NL2001999C - Doek-dragerstelsel. - Google Patents

Doek-dragerstelsel. Download PDF

Info

Publication number
NL2001999C
NL2001999C NL2001999A NL2001999A NL2001999C NL 2001999 C NL2001999 C NL 2001999C NL 2001999 A NL2001999 A NL 2001999A NL 2001999 A NL2001999 A NL 2001999A NL 2001999 C NL2001999 C NL 2001999C
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
cloth
carriers
wire
carrier
screen
Prior art date
Application number
NL2001999A
Other languages
English (en)
Inventor
Jan Karel Benjamin Quak
Original Assignee
Blok S Draadvorm Fabriek B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Blok S Draadvorm Fabriek B V filed Critical Blok S Draadvorm Fabriek B V
Priority to NL2001999A priority Critical patent/NL2001999C/nl
Priority to PCT/NL2009/050560 priority patent/WO2010033025A1/en
Priority to EP09788325A priority patent/EP2330885B1/en
Priority to AT09788325T priority patent/ATE551895T1/de
Priority to ES09788325T priority patent/ES2382725T3/es
Application granted granted Critical
Publication of NL2001999C publication Critical patent/NL2001999C/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G9/00Cultivation in receptacles, forcing-frames or greenhouses; Edging for beds, lawn or the like
    • A01G9/22Shades or blinds for greenhouses, or the like
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02ATECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE
    • Y02A40/00Adaptation technologies in agriculture, forestry, livestock or agroalimentary production
    • Y02A40/10Adaptation technologies in agriculture, forestry, livestock or agroalimentary production in agriculture
    • Y02A40/25Greenhouse technology, e.g. cooling systems therefor

