NO176897B - System for område-begrensning - Google Patents

System for område-begrensning Download PDF

Info

Publication number
NO176897B
NO176897B NO900746A NO900746A NO176897B NO 176897 B NO176897 B NO 176897B NO 900746 A NO900746 A NO 900746A NO 900746 A NO900746 A NO 900746A NO 176897 B NO176897 B NO 176897B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
signal
amplitude
signals
predetermined threshold
known signal
Prior art date
Application number
NO900746A
Other languages
English (en)
Other versions
NO900746L (no
NO176897C (no
NO900746D0 (no
Inventor
Jeremy A Landt
Alfred R Koelle
David A Eckhardt
Original Assignee
Amtech Technology
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Amtech Technology filed Critical Amtech Technology
Publication of NO900746D0 publication Critical patent/NO900746D0/no
Publication of NO900746L publication Critical patent/NO900746L/no
Publication of NO176897B publication Critical patent/NO176897B/no
Publication of NO176897C publication Critical patent/NO176897C/no

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01SRADIO DIRECTION-FINDING; RADIO NAVIGATION; DETERMINING DISTANCE OR VELOCITY BY USE OF RADIO WAVES; LOCATING OR PRESENCE-DETECTING BY USE OF THE REFLECTION OR RERADIATION OF RADIO WAVES; ANALOGOUS ARRANGEMENTS USING OTHER WAVES
    • G01S13/00Systems using the reflection or reradiation of radio waves, e.g. radar systems; Analogous systems using reflection or reradiation of waves whose nature or wavelength is irrelevant or unspecified
    • G01S13/74Systems using reradiation of radio waves, e.g. secondary radar systems; Analogous systems
    • G01S13/82Systems using reradiation of radio waves, e.g. secondary radar systems; Analogous systems wherein continuous-type signals are transmitted
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01SRADIO DIRECTION-FINDING; RADIO NAVIGATION; DETERMINING DISTANCE OR VELOCITY BY USE OF RADIO WAVES; LOCATING OR PRESENCE-DETECTING BY USE OF THE REFLECTION OR RERADIATION OF RADIO WAVES; ANALOGOUS ARRANGEMENTS USING OTHER WAVES
    • G01S13/00Systems using the reflection or reradiation of radio waves, e.g. radar systems; Analogous systems using reflection or reradiation of waves whose nature or wavelength is irrelevant or unspecified
    • G01S13/74Systems using reradiation of radio waves, e.g. secondary radar systems; Analogous systems

