cazul unde un drum cu trafic greu, chiar liber, intersectează o graniță a zonei. în acest moment, toate unitățile mobile înregistrează în celulele de pe granița zonei prin care trece drumul liber. Această situație poate constitui o încărcare serioasă a posibilităților acestor celule speciale, localizate la frontiera zonei.
□ încercare de a rezolva această problemă este de a crea un aranjament zonal, în fâșii sau în zig-zag, așa cum s-a menționat mai sus. în aranjamentul zonal, fixat în zig-zag, sunt create zone întretăiate și o astfel de zonă specială, în care stația mobilă înregistrează, este
RO 113413 Bl o funcție de numărul de serie sau de identificare, al unității mobile. □ astfel de schemă adaugă un nivel suplimentar de complexitate și deci, înregistrările între celule nu se pot distribui adecvat.
Deși metoda aduce, într-adevăr, o îmbunătățire față de metodele de temporizare sau cu înregistrare cu contor, prin aceea că există o reducere de apeluri prin stație în celule, totuși este încă în plus nevoie de a reduce apelurile prin stație.
Scopul prezentei invenții este de a prevedea, într-un sistem celular de comunicații, o metodă prin care să se poată reduce apelurile prin stațiile mobile.
Un alt scop al prezentei invenții este de a prevedea într-un sistem celular de comunicații, o schemă de înregistrare cu stație mobilă care aduce o îmbunătățire în distribuția de înregistrări prin stație mobilă între celule.
într-un sistem celular, de comunicații, stațiile mobile sunt chemate prin stație, Tn diferite celule, cu scopul de a identifica celula în care se află localizată stația mobilă, cu scopul de a fi chemată. O centrală telefonică de comutare dirijează apelul prin stație, către celule, în cadrul unei zone de apeluri predeterminată pentru transmisii prin stația de bază din celula respectivă. Stația mobilă, dacă se află în zona respectivă și este în starea de a recepționa apelurile, răspunde apelului primit. Stația mobilă răspunde prin transmiterea unui mesaj răspuns care este recepționat de stația de bază din celule pentru celula în care este localizată stația mobilă. Răspunsul la apel este retransmis prin relee de către stația de bază a celulei de recepție către centrala telefonică de comutare. Centrala telefonică mobilă, de comutare, prin retransmisia răspunsului de către stația de bază, identifică celula în care este localizată stația mobilă.
Centrala telefonică mobilă de comutare transmite un apel destinat stației mobile către stația de bază corespunzătoare celulei în care este localizată stația mobilă.
Deoarece stația mobilă se deplasează printr-o rețea de celule, este de dorit să se limiteze apelurile prin stație, către celulele în care, foarte probabil că se află stația mobilă, înregistrarea la stația mobilă permite să fie identificat un grup de celule în care stația mobilă ar fi foarte probabil localizată. Utilizând metoda de înregistrare, apelul pentru stația mobilă trebuie să fie transmis doar în grupul de celule identificat.
Prezenta invenție prevede o metodă pe bază de distanță, pentru înregistrare cu stație mobilă, care asigură o reducere a numărului de celule în care se solicită apeluri pentru stația mobilă.
Metoda de înregistrare, pentru un dispozitiv mobil de comunicații, conform invenției, cuprinde etapele:
-transmiterea, în fiecare dintre celulele menționate, a unei informații de localizare și a valorii distanței pentru celula respectivă:
- recepționarea la o stație mobilă a informației de localizare și a valorii distanței pentru o celulă curentă în care se află localizată stația mobilă menționată;
- calcularea distanței dintre celula curentă și o celulă precedentă în care a fost înregistrată stația mobilă menționată;
- transmiterea informației de înregistrare a stației mobile atunci când distanța calculată menționată este cel puțin egala cu valoarea distanței corespunzătoare celulei precedente menționate; și
- determinarea, pornind de la informația de înregistrare menționată transmisă pentru stația mobilă, a unui grup de celule în plaja de distanță față
RO 113413 Bl de celula curentă menționată care corespunde valorii distanței pentru celula curentă.
Stația mobilă transmite informația de înregistrare către stația de bază a celulei curente, când distanța calculată este mai mare decât valoarea distanței stației de bază a celulei anterioare. Informația de înregistrare este retransmisă către centrala telefonică mobilă, cu comutare, unde este făcută o determinare a zonei de celule, pentru apeluri ale stației mobile. Zona de apel prin stație include celula curentă și acele celule care au o stație de bază, în cadrul distanței celulei curente, în conformitate cu valoarea distanței transmise de stația de bază, a celulei curente.
Sistemul celular, de comunicații, conceput pentru punerea în practică a metodei conform invenției cuprinde:
- o pluralitate de stații de bază definind fiecare câte o celulă, pentru furnizarea informației de localizare către o stație mobilă;
- o stație mobilă pentru recepționarea informației de localizare de la fiecare dintre stațiile de bază respective, atunci când se află într-o celulă corespondentă dintre celulele menționate, furnizând informația de înregistrare către o primă stație de bază din pluralitatea menționată de stații de bază, calculând distanța dintre prima stație de bază menționată din pluralitatea menționată de stații de bază și o stație de bază curentă din pluralitatea menționată de stații de bază pe baza informației de localizare menționate și, dacă distanța menționată depășește o valoare prestabilită, furnizând informația de înregistrare către stația de bază curentă menționată.
Invenția prezintă următoarele avantaje:
- reducerea apelurilor prin stațiile mobile;
- îmbunătățirea distribuției de înregistrări prin stația mobilă între celule;
- reducerea numărului de celule în care se solicită apeluri pentru stația mobilă.
Se dau, în continuare, exemple de realizare a invenției în legătură și cu fig. 1 ...4 care reprezintă:
- fig. 1, structura unui sistem de celule și zone de apel cu celule cu stație mobilă, pentru o înregistrare inițială și pentru o înregistrare bazată pe distanța parcursă;
- fig.2, schema bloc a echipamentului de comunicație pentru un sistem celular;
- fig.3, rata excedent cu destinație îndepărtată față de rata de înregistrare pentru o celulă corespunzător metodei distanței din prezenta invenție;
- fig.4, rata excedent pentru destinație îndepărtată față de rata de înregistrare pentru o celulă-perimetru din zonă corespunzător metodei zonei.
Metoda conform invenției prevede un înregistrator pentru stația mobilă ori de câte ori aceasta se deplasează pe o distanță dată față de celula unde ea a înregistrat ultima dată. în cadrul unui mod simplu de realizare care oferă suficientă precizie se prezintă toți parametrii de transmisie celulelatitudine (lat), longitudine (long) și distanță (dr). Stația mobilă înregistrează ori de câte ori:
dr JAlong]2 [4]
RO 113413 Bl unde:
dr este parametrul distanță transmis de celula în care stația mobilă a înregistrat ultima dată.
în plus, 5
Alat = noua lat - lat înregistrată (5)
Along= (noua long - long înregistrată) cos (π/18Ο · lat înregistrată] (6) io unde:
- noua lat și noua long sunt latitudinea și respectiv longitudinea în grade ale celulei curente în care este localizată îs stația mobilă;
- lat înregistrată și long înregistrată sunt latitudinea și respectiv longitudinea în grade ale celulei în care stația mobilă 20 a înregistrat ultima dată.
în ecuația (6), factorul cosinus compensează liniile de longitudine când latitudinea crește. □ aproximare de bază mai mare a distanței poate fi 25 realizată prin eliminarea factorului cosinus din ecuația (6). Totuși, fără factorul cosinus aproximarea devine mai imprecisă când latitudinea crește.
Parametrul distanță dr este în 30 mod specific furnizat de celula unde stația mobilă a înregistrat ultima dată. Totuși, ca alternativă, parametrul distanță poate fi o valoare fixă înregistrată în memoria stației mobile, în plus, deși ecuațiile (4)-(6) se referă la înregistrările din timpul curselor stației mobile, în mod specific, stația mobilă înregistrată și pe baza unei alimentării inițiale din sistem.
Diferența dintre valorile “noua long” și “long înregistrată” și diferența dintre valorile “noua lat” și “lat înregistrată” sunt în mod caracteristic mici pentru un sistem de comunicații celular. în consecință, aproximarea fixată anterior de ecuațiiÎe (4)-(6) este foarte precisă. Erorile sunt mai mici de 1% comparate cu metoda exactă descrisă mai jos, pentru distanțe între stațiile de bază de până la 200 mile.
în plus, funcția trigonometrică din ecuația (4) poate fi ușor aproximată printr-o funcție extrasă din tabele. Rădăcina pătrată a sumei pătratelor poate fi aproximată prin oricare metodă de aproximare bine cunoscută. □ astfel de aproximare este:
x=max (lAlatl, lAlongl) (7) y=min (lAlatl, lAlongl] (8) unde:
pentru 0<y<-^ distanta =x y 8 (9)
. X pentru — <y distanta =—x +— y ' 8 2 [1O]
Aproximarea ecuațiilor (7)-(10) dă o eroare maximă mai mică de 3% și erori medii RMS de aproximativ 1%. Aproximarea poate fi calculată rapid utilizând permutări, adunări, scăderi și apoi comparate într-un microprocesor. Alte aproximări pot furniza o precizie mai mare (sau mai mică) cu calcule adiționale (sau calcule mai puține).
□ extragere din tabele pentru funcția cosinus din ecuația (6) plus aproximarea din ecuațiile (7)-(10) pentru rădăcina pătrată a sumei pătratelor din ecuația (4) dau erori mai mici de 6% pentru latitudinile stației de bază mai mici de 60 grade.