Description

Doek-dragerstelsel
De onderhavige uitvinding heeft betrekking heeft op een stelsel omvattende een doek aan een zijde voorzien van een verdikking en aan die zijde van dat doek aange-5 brachte dragers voor dat doek, welke dragers omvatten een opname voor die verdikking, zodanig uitgevoerd dat dat doek met die verdikkingen ten opzichte van die dragers verplaatsbaar is.
Bij allerlei toepassingen is het noodzakelijk een doek ten opzichte van een frame in te spannen. Als bijzonder voorbeeld wordt een kas genoemd waarbij, afhankelijk van 10 de omvang van de kas, doeken van honderden meters gebruikt kunnen worden die aan twee tegenover liggende onderling parallelle dragers bevestigd moeten worden. Eenzijdige bevestiging van het doek is eveneens voorstelbaar. Soms dienen dergelijke doeken verplaatsbaar aangebracht te zijn en in andere gevallen kunnen deze onverplaatsbaar zijn. Hetzelfde geldt voor doek dat voor andere toepassingen in een frame tussen 15 twee draagprofielen bevestigd dient te worden. In sommige gevallen worden doeken gebruikt in niet eenvoudig te bereiken posities. Dit geldt in het bijzonder voor kassen. Nieuwbouwkassen worden steeds hoger en bij het gebruik van horizontale (maar ook verticale) doeken worden deze steeds hoger gemonteerd. Dit betekent dat het niet meer op eenvoudige wijze mogelijk is het doek in de gewenste positie aan te brengen. Om de 20 bevestiging van het doek te vergemakkelijken zijn allerlei systemen voorgcstcld. Bij een stelsel wordt het doek in een positie permanent gemonteerd. Daarbij worden op onderlinge afstand geplaatste klemmen of dragers toegepast die enerzijds aangrijpen op een profiel van bijvoorbeeld een kas en waarin anderzijds de eindrand van het doek opgenomen kan worden. Bij andere constructies wordt het doek door op regelmatige 25 afstanden aangebrachte doekoplegdraden ondersteund. Deze doekoplegdraden worden weer bevestigd aan de frameconstructie van bijvoorbeeld een kas. Bij al deze systemen geldt dat zodra op grotere hoogtes gewerkt wordt na het construeren van een kweek-ruimte zoals een kas, een afzonderlijke arbeidsintensieve handeling nodig is om na het glasdicht zijn en het aanbrengen van verdere installaties, afzonderlijk het doek met de 30 bijbehorende dragers aan te brengen.
Het is het doel van de onderhavige uitvinding dit nadeel te vermijden en in een stelsel te voorzien dat eenvoudig aangebracht kan worden en waarmee het doek op verplaatsbare wijze opgenomen kan worden.
2
Dit doel wordt verwezenlijkt bij een stelsel waarbij aan die ene zijde van dat doek een aantal dragers is aangebracht, waarbij de tussenruimte tussen twee aangrenzende dragers ten minste 20 cm is en de verdikking van dat doek in die tussenruimte niet ondersteund wordt, waarbij de opname van elke drager voorzien is van een inbrengope-5 ning en de dragers zijn uitgevoerd om klemmend op een draagprofiel aangebracht te worden.
Volgens de onderhavige uitvinding wordt een groot aantal dragers met regelmatige afstanden van ten minste 20 cm bij de constructie van de kas of andere framecon-structie waarin later een doek geplaatst dient te worden, aangebracht. Het voor bescha-10 diging gevoelige doek is dan nog niet aanwezig. In een volgende stap of direct bij het aanbrengen van de dragers kan het draad of koord via de inbrengopening van de dragers in de opnames geplaatst worden. Indien dit in een later stadium gebeurt is dit verhoudingsgewijs eenvoudig te realiseren. Immers door het strak spannen van het draad of koord kan dit gelijktijdig in een groot aantal achter elkaar liggende dragers door de 15 bijbehorende inbrengopeningen ingebracht worden. Daarna kan enige handeling aan het draagprofiel en de daarbij behorende constructie uitgevoerd worden en hoeft het doek nog steeds niet aanwezig te zijn. Op het moment dat de aanwezigheid van het doek gewenst is kan door het verbinden van het doek en meer in het bijzonder de verdikkingen daarvan met het draad of koord via een eenvoudige inrij ghandcling het doek 20 in de gewenste positie gebracht worden. Deze inbrenghandeling is niet meer dan het trekken aan het doek door het trekken aan het koord. Daardoor is het niet meer noodzakelijk om afzonderlijk bij elke drager of klem het doek bijvoorbeeld op grote hoogte in te brengen. Vanuit een enkele positie kan het doek door een groot aantal dragers bewogen worden. Hierdoor komen werkzaamheden in een later stadium bij het installeren 25 van het doek voor het grootste deel te vervallen.