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Radar, Positioning & Navigation (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Measurement Of Velocity Or Position Using Acoustic Or Ultrasonic Waves (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører et område-begrensende system som muliggjør deteksjon av ønskede tilbakesprednings-modulerte signaler, men forhindrer deteksjon av uønskede tilbakesprednings-modulerte signaler, og som også effektivt diskriminerer mot systemstøy og utstrålt støy. Mer spesielt benytter systemet ifølge oppfinnelsen et med hensikt innført signal som blir kombinert både med ønskede og uønskede signaler for å generere et kombinert signal fra hvilket ønskede tilbakesprednings-modulerte signaler lett kan detekteres. Systemer av denne type er beskrevet i US patent nr. 4 739 328.
De signaler som brukes i oppfinnelsen for å bli detektert, kommer fra små tilbakespredere, kalt "merkelapper". Disse merkelappene er anbrakt på bevegelige eller bevegbare gjenstander, slik som kjøretøy, tog eller skips-containere. I tilfelle av kjøretøyer, for eksempel, er det ønskelig å oppnå spesiell informasjon vedrørende bilen eller lastebilen. Informasjonen inneholdes i merkelappen som er montert på kjøretøyet, og blir overført ved hjelp av tilbakesprednings-modulasjon fra det bevegelige kjøretøy når det passerer gjennom en bomstasjon. Andre kjøretøy utstyrt med merkelapper passerer imidlertid også gjennom tilstøtende kjørebaner eller beveger seg bak det ønskede kjøretøy i samme kjørebane til samme tid. Hvis antennene for innsamling av de tilbakespredte signalene er riktig innrettet, vil det være en liten differanse i signalstyrke mellom et ønsket og et uønsket tilbakespredt signal. I nærvær av annen støy samt systemstøy i selve deteksjonssystemet, har imidlertid disse små amplitude-differansene vist seg å være vanskelige å skjelne.
En teknikk som brukes til å forbedre diskrimineringsevnen til systemet, er beskrevet i US-patent nr. 4888591 som er inngitt 6. oktober 1988 og tilhører foreliggende søker. Teknikken ifølge denne oppfinnelsen er imidlertid et alternativ, og kan anvendes sammen med den teknikken som er beskrevet i ovennevnte patentsøknad, for å frembringe den mest effektive signal-diskriminering, spesielt i områder med stor signaltraf ikk.
Hvit støy er tidligere blitt brukt til å modulere bære-frekvensen til modulerte radarsignaler. Retur-ekkoet fra målet blir blandet med en del av det utsendte signalet. Blanderutgangen blir forsterket i en båndpass-forsterker. De koherente og inkoherente deler av det forsterkede signal blir så sammenlignet. Hvis den koherente del er større med en forut bestemt mengde, enn den inkoherente del, vet man at målet er blitt detektert av radaren. Et slikt system som bruker hvit støy, er beskrevet i US patent nr. 3 906 493. Et lignende system som bruker farget støy, er beskrevet i US patent nr. 3 668 702. En annen terskelteknikk for radar som varierer terskel-nivået opp og ned for å eliminere støy og klutter fra det detekterte signalet, som så trer frem over terskelen.
Alle disse tidligere kjente systemene blander støy eller andre ikke-deterministiske signaler med det utsendte signalet for å oppnå signaldiskriminering. Støy og klutter er signaler som utilsiktet er til stede i systemet. Det område-begrensende systemet ifølge oppfinnelsen innfører derimot med hensikt et deterministisk signal som det ikke kan oppnås noen ønsket informasjon fra, med det mottatte signal for å forhindre deteksjon av et mottatt signal fra en merkelapp som har lavere amplitudenivå enn ønsket.
Støy som påvirker signal-deteksjon og pålitelighet, kan komme fra mange kilder. I tillegg til den eksternt utstrålte støy som plukkes opp av systemets antenne og hvis type og amplitude er uforutsigbar, vil det også være lese- og forsterkerstøy som er mer forutsigbar, men som kan variere noe fra en utstyrs-komponent til en annen. Størrelsen på denne systemstøyen kan dessuten også variere med omgivelses-betingelsene, slik som temperaturen, noe som også gjør det uforutsigbart.
Amplituden av det ønskede retur-signalet varierer også. For eksempel kan amplituden variere med den utsendte radiofrekvens-effekt, avstanden mellom leser-antennen og merkelappen, orienteringen av merkelappen i forhold til antennen, effektiviteten til merkelappen, samt miljøfaktorer slik som tåke, regn, snø og fysiske hindringer mellom merkelappen og leseren. Det er ikke alltid mulig å klargjøre geografiske og miljømessige forhold tilstrekkelig til å diskriminere mellom nærliggende merkelapper uten forbedringen ifølge foreliggende oppfinnelse.
