FI60576C - Foerfarande foer framstaellning av lysozym - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av lysozym Download PDF

Info

Publication number
FI60576C
FI60576C FI782151A FI782151A FI60576C FI 60576 C FI60576 C FI 60576C FI 782151 A FI782151 A FI 782151A FI 782151 A FI782151 A FI 782151A FI 60576 C FI60576 C FI 60576C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
lysozyme
resin
egg white
eluted
eluate
Prior art date
Application number
FI782151A
Other languages
English (en)
Other versions
FI60576B (fi
FI782151A (fi
Inventor
Lorenzo Ferrari
Carlo Trinchera
Original Assignee
Lorenzo Ferrari
Carlo Trinchera
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lorenzo Ferrari, Carlo Trinchera filed Critical Lorenzo Ferrari
Publication of FI782151A publication Critical patent/FI782151A/fi
Publication of FI60576B publication Critical patent/FI60576B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI60576C publication Critical patent/FI60576C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C12BIOCHEMISTRY; BEER; SPIRITS; WINE; VINEGAR; MICROBIOLOGY; ENZYMOLOGY; MUTATION OR GENETIC ENGINEERING
    • C12NMICROORGANISMS OR ENZYMES; COMPOSITIONS THEREOF; PROPAGATING, PRESERVING, OR MAINTAINING MICROORGANISMS; MUTATION OR GENETIC ENGINEERING; CULTURE MEDIA
    • C12N9/00Enzymes; Proenzymes; Compositions thereof; Processes for preparing, activating, inhibiting, separating or purifying enzymes
    • C12N9/14Hydrolases (3)
    • C12N9/24Hydrolases (3) acting on glycosyl compounds (3.2)
    • C12N9/2402Hydrolases (3) acting on glycosyl compounds (3.2) hydrolysing O- and S- glycosyl compounds (3.2.1)
    • C12N9/2462Lysozyme (3.2.1.17)

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
  • Enzymes And Modification Thereof (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)