Onder draagprofiel kan enig voorstelbaar profiel verstaan worden. Bovendien valt daaronder een strak gespannen kabel of buis of dergelijke waarop de dragers zijn aangebracht.
Doordat volgens de onderhavige uitvinding het doek respectievelijk de verdik-30 king daarvan slechts op enkele punten ondersteund wordt, zal de wrijving bij het verplaatsen van het doek beperkt zijn. Het doek wordt volgens de onderhavige uitvinding over minder dan 10% van de totale lengte daarvan en meer in het bijzonder minder dan 3 2% respectievelijk 1% van de totale lengte daarvan ondersteund. Dit heeft een dienovereenkomstig effect op de wrijving en de mogelijkheden het doek later in te brengen.
Bovendien is het met de onderhavige uitvinding mogelijk met deze constructie in een bij installeren verplaatsbaar doek te voorzien. Een ander voordeel is dat het doek 5 niet definitief vast komt te zitten in de klemmen of dragers maar altijd kan verschuiven (werken). Bovendien is het mogelijk afhankelijk van de (weers)omstandigheden een doek snel te kunnen wisselen. Immers door met het bestaande doek een volgend gewenst doek te koppelen kan met behulp van het doorrijgsysteem een volgend doek in plaats van het eerdere doek gepositioneerd worden.
10 In principe is de positionering van het doek niet belangrijk. Dat wil zeggen de onderhavige uitvinding heeft betrekking op zowel horizontale als verticale schermen en schermen met enige daartussen liggende positie. Bovendien kan het scherm zowel in een (kweek)ruimte als aan de buitenzijde daarvan gebruikt worden.
Eventueel is het mogelijk de verplaatsing van de draad/het koord met behulp van 15 een motor te mechaniseren.
Bovendien kan het doek en meer in het bijzonder het hierboven beschreven geleidings-systeem daarvan bestaande uit de twee reeksen tegenover elkaar liggende dragers op de buitenzijde van een teeltruimte zoals een kas aangebracht worden. In geval van schade aan het kasdek is het dan mogclijk om snel een helder folic/dock in tc rijgen waardoor 20 de ontstane opening (voor het grootste deel) afgesloten kan worden en de invloed van de opening op het klimaat in de teeltruimte beperkt kan worden. Bovendien kan in plaats van een dergelijk doorzichtig folie een doorlatend folie gebruikt worden zoals een insectengaas waarbij tijdens ventilatie van het inwendige van de teeltruimte insecten deze barrière niet kunnen nemen. Vanzelfsprekend dient in een dergelijke geval 25 geen conflict te bestaan tussen het ventileren (openen van een raam) en een aan te brengen gaasscherm. Tevens kan het scherm voor buiten teelten gebruikt worden zoals in boomgaarden. Ook daar is elke positie van het scherm mogelijk.
Bij het verticaal positioneren kan het doek gebruikt worden voor het compartimen-teren van een grotere ruimte (al dan niet buiten). Bovendien is het mogelijk om als dra-30 gerprofiel buizen van bijvoorbeeld steigerconstructies en dergelijke toe te passen en daar op snelle wijze doek aan te brengen bijvoorbeeld voor doorwerkschermen en dergelijke. Afhankelijk van de toepassing zal de hierboven beschreven motor gebruikt worden.
4