RO 113413 Bl pentru un model al unei suprafețe circulare poate fi definită prin ecuațiile (11)-(16). Metoda exactă a distanței prevede înregistrare pe stația mobilă dacă:
După cum s-a menționat mai sus, utilizarea ecuațiilor (4)-(10) sunt o aproximare față de metoda exactă de calcul a distanței între stațiile de bază.
□ metodă exactă de calcul a distanței dr< distanța (11) distanța = [ sinficosd-sinacosfi]2+(cos(f)COSd+cosa:cospF+(sin0-sinfiF (12) π
α -noua lat
U--------180 .nnoualong Φ 180 π/ong Înregistrată
180 p π lat înregistrată
180 [14] [13] [15] [16] în ecuațiile de mai sus (4)-(16), îs parametrii “noua long”, “noua lat”, “long înregistrată” și “lat înregistrată” sunt dați în grade.
în ceea ce privește implementarea metodei din prezenta invenție, 23 fig.1 ilustrează o structură sau o rețea de celule ale unui sistem exemplar celular de comunicații. Referitor la această fig. trebuie înțeles că în mediul real celular de comunicații, celulele pot 28 varia în mărime și formă. Celulele pot tinde să se suprapună cu frontierele celulelor definind o celulă de o formă diferită de forma ideală hexagonală. în plus, celulele pot fi de asemenea 33 sectorizate, ca de exemplu în trei sectoare, așa cum este binecunoscut în tehnică. Sistemul celular din fig. 1 poate fi un sistem analog sau digital de comunicații și utilizează unul sau mai multe tipuri de scheme multiple de modulație de acces cum ar fi “Acces multiplu de repartiție cod” (CDMA), “Acces multiplu cu repartiție timp” (TDMA) sau “Modulație de frecvență”(FM).
Referitor la fig.2, când stația mobilă 10 înregistrează, ea transmite în mod specific, via emițător-receptor propriu, la identificarea parametrilor care pot include de exemplu numărul de serie al stației mobile și numărul sau numerele de telefon asociate. Informația de înregistrare este primită la un emițător-receptor localizat la o celulă în teren sau la o stație de bază 12 pentru celula în care este amplasată stația mobilă 10. Informația de înregistrare este retransmisă la centrala
RO 113413 Bl telefonică mobilă cu comutare (MTSD) prin stația de bază 12 receptoare.
□ funcție a centralei telefonice mobile cu comutare 14 este de a transmite apelurile către Rețeaua Telefonică Publică de Distribuție și către diferite celule așa cum este cunoscut în tehnică. Centrala telefonică mobilă de comutare conține de asemenea în mod caracteristic o bază de date referitoare la structura celulei. Pe baza înregistrării stației mobile dintr-o anumită celulă, centrala telefonică mobilă cu comutare 14, folosind un procesor și baza de date despre structura celulei, determină în conjunție cu celula de înregistrare alte celule asociate așa fel ca să formeze o regiune sau o zonă de apeluri prin stație. Celulele din zona de apeluri corespund celulei de înregistrare și celulelor de pe o distanță predeterminată a celulei de înregistrare. Această distanță corespunde cu valoarea distanței transmise de celula de înregistrare așa cum este prezentat în detaliu mai jos. Pe baza recepționării apelului destinat stației mobile 10, centrala telefonică mobilă cu comutare 14 trimite apelurile pentru stația mobilă 10 din zona determinată.
într-o schemă alternativă, centrala telefonică mobilă cu comutare 14 poate marca numai celula în care a înregistrat stația mobilă 10. După timpul necesar ca stația mobilă 10 să fie chemată, centrala telefonică mobilă cu comutare 14 regăsește informațiile referitoare la celula marcată în care a înregistrat stația mobilă 10. Centrala telefonică mobilă cu comutare 14 determină apoi celulele care formează zona relevantă de apeluri prin stație, folosind informațiile din baza de date privind structura celulei și informațiile din celula de înregistrare.
în cadrul metodei zonei fixate convențional, așa cum s-a descris mai sus, înregistrarea stației mobile are loc în mod caracteristic la o celulă zonală de frontieră sau la o anumită celulă din cadrul zonei pe baza alimentării stației mobile. în metoda distanței din prezenta invenție, înregistrarea stației mobile crează o zonă “flotantă” cu auto-centrare referitoare la celula în care înregistrează stația mobilă.
Când stația mobilă 10 este alimentată inițial din sistem sau a parcurs o distanță predeterminată față de celula în care a înregistrat anterior, preferabil o dostanță suficientă pentru a plasa stația mobilă 10 într-o celulă nouă, ea înregistrează în noua celulă. Această nouă celulă în care înregistrează stația mobilă 10 devine centrul unei noi zone.
în cadrul prezentei invenții, mărimea zonei este determinată printro valoare a distanței, care este comunicată stației mobile de către stația de bază ca informație de celulă. Fiecare stație de bază celule transmite informațiile celulei pe un canal de apeluri. Informația celulei include în plus față de informația de localizare a stației de bază, adică valoarea distanței, și latitudinea și longitudinea acesteia.
Când la centrala telefonică mobilă cu comutare 14 este recepționat un apel destinat transferului către stația mobilă 10, centrala telefonică mobilă cu comutare 14 inițiază un apel către stația mobilă. Această centrală telefonică 14 transmite o comandă celulelor corespunzătoare zonei în care este înregistrată stația mobilă 10, pentru a transmite un mesaj de apel prin stație. Mesajul de apel prin stație este utilizat pentru a atenționa stația mobilă 10 că a fost localizată o chemare în locul respectiv. Dacă de recepționează mesajul, stația mobilă 10 răspunde mesajului de apel prin transmiterea unui mesaj de răspuns către stația de
RO 113413 Bl bază 12 din celula în care este localizată stația mobilă. Mesajul este în mod caracteristic transferat de către stația de bază de recepționare 12 și la centrala telefonică mobilă cu comutare 14.
Pe baza recepției răspunsului transmis de către stația mobilă 10, stația de bază 12 transmite un mesaj de confirmare a apelului către stația mobilă 10. Mesajul de confirmare poate fi dirijat fie de către centrala telefonică mobilă cu comutare 14 fie de către stația de bază 12. în afară de înștiințarea stației mobile că răspunsul la apel a fost primit, mesajul de confirmare poate conține și alte informații.
Mesajul de răspuns astfel trnasferat de stația de bază 12 este utilizat de centrala telefonică mobilă cu comutare 14 pentru a determina celula în care se află stația mobilă 10 la momentul respectiv. Centrala telefonică mobilă cu comutare 14 în scord cu stația de bază 12 de recepționare direcționează apelul către stația mobilă 10 în exemplul ilustrat în fig.1, stația mobilă 10 înregistrează în celula C1A. înregistrarea în celula C1A se poate face deoarece stația mobilă 10 a depășit valoarea distanței față de cealaltă celulă sau pentru că stația mobilă nu este alimentată din altă parte.
în situația când stația mobilă 10 este alimentată, se face o verificare dacă informația din celulă de la o înregistrare anterioară a fost înmagazinată într-o memorie a stației mobile 10, informația fiind regăsită în memorie. Dacă nu există nici o informație din celulă memorizată, cum ar fi în cazul unei alimentări inițiale, a stației mobile 10, această stație mobilă înregistrează. Totuși, dacă stația mobilă a memorizat informația din celulă de la o înregistrare anterioară, se face o determinare pentru a vedea dacă înregistrarea este cerută pe baza informației memorizate și a informației primite din celula prezentă în care este localizată stația mobilă 10.
Procedeul de înregistrare la distanță implică regăsirea din memoria stației mobile a informațiilor înregistrate din celulă pentru celula în care a apărut înregistrarea anterioară. Informația din celulă este primită de la stația de bază 12 pentru celula în care se află localizată stația mobilă ,10. Utilizând metoda descrisă, cu referire la ecuațiile (4)-(6), în procesorul stației mobile sunt executate următoarele etape de determinare a faptului dacă este cerută înregistrarea. în concordanță cu ecuația (5), latitudinea înregistrată în memorie este scăzută din latitudinea celulei prezente pentru a se obține valoarea Alat. în concordanță cu ecuația (6), longitudinea înregistrată în memorie este scăzută din longitudinea celulei prezente și cu acest rezultat multiplicat cu factorul cosinus se obține valoarea lui Along. în concordanță cu ecuația (4), valorile Alat și Along sunt ridicate la pătrat, se face suma pătratelor lor, se extrage rădăcina pătrată din sumă și se ajunge la valoarea distanței rezultante dm. Valoarea distanței rezultante dm este apoi comparată cu parametrul distanță memorizată dr. Dacă valoarea distanței dm este mai mare sau egală cu parametrul distanță memorizat dr, atunci stația mobilă 10 înregistrează așa cum s-a menționat mai sus.
Când stația mobilă 10 înregistrată pentru prima dată și pe baza fiecărei înregistrări ulterioare, informațiile pentru celula în care apare înregistrarea sunt înmagazinate în memorie. Când are loc o scădere alimentării stației mobile 10, informația
RO 113413 Bl corespunzătoare celulei în care stația mobilă 10 a înregistrat ultima dată se află în memorie, de preferință o memorie permanentă, pentru a fi salvată și pentru a fi utilizată când se realimentează stația mobilă.