I henhold til oppfinnelsen er det tilveiebrakt et område-begrensende system av den type som fremgår av de vedføyde patentkravene. Det område-begrensende systemet ifølge oppfinnelsen er i stand til å skjelne ønskede mottatte signaler som har en amplitude over et forut bestemt terskel-nivå og minst en annen gjenkjennbar, forutbestemt egenskap, fra andre mottatte signaler under denne forut bestemte terskel-amplituden. Systemet har en anordning for å kombinere det mottatte signalet, som er av ukjent amplitude som kan være over eller under den forut bestemte terskel-amplitude, med et kjent signal med forut bestemt terskel-amplitude som har minst en annen forut bestemt egenskap som kan skjelnes fra den andre gjenkjennbare egenskap ved det mottatte signal. Utgangen fra kombineringsanordningen føres til en signalbehandlings-anordning som frembringer et utgangs-signal hvis andre gjenkjennbare egenskap er bestemt av det mottatte signal bare når det mottatte signal er over den forut bestemte terskel-amplitude, og av det kjente signal når det mottatte signal er under den forut bestemte terskel-amplitude. Forekomsten eller fraværet av det ønskede mottatte signal blir bestemt på grunnlag av analyse av den andre forut bestemte egenskap ved utgangssignalet fra signalbehandlings-anordningen.
Bruken av et kjent, deterministisk signal, som beskrevet, oppviser betydelige fordeler overfor tidligere kjente systemer som innfører tilfeldige signaler, eller "støy". Selv om retur-signalet fra merkelappen i systemet ifølge oppfinnelsen er noe usikker, er det kjente signalet som retur-signalet sammenlignes med, ikke lenger usikkert eller variabelt. I motsetning til støysignaler er det mulig å gjøre det kjente signalet ifølge oppfinnelsen tilstrekkelig større enn det naturlige støynivået til systemet, slik at variasjoner i den naturlige støy ikke påvirker system-følsomheten eller avstanden. Det kjente signalet som brukes i oppfinnelsen, har dessuten ikke de uklare eller tilfeldige egenskapene til hvit eller farget støy, noe som tillater innstilling av en skarp terskel og forhindrer at den ønskede områdeinnstilling forblir upåvirket av de statistiske egenskapene til tilfeldig støy.
Nok en fordel ved systemet ifølge oppfinnelsen er at fordi det kjente signalet ikke er tilfeldig, kan det utsendte radiofrekvente effektnivået holdes høyere enn hvis tilfeldig støy ble brukt som kriterium for terskel-innstillingen. Dette sikrer at retursignal-nivået er gått over nivået til system-, forsterker- og omgivelses-støyen.
Det er også viktig at det kjente signalet har minst en egenskap i tillegg til amplitude som gjør det skjelnbart fra virkelig returnerte, tilbakesprednings-modulerte signaler fra en virkelig merkelapp. I en foretrukket utførelsesform et signalet et 40 kHz firkantbølge-signal som innføres i systemet i signalbanen mellom merkelappen og avleseren. Alternativt kan det kjente signalet koples til selve avleseren. Et slikt jevnt 40 kHz signal kan lett skjelnes fra retur-merkelapp-signaler som typisk veksler mellom 40 kHz og 20 kHz.
En mulighet for frembringelse av det kjente signalet er å bruke en spesiell merkelapp-lignende innretning, slik som en ekstra merkelapp, som vekselvirker i rommet med det radio-frekvente feltet til merkelappen som skal detekteres. Det kjente signalet kommer inn i systemet på samme måte som det virkelige returnerte, tilbakesprednings-modulerte signalet fra merkelappen. Amplituden til det kjente signalet kan innstilles enten ved rom-messig anbringelse av en ytterligere merkelapp, eller ved å regulere drivkraften til det modulerende element i den ytterligere merkelapp. Hvis det kjente signalet fra denne ytterligere merkelappen har større amplitude enn andre returnerte merkelapp-signaler, vil systemet ikke avlese noen av de vanlige retur-merkelappene. Det kjente signalet utgjør derfor en effektiv maskering mot avlesning av uønskede merkelapper. Ønskede merkelapper vil ha en signalamplitude i overkant av merkelappen som frembringer det kjente signalet.
Hvis den direkte koplingsmetoden benyttes, kan det kjente signalet koples ved å bruke en koplings-innretning anbrakt i den radio-frekvente koaksialkabel-forbindelsen mellom radiofrekvens-modulen og antennen. Amplituden kan reguleres ved å bruke regulerbar dempning i koplingen mellom radiofrekvens-modulen til radiofrekvens-antennekabelen og det modulerende element. Alternativt kan 40 kHz drivsignalet til det modulerende element varieres.