De dragers zijn bij voorkeur zodanig uitgevoerd dat deze door klemmen het betreffende draagprofiel aangrijpen. In een bijzondere uitvoering van de uitvinding bestaat de drager uit draadmateriaal. Dit draadmateriaal en meer in het bijzonder verend draagmateriaal zoals staaldraad, kan uitgevoerd zijn met twee op afstand liggende 5 naar elkaar toe verende benen die uitgevoerd zijn om tegen tegenover liggende zijden van een draagprofiel te liggen. Deze benen zijn dan verbonden door een gevormd deel dat zowel de inbrengopening als de opname vormt. Begrepen dient echter te worden dat in plaats van een draaddeel enige andere voorstelbare constructie toegepast kan worden. Als voorbeelden worden een gedeelte geëxtrudeerd materiaal genoemd, met spuit-10 gieten vervaardigde producten, producten die vervaardigd zijn door het omzetten van dunwandig plaatmateriaal en dergelijke.
De uitvinding heeft eveneens betrekking op een werkwijze voor het aanbrengen of verwijderen van een doek in of uit een bepaalde positie, omvattende het voorzien in twee in hoofdzaak parallelle draagprofielen voor het daartussen opnemen van dat doek, 15 het op elk van die draagprofielen aanbrengen van een reeks dragers waarbij de afstand tussen die dragers ten minste 20 cm omvat, waarbij die dragers aan de naar het andere draagprofiel toegekeerde zijde een opname voor een verdikking met inbrengopening omvatten, het door die inbrengopeningen van steeds een reeks dragers inbrengen van een draad, welke draad aan een einde verbonden is/wordt met aan beide zijden van een 20 scherm aangebrachte verdikkingen en het door trekken aan het andere einde van die draad door die opnames van die dragers rijgen van die verdikkingen en zo het aanbrengen van een scherm.
De uitvinding zal hieronder nader aan de hand van in de tekening afgebeelde uit-voeringsvoorbeelden verduidelijkt worden. Daarbij tonen: 25 Fig. 1 schematisch een kas voorzien van een schermdoek en dragers;
Fig. 2 een drager en draagprofiel;
Fig. 3 het inrijgen van het doek na het aanbrengen van de dragers op het draagprofiel;
Fig. 4 een detail van de in fig. 3 getoonde constructie; en 30 Fig. 5a-e een reeks varianten van de drager al dan niet in combinatie met een profiel.
In fig. 1 is met 1 een kas aangegeven. (Langs)liggers 2 zijn daarin aanwezig die in hoofdzaak tegenover elkaar liggen en een lengte tot enkele honderden meters kunnen 5 hebben. Daartussen dient een doek 3 gespannen te worden. De kas kan een aanzienlijke hoogte hebben (bijvoorbeeld 5 meter en meer) en het aanbrengen van het doek kan niet op eenvoudige wijze en toch veilige verwezenlijkt worden.
Om dit probleem op te lossen wordt volgens de onderhavige uitvinding voorzien in 5 een stelsel bestaande uil een reeks klemmen (4, 24) en een doek. In fig, 2 is de langsligger afgebeeld en daarnaast een voorbeeld van een drager of klem 4. In dit geval is de drager of klem 4 als draadproduct uitgevoerd en bestaat uit twee tegenover elkaar liggende benen 5 met omgezette vrije einden 6. De benen 5 zijn verbonden via een inbrengopening 7 en opname 8. Door het gebruikte materiaal is deze klem verend en 10 deze kan op de langsligger 2 aangebracht worden zoals uit figuur 3 blijkt. Daarbij wordt in de horizontale positie voorzien door het aanslaan van het verbindingseinde van de benen 5 bij de opname 8 en de daar tegenover liggende omgezette einden 6.
Volgens de onderhavige uitvinding wordt tijdens het monteren van een kas (of enige andere constructie) een groot aantal van dergelijke klemmen of dragers 4 aange-15 bracht. De onderlinge afstand bedraagt tientallen centimeters en is in het bijzonder meer dan 20 cm. Deze afstand is in fig. 3 met a aangegeven. Direct bij het aanbrengen van de klemmen 4 of in een later stadium wordt een koord of draad 10 via de inbreng-openingen 7 of met behulp van rijgen door de opnames 8 aangebracht. Een dergelijk koord neemt geen ruimte in en is niet storend. Indien in een later stadium besloten 20 wordt het doek aan te brengen kan dit met een eenvoudige handeling gerealiseerd worden. Koord 10 wordt bij het vrije uiteinde daarvan verbonden met een verdikking 9 die aan beide zijden van het doek 