FI110382B - Kokoontaitettava säiliö - Google Patents

Kokoontaitettava säiliö Download PDF

Info

Publication number
FI110382B
FI110382B FI941994A FI941994A FI110382B FI 110382 B FI110382 B FI 110382B FI 941994 A FI941994 A FI 941994A FI 941994 A FI941994 A FI 941994A FI 110382 B FI110382 B FI 110382B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
container
folding
semi
panels
container according
Prior art date
Application number
FI941994A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI941994A (fi
FI941994A0 (fi
Inventor
David Murray Melrose
Original Assignee
Co2Pac Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Co2Pac Ltd filed Critical Co2Pac Ltd
Publication of FI941994A0 publication Critical patent/FI941994A0/fi
Publication of FI941994A publication Critical patent/FI941994A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI110382B publication Critical patent/FI110382B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D1/00Containers having bodies formed in one piece, e.g. by casting metallic material, by moulding plastics, by blowing vitreous material, by throwing ceramic material, by moulding pulped fibrous material, by deep-drawing operations performed on sheet material
    • B65D1/02Bottles or similar containers with necks or like restricted apertures, designed for pouring contents
    • B65D1/0223Bottles or similar containers with necks or like restricted apertures, designed for pouring contents characterised by shape
    • B65D1/0292Foldable bottles