în timpul înregistrării, stația mobilă 10 transmite informațiile înregistrării ei către stația de bază 12 corespunzătoare cu celula în care se află stația mobilă 10. Stația de bază 12 răspunde prin transmiterea unui mesaj de confirmare înregistrare către stația mobilă 10, ca un indiciu că mesajul înregistrării a fost primit. Mesajul de confirmare înregistrare poate conține și informații indicative asupra acceptării sau respingerii utilizării sistemului de către stația mobilă 10.
Referitor la fig.1, în timpul înregistrării stației mobile 10 în celula C1A, toate celulele dintr-un domeniu predeterminat sau de pe o distanță dr de la celula C1A formează o zonă de apeluri pentru stația mobilă așa cum se indică prin cerul 16. Toate stațiile de bază 12 de la celulele din zona de apeluri sunt comandate de centrala telefonică mobilă cu comutare 14 de a chema prin stația mobilă 10 când un apel urmează a fi dirijat către ea. în cazul în care stația mobilă 10 înregistrează în celula C1A, apelul este transmis de către stațiile de bază 12 și în fiecare din celulele C1A-C1S din cadrul zonei de apeluri centrate în jurul celuleu C1A.
Pe baza înregistrării în celula C1A, stația mobilă 10 înregistrează în memorie informația celulei, informația despre latitudinea și longitudinea stației de bază 12 împreună cu valoarea distanței pentru celula C1A. Când stația mobilă 10 se deplasează prin sistemul celular, de exemplu de-a lungul traseului indicat de linia întreruptă 18, ea ascultă apelul ca și informațiile din celulă despre toate celulele prin care trece. Deoarece stația mobilă 10 se deplasează din celulă în celulă ea recepționează informații corespunzătoare despre latitudinea și longitudinea celulei ca și valoarea distanței. Valorile de latitudine și longitudine privind celula prezentă în care se află stația mobilă, împreună cu valorile de latitudine și longitudine și de distanță înregistrate sunt utilizate în concordanță cu ecuațiile (4)-(6) de către stația mobilă 10 pentru a determina dacă distanta pe care ea a parcurs-o din momentul înregistrării depășește valoarea distanței înregistrate în memorie dr.
Dacă stația mobilă 10 determină că distanța parcursă depășește valoarea distanței din memorie dr, atunci stația mobilă 10 înregistrează din nou. După cum se ilustrează în fig. 1, când unitatea mobilă 10 intră în celula C2A, o celulă a cărei stație de bază 12 este localizată la o distanță mai mare decât distanța dr față de stația de bază a celulei C2A, stația mobilă 10 înregistrează în celula C2A. în timpul înregistrării în celula C2A, toate celulele de pe o distanță predeterminată d a stației de bază 12 a celulei C2A formează o nouă zonă “flotantă”, așa cum este indicat prin cercul 20. Toate stațiile de bază din cadrul fiecărei celule don noua zonă sunt comandate de centrala telefonică mobilă cu comutare 14 pentru a chema stația mobilă 10 când urmează a fi dirijat un apel către acea direcție. Ca și pentru înregistrarea anterioară din celula C1A, apelul este transmis de o stație de bază și în fiecare din celulele C2A-C2S din cadrul noii zone centrate în jurul celulei C2A.
Trebuie observat că distanța parcursă de stația mobilă 10, cu scoRO 113413 Bl pul de a determina dacă este necesară înregistrarea în noua celulă, nu se bazează pe distanța reală parcursă de stația mobilă 10. Distanța parcursă în scopuri de înregistrare se bazează pe o diferență între localizările stațiilor de bază ale celulelor. Stația mobilă 10, oriunde ar fi localizată în celulă, este considerată, pentru scopuri de înregistrare, a avea coordonatele stației de bază a celulei în care ea se află prezentă.
De exemplu, când stația mobilă 10 înregistrează în celula C1A, se consideră pentru stația mobilă coordonatele stației de bază din celula C1A. Când stația mobilă 10 intră într-o altă celulă, cum ar fi de exemplu C1F, se consideră pentru stația mobilă 10 că are coordonatele stației de bază a celulei C1F. Când stația mobilă 10 intră în celula C2A se consideră din nou coordonatele corespunzătoare ale stației de bază 12 a celulei C2A. Chiar dacă stația mobilă 10 nu poate parcurge distanța reală dr când ea intră în celula C2A, simplu fapt că distanța calculată între stațiile de bază 12 ale celulelor C1A și C2A depășește valoarea distanței dp face ca stația mobilă 10 să înregistreze din nou.
în consecință cercurile 16 și 20 sunt reprezentative doar pentru frontierele zonelor flotante asociate cu stația mobilă 10. □ reprezentare mai precisă a frontierelor zonelor “flotante” autocentrate sunt ilustrate prin liniile 22 și respectiv 24 groase accentuate ale frontierelor celulelor asociate fiecărui cerc 16 și respectiv 20.
După cum s-a menționat stațiile de bază transmit informații asupra latitudinii și longitudinii cu scopul de a determina înregistrarea. Se consideră că sistemele cu alte coordonate pot fi utilizate într-o manieră similară. De exemplu, un model de grilă de sistem celular sau un sistem de coordonate poate fi construit cu stații de bază care transmit coordonatele corespunzătoare ale grilei.
Pentru scopuri de analiză ale metodei distanței se consideră o rețea omogenă de celule de felul celei ilustrate în fig.1. Stația mobilă este configurată a înregistra când este alimentată, dacă este necesar, sau ori de câte ori ea intră într-un inel special de celule pe baza distanței parcurse de la înregistrarea anterioară. Presupunând o deplasare omogenă a vehiculului, pot fi utilizate metodele semi-Markov pentru a determina rata probabilă de înregistrare. în timp ce deplasarea de la o celulă la alta este în mod obișnuit un lanț Markov de ordin superior, un model simplu poate fi obținut prin considerarea unui lanț Markov de primul ordin cu stația mobilă intrând în oricare din celulele înconjurătoare cu probabilitatea egală cu 1/6.
Fig. 3 ilustrează sub formă grafică rata excedent cu destinație îndepărtată în funcție de rata de înregistrare pentru patru valori diferite ale lui tc, definit ca timp probabil necesar pentru ca stația mobilă 10 să intre în celula dată î, care tocmai a intrat în cenula j.Analiza care stă la baza graficului din fig. 3 consideră 1000 de stații mobile per celulă, astfel că poate fi utilizată o scală directă pentru diferite numere de stații mobile per celulă. Punctele marcate în fig.3 corespund înregistrărilor când stația mobilă intră în primul, al doilea sau al treilea inel de celule; a fost trasată o linie dreaptă între puncte pentru a evidenția forma curbei. Este de înțeles că în utilizarea fig. 3, valorile trebuie să fie puse la scară pentru a înfțișa un mediu înconjurător cu o deplasare fizică reală a vehiculelor. De exemplu, este aproape imposibil să existe 1000 de stații mobile care să traverseze într-un
RO 113413 Bl minut o celulă, așa cum este ilustrat în figură.
în comparație cu fig.3, fig.4 prezintă rata excedent cu destinație îndepărtată față de rata de înregistrare pentru o celulă-perimetru dintr-o zonă într-un sistem folosind metoda zonei. Pentru analiză se permită doar o singură zonă pe lista zonală a stației mobile. S-au folosit și aici rețeaua omogenă și modelul semi-Markov descrise cu referire la fig.3.
Pentru o rată excedent cu destinație îndepărtată și cu un model semi-Markov, rata de înregistrare pentru metoda distanței zinde să fie mai mică decât pentru metoda zonei. □ rată excedent cu destinație îndepărtată mai scăzută este realizată pentru metoda distanței pentru că s-a constituit o regiune circulară, sau o zonă “flotantă”, în jurul celulei unde stația mobilă a înregistrat ultima dată.
Cu metoda zonei, stația mobilă are de traversat o distanță mai scurtă înainte de a intra într-o zonă nouă deoarece ea înregistrează într-o celulă perimetru. în practică, există zone multiple pe o listă de zone. Este utilizată o listă zonală cu zone multiple pentru ca stația mobilă să nu înregistreze de multiple ori când ea basculează între celule de-a lungul frontierei zonei. Prin urmare, sistemul poate chema prin stația mobilă în multiple zone. Aceasta duce la faptul că metoda distanței este chiar mai favorabilă când traficul vehicular urmărește modelul mai sus discutat.
în cadrul metodei zone, celuleleperimetru ale unei zone au rate ridicate de înregistrare în timp ce celulele din interior au rate scăzute de înregistrare. Aceasta poate duce la o instabilitate în capacitatea celulelor. Prin existența de grupuri multiple de stații mobile și zone sub formă de zigzag una față de alta pentru fiecare grup, rata de înregistrare poate fi făcută mai omogenă în rețea. Totuși, aceasta anulează însușirea adesea dorită de a avea o frontieră de zonă bine definită. Presupunând o rețea omogenă, metoda distanței are rate egale de înregistrare în toate celulele. Aceasta nu se va menține strict în majoritatea rețelelor deoarece stațiile mobile vor tinde să readucă la zero înregistrarea în anumite celule.