3 aanwezig is (zie fig. 4). Vervolgens kan door het uitoefenen van trek op koord 10 (al dan niet motorisch) verplaatsing van het doek gerealiseerd worden. Begrepen zal worden dat de trek op het koord op enige gewenste plaats 25 uitgevoerd kan worden en dat het niet langer noodzakelijk is om langs alle afzonderlijke dragers 4 te gaan om het doek in te rijgen. Op deze wijze kan eenvoudig een doek geïnstalleerd worden. Is het nodig een ander doek te installeren dan kan een ander doek verbonden worden met de verdikking 9 van het in fig. 3 met 3 aangegeven doek. Het is ook mogelijk daartussen een verder koord 10 aan te brengen. Eveneens is het mogelijk 30 het in fig. 3 getoonde doek naar een andere positie te verplaatsen of terug te brengen naar de oorspronkelijke positie. Een en ander is regelbaar door trek uit te oefenen op enerzijds het koord 10 en anderzijds het einde van de verdikking 9 dat niet verbonden is met koord 10.
6
Begrepen zal worden dat de in fig. 1 en 3 getoonde constructie ook verticaal of hellend toegepast kan worden zowel binnen als buiten elke voorstelbare bouwkundige constructie. Afhankelijk van de omstandigheden kan voor een daaraan aangepast doek gekozen worden. Met name in de tuinbouw kan door toepassing van verschillende 5 doeksoorten de lichtopbrengst en het soort licht beheerst worden. Dat wil zeggen door de keuze van passende doeksoorten kan meer of minder licht door gelaten worden en kunnen bepaalde delen van het lichtspectrum doorgelaten respectievelijk gereflecteerd worden. Door het op eenvoudige wijze snel veranderen van het ingebrachte doek kan direct ingespeeld worden op wisselende weersomstandigheden. Indien grote overspan-10 ningcn uitgevoerd moeten worden door het doek 3 is het mogclijk aparte steundraden 18 aan te brengen waarbij in horizontale positie het doek op dergelijke steundraden kan steunen. In de constructie volgens constructie tig. 3 kunnen ook hierna te beschrijven klemmen (fig. 5a) toegepast worden.
In fig. 5 zijn enkele voorbeelden gegeven van het grote aantal varianten dat met de 15 onderhavige uitvinding mogelijk is. In fig. 5a is een klem of drager met 14 aangegeven waarbij de benen 15 een bijzondere uitvoering hebben om een verdere draad zoals een opwaaidraad 17 en de steundraad 18 op te kunnen nemem. In fig. 5b is een dubbelzijdige drager aangegeven. Deze kan op een centraal geplaatste ligger geklemd worden en vóórziet aan beide zijden in mogelijkheden voor het aanbrengen van een doek waarbij 20 in de daar getoonde klem 24 de verdikking of pees van het doek in steeds een opname 28 aangebracht kan worden.
Fig. 5c toont een variant waarbij de klem met 34 aangegeven is. Deze werkt in dit voorbeeld tweezijdig. Het bijbehorende bijzondere profiel 32 is van een groefvormige begrenzing 33 voorzien die door klem 34 bijzonder eenvoudig uitgevoerd kan worden. 25 Deze bestaat uit twee tegenover elkaar liggende klemdelen 36 en 37 die beide onafhankelijk van elkaar op het deel uitmaken van profiel 32 gezet worden. Daardoor ontstaat met de groef 33 vanzelf de opname 38 voor het ontvangen van de pees of verdikking van het doek.
In fig. 5d is een voorbeeld getoond van een klem die uit plaatmateriaal geperst is of 30 uit kunststofmateriaal gespoten. Deze is in het geheel met 44 aangegeven.
Fig. 5e toont een variant van een klem 54 die bruikbaar is in combinatie met een U-profiel 52. Vanzelfsprekend kan aan beide zijden van dit U-profiel 52 een dergelijke klem 54 aanwezig zijn.
7
Tot slot toont fig. 5f een variant, waarbij een klem 64 uitgevoerd is voor het klemmend bevestigen aan een draad of staaf 65.
Na het bovenstaande zullen bij degenen bekwaam in de stand der techniek dadelijk verdere varianten opkomen die liggen binnen het bereik van de bijgaande conclusies.
5 Bovendien worden rechten gevraagd voor varianten die vallen onder de volgconclusies maar niet liggen binnen het bereik van de hoofdconclusie.