Det vises til de vedføyde tegninger, hvor:
Fig. 1 er et skjema over en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen; Fig. 2 er et skjema over en annen foretrukket utførelses- form av oppfinnelsen; Fig. 3 (a)-(d) er en rekke kurver som viser utgangen under mottakelsen av et ønsket signal i det område-begrensende system ifølge en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen; og Fig. 4 (a)-(d) er en rekke kurver som viser utgangen ved fravær av mottakelsen av et ønsket signal i det område-begrensende system ifølge en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen.
Det vises til figur 1 hvor et radiofrekvent signal blir utsendt ved hjelp av en sender/mottaker 10 gjennom en sirkulator 11 til en antenne 12 og til en merkelapp 13. Det utsendte signalet blir tilbakesprednings-modulert ved hjelp av merkelappen 13 under bruk av et vekslende 20 kHz/40 kHz signal som modulator. Den ønskede informasjon fra merkelappen inneholdes i for-skyvningene mellom 20 og 40 kHz. Retursignalet fra merkelappen 13 mottas av antennen 12, mates gjennom sirkulatoren 11 til et blandetrinn 14. Det utsendte signalet fra senderen/mottakeren 10 som også mates til blandetrinnet 14, blir brukt i dekodingsprosessen, som beskrevet i US patentsøknad nr. 254 254 inngitt 6. oktober 1988. Retursignalet føres fra blandetrinnet 14 gjennom en kondensator 16 og en begrensnings-forsterker 17 til en dekoder 18.
Det kjente signalet, for eksempel i den foretrukne ut-førelsesform et 4 0 kHz firkantbølge-signal, blir innført i forsterkeren 20 og mates gjennom et variabelt dempeledd 21 og en kondensator 22 inn i en moduleringskrets 25. Moduleringkretsen 25 er sammensatt av en motstand 26 som for eksempel kan være på 1 kn, en kondensator 27 som for eksempel kan være 68 picofarad og en diode 28 som for eksempel kan være en diode nr. 5082-2 8 00 levert av Hewlett Packard Corporation. Moduleringskretsen 25 frembringer en liten endring i impedansen mellom sirkulatoren 11 og antennen 12. Den modulerte utgangen fra moduleringskretsen 25 strømmer tilbake gjennom sirkulatoren 11 og inn i blandetrinnet 14, og videre til dekoderen 18 hvor dets virkning vil blir beskrevet nedenfor. En liten del av utgangssignal-effekten vil også bli overført gjennom antennen 12. Nivået på denne delen er imidlertid tilstrekkelig lite til å oppfylle alle forskrifter og spesifikasjoner. Amplituden av 40 kHz signalet kan reguleres ved å bruke det variable dempeledd 21, fortrinnsvis et logaritmisk potensiometer.
Kretsen på figur 2 representerer en annen foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen. Komponenter som svarer til de som er vist på figur 1, bærer samme henvisningstall. I denne utførelsesformen blir det kjente 40 kHz signalet innført i en modulerende felteffekt-transistoranordning 41. Styrken til det 40 kHz modulerte radiofrekvens-signalet blir variert ved å bruke et variabelt dempeledd 42. Utgangen fra dempeleddet 42 blir koplet til radiofrekvens-linjen mellom sirkulatoren 11 og antennen 12. Mikrostripe-koplingsanordningen 50 som kan brukes for kopling av disse signalene, må være godt konstruert, fortrinnsvis ved bruk av en koaksial konstruksjon siden isolasjonen mellom senderen/mottakeren 10 og den modulerende felteffekt-transistoranordning 41 bør være i størrelsesorden 2 0 til 100 dB, avhengig av nivået til det innførte 40 kHz signalet. Modulasjon blir frembrakt ved å endre radiofrekvens-impedansen til felteffekt-transistoren 41. Også i denne utførelsesformen ankommer en meget liten del av det innførte, kjente 40 kHz signalet ved antennen 12, igjen godt innenfor statlige forskrifter. En motstand 43 er den vanlige avslutnings-resistans for kopleren 50.
Virkemåten for område-begrensningen ifølge oppfinnelsen kan best forstås under henvisning til figur 1 og 2 sammen med kurvene på figur 3 og 4. Et representativt returnert merkelapp-signal er vist på figur 3 (a). Dette signalet er typisk en firkantbølge med pulser enten ved 20 eller 40 kHz. Ved å bruke anordningen på figur 1 eller 2 blir dette merkelapp-retursignalet kombinert med det innførte, kjente 40 kHz signalet som er vist på figur 3 (b). I den foretrukne utførelsesform av oppfinnelsen blir de to signalene kombinert som modulerte radiofrekvens-signaler før radiofrekvens-deteksjon. Detektoren eller blandetrinn-utgangen vil ha utseende til de signaler som er vist på figur 3 og 4 hvis slike signaler ble sett på et oscilloskop. Kombinasjonen av disse signalene som radiofrekvens-signalene før deteksjon sikrer at de blir kombinert lineært. Alternativt kunne man kombinere signalene som "basisbånd"-signaler etter deteksjon og før forsterkning, men dette er ufordelaktig fordi det i den foretrukne utførelsesform av systemet ifølge oppfinnelsen er tre parallelle forsterkningskanaler, og derfor måtte det brukes tre innførings-kretser. Kombinasjon som modulerte radiofrekvens-signaler har i tillegg den fordel at det gjør terskel-innstillingen hovedsakelig uavhengig i variasjoner i det utsendte radiofrekvens-nivå.