Description

110382
Kokoontaitettava säiliö
Esillä olevan keksinnön kohteena on säiliö, erityisesti puolijäykkä taitettavissa oleva säiliö, jonka muoto ei muutu sisällön vaikutuksesta eikä muutu vastaamaan sisältön-5 sä muotoa, mutta jolla on tietty joustavuus, säiliön pituusakselin ulottuessa kaula-osasta pohjaosaan, joiden välissä on sivuseinässä oleva taitto-osa.
Termi "puolijäykkä" säiliö viittaa säiliöön, joka on tehty aineesta, esim. polyeteeni-tereftalaatista (PET), joka ei muotoudu sisältönsä mukaan kuten "joustavat" säiliöt, joskin säiliö on jonkin verran joustava erottuakseen "jäykistä" säiliöistä. Termiä 10 "puolijäykkä" käytetään tässä merkityksessä koko hakemuksessa patenttivaatimukset mukaan lukien.
Hiilihapotetut nesteet, kuten hiilihapotetut juomat ja vastaavat, säilötään yleensä paineen alla ilmatiiviissä säiliöissä tai vastaavissa nesteen hiilihappojen säilyttämiseksi, tai ainakin nesteestä karkaavan kaasun, oli se sitten hiilidioksidia tai muuta 15 kaasua, määrän vähentämiseksi.
Kun säiliö avataan on kaasuilla taipumusta purkautua nesteestä. Purkautumista voidaan tietyssä määrin hidastaa sulkemalla säiliö uudestaan. Uudelleen sulkemisen .:. jälkeen säiliössä on yleensä laajentunut ylätila vapaana, johon kaasu voi purkautua.
* · » «« · ’ · * Tiedetään, että jos ylätilaa voidaan pienentää juoman tai muun nesteen määrän pie- : 20 nentyessä, pystytään myös pienentämään nesteestä purkautuvan tai muulla tavalla häviävän kaasun määrää. Tätä tarkoitusta varten on aikaisemmin esitetty lukuisia kokoontaitettavia säiliöitä. Toiset näistä kokoontaitettavista säiliöistä ovat olleet * · · palkeiden tyyppisiä. Tällaisissa säiliöissä on lukuisia haittapuolia.
. . Ensinnäkin tällaiset säiliöt eivät toimi paineastioina, joten niissä ei voida säilyttää '; ‘ * 25 virvoitusjuomia ennen myyntiä. Jos tällainen säiliö täytetään virvoitusjuomalla pa->··' kottaa nesteen sisäinen paine säiliön ylilaajenemaan, kun korkki suljetaan. Säiliö :Y: ylivenyy "venyneeseen" tilaan, jolloin iso ylätila pystyy kehittymään ja sen myötä hiilihapot häviämään. Tämä tapahtuu jo kevyen ravistamisen jälkeen eikä säiliön voida ikinä olettaa kestävän pullotustehtaalta lähtevän virvoitusjuoma-astian kulje- ’; · ·* 30 tusoloja ja käsittelytapoja.
• » · • · ·
Toiseksi palkeentyyppisen säiliön kyky sekä laajentua että taittua kokoon tarkoittaa sitä, että kun säiliön pohja on osittain kokoontaittunut ja uudelleen suljettu, se laaje- 2 110382 nee helposti, jota seuraa hiilihappojen katoaminen nesteen paineen pakottaessa esiin ylätilan erityisesti, jos säiliö putoaa tai sitä ravistetaan jollakin tavalla. Tämä oikeastaan kumoaa aiotun tarkoituksen.
Joskin joitakin palkeentyyppisiä säiliöitä on parannettu, eivät ne täysin vältä edellä 5 esitettyä ongelmaa. Ne on myös valmistettava suhteellisen hienoihin sallittuihin to-leransseihin ja ovat suhteellisen epäkäytännöllisiä.
US-patentissa 4 790 361 (Jones et ai) ylilaajentumisongelma on pyritty ratkaisemaan ennen kuin kokoontaittumista kaivataan, sen jälkeen, kun säiliö on täytetty. Tätä ei valitettavasti palkeentyyppisessä säiliössä voida aikaansaada ilman ulkopuo-10 lista puristinlaitetta, joka pitää sen paikallaan. Tällainen laite olisi liitettävä säiliöön, mikä nostaisi kuluja. Joskin tällainen säiliö saattaisi osittain vastustaa laajentumista "yli rajojen", se antaisi kuitenkin periksi ravistettujen virvoitusjuomien kehittämille hyvin korkeille paineille.
Tällaisen laajentumisen tapahtuessa "venyisi" myöskin US-patentin 4790361 mukai-15 sen säiliön muovin aiottu muoto, aiheuttaen korjaamattomia vahinkoja polymeerissä. Tällainen säiliö olisi myöskin lähes mahdoton valmistaa esillä olevan hakemuksen mukaisesta muovista eli polyeteenitereftalaatista (PET). Tällaisen säiliön iso pinta-ala nostaisi myöskin materiaalikustannuksia. Tällainen säiliö laajenisi myöskin . ^ helposti kokoontaitetusta tilasta.
• · · ·/'·' 20 US-patentissa 4 790 361 poimutuksen määrittävät lukuisat harjat ja urat, kukin harja koostuu edullisesti nelisivuisten määrittämistä tasomaisista alueista, jotka toimivat ·:··· saranana, jonka ympäri kokoontaittuminen voi tapahtua. US-patentti 4 492 313 (Touzani) ei myöskään alunperin toimi paineastiana. Sitäkään ei tästä syystä voida . käyttää virvoitusjuomien säilyttämiseen ennen myyntiä. US-patentissa 4 492 313 on • · · 25 tehty toimenpiteitä uudelleen laajentumisen estämiseksi osittain kokoontaitetusta ti-. . lasta. Käytetty menetelmä aiheuttaa kuitenkin muita ongelmia. Säiliö taittuu kokoon jonkin verran "alueittain", jolloin sisältö tulee ulos "pulpahduksissa", jotka eivät ;·' välttämättä vastaa jäljellä olevan ylätilan kokoa. Tällainen alueellinen kokoontait-:Y: tuminen johtaa myös siihen, että osa sisällöstä purskahtaa ulos. Käyttäjä saattaa li- 30 saksi vahingossa puristaa säiliötä liiaksi kokoon sen jälkeen, kun korkki on suljettu (taittamalla renkaat alas), jolloin jonkin verran sisältöä valuu yli seuraavan kerran, ; · · ‘ kun korkki avataan.
GB-patentissa 781 103 (International Patents Trust) esitetään viskoosiselle aineelle, esim. hammastahnalle, tarkoitettu säiliö, jossa sisäpintaa pitkin kulkee akselin suun- 3 110382 täisiä poimutuksia. Pohjaan kohdistettava paine saa sen liikkumaan seinän sisäpuolelle seinän taittuessa, jolloin se jakelee ainetta. US-patentissa 4 865 211 (Hol-lingworth), NL-patentissa 294186 (Metal Box), US-patentissa 4 456 134 (Cooper) ja FR-patenteissa 2 294 297 (Normos) ja 623181 (Leisse) esitetään lukuisia muita 5 kokoontaitettavia säiliöitä, joissa on käytetty haitarimaista tai muuntyyppistä seinä-rakennetta. Nämä säiliöt eivät kuitenkaan sovellu virvoitusjuomille. US-patentin 48665211 ja GB-patentin 781 103 mukaiset säiliöt ovat erityisen epäsopivia, koska niihin kohdistuu helpommin sisäinen paine, joka ylilaajentaisi ne niiden ollessa täynnä johtuen niissä käytetyistä poimuista ja laskoksista.
10 Nämä säiliöt laajenisivat myös helposti kokoontaitetusta asennosta erityisesti siitä syystä, että ne on suunniteltu joustavasta aineesta. GB-patentti 781 103 on erityisen altis uudelleen laajentumaan.
Kukin näistä säiliöistä taittuu kokoon laskos pyöreänä tai renkaan muotoisena, mikä parhaiten selviää US-patentin 4 865 211 kuviosta 8. Erityisesti viitataan NL-15 patentissa 294186 ja GB-patentissa 781 103 seinään, joka taittuu itsensä päälle kokoon tai lepää taittumatonta pyöreätä seinää vasten, joka taitetaan kokoon myöhemmin. Näiden säiliöiden seinät on tehty joustavasta aineesta, esim. polyeteenistä. GB-patentin 781 103 tapauksessa sisältö ei ole nestemäistä mutta jonkin verran viskoosista. Tämä antaa tukea säiliön seinille kokoontaittavien voimien alla, koska aine ··· 20 vastustaa sisällä tapahtuvaa liikettä. Tämä estää joustavia seiniä taipumasta kokoon-• · · •::. taittavien voimien alla.
* » * • · '·* ' Toiset kokoontaitettavat säiliöt ovat käsittäneet suhteellisen joustavan laukkuosan, joka on taitettu kokoon vapaan ylätilan vähentämiseksi. Vaikka yksinkertaiset ..': * "laukku laatikossa" kokooontaitettavat säiliöt voivat sisältää "hiilihapottoman" vii- :T: 25 nin tyyppistä nestettä, ne eivät voi sisältää paineistettuja juomia, kuten "kuohuvaa" viiniä. Tämä johtuu yksinkertaisen laukun taipumuksesta uudelleenlaajenttua ko- :'. t: koontaittamisen jälkeen, jos sen sisällä on painetta. Tällaisiin kokoontaitettaviin säi- • · .···. liöihin tehdyt parannukset ovat tästä syystä tähän mennessä keskittyneet aikaansaa- ·’ maan jonkunlaisen erillisen ohjausvälineen, kuten ulkosäiliön, kuoren tai vastaavan, ’ · *. * 30 joka ohjaa kokoontaittumista ja pitää kokoontaitetun säiliön kokoontaitetussa tilassa.
Ulkoinen ohjausväline nostaisi säiliön kustannuksia huomattavasti, koska laukku .·*·. olisi aina varustettava sellaisella. Esimerkkejä tällaisista säiliöistä kuvataan edellä . ·. : mainitussa US-patentissa 4 456 134 ja ranskalaisessa patentissa 229 4297.
Mitä tulee PET- ja muiden muovisäiliöiden pohjiin on ehdotettu lukuisia erilaisia ratkaisuja, joista yksi suosituimmista on Uusi-Seelantilaisen patentin 227274 (Con tinental Pet Technologies) mukainen "terälehtimäinen" ratkaisu.
, 110382 4
Esillä olevan keksinnön ainakin yhden sovellusmuodon tavoitteena on edetä edellä 5 mainittujen ongelmien ratkaisemisessa tai ainakin tarjota käyttökelpoinen vaihtoehto.
Esillä olevan keksinnön muut tavoitteet käyvät ilmi seuraavasta selityksestä.
Esillä olevan keksinnön erään tavoitteen mukaan esitetään puolijäykkä säiliö, jonka sivuseinässä on taitto-osa, jossa on lukuisia kehyksen ympäröimiä paneeleja (panel 10 means), jotka kaikki ovat kaarimaisia (kuten seuraavassa määritellään) ainakin poik-kisuunnassa säiliön pituusakseliin nähden ja sijoitettu siten, että paneeli välineet toimivat yhdessä vastustaen taitto-osan laajenemista kokoontaitetusta tilasta ja tukevat pituussuuntaista kokoontaittavaa voimaa vastaan samalla, kun ne sallivat taitto-osan progressiivisen taittumisen pituussuuntaisen kokoontaittavan voiman vaikutuksesta, 15 jolloin taitto-osa taittuu suhteessa säiliön jäljellä olevaan osaan vähentäen säiliön sisäistä volyymiä.
Keksinnön muut tavoitteet selviävät seuraavasta selityksestä.
• * · Edellä kuvatut tavoitteet saavutetaan keksinnön mukaan sillä, että taitto-osa on puo- *::. lijäykkä, koska se sisältää joukon jäykistyspaneeleita, joilla kullakin on profiili, joka ·;·. 20 ulkonee sivuseinän pääympärystasosta vähintään yhdessä suunnassa poikittain säili-• · ’ . ön pituusakseliin nähden jäykistyksen aikaansaamiseksi pituussuunnassa vaikutta- . vaan kokoontaittumisvoimaan nähden, jäykistyspaneelien ollessa joustavia poikit- *;;; taissuunnassa vaikuttavaan voimaan nähden, jäykistyspaneelien ollessa siten sovitet- • « · '·' tuina sivuseinässä, että taitto-osa pituussuunnassa vaikuttavan kokoontaittumisvoi- 25 man vaikuttaessa taittuu asteittain suhteessa säiliön muuhun osaan kokoontaitettuun tilaan, jossa pohja- ja kaulaosat sijaitsevat lähempänä toisiaan säiliön sisäpuolisen ' ^ tilavuuden vähetessä, jolloin jäykistyspaneelit toimivat yhdessä taitto-osan estämi-. v. seksi laajenemasta kokoontaitetusta tilasta, kun pituussuunnassa vaikuttanut kokoon-taittumisvoima ei ole läsnä, ja että taitto-osaan kuuluu ohjausosa, joka ohjaa tait-’* 30 tamista, ja lähtöosa, jossa taittuminen alkaa.