Description

iMfl'P’»! [el m,KUULUTUSJULKAISU ,λγπ,
Ma m 11 utlAggningsskrift cU5/6 C (45) Patentti ayönnetty 27 12 1982 . ligSÄfj Patent meddelat ' ^ (51) Kv.lk.3/lnt.ci.3 C 12 N 9/56 3 U O M IM FINLAND (21) Pitunttlh»k«mu* — Patuntansekning 782131 (22) Hakemlipilvi — Ansäkningidag 0^ · 07 · 7 8 * ' (23) Alkupttvl—GUtlghetsdag 0^.07.78 (41) Tulkit luikituksi — Bllvit offentilj 05.01.79
Patentti· ja rekisterihallitus .... .......
_ . . . . (44) Nifctivilcslpanon j» kuul.]ulkaltun pvm. — „
Patent- och registerstyrelsen Antökan utlagd och utl.akrlft«n publkerad 30.10.8l (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus— Baglrd prioritet 0U .07.77
Iso-Britannia-Storbritannien(GB) 2785^/77 Toteennäytetty-Styrkt (71)(7?) Lorenzo Ferrari, 8, Via Biella, 201^3 Milano,
Carlo Trinchera, UU, Via Tito Vignoli, 201^*6 Milano,
Italia-Italien(IT) (7^) Oy Borenius & Co Ab (5U) Menetelmä lysotsyymin valmistamiseksi - Förfarande för fram-ställning av lysozym
Keksinnön kohteena on uusi ja entistä parempi menetelmä lysotsyymin ja sen myrkyttömien ja fysiologisesti siedettävien happojen kanssa muodostettujen suolojen valmistamiseksi munanvalkuaisesta, jolloin heikosti hapan ioninvaihtohartsi saatetaan kosketukseen munanvalkuaisen kanssa, jonka jälkeen lysotsyymi eluoidaan hartsista suolan vesi-liuoksella ja lysotsyymi eristetään eluaatista.
Ennen kuin lysotsyymiä alettiin käyttää lääkehoidossa noin parikymmentä vuotta sitten, eristi Fleming vuonna 1922 lysotsyymiä (EC 3.2.1.17), joka on bakteereita vastustava ja immunoivasti vaikuttava entsyymi, jota aikaisemmin käytettiin rajoitetuin määrin bakteorologisissa laboratorioissa esim. bakteerien soluseinämien rakenteiden ja komponenttien tutkimiseksi. Tulehduksien ja infektioiden hoidossa saavutettujen edullisten kliinisten tulosten ansiosta, ja myöhemmin sen perusteella, että lysotsyymiä on käytetty ruoka-aineissa säilöntäaineena ja homehtu-misen estoaineena, on puhtaan lysotsyymin kysyntä suuresti lisääntynyt, ja on patentoitu lukuisia teollisuusmenetelmiä lysotsyymin valmistamiseksi.
Lysotsyymi on entsyymi, joka voidaan paremmin määritellä N-asetyyli- 2 60576 muramido-glykaano-hydrolaasiksi. Se on luonteeltaan emäksistä, ja sen molekyylipaino on noin 15.000. Se on kohtuullisen stabiilia happamessa väliaineessa, mutta vähemmän stabiilia emäksisessä väliaineessa. Se vaikuttaa erittäin tehokkaasti gram-positiivisia bakteereita vastaan, joista se vapauttaa aineita, jotka voidaan määrittää amino-sokeri-reagenssien avulla.
Jolles (Exp. Ann. Bioch. Med., 27th Series, sivu 1, julk. Masson,
Paris, 1966) on erikoisesti tutkinut sen perusrakennetta emäksisenä polypeptidinä, joka on muodostettu 129 aminohappotähteestä.
Hakijan GB-patenttijulkaisussa no 1.110.466 on selitetty menetelmä lysotsyymin valmistamiseksi munanvalkuaisesta, jolloin munanvalkuainen saatetaan kosketukseen lievästi happamen ioninvaihtohartsin kanssa pH-arvossa 6...7 ja huoneenlämpöä alemmassa lämpötilassa, minkä jälkeen hartsi erotetaan, epäpuhtauksina olevat proteiinit eluoidaan hartsista suolaliuoksella, jonka konsentraatio on enintään 0,2 M ja pH-arvo on enintään 7, minkä jälkeen lysotsyymi eluoidaan suolan vesiliuoksella ja saostetaan eluaatista suurentamalla liuoksen suolakonsentraatiota.