Det vil være klart for en fagmann på området at amplituden og polariteten til utgangen fra blandetrinnet 14 er avhengig av den relative radiofrekvens-fase mellom referanse-inngangen til blandetrinnet fra senderen/mottageren 10 og de modulerte tilbakesprednings-signaler både fra merkelappen 13 og fra det innførte kjente signalet, uansett om det utledes som i kretsen på figur 1 eller i kretsen på figur 2. Et apparat for bruk i forbindelse med dette radiofrekvens-faseproblemet er blitt beskrevet i US patentsøknader nr. 149 609 og 4 739 328, og det er klart at faseproblemene mellom det returnerte merkelapp-signal og det kjente signal kan håndteres på samme måte som beskrevet i disse tidligere oppf innelsene.
I diskusjonen som følger, antas at der ikke er noe relativt innfasings-problem og at både det returnerte radiofrekvens-signalet fra merkelappen og det kjente signalet er i den mest gunstige fasetilstand slik at prinsippene ved oppfinnelsen kan beskrives uten diskusjon av fase. Selv om der er en liten variasjon i innstillingen av terskelnivå avhengig av den relative radiofrekvens-fase, og der er en foretrukket fase for det kjente innførte signal, er virkningen forholdsvis liten og minsker ikke i særlig grad nytten av denne fremgangsmåten.
I denne illustrasjonen på figur 3 har det kjente signalet på figur 3 (b) mindre amplitude enn det returnerte merkelapp-signalet på figur 3 (a). Når de ankommer ved utgangen av blandetrinnet 14, er disse signalene blitt summert og opptrer som vist på figur 3 (c). De kombinerte signalene har de merkelige pulsformene som er vist. De blir så ført gjennom begrensnings-forsterkeren 17 som frembringer et utgangssignal som vist på figur 3 (d). Siden det kjente 40 kHz signalet har lavere amplitude enn det returnerte merkelapp-signalet på denne illustrasjonen, frembringer begrensnings-forsterkeren 17 som konstruerer pulser ved skjæringene med den prikkede linje 51 som representerer forsterkerens 17 terskel-amplitude, et utgangssignal som har de nøyaktig skjelnbare egenskapene til det opprinnelige, returnerte merkelapp-signalet, som vist ved å sammenligne figur 3 (a) og 3 (d). Dette amplitudebegrensede sumsignalet vil forsyne brukeren med alle de data som er kodet inn i merkelappen, som ble tilbakesprednings-modulert på retursignalet.
Når retursignalet fra merkelappen har lavere amplitude enn det kjente, innførte signalet på 4 0 kHz, er resultatene som vist på figur 4 (a) - (d). Det lille merkelapp-signalet er vist på figur 4 (a). Det store, kjente innførte signalet på 40 kHz er vist på figur 4 (b). De kombinerte signalene fra blandetrinnet 14 er vist på figur 4 (c). Etter begrensning er signalet fra forsterkeren 17 vist på figur 4 (d). Legge merke til at begrensnings-forsterkeren alltid rekonstruerer de
kombinerte signaler som har størst amplitude. I dette tilfellet er den største det innførte kjente signalet på 40
kHz, som er rekonstruert på figur 4 (d). Siden det kjente signalet har en kjent egenskap i tillegg til amplituden som er forskjellig fra merkelapp-signalet, kan det lett identifi-seres. Ved for eksempel å bruke det apparatet som er beskrevet i US patent nr. 4864158, inngitt 18. januar 1988, kan den regulære, enkeltfrekvens-beskaffenheten til det innførte signalet lett skjelnes fra merkelapp-signalet som blander frekvenskomponenter på 2 0 og 4 0 kHz. I dette tilfellet vil den område-begrensende kretsen ifølge oppfinnelsen forhindre at et uønsket merkelapp-signal hvis amplitude er under den ønskede terskel som innstilles ved hjelp av det kjente signalets terskel-amplitude, blir avlest.
Selv om en 40 kHz firkantbølge blir foretrukket som det kjente signal, kan ethvert signal med en annen egenskap enn dets amplitude som adskiller det fra et merkelapp-signal, benyttes. Firkantbølge-signaler er kompatible med det utstyr som er beskrevet i dekoderen i ovennevnte US-patentsøknad.
Selv om oppfinnelsen er blitt beskrevet under henvisning til foretrukne utførelsesformer, kan det foretas mange modifikasjoner uten å avvike fra rammen for oppfinnelsen slik den fremgår av de følgende krav.