: Seuraavassa esillä olevaa keksintöä selitetään esimerkinomaisesti ja viitaten oheisiin piirroksiin, joissa: 5 110382 kuvio 1 esittää kaaviomaisesti sivusta nähtynä esillä olevan keksinnön mukaisen esimerkinomaisen sovellusmuodon; kuvio 2 esittää kaaviomaisen leikkauksen kuvion 1 mukaisesta sovellusmuodosta osittain kokoontaitettuna; 5 kuvio 3 esittää kaaviomaisen leikkauksen kuvion 1 mukaisesta sovellusmuodosta täysin kokoontaitettuna; kuvio 4 esittää kaaviomaisen leikkauksen kuvion 1 viivaa XX pitkin; kuvio 5 esittää yksityiskohdan esillä olevan keksinnön toisen esimerkinomaisen sovellusmuodon mukaisesta taitteesta; 10 kuvio 6 esittää kaaviomaisesti sivusta nähtynä esillä olevan keksinnön mukaisen toisen sovellusmuodon; kuvio 7 esittää kaaviomaisesti sivusta nähtynä esillä olevan keksinnön mukaisen erään toisen sovellusmuodon; kuvio 8 esittää kaaviomaisesti edestä päin nähtynä keksinnön mukaisen paneelin; 15 kuvio 9 esittää kaaviomaisesti takaa päin nähtynä kuvion 8 mukaisen paneelin; *;;. kuvio 10 esittää kaaviomaisesti sivusta nähtynä kuvioiden 8 ja 9 mukaisen paneelin; I · · kuvio 11 esittää kaaviomaisesti sivusta nähtynä esillä olevan keksinnön mukaisen •: ·: esimerkinomaisen ohjausosan; ·;;; kuvio 12 esittää poikkileikkauksen kuvion 11 kohdan JJ läpi; » I t 20 kuvio 13 esittää poikkileikkauksen kuvion 11 kohdan II läpi; • · » * * kuvio 14 esittää kaaviomaisesti sivusta nähtynä keksinnön erään toisen mahdollisen • · •; · ’ sovellusmuodon mukaisen säiliön; » · · ‘..1 kuviot 15a, b, c esittävät vielä erään toisen keksinnön mukaisen sovellusmuodon al- ': ’ kuperäisessä muodossaan, osittain kokoontaitettuna ja täysin kokoontaitettuna; ,·. ; 25 kuvio 16 esittää graafisesti vielä yhden keksinnön mukaisen sovellusmuodon; * · · kuviot 17 ja 18 esittävät graafisesti esillä olevan keksinnön mukaisen säiliön pohjan mahdolliset sovellusmuodot; kuviot 19a ja 19b esittävät mahdollisia vaihtoehtoisia paneeliratkaisuja keksinnön lisäsovellusmuotoihin; ja 6 110382 kuviot 20a, b, c esittävät graafisesti lieriömäisen säiliön ylösalaisin tai nurin kääntämisestä aiheutuvan tuloksen.
5 Piirroksissa esitetyt esimerkinomaiset sovellusmuodot ja seuraava selitys suhteessa kyseisiin piirroksiin ovat ainoastaan esimerkinomaisia eikä niitä ole tarkoitettu rajoittamaan keksinnön mahdollisia sovellusmuotoja.
Kuviossa 1 esitetään puolijäykkä säiliö 1. Säiliö 1 on olennaisesti pitkänomainen virvoitusjuomapullo. Siinä on toisessa päässä aukko 2 ja se on varustettu kierteellä 3 10 uudelleen sulkemisen helpottamiseksi käytettäessä kierteitettyä korkkia (ei esitetä). Säiliö 1 on tässä sovellusmuodossa muodostettu polyeteenitereftalaatista (PET), joskin mitä tahansa sopivaa ainetta voidaan käyttää puolijäykkien ominaisuuksien aikaansaamiseksi.
Säiliön 1 sivuseinä 4 on varustettu taitto-osalla 5. Tässä esimerkissä taitto-osa on 15 määritetty pisteviivojen A ja B väliin.
Kuten ilmenee myös kuvioista 2 ja 3, vastauksena pituussuunnassa ja suhteellisesti säiliön 1 sisään kohdistettuun kokoontaittavaan voimaan, joka tässä esimerkissä on .:· suunnattu pituusakselia 8 pitkin suunnassa 9, säiliö 1 progressiivisesti taittaa sivu- seinän 4 taitto-osan 5 siten, että ulospäin avoimen syvennyksen 10 koko pienenee, *: . 20 jolloin säiliön 1 sisäinen volyymi pienenee.
• · · : Taittumisen jatkuessa taitto-osa 5 liikkuu suhteessa alaspäin säiliötä 1 pitkin vas- taanottavaan osaan 12, joka esillä olevassa esimerkissä on varustettu ympärysosalla 13 ja pohjalla 14.
. . Seuraavassa katsotaan yksityiskohtaisemmin taittumista, jolloin viitataan jälleen ku-• · · ’; > (: 25 vioon 1. Tämän esimerkin taitto-osa 5 käsittää käynnistinosan 6 ja ohjausosan 7.
• · • ·’·, Tämän esimerkin käynnistinosa 6 on muotoiltu sisältämään eri asteisen vahvoja ja heikkoja alueita ja se on suhteessa helpommin kokoontaittuva suunnasta 9 tulevien : ’ voimien vaikutuksesta kuin viereinen ohjausosa 7 ja kaulaosa 11. Täten suunnasta 9 tulevaa kokoontaittamisvoimaa seuraa käynnistinosan 6 suhteellisen hallittu liike, : ’ ·. i 30 joka aloittaa aikaisemmin kuvatun kokoontaittumisen.
Keksinnön tässä esimerkissä vaihtelevan vahvuiset osat käynnistinosassa 6 koostuvat kahdesta vierekkäisestä, poikittain sovitetusta rengasmaisesta sivuseinän seg 7 110382 mentistä. Heikennysviivat on määritetty vierekkäisten rengasmaisten segmenttien väliin. Heikennysviivat ovat mieluummin kulman muutoksia osassa 6 kuin hankaa-malla aikaansaatuja aineen ohennuksia.
Esimerkin ohjausosa 7 on varustettu lukuisilla olennaisesti pitkänomaisilla polygo-5 naalisilla paneleilla 112, joilla kaikilla on neljä, vinoneliön muodostavaa sivua. Paneelit 112 on sijoitettu siten, että ne osoittavat säiliön pituusakselin suuntaan ja ne on sijoitettu vierekkäin, jolloin sivuseinästä 4 tulee olennaisesti katkaistun kartion muotoinen.
Olennaisesti katkaistun kartion muotoinen muoto auttaa sivuseinän 4 taitto-osaa 5 10 sijoittumaan vastaanottavaan osaan 12 seuraavassa kuvattavalla tavalla. Taitto-osa 5 voisi kuitenkin olla myös esim. lieriömäinen tai polygonaalinen edellyttäen, että ne käyttävät paneelivälinettä 112. Tällaiset muodot vaikuttaisivat kuitenkin tilaan, johon taitto-osa 5 pystyisi liikkumaan taittuessaan ja tekisivät taittumisen vaikeammaksi. Viitaten erityisesti kuvioihin 2 ja 3 on taitto-osan 5 taitettujen osien hal-15 kaisija, lukuunottamatta huulta 100, joka muodostuu syvennyksen 10 kehälle, joka puolestaan muodostuu kun taite käännetään alaspäin ja säiliössä, pienempi kuin vielä taittumattomien osien halkaisija. Tästä johtuen taitetuilla osilla on tilaa sijoittua vastaanottaviin osiin 12 taittumisen jälkeen.
Viittaus kuvioon 20 kuvailee tätä lisää. Jos säiliön sivuseinä 500 on olennaisesti lie- • · ♦ *;;. 20 riömäinen pikemminkin kuin katkaistun kartion muotoinen, johtaisivat säiliön taitto-yritykset invertoidun renkaan muodostumiseen yläseinästä 499 ja sen halkaisijan H V * (kuvio 20b) täytyisi olla pienempi kuin sen halkaisijan G (kuvio 20a). Tämä johtaisi : ; inversiota vastustaviin akselin suuntaisiin jännityksiin. Sylinterin sisään ei jäisi tilaa, johon seinä 500 voitaisiin taittaa siten, että alkuperäinen halkaisija G säilyisi. Esiin-:T: 25 tyisi vastaava voiman siirto sivuseinää pitkin alas suunnassa L eikä taitteeseen, mikä johtaisi lieriöseinän 500 taipumiseen, kuten kohdassa 501 esitetään kuviossa 20b, kokoontaittavan voiman alla suunnassa P sen sijaan, että se invertoituisi. Ainoa tapa
• I
.···. saada lieriö toimimaan sillä tavalla olisi se, että se sijoitettaisiin ulkoiseen kehyk-seen tai muottiin ja invertoitaisiin voimallisesti upotusvälineen avulla, joka pa- • » · 30 kottaisi sen sisään itseensä. Invertoitu segmentti taipuisi vielä näkyvästi, koska sen :... · on pakko ottaa pienempi halkaisija (tietyn pituisen ympäryksen täytyy muuttua saa-. * * *. dakseen pienemmän halkaisijan).
'· ” Vaihtoehtoisesti sen olisi katkettava tai venyttävä kohdassa 498 esitetyllä tavalla saadakseen isomman halkaisijan, jos se esimerkiksi käännetään nurin (katso kuvio g 110382 20c), mutta tässäkin tapauksessa tarvittaisiin ulkopuolista välinettä tämän aikaansaamiseksi.
Tästä johtuen, jotta saataisiin säiliö, joka taittuu kokoon ainoastaan pituussuunnassa tulevan voiman vaikutuksesta ja ilman ulkopuolista välinettä, täytyy kokoontaittavan 5 voiman esillä olevan keksinnön mukaisten paneelien puuttuessa olla katkaistun kartion muotoinen tai aineen täytyy olla hieman joustavaa ja kykeneväistä joko laajentumaan tai vetäytymään kasaan, koska se ei pysty säilyttämään alkuperäisiä mittoja uudessa asennossa.
Ilman kuvion 1 mukaista käynnistinosaa 6 olisi vaikeata taittaa kokoon jopa katkais-10 tun kartion muotoinen osa kontrolloidun inversion avulla, erityisen vaikeata tämä olisi, jos sen asento on jyrkkä ja sivuseinä suhteellisen pitkä. Sivuseinät eivät pystyisi kestämään ylhäältä tulevaa kuormitusta, jolloin säiliö menettäisi muotonsa ja taittuisi sattumanvaraisesti kokoon. Inversion aloittamiseen missä tahansa kohdassa jyrkkiä seiniä tarvittavan voiman täytyisi olla paljon suurempi kuin jyrkkien seinien 15 muodon muuttamiseen ja taipumiseen tarvittavan voiman. Kun yksi osa seinää rupeaa taipumaan jatkuu taipuminen koko säiliön läpi alaspäin suunnatun paineen alla.
Viitaten jälleen kuvioihin 1, 2 ja 3 nähdään, että käyttäjä, joka kohdistaa kokoontaittavan voiman suunnassa 9 käytännössä suuntaa tämän voiman vain yleisesti nuolen . 9 suunnassa. Voiman suunnassa esiintyy poikkeamia. Poikkeamat kokoontaittavassa 20 voimassa, tulevat johtamaan taitto-osan 5 epäsäännölliseen taittumiseen ja rullautu- • · · miseen, ellei niitä vastusteta tai muulla tavalla vähennetä, erityisesti jos säiliö taite- t · ‘ * taan kokoon liian nopeasti. Epäsäännöllinen taittuminen johtaa puolestaan sivusei- : ”: nän 4 jumiutumiseen ja taipumiseen pikemminkin kuin haluttuun kokoontaittavia ..!: * voimia seuraavaan progressiiviseen taittumiseen.
• · * • » * 25 Taitto-osa 5 on varustettu paneeleilla, jotka mahdollistavan säiliön kokoontaittumi- . . seen ennaltamäärätyllä tavalla ja suhteellisen säännöllisesti.
• · · > ·
Ohjausosan 7 paneelit 112 edesauttavat säännöllistä taittumista ja vähentävät sivu- . v. seinän taipumusta jumiutua ja taipua kokoontaittavien voimien vaikutuksesta. Tapa, t · ·, jolla tämä tapahtuu selviää kuvioista 4 ja 5.
• * 30 Ohjausosan 7 paneelit 112 esitetään olennaisesti kaarimaisina päätyosasta nähtyinä.
: Kaarimainen muoto voidaan nähdä kuviosta 4, joka esittää poikkileikkauksen kuvion 1 viivaa X-X pitkin. Paneeleiden tekeminen kaarimaisiksi, kuten esim. paneeli 112 kuviossa 4, lisää paneelien ohjausvaikutusta kokoontaittumisen aikana. Termiä "kaarimainen" käytetään selityksessä ja patenttivaatimuksissa kuvaamaan säiliön Q 110382 rimainen" käytetään selityksessä ja patenttivaatimuksissa kuvaamaan säiliön seinän mitä tahansa profiilia, joka ulkonee säiliön seinän ympäryksen yleisestä tasosta.
Kuviossa 4 paneelia 112 ei ole vielä taitettu kokoon. Paneelin 112 erottaa viereisistä paneeleista rajavälineet 90 ja 101, jotka esimerkissä ovat suhteellisen kapeita ei-5 kaarimaisia sivuseinän 4 osia, jotka muodostavat kuvion 1 katkaistun kartion muotoisen pohjaverkoston 111. Rajavälineiden 90 ja 101 välinen jänne on merkitty pisteviivalla 23.
Kun säiliö taitetaan kokoon ja sisäseinä 4 progressiivisesti taittuu sisäänpäin, muuttaa paneeli 112 muotoaan (suoristumalla) menettäen kaarimaisen muotonsa. Piirrok-10 sista voidaan nähdä, että muodosta tulee jännemäinen. Toisin sanoen siitä tulee olennaisesti saman muotoinen kuin jänteestä 23.
Koska paneelin 112 kaaren pituus (paneelin 112 kaaripituus) on suurempi kuin jänteen 23 pituus (jännepituus 23), aiheuttaa taittuminen pienen laajentumisen taittumisen aikana syntyvän syvennyksen ympärykseen. Rajavälineiden 90 ja 101 välinen 15 jännepituus paneelin 112 kummallakin puolella kasvaa maksimiinsa, joka vastaa paneelin 112 kaaripituutta. Tämän jälkeen taittumisen jatkuessa palaa paneelin 112 taitettu osa yleensä kaarimaiseen muotoon, joka sillä oli ennen suoristamista ja taittumista.