Keksinnön ansiosta saadaan uusi, entistä parempi menetelmä lysotsyymin valmistamiseksi, edullisesti munanvalkuaisesta, mutta myös muista lysotsyymiä sisältävistä lähtömateriaaleista, jotka voivat olla peräisin kasvi- tai eläinkunnasta.
Keksinnön mukaisen menetelmän ansiosta, joka menetelmä perustuu lysotsyymin uuttamiseen munanvalkuaisesta tai muusta lysotsyymipitoisesta materiaalista heikosti kationisten hartsien avulla erikoisissa koeolosuhteissa, saavutetaan etuja verrattuna nykyään tunnettuihin menetelmiin: Käytetty munanvalkuainen ei kontaminoidu vierailla aineilla eikä sen luonnollinen emäksinen pH-arvo noin 9 muutu, minkä lisäksi uut-tamisaika on lyhyt niin, että munanvalkuaisen fysikaaliset ominaisuudet, esim. sen sitovat ja nostattavat ominaisuudet eivät huonone niin, että sitä voidaan käyttää elintarvikkeisiin samalla tavoin kuin alkuperäinen munanvalkuainenkin, joten sen kaupallinen arvo pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana, yksinkertainen käsittelytapa ja lyhyet käsittelyajat pienentävät valmistuskustannuksia, 3 60576 lopuksi saadaan eri käsittelyvaiheissa poistetuiksi kaikki sellaiset aineet, joiden läsnäolo viemärivedessä voisi aiheuttaa vakavia saastumisongelmia. Keksinnön mukaista menetelmää käytäntöön sovellettaessa käytetään ainoastaan natriumkloridia ja natriumhydroksidia, joiden liuoksia voidaan käyttää uudelleen peräkkäisissä valmistus-jaksoissa. Natriumkloridin väistämättömät mutta pienet häviöt (jotka osittain johtuvat natriumhydroksidin neutraloinnista kloori-vetyhapon avulla) voidaan huoletta poistaa.
Keksinnön mukaan saadaan näin ollen lysotsyymin valmistamiseksi menetelmä, jolle on tunnusomaista se, että ioninvaihtohartsina käytetään karboksyylihapporyhmiä sisältävää metakryylihartsia, jonka pH ensin säädetään arvoon, joka on suurempi kuin 7,1 ja edullisesti 8 ja 9,5:n välillä, hartsi pestään vedellä ja saatetaan kosketukseen munanvalkuaisen kanssa lämpötilassa 10...15 °C, minkä jälkeen adsorboitunut lysot-syymi eluoidaan hartsista epäorgaanisen suolan vesiliuoksella, edullisesti joko ammoniumsulfaatin 6...10 painoprosenttisella vesiliuoksella tai natriumkloridin 1,5...3 painoprosenttisella vesiliuoksella, ja että lysotsyymi tämän jälkeen erotetaan saostamalla mainitun epäorgaanisen suolan avulla eluaatista, joka mahdollisesti on konsentroitu ultra-suodattamalla, tai ultrasuodattamalla konsentroitu eluaatti, ja sumutusta! pak-astekuivaamalla, ja että saatu lysotsyymi haluttaessa muutetaan suolaksi myrkyttömän ja fysiologisesti siedettävän hapon kanssa.
Hartsin pH voidaan säätää esimerkiksi natriumhydroksidin 30%:isella vesiliuoksella tai kaiiumhydroksidin tai ammoniumhydroksidin vesi-liuoksilla, joiden konsentraatiot eivät ole kriittisiä.
Käyttämällä tasapainoitettua hartsia, jonka pH-arvo on emäksisellä puolella, saavutetaan edellä mainittujen etujen lisäksi kaksi etua, joita ei ole tähän asti saavutettu muissa teollisuusmenetelmissä: a)