Claims (14)

1. Områdebegrensende system for å skjelne ønskede mottatte signaler som har en amplitude over et forutbestemt terskelnivå og en første gjenkjennbar, forutbestemt egenskap, fra andre mottatte signaler under den forutbestemte terskel-amplitude, karakterisert ved en anordning for å levere et kjent signal hvis amplitude velges å være terskel-amplituden over hvilken det er ønskelig å motta signaler, idet det kjente signal har en andre gjenkjennbar, forutbestemt egenskap som kan skjelnes fra de ønskede mottatte signalers første forutbestemte egenskap; en anordning for å kombinere det mottatte signalet med ukjent amplitude, som kan være over eller under den forutbestemte terskel-amplitude, med det kjente signalet; og en signal-behandlingsanordning som har de kombinerte signaler som sin inngang og som frembringer et utgangssignal med den første gjenkjennbare egenskap bestemt av det mottatte signal bare når det mottatte signal er over den forut bestemte terskel-amplitude, og av det kjente signal når det mottatte signal er under den forut bestemte terskel-amplitude, hvorved nærværet eller fraværet av det ønskede mottatte signal kan bestemmes på grunnlag av analyse av den andre gjenkjennbare egenskap ved utgangssignalet fra signal-behandlings-anordningen.
2. System ifølge krav 1, karakterisert ved at det er innrettet for å skjelne den første forutbestemte egenskap ved det ønskede mottatte signal fra den andre forutbestemte egenskap ved det kjente signal på grunnlag av tidsrelaterte trekk.
3. System ifølge krav 2, karakterisert ved at de tidsrelaterte trekk er frekvens-forskjeller.
4. System ifølge krav 2, karakterisert ved at de tidsrelaterte trekk er faseforskjeller.
5. System ifølge krav 1, karakterisert ved at signal-behandlings-anordningen er en begrensningsforsterker.
6. System ifølge krav 1, karakterisert ved at signal-behandlings-anordningen er en spennings-komparator.
7. System ifølge krav 1, karakterisert ved at signal-behandlings-anordningen er en begrensningsforsterker kombinert med en spenningskomparator.
8. System ifølge krav 1, karakterisert ved at kombinerings-anordningen er en radiofrekvens-kopler.
9. System ifølge krav 1, karakterisert ved at det omfatter en modulert tilbakespreder som leverer det ønskede mottatte signal.
10. System ifølge krav 9, karakterisert ved at det omfatter en ytterligere modulert tilbakespreder som leverer det kjente signal.
11. System ifølge krav 9, karakterisert ved at det er innrettet for å behandle uønskede signaler levert av en ytterligere modulert tilbakespreder av samme hovedtype som leverer de ønskede mottatte signaler.
12. System ifølge krav 1, karakterisert ved at en frekvens-deteksjonskrets er tilveiebrakt for bestemmelse av signal-nærvær.
13. System ifølge krav 1, karakterisert ved at anordningen for å levere et kjent signal er en tilbakesprednings-modulator hvis forut bestemte terskel-amplitude bestemmes av i hvilken grad den er koplet til kombinerings-anordningen.
14. System ifølge krav 1, karakterisert ved at anordningen for å levere et kjent signal er en tilbakesprednings-modulator hvis forut bestemte terskel-amplitude bestemmes av modulasj onsgraden.
NO900746A 1989-02-17 1990-02-16 System for område-begrensning NO176897C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/312,617 US4999636A (en) 1989-02-17 1989-02-17 Range limiting system