Claims (26)

  1. Revendicări
    1. Metoda de înregistrare pentru un dispozitiv mobil, de comunicații, întrun sistem celular de comunicații, definit printr-o pluralitate de celule, caracterizată prin aceea că cuprinde etapele:
    -transmiterea, în fiecare dintre celulele menționate, a unei informații de localizare și a valorii distanței pentru celula respectivă;
    - recepționarea, la o stație mobilă (10), a informației de localizare și a valorii distanței pentru o celulă curentă, în care se află localizată statia mobilă (10) menționată;
    - calcularea distanței dintre celula curentă și o celulă precedentă, în care a fost înregistrată stația mobilă (10), menționată;
    - transmiterea informației de înregistrare a stației mobile (10), atunci când distanța calculată, menționată, este cel puțin egala cu valoarea distanței corespunzătoare celulei precedente menționate; și
    - determinarea, pornind de la informația de înregistrare menționată, transmisă pentru stația mobilă (10), a unui grup de celule (16,20), în plaja de distanță față de celula curentă menționată care corespunde valorii distanței pentru celula curentă.
  2. 2. Metoda conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că mai cuprinde etapele:
    RO 113413 Bl
    - stocarea informației de localizare și a valorii distanței menționate, pentru celula precedentă;
    - regăsirea informației de localizare și a valorii distanței menționate, pentru celula precedentă; și
    - compararea distanței calculate menționate cu valoarea distanței menționate pentru celula precedentă.
  3. 3. Metoda conform revendicării
    1, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapa de transmitere a informației de înregistrare, menționată, a stației mobile (10) atunci când lipsește înregistrarea stației mobile (10) menționate în celula precedentă menționată.
  4. 4. Metoda conform revendicării
    1, caracterizată prin aceea că, pentru reducerea numărului de celule în care se solicită apelarea stației mobile (10), menționată, cuprinde etapele:
    - transmiterea de la fiecare stație de bază (12) de celulă a informației de localizare și a valorii distanței corespunzătoare;
    - recepționarea la stația mobilă (10) menționată, atunci când se află într-o celulă curentă, a informației de localizare și a valorii distanței pentru stația de bază (12) a celulei curente menționate;
    - calcularea distanței dintre localizarea stației de bază (12) a celulei curente menționate și localizarea stației de bază a celulei precedente în care s-a înregistrat anterior stația mobilă (10) menționată;
    - compararea distanței calculate menționate cu valoarea distanței corespunzătoare stației de bază a celulei precedente menționate;
    - transmiterea informației de înregistrare a stației mobile (10) către stația de bază (12) a celulei curente menționate, atunci când distanța calculată menționată are valoarea cel puțin egală cu valoarea distanței pentru stația de bază a celulei precedente menționate;
    - recepționarea la stația de bază (12) a celulei curente menționate a informației de înregistrare a stației mobile (10) menționate; și
    - determinarea unui grup de celule (16,20). în plaja de distanța față de celula curentă menționată care corespunde valorii distanței pentru celula curentă menționată.
  5. 5. Metoda conform revendicării
    4, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapele: ,
    - stocarea într-o memorie permanentă a informației de localizare și a valorii distanței pentru stația de bază (12) a celulei precedente menționate;
    - regăsirea din memoria menționată a informației de localizare stocate pentru stația de bază (12) menționată a celulei precedente, pentru calcularea distanței menționate; și
    - regăsirea din memoria menționată a valorii distanței stocate pentru stația de bază (12) a celulei precedente, pentru compararea cu valoarea distanței menționate.
  6. 6. Metoda conform revendicării
    4, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapele:
    - determinarea faptului că stația mobilă (10) menționată a înregistrat sau nu în vreo celulă; și
    - transmiterea informației de înregistrare a stației mobile (10) menționate către stația de bază (12) menționată a celulei curente, atunci când s-a determinat faptul că stația mobilă (10) menționată nu a înregistrat în nici o celulă.
  7. 7. Metoda conform revendicării
    5, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapa de stocare a informației de localizare și a valorii distanței pentru stația de bază (12)
    RO 113413 Bl menționată a celulei curente, în memoria menționată, atunci când distanța calculată menționată are o valoare cel puțin egala cu valoarea distanței pentru stația de bază (12) menționată a celulei precedente.
  8. 8. Metoda conform revendicării
    6, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapa de stocare a informației de localizare și a valorii distanței pentru stația de bază (12) menționată a celulei curente, în memoria menționată, atunci când s-a determinat ca stația mobilă (10) menționată nu a înregistrat în nici o celulă.
  9. 9. Metoda conform revendicării
    4, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapa de transmitere a unui mesaj de apel din fiecare celulă aparținând grupului de celule (16,20) menționat.
  10. 10. Metoda conform revendicării
    1, caracterizată prin aceea că, pentru reînregistrarea unei statii mobile (10), care a înregistrat într-o primă celulă, și căreia i se comunică informația de localizare pentru o primă stație de bază (12), aflată în prima celulă menționată, cuprinde etapele:
    - comunicarea către stația mobilă (10) menționată, de către o a doua stație de bază (12) aflată într-o a doua celulă, a informației de localizare pentru cea de a doua stație de bază (12) menționată;
    - calcularea la stația mobilă (10) menționată a distanței dintre prima stație de bază menționată și cea de a doua stație de bază menționată; și
    - înregistrarea de către stația mobilă (10) menționată în cea de a doua celulă menționată, atunci când distanța calculată menționată este mai mare decât sau egală cu o valoare prestabilită a distanței.
  11. 11. Metoda conform revendicării
    10, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapele:
    - stocarea într-o memorie din stația mobilă (10) menționată a informației de localizare menționate pentru prima stație de bază (12) menționată; și
    - regăsirea informației de localizare pentru prima stație de bază (12) menționată, din memoria menționată, pentru calcularea distanței menționate.
  12. 12. Metoda conform revendicării
    11, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapa de stocare a informației de localizare pentru cea de a doua stație de bază (12) menționate, în memoria menționată, atunci când distanța calculată menționată este cel puțin egală cu valoarea prestabilită menționată a distanței.
  13. 13. Metoda conform revendicării 10 sau revendicării 12, caracterizată prin aceea că valoarea prestabilită menționată a distanței este comunicată în informația de localizare pentru prima stație de bază (12) menționată.
  14. 14. Metoda conform revendicării 13, atunci când aceasta este dependentă de revendicarea 12, caracterizat prin aceea că o a doua valoare prestabilită a distanței este comunicată în informația de localizare menționată pentru cea de a doua stație de bază (12) menționată.
  15. 15. Metoda conform revendicării 10, caracterizată prin aceea că valoarea prestabilită menționată a distanței este preînregistrată la stația mobilă (10) menționată.
  16. 16. Metoda conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că, pentru înregistrarea unei stații mobile (10) într-un sistem celular de comunicații, cuprinde etapele:
    - înregistrarea de către stația mobilă (10) într-o primă celulă;
    - transmiterea către stația mobilă (10) menționată, atunci când se află în prima celulă menționată, de către
    RO 113413 Bl o primă stație de bază (12) aflată în prima celulă menționată, a informației de localizare pentru prima stație de bază (12);
    - transmiterea către statia mobilă 5 (10) menționată, atunci când se află într-o a doua celulă, de către o a doua stație de bază (12) aflată în cea de a doua celulă, a informației de localizare pentru cea de a doua statie de bază io (12);
    - calcularea distanței dintre prima stație de bază (12) menționată și cea de a doua stație de bază (12) menționată; și is
    - înregistrarea de către stația mobilă (10) menționată în cea de a doua celulă menționată, atunci când valoarea calculată menționată a distanței este mai mare decât sau 20 egală cu o distanță prestabilită.
  17. 17. Metoda conform revendicării
    16, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapele:
    - stocarea într-o memorie a 25 stației mobile (10) menționate a informației de localizare și a valorii distanței pentru prima stație de bază (12) menționată; și
    - regăsirea informației de loca- 30 lizare și a valorii distanței pentru prima stație de bază (12) menționată, din memoria menționată, pentru calcularea distanței menționate.
  18. 18. Metodă conform revendicării 35
    17, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapa de stocare a informației de localizare pentru cea de a doua stație de bază (12) menționată, în memoria menționată, atunci când 40 distanța calculată menționată este mai mare decât sau egală cu distanța prestabilită menționată.
  19. 19. Metodă conform revendicării
    1, caracterizată prin aceea că, 45 pentru stabilirea de zone de apel pentru o stație mobilă (10) în pluralitatea de celule definite într-un sistem celular de comunicații, cuprinde etapele;
    -transmiterea, în anumite celule prestabilite dintre cele menționate, a informației de localizare pentru celula respectivă;
    - recepționarea la o statie mobilă (10). atunci când se afla într-o celulă curentă, a informației de localizare transmise pentru celula curentă menționată;
    - calcularea distanței dintre celula curentă menționată și celula precedentă dintre celulele menționate în care a înregistrat anterior stația mobilă (10) menționată;
    - transmiterea informației de înregistrare a stației mobile, atunci când distanța calculată menționată este mai mare decât sau egală sau cu o distanță prestabilită; și
    - determinarea, din informația de înregistrare menționată a stației mobile, transmisia, a unui grup de celule (16,20) aflate la o distanță față de celula curentă menționată care corespunde distanței menționate pentru celula curentă.
  20. 20. Metoda conform revendicării
    19, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapele:
    - stocarea într-o memorie permanentă a informației de localizare pentru celula precedentă menționată și a valorii distanței menționate;
    - regăsirea informației de localizare pentru celula precedentă menționată, din memoria menționată, pentru calcularea distanței menționate; și
    - regăsirea valorii prestabilite menționate a distanței, din memoria menționată, pentru compararea cu valoarea calculată menționată a distanței.
  21. 21. Metodă conform revendicării
    20, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și etapa de stocare a informației de localizare pentru celula curentă menționată, în memoria menționată, atunci când distanța calculată
    RO 113413 Bl menționată este mai mare decât sau egală cu distanța prestabilită menționată.