Claims (11)

1. Stelsel omvattende een doek (3) aan een zijde voorzien van een verdikking (9) en aan die ene zijde van dat doek aangebrachte dragers (4) voor dat doek, welke dra- 5 gers omvatten een opname (8) voor die verdikking, zodanig uitgevoerd dat dat doek met die verdikkingen ten opzichte van die dragers verplaatsbaar is, met het kenmerk, dat aan die ene zijde van dat doek een aantal dragers (4) is aangebracht, waarbij de tussenruimte (a) tussen twee aangrenzende dragers ten minste 20 cm is en de verdikking van dat doek in die tussenruimte niet ondersteund wordt, waarbij 10 de opname (8) van elke drager voorzien is van een inbrengopening (7) en dc dragers zijn uitgevoerd om klemmend op een draagprofiel (2) aangebracht te worden.
2. Stelsel volgens conclusie 1, waarbij bij het vrije einde van dat doek die verdikkingen als draad (10) voortgezet zijn voor het verplaatsen van dat doek. 15
3. Stelsel volgens een van de voorgaande conclusies, waarbij dat doek een scherm omvat.
4. Stelsel volgens een van dc voorgaande conclusies, waarbij dat doek in hoofdzaak 20 horizontaal aangebracht is.
5. Stelsel volgens een van de voorgaande conclusies, waarbij dat doek in hoofdzaak verticaal aangebracht is.
6. Stelsel volgens een van de voorgaande conclusies, waarbij die drager (4) omvat twee op afstand liggende verend naar elkaar gedreven benen (5) uitgevoerd om aan te liggen tegen twee tegenover liggende zijden van dat draagprofiel.
7. Stelsel volgens conclusie 6, waarbij de benen (5) van de drager via die opname (8) 30 met elkaar verbonden zijn en aan de andere zijde (6) vrij eindigen.
8. Stelsel volgens conclusie 6 of 7, waarbij de drager (4) uit draadmateriaal bestaat.
9. Kweekruimte (1) omvattende een stelsel volgens een van de voorgaande conclusies.
10. Werkwijze voor het aanbrenger! of verwijderen van een doek (3) in of uit een bepaalde positie, omvattende het voorzien in twee in hoofdzaak parallelle draagpro- 5 iïelen (2) voor het daartussen opnemen van dat doek, hel op elk van die draagpro-fielen aanbrengen van een reeks dragers (4) waarbij de afstand (a) tussen die dragers ten minste 20 cm omvat, waarbij die dragers aan de naar het andere draagpro-fiel toegekeerde zijde een opname (8) voor een verdikking met inbrengopening (7) omvatten, het door die inbrengopeningen van steeds een reeks dragers inbrengen 10 van een draad (10), welke draad aan een einde verbonden is/wordt met aan beide zijden van een scherm aangebrachte verdikkingen en het door trekken aan het andere einde van die draad (10) door die opnames (8) van die dragers (4) rijgen van die verdikkingen en zo het aanbrengen van een scherm.
11. Werkwijze volgens conclusie 10, waarbij het aanbrengen van die dragers het op die draagprofielen klemmen daarvan omvat.
NL2001999A 2008-09-19 2008-09-19 Doek-dragerstelsel. NL2001999C (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2001999A NL2001999C (nl) 2008-09-19 2008-09-19 Doek-dragerstelsel.
PCT/NL2009/050560 WO2010033025A1 (en) 2008-09-19 2009-09-18 Fabric-screen carrier system
EP09788325A EP2330885B1 (en) 2008-09-19 2009-09-18 Fabric-screen carrier system
AT09788325T ATE551895T1 (de) 2008-09-19 2009-09-18 Trägersystem für stoffabschirmung
ES09788325T ES2382725T3 (es) 2008-09-19 2009-09-18 Sistema de soporte para pantalla de tejido