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO900746D0 NO900746D0 (no) 1990-02-16
NO900746L NO900746L (no) 1990-08-20
NO176897B true NO176897B (no) 1995-03-06
NO176897C NO176897C (no) 1995-06-14

Family

ID=23212266

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO900746A NO176897C (no) 1989-02-17 1990-02-16 System for område-begrensning

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4999636A (no)
EP (1) EP0382969B1 (no)
JP (1) JP2878757B2 (no)
KR (1) KR0144571B1 (no)
AU (1) AU619431B2 (no)
CA (1) CA2006803C (no)
DE (1) DE68925416T2 (no)
ES (1) ES2083974T3 (no)
HK (1) HK106296A (no)
IL (1) IL92745A (no)
NO (1) NO176897C (no)

Families Citing this family (43)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5343906A (en) * 1992-05-15 1994-09-06 Biodigital Technologies, Inc. Emisson validation system
US5983363A (en) 1992-11-20 1999-11-09 Micron Communications, Inc. In-sheet transceiver testing
US6097301A (en) * 1996-04-04 2000-08-01 Micron Communications, Inc. RF identification system with restricted range
US20050040961A1 (en) * 1995-04-11 2005-02-24 Tuttle John R. RF identification system with restricted range
US5491482A (en) * 1992-12-29 1996-02-13 David Sarnoff Research Center, Inc. Electronic system and method for remote identification of coded articles and the like
EP0638871A3 (de) * 1993-08-05 1995-12-13 Sel Alcatel Ag Vorrichtung zum Erfassen und Auslesen von relativ zu dieser Vorrichtung beweglichen Transpondern.
US5430441A (en) * 1993-10-12 1995-07-04 Motorola, Inc. Transponding tag and method
US7002475B2 (en) * 1997-12-31 2006-02-21 Intermec Ip Corp. Combination radio frequency identification transponder (RFID tag) and magnetic electronic article surveillance (EAS) tag
US6466131B1 (en) * 1996-07-30 2002-10-15 Micron Technology, Inc. Radio frequency data communications device with adjustable receiver sensitivity and method
US6072426A (en) * 1996-08-15 2000-06-06 Alliedsignal Inc. Modulator slope calibration circuit
US6107910A (en) * 1996-11-29 2000-08-22 X-Cyte, Inc. Dual mode transmitter/receiver and decoder for RF transponder tags
US6208062B1 (en) 1997-08-18 2001-03-27 X-Cyte, Inc. Surface acoustic wave transponder configuration
US6114971A (en) 1997-08-18 2000-09-05 X-Cyte, Inc. Frequency hopping spread spectrum passive acoustic wave identification device
US5986382A (en) 1997-08-18 1999-11-16 X-Cyte, Inc. Surface acoustic wave transponder configuration
US6060815A (en) 1997-08-18 2000-05-09 X-Cyte, Inc. Frequency mixing passive transponder
US6177872B1 (en) 1998-03-13 2001-01-23 Intermec Ip Corp. Distributed impedance matching circuit for high reflection coefficient load
US6281794B1 (en) 1998-01-02 2001-08-28 Intermec Ip Corp. Radio frequency transponder with improved read distance
US6249227B1 (en) 1998-01-05 2001-06-19 Intermec Ip Corp. RFID integrated in electronic assets
US6104291A (en) * 1998-01-09 2000-08-15 Intermec Ip Corp. Method and apparatus for testing RFID tags
US6441740B1 (en) 1998-02-27 2002-08-27 Intermec Ip Corp. Radio frequency identification transponder having a reflector
US6639509B1 (en) 1998-03-16 2003-10-28 Intermec Ip Corp. System and method for communicating with an RFID transponder with reduced noise and interference
US6121878A (en) * 1998-05-01 2000-09-19 Intermec Ip Corp. System for controlling assets
US6201474B1 (en) 1998-10-21 2001-03-13 Intermec Ip Corp. Magnetic tape storage media having RFID transponders
US6100804A (en) * 1998-10-29 2000-08-08 Intecmec Ip Corp. Radio frequency identification system
US6236223B1 (en) 1998-11-09 2001-05-22 Intermec Ip Corp. Method and apparatus for wireless radio frequency testing of RFID integrated circuits
US6714121B1 (en) * 1999-08-09 2004-03-30 Micron Technology, Inc. RFID material tracking method and apparatus
US6806812B1 (en) * 2000-04-26 2004-10-19 Micron Technology, Inc. Automated antenna trim for transmitting and receiving semiconductor devices
DE10059585A1 (de) * 2000-11-30 2002-06-06 Valeo Schalter & Sensoren Gmbh Elektrische Schaltung und Verfahren zur Pulsmodulation eines Trägersignals
US20030030542A1 (en) * 2001-08-10 2003-02-13 Von Hoffmann Gerard PDA security system
US6910911B2 (en) 2002-06-27 2005-06-28 Vocollect, Inc. Break-away electrical connector
US7548153B2 (en) 2004-07-09 2009-06-16 Tc License Ltd. Multi-protocol or multi-command RFID system
US20070080930A1 (en) * 2005-10-11 2007-04-12 Logan James R Terminal device for voice-directed work and information exchange
US20080212303A1 (en) * 2007-03-02 2008-09-04 Warren Farnworth Device for reducing or preventing exchange of information
USD626949S1 (en) 2008-02-20 2010-11-09 Vocollect Healthcare Systems, Inc. Body-worn mobile device
US20090216534A1 (en) * 2008-02-22 2009-08-27 Prakash Somasundaram Voice-activated emergency medical services communication and documentation system
US20090222338A1 (en) * 2008-03-03 2009-09-03 Hamilton Ii Rick A Monitoring and Rewards Methodologies for "Green" Use of Vehicles
US8386261B2 (en) 2008-11-14 2013-02-26 Vocollect Healthcare Systems, Inc. Training/coaching system for a voice-enabled work environment
JP2011002425A (ja) * 2009-06-22 2011-01-06 Furuno Electric Co Ltd レーダ装置
US8659397B2 (en) 2010-07-22 2014-02-25 Vocollect, Inc. Method and system for correctly identifying specific RFID tags
USD643400S1 (en) 2010-08-19 2011-08-16 Vocollect Healthcare Systems, Inc. Body-worn mobile device
USD643013S1 (en) 2010-08-20 2011-08-09 Vocollect Healthcare Systems, Inc. Body-worn mobile device
US9396367B2 (en) 2013-02-05 2016-07-19 Amtech Systems, LLC System and method for synchronizing RFID readers utilizing RF or modulation signals
US10121289B1 (en) 2014-04-11 2018-11-06 Amtech Systems, LLC Vehicle-based electronic toll system with interface to vehicle display