Ensi sijassa mainittakoon, että munanvalkuaisen ja hartsiseoksen pH arvo on noin 9, toisin sanoen likimain munanvalkuaisen normaali pH-arvo, mikä vähentää bakteerien tai sienien aiheuttamaa saastumis-vaaraa munanvalkuaisen käsittelyn aikana. Lisäksi keksinnön mukaisessa menetelmässä käytetty emäksinen liuos lisää lysotsyymin adsorptio- 60576 nopeutta hartsiin siten, että tämän vaiheen käsittelyaika lyhenee huomattavasti, mikä vastaavasti pienentää valmistuskustannuksia. Näin ollen menetelmä voidaan toteuttaa likimain huoneenlämmössä (10...15 °C), mikä on taloudellisesti eduksi, ja munanvalkuaista, jonka ominaisuuksia ja bakteeripitoisuutta ei ole sanottavasti muutettu, voidaan sen lysotsyymisisällön tultua poistetuksi, käyttää muihin tarkoituksiin, (b)
Toinen etu, joka saavutetaan sen ansiosta, että lysotsyymin adsorptio suoritetaan pH-rajoissa 8...9 on, että kosketusjakson kuluttua, kun munanvalkuainen on poistettu ja hartsi on pesty vedellä munanvalkuaisen viimeisten tähteiden poistamiseksi siitä, ei hartsia tarvitse pestä suolaliuoksella proteiiniaineiden poistamiseksi, koska adsorption selektiivisyys on erittäin suuri.
Lysotsyymi voidaan eluoida epäorgaanisen suolan vesiliuoksella, jolloin voidaan käyttää esim. natriumnitraattia, kaliumnitraattia, natrium-kloridia, kaliumkloridia, natriumsulfaattia, kaliumsulfaattia, tai ammoniumsulfaattia, mutta eluointi voidaan myös suorittaa orgaanisten suolojen, esim. natriumasetaatin, etanoliamiinihydrokloridin tai pyridiinihydrokloridin avulla.
Erittäin hyviä tuloksia on saavutettu ammoniumsulfaatin 6...10 paino-% vesiliuoksilla ja natriumkloridin 1,5...3 paino-% vesiliuoksilla.
Lysotsyymi voidaan erottaa eluaatista seuraavien menetelmien avulla: a. entsyymi saostetaan lisäämällä suolaa eluoituihin liuoksiin, b. ultrasuodatetaan eluaatti, minkä jälkeen konsentraattiin lisätään suolaa entsyymin saostamiseksi, c. konsentroidaan ultrasuodattamalla, minkä jälkeen sumutuskuivataan tai lyofiloidaan liuos.
Konsentroiminen ultrasuodattamalla voidaan suorittaa seuraavan kaavan mukaan; 5 60576 100 litran eluointi (1% lysotsyymiä ! (3% natriumkloridia ultrasuodatus ! \k 40 litraa (2,5% lysotsyymiä (3% natriumkloridia laimennus 30 litralla vettä
V
7 0 litraa (1 ,4-5% lysotsyymiä (1,7% natriumkloridia
V
ultrasuodatus 15 litraa (6,65% lysotsyymiä ! (1,7% natriumkloridia i + natriumkloridia ^ lysotsyymiä
Keksinnön mukaisen menetelmän avulla saatua lysotsyymiä voidaan käyttää ilman muuta käsittelyä lääkinnässä ja ruoka-aineissa, mutta lysotsyymi voidaan myös haluttaessa muuttaa suolaksi myrkyttömän ja fysiologisesti siedettävän epäorgaanisen tai orgaanisen hapon avulla.
Seuraavat esimerkit havainnollistavat keksintöä.
Esimerkki 1
Suspendoidaan noin 60 litraan vettä 11 litraa metakryylihartsia, joka on karboksyylihapporyhmiä sisältävää tyyppiä ja jossa karboksyyli-ryhmät ovat vapaina ("Amberlite IRC 50"). Lisätään hitaasti sekoittaen natriumhydroksidin 20% vesiliuosta, kunnes suspension pH-arvo on 8. Neste poistetaan dekantoimalla ja hartsi pestään toistuvasti dekantoi-malla demineraloitua vettä käyttäen. Veden tultua poistetuksi hartsi saatetaan kosketukseen munanvalkuaisen kanssa (66 kg) noin 10 °C:ssa, kunnes munanvalkuaisen lysotsyymipitoisuus on noin 300 γ/ml. Tämän 6 60576 jälkeen hartsi pestään vedellä ja eluoidaan sitten natriumkloridin 3% vesiliuoksella, jolloin saadaan noin 25 litraa eluaattia, jossa on 240...260 g lysotsyymiä. Liuos konsentroidaan ultrasuodattamalla (DDS-kalvo, tyyppiä 600) 10 litran tilavuuteen. Laimennetaan 7,5 litralla vettä, minkä jälkeen jälleen konsentroidaan noin 3,8 litran tilavuuteen ja suodatetaan. pH säädetään arvoon 3,5 lisäämällä suolahappoa, jonka jälkeen lisätään noin 85 g natriumkloridia. Jäähdytetään, sentrifugoidaan ja kuivataan, jolloin saadaan 240...250 g lysotsyymiä, jonka puhtaus on 94...96%.