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2001999A NL2001999C (nl) 2008-09-19 2008-09-19 Doek-dragerstelsel.
NL2001999 2008-09-19

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL2001999C true NL2001999C (nl) 2010-03-22

Family

ID=40627614

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL2001999A NL2001999C (nl) 2008-09-19 2008-09-19 Doek-dragerstelsel.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP2330885B1 (nl)
AT (1) ATE551895T1 (nl)
ES (1) ES2382725T3 (nl)
NL (1) NL2001999C (nl)
WO (1) WO2010033025A1 (nl)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL2007680C2 (nl) * 2011-10-31 2013-05-06 Peter Dekker Installaties B V Werkwijze voor het aanbrengen van een scherm in een warenhuis.
NL2011197C2 (nl) * 2013-07-18 2015-01-21 P L J Bom Holding B V Werkwijze en systeem voor het aanbrengen van een schermdoek in een warenhuis.
RU185355U1 (ru) * 2018-02-28 2018-12-03 Олег Владимирович Губер Прижимной элемент для парника
NL2026839B1 (nl) * 2020-11-05 2022-06-27 Alweco Scherminstallaties Bv Spantbeugel voor een kas en combinaties daarvan met een klem, een doekgeleider en een geleidedraadklem

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1379077A (fr) * 1963-10-11 1964-11-20 Manuf De Stores Et Volets Roul Perfectionnement au guidage des stores
GB1511244A (en) * 1975-04-18 1978-05-17 Sparkes Ag Glasshouses
US4678019A (en) * 1983-01-04 1987-07-07 Four Season Solar Products Corporation Guide element especially suitable for solar greenhouses and the like and particularly utilizable for controlled shading
GB2251777A (en) * 1991-01-17 1992-07-22 Brian Edward Stephens Cover arrangement for crops

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1379077A (fr) * 1963-10-11 1964-11-20 Manuf De Stores Et Volets Roul Perfectionnement au guidage des stores
GB1511244A (en) * 1975-04-18 1978-05-17 Sparkes Ag Glasshouses
US4678019A (en) * 1983-01-04 1987-07-07 Four Season Solar Products Corporation Guide element especially suitable for solar greenhouses and the like and particularly utilizable for controlled shading
GB2251777A (en) * 1991-01-17 1992-07-22 Brian Edward Stephens Cover arrangement for crops

Also Published As

Publication number Publication date
ATE551895T1 (de) 2012-04-15
ES2382725T3 (es) 2012-06-12
EP2330885A1 (en) 2011-06-15
WO2010033025A1 (en) 2010-03-25
EP2330885B1 (en) 2012-04-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL2001999C (nl) Doek-dragerstelsel.
EP0748498B1 (en) Device for mounting large posters on a building
NL2012719B1 (nl) Bevestigingssysteem en scherminstallatie voor een kas, alsmede werkwijze voor het aanbrengen daarvan.
NL2011197C2 (nl) Werkwijze en systeem voor het aanbrengen van een schermdoek in een warenhuis.
KR101577566B1 (ko) 이동식 바텐
NL1029362C2 (nl) Scherminstallatie voorzien van verbeterde draadklemmen.
CN215007433U (zh) 一种可调节的电视电影展示装置
BE1019640A3 (nl) Dakconstructie.
NL2015842B1 (nl) Schermsysteem en kas.
NL2006055C2 (nl) Schermsysteem voor een warenhuis.
NL2015327B1 (nl) Bevestigingsinrichting en Scherminstallatie voor een Kas of Warenhuis, alsmede Werkwijze voor het Bevestigen van een Doek of Scherm.
NL1037585C2 (nl) Werkwijze voor het aanbrengen van een scherm in een warenhuis.
NL2007680C2 (nl) Werkwijze voor het aanbrengen van een scherm in een warenhuis.
CN1188814C (zh) 字画储藏与展示装置
CN110738941A (zh) 便于安装维护的lcd屏拼接模块及拼接屏
NL2028623B1 (nl) Scherminrichting met Afhang voor een Kas of Warenhuis
NL2032158B1 (nl) Bevestigingslijst voor een insectenscherm, alsmede daarvan voorziene scherminrichting, raampaneel, en kasgebouw
NL1022083C2 (nl) Scherminrichting, profiel en kas waarin zulks is toegepast.
BE1019234A3 (nl) Werkwijze voor het installeren van een scherminrichting in een kas of warenhuis.
NL1003741C2 (nl) Scherminrichting en kas waarin zulks is toegepast.
CN214508390U (zh) 一种温室内遮阳系统
KR20090095031A (ko) 시설물용 제설막대
CN2328070Y (zh) 多画面自动换幅广告灯箱
NL2011572C2 (en) Greenhouse, winding drum and winding drum assembly method.
NL1009658C2 (nl) Scherminrichting en kas waarin zulks is toegepast.