• ..!: ’ Ympäryksen laajentuminen voidaan nähdä kuviosta 5, joka esittää kuinka sivuseinän • · · 20 ulokkeen 100 kohdalla muodostuvan syvennyksen ympärys taipuu ulos normaalista .T: asennostaan olennaisesti samassa linjassa säiliön ulkosivun kanssa, joka esitetään •: · ·: viivan 24 avulla, taittokohdan 26 edetessä sivuseinää alaspäin.
*;;j Kun ympärys pystyy hieman laajenemaan pystyy katkaistu kartio invertoitumaan '·* suhteellisen helposti. Voimaa siirretään säteittäisesti sivuseinän ympäryksen kasvat- 25 tamiseksi eikä sitä siirretä sivuseinää pitkin alas, koska se johtaisi muuten sivusei- • · nän taipumiseen. Tällainen sivuseinän ympäryksen laajentuminen antaa katkaistun *,,/ kartion muotoisen sivuseinän osille tilaa kääntyä ylösalaisin ja ottaa paikkansa ko-. koontaitettavan sivuseinän sisäpuolella. Tällainen katkaistun kartion muotoisen osan ·.·_ ominaisuus paneeleiden 112 tapauksessa aiheuttaa huomattavasti vähemmän vastus-30 ta syvennyksen 10 ympäryksen 100 kehittämälle aaltomuodolle sen edetessä sivu-:,..: seinää pitkin alaspäin kuviossa 5 esitetyllä tavalla.
Lisäksi, jakamalla säiliön sivuseinä 4 esillä olevan keksinnön mukaisiin vierekkäisiin paneeleihin 112, sivuseinä 4 jakautuu ja taittuu osiin, joilla on ennaltamäärätty jännepituus. Tällöin taitteen ympäryksestä tulee monikulmainen, kuten taittumisen 10 110382 aikana syntyvien jänteiden yhdistäminen osoittaa (katso kuvio 4). Syntyneessä monikulmiossa on vaihteleva määrä sivuja riippuen käytetystä paneelimäärästä ja niiden sisältämästä kaarimäärästä. Tästä syystä taitto-osan ympärys (100 kuviossa 2) ei ole pyöreä kuten tunnetun tekniikan mukaisissa ehdotuksissa. Tämä monikulmainen 5 muoto auttaa suuntaamaan taitetut osat toisiaan kohti ja poimuttumaan yhteen aikaansaaden lukittumisen, jota vahvistaa edelleen kaarimaisten paneeleiden muodostuminen uudelleen, kun ne ovat pyörähtäneet jänteen yli toiselle puolelle. Mainittu lukittuminen estää taittunutta osaa palaamasta taittumattomaan asentoon myös korkean sisäisen paineen alla. Monikulmion kulmat sijaitsevat suhteellisen lähellä tait-10 tumatonta seinäosaa. Kaarimaisten paneeleiden 112 tapauksessa on jännepituus taittumisen aikana ennen taittumista kaaren sivujen välillä mitatun pituuden ja paneelin 112 kaaripituuden välillä, katso kuvio 4.
Säätelemällä taittuvien sivuseinien osien jännepituutta vähennetään niiden taipumusta jumiutua ja taipua. Paneelit 112 vaikuttavat tasaavasti taitteeseen 100 sen 15 liikkuessa alaspäin säiliötä pitkin, mikä yleensä korjaa käyttäjän väärinsuuntaukset kokoontaittumisen suuntaan.
Tässä esimerkissä esitetyt vinoneliön muotoiset kaarimaiset paneelit 112 auttavat ja ohjaavat ohjausosan 7 taittumista.
. Paneeleiden 112 vinoneliön muotoisten kaarien välissä kulkeva rajaverkko 90, 101, > 20 joka muodostaa yhdistävän pohjan 111, antaa ohjausosalle 7 voimaa vastustaa laa- • · t ; * jentumista kaksiakselisen paineen alla. Kun säiliötä 4 käytetään hiilihapotettujen ’·’ * juomien ja vastaavien säilyttämiseen, sallisivat aikaisemmin käytetyt yksinkertaiset : pitkänomaiset paneelit säiliöiden seinien joustaa ja siten laajentua sisällön kohdis- tämän paineen vaikutuksesta. Tämän seurauksena syntyisi ylätila ja sitä seuraava : : 25 hiilihapotuksen vähentyminen.
. . Vinoneliön muotoisten paneeleiden 112 välissä oleva rajaverkko 90, 101 jännittyy kumpaankin suuntaan, kun korkki suljetaan ja syntyy sisäistä painetta. Rajaverkko ·;·’ 90, 101 lepää täysin katkaistun kartion muotoisella pohjalla tai alustalla 111. Tämän yhdistävän verkon tai alustan 111 muoto, koko ja/tai syvyys paneeleiden välillä voi :**: 30 vaihdella säiliön ominaisuuksien tarpeiden mukaan. Tällainen voima pyrkii aikaan-saamaan liikettä kumpaankin suuntaan vinoneliön muotoisissa paneeleissa 112.
'; * * ’ Koska voima on yhtä suuri kaikkiin suuntiin ei vinoneliömuoto muutu. Koska jokai- ' · ’: nen paneeli 112 on vakiokokoinen ei ohjausosa 7 pysty laajenemaan.
110382 π
Kuitenkin, heti kun korkki poistetaan ei jäljellä ole minkäänlaista voimaa kumpaankaan suuntaan. Kun korkki on poissa käyttäjä pystyy halutessaan kohdistamaan painetta toiseen suuntaan, kuviossa 1 suuntaan 9 (alaspäin säiliön kokoontaittamiseksi). Koska voimaa suunnataan vain toisesta suunnasta saattaa paneeleiden 112 vi-5 noneliömuoto joutua lepäämään pystysuunnassa ja antaa kaarimaisten paneeleiden 112 alkaa vaikuttaa ympärykseen muuten tarpeettomalla aineella. Täten aikaansaadaan taitteen 100 ympäryksen suuntainen laajeneminen kuten myös kuvatunlainen kokoontaittumisen ohjaus.
Paneeleilla 112 on myös toinen huomattava vaikutus säiliössä 1, jota käytetään ko-10 koontaitettavana säiliöinä paineistetuille nesteille. Ohjausosan invertoitua osaa estetään palaamasta alkuperäiseen asentoonsa. Paneeleiden 112 taitetut vinoneliön muotoiset kaaret laajenevat kerran uudestaan invertoidussa asennossa ja "jumiutuvat" helposti käytettäessä voimaa säiliön 4 laajentamiseksi kokoon taitetusta tilasta. Tämän saattaisi aiheuttaa esim. sisällön paineen nousu esim. pudotettaessa säiliö 4. In-15 vertoitu osa ei pysty taittumaan takaisin ulos vaan sitä pitää paikallaan taitetut kaaret. Tämän avulla säiliö pystyy olemaan paineastia myös osittain kokoontaitetussa tilassa.
Käytännössä voitaisiin taitto-osaan käyttää monikulmioita, joilla on vaihteleva määrä sivuja. Ne voisivat olla eri muotoisia, joskin vinoneliön muotoista verkkoa olen-•••20 naisesti parempaa ei ole. Monikulmioita, joilla on vaihteleva määrä sivuja, voitaisiin kuitenkin käyttää erilaisiin kaaren muodostuksiin. Myös muita geometrisia muotoja voidaan käyttää poikkeamatta keksinnön piiristä.
: * Paneeleissa käytettyä kaarimaisuuden määrää voidaan myös vaihdella sen ohjaus- ..!: ’ määrän mukaan, joka halutaan aikaansaada kokoontaittumisen helppouteen vaikut- I I · v : 25 tavan jännemuodostuksen suhteen. Kaarenmuodostus poikkisuunnassa tai vanteen suunnassa on olennainen vaatimus, mutta kaarenmuodostus pituussuunnassa on useimmissa tapauksissa mahdollista.
"·* Viitaten kuvioon 19a määritetään erään mahdollisen sovellusmuodon mukainen säi- : liö useilla kolmionmuotoisilla paneeleilla 601, jotka ovat siten kaareutuvia, että pa- 30 neeleiden keskusta on niiden korkein kohta. Kuviossa 19b toisen sovellusmuodon .!. _ mukaisella taitto-osalla 602 on pyöreät paneelit, jotka myöskin ovat siten kaareutu- *;' ‘! via, että niiden korkein kohta on keskellä.
Viitaten jälleen kuvioihin 1, 2 ja 3 nähdään, että pohja 14 on muodostettu aikaansaamaan syvennys 28. Syvennys 28 on muodostettu suhteessa kaulan 11 taitto-osan 12 110382 5 vieressä sijaitseviin osiin siten, että kun säiliö 1 on olennaisesti täysin kokoontai-tettu ja sivuseinässä 4 oleva taite 100 on jotakuinkin suurimmillaan, ympäröi kaula 11 olennaisesti syvennystä 28.
Kuten kuviosta 3 voidaan nähdä esimerkin mukainen kaulaosan 11 reuna määrittää 5 alueen, joka ainakin vastaa ja on mieluiten suurempi kuin syvennyksen 28 reunan määrittämä alue. Esitetyssä taitetussa asennossa reunan 29 osia on sijoitettu ympärykselle reunan 30 ulkopuolelle auttamaan syvennyksessä 28 olevaa nestettä virtaamaan kaulaosaan 11 ja kohti aukkoa 2 säiliötä kallistettaessa, eikä sivuseinässä 4 olevaan taitteeseen.
10 Kuviossa 6 esitetään vaihtoehtoinen sovitus taitto-osalle. Kuviossa 6 taitto-osa 15 sisältää käynnistinosan 16 ja ohjausosan 17. Tämän esimerkin mukainen ohjausosa 17 sisältää kuusikulmaisia paneeleita 22.
Myös käynnistinosa 16 esitetään kuusikulmaisilla paneeleilla 22. Käynnistinosan 16 muodostavat paneelit 22 voivat tarvittaessa olla pienempiä ja niitä voi olla enemmän 15 kuin ohjausosan 17 muodostavia paneeleita ja ne voidaan sijoittaa sivuun suhteessa ohjausosan 17 paneeleihin.
Hiilihapottomien juomien ja erityisesti kuumien sisällysten kohdalla voi olla toivottavaa käyttää kokoonpanoa, joka sallii jonkin verran kokoonvetäytymistä täytön jäl- .. 1: ’ keen. Muuttamalla viitenumerolla 599 (111 kuviossa 1) yleisesti merkittyä paneelei-• »« 20 ta yhdistävää rajaverkkoa, on mahdollista vaihtaa ohjausosan kyky sisältää painetta .T: (mitä ei tarvita hiilihapottomien juomien yhteydessä) esim. kykyyn vetäytyä ko- •: · · i koon.
» · · •;;; Tämä voitaisiin aikaansaada esim. poistamalla poikittaiset yhdistävät osat 598 raja- I * · '·“ verkosta ja antamalla kunkin kuusikulmaisen paneelin 22 kaaren olla yhteydessä toi- 25 siinsa pituussuunnassa. Jälleen voidaan soveltaa monia variaatioita poikkeamatta \ ’ · i keksinnön piiristä. Ylhäältä päin nähtynä kaikki muodostelmat taittuisivat monikul-*,,, ί maiseen muotoon.
t·· * · ‘ · ’ Poikittainen tai muu yhdistävä osa paneeleiden 22 välillä voidaan poistaa kaikissa :: esillä olevan keksinnön kuvatuissa sovellusmuodoissa.
» · *;· \ 30 Ymmärretään, että keksinnön muissa sovellusmuodoissa voidaan taitto-osassa käyt- t i » ’ · ’: tää muita sopivia järjestelyitä taittumisen käynnistämiseksi ja ohjaamiseksi. Esimer kiksi keksinnön ainakin yhdessä toisessa sovellusmuodossa, jossa käytetään paneeleita, paneelit voivat ulottua ohjausosan ja käynnistinosan läpi olennaisesti säiliön 13 110382 koko taitto-osan poikki. Esimerkki tämän tyyppisestä sovellusmuodosta esitetään kuviossa 7.
Kuviossa 7 säiliö 200 sisältää kaulaosan 201, viivojen G ja H väliin määritetyn taitto-osan 202 ja vastaanotto-osan 203. Välittömästi kaulan 201 ja taitto-osan 202 5 leikkauskohdan vieressä oleva alue on varustettu syvennyksellä 204, joka helpottaa säiliön 200 käsittelemistä.
Taitto-osa 202 on varustettu käynnistinosalla 205 ja ohjausosalla 206. Vastaanotto-osa 203 käsittää ympärysosan 207 ja pohjan 208.
Kuten nähdään taitto-osa 202 on varustettu useilla vinoneliön muotoisilla paneeleil-10 la 209, jotka ovat kaarimaisia ainakin poikkisuunnassa, kukin paneeli on samansuuntainen säiliön 202 pituusakselin kanssa ja sijoitettu vierekkäin, jotta taitto-osasta 202 tulisi olennaisesti katkaistun kartion muotoinen.
Keksinnön tässä esimerkissä kaulaosan 201 ja vastaanotto-osan paneeleilla on eri tehtävät. Nämä paneelit 99 eivät avusta taittumisessa mutta vahvistavat sen sijaan 15 kaulaa 201 ja vastaanotto-osaa 203 ja auttavat näitä osia vastustamaan taipumista tai muuta muodonmuutosta akselinsuuntaisesti kohdistettujen voimien vaikutuksesta. Suhteessa paneeleissa 209 olevaan kaareen kaulassa 201 ja vastaanotto-osassa 203 on vain suhteellisen pieni kaari.