Esimerkki 2
Toistetaan esimerkin 1 mukainen menetelmä paitsi, että hartsin pH tasapainotetaan arvoon 9. Eluoinnin jälkeen eluaatin pH säädetään arvoon 9,5, ja lisätään natriumkloridia, kunnes tämän konsentraatio on 5%. Reaktioseoksen jäähdyttyä erottuu 240...245 g lysotsyymiä, puhtaus > 94%.
Esimerkki 3
Toistetaan esimerkin 1 mukainen menetelmä. Ultrasuodatuksen jälkeen saadun konsentroidun liuoksen pH säädetään arvoon 3,3 kloorivety-hapon avulla, minkä jälkeen suihkukuivataan. Täten saadun lysotsyymi-hydrokloridin puhtaus on > 94%.
Esimerkki 4
Toistetaan esimerkin 1 mukainen menetelmä. Sen jälkeen kun lysotsyymi on adsorboitunut ja hartsi on pesty vedellä, eluoidaan lysotsyymi ammoniumsulfaatin 8% vesiliuoksella. Ammoniumsulfaatin konsentraatio lisätään tämän jälkeen arvoon 40% lysotsyymin saostamiseksi. Lysot-syymihydrokloridin saamiseksi ja kaikkien epäpuhtauksien poistamiseksi sakka liuotetaan suodatettuun veteen, pH säädetään arvoon 3,3 kloori-vetyhapon avulla ja lysotsyymi saostetaan lisäämällä natriumkloridin vesiliuosta.
Esimerkki 5
Kuuden litran pulloon lisätään 1110 ml hapanta metakryylihartsia, joka on karboksyyliryhmiä sisältävää tyyppiä ("Amberlite IRC 50") ja lisätään hitaasti tiputtaen natriumhydroksidin 30% vesiliuosta sekoittaen, 7 60576 kunnes suspension pH-arvo = 8. Tämän jälkeen sekoittaminen keskeytetään, neste poistetaan dekantoimalla ja hartsi suodatetaan Buchner-suppilon läpi ja pestään moneen kertaan demineraloidulla vedellä.
Tämän jälkeen hartsi saatetaan kosketukseen munanvalkuaisen kanssa (6,6 kg) noin huoneenlämmössä (noin 15 °C), kunnes munanvalkuaisen lysotsyymipitoisuus on 100...200 γ/ml. Tämän jälkeen hartsi pestään vedellä, ja lysotsyymi eluoidaan natriumkloridin 3% vesiliuoksella. Eluaatin pH säädetään arvoon noin 9,5...9,8, ja puhdas emäksinen lysotsyymi saostetaan lisäämällä natriumkloridin konsentraatio arvoon 5%.
Esimerkki 6
Toistetaan esimerkin 5 mukainen menetelmä paitsi, että hartsin pH säädetään arvoon 9 natriumhydroksidin vesiliuoksella. Hartsi eluoidaan natriumkloridin 2,5% vesiliuoksella, jolloin saadaan 1900...2100 ml eluaattia, jossa on 1,4...1,5% lysotsyymiä. Tämän jälkeen liuos ultrasuodatetaan (DDS-kalvo, tyyppiä 600), kunnes tilavuus on supistunut 800 ml:aan, jolloin liuos laimennetaan 600 ml:11a vettä ja konsentroidaan ultrasuodattamalla toisen kerran, kunnes tilavuus on 300 ml. Konsentroinnin aikana samentunut liuos suodatetaan, pH säädetään arvoon 3,5 kloorivetyhapolla, ja lisätään 6 g natriumkloridia. Jäähdytettäessä saostuu 24,5...25,5 g lysotsyymihydrokloridia, puhtaus 95...97%.
Esimerkki 7
Eluoinnin päätyttyä esimerkissä 6 käytetty hartsi pestään demineraloidulla vedellä, kunnes klorideja ei enää voida todeta. Tämän jälkeen hartsi saatetaan kosketukseen munanvalkuaisen kanssa (6,6 kg), minkä jälkeen toistetaan esimerkissä 5 selitetty käsittely. Eluaatin pH säädetään arvoon 3,5 kloorivetyhapolla, ja lisätään natriumkloridia, kunnes sen konsentraatio on 5%. Reaktioseoksen annetaan olla jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin erottuu 24 g lysotsyymihydrokloridia.