  22. 22. Metoda conform oricăreia dintre revendicările 5, 10, 16 sau 19, caracterizată prin aceea că informația de localizare menționată pentru stația de bază (12) a celulei sau, după caz, pentru celula precedentă sau celula curentă respectivă, cuprinde latitudinea și longitudinea stației de bază sau a celulei respective, menționate.
  23. 23. Metoda conform revendicării 22, caracterizată prin aceea că etapa menționată de calculare a distanței dintre stațiile de bază sa, după caz, dintre celulele respective, cuprinde etapele:
    - determinarea diferenței dintre latitudinea celei de a doua stații de bază sau, după caz, a celei de a doua celule, și latitudinea primei strații de bază sau respectiv a primei celule, pentru a furniza o valoare a diferenței de latitudine;
    - determinarea diferenței dintre longitudinea celei de a doua stații de bază sau, după caz, a celei de a doua celule, și longitudinea primei stații de bază sau respectiv a primei celule, pentru a furniza o valoare a diferenței de longitudine;
    - ridicarea la pătrat a fiecăreia dinte valoarea menționată a diferenței de latitudine și valoarea menționată a diferenței de longitudine;
    - însumarea valorii ridicate la pătrat a diferenței de latitudine menționate și a valorii ridicate la pătrat a diferenței de longitudine menționate, pentru a furniza o valoare de sumă; și
    - calcularea rădăcinii pătrate a valorii de sumă menționată, rezultatul acestei operații corespunzând distanței menționate dintre cea de a doua stație de bază și prima stație de bază, respectiv dintre cea de a doua celulă și prima celulă.
  24. 24. Mrtodă conform revendicării 19, caracterizat prin aceea că mai cuprinde și etapa de transmitere a unui mesaj de apel de la fiecare celulă dintrun grup prestabilit de celule (16,20).
  25. 25. Sistem celular de comunicații conceput pentru punerea în practică a metodei conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că cuprinde:
    - o pluralitate de stații de bază (12) definind fiecare câte o celulă, pentru furnizarea informației de localizare către o stație mobilă (10);
    - o stație mobilă (10) pentru recepționarea informației de localizare de la fiecare dintre stațiile de bază (12) respective, atunci când se află într-o celulă corespondentă dintre celulele menționate, furnizând informația de înregistrare către o primă stație de bază (12) din pluralitatea menționată de stații de bază, calculând distanța dintre prima stație de bază menționată din pluralitatea menționată de stații de bază și o stație de bază curentă din pluralitatea menționată de stații de bază pe baza informației de localizare menționate și, dacă distanța menționată depășește o valoare prestabilită, furnizând informația de înregistrare către stația de bază curentă menționată.
  26. 26. Sistem conform revendicării 25, caracterizat prin aceea că mai cuprinde și un controler de sistem pentru recepționarea informației de înregistrare furnizate lui de către fiecare stație de bază (12) din pluralitatea menționată de stații de bază, controlerul de sistem menționat determinând din informația de înregistrare menționată un set de stații de bază pentru a forma un grup de apel pentru stația mobilă (10) menționată.
RO94-00453A 1991-09-20 1992-09-18 Metoda de inregistrare pentru un dispozitiv mobil de comunicatii si sistem celular de comunicatii conceput pentru punerea in practica a acestei metode RO113413B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/763,091 US5289527A (en) 1991-09-20 1991-09-20 Mobile communications device registration method
PCT/US1992/007970 WO1993006685A1 (en) 1991-09-20 1992-09-18 Mobile communications device registration method

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO113413B1 true RO113413B1 (ro) 1998-06-30

Family

ID=25066857

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO94-00453A RO113413B1 (ro) 1991-09-20 1992-09-18 Metoda de inregistrare pentru un dispozitiv mobil de comunicatii si sistem celular de comunicatii conceput pentru punerea in practica a acestei metode

Country Status (26)

Country Link
US (1) US5289527A (ro)
EP (1) EP0666007B1 (ro)
JP (1) JP2801402B2 (ro)
KR (1) KR0162933B1 (ro)
CN (1) CN1035798C (ro)
AT (1) ATE156320T1 (ro)
AU (1) AU665784B2 (ro)
BG (1) BG61543B1 (ro)
BR (1) BR9206522A (ro)
CA (1) CA2118803C (ro)
CZ (1) CZ283423B6 (ro)
DE (1) DE69221331T2 (ro)
DK (1) DK0666007T3 (ro)
ES (1) ES2106885T3 (ro)
FI (1) FI114191B (ro)
GR (1) GR3024849T3 (ro)
HK (1) HK1000834A1 (ro)
HU (1) HU214866B (ro)
IL (1) IL103182A (ro)
MX (1) MX9205331A (ro)
NO (1) NO309450B1 (ro)
RO (1) RO113413B1 (ro)
RU (1) RU2107397C1 (ro)
SK (1) SK280636B6 (ro)
WO (1) WO1993006685A1 (ro)
ZA (1) ZA926872B (ro)

Families Citing this family (191)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5642398A (en) * 1991-09-20 1997-06-24 Qualcomm Incorporated Comprehensive mobile communications device registration method
CA2079827C (en) * 1991-12-09 2003-08-19 Theresa Chen Yen Wang Mobile unit tracking system
JPH05292010A (ja) * 1992-04-10 1993-11-05 Fujitsu Ltd 無線チャネル割当て方法および装置
DE4225685A1 (de) * 1992-08-04 1994-02-10 Philips Patentverwaltung Zellulares Mobilfunksystem
US5459759A (en) * 1993-02-17 1995-10-17 Interdigital Technology Corporation Frequency hopping code division multiple access system and method
US7142582B2 (en) 1993-02-17 2006-11-28 Interdigital Technology Corporation Receiving and selectively transmitting frequency hopped data signals using a plurality of antennas
US6385312B1 (en) 1993-02-22 2002-05-07 Murex Securities, Ltd. Automatic routing and information system for telephonic services
US5463673A (en) * 1993-04-29 1995-10-31 Northern Telecom Limited In-building radio deployment technique for wireless personal communications systems
US5327144A (en) * 1993-05-07 1994-07-05 Associated Rt, Inc. Cellular telephone location system
GB2317536B (en) * 1993-07-07 1998-07-29 Mitsubishi Electric Corp Mobile satellite communication system
SE514018C2 (sv) * 1993-09-23 2000-12-11 Ericsson Telefon Ab L M Metod för registrering i ett cellindelat mobilradiosystem
CA2134395A1 (en) * 1993-11-26 1995-05-27 Keith Andrew Olds Method and apparatus for management of automatically initiated communication
US5561851A (en) * 1994-05-26 1996-10-01 Arrowsmith Technologies, Inc. System and method for ensuring the availability of a radio data communications link
US5537460A (en) * 1994-07-08 1996-07-16 Holliday, Jr.; Robert O. Method and apparatus for determining the precise location of a modified cellular telephone using registration messages and reverse control channel transmission
US5669061A (en) 1994-08-19 1997-09-16 Trimble Navigation Limited Automatic cellular phone tracking
US5614914A (en) 1994-09-06 1997-03-25 Interdigital Technology Corporation Wireless telephone distribution system with time and space diversity transmission for determining receiver location
FR2725579B1 (fr) * 1994-10-06 1996-10-31 Despres Francois Procede de communication dans un reseau de telecommunications
US5659544A (en) * 1994-10-17 1997-08-19 Lucent Technologies Inc. Method and system for distributed control in wireless cellular and personal communication systems
US5649286A (en) * 1994-11-14 1997-07-15 Bellsouth Corporation Method for managing the registration of a wireless unit
US5613204A (en) * 1994-12-22 1997-03-18 Bell Atlantic Mobile Systems, Inc. Beacon system for roaming cellular stations
US5586338A (en) * 1994-12-22 1996-12-17 Bell Atlantic Mobile Systems, Inc. System identification (SID) list for selecting operating frequencies
US5797091A (en) * 1995-03-07 1998-08-18 Xypoint Corporation Personal communication system and method of use
US5924042A (en) * 1995-03-15 1999-07-13 Kabushiki Kaisha Toshiba Mobile communication system
ZA965340B (en) * 1995-06-30 1997-01-27 Interdigital Tech Corp Code division multiple access (cdma) communication system
US7929498B2 (en) * 1995-06-30 2011-04-19 Interdigital Technology Corporation Adaptive forward power control and adaptive reverse power control for spread-spectrum communications
US7123600B2 (en) * 1995-06-30 2006-10-17 Interdigital Technology Corporation Initial power control for spread-spectrum communications
US7020111B2 (en) * 1996-06-27 2006-03-28 Interdigital Technology Corporation System for using rapid acquisition spreading codes for spread-spectrum communications
US6885652B1 (en) * 1995-06-30 2005-04-26 Interdigital Technology Corporation Code division multiple access (CDMA) communication system
US5675629A (en) 1995-09-08 1997-10-07 At&T Cordless cellular system base station
US5848359A (en) * 1995-09-08 1998-12-08 Motorola, Inc. Hierarchical set of frequency reuse patterns allowing cellular air and land communication