< · » * • 4 t *:Toisissa tämän keksinnön vaihtoehtoisissa muodoissa voidaan käyttää pieniä kaari-20 maisia paneeleita syvennyksen 204 ympärillä. Paneelit auttavat syvennystä vastus- > i i t (<. tamaan materiaalissa esiintyvää muovin ryömyä korkean paineen alla, koska tämä . alue ei yleensä ole yhtä vahva kuin säiliön muut sivuseinät johtuen valmistuksen « * · ·;;; kaksiakselisesta suuntauksesta. Muita menetelmiä voidaan myös käyttää syvennyk- • » · '·* ' sen 204 lujuuden vahvistamiseksi poikkeamatta keksinnön piiristä, esim. voidaan li-25 sätä vahva, ulkopuolinen, sopivasta aineesta tehty pidätysrengas, joka sijoitetaan sy- • · :· vennyksen 204 ympärille.
• » ' ·' Esillä olevan keksinnön tavoitteena on myös aikaansaada parannettu pohjaosa juo-
I I I
v. ’ masäiliöön.
• · • » ,;, Valmistettaessa pulloja käyttäen kaksiakselista suuntausta on polymeerimolekyylien 30 suuntautuminen vähäisempää pullon ylä- ja alapäässä, joten nämä alueet on tehtävä
t I I
’* paksummiksi, mutta pohjan yleinen pyöreä muotoilu minimoi tarvittavan aineen (koska se kestää paremmin sisäistä painetta). Pyöreä muoto estää pulloa kuitenkin 14 110382 seisomasta pystymässä, joten tarvitaan litteäpohjainen "pohjakuppi". Tämä voi olla ruiskupuristettua PET-ainetta tai tavallisemmin hyvin tiheätä polypropeenia.
Erityisesti USA:ssa on pohdittu pohjamuotoilua, joka tekisi erillisen kupin tarpeettomaksi, ja Continental Beverage Containers Inc. on esittänyt pohjan, jossa on 4 tai 5 5 jalat muodostavaa suulakepuristettua osaa, joiden päällä pullo seisoo. Kuten aikai semmin mainittiin kulkee tämä muotoilu "terälehden" muotoisen pohjan nimellä ja sen haittapuolena on se, että tarvitaan enemmän ainetta ja puhallusmuovauskoneet tarvitsevat korkeammat puhallusmuovaus-ja muotinpuristuspaineet.
Toisen haittapuolen muodostavat ne monet eripaksuiset alueet, jotka sijaitsevat poh-10 jän ympärillä. Hyvin monimutkaisia jännityskuvioita syntyy vaihtelevien paksuuksien seurauksena.
Haittapuolena on myös se, että paksusta venyttämättömästä keskialueesta tulee ensisijainen murtumiskohta paineen alla ja tällä alueella pohjavauriot yleensä esiintyvät. Tämä johtuu siitä, että voimakas paine "vetää erilleen" ja pakottaa pintaa ulospäin.
15 Tällaisen pohjamuotoilun haittoihin kuuluu lisäksi se, että säiliö ei pysty seisomaan tukevasti pystyssä ritilämäisillä alustoilla, mitkä ovat yleisiä jääkaapeissa. Tästä asiasta ovat sekä kauppiaat että asiakkaat valittaneet.
Esillä olevan keksinnön sovellusmuotojen tavoitteena on poistaa toiset näistä on-·.’*· gelmista, tai ainakin tarjota sopiva vaihtoehto.
....: 20 Viitaten jälleen kuvioon 7 on esimerkinomainen pohja 208 muotoiltu aikaansaamaan t. olennaisesti samanlainen syvennys 211 kuin aikaisemmin kuvioiden 1, 2 ja 3 yhtey- dessä kuvattu, joka auttaa säiliössä jäljellä olevan sisällön keräämisessä ja ohjaami- • · · ’ sessa aukolle 210. Jotta pohja 208 pystyisi paremmin kestämään hiilihapotettujen juomien aiheuttamaa sisäistä painetta erityisesti silloin, kun säiliö on muodostettu :· i 25 PET: stä tai vastaavasta aineesta, käytetään suhteellisen syvää sisennystä 211, jolloin termillä sisennys tarkoitetaan erityisesti kuohuviinipullojen pohjassa olevaa ko-houmaa.
• · · ·...* Esimerkinomainen pohja 208 on aikaisempia ehdotuksia parempi, koska siinä on :***: jalkojen (kuten terälehden muotoisessa pohjassa) sijasta paksu, pyöreä rengas, jonka : 30 päällä pullo lepää. Tämä täyden kosketuksen rengas tekee säiliön tukevammaksi, • · kun se sijoitetaan epätäydelliselle pinnalle, kuten jääkaapeissa tyypillisesti olevalle ritilähyllylle.
15 110382
Viitaten kuvioihin 8 ja 13 esitetään kuvion 7 mukaisia vinoneliön muotoisia paneeleja (209) yksityiskohtaisemmin. Nähdään, että paneelit 301, 302, 303 voidaan varustaa siten, että ne muodostavat paneeliyhdistelmän 300, joka kaventuu toista päätä kohti. Kuten kuvioiden 9 ja 10 leikkaukset ja poikkileikkaukset esittävät ovat panee-5 lit 301-303 kaarimaisia sekä poikki- että pituussuunnassa ohjatakseen taittumista edellä kuvatulla tavalla. Kuvioissa 11-13 esitetään ohjausosan 304 vinoneliön muotoiset paneelit 305 kaarimaisina ja muodostaen taittumiseen tarvittavan katkaistun kartion muodon.
Viitaten seuraavaksi kuvioon 14 esitetään keksinnön eräs toinen sovellusmuoto, joka 10 on yleisesti merkitty nuolella 478. Tässä edellisten sovellusmuotojen mukaiset vinoneliön muotoiset paneelit on korvattu lukuisilla kuusikulmaisilla paneeleilla 475, jotka muodostavat taitto-osan 472. Käynnistinosa 476 on varustettu lukuisilla samankeskisillä heikennysviivoilla, jotka voivat olla pelkästään kulmamuutoksia, jotka johtavat ylös kaulaosaan 477. Pohjan 474 sisähalkaisija on kaulaosan 477 reunan 15 suuruinen tai pienempi. Kuusikulmiot 475 on järjestetty samalle linjalle säiliön 478 pituusakselin suuntaisesti. Kukin paneeli 475 on kaarimainen ainakin poikkisuun-nassa pystyäkseen taittumaan kokoon akselin suunnassa kokoontaittavan voiman alla, mutta vastustaakseen ympäryksen suuntaista laajentumista sisäisen paineen vaikutuksesta.
20 Viitaten seuraavaksi kuvioihin 15a, b, c on sovellusesimerkki yleisesti merkitty nuo- • « · lella 492. Siinä on alaspäin suunnattu katkaistun kartion muotoinen taitto-osa 488, ·’: : jonka määrittää vinoneliön muotoisten paneeleiden 420 verkko. Tällainen ylöspäin ·:·.· taittuva ohjausosa 488 mahdollistaa säiliön täydellisemmän tyhjentämisen sen olles- ··· sa kokoontaitettu. Ilmaa ei pysty jäämään kokoontaittuvien seinien väliin, mikä on * * · · 25 yleistä "pystyversioissa". Tämä kaarimaisista paneeleista 420 koostuva verkko vastustaa laajennusvoimia ja pitää taitto-osan 488 paikallaan. Näiden paneeleiden 420 . . mitat voivat luonnollisesti vaihdella. Ne voivat toisissa säiliöissä olla leveämmät kuin toisissa ja olla jopa erikokoiset samassa säiliössä. Kun korkki poistetaan, ei ·;·* verkko 488 ole enää juoman voiman alainen. Tällainen voima pyrkisi normaalisti ai-: #: 30 kaansaamaan liikettä sekä pysty- että vaakasuunnassa kussakin verkon 488 paneelis-sa 420. Koska voima on yhtä suuri kaikkiin suuntiin korkin ollessa kiinni, ei vi-noneliön muotoisista paneeleista muodostuva verkko 488 pysty liikkumaan. Kun ; “ , korkki on auki, ei kuitenkaan ole voimaa mihinkään suuntaan. Silloin, kun korkki on • · · * · * · auki käyttäjä voi halutessaan kohdistaa painetta yhteen suuntaan (alaspäin kuviossa 35 15(b) esitetyllä tavalla säiliön taittamiseksi kokoon). Koska voimaa suunnataan vain toiseen suuntaan voidaan ainoastaan verkon 488 vinoneliön muotoiset paneelit 420 I6 110382 pakottaa lepäämään pystysuunnassa ja antaa kaarimaisten paneeleiden 420 alkaa vaikuttaa ympärykseen 487 ottamalla käyttöön muuten tarpeetonta ainetta. Täten aikaansaadaan taitteen 487 ympäryksen suuntainen laajeneminen sen liikkuessa pohjan 490 poikki ohjaten säiliön kokoontaittumista aikaisemmin kuvatulla tavalla.
5 Esillä olevan keksinnön tämän ja muiden sovellusmuotojen mukaisissa muodoissa voidaan käyttää enemmän kuin yhtä taitto-osaa.
Viitaten kuvioon 16 käsittää tämän sovellusmuodon mukainen säiliö 800 taitto-osan 802, jossa on vinoneliön muotoiset kaarimaiset paneelit 801, jotka muodostavat pikemminkin ylöspäin kuin alaspäin kapenevan katkaistun kartion muodon, kuten 10 edellisessä kuviossa 15.
Katsottaessa jälleen esillä olevan keksinnön mukaisten säiliöiden pohjan muotoa koostuu lisäparannus aineen tasaisemmasta jakautumisesta koko pohjalle. Kuvion 17 mukaisen pohjan 483 sisäänpäin suunnattu pinta 480 on kovero ja kiertää sisennyksen 479 ympärillä olevaa keskipilaria, joka on suhteellisen venyttämätöntä ainetta. 15 Sijoittamalla venyttämätön aine tällaiseen muotoon tukee se itseään paineen alla, jolloin se on paremmin suojattu murtumiselta. Se ei ole pelkästään itseään tukeva paineen alla vaan lisäksi se on lähes mahdoton pakottaa alaspäin säiliön "pohjasta ulos", mikä usein on heikkoutena kuohuviinipullotyyppisissä pohjissa, jotka on tehty ;: · ohuesta aineesta, ja joissa käytetään esim. sisäänpäin suunnattua kuperaa kupua.
• · · • 1 20 Keksinnön vaihtoehtoisissa muodoissa pohja voi olla varustettu kaarimaisilla panee- • ’ 1 leiliä, jotka on sovitettu vastustamaan edellä mainittuja taittovoimia suhteessa kuvi ossa 17 esitettyyn keksinnön esimerkkiin. Kaarimaisten paneeleiden lisääminen tä- ...: hän osaan lisää paineen kestotasoa. Samalla tavalla, kuin kaarimaiset paneelit voivat • · · · auttaa ainetta taittumaan yhteen suuntaan, pystyvät ne toiseen suuntaan käännettyinä 25 estämään kaikenlaisen taittumisen. Käyttämällä niitä lähellä kuvion 17 keskipilaria 481, vähenee pohjan taipumus tulla pakotetuksi alaspäin ja taittumaan ulos paineen • 1 1 ‘: alla huomattavasti.
:,v Kuviossa 18 esitetään myös esimerkinomainen pohja 483, jossa käytetään tällaista : : kaarimaista paneelia 486 sisennyksen 484 onton pilarin 485 ympärillä painekynnys- .···. 30 ten lisäämiseksi. Lisäpaneelisovituksia voidaan käyttää poikkeamatta keksinnön pii-!’. ristä.
Esillä olevan keksinnön toisissa vaihtoehtoisissa muodoissa voidaan käyttää ulospäin kääntyvää taittoliikettä inversiotaittoprosessin sijasta. Esillä olevan keksinnön mukaisessa säiliössä voisi olla taitto-osa, joka käsittää ulospäin kääntyvän käynnis- 17 110382 tinosan ja ulospäin kääntyvän ohjausosan. Tällaisen sovellusmuodon kaarimaiset, vinoneliön tai muun muotoiset paneelit olisi suunnattu sisäänpäin eikä ulospäin.
On nähty, että esillä olevan keksinnön lukuisat sovellusmuodot esittävät säiliön, joka käsittää osia, jotka pystyvät sisältämään eri sisältöjä ja joissa kokoontaittuminen 5 tapahtuu siten, että keskiosa taittuu eikä siten, että pääty työnnetään sisäänpäin.
Täten voidaan todeta, että esillä olevan keksinnön avulla aikaansaadaan parempi säiliö, jossa säiliön sivuseinän progressiivista taittumista säiliön kokoontaittamiseksi tuetaan ja edullisissa sovellusmuodoissa pohja on myös muotoiltu kestämään korkeampia paineita ja lisäämään säiliön tukevuutta.
10 Siltä osin kuin edellä olevassa selityksessä on viitattu keksinnön mukaisiin erityisiin komponentteihin tai kokonaisuuksiin, joille on olemassa tunnetut vastaavat komponentit tai kokonaisuudet, sisällytetään tällaiset vastaavat komponentit tai kokonaisuudet siihen siten, kuin ne olisi erikseen esitetty.
Vaikka esillä olevaa keksintöä on kuvattu esimerkkien avulla ja viitaten sen mahdol-15 lisiin sovellusmuotoihin on selvää, että sitä voidaan muunnella tai parannella poikkeamatta keksinnön piiristä tai ajatuksesta sellaisena, kuin ne on määritelty oheisissa patenttivaatimuksissa.
« # · • · · • · · t · · ♦ · » · · • φ » · • · · » # · * · 1 ·