Claims (1)

  1. 60576 8 Patenttivaatimus Menetelmä lysotsyymin tai sen myrkyttömän ja fysiologisesti siedettävän hapen kanssa muodostetun suolan valmistamiseksi munanvalkuaisesta, jolloin heikosti hapan ioninvaihtohartsi saatetaan kosketukseen munanvalkuaisen kanssa, jonka jälkeen lysotsyymi eluoidaan hartsista suolan vesiliuoksella ja lysotsyymi eristetään eluaatista, tunnettu siitä, että ioninvaihtohartsina käytetään karboksyylihapporyhmiä sisältävää metakryylihartsia, jonka pH ensin säädetään arvoon, joka on suurempi kuin 7,1 ja edullisesti 8 ja 9,5 välillä, hartsi pestään vedellä ja saatetaan kosketukseen munanvalkuaisen kanssa lämpötilassa 10.. .15 °C, minkä jälkeen adsorboitunut lysotsyymi eluoidaan hartsista epäorgaanisen suolan vesiliuoksella, edullisesti joko ammoniumsulfaatin 6.. .10 painoprosenttisella vesiliuoksella tai natriumkloridin 1,5...3 painoprosenttisella vesiliuoksella, ja että lysotsyymi tämän jälkeen erotetaan saostamalla mainitun epäorgaanisen suolan avulla eluaatista, joka mahdollisesti on konsentroitu ultrasuodattamalla, tai ultrasuodat-tamalla konsentroitu eluaatti ja sumutus- tai pakastekuivaamalla, ja että saatu lysotsyymi haluttaessa muutetaan suolaksi myrkyttömän ja fysiologisesti siedettävän hapon avulla. Förfarande för framställning av lysozym eller ett sait därav med en icke-giftig ooh fysiologiskt kompatibel syra ur äggvita, varvid ett svagt surt jonbytarharts bringas i kontakt med äggvita, varefter lyso-zymet elueras frän hartset med en vattenlösning av ett sait ooh lyso-zymet isoleras ur eluatet, kännetecknat av att jonbytar-hartset utgörs av ett metakrylharts, som innehäller karboxylsyragrupper, att hartsets pH först regleras tili högre än 7,1, företrädesvis tili mellan 8 ooh 9,5, det tvättas med vatten och bringas i kontakt med äggvita i en temperatur om 10...15 °C, varefter det adsorberade lysozymet elueras frän hartset med en vattenlösning av ett oorganiskt sait, företrädesvis med antingen en 6...10 viktprocentig vattenlösning av ammoniumsulfat eller med en 1,5...3 viktprocentig vattenlösning av natriumklorid och att lysozymet därefter avskiljs genom utfällning frän eluatet medelst nämnda oorganiska sait, vilket eluat eventuellt kon-centrerats genom ultrafiltrering eller medelst ultrafiltrering av det koncentrerade eluatet och spraytorkning eller lyofilisering, varefter det erhällna lysozymet, om sä önskas, omvandlas till sait med icke-giftig och fysiologiskt kompatibel syra.
FI782151A 1977-07-04 1978-07-04 Foerfarande foer framstaellning av lysozym FI60576C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB2785477 1977-07-04
GB2785477A GB1573684A (en) 1977-07-04 1977-07-04 Process for the production of lysozyme