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3412334A (en) * 1964-05-06 1968-11-19 Navy Usa Digital correlator
US3518415A (en) * 1965-12-27 1970-06-30 Itt Impulse correlation function generator
GB1500289A (en) * 1974-06-03 1978-02-08 Rca Corp Homodyne communication system
FR2418917B1 (fr) * 1978-03-03 1986-06-06 Emi Ltd Dispositif de fusee a radar a auto-correlation pour projectile explosif
US4292637A (en) * 1979-12-19 1981-09-29 Rca Corporation Interrogating radar for use with tagged targets
US4328495A (en) * 1980-04-28 1982-05-04 Honeywell Inc. Unambiguous doppler radar
US4472717A (en) * 1982-03-19 1984-09-18 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Intrapulse polarization agile radar system (IPAR)
FR2529346A1 (fr) * 1982-06-28 1983-12-30 Snecma Radar de proximite
US4888591A (en) * 1988-10-06 1989-12-19 Amtech Technology Corporation Signal discrimination system

Also Published As

Publication number Publication date
NO900746L (no) 1990-08-20
EP0382969A3 (en) 1991-05-02
JPH0361882A (ja) 1991-03-18
CA2006803C (en) 1999-01-19
NO176897C (no) 1995-06-14
AU4379089A (en) 1990-08-23
JP2878757B2 (ja) 1999-04-05
NO900746D0 (no) 1990-02-16
DE68925416T2 (de) 1996-09-05
AU619431B2 (en) 1992-01-23
EP0382969B1 (en) 1996-01-10
ES2083974T3 (es) 1996-05-01
EP0382969A2 (en) 1990-08-22
KR900013317A (ko) 1990-09-05
IL92745A0 (en) 1990-09-17
HK106296A (en) 1996-06-28
DE68925416D1 (de) 1996-02-22
KR0144571B1 (ko) 1998-08-17
IL92745A (en) 1993-06-10
US4999636A (en) 1991-03-12
CA2006803A1 (en) 1990-08-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO176897B (no) System for område-begrensning
US11237262B2 (en) Systems and methods to use radar in RFID systems
NO174756B (no) System for signal-diskriminering
EP0613108B1 (en) An improved identification system
US4694297A (en) Remote identification device
US5486830A (en) Radar transponder apparatus and signal processing technique
US4003049A (en) Dual mode automobile collision avoidance radar
CN109633653A (zh) 一种雷达抗干扰方法、装置、抗干扰雷达和存储介质
CA2443749A1 (en) Frequency-hopping rfid system
GB2301250A (en) Transponder for synthetic aperture radar
US4109247A (en) Clutter free communications radar
US3824592A (en) Method and apparatus for measuring and indicating the distance, distance variation, or both between an automotive vehicle and an obstacle
US4339753A (en) Vehicle identification system
US4442430A (en) Identification technique for air traffic
US4438435A (en) Two-way ranging system
US5223839A (en) Radar identification
Axline Jr et al. Radar transponder apparatus and signal processing technique
Noda et al. A millimeter-wave radar for train application
JPH0390884A (ja) 移動体識別装置
JPH0382979A (ja) 移動体識別装置
Dwivedi et al. A Comparative study on various anti-collision mechanisms for correlation radar
JPH06188857A (ja) 移動体識別装置
JPH02124489A (ja) 移動体識別装置