Claims (14)

18 110382
1. Puolijäykkä taitettavissa oleva säiliö (1), jonka muoto ei muutu sisällön vaikutuksesta eikä muutu vastaamaan sisältönsä muotoa, mutta jolla on tietty joustavuus, säiliön pituusakselin (8) ulottuessa kaulaosasta (11) pohjaosaan (14), joiden välissä 5 on sivuseinässä (4) oleva taitto-osa (5), tunnettu siitä, että taitto-osa (5) on puoli-jäykkä, koska se sisältää joukon jäykistyspaneeleita (112), joilla kullakin on profiili, joka ulkonee sivuseinän (4) pääympärystasosta vähintään yhdessä suunnassa poikittain säiliön (1) pituusakseliin (8) nähden jäykistyksen aikaansaamiseksi pituussuunnassa vaikuttavaan kokoontaittumisvoimaan nähden, jäykistyspaneelien (112) olles-10 sa joustavia poikittaissuunnassa vaikuttavaan voimaan nähden, jäykistyspaneelien (112) ollessa siten sovitettuina sivuseinässä (4), että taitto-osa (5) pituussuunnassa vaikuttavan kokoontaittumisvoiman vaikuttaessa taittuu asteittain suhteessa säiliön (1) muuhun osaan kokoontaitettuun tilaan, jossa pohja- ja kaulaosat sijaitsevat lähempänä toisiaan säiliön sisäpuolisen tilavuuden vähetessä, jolloin jäykistyspaneelit 15 (112) toimivat yhdessä taitto-osan (5) estämiseksi laajenemasta kokoontaitetusta ti lasta, kun pituussuunnassa vaikuttanut kokoontaittumisvoima ei ole läsnä, ja että taitto-osaan (5) kuuluu ohjausosa (7), joka ohjaa taittamista, ja lähtöosa (6), jossa taittuminen alkaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, ..!*·* 20 että taitto-osa (5) on suurin piirtein katkaistun kartion muotoinen.
• · · • « *:*. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, että jäykistyspaneelit (112) ulkonevat sivuseinän (4) pääympärystasosta myös . säiliön pituusakselin (8) suunnassa. » · · v
·* 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, 25 että jäykistyspaneelit (112) ovat monikulmion muotoiset, jotka ovat järjestettyinä : * ·, i pääasiallisesti yhdensuuntaisesti säiliön pituusakselin (8) kanssa.
• · ;·* 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, : f: että jäykistyspaneelit (112) ovat vinoneliönmuotoiset siten, että niiden pääakseli on : ” ’: pääasiallisesti yhdensuuntainen säiliön pääakselin (8) kanssa.
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, :/·: että katkaistu kartionmuoto kapenee sisäänpäin kohti säiliön (1) kaulaa (11).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, että kaulan (11) sisäläpimitta (29) on pääasiallisesti yhtä kuin tai suurempi kuin pöh- jän (14) sisäläpimitta (30) siten, että kokoontaitetussa tilassa pohjaosassa (14) jäljel lä oleva sisältö saadaan virtaamaan kaulaosaan (11). 110382 19
8. Patenttivaatimuksen 2 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, että katkaistu kartionmuoto (488) kapenee sisäänpäin kohti säiliön pohjaa (490).
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, että lähtöosassa (6) on vähintään ensimmäinen vyöhyke, joka on pääasiallisesti vähemmän kohtisuorassa poikkisuuntaan nähden kuin jokainen muu taitto-osan (5) vyöhyke.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, 10 että muutama jäykistyspaneeli (112) on järjestetty lähtöosaan (6).
11. Patenttivaatimuksen 5 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, että vinoneliömuoto on aikaansaatu sijoittamalla kaksi kolmionmuotoista jäykistys-paneelia (601) yhteen.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, 15 että jäykistyspaneelien (603) muoto on pääasiallisesti ympyränmuotoinen.
13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, ·:· että siinä on pohjaosa (208), jossa on ontto olennaisesti syvä keskiosa (211) ja sen ympärillä pyöreä osa, joka antaa säiliölle (1) tukevan kannatuspinnan.
*·* ’ 14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen taitettavissa oleva säiliö (1), tunnettu siitä, ' * 20 että syvä ontto osa (484) sisältää lukuisia ympärillä sijaitsevia kaarimaisia paneelei-...T ta (486) pohjaosamateriaalin estämiseksi taittumasta säiliön sisällä kehittyneen sisä-·* paineen vaikutuksesta.
FI941994A 1991-11-01 1994-04-29 Kokoontaitettava säiliö FI110382B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NZ24044891 1991-11-01
NZ240448A NZ240448A (en) 1991-11-01 1991-11-01 Semi-rigid collapsible container; side wall has folding portion having plurality of panels
PCT/GB1992/001977 WO1993009031A1 (en) 1991-11-01 1992-10-28 Collapsible container
GB9201977 1992-10-28