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI782151A FI782151A (fi) 1979-01-05
FI60576B FI60576B (fi) 1981-10-30
FI60576C true FI60576C (fi) 1982-12-27

Family

ID=10266396

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI782151A FI60576C (fi) 1977-07-04 1978-07-04 Foerfarande foer framstaellning av lysozym

Country Status (6)

Country Link
BE (1) BE868714A (fi)
DE (1) DE2828944C2 (fi)
FI (1) FI60576C (fi)
FR (1) FR2396764A1 (fi)
GB (1) GB1573684A (fi)
NL (1) NL7807231A (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2450110B1 (fr) * 1979-02-27 1985-11-29 Ferrari Lorenzo Composition a base de lysozyme pour le traitement d'animaux domestiques, notamment de poulets
CN112961777A (zh) * 2021-03-16 2021-06-15 北京鑫佰利科技发展有限公司 一种微生物酶制剂的制备方法

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1399238A (en) * 1971-10-05 1975-06-25 Prodotti Antibiotici Spa Process for the extraction and purification of lysozyme
GB1468592A (en) * 1973-05-31 1977-03-30 Toyo Jozo Kk Selective adsorbents
FR2359634A2 (fr) * 1976-07-28 1978-02-24 Rhone Poulenc Ind Procede de separation de proteines par echange d'ions
US4100149A (en) * 1975-08-28 1978-07-11 Rhone-Poulenc Industries Method of separating proteins by ion exchange

Also Published As

Publication number Publication date
FR2396764A1 (fr) 1979-02-02
DE2828944C2 (de) 1986-11-20
NL7807231A (en) 1979-01-08
BE868714A (fr) 1978-11-03
DE2828944A1 (de) 1979-02-01
FI60576B (fi) 1981-10-30
FI782151A (fi) 1979-01-05
GB1573684A (en) 1980-08-28
FR2396764B1 (fi) 1983-07-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1055413A (en) Separation of sialic acid from whey
NO147575B (no) Lysledende element for anvendelse ved optisk overfoering
FI84431C (fi) Foerfarande foer framstaellning av ett fibronektinbindande cellyteprotein.
Burger et al. The agglutination and growth inhibition of bacteria by lysine polypeptides
FI60576C (fi) Foerfarande foer framstaellning av lysozym
CN105821010A (zh) 一种表达鸡ibdv抗体的重组ndv及其在制备双价疫苗中的应用
MX167936B (es) Procedimiento de preparacion industrial de amino-acidos por hidrolisis de proteinas en un medio acido
CN105801689B (zh) 一种共制备卵白蛋白与卵铁传递蛋白的方法
JP2008187954A (ja) 組換え型リゾチームの製造法
GB1436684A (en) Method for preparing glucoronyl-glucosamino-glycan sulphates exhibiting antilipaemic activity
GB1436466A (en) Method of treating drinks using powdered polyamide adsorbents
US3132994A (en) Polymyxin purification
GB1140316A (en) Influenza virus sub-unit vaccine
Kodama et al. Inhibition of phagocytosis by rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) macrophages by botulinum C2 toxin and its trypsinized component II
FI65073B (fi) Foerfarande foer framstaellning av heparin
Muraleedharan An update on Trypanosoma infection in livestock of Karnataka state, India
IL43608A (en) Salts of amino acids with polysulfuric esters of natural glycopeptides and the process for their preparation
DE2846497A1 (de) Lysozymderivat
US3937694A (en) Process for the recovery of zinc bacitracin free from zinc hydroxide
ANDREWS et al. Some properties of ficin
Singh et al. Detection, prevalence, purification and characterization of lecithinase of Klebsiella pnemoniae
SU4174A1 (ru) Способ приготовлени вакцин из бактерий
SU563175A1 (ru) Разбавитель дл сухой вирусвакцины против болезней марека
RU2342431C1 (ru) Способ получения авидина и лизоцима
CN116143903A (zh) 肽聚糖识别蛋白-3及其制备方法和应用

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: TRINCHERA, CARLO

Owner name: FERRARI, LORENZO