US5911120A (en) 1995-09-08 1999-06-08 At&T Wireless Services Wireless communication system having mobile stations establish a communication link through the base station without using a landline or regional cellular network and without a call in progress
US5710805A (en) * 1995-11-03 1998-01-20 Motorola, Inc. Combined registration and call continuation method and apparatus for a mobile communication system
FR2741771B1 (fr) * 1995-11-28 1998-01-23 Despres Francois Protocole d'acheminement d'appels entrants du reseau telephonique commute dans un reseau cellulaire
US5732350A (en) * 1995-12-06 1998-03-24 Motorola, Inc. Method for mobile station location registration with dynamic cell grouping for radiotelephone systems
US5901214A (en) * 1996-06-10 1999-05-04 Murex Securities, Ltd. One number intelligent call processing system
JP3599216B2 (ja) * 1996-09-30 2004-12-08 マツダ株式会社 ナビゲーション装置
US5890068A (en) * 1996-10-03 1999-03-30 Cell-Loc Inc. Wireless location system
US6496543B1 (en) 1996-10-29 2002-12-17 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing high speed data communications in a cellular environment
ATE400119T1 (de) * 1997-03-03 2008-07-15 Iwics Inc Zellulares kommunikationssystem in dem mobilstationen als relaisstationen dienen
JPH10276473A (ja) * 1997-03-28 1998-10-13 Nec Corp 移動体通信システムおよび移動体通信装置
EP2352349B1 (en) 1997-05-30 2014-04-02 Qualcomm Incorporated Two stage paging in wireless terminals via a paging indicator in a first channel
DE19730363B4 (de) * 1997-07-15 2011-08-11 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Ortsspezifische World Wide Web Dienste in digitalen zellularen Kommunikationsnetzwerken
US5946620A (en) * 1997-07-25 1999-08-31 Motorola, Inc. Method for subscriber registration in a radio communication system
US20020051434A1 (en) * 1997-10-23 2002-05-02 Ozluturk Fatih M. Method for using rapid acquisition spreading codes for spread-spectrum communications
US6574211B2 (en) 1997-11-03 2003-06-03 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for high rate packet data transmission
US9118387B2 (en) 1997-11-03 2015-08-25 Qualcomm Incorporated Pilot reference transmission for a wireless communication system
US7184426B2 (en) * 2002-12-12 2007-02-27 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for burst pilot for a time division multiplex system
US6115607A (en) * 1998-01-30 2000-09-05 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for reducing messaging traffic in a wireless communication system
US6141331A (en) * 1998-05-18 2000-10-31 Motorola, Inc. Selective call receiver with automatic re-registration capability
US6104927A (en) * 1998-05-28 2000-08-15 Motorola, Inc. Communication system, mobile station, and method for mobile station registration
JP3080076B2 (ja) 1998-07-30 2000-08-21 日本電気株式会社 一斉呼出信号送出システム及びそれに用いる送出方法並びにその制御プログラムを記録した記録媒体
US6330452B1 (en) 1998-08-06 2001-12-11 Cell-Loc Inc. Network-based wireless location system to position AMPs (FDMA) cellular telephones, part I
US6222483B1 (en) * 1998-09-29 2001-04-24 Nokia Mobile Phones Limited GPS location for mobile phones using the internet
US6266014B1 (en) 1998-10-09 2001-07-24 Cell-Loc Inc. Methods and apparatus to position a mobile receiver using downlink signals part IV
US6204812B1 (en) 1998-10-09 2001-03-20 Cell-Loc Inc. Methods and apparatus to position a mobile receiver using downlink signals, part II
US6208297B1 (en) 1998-10-09 2001-03-27 Cell-Loc Inc. Methods and apparatus to position a mobile receiver using downlink signals, part I
US6188894B1 (en) * 1998-11-17 2001-02-13 Ericsson, Inc. Wireless communication cell layer evaluation method
US6223044B1 (en) 1998-12-18 2001-04-24 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Adaptive location level
US20010056473A1 (en) * 1999-04-26 2001-12-27 Kenneth Arneson Information retrieval system and method
US8064409B1 (en) 1999-08-25 2011-11-22 Qualcomm Incorporated Method and apparatus using a multi-carrier forward link in a wireless communication system
US6751463B1 (en) 1999-10-04 2004-06-15 Telecommunication Systems, Inc. Intelligent queue for information teleservice messages with superceding updates
US6621804B1 (en) 1999-10-07 2003-09-16 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for predicting favored supplemental channel transmission slots using transmission power measurements of a fundamental channel
US8073477B2 (en) 2000-04-11 2011-12-06 Telecommunication Systems, Inc. Short message distribution center
AU2001239831A1 (en) 2000-02-25 2001-09-03 Telecommunication Systems, Inc. Prepaid short messaging
US7110773B1 (en) 2000-04-11 2006-09-19 Telecommunication Systems, Inc. Mobile activity status tracker
US6871215B2 (en) * 2000-04-11 2005-03-22 Telecommunication Systems Inc. Universal mail wireless e-mail reader
US7522911B2 (en) * 2000-04-11 2009-04-21 Telecommunication Systems, Inc. Wireless chat automatic status tracking
WO2001078422A1 (en) * 2000-04-11 2001-10-18 Telecommunication Systems, Inc. Intelligent delivery agent for short message distribution center
US20070136592A1 (en) * 2000-04-12 2007-06-14 Smith Richard A Wireless internet gateway
US6891811B1 (en) 2000-04-18 2005-05-10 Telecommunication Systems Inc. Short messaging service center mobile-originated to HTTP internet communications
AU2001259416A1 (en) * 2000-05-03 2001-11-12 Aeris Communications, Inc. Non registration of wireless radios
US20010056508A1 (en) * 2000-05-12 2001-12-27 Kenneth Arneson Event notification system and method
US20030046091A1 (en) * 2000-05-12 2003-03-06 Kenneth Arneson System and method for providing wireless services
US7243075B1 (en) 2000-10-03 2007-07-10 Shaffer James D Real-time process for defining, processing and delivering a highly customized contact list over a network
US6973098B1 (en) * 2000-10-25 2005-12-06 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for determining a data rate in a high rate packet data wireless communications system
US7068683B1 (en) * 2000-10-25 2006-06-27 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for high rate packet data and low delay data transmissions
US7519654B1 (en) 2000-11-22 2009-04-14 Telecommunication Systems, Inc. Web gateway multi-carrier support
US7640031B2 (en) * 2006-06-22 2009-12-29 Telecommunication Systems, Inc. Mobile originated interactive menus via short messaging services
US7127264B2 (en) * 2001-02-27 2006-10-24 Telecommunication Systems, Inc. Mobile originated interactive menus via short messaging services
US7164926B2 (en) * 2001-06-12 2007-01-16 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Global paging of mobile stations in a wireless network using MSC pool
US7149499B1 (en) * 2001-07-18 2006-12-12 Cisco Technology, Inc. System for dynamically tracking the location of network devices to enable emergency services
US20030040314A1 (en) * 2001-08-21 2003-02-27 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Method and apparatus for location area updating in cellular communications
GB2379134A (en) * 2001-08-22 2003-02-26 Ubinetics Ltd Storage of base/transmitter station information
US6658260B2 (en) 2001-09-05 2003-12-02 Telecommunication Systems, Inc. Inter-carrier short messaging service providing phone number only experience
US7853272B2 (en) * 2001-12-21 2010-12-14 Telecommunication Systems, Inc. Wireless network tour guide
US20040203597A1 (en) * 2002-03-28 2004-10-14 Pitt Lance Douglas Mobile subscriber privacy evaluation using solicited vs. unsolicited differentiation
US9154906B2 (en) 2002-03-28 2015-10-06 Telecommunication Systems, Inc. Area watcher for wireless network
US8290505B2 (en) 2006-08-29 2012-10-16 Telecommunications Systems, Inc. Consequential location derived information
US8918073B2 (en) 2002-03-28 2014-12-23 Telecommunication Systems, Inc. Wireless telecommunications location based services scheme selection
US7426380B2 (en) 2002-03-28 2008-09-16 Telecommunication Systems, Inc. Location derived presence information
US7379738B2 (en) * 2002-08-05 2008-05-27 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Information service broadcast control in a wireless communication network
US8213390B2 (en) 2002-10-24 2012-07-03 Qualcomm Incorporated Reverse link automatic repeat request
US7564818B2 (en) * 2002-11-26 2009-07-21 Qualcomm Incorporated Reverse link automatic repeat request
US20070238455A1 (en) 2006-04-07 2007-10-11 Yinjun Zhu Mobile based area event handling when currently visited network doe not cover area
US20040253964A1 (en) * 2003-06-12 2004-12-16 Yinjun Zhu Mobile based area event handling when currently visited network does not cover area
US8666397B2 (en) 2002-12-13 2014-03-04 Telecommunication Systems, Inc. Area event handling when current network does not cover target area
US7424293B2 (en) 2003-12-02 2008-09-09 Telecommunication Systems, Inc. User plane location based service using message tunneling to support roaming
US7260186B2 (en) 2004-03-23 2007-08-21 Telecommunication Systems, Inc. Solutions for voice over internet protocol (VoIP) 911 location services
US7903791B2 (en) 2005-06-13 2011-03-08 Telecommunication Systems, Inc. Enhanced E911 location information using voice over internet protocol (VoIP)
US20080126535A1 (en) 2006-11-28 2008-05-29 Yinjun Zhu User plane location services over session initiation protocol (SIP)
US20080090546A1 (en) * 2006-10-17 2008-04-17 Richard Dickinson Enhanced E911 network access for a call center using session initiation protocol (SIP) messaging
US7991411B2 (en) 2004-05-06 2011-08-02 Telecommunication Systems, Inc. Method to qualify multimedia message content to enable use of a single internet address domain to send messages to both short message service centers and multimedia message service centers
US8195205B2 (en) * 2004-05-06 2012-06-05 Telecommunication Systems, Inc. Gateway application to support use of a single internet address domain for routing messages to multiple multimedia message service centers
US7129753B2 (en) * 2004-05-26 2006-10-31 Infineon Technologies Ag Chip to chip interface
US10009814B1 (en) * 2004-09-03 2018-06-26 Sprint Spectrum L.P. Multi-mode mobile station and method of changing its network connectivity using a network acknowledgement
WO2006079210A1 (en) * 2005-01-28 2006-08-03 Nortel Networks Limited Method and system for determining a paging zone in a wireless network
US7742444B2 (en) * 2005-03-15 2010-06-22 Qualcomm Incorporated Multiple other sector information combining for power control in a wireless communication system
US7353034B2 (en) 2005-04-04 2008-04-01 X One, Inc. Location sharing and tracking using mobile phones or other wireless devices
US20060237384A1 (en) * 2005-04-20 2006-10-26 Eric Neumann Track unit with removable partitions
US7430425B2 (en) * 2005-05-17 2008-09-30 Telecommunication Systems, Inc. Inter-carrier digital message with user data payload service providing phone number only experience
US8913983B2 (en) 2005-05-27 2014-12-16 Telecommunication Systems, Inc. Voice over internet protocol (VoIP) E911 metro street address guide (MSAG) validation
US7945026B2 (en) * 2005-05-27 2011-05-17 Telecommunications Systems, Inc. Voice over internet protocol (VoIP) E911 metro street address guide (MSAG) validation
US9055552B2 (en) * 2005-06-16 2015-06-09 Qualcomm Incorporated Quick paging channel with reduced probability of missed page
US8750908B2 (en) * 2005-06-16 2014-06-10 Qualcomm Incorporated Quick paging channel with reduced probability of missed page
US8660573B2 (en) 2005-07-19 2014-02-25 Telecommunications Systems, Inc. Location service requests throttling
US7548158B2 (en) * 2005-08-08 2009-06-16 Telecommunication Systems, Inc. First responder wireless emergency alerting with automatic callback and location triggering
US20070049288A1 (en) * 2005-08-24 2007-03-01 Lamprecht Leslie J Creating optimum temporal location trigger for multiple requests
US20070066309A1 (en) * 2005-09-20 2007-03-22 Elizabeth Countryman Prepaid call management in intelligent network
US9282451B2 (en) 2005-09-26 2016-03-08 Telecommunication Systems, Inc. Automatic location identification (ALI) service requests steering, connection sharing and protocol translation
US7626951B2 (en) 2005-10-06 2009-12-01 Telecommunication Systems, Inc. Voice Over Internet Protocol (VoIP) location based conferencing
US8467320B2 (en) 2005-10-06 2013-06-18 Telecommunication Systems, Inc. Voice over internet protocol (VoIP) multi-user conferencing
US7907551B2 (en) * 2005-10-06 2011-03-15 Telecommunication Systems, Inc. Voice over internet protocol (VoIP) location based 911 conferencing
EP1943823A4 (en) 2005-10-18 2010-10-20 Telecomm Systems Inc AUTOMATIC CALL TRANSMISSION TO A VEHICLE'S INTERNAL TELEMATICS SYSTEM
KR101013343B1 (ko) * 2005-10-27 2011-02-10 퀄컴 인코포레이티드 무선 통신 시스템에 있어서 액세스 프로브의 송신 방법 및장치
US20070097935A1 (en) * 2005-10-27 2007-05-03 Alexei Gorokhov In-band rate control for an orthogonal frequency division multiple access communication system
US20090207790A1 (en) * 2005-10-27 2009-08-20 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for settingtuneawaystatus in an open state in wireless communication system
US20070147226A1 (en) * 2005-10-27 2007-06-28 Aamod Khandekar Method and apparatus for achieving flexible bandwidth using variable guard bands
US8150363B2 (en) * 2006-02-16 2012-04-03 Telecommunication Systems, Inc. Enhanced E911 network access for call centers
US20070197220A1 (en) * 2006-02-17 2007-08-23 Willey William D Apparatus, and associated method, for providing inner-cell registration of access terminal in a radio communication system
US8059789B2 (en) * 2006-02-24 2011-11-15 Telecommunication Systems, Inc. Automatic location identification (ALI) emergency services pseudo key (ESPK)
US8920343B2 (en) 2006-03-23 2014-12-30 Michael Edward Sabatino Apparatus for acquiring and processing of physiological auditory signals
US8532266B2 (en) * 2006-05-04 2013-09-10 Telecommunication Systems, Inc. Efficient usage of emergency services keys
US8208605B2 (en) 2006-05-04 2012-06-26 Telecommunication Systems, Inc. Extended efficient usage of emergency services keys
EP2020150A4 (en) * 2006-05-08 2013-03-13 Telecomm Systems Inc AUTOMATICALLY UPDATED PRESENTATION OF IMMEDIATE MESSAGES FOR AN IMMEDIATE ROAMING USER
US9519888B2 (en) * 2006-05-08 2016-12-13 Telecommunication Systems, Inc. End use transparent email attachment handling to overcome size and attachment policy barriers
US8463284B2 (en) * 2006-07-17 2013-06-11 Telecommunication Systems, Inc. Short messaging system (SMS) proxy communications to enable location based services in wireless devices
US8099105B2 (en) 2006-09-19 2012-01-17 Telecommunication Systems, Inc. Device based trigger for location push event
US20080259908A1 (en) * 2006-09-26 2008-10-23 John Gordon Hines Location object proxy
US9408046B2 (en) * 2006-10-03 2016-08-02 Telecommunication Systems, Inc. 911 data messaging
US9160572B2 (en) * 2006-10-17 2015-10-13 Telecommunication Systems, Inc. Automated location determination to support VoIP E911 using self-surveying techniques for ad hoc wireless network
US7966013B2 (en) * 2006-11-03 2011-06-21 Telecommunication Systems, Inc. Roaming gateway enabling location based services (LBS) roaming for user plane in CDMA networks without requiring use of a mobile positioning center (MPC)
US7953392B2 (en) * 2006-12-19 2011-05-31 International Business Machines Corporation Method for controlling and calibrating access to a wireless access point
US8050386B2 (en) 2007-02-12 2011-11-01 Telecommunication Systems, Inc. Mobile automatic location identification (ALI) for first responders
US8611921B2 (en) 2007-04-06 2013-12-17 Qualcomm Incorporated Delay and backhaul-efficient paging method and apparatus
WO2009008043A1 (ja) * 2007-07-06 2009-01-15 Fujitsu Limited 移動体通信システム、移動局装置および位置登録方法
JP4998133B2 (ja) * 2007-08-07 2012-08-15 富士通株式会社 移動通信システム及びリンク確立方法
US8185087B2 (en) * 2007-09-17 2012-05-22 Telecommunication Systems, Inc. Emergency 911 data messaging
GB2454647B (en) 2007-10-05 2010-02-17 Samsung Electronics Co Ltd Mobile communications method and apparatus
US9130963B2 (en) 2011-04-06 2015-09-08 Telecommunication Systems, Inc. Ancillary data support in session initiation protocol (SIP) messaging
US7929530B2 (en) * 2007-11-30 2011-04-19 Telecommunication Systems, Inc. Ancillary data support in session initiation protocol (SIP) messaging
US9369294B2 (en) * 2007-12-14 2016-06-14 Telecommunication Systems, Inc. Reverse 911 using multicast session internet protocol (SIP) conferencing of voice over internet protocol (VoIP) users
US8880067B2 (en) * 2008-08-08 2014-11-04 Qualcomm Incorporated Correlating registrations originating from a device
US8068587B2 (en) 2008-08-22 2011-11-29 Telecommunication Systems, Inc. Nationwide table routing of voice over internet protocol (VOIP) emergency calls
US8954028B2 (en) 2008-09-25 2015-02-10 Telecommunication Systems, Inc. Geo-redundant and high reliability commercial mobile alert system (CMAS)
US20100080216A1 (en) * 2008-09-29 2010-04-01 Jonathan Alan Croy Real-time communication blocking for Dot Not Call" registered information
JP5183397B2 (ja) * 2008-09-29 2013-04-17 株式会社日立製作所 無線通信システム、呼処理制御装置及び呼処理制御方法
US8712453B2 (en) 2008-12-23 2014-04-29 Telecommunication Systems, Inc. Login security with short messaging
US9301191B2 (en) 2013-09-20 2016-03-29 Telecommunication Systems, Inc. Quality of service to over the top applications used with VPN
US8867485B2 (en) * 2009-05-05 2014-10-21 Telecommunication Systems, Inc. Multiple location retrieval function (LRF) network having location continuity
JP5297941B2 (ja) * 2009-08-25 2013-09-25 株式会社日立製作所 移動体通信システムおよび移動体通信システムにおけるページングエリア決定方法ならびに呼処理制御装置
US20110064046A1 (en) * 2009-09-11 2011-03-17 Yinjun Zhu User plane emergency location continuity for voice over internet protocol (VoIP)/IMS emergency services
US8811200B2 (en) * 2009-09-22 2014-08-19 Qualcomm Incorporated Physical layer metrics to support adaptive station-dependent channel state information feedback rate in multi-user communication systems
US20110149953A1 (en) * 2009-12-23 2011-06-23 William Helgeson Tracking results of a v2 query in voice over internet (VoIP) emergency call systems
EP2569970A1 (en) 2010-05-10 2013-03-20 TeleCommunication Systems, Inc. Cell-id translation in a location based system (lbs)
WO2012082151A2 (en) 2010-12-13 2012-06-21 Telecommunication Systems, Inc. Location services gateway server
US8942743B2 (en) 2010-12-17 2015-01-27 Telecommunication Systems, Inc. iALERT enhanced alert manager
US8688087B2 (en) 2010-12-17 2014-04-01 Telecommunication Systems, Inc. N-dimensional affinity confluencer
US8644261B1 (en) 2011-02-04 2014-02-04 Sprint Spectrum L.P. Methods and systems for registering a wireless access terminal with a radio access network
WO2012141762A1 (en) 2011-02-25 2012-10-18 Telecommunication Systems, Inc. Mobile internet protocol (ip) location
US8364175B1 (en) 2011-03-21 2013-01-29 Sprint Spectrum L.P. Rapid paging based on paging-channel occupancy and last-call timer
US9479344B2 (en) 2011-09-16 2016-10-25 Telecommunication Systems, Inc. Anonymous voice conversation
US8831556B2 (en) 2011-09-30 2014-09-09 Telecommunication Systems, Inc. Unique global identifier header for minimizing prank emergency 911 calls
US8929854B2 (en) 2011-10-27 2015-01-06 Telecommunication Systems, Inc. Emergency text messaging
US9313637B2 (en) 2011-12-05 2016-04-12 Telecommunication Systems, Inc. Wireless emergency caller profile data delivery over a legacy interface
US8984591B2 (en) 2011-12-16 2015-03-17 Telecommunications Systems, Inc. Authentication via motion of wireless device movement
US9384339B2 (en) 2012-01-13 2016-07-05 Telecommunication Systems, Inc. Authenticating cloud computing enabling secure services
US8688174B2 (en) 2012-03-13 2014-04-01 Telecommunication Systems, Inc. Integrated, detachable ear bud device for a wireless phone
US9544260B2 (en) 2012-03-26 2017-01-10 Telecommunication Systems, Inc. Rapid assignment dynamic ownership queue
US9307372B2 (en) 2012-03-26 2016-04-05 Telecommunication Systems, Inc. No responders online
US9338153B2 (en) 2012-04-11 2016-05-10 Telecommunication Systems, Inc. Secure distribution of non-privileged authentication credentials
US8804566B1 (en) 2012-07-25 2014-08-12 Sprint Spectrum L.P. Tracking area reconfiguration based on sector load
US9313638B2 (en) 2012-08-15 2016-04-12 Telecommunication Systems, Inc. Device independent caller data access for emergency calls
US9208346B2 (en) 2012-09-05 2015-12-08 Telecommunication Systems, Inc. Persona-notitia intellection codifier
US9456301B2 (en) 2012-12-11 2016-09-27 Telecommunication Systems, Inc. Efficient prisoner tracking
US8983047B2 (en) 2013-03-20 2015-03-17 Telecommunication Systems, Inc. Index of suspicion determination for communications request
US9277528B1 (en) 2013-08-12 2016-03-01 Sprint Spectrum L.P. Configuration of tracking area layers
US9408034B2 (en) 2013-09-09 2016-08-02 Telecommunication Systems, Inc. Extended area event for network based proximity discovery
US9516104B2 (en) 2013-09-11 2016-12-06 Telecommunication Systems, Inc. Intelligent load balancer enhanced routing
US9479897B2 (en) 2013-10-03 2016-10-25 Telecommunication Systems, Inc. SUPL-WiFi access point controller location based services for WiFi enabled mobile devices
US9408047B2 (en) 2013-10-10 2016-08-02 Telecommunication Systems, Inc. Read acknowledgement interoperability for text messaging and IP messaging
US10484999B2 (en) 2016-09-29 2019-11-19 Qualcomm Incorporated Triggers for user equipment transmissions to support uplink based mobility

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4112257A (en) * 1977-03-24 1978-09-05 Frost Edward G Comprehensive automatic mobile radio telephone system
US4475010A (en) * 1983-05-05 1984-10-02 At&T Bell Laboratories High density cellular mobile radio communications
ATE54398T1 (de) * 1985-04-17 1990-07-15 Siemens Ag Mobilfunksystem.
DE3607687A1 (de) * 1986-03-08 1987-09-10 Philips Patentverwaltung Verfahren und schaltungsanordnung zum weiterschalten einer funkverbindung in eine andere funkzelle eines digitalen funkuebertragungssystems
GB2195513B (en) * 1986-09-18 1990-12-19 Philips Electronic Associated Radio system
US4775999A (en) * 1986-10-31 1988-10-04 Motorola, Inc. Registration of radiotelephones in networked cellular radiotelephone systems
US4977399A (en) * 1988-08-09 1990-12-11 At&E Corporation Mobile radio paging test system
US5127100A (en) * 1989-04-27 1992-06-30 Motorola, Inc. Digital radio communication system and two way radio
JP2545466B2 (ja) * 1989-08-24 1996-10-16 日本電信電話株式会社 移動通信位置登録方法
US5054110A (en) * 1989-12-29 1991-10-01 Motorola, Inc. Multi-site dispatching system cell registration
US5305466A (en) * 1990-02-20 1994-04-19 Nec Corporation Location registration and paging procedure for mobile communication
US5043736B1 (en) * 1990-07-27 1994-09-06 Cae Link Corp Cellular position location system

Also Published As

Publication number Publication date
ZA926872B (en) 1993-06-30
HU214866B (hu) 1998-06-29
DK0666007T3 (da) 1998-03-02
CZ64294A3 (en) 1994-08-17
WO1993006685A1 (en) 1993-04-01
US5289527A (en) 1994-02-22
HK1000834A1 (en) 1998-05-01
BG98642A (bg) 1995-01-31
EP0666007A4 (en) 1995-03-10
CA2118803A1 (en) 1993-04-01
NO940987D0 (no) 1994-03-18
DE69221331T2 (de) 1998-02-19
FI941301A0 (fi) 1994-03-18
ATE156320T1 (de) 1997-08-15
GR3024849T3 (en) 1998-01-30
HUT70233A (en) 1995-09-28
EP0666007A1 (en) 1995-08-09
ES2106885T3 (es) 1997-11-16
JPH07502630A (ja) 1995-03-16
MX9205331A (es) 1993-07-30
HU9400677D0 (en) 1994-08-29
JP2801402B2 (ja) 1998-09-21
BG61543B1 (en) 1997-11-28
FI941301A (fi) 1994-03-18
DE69221331D1 (de) 1997-09-04
CA2118803C (en) 2002-04-30
CN1073061A (zh) 1993-06-09
CZ283423B6 (cs) 1998-04-15
KR0162933B1 (ko) 1998-12-01
BR9206522A (pt) 1995-10-17
EP0666007B1 (en) 1997-07-30
NO309450B1 (no) 2001-01-29
CN1035798C (zh) 1997-09-03
RU2107397C1 (ru) 1998-03-20
AU2670692A (en) 1993-04-27
FI114191B (fi) 2004-08-31
AU665784B2 (en) 1996-01-18
SK280636B6 (sk) 2000-05-16
SK32294A3 (en) 1994-08-10
NO940987L (no) 1994-03-18
IL103182A (en) 1995-05-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO113413B1 (ro) Metoda de inregistrare pentru un dispozitiv mobil de comunicatii si sistem celular de comunicatii conceput pentru punerea in practica a acestei metode
CN1070677C (zh) 定位移动台的方法
US5568153A (en) Individually defined personal home area for subscribers in a cellular telecommunications network
US6061558A (en) Method and apparatus for a nation-wide cellular telephone network
ES2445093T3 (es) Sistema de comunicación inalámbrica, dispositivo de estación base, nodo de control del desplazamiento, y método de comunicación inalámbrica
CN104054382A (zh) 寻呼区控制装置、寻呼区控制方法、移动通信系统和移动站
WO2001035683A1 (en) Method and system for dynamic location-based zone assignment for a wireless communication network
US6073012A (en) System for defining an individual subscriber unit location within a wireless communication system and method therefor
EP1340210A1 (en) Traffic monitoring
EP2767105A1 (en) Method and device for determining a position for a charging station
CA2368050C (en) Communications system for a mobile radio telephone system for fixing a subscriber area and suitable method
WO2005098780A1 (en) Method of obtaining road traffic situation using mobile telephony installation
ES2393784T3 (es) Método y red de telefonía móvil para facturar llamadas
ES2299437T3 (es) Un metodo y un aparato para programar medidas de posicion.
ES2365611T3 (es) Asociación de un perfil de cliente a un abonado itinerante.
JP2659217B2 (ja) 移動通信システム
EP0644517B1 (en) Arrangement and method of planning and testing a RTI system
JP2000068916A (ja) 輻輳制御を伴う通信装置および方法
ES2589577T3 (es) Método y equipo para la localización de unidades móviles que rastrean a otra
AU722261B2 (en) Method and apparatus for a nation-wide cellular telephone network
WO2000031989A2 (en) Signaling interface for a position determining entity in a radio telecommunications network
KR20020029347A (ko) 위치등록 정보를 이용한 교통정보 제공 시스템 및 방법과그 프로그램 소스를 저장한 기록매체
AU7339494A (en) Method and apparatus for a nation-wide cellular telephone network
CA2363252A1 (en) Method and apparatus for a nation-wide cellular telephone network
MXPA96003902A (en) System for estimating and reporting traf information