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI941994A0 FI941994A0 (fi) 1994-04-29
FI941994A FI941994A (fi) 1994-06-23
FI110382B true FI110382B (fi) 2003-01-15

Family

ID=19923787

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI941994A FI110382B (fi) 1991-11-01 1994-04-29 Kokoontaitettava säiliö

Country Status (31)

Country Link
EP (1) EP0609348B1 (fi)
JP (1) JP2688543B2 (fi)
KR (1) KR100250377B1 (fi)
CN (1) CN1035424C (fi)
AT (1) ATE147036T1 (fi)
AU (1) AU668111B2 (fi)
BG (1) BG61804B1 (fi)
BR (1) BR9206695A (fi)
CA (1) CA2122457C (fi)
CZ (1) CZ282612B6 (fi)
DE (1) DE69216421T2 (fi)
DK (1) DK0609348T3 (fi)
ES (1) ES2099286T3 (fi)
FI (1) FI110382B (fi)
GE (1) GEP20002323B (fi)
GR (1) GR3023012T3 (fi)
HK (1) HK1005176A1 (fi)
HU (1) HU215066B (fi)
IN (1) IN177589B (fi)
MX (1) MX9206286A (fi)
NO (1) NO303055B1 (fi)
NZ (1) NZ240448A (fi)
OA (1) OA09937A (fi)
PL (1) PL170904B1 (fi)
RO (1) RO111051B1 (fi)
RU (1) RU2118602C1 (fi)
SG (1) SG43011A1 (fi)
SK (1) SK280347B6 (fi)
UY (1) UY23824A1 (fi)
WO (1) WO1993009031A1 (fi)
ZA (1) ZA928343B (fi)

Families Citing this family (54)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7543713B2 (en) 2001-04-19 2009-06-09 Graham Packaging Company L.P. Multi-functional base for a plastic, wide-mouth, blow-molded container
NZ521694A (en) 2002-09-30 2005-05-27 Co2 Pac Ltd Container structure for removal of vacuum pressure
US7900425B2 (en) 2005-10-14 2011-03-08 Graham Packaging Company, L.P. Method for handling a hot-filled container having a moveable portion to reduce a portion of a vacuum created therein
US8127955B2 (en) 2000-08-31 2012-03-06 John Denner Container structure for removal of vacuum pressure
US10435223B2 (en) 2000-08-31 2019-10-08 Co2Pac Limited Method of handling a plastic container having a moveable base
US8381940B2 (en) 2002-09-30 2013-02-26 Co2 Pac Limited Pressure reinforced plastic container having a moveable pressure panel and related method of processing a plastic container
TWI228476B (en) 2000-08-31 2005-03-01 Co2 Pac Ltd Semi-rigid collapsible container
US10246238B2 (en) 2000-08-31 2019-04-02 Co2Pac Limited Plastic container having a deep-set invertible base and related methods
US8584879B2 (en) 2000-08-31 2013-11-19 Co2Pac Limited Plastic container having a deep-set invertible base and related methods
EP1184287A1 (en) * 2000-09-02 2002-03-06 Gohsho Company, Ltd. Collapsible, synthetic resin container
EP1387804A4 (en) 2001-04-19 2005-03-02 Graham Packaging Co MULTI-FUNCTION BASE FOR A BLOW-MOLDED CONTAINER WITH WIDE MÜNDUNG
JP2002370721A (ja) * 2001-06-13 2002-12-24 Toyo Seikan Kaisha Ltd 合成樹脂製ボトル
US9969517B2 (en) 2002-09-30 2018-05-15 Co2Pac Limited Systems and methods for handling plastic containers having a deep-set invertible base
US7059487B2 (en) 2003-04-29 2006-06-13 Tetra Laval Holdings & Finance, Sa Collapsible semi-rigid container
EA005329B1 (ru) * 2003-05-03 2005-02-24 Эркин Дильшодович Хамдамов Тара (варианты)
EP1651554B1 (en) 2003-07-30 2008-03-26 Graham Packaging Company, L.P. Container handling system
CA2559319C (en) 2004-03-11 2014-05-06 Philip Sheets Process and a device for conveying odd-shaped containers
US10611544B2 (en) 2004-07-30 2020-04-07 Co2Pac Limited Method of handling a plastic container having a moveable base
US8017065B2 (en) 2006-04-07 2011-09-13 Graham Packaging Company L.P. System and method for forming a container having a grip region
US8075833B2 (en) 2005-04-15 2011-12-13 Graham Packaging Company L.P. Method and apparatus for manufacturing blow molded containers
US7799264B2 (en) 2006-03-15 2010-09-21 Graham Packaging Company, L.P. Container and method for blowmolding a base in a partial vacuum pressure reduction setup
US9707711B2 (en) 2006-04-07 2017-07-18 Graham Packaging Company, L.P. Container having outwardly blown, invertible deep-set grips
US8747727B2 (en) 2006-04-07 2014-06-10 Graham Packaging Company L.P. Method of forming container
US11897656B2 (en) 2007-02-09 2024-02-13 Co2Pac Limited Plastic container having a movable base
US11731823B2 (en) 2007-02-09 2023-08-22 Co2Pac Limited Method of handling a plastic container having a moveable base
JP5111968B2 (ja) * 2007-07-31 2013-01-09 株式会社吉野工業所 ボトル
JP5172427B2 (ja) * 2008-03-31 2013-03-27 株式会社吉野工業所 耐圧性ボトル
KR100982592B1 (ko) * 2008-07-22 2010-09-15 김형일 자바라 용기
US8627944B2 (en) 2008-07-23 2014-01-14 Graham Packaging Company L.P. System, apparatus, and method for conveying a plurality of containers
JP5579376B2 (ja) * 2008-08-01 2014-08-27 大日本印刷株式会社 プラスチックボトル
EP2319771B1 (en) * 2008-08-12 2013-10-16 Yoshino Kogyosho Co., Ltd. Bottle
US8636944B2 (en) 2008-12-08 2014-01-28 Graham Packaging Company L.P. Method of making plastic container having a deep-inset base
US7926243B2 (en) 2009-01-06 2011-04-19 Graham Packaging Company, L.P. Method and system for handling containers
WO2011006146A2 (en) 2009-07-09 2011-01-13 Advanced Technology Materials, Inc. Substantially rigid collapsible liner and flexible gusseted or non-gusseted liners and methods of manufacturing the same and methods for limiting choke-off in liners
JP5408501B2 (ja) * 2010-08-31 2014-02-05 株式会社吉野工業所 合成樹脂製壜体
KR101298947B1 (ko) * 2010-09-24 2013-08-22 오희원 넘침방지용 가압버튼을 갖는 막걸리용 플라스틱병
US8962114B2 (en) 2010-10-30 2015-02-24 Graham Packaging Company, L.P. Compression molded preform for forming invertible base hot-fill container, and systems and methods thereof
US9133006B2 (en) 2010-10-31 2015-09-15 Graham Packaging Company, L.P. Systems, methods, and apparatuses for cooling hot-filled containers
TW201242670A (en) 2010-11-23 2012-11-01 Advanced Tech Materials Liner-based dispenser
FR2969987B1 (fr) * 2010-12-29 2013-02-01 Sidel Participations Recipient a fond a assise interne ondulee
CN103648920B (zh) 2011-03-01 2016-10-05 高级技术材料公司 嵌套的吹塑内衬和外包装及其制造方法
US9150320B2 (en) 2011-08-15 2015-10-06 Graham Packaging Company, L.P. Plastic containers having base configurations with up-stand walls having a plurality of rings, and systems, methods, and base molds thereof
US9994378B2 (en) 2011-08-15 2018-06-12 Graham Packaging Company, L.P. Plastic containers, base configurations for plastic containers, and systems, methods, and base molds thereof
US8919587B2 (en) 2011-10-03 2014-12-30 Graham Packaging Company, L.P. Plastic container with angular vacuum panel and method of same
JP6055675B2 (ja) * 2012-12-27 2016-12-27 株式会社吉野工業所 ボトル
US9022776B2 (en) 2013-03-15 2015-05-05 Graham Packaging Company, L.P. Deep grip mechanism within blow mold hanger and related methods and bottles
US9254937B2 (en) 2013-03-15 2016-02-09 Graham Packaging Company, L.P. Deep grip mechanism for blow mold and related methods and bottles
JP6537770B2 (ja) * 2013-11-22 2019-07-03 ザ コカ・コーラ カンパニーThe Coca‐Cola Company プラスチックボトル
US10040602B1 (en) 2014-09-22 2018-08-07 Walter R. Talgo Expandable container
US10589878B2 (en) * 2016-12-12 2020-03-17 The Boeing Company Additively manufactured reinforced structure
JP6953751B2 (ja) * 2017-03-15 2021-10-27 大日本印刷株式会社 プラスチックボトル、及び充填体
KR102064474B1 (ko) * 2017-10-18 2020-01-09 유재경 분말형 식품이 저장되는 접철식 용기
US11465797B2 (en) * 2019-01-17 2022-10-11 Stojo Products Inc. Collapsible travel bottle
IL265049B (en) * 2019-02-25 2020-04-30 Harduff Hagai Collapsible bottle and filling station

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB781103A (en) * 1955-02-11 1957-08-14 Internat Patents Trust Ltd Improvements in dispensing containers
GB791103A (en) * 1955-06-13 1958-02-26 Adolf Ditting Improvements in or relating to grinders for coffee, spice and the like material
JPS58134855A (ja) * 1982-01-29 1983-08-11 いすゞ自動車株式会社 リザ−ブ用液体タンクおよびその製造方法
US4865211A (en) * 1988-03-04 1989-09-12 Hollingsworth Elmont E Collapsible article
EP0544834A4 (en) * 1990-08-31 1995-05-31 Edward S. Robbins Iii Collapsible container and related method and apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
GR3023012T3 (en) 1997-07-30
RU94027270A (ru) 1997-03-10
JPH07500305A (ja) 1995-01-12
AU2797392A (en) 1993-06-07
AU668111B2 (en) 1996-04-26
SK49494A3 (en) 1996-06-05
IN177589B (fi) 1997-02-08
KR100250377B1 (ko) 2000-04-01
CZ105694A3 (en) 1994-10-19
RU2118602C1 (ru) 1998-09-10
OA09937A (en) 1994-11-15
SK280347B6 (sk) 1999-12-10
JP2688543B2 (ja) 1997-12-10
CZ282612B6 (cs) 1997-08-13
FI941994A (fi) 1994-06-23
ZA928343B (en) 1993-05-11
NO941584L (fi) 1994-06-23
UY23824A1 (es) 1994-09-06
DK0609348T3 (da) 1997-06-23
WO1993009031A1 (en) 1993-05-13
DE69216421D1 (de) 1997-02-13
HU9401252D0 (en) 1994-08-29
BG61804B1 (bg) 1998-06-30
BR9206695A (pt) 1995-10-24
HU215066B (hu) 1998-09-28
ATE147036T1 (de) 1997-01-15
SG43011A1 (en) 1997-10-17
ES2099286T3 (es) 1997-05-16
RO111051B1 (ro) 1996-06-28
CA2122457C (en) 2001-02-27
FI941994A0 (fi) 1994-04-29
MX9206286A (es) 1993-08-01
NO303055B1 (no) 1998-05-25
NZ240448A (en) 1995-06-27
DE69216421T2 (de) 1997-08-07
HK1005176A1 (en) 1998-12-24
HUT69002A (en) 1995-08-28
PL170904B1 (pl) 1997-02-28
EP0609348B1 (en) 1997-01-02
GEP20002323B (en) 2000-12-25
CN1072643A (zh) 1993-06-02
NO941584D0 (fi) 1994-04-29
BG98742A (bg) 1995-07-28
CN1035424C (zh) 1997-07-16
CA2122457A1 (en) 1993-05-13
EP0609348A1 (en) 1994-08-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI110382B (fi) Kokoontaitettava säiliö
US5642826A (en) Collapsible container
US8152010B2 (en) Container structure for removal of vacuum pressure
KR970002206B1 (ko) 개량된 접는식 중공용기 및 그의 구성
US8584879B2 (en) Plastic container having a deep-set invertible base and related methods
US9145223B2 (en) Container structure for removal of vacuum pressure
US20100219153A1 (en) Container having vacuum compensation elements
KR20010101701A (ko) 점차적으로 절첩되고, 복귀되지 않는 측벽 구조물을 갖는간단히 처분가능한 병
JP2006518694A (ja) 飲料用スクイーズボトル
IL105538A (en) Folding container
PT101266B (pt) Recipiente semi-rigido